• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
عضو کمیسیون اجتماعی:
اشتغال جوانان در کشور متولی ندارد



عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: حوزه جوانان در وزارت ورزش و جوانان زیر حوزه ورزش قرار گرفته و کمرنگ شده است.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه سیستان و بلوچستان، ناصر کاشانی افزود: ورزش تنها یک بعد از زندگی جوانان بوده و مشکلات دیگری نظیر اشتغال و ازدواج نیز گریبان‌گیر جوانان است.



کاشانی افزود: سازمان ملی جوانان در رسیدگی به امور جوانان آنطور که انتظار می‌رفت موفق نبود؛ بنابراین نفس و ایده تأسیس وزارت ورزش و جوانان بسیار خوب بود.



وی ادامه داد: امید می‌رفت با قرار گرفتن امور مربوط به حوزه جوانان تحت نظر یک وزارتخانه، مشکلات این حوزه با تکیه بر بررسی دقیق، برنامه‌ریزی مدون و حمایت‌ها و اعتبارات ویژه بیشتر و بهتر پیگیری و حل شود؛ اما با توجه به برخورداری حوزه جوانان از تنها یک معاونت در این وزارتخانه، شاهدیم که حوزه ورزش زیر پرچم حوزه ورزش قرار گرفته و به نحو شایسته مورد توجه نیست.



نماینده مردم زاهدان اظهار کرد: باید تعریف درستی از ساختارها و تشکیلاتی که در وزارتخانه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد ارائه شود و با تشکیلات به روز و افراد کارآمد به همه حوزه‌ها پرداخته شود.



وی بیان کرد: عدم توجه کافی به امور جوانان در وزارت ورزش و جوانان کشور در حالی صورت می‌گیرد که بعضی کشورها به طور مستقل وزارت جوانان دارند.



کاشانی افزود: این که بیشترین مخاطبان حوزه ورزش، جوانان هستند مورد توافق همگان است؛ اما ورزش فقط یک بعد از زندگی جوانان ما را تشکیل می‌دهد و مشکلات فرهنگی، آموزشی و اجتماعی زیادی نظیر مباحث مربوط به اشتغال و ازدواج گریبان‌گیر جوانان کشور است.



وی تصریح کرد: هیچ ارگانی در کشور به طور رسمی مسئولیت اشتغال جوانان را بر عهده نمی‌گیرد و در واقع اشتغال جوانان در کشور متولی ندارد، وزیر کار در جلساتی که با اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس داشته به این نکته اذعان کرده که مقوله کار باید توسط یک سازمان مشخص پیگیری شود.



وی اضافه کرد: شاید دلیل عدم توجه به حوزه جوانان، پراکندگی امور ورزش و جوانان باشد اما باید هم‌افزایی صورت گیرد؛ از موازی‌کاری جلوگیری شود و به حوزه جوانان و مشکلات آنان رسیدگی لازم و کافی شود.



کاشانی خاطرنشان کرد: نگاه مسئولین ورزش و جوانان به این حوزه باید تغییر کند و علاوه بر ورزش که بیشتر دارای بعد تبلیغاتی است، حوزه جوانان مغفول نماند.





انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در اولین دقایق علنی شدن نود و یکمین جلسه شورا مطرح شد
مساجد به کارکرد اصلی خود بازگردند/کنسرت مختاباد درباره غزه 250 میلیون تومان درآمد داشت



عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: مساجد به کارکرد اصلی خود بازگردند.

به گزارش خبرنگار «شهری» ایسنا، طلایی صبح امروز در اولین دقایق علنی شدن نود و یکمین جلسه شورای شهر تهران در تذکراتی با اشاره به قرار گرفتن در هفته جهانی مساجد، گفت: باید از این فرصت استفاده کرده و در یک حرکت گسترده مساجد را به کارکرد اصلی‌شان بازگردانیم.

وی با طرح این سوال که چرا مساجد تمام وقت و در طول روز باز نیستند، گفت: یکی از مسائلی که برای عدم باز بودن مساجد مطرح می‌شود، مسائل مالی است. اما امیدوارم در این شورا و شهرداری از آمادگی مدیریت شهری برای تمام وقت کردن مساجد خبر دهیم.

وی با بیان اینکه پیش از این شورای حل اختلاف و مرکز رسیدگی به مسائل محلات، مساجد بودند، ادامه داد: اگر محوریت مدیریت محله در مسائل اجتماعی فرهنگی به مساجد برگردد محلات شهر، پویا تر خواهند شد.

همچنین چمران نیز از برگزاری نمایشگاه نوشت افزارهای ایرانی اسلامی در کانون فکری و فرهنگی کودکان تشکر کرد و گفت: نوشت افزارها و وسایل دانش آموزی یکی از راه‌های هجوم فرهنگی است که خوشبختانه این نمایشگاه نمونه‌های ایرانی و اسلامی زیادی به نمایش گذاشته است.

همچنین انصاری یکی دیگر از اعضای شورای شهر تهران نیز از مسجد جامعی خواست که از این پس جلسات شورا با حضور اصحاب رسانه برگزار شود تا جلسات رسمیت بیشتری به خود بگیرد.

حجت الاسلام ناصحی رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا نیز در تذکری طولانی درباره وضعیت مساجد صحبت کرد و گفت: اداره داخلی مساجد با مرکز رسیدگی به مساجد است. همچنین مسجدجامعی از سفارت فلسطین برای برگزاری نمایشگاهی درباره فاجعه تاریخی آتش زدن مسجد در فلسطین تشکر و از فرهنگسرای فلسطین برای در نظر گرفتن نمایشگاه ویژه درباره این حادثه قدردانی کرد.



کنسرت غزه 250 میلیون تومان درآمد داشت
رئیس شورای شهر تهران همچنین با تشکر از عبدالحسین مختاباد رئیس کمیته فرهنگی برای برگزاری کنسرتی برای مردم فلسطین گفت: این کنسرت 250 میلیون تومان فروش داشت که طی چکی با یک گزارش مبسوط و کامل در اختیار شورا قرار می‌گیرد که فکر می‌کنیم این اتفاق در یک مراسم بیفتد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
شهريور سرنوشت‌ساز
*حميدرضا آصفي
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران پس از سفر به روسيه و مذاكرات مفيدي كه با همتاي روسي خود داشته است، روانه اروپا شده تا با سفر به سه كشور اروپايي، با مقامات اين كشورها و در راس اين ديدارها با خانم كاترين اشتون، مسوول روابط خارجي اتحاديه اروپا كه به زودي پست خود را به وزير ايتاليايي مي‌سپارد ديدار و گفت‌وگو كند.

سفر ظريف به اروپا و گفت‌وگو با مقامات اروپايي حايز اهميت بسياري است، مذاكرات آتي ايران و گروه 1+5 در روزهاي پاياني شهريورماه در نيويورك صورت خواهد گرفت. البته اگر حسن روحاني در سفر نيويورك حضور داشته باشد در روند مذاكرات تاثيرات مثبتي خواهد داشت. اگرچه حسن روحاني اعلام كرده هنوز تصميمي براي اين سفر نگرفته است اما برداشت شخص نگارنده اين است كه رييس‌جمهور ايران به اين سفر خواهد رفت. بنابراين ماه شهريور را مي‌توان در سرنوشت مذاكرات بسيار تعيين‌كننده دانست كه يا گره مذاكرات را باز مي‌كند يا آن را كور مي‌سازد. البته مي‌توان انتظار داشت كه تا پيش از مذاكرات آتي با 1+5 گفت‌وگو با مسوولان امريكايي نيز در هفته‌هاي آينده در دستور كار مذاكره‌كنندگان ايراني قرار گيرد؛ مقاماتي همچون ويليام برنز و وندي شرمن كه هر دو به زودي پست خود را ترك خواهند گفت. اما آنچه را كه اكنون مي‌توان كاملا مشخص و مشهود دريافت، فاصله زيادي است كه بين ايران و گروه 1+5 در سه مورد وجود دارد.

1- غني‌سازي، تعداد سانتريفيوژها و دامنه و وسعت فعاليت ايران در اين مورد

2-‌ تحريم‌ها و چگونگي لغو آن

3-‌زمان راستي‌آزمايي.

البته در خصوص سايت اراك و فردو و موضوعاتي از اين دست نيز هنوز توافق كامل به دست نيامده، اما چنانچه سه موضوع اول به‌خصوص غني‌سازي و لغو تحريم‌ها حل شود، حل ساير موضوعات در دسترس خواهد بود. از اين‌رو مذاكرات در مرحله بسيار حساس و خطيري قرار داشته و اين گفت‌وگوهاي دوجانبه در شهريور بيش از اجلاس 1+5 در نيويورك تعيين‌كننده است و بايد تلاش شود تا قبل از اجلاس آتي برخي موضوعات مهم در گفت‌وگوهاي دوجانبه حل و فصل، و توافق اوليه حاصل شود. پس از قريب يك سال مذاكره گروه ايراني با طرف اروپايي، اكنون طرفين به حساسيت‌ها و نقاط قرمز يكديگر، نگراني‌ها و بايدها و نبايدها بيشتر از گذشته آشنا شده‌اند.

طرف ايراني به موضوع با واقع‌بيني بيشتري مي‌نگرد و طرف مقابل نيز به خوبي دريافته است كه آنچه جمهوري اسلامي را به پاي ميز مذاكره آورده است نه ضعف كه نگرش مسوولانه براي شفاف‌سازي و احقاق حقوق حقه هسته‌يي خود است. از اين‌رو بايد به خواست و اراده مردم شريف جمهوري اسلامي ايران احترام گذاشته و از زياده‌خواهي و درخواست‌هاي خارج از عرف و منطق دست بردارد.

شرايط و فضاي بين‌المللي كنوني نيز نقطه قوت و پشتيباني محكمي براي مذاكره‌كنندگان جمهوري اسلامي است كه بايد آن را به حمايت‌هاي مسوولان ارشد **** و قاطبه ملت ايران افزود. شرايط بين‌المللي و به‌خصوص اقتصادي كشورهاي اروپايي و امريكا نقطه ضعف بزرگي براي طرف مقابل است. گروه تروريستي داعش كه مستقيم يا غيرمستقيم ساخته و پرداخته امريكا با طراحي پشت‌پرده رژيم صهيونيستي است خطر جدي براي كشورهاي اروپايي است كه علاوه بر رييس‌جمهور امريكا، نخست‌وزير انگليس و فرانسه نيز بر آن تاييد و تاكيد داشته‌اند. بنابراين فرصت كنوني زماني است كه 1+5 نبايد آن را از دست دهد.

گفت‌وگوهاي ظريف در اروپا و در آينده‌يي نزديك معاونان ايشان با مقامات اروپايي مي‌تواند انتظارات ايران و چگونگي دسترسي به يك توافق جامع را براي تيم مذاكره‌كننده ترسيم كند. اينكه در پايان چهار ماه در كجا ايستاده باشيم به رويكرد و منطق و اراده سياسي طرف مقابل براي دستيابي به يك توافق دو سر سود بستگي دارد.

*سخنگوی سابق وزارت خارجه/اعتماد
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
14-9-6-16591603.jpg

نمره زیباکلام به فعالیت دولت در یک ساله اول:سیاست خارجی عالی، اقتصاد خوب، جامعه مدنی ضعیف
سیاست > احزاب و شخصیت‌ها - استاد دانشگاه تهران نمره های یکسانی به عملکرد یک ساله دولت روحانی نمی دهد.
سيد صادق روحاني: سال گذشته و پس از پیروزی حسن روحانی در انتخابات ، صادق زیباکلام مهمان کافه خبر بود. او در گفت وگويش در کافه خبر درباره دلايل موفقيت حسن روحاني در انتخابات رياست جمهوري سخن گفت. پس از يک سال از آغاز فعاليت دولت يازدهم يک بار ديگر او را به خبرآنلاين دعوت کرديم که بپرسيم از عملکردي دولتي که مورد حمايت او بوده است در اين يک سال راضي بوده است يا خير. زيبا کلام در پاسخ به اين پرسش گفت که نمي شود به صورت يکپارچه و کلي به اين سوال پاسخ داد. او عملکرد دولت را به سه حوزه تقسيم کرد و گفت که در سياست خارجي نمره دولت بالاست، در اقتصاد تا حدي قابل قبول و در حوزه اجتماعي و جامعه مدني ضعيف و غير قابل دفاع مي داند. توضيح اين نمره ها را در ادامه مصاحبه بخوانيد:

آقاي دکتر سال گذشته پس از پيروزي حسن روحاني در انتخابات رياست جمهوري شما به کافه خبرآمديد و از پيروزي او خوشحال بوديد، اکنون که يک سال گذشته و عملکرد دولت يازدهم را ديده ايد ، آيا هنوز خوشحاليد و به اين عملکرد يک ساله هم نمره قبولي مي دهيد؟

تا آنجايي که من يادم هست ، آخرين باري که آمدم اينجا بعد از انتخابات بود و همه مکالمه ما هم در خصوص اين بود که چه شد که آقاي روحاني پيروز شد . پيروزي آقاي روحاني تا حدودي زیادی غير مترقبه بود. بحث سال گذشته ما اين بود که آن فاکتورها و اِلمان هايي که باعث پيروزي آقاي روحاني شد، کدام بودند؟ البته آن چيزي که نظر من است کاملا با آن چيزهايي که نظر آقاي روحاني و آن حلقه اوليه دور او هستند فرق مي کند. آن ها معتقدند که ما گفتمان اعتدال را از ماه ها قبل در مرکز تحقيقات استراتژيک مجمع تشخيص مصلحت **** مي پرورانديم و نهايتا ما به کمک اين گفتمان توانستيم پيروز شويم. من اصلا اين حرف ها را قبول ندارم، من معتقدم که اين ها همه تصور است که گفتمان اعتدال را طراحي کرديم و گفتيم که نه اصلاح طلبان و نه اصولگرايان و يک خطي به اسم اعتدال گرايي را کشيديم.

من عملکرد دولت در سال گذشته را به سه بخش، «سياست خارجي و مذاکرات هسته اي» ، «اقتصاد» و «حوزه سياسي، اجتماعي و جامعه مدني» تقسيم مي کنم. من عملکرد دولت در ظرف يک سال گذشته را در اين سه حوزه بررسي مي کنم چراکه معتقدم که پيشرفت و ميزان موفقيت آقای روحانی در اين سه حوزه خيلي متفاوت است.
در حوزه حوزه سياست خارجي و هسته اي نمره بسيار بالايي مي دهم، در اقتصاد نمره قابل قبول مي دهم، و در حوزه سياسي و اجتماعي و جامعه مدني متاسفانه خیلی نمي توانم نمره قابل قبولی بدهم.

من نمي خواهم به اين بحث که چرا آقاي روحاني پيروز شد بازگردم اما اين به دليل طراحي گفتمان اعتدال نبود. از نظر من يک دليل اين بود که آقاي هاشمي رفسنجاني رد صلاحيت شد، دوم عملکرد هولناک چهارسال دوم آقاي احمدي نژاد بود، سوم اينکه آقاي عارف انصراف داد، چهارم هم که خيلي مهم بود اين بود که خيلي از کساني که تصميم نداشتند در انتخابات شرکت کنند در آن 72 ساعت آخر تصميم گرفتند که در انتخابات شرکت کنند. اين ها راي دهندگان بالقوه اصلاح طلبان بودند. راي اصولگرايان که مشخص است ، آن ها راي دادن را وظيفه و تکليف مي دانند و براي آن ها اين مطرح نيست که آيا راي بدهيم يا ندهيم. يک اصولگرا را پيدا نمي کنيد که بگويد من هنوز تصميم نگرفتم که در انتخابات شرکت کنم يا نکنم. اين اصلاحطلبان هستند که درگير اين کلنجار هستند. در انتخابات سال گذشته هم خيلي از اين اصلاح طلبان معلوم نبود که می خواهند در انتخابات شرکت کنند يا نه. من اين را مي ديدم. من براي سخنراني و تبليغ براي آقاي روحاني خيلي اين طرف و آن طرف مي رفتم. يکي از سوالاتي که با آن مواجه مي شدم اين بود که شما چگونه بعد از اتفاقات سال 88 از ما توقع داريد که باز بياييم و راي بدهيم؟ به نظر من آن ها در آن ۷۲ ساعت یا حتی ۴۸ ساعت آخر بود که تصميم گرفتند که راي بدهند و معلوم هم بود که اگر اين ها پاي صندوق هاي راي بيايند، طبيعي است که به سعيد جليلي راي نمي دادند، معلوم بود که اگر بيايند به آقاي روحاني راي خواهند داد. اين اتفاق هم افتاد.

اما در خصوص عملکرد يکساله ايشان بايد بگويم که شما نمي توانيد عملکرد را به صورت global و کلي نمره بدهيد. منظور شما عملکرد آقاي روحاني و تيمش در چه بخشي است؟ من اين عملکرد را به سه بخش، «سياست خارجي و مذاکرات هسته اي» ، «اقتصاد» و «حوزه سياسي، اجتماعي و جامعه مدني» تقسيم مي کنم. من عملکرد دولت در ظرف يک سال گذشته را در اين سه حوزه بررسي مي کنم چراکه معتقدم که پيشرفت و ميزان موفقيت آقای روحانی در اين سه حوزه خيلي متفاوت است.در حوزه اول يعني در حوزه سياست خارجي و هسته اي نمره بسيار بالايي مي دهم، در اقتصاد نمره قابل قبول مي دهم، و در حوزه سياسي و اجتماعي و جامعه مدني متاسفانه خیلی نمي توانم نمره قابل قبولی بدهم. اين سه نمره اي که من مي دهم البته مستلزم اين توضيح است که اولا بايد در نظر بگيريم که شرايطي که آقاي روحاني کشور را تحويل گرفت، شرايط خيلي خوبي نبود. نه از نظر اقتصادي شرايط خوبي داشت، نه از نظر جايگاه ايران در عرصه بين المللي خوب بود و نه در عرصه سياسي و اجتماعي. همه ديگر مي دانيم و از حفظ هستيم که رشد اقتصادي منفي چهاردرصد بود، تورم 40درصد داشتيم و... . در حوزه هسته اي عملا چندين سال مذاکره به جايي نرسيده بود و در عرصه جايگاه بين المللي هم به جز ونزوئلا و گينه بيسائو و حبشه و اکوادور، ما تقريبا با هيچ کشور ديگري ارتباط نداشتيم و کشورهاي مهم جهان مخالف ما بودند. با توجه به اين چنين وضعيتي ما بايد نگاه کنيم و ببينيم که دولت یازدهم چقدر پيشرفت داشته است.

آقاي روحاني همه اين ها را مي دانست و به صحنه آمد. برخي معتقدند ، اينکه ما بگوييم چقدر اوضاع بد بود و عملکرد دولت يازدهم را به اين صورت توجيه کنيم درست نيست. آيا در يک سال گذشته آقاي روحاني توانسته است که مردم را با خود همراه کند؟

سوال شما ، سوال خيلي مهمي است. من سوال شما را به يک زبان ديگر ترجمه مي کنم. سوال: اگر امروز که ما در شهريور 1393 قرار داريم، و نزديک به 14 ماه از انتخاب آقاي روحاني گذشته است، اگر زمان به 24 خرداد 92 برگردد، آيا همچنان 19 ميليون نفر به آقاي روحاني راي خواهند داد؟ به بيان ساده تر ، آيا آقاي روحاني در اين يک سال توانسته است، آن 19 ميليون نفر را حفظ و اقناع کند؟ به بيان ساده تر ، اگر نظرسنجي بکنيم از آن 19 ميليون نفري که به آقاي روحاني راي دادند، آيا ممکن است که بعضي از آن ها ،خيلي از آن ها و يا هيچکدامشان، برنگردند و به ما بگويند که « من ترديد داشتم به روحاني راي بدهم،کاش راي نداده بودم» و چند درصد هم ممکن است عکس اين را بگويند و مثلا بگويند« من ترديد داشتم و نمي خواستم به آقاي روحاني راي بدهم، چقدر خوب شد که راي دادم» ما نظر سنجي اينگونه نداريم. بنابر اين هرچه بگوييم بر اساس حدس و گمان است. کسي که طرفدار روحاني است مي گويد که همه مي گويند چه کار خوبي کرديم که به روحاني راي داديم. کسي هم که مخالف روحاني است، مي گويد خيلي ريزش داشته است. من معتقدم به اين اندازه اي که من در جامعه با آدم ها مي نشينم، معتقدم که اتفاقا اگر نظر سنجي صورت بگيرد، نتيجه قطعي اين طرف يا آن طرف به بار نمي آيد. يعني اگر نظرسنجي قطعي صورت بگيرد، شايد 80 ، 90 درصد آن 19 ميليون برگردند بگويند« نمي دونم آره ما دو مرتبه به او راي مي داديم» يعني با حرارت نگويند که چقدر خوب شد که راي داديم و از آن طرف با حرارت هم نگويند که چه اشتباهي کرديم که راي داديم. چراکه خيلي چيزها هست که هنوز روشن نشده است. ما نمي توانيم بگوييم که موفق بوده است يا نا موفق بوده است. موضوع هسته اي هنوز به جايي نرسيده است، در اقتصاد، آقاي روحاني مي گويد که نقطه به نقطه خيلي عالي بوده است و شيب آن عالي بوده است.

اگر نظرسنجي قطعي صورت بگيرد، شايد 80 ، 90 درصد آن 19 ميليون برگردند بگويند« نمي دونم آره ما دو مرتبه به او راي مي داديم» يعني با حرارت نگويند که چقدر خوب شد که راي داديم و از آن طرف با حرارت هم نگويند که چه اشتباهي کرديم که راي داديم.

ولي واقعيت امر اين است که بين 4 تا 6 ميليون بيکار داريم و هنوز رونق اقتصادي به وجود نيامده است و من و شما مي دانيم که تا رونق اقتصادي به وجود نيايد، نمي توانيد براي اين 4 تا 6 ميليون بيکار فکري بکنيد و اين وقتي به وجود مي آيد که سرمايه گذاري زيادي در کشور ايجاد شود و بخش خصوصي سرمايه گذاري کند، سرمايه بسياري از ايرانيان که به مالزي، مناطق آزاد چين و .... برگردد. سابق بر اين ايراني ها به دوبي و ترکيه براي سرمايه گذاري مي رفتند ولي اکنون به مناطق آزاد چين مي روند. اين ها هنوز اتفاق نيفتاده است و من معتقدم که زماني اين آمدن سرمايه گذاري در ايران( چه توسط خارجي ها و چه توسط ايراني هايي که سرمايه خود را خارج کرده اند) اتفاق خواهد افتاد که تکليف مسئله هسته اي مشخص شده باشد. هنوز تکليف مسئله هسته اي مشخص نشده است. البته شواهد و قرائن نشان مي دهد که دارد تکليف روشن مي شود و آن نمره بالايي هم که دادم براي همين بود. البته اين تنها شواهد و قرائن است و الا منهاي آن 6 ميلياردي که گرفتيم و پتروشيمي و قطعات هواپيما و اينکه تحريم ها اضافه نشده است، واقعا مسئله هسته اي و گره تحريم ها باز نشده است. بنابر اين نمي توانيم به سوال شما دقيق پاسخ دهيم و بگوييم که مردم پشيمان هستند؟ چند درصد پشيمان هستند؟ يا نه عکس آن. به نظر من آقاي روحاني همچنان دارند امتحان پس مي دهند و هنوز هيچ اتفاق قطعي چه از باب منفي و چه از بعد مثبت نيفتاده است. البته ايشان زماني که داشتند تبليغ انتخاباتي مي کردند، در خصوص آزادي زندانيان سياسي و در خصوص رفع حصر خيلي شجاعانه ، بازتر و آشکارتر صحبت مي کردند ولي من و شما مي دانيم که دست ايشان نيست و ايشان در بهترين حالت در اين حوزه مي تواند راي زني بکند.

آقاي روحاني و تيمشان بخش قابل توجهي از مشکلات اقتصادي گذشته را به سو مديريت ارتباط مي دادند اما شما الآن اقتصاد را کلا به مسئله تحريم ها گره زديد.

بله من کاملا معتقدم که معضل اساسی نه سوء مدیریت که تحریم ها نستند. شما نمي توانيد به آقاي روحاني نمره صحيحي بدهيد با توجه به اينکه يک پاي او الآن کار نمي کند. بايد بگذاريم آن يک پاي ديگر او هم درست بشود و بعد ببينيم که سرعت او چقدر است. ايشان در دوران انتخابات و همان اوائل انتخابشان، مي گفتند که سو مديريت است. بنده معتقدم که ايشان اشتباه مي کرد. چه ايشان و چه تمام کسان ديگري هم که مي گفتند سو مديريت است و تحريم ها نيست، به نظر من اشتباه مي کردند و از نظر سياسي اين حرف را مي زدند.

يعني مي خواهيد بگوييد که احمدي نژاد که همه چيز را به تحريم ها حواله مي کرد درست مي گفت؟

شما من را مي شناسيد. من آدمي نيستم که هيچگونه بشود من را طرفدار احمدي نژاد توصيف کرد. ولي واقعيت اين است که اين داستاني که مشکلات اقتصادي ما ناشي از سو مديريت است و نه از تحريم ها، در يکي دوسال آخر احمدي نژاد روي داد و توسط اصولگرايان هم اتفاق افتاد. اصولگرايان مي خواستند به مردم بگويند که اي مردم، اين احمدي نژاد که ما نقش زيادي در به قدرت رسيدن او داشتيم، او در وضع خراب اقتصادي فعلی مقصر است. تحريم ها نقشي ندارند و اگر آقاي احمدي نژاد خوب عمل مي کرد و اگر اقتصاد مقاومتي را به جلو برده بود، ما مي توانستيم علي رغم تحريم ها به جلو برويم. صحبت هاي اينگونه را زياد شنيده ايد مثلا مي گويند«ما 34 سال است که تحريم هستيم»،« ما از اول انقلاب تحريم بوده ايم» و گزاره هایی از این دست.

آقاي روحاني همچنان دارند امتحان پس مي دهند و هنوز هيچ اتفاق قطعي چه از باب منفي و چه از بعد مثبت نيفتاده است. البته ايشان زماني که داشتند تبليغ انتخاباتي مي کردند، در خصوص آزادي زندانيان سياسي و در خصوص رفع حصر خيلي شجاعانه ، بازتر و آشکارتر صحبت مي کردند ولي من و شما مي دانيم که دست ايشان نيست و ايشان در بهترين حالت در اين حوزه مي تواند راي زني بکند.

من معتقدم که سو مديريت احمدي نژاد قطعا موثر بوده است. فسادي که در دوران احمدي نژاد ايجاد شد واقعا بي سابقه بوده است. اين ها همه بود اما اگر احمدي نژاد سوء مديريت نمي داشت و اصلا هم فساد نمي بود، بنده معتقدم که اقتصاد ما همان وضعيتي که سال 91 و 92 پيدا کرده بود، همچنان پيدا مي کرد. يکي از معاونين آقاي نعمت زاده در مهرماه یا آبان ماه سال گذشته به آذربايجان غربي رفت و آنجا سخنراني کرد و از بس من اين را همه جا نقل کرده ام حفظ شده ام. ايشان در آذربايجان غربي گفت ، حد اقل نيمي از صنايع کشور ( بخش خصوصي) به واسطه تحريم ها تعطيل شده اند و آن نيمه ديگر که سرپا هستند، با بدبختي خود را به جلو مي برند و توليد کامل ندارند. يعني کارخانه ایی که مي تواند دو شيفت کار کند دارد با يک شيفت کار؛ آن یکی که مي تواند 50 هزار تا بزند 20 هزارتا بيشترنمي تواند بزند و خلاصه واحد های تولیدی هم که تعطیل نشده اند با زحمت سر پا هستند. من مي توانم بفهمم که چرا حرف معاون وزیر صنعت و معدن درست است؟ شما هم مي توانيد بفهميد. چراکه يا قطعه ندارند، يا لوازم يدکي آن ها نرسيده، يا مواد اوليه ندارند و... و همه اين ها به خاطر تحريم است. تازه اين ها به کنار يک ريال هم نمي توانند از طريق سيستم بانکي نقل و انتقال بکنند. من صادق زيباکلام گاهي تلويزيون چين يک ميزگردي برگزار مي کنند که يک نفر از ايران، يک نفر از مقامات چين و يک نفر از آمريکا يا انگليس هستند و من از ايران در اين ميزگرد هستم. براي اين کاري که من براي اين ها انجام مي دهم، 150 دلار پول به من مي دهند. 6 ماه طول کشيد و اين ها 150 دلار را ندادند. بعد خود اين ها به من ايميل زدند و گفتند که ما معذرت مي خواهيم ، ما نتوانستيم اين 150 دلار را براي شما بفرستيم. من اول متوجه نشدم و گفتم خاک بر سرتان،شما 150 دلار نداريد؟ بعد تلفن زدند و گفتند که آن بانکي که طرف حساب ماست ، بانکي است در منهتن نيويورک، آن بانک مي گويد که چون اين فرد ايراني است نمي توانيم اين 150 دلار را حواله کنيم.150 ميليارددلار نيست، بلکه 150 عدد يک دلاري است که سرجمع 500 هزارتومن هم نمي شود. به من گفتند که شما يکي از دوستانتان را که بيرون از ايران است را معرفي کنيد که ما اين 150 دلار را به حساب او بفرستيم. من يکي از دوستانم را در انگليس معرفي کردم. بعد از دوماه دوباره به من تلفن کردند و گفتند که چون اين فرد هم ايراني است به او هم نمي توانيم 150 دلار را بفرستيم. آخر سر اين 150 دلار را در پاکت گذاشتند و يکي از نمايندگانشان که به ايران مي آمد ، به دانشگاه آمد و به من داد. اين ها يک واقعيت هايي است. حالا من مدام بگويم که احمدي نژاد سو مديريت داشته است. آره احمدی نژاد سمبل سوء مدیریت بود اما شما متوجه نيستيد که تحریمها دارند تولید را خفه مي کنند. اين يک واقعيت بود که اگر مذاکرات به آن نتيجه مطلوب نمي رسيد، طرحي که کنگره داشت اين بود که تا پايان سال 2014 صادرات نفتي ما صفر مي شد. اين هم اينگونه نبود که بيايند و در خليج فارس و تنگه هرمز مستقر بشوند و نگذارند ايران نفت صادر بکند. هر 6 ماه يکبار ، 4 خريدار عمده نفتي ما يعني چين ، کره جنوبي ، هند وژاپن ، از آمريکا مجوز دريافت مي کنند که آيا ما از ايران نفت بخريم يا خير؟ کافي است که آمريکايي ها بگويند که ديگر نبايد نفت بخريد. نزدیک به ۸۰ درصد صادرات نفت ما به این چهار کشور می رود. یا مورد دیگر را بگویم. الآن معلوم شده است( من نمي دانستم) که 120 ميليارد دلارپول در خارج از کشور داريم که به خاطر تحريم ها بلوکه شده است. وقتي من اين ها را مي دانم چرا سر خودم را گول بزنم و بگويم که اگر احمدي نژاد خوب کار مي کرد، یا نه خوب کار نمی کرد.البته همه اين هايي که من مي گويم به اين معني نيست که احمدي نژاد خوب کار مي کرد، نه احمدي نژاد خوب کار نمي کرد ولي چنانچه خوب هم کار مي کرد، تحريم ها نمي گذاشت که شما جلو برويد. الآن هم اگر هسته اي به جايي نرسد، من معتقدم کاري نمي شود کرد. اين بحث اقتصاد مقاومتي در شعار بحث خيلي خوبي است اما وقتي در عالم واقعيت از شما نفت نمي خرند، شما کاري نمي توانيد بکنيد.

آقاي دکتر بياييد به تفکيک درباره همان سه حوزه اي که شما تقسيم بندي کرديد صحبت کنيم و عملکرد دولت در آن سه حوزه را بررسي کنيم. البته شما مقداري درباره سياست خارجي و هسته اي صحبت کرديد. اما سوال من اين است که با وجود اينکه هنوز تحريم ها پابرجاست و هنوز توافق نهايي صورت نگرفته است، چرا شما نمره دولت در اين زمينه را عالي مي دانيد؟

براي اين نمره خوب مي دهم که دولت آقاي روحاني نگاه و استراتژي ايران را در رابطه با مسئله هسته اي تغيير داده است. اصلا مشکل ما با غرب به واسطه هسته اي برسر چيست؟ اين سوال را اصولگرایان و آقاي احمدي نژاد ظرف ۸ سالی که در قدرت بودند اینگونه پاسخ دادند. پاسخ شان اين بودکه غربي ها نه مي خواهند ما پيشرفت اقتصادي داشته باشيم، و نه می خواهندکه ما پيشرفت علمي داشته باشيم. بنابر اين نمي گذارند که مسئله هسته اي ما جلو برود. هردوي اين استدلال ها غلط است و وجود ندارد. هسته اي قرار نيست از نظر اقتصادي گلي به سر اين مملکت بزند. بنابر اين اينکه بگوييم غربي ها نگران اين هستند که اگر ما هسته اي را ادامه دهيم اينجا از نظر اقتصادي معجزه خواهد شد ، اصلا چنين چيزي نيست. آن دومي هم که غربي ها نگران پيشرفت علمی ما هستند هم واقعیت ندارد. چرا که اساسا در برنامه هسته ایی ما پيشرفت علمي وجود ندارد. بگذاريد اينگونه بگويم که پيشرفت علمي در زمينه هسته اي همانقدر وجود دارد که در زمينه خودرو وجود دارد. سوال: ما در ايران خودرو و سايپا چقدر پيشرفت علمي داريم؟ هيچي. ما در سايپا و ايران خودرو همان کاري را داریم مي کنيم که تويوتا و بنز مي کنند. يعني همان کاري که هنري فورد يک قرن پيش کرد. صنعت خودرو چه در ایران و چه در هر کشور دیگری پیشرفت علمی محسوب نمی شود. نو آوری و اختراع علمی در صنعت خودرو همان است که هنری فورد انجام داد. مابقی تکرار همان کار است اگر چه اتوموبیل های امروزی از زمان هنری فورد خیلی پیشرفته تر شده اند. ولی اصل کار همانست که فورد اختراع کرد. حاکیت هسته ایی هم دقیقا همان خودرو سازی است. ما در هسته اي و قلب آن که غني سازي باشد ، همان کاري را مي کنيم که دانشمند برجسته انگلیسی لرد رادرفورد در 80 سال پيش در انگلستان توانست برای اولین بار انجام دهد. او توانست ایزوتوپهای مختلف هسته اتم اورانيوم را تفکيک کند و آن هايي را که به درد کار هسته اي مي خورد را جدا کرد. ما هم همان کار را داريم مي کنيم. با اين تفاوت که ايران خودرو و سايپاي ما به نسبت تکنولوژي اي که زمان هنري فورد بود جلوتر است. به همان ميزان هم سانترفيوژها و ابزار های دیگری که ما امروز داریم استفاده مي کنيم ، فوق العاده از آن چيزهايي که لرد رادرفورد 80 سال پيش داشت، پيشرفته تر است. اما اساس همان است.

ايشان در دوران انتخابات و همان اوائل انتخابشان، مي گفتند که سو مديريت است. بنده معتقدم که ايشان اشتباه مي کرد. چه ايشان و چه تمام کسان ديگري هم که مي گفتند سو مديريت است و تحريم ها نيست، به نظر من اشتباه مي کردند و از نظر سياسي اين حرف را مي زدند.

سوال از بنده: آقای زیباکلام اگر هسته اي اينگونه که شما مي گويید نه از نظر اقتصادي گلي به سر ايران مي زند و نه از نظر پيشرفت علمي ، پس چرا غربي ها این همه با آن مخالفت مي کنند؟ چرا با برنامه هسته اي برزيل و آرژانتين یا پاکستان و هند مخالفت نمی کنند؟ علت اين است که جمهوري اسلامي ايران تنها کشوري است که رسما، علنا و عملا اعلام کرده است که من مي خواهم اسرائيل را نابود بکنم. هيچ کشور ديگري اين را نگفته است. بنابر اين علت مخالفت و دعوا، اقتصاد و پيشرفت علمی نيست. علت اين است که کشوري دارد به تکنولوژي غني سازي دست پيدا مي کند که رسما اعلام کرده است که مي خواهد اسرائيل را نابود بکند. حتما می دانید که هر کشوري که بتواند اورانيوم را 3 درصد غني بکند، آن کشور به فاصله 6 ماه تا يک سال مي تواند اورانيوم را 99 درصد غني کند که مي تواند براي ساخت سلاح هسته اي به کار رود. در مقابل اين نگراني که اسراییلی ها و غربی ها دارند مبنی بر اینکه کشوري دارد غني سازي مي کند که گفته است مي خواهد اسرائيل را نابود بکند، پاسخ ما چه بوده؟ پاسخ ما اين بوده است که غربي ها دارند دروغ مي گويند، آن ها خودشان هم مي دانند که ما به دنبال ساخت بمب نيستيم. ببینید اين پاسخ خیلی رفع نگرانی غربی ها را نمي کند. اينکه ما بگوييم نوشته مي دهيم و قسم مي خوريم و پشت قرآن امضا مي کنيم که سلاح هسته اي نخواهيم ساخت به درد آن ها نمي خورد. چراکه سياست رسمي ما نابودي اسرائيل است. ما به حماس و جهاد اسلامي هرچه که توانسته ايم داده ايم. اگر چيزي را نداديم و آن ها ندارند براي اين است که نمي شده بدستشان برسانیم. والا هر چیزی را که مي شده است را داده ايم. بنابر اين چه تضميني وجود دارد که وقتي که ما فی المثل ۶۰ درصد غني کرديم به حماس ندهيم؟ شما نمي توانيد به اسرائيلي ها بگوييد که بهانه جويي مي کنيد. براي اينکه مردم ايران متوجه بشوند که دعوا سر چيست بگذاريد من يک مثالي بزنم. داعش را همه مي شناسند. فرض کنيد که داعش در يک قسمتي از عراق حکومت تشکيل داد و به هيچ وجه هم کسي حريف آن نشود. يا در عربستان يک حکومتي که مي گوید من مي خواهم سر به تن ايران شیعه نباشد بر سر کار بیاید. بعد هم ايراني ها متوجه بشوند که اين ها شروع کرده اند به غني سازي هسته اي. بعد هم ملک عبدالله یا داعش مدام قسم بخورد که نفت و گاز ما در حال اتمام است و ما فقط اين هسته اي را براي برق مي خواهيم. من صادق زیباکلام مخالف برنامه های هسته ایی اولین کسی خواهم بود که از دولتم و حکومتم خواهم خواست که مسئولین ما هم بروند دنبال هسته اي. چراکه اگر هسته اي توليد نکنند، داعش در حال دستيابي به هسته اي است و گفته است که بايد شيعه نابود بشود. آن **** سعودي در حال دستيابي به هسته اي است و گفته است که مي خواهد هلال شيعي را نابود بکند. در اين صورت او خواهد دانست که اگر در برابر ما از هسته اي استفاده کند ما هم عليه او استفاده خواهيم کرد. اين هراس در اسراییلی ها به وجود آمده است. اصلا بحث هسته اي به کنار. در جريان پیشروی داعش يک هراسي در ایران به وجود آمده بود که اينها به مرز ايران دارند نزديک مي شوند. اين نگراني براي اسرائيلي ها شبانه روز وجود دارد. آن ها در رابطه با نگرانی از سوی ایران دو گزينه بیشتر ندارند. يکي اينکه بنشينند و به قولي که ايران داده که هيچگاه سلاح هسته اي توليد نخواهد کرد استناد کنند. دوم اينکه جلوي دستیابی ایران به توان تولید سلاح هسته ایی را بگیرند. به نظر من آن ها اين گزينه دوم را انتخاب کرده اند. علي رغم اينکه ما در حال مذاکره هستيم و مذاکره هم پيشرفت کرده است، مي بينيم که همين چند روز پيش هواپيماي بدون سرنشين آن ها بالاي نطنز برای جاسوسی آمده بود. خدا مي داند که آن ها چندتا از اين هواپيماها فرستاده اند. چرا اين کار را با ما مي کنند و مثلا با پاکستان نمي کنند؟ براي اينکه پاکستان نگفته که مي خواهد اسرائيل را نابود بکند. من کاري به اين ندارم که آيا نابود کردن اسرائيل درست است يا نه و آيا مردم ايران به حکومتشان گفته اند که اسرائيل را نابود بکن يا خير. همه حرف من اين است که اسرائيلي ها در رابطه با برنامه هاي هسته اي ما يک دغدغه و يک نگراني جدي دارند و تمام اين مشکلاتي که هست باز مي گردد به اين نگراني. دولت قبلي يعني آقاي احمدي نژاد، برايش مهم نبود و وارد اين بحث ها نمي شد و هسته اي براي او يک ابزاري براي پيشبرد آمريکا ستيزي بود. من چرا به آقاي روحاني نمره بالا مي دهم؟ شما درست مي گوييد. هنوز کار ويژه اي نکرده است و هنوز دستاورد بزرگي نداشته است. اما من برای این به آنها نمره بالایی می دهم که آقاي روحاني و تيم مذاکره کننده ايراني براي اولين بار در اين 34 سال گذشته آمدند و گفتند که ما نگراني شما را مي فهميم و درک مي کنيم. يعني نگفتند که شما دروغ مي گوييد و هدفتان چيز ديگري است و مي خواهيد جلوي پيشرفت ما را بگيريد. آمدند و گفتند که فرض ما بر اين است که شما واقعا نگراني داريد. آقاي ظريف به غربي ها مي گويد ما چه کار مي توانيم بکنيم که هم برنامه هسته اي مان را داشته باشيم و هم اينکه اين بي اعتمادي و نگراني شما را از بين ببريم؟ به نظر من اين استراتژي جواب مي دهد. يعني کار و هنر بزرگ تيم جديد اين است که نگفتند که شما برويد مشکلتان را خودتان حل بکنيد و حرفهای آقای احمدی نژاد یا دکتر جلیلی را تکرار نکردند.

اصولگرايان مي خواستند به مردم بگويند که اي مردم، اين احمدي نژاد که ما نقش زيادي در به قدرت رسيدن او داشتيم، او در وضع خراب اقتصادي فعلی مقصر است. تحريم ها نقشي ندارند و اگر آقاي احمدي نژاد خوب عمل مي کرد و اگر اقتصاد مقاومتي را به جلو برده بود، ما مي توانستيم علي رغم تحريم ها به جلو برويم.

يعني شما امتياز را به دستاوردها نمي دهيد بلکه به تغيير نگاه مي دهيد؟

آفرين. اين نگاه تغيير کرده است. يعني ما مي خواهيم به گونه اي فعاليت هسته اي بکنيم که آن ترس و نگرانی غربی ها را زائل کنیم. گفتن اين حرف البته ساده است ولي در عمل خيلي پيچيده است. آن ها مي گويند که اگر مي خواهيد ترس ما زائل بشود بايد اين کار و اين کار و اين کار را ديگر نکنيد. ما هم مي گوييم که خوب اگر اين ما این کار ها را نکنيم ، يعني عملا باید تعطيل بکنيم. و خوب این نمیشود. آقای روحانی می گوید که ما مي خواهيم ترس شما را زائل بکنيم ولي مشروط بر اينکه برنامه ما هم ادامه پيدا بکند. اين کار ساده اي نيست. یعنی ما برنامه هسته ایی مان را داشته باشیم، و در عین حال هم فعالیتمان بگونه ایی باشد که نگرانی های غربی ها هم تا حدود زیادی کاهش یابد. این یعنی مذاکرات طولانی، مصالحه، توافق و یک امتیاز ما بدهیم یکی آنها. برای همین است که مذاکرات این همه طول کشیده. مثلا آنها می گویند« براي اينکه ما نترسيم شما تعداد سانتريفيوژهايتان را از تعداد 19 هزارتايي که داريد اين ها را 5000 تا بکنيد». ما مي گوييم که با 5000 تا که نمي شود. بين 19 هزار و 5 هزار در يک نقطه به توافق مي رسيم. آن ها مي گويند که « شما اورانيوم غني شده 3 درصد براي چه مي خواهيد؟ » ما مي گوييم که براي نيروگاه هسته اي. مي گويند برای کدام نیروگاه هسته ایی؟ شما چند تا نيروگاه هسته اي داريد؟ مي گوييم ما يک نيروگاه در بوشهر داريم. مي گويند«اين را که روس ها سوختش را مي دهند ، شما دیگه براي چه مي خواهيد اورانيوم 3 درصد را ؟» ما مي گوييم که مجلس تصويب کرده است که در آينده 20 تا نيروگاه ديگر بايد بسازيم. خانم اشتون مي گويد« قبول که تصويب کرده است اما الان چندتا از آن 20 تا را ساخته ايد؟ ممکن است 5 سال ديگر شما يک نيروگاه ديگر داشته باشيد». احمدي نژاد مي گفت که به شما ربطي ندارد و اگر حرفي بزنيد من در دهن شما مي زنم. به شما چه ربطي دارد؟ ما بايد 20 هزار سانتريفيوژ داشته باشیم.

احمدي نژاد و اصولگرايان مي گفتند که غربي ها نمي خواهند ما پيشرفت اقتصادي داشته باشيم، و نمی خواهندکه ما پيشرفت علمي داشته باشيم. بنابر اين نمي گذارند که مسئله هسته اي ما جلو برود. هردوي اين استدلال ها غلط است و وجود ندارد.

ولي ظريف مي گويد ما توليد 3 درصدمان را در حدي مي کنيم که آن ترس و نگراني شما برطرف بشود. در خصوص تحريم ها ما مي گوييم که ما اين گام ها را بر مي داريم که ترس شما زائل بشود، شما هم بيايد و متقابلا همه تحريم ها را برداريد. آن ها مي گويند نه. شما هر لحظه که بخواهيد مي توانيد سانترفيوژهاي خودتان را راه اندازي کنيد اما ما به اين سادگي نمي توانيم تحريم ها را وضع کنيم. آن ها مي گويند رفع تحريم ها زمان مي برد. ما مي گوييم چقدر زمان مي برد؟ آن ها مي گويند، اگر به همين شيوه جلو برويم، 20 سال طول مي کشد. ما مي گوييم 20 سال که زياد است. در همين 4 يا 5 سال آينده بايد رفع بشود. من معتقدم که در يک جايي ما به يک مصالحه مي رسيم. چون دو طرف بنا را بر همکاري گذاشته اند. برای این تغییر نگاه است که من به تيم جديد نمره بالايي مي دهم.

يعني الان اينکه 10 سال ديگر تحريم ها برداشته شود نمره قبولي مي گيرد؟

نه. مرحله به مرحله خواهد شد. همينقدر که تحريم هاي جديد عليه ما اعمال نشده است، همينقدر که اجازه سرمايه گذاري در بخش پتروشيمي و انرژي و اين ها داده مي شود، به نظر من گام هاي مثبتي است. اما در خصوص اقتصاد. جدای از مسئله تحریم ها ما يک معضل اساسی دراقتصادمان داریم که ربطي به هسته اي ندارد. من معتقدم که اقتصاد ايران ، چه الآن که آقاي روحاني رئيس جمهور است چه زماني که آقاي احمدي نژاد رئيس جمهور بود ، چه زماني که آقاي خاتمي بود، چه زماني که آقاي هاشمی رفسنجاني و چه زماني که آقاي ميرحسين موسوي مسئول بود، يک اشکال اساسي دارد. من معتقدم که اشکال اساسي اقتصاد ما، نه تحريم هاست، نه سو مديريت و نه هيچ چيز ديگر. اشکال اساسي اقتصاد ما اين است که يک اقتصاد فاسد و ناکارآمد دولتي است. تنها راهي که براي برون رفت از اين منجلاب اقصاد فاسد دولتي وجود دارد، همان کاري است که آقاي هاشمي رفسنجاني مي خواست انجام بدهد. سال 68 ايشان يک کلنگ در دست گرفت و خواست که اين اقتصاد دولتي را داغان بکند و جاي آن اقتصاد باز و آزاد آدام اسميت را جايگزين کند. يعني همان مسيري که مالزي ، ترکيه، برزيل و ... رفته اند. منتها ايشان نتوانست موفق شود و جلوي او را گرفتند. بنده معتقدم که تا وقتي اين اقتصاد فاسد و ناکارآمد دولتي ايران بر سر کار است، جهش اقتصادي، رونق و پيشرفت اتفاق نخواهد افتاد. اگر همه تحريم ها را همين فردا بردارند ، ما مي شويم مانند زمان محمدرضا شاه. مشکل اینجاست که ما آن موقع هم از نظر اقتصادي عقب بوديم.

خوب پس براي چه شما نمره قابل قبولي به عملکرد اقتصادي دولت آقاي روحاني مي دهيد؟

براي اينکه آقاي روحاني نمي تواند اقتصاد ايران را غيردولتي بکند. آقاي روحاني نمي تواند اقتصاد ايران را اقتصاد آزاد آدام اسميت بکند. همچنانکه آقاي هاشمي رفسنجاني هم نتوانست. بنابر اين در اين محدوده اي که نيروهاي سياسي نمي گذارند اين اقتصاد دولتي جمع بشود، در مقايسه با احمدي نژاد ، نمره بيشتري به او مي دهم. وگرنه من اصلا انتظار معجزه خاصي ندارم.

آقاي روحاني نمي تواند اقتصاد ايران را غيردولتي بکند. آقاي روحاني نمي تواند اقتصاد ايران را اقتصاد آزاد آدام اسميت بکند. همچنانکه آقاي هاشمي رفسنجاني هم نتوانست.

براي اينکه مولفه هاي عمده اقتصاد ما دولتي است. من از شما سوال مي کنم که در زمان شاه، ذوب آهن ،هواپيمايي، پتروشيمي، تراکتورسازي، بانکها، بیمه، راه آهن و......دست کی بود؟ دولت. الآن اینها دست کیه؟ بازم دولت. بنابر اين اقتصاد ما اقتصاد دولتي است. اينکه من يک نمره متوسطي به آقاي روحاني ظرف اين يک ساله مي دهم براي اين است که يک مقداري تصميمات ايشان عقلايي تر و منطقي تراست و بيشتر به حرف کارشناسان گوش مي دهد. ولي معضل اساسي، دولتي بودن اقتصاد ماست. ونه روحاني و نه هيچ فرد ديگري نمي تواند کاري بکند که اقتصاد ما به گرد پاي اقتصاد ترکيه و برزيل برسد. برزيل تا 10 سال پيش 23 و يا 24 امين قدرت اقتصادي دنيا بود ، اما امروز هفتمين قدرت اقتصادي دنياست. ترکيه، سال گذشته 150 ميليارد دلار صادرات داشته است. کشوري که نه يک بشکه نفت دارد و نه يک کپسول گاز. صادرات ما چقدر بوده است، 30 ميليارد يا 40 ميليارد. تازه 80 درصد صادرات ما هم مواد نفتي و ميعانات گازي است.

يک سوالي را در حاشيه بپرسم. نظر شما درباره اين بسته اقتصادي دولت براي خروج از رکود چيست؟

ما قبل از انقلاب زندان که بوديم، روزها يک ساعت در زندان را باز مي کردند و مي رفتيم در حياط هواخوري. به نظر من احمدي نژاد تمام مدت درب را بسته بود و نمي گذاشت کسي آن يک ساعت را هم برود هواخوري. الآن آقاي روحاني دارد آن در را باز مي کند. ما آن موقع يک ساعت آزاد بوديم، جوان تر ها مي رفتند فوتبال بازي مي کردند. آن بسته در صورت موفقيت مي شود مانند آن يک ساعت هواخوري. ببينيد اقتصاد ما چقدر درمانده و بدبخت است که دوسال است که نمي توانند قيمت اتوموبيل را تعيين بکنند. اينکه بعد از دوسال هنوز نتوانسته اند قيمت خودرو را تعيين بکنند نشاندهنده اوج فلاکت اقتصاد ايران است.

شما گفتيد که در بحث جامعه مدني نمره قابل قبولي به دولت نمي دهيد. چرا؟

علت اين است که من خيلي مطمئن نيستم که اين حوزه چقدر براي آقاي روحاني مهم بوده است. من کمتر ديده ام که آقاي روحاني در سخنراني هاي خود ، به اين مسائل اشاره بکند. من نمي گويم که شعار بدهد و باعث تحريک اصولگرايان بشود. ولي مي تواند خيلي محترمانه و در عين حال جدي بگويد که اين مسايل براي من به عنوان رئيس جمهور مطرح است. بالاخره بخشي از آن 19 ميليون نفري که به من راي دادند، اين مسايل براي آن ها مطرح بوده است. اگر اين مسايل براي آن ها مطرح نبود مي رفتند به سعيد جليلي راي مي دادند، چراکه اين مسايل براي او مطرح نيست. مي رفتند به محسن رضايي و قاليباف راي مي دادند. اما به من راي دادند و به گونه اي با من بيعت کردند که ما به تو راي مي دهيم که حقوق اساسي ، جامعه مدني ، حقوق شهروندي، آزادي زندانيان سياسي، آزادي مطبوعات و ... براي اين ها شما يک کارهايي بکنيد. دو مسئله هست. يکي اينکه آقاي روحاني مي توانسته کارهايي بکند و نکرده است؟ يعني مي خواهد کارهايي بکند و نتوانسته است؟ مسئله ديگر اين است که واقعا چقدر ايشان دغدغه اين چيزها را دارد؟ من اين دوتا را از هم تفکيک مي کنم.

خطاب من به آقاي روحاني این است که من مي دانم که بسته شدن روزنامه دست شما نيست ولي سوال من ازشما اين است که چقدر دغدغه اين را داريد؟ وقتي يک روزنامه بسته مي شود شما چقدر ناراحت مي شويد؟ بعضي وقت ها دلم مي خواهد از آقاي روحاني بپرسم که شما چقدر دغدغه زندانيان سياسي و رفع حصر را داريد؟

من مي فهمم که دست ايشان نيست اما چيزي که براي من مهم است اين است که آقاي روحاني چقدر دغدغه اينها را دارد. خطاب من به آقاي روحاني این است که من مي دانم که بسته شدن روزنامه دست شما نيست ولي سوال من ازشما اين است که چقدر دغدغه اين را داريد؟ وقتي يک روزنامه بسته مي شود شما چقدر ناراحت مي شويد؟ بعضي وقت ها دلم مي خواهد از آقاي روحاني بپرسم که شما چقدر دغدغه زندانيان سياسي و رفع حصر را داريد؟ دوست دارم فکر کنم که ايشان اين دغدغه ها را دارد، چراکه خيلي از آن 19 ميليون نفر فکر کردند که ايشان دغدغه آزادي هاي مدني را دارد و من هم يکي از آن 19 ميليون نفر بودم.

خوب انتقادي که به ايشان مي شود هم همين است. اينکه چرا وقتي دست ايشان نبوده است شعارش را داده اند؟

براي اينکه آدم به اميد و حرکت زنده است. ما مي توانيم دو تا سوال مطرح کنيم. يعني دوتا حدس بزنيم. يکي اينکه ايشان اين ها را مطرح کرد که راي جمع کند اما اعتقادي نداشت. يک نگاه ديگر اين است که ايشان اين اعتقاد را داشت اما نمي تواند. من هنوز بعد از 14 ماه از انتخاب ايشان هنوز دوست دارم فکر کنم که ايشان اعتقاد داشت.

2729
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
شهرام ناظری: 30 سال سکوت کردم
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
شهرام ناظری تاکید کرد همواره زور نهادهای مختلف فقط به موسیقی رسیده است و همچنین تاسف خود را از متوقف شدن تدریس موسیقی در فرهنگسراها ابراز کرد. این خواننده موسیقی سنتی صبح سه‌شنبه یازدهم شهریورماه به خانه هنرمندان آمد تا در نشست خبری کنسرتش که به زودی در تالار وزارت کشور برگزار می‌شود، شرکت کند.
او در این نشست، به فعالیت‌های خیریه‌ای که طی سال‌ گذشته برای بچه‌های مدرسه شین‌آباد، بیماران جزامی و بیماران بی‌بضاعت سرطانی کردستان انجام داده بود، اشاره کرد.

ناظری درباره دلایل این کار گفت: « من کرد هستم و بیشتر این اتفاقات در مناطق کردنشین رخ داد. از طرف دیگر قوم کرد همیشه بیشتر از دیگران تحت فشار بوده و محروم مانده است. برای من اینکه فقط خوب ساز بزنم یا خوب بخوانم کافی نیست، بلکه عملکرد انسانی و تفکر یک هنرمند بسیار مهم است.»

او همچنین گفت که به نظرش هنرمندانی که خط واقعی هنر و نگاه انسانی را ادامه می‌دهند ماندگار می‌شوند و ادامه داد:‌ «من هم کار مهمی نکرده‌ام اما آنچه از دستم برمی‌آمد انجام دادم. به هر حال دریافت همین جوایز انسان‌دوستانه برای هنرمند بسیار مهمتر است.»

به گفته ناظری کنسرت تازه او قرار بود قبلا توسط یک گروه خارجی و با همکاری او و پسرش برگزار شود:‌ «برنامه‌ریزی‌های از ۶ ماه قبل آغاز شد. با یک گروه خارجی قرارداد بستیم و بسیاری از دست‌اندرکاران آماده بودند تا این برنامه انجام شود. برنامه‌ای که قرار بود به نام صلح ایران به روی صحنه برود.»

اما در روایت شهرام ناظری برنامه گروه به این دلایل به هم خورد:‌ «متاسفانه به دلیل اینکه همیشه موسیقی در کشور ما جدی گرفته نشده این برنامه لغو شد و ما دچار خسارت‌های مادی و معنوی شدیم. چون آن گروه خارجی وقت شان را در شهریور خالی گذاشته بودند و فکر می‌کردند قرار است به ایران بیایند.»

او افزود: «قرار بود این کنسرت در سالن وزارت کشور برگزار شود و ما برای این که خسارت بیشتری نپردازیم خودم جور این موضوع را کشیدم و قرار شد برنامه‌ای در وزارت کشور داشته باشیم.»

این خواننده مهم‌ترین دلیل برگزاری این نشست خبری را لغو برنامه‌اش با گروه خارجی دانست و گفت: «این رویداد مشکلات زیادی برای ما به وجود آورد. ظاهرا در این برهه دولت اصرار دارد روابط خارجی بهتری داشته باشد اما گویا ایشان فقط از هنر حرف می‌زنند.»

خواننده آلبوم «گل صد برگ» درباره قطعاتی که در این کنسرت اجرا می‌شوند نیز اظهار داشت: «بخشی از برنامه قطعات خاطره‌انگیز من را تشکیل می‌دهد و بخش دیگر هم مربوط به قطعات جدید است. البته غافلگیری‌هایی هم برای مخاطبان در نظر داریم.»

او همچنین به قطعه «دوباره می‌سازمت وطن» که در مراسم درگذشت زنده‌یاد سیمین بهبهانی اجرا کرد، اشاره داشت و گفت: «دوستان پیشنهاد کردند که این قطعه باز هم اجرا شود.»

به گفته این خواننده، حافظ ناظری در این کنسرت پدرش را همراهمی نخواهد کرد چون ترجیح می‌دهد در زمینه دیگری فعالیت داشته باشد.

ناظری همچنین در این نشست درباره یکی از حاشیه‌های پیرامون اختلاف پسرش با هوشنگ کامکار هم سخن گفت: «موسیقی همیشه زیر ضربه بوده اما نباید بگذاریم که این آب گل‌آلودتر شود. حافظ پسر من یک شخصیت مستقل است، آن سوی دنیا زندگی می‌کند و با ما تفاوت دارد. بنابراین من دخالت نمی‌کنم. هوشنگ کامکار اعتقادات خودش را داشته و آزاد بوده که انتقاد کند و حافظ هم به عنوان کسی که کار هنری می‌کند حق جواب داشته است. اگر من اهل دخالت کردن بودم در این ۳۰ سال می‌گفتم که چه واحدهای فرهنگی و چه مافیای پنهانی در موسیقی به من ضربه زدند اما من سی سال سکوت کردم و باز هم به سکوتم ادامه می‌دهم.»

ناظری همچنین درباره ارزیابی فعالیت‌های دفتر موسیقی گفت که فعلا برای قضاوت عملکرد پیروز ارجمند زود است و باید به او فرصت داد.

خواننده آلبوم «آتش در نیستان» همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا لغو کنسرت حافظ ناظری در ایران باعث شده او قید کنسرت در کشور را بزند گفت: «حافظ قید کار را نزده. شاید چند ماه دیگر یا چند بار دیگر بتواند با گروه خارجی در تهران اجرا داشته باشد. اگر هنرمندان خارجی به ایران بیایند و واحدهای فرهنگی و وزارت امور خارجه همکاری لازم را انجام دهند و برای هنرمندان ویزا صادر شودT این اتفاق خواهد افتاد.»

آلبوم «شاهنامه کردی۲» دیگر موردی بود که شهرام ناظری در این نشست خبری به آن اشاره کرد و افزود: «پنج سال است که هیچ کاری منتشر نکرده‌ایم. این موضوع دلایل مختلفی دارد. عملکرد رسانه‌ها و واحدهای فرهنگی از یک طرف و مسائل شخصی هنرمند مثل دلسردی از طرف دیگر موجب این امر شده است.»

او ادامه داد: «در حال حاضر مشغول انجام کاری بر روی اشعار نیما یوشیج هستم که تنظیم‌هایش بر عهده ارشک رفیعی است و بخشی از تنظیم‌ها را هم خودم انجام داده‌ام. البته نمی‌دانم کی منتشر می‌شود. کار دیگری را هم با دو تار ساخته‌ام که کار بسیار متفاوتی است و امیدوارم زودتر تمام شود. «زاگرس» هم از سال‌ها پیش مانده و نمی‌دانم چرا منتشر نمی‌شود. یک اثر هم برای تنبور در دست ساخت دارم که ادامه راه «آواز اساطیر»‌است.

ناظری همچنین از پروژه دیگری به نام «کورش کبیر» نام برد و اظهار داشت: «امیدوارم این کار با همت دوستان انجام شود و مشکلی پیش نیاید چون بعضی‌ها از نام کوروش ناراحت می شوند. یک زمانی در مورد شاهنامه هم همین واکنش‌ها وجود داشت و بعضی کوته‌فکران فکر می‌کردند چون در شاهنامه کلمه شاه وجود دارد نباید به آن پرداخت اما وقتی دیدند این کار را در اروپا اجرا کردم کمی متقاعد شدند.»

ناظری همچنین درباره کلاس‌های آوازش گفت که مشکل مکان برگزاری دارد چون به یک کلاس بزرگ احتیاج است که شهریه آن هم زیاد نباشد اما قول داد جایی را تهیه کند تا این کلاس‌ها برگزار شود.

آخرین نکته سخنان شهرام ناظری اما آنجا بود که درباره ممنوعیت تدریس موسیقی در فرهنگسراها سخن گفت:‌ «چه بگویم جز این که متاسفم؟ همیشه زورشان فقط به موسیقی می‌رسد. جز تاسف کاری از دستم بر نمی‌آید.»



منبع: خبرآنلاین
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
روحانی: با حسن نیت مذاکرات را پیش خواهیم برد/ تحریم های یک جانبه به ضرر اروپا است
رییس جمهوری گفت: اگر کشورهای 1+5 در چارچوب مقررات بین المللی و به دنبال ایجاد اعتماد و شفافیت بیشتر بخواهند مذاکره با ایران را ادامه دهند، ما نیز با کمال حسن نیت این مذاکرات را که به نفع طرفین است، پیش خواهیم برد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
76640_116.jpg

رییس جمهوری گفت: اگر کشورهای 1+5 در چارچوب مقررات بین المللی و به دنبال ایجاد اعتماد و شفافیت بیشتر بخواهند مذاکره با ایران را ادامه دهند، ما نیز با کمال حسن نیت این مذاکرات را که به نفع طرفین است، پیش خواهیم برد.

به گزارش انتخاب از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام والمسلمین، «حسن روحانی» روز یکشنبه در دیدار وزیر امور خارجه فنلاند با تاکید بر این که جمهوری اسلامی ایران در مذاکره به دنبال هدف برد- برد است، افزود: دولت ایران تلاش کرده تا با کشورهای 1+5 مذاکره جدی، عمیق و سازنده ای داشته باشد.

وی ادامه داد: امروز نیز ما آماده هستیم تا مذاکرات را برای دستیابی به توافق نهایی ادامه دهیم و اگر هدف 1+5 در مذاکرات فشار بر ایران به منظور جلوگیری از رشد علمی و فناوری نباشد، می توان راه را برای توافق باز نگه داشت.

رییس جمهوری تصریح کرد: ایران هیچ گونه تبعیضی را بر خلاف مقررات بین المللی نخواهد پذیرفت و خواهان برخورداری بی کم و کاست از حقوق خود همانند سایر اعضای آژانس بین المللی انرژی اتمی است.

روحانی با تاکید بر موفقیت های به دست آمده در مذاکرات ژنو که یکبار منجر به امضای تفاهم مشترک کوتاه مدت و بار دیگر منجر به تمدید این تفاهم نامه شد، گفت: خط قرمز ما ایجاد مانع بر سر تحقیقات و توسعه علمی در زمینه هسته ای است و ایران به هیچ وجه در خصوص توان دفاعی اش و از جمله موشک های دفاعی، مذاکره نخواهد کرد.

وی اظهار داشت: باخت - باخت نتیجه تحریم ها تا به امروز بوده است و امیدواریم فنلاند به عنوان یکی از اعضای اتحادیه اروپا، فعالیت و تلاش خود را برای پایان این روند و دستیابی به توافق نهایی و عادلانه انجام دهد.

رییس شورای عالی امنیت ملی تأکید کرد: تحریم های یک جانبه خلاف مقررات بین المللی و به ضرر اتحادیه اروپا و ایران است.

روحانی همچنین دور زدن تحریم های ناعادلانه از سوی کشورها را امری مطلوب توصیف کرد و گفت: ایران هم به طور مرتب تحریم ها را دور خواهد زد.

وی با بیان این که دوران فشار به کشورها از طریق تحریم گذشته است، ادامه داد: کشور ما از ابتدا آماده مذاکره بود، پای میز مذاکره آمد و به تفاهمات خوبی هم با کشورهای اروپایی دست یافت اما ناگاه مساله تحریم ها دوباره از سوی آمریکا مطرح شد که کار درستی نبود.

وی افزود: ملت های منطقه از اتحادیه هایی که استقلال خود را حفظ کنند و در برابر فشار قدرت های بزرگی مانند آمریکا بایستند، استقبال خواهند کرد.

رییس جمهوری در این دیدار همچنین با ابراز نگرانی از بروز ناامنی ها به اشکال مختلف در منطقه و اروپا تاکید کرد: معضلات و اختلافات میان کشورها باید از طریق غیرنظامی حل و فصل شود.

روحانی گفت: اختلافاتی میان کشورها و گروه ها در داخل مرزهای یک کشور بیشترین آسیب را به بی گناهان وارد می کند به طوری که دنیا شاهد بود که چگونه منازعه ای در اروپا جان دهها انسان بی گناه را در پرواز هواپیمای خطوط مالزی گرفت.

وی، خشونت و تروریسم را معضل دیگر منطقه و جهان ارزیابی کرد و با انتقاد از سیاست های دو گانه برخی کشورهای اروپایی، گفت: هنگامی که گروه های تروریستی در سوریه به کشتار مردم می پرداختند، مورد حمایت برخی کشورها قرار گرفتند، اما امروز به خاطر منافع خود مواضع متفاوتی می گیرند.

رییس شورای عالی امنیت ملی تاکید کرد: از نظر جمهوری اسلامی ایران تروریسم در هر منطقه و هر کجا که باشد تروریسم است زیرا از نظر ما جان انسان های بی گناه اهمیت دارد.

روحانی اظهارداشت: ما به همین دلیل آماده همکاری با فنلاند و اتحادیه روپا در مبارزه با تروریسم و کمک به انسان هایی هستیم که در پی جنگ های خانمان سوز آواره شده اند.

وی همچنین روابط تهران - هلسینکی را در سال های گذشته مثبت ارزیابی کرد و گفت: دو کشور باید مناسبات خود را در عرصه های بین المللی و منطقه ای و نیز همکاری های اقتصادی، علمی، فرهنگی و محیط زیست افزایش دهند.

روحانی اظهار امیدواری کرد که این سفر فرصتی برای ارتقای بیش از پیش تعاملات دو جانبه فراهم آورد.



** اعلام حمایت فنلاند از ایران برای دستیابی به توافق نهایی در مذاکرات هسته ای

«ارکی تیومیویا » وزیر امور خارجه فنلاند نیز در این دیدار با تأکید بر این که در آستانه فصل جدیدی در روابط دو کشور و همکاری های اتحادیه اروپا با ایران هستیم، گفت: ما از پیشرفت ها در مذاکرات هسته ای با ایران خرسندیم و تمام حمایت خود را از مذاکرات برای دستیابی به توافق نهایی در مدت زمان مقرر شده انجام خواهیم داد.

وی افزود: عادی سازی روابط میان اتحادیه اروپا و ایران در مقطع کنونی که دنیا با مسایل جدی و بغرنجی مواجه است، ضروری است. ما کاملاً با شما موافقیم که نتیجه نهایی مذاکرات باید بازی برد – برد برای طرفین باشد.

وزیر امور خارجه فنلاند به فعالیت چهار نیروگاه هسته ای در کشورش و ساخت پنجمین نیروگاه هسته ای اشاره کرد، یادآور شد: کشوری که خود در حال بهره برداری از تأسیسات هسته ای است نمی تواند مانعی برای استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای توسط کشورهای دیگر ایجاد کند.

ارکی تیومیویا با ابراز نگرانی از گسترش خشونت و کشتار در عراق، فعالیت گروه داعش را تهدیدی برای امنیت و ثبات جهانی توصیف کرد و خواستار تدوین ساز و کاری چند جانبه برای حل این مشکلات شد.

وی با بیان این که کشور فنلاند از مخالفان ارسال سلاح برای کسانی که در سوریه علیه دولت می جنگیدند، بوده است، گفت: در همین حال ما با شرکای اروپایی به این نتیجه رسیده ایم که برای مبارزان علیه داعش در عراق تجهیزات و ادوات نظامی ارسال کنیم، زیرا این امر ثبات را در این کشور تقویت می کند.

وی ادامه داد: تجار و شرکت های خصوصی فنلاندی در انتظار حل و فصل موانع قانونی تجارت با ایران هستند.

وزیر امور خارجه فنلاند تصریح کرد: ما علاوه بر تجارت مایلیم همکاری های خود را در حوزه فرهنگی و تبادل نهادهای مردم نهاد و نیز محیط زیست افزایش دهیم.

وزیر امور خارجه فنلاند شب گذشته برای دیدار با مقامات ایرانی وارد تهران شد.

وی امروز علاوه بر دیدار با رییس جمهوری با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه دیدار و گفت و گو کرد.

وزیر امور خارجه فنلاند قرار است عصر امروز با آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت **** دیدار و گفت و گو کند.

ارکی تیومیویا فردا برای بازدید از اماکن تاریخی به شهر شیراز می رود.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
انتشار متن گفتگوی تند تلفنی رئیس جمهور روسیه و رئیس کمیسیون اروپا،
پوتین: اگر می خواستم در عرض دو هفته کیف را تصرف می کردم
روزنامه لا ریپابلیکا ، چاپ ایتالیا ، خلاصه ای از بحث های چند روز قبل در نشست سران اتحادیه اروپا را منتشر کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : روزنامه لا ریپابلیکا ، چاپ ایتالیا ، خلاصه ای از بحث های چند روز قبل در نشست سران اتحادیه اروپا را منتشر کرد.

به گزارش «انتخاب»، ژوزه مانوئل باروسو رئیس کمیسیون اروپا در این نشست از گفتگوی تلفنی خود با پوتین سخن گفته بود.

براساس این گزارش، رئیس جمهور روسیه در گفتگو با باروسو از پاسخ دادن به پرسش ها درباره حضور سربازان روسی در اوکراین خودداری و تهدید کرده بود :«اگر من می خواستم در عرض دو هفته کیف را تصرف می کردم.»

وشاکوف از باروسو انتقاد کرد و گفت بحث درباره محتوای گفتگوی تلفنی آنها «خارج از چارچوب موازین دیپلماتیک» انجام گرفته است و «زیبنده یک شخصیت سیاسی مهم نیست».

در همین حال، یکی از دستیاران ارشد ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز سه شنبه گفت اظهارات منسوب به پوتین مبنی بر اینکه روسیه می تواند طی دو هفته کیف ، پایتخت اوکراین ، را تصرف کند بدون توجه به سیاق جمله نقل شده است.

یوری اوشاکوف دستیار ارشد پوتین در سیاست خارجی به خبرنگاران گفت:«بدون توجه به اینکه آیا این کلمات بیان شده است یا خیر ، به اعتقاد من این نقل قول که شما به آن اشاره می کنید از متن و سیاق جمله جدا شده و معنای کاملا متفاوتی به خود گرفته است.»
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


دریافت حقوق بیکاری سخت می‌شود؛

جزئیات تصمیمات تازه درباره بیمه بیکاری/ شروط جدید پرداخت حقوق به بیکاران

خبرگزاری مهر-گروه اقتصادی: کارگروههایی به دنبال نهایی کردن شیوه نامه جدید عملکرد صندوق بیمه بیکاری و سخت تر کردن شرایط استفاده نیروهای اخراجی بنگاهها از منابع این صندوق و جبران کسری منابع آن هستند. پذیرش اجباری مشاغلی که صندوق معرفی می کند بدون در نظر گرفتن بُعد مسافت و همچنین هم عرضی آن با شغل قبلی از جمله این موارد بوده که قرار است به عنوان شروط جدید استفاده از منابع صندوق بیمه بیکاری مطرح شود.
به گزارش خبرنگار مهر، قانون برای روز مبادای کارگران و در زمان بیکار شدن غیرارادی آنها صندوقی را پیش بینی کرده که هر ماهه منابعی از طریق کارفرمایان و خود کارگران به آن صندوق ریخته می شود تا در زمان نیاز بتوان از ذخیره آن برای پرداخت به کارگران تا زمان پیدا شدن کار جدید استفاده کرد.

همچنین سهمی نیز برای دولت ها پیش بینی شده تا از این طریق بتوان منابع این صندوق را تقویت کرد و امکان بهتری برای حمایت از مشمولان قانون کار در زمان بیکار شدن اجباری و یا اصطلاحا اخراج، در جهت پرداخت دستمزد اضطراری استفاده کرد.

تا به اینجای کار، مشکلی وجود ندارد و کار بسیار مناسب و تصمیم هم بسیار درست است اما مسئله از جایی شروع شد که دولت ها نخواستند و یا نتوانستند به تعهدات خود در قبال کمک مالی به صندوق بیمه بیکاری عمل کنند.

همچنین سوء استفاده هایی نیز از سوی برخی افراد صورت گرفت و با پرونده سازی های صوری و به اصطلاح زد و بند بین کارگر و کارفرما، اخراج هماهنگ شده صورت گرفت و افرادی از این طریق توانستند منافعی را از این صندوق ببرند!

پرونده سازی برای دریافت حقوق از صندوق

طبق آخرین اعلام مسئولان وزارت کار، در حال حاضر حدود 200 هزارنفر از افراد از طریق این صندوق تحت پوشش قرار دارند و در هر ماه به نسبت های متفاوتی حقوق دریافت می کنند. طی سال های گذشته نیز وعده ها و اظهارات فراوانی درباره لزوم تقویت منابع این صندوق داده شده است.

حالا خبر می رسد در وزارت کار کارگروه هایی با حضور نمایندگانی از کارگران، تامین اجتماعی و وزارت کار تشکیل شده و قرار است شیوه نامه های جدیدی درباره عملکرد این صندوق ارائه شود که به گفته کارشناسان بازار کار، در صورت نهایی شدن شرایط جدید؛ استفاده از منابع این صندوق برای کارگران و مشمولان قانون کار به مراتب دشوارتر خواهد شد.

به تازگی نیز برخی مسئولان کارگری از حذف نمایندگان کارگری از کارگروه های تشکیل شده در اینباره سخن گفته اند و عنوان شد: از ابتدا نماینده ای از کارفرمایان در این کارگروه ها حضور نداشته است و تصمیم گیری یکجانبه تامین اجتماعی و وزارت کار منجر به مخدوش شدن 3 جانبه گرایی در تصمیم گیری ها خواهد شد.

ابوالفضل فتح اللهی در گفتگو با مهر اعلام کرد: در قالب اجرای تبصره یک ماده 6 قانون بیمه بیکاری، کارگروهی در وزارت تعاون، کار و رفاه تشکیل شده که در مراحل ابتدایی کار، شیوه نامه ای بدون نظرخواهی از کارگران و کارفرمایان تهیه شد.

نایب رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران اظهارداشت: البته در دو جلسه اول کارگروه، نمایندگان کارگران حضور داشتند ولی از کارفرمایان دعوتی به عمل نیامده است. نمایندگان کارگران نیز در راستای صیانت از منافع جامعه کارگری، مخالفت هایی با شیوه نامه جدید داشته اند.

حذف آرام نمایندگان کارگران از کارگروه ها

فتح اللهی با اشاره به حذف نمایندگان کارگران و کارفرمایان از حضور در جلسات تصمیم گیری ادامه داد: ایجاد شرایط جدید درباره بیمه بیکاری می تواند محدودیت هایی را برای افراد جهت استفاده از صندوق بیمه بیکاری ایجاد کند.

این مقام مسئول کارگری کشور تاکید کرد: به نظر می رسد ایجاد شرایط جدید استفاده از بیمه بیکاری که البته هنوز قطعی نشده با هدف کمک به منابع تامین اجتماعی و از سویی شائبه آمارسازی صورت می گیرد به نحوی که با اشتغال اجباری کارگرانی که از منابع این صندوق استفاده می کنند، می توان عنوان کرد اشتغال جدید ایجاد شده و آمار نادرست ارائه داد.

وی خاطرنشان کرد: اساس کار صندوق بیمه بیکاری این است که منابعی از سوی کارگران و کارفرمایان هر ماهه به این صندوق برود و در زمان نیاز، افرادی که به صورت ناخواسته بیکار شده اند بتوانند از منابع این صندوق تا زمان یافتن شغلی مناسب و حداقل هم عرض شغلی که داشتند، استفاده کنند.

نایب رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران افزود: با قوانین فعلی، افرادی که یکسال سابقه فعالیت در بنگاهی داشته باشند و به صورت ناخواسته بیکار شوند می توانند از منابع صندوق بیمه بیکاری استفاده کنند که حالا شرایط جدید می گوید کسری منابع صندوق باعث شده تا تامین اجتماعی از محل های دیگری تامین مالی انجام دهد.

به گفته فتح اللهی، در قالب شیوه نامه جدید به دنبال کاهش میزان پرداختی های صندوق بیمه بیکاری هستند. حال اگر قرار است دیگر 3 درصد سهم کارگران و کارفرمایان را دیگر دریافت نکنند، باید اعلام شود ولی اگر روال پرداخت سهم بیمه کارگران و کارفرمایان ادامه دارد، شیوه نامه جدید به دبنال جلوگیری از پرداخت ها به بیکار شدگان است.

این مقام مسئول کارگری کشور اظهارداشت: متاسفانه در شیوه نامه جدید مواردی وجود دارد که مخالف اصول 23 و 28 قانون اساسی و کنوانسیون های سازمان جهانی کار است. یکی از این موارد، مجبور کردن افراد به پذیرش مشاغلی است که از سوی صندوق بیمه بیکاری پیشنهاد می شود و افراد باید آنها را بپذیرند.

تدوین شیوه نامه جدید پرداخت حقوق به بیکاران

وی با اشاره به عدم حضور نمایندگان کارفرمایان در این کارگروه به عنوان پرداخت کنندگان حق بیمه به صندوق بیمه بیکاری ادامه داد: در عین حال، به دلیل مخالفت های نمایندگان کارگری، کارگران از حضور در جلسات حذف شده اند.

فتح اللهی اینگونه اقدامات را نادیده گرفتن حقوق کارگران خواند و تصریح کرد: در هر صورت قرار است بدون حضور کارگران برای آنها تصمیم گیری شود. متاسفانه طبق شیوه نامه جدید که هنوز نهایی نیست، افراد مجبور می شوند مشاغلی را هم که در شان آنها نیست را بپذیرند.

نایب رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران اظهارداشت: همچنین افراد باید مشاغلی را که در مسافت های طولانی نسبت به محل زندگی آنها قرار دارد را نیز بپذیرند چون در غیر اینصورت از دریافت بیمه بیکاری حذف می شوند و این اقدامات می تواند مصداق کار اجباری باشد.

به گفته وی، تاکنون کار به این نحو بود که افرادی که به دلایل ناخواسته بیکار می شدند از طریق ادارات کار تشکیل پرونده می دادند و تا 70 درصد حقوق زمان اشتغال خود را از صندوق تا زمان پیدا شدن کار جدید و البته با سقف زمان پرداخت، دریافت می کردند و افرادی هم که تخصصی نداشتند به فنی و حرفه ای برای مهارت آمزوی معرفی می شدند، اما حالا می گویند هر کاری که پیدا شد افراد باید بروند انجام دهند.

فتح اللهی خاطرنشان کرد: همچنین عنوان شده افرادی که از این طریق به کارفرمایان معرفی می شوند آنها موظف هستند تا 6 ماه افراد را بپذیرند و پس از آن، با تصمیم خود عمل کنند که معلوم است پس از آن افراد اخراج خواهند شد و از اینرو، کارفرمایان رغبتی به جذب نیروی کار نخواهند داشت و تنها به دنبال جذب افراد معرفی شده از سوی صندوق بیمه بیکاری هستند.

این مقام مسئول کارگری کشور معتقد است: صندوق بیمه بیکاری باید روالی را پیش ببرد که کارفرمایان علاوه بر جذب نیروی کار جدید، از افراد معرفی شده صندوق نیز استفاده کنند نه اینکه بتوانند نیروهای خود را اخراج و از معرفی شدگان صندوق استفاده نمایند!
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


تجدیدنظر در نرخ سود بانکی؛

طیب‌نیا خواستار استقلال بانک مرکزی شد/ جزئیات طرح تحول بانکی دولت یازدهم

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه **** بانکی کشور با **** بانکداری اسلامی فاصله دارد، جزئیات طرح تحول **** بانکی به عنوان یک اقدام راهبردی دولت یازدهم را اعلام کرد و گفت: مقام پولی و بانک مرکزی در عین حال که باید از استقلال برخوردار باشد، باید مسئولیت پذیر و پاسخگو هم باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، علی طیب نیا امروز در بیست و پنجمین همایش بانکداری اسلامی در تهران گفت: دولت تحول **** بانکی کشور را به عنوان یک اقدام راهبردی در دستور کار خود قرار داده است و با مشارکت تمامی ارکان مرتبط طرح تحول **** بانکی تدوین، تکمیل و اجرایی خواهد کرد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اعلام اینکه بانکداری اسلامی باید پارادایم اصلی در **** اصلی بانکداری کشور باشد، اظهارداشت: تحول در **** بانکی کشور در حول 4 محور انجام خواهد شد که اولین محور آن تحول در ارکان **** پولی کشور است.

وی ادامه داد: براساس اولین محور، نقش مقام پولی در سیاست‌گذاری بانکی باید تقویت شود به طوری که اثرگذاری سیاست‌های بانک مرکزی ارتقا یابد و متناسب با ساختار سیاسی ایران از استقلال برخوردار باشد و در عین حال، بانک مرکزی و مقام پولی کشور مسئولیت پذیر و پاسخگو باشد. استقلال و داشتن اختیارات کافی، پاسخگو بودن نسبت به اختیارات است.

طیب نیا، تحول در حوزه عملیات بانکی را محور سوم دانست و افزود: بانک‌ها باید بر فعالیت‌های بانکی متمرکز شوند و فعالیت‌های غیربانکی آنها محدود شود. همچنین قواعد و نرخ‌ها باید به گونه ای اصلاح شود که فعالیت‌های اصلی بانکی سودآور شود و در غیر این صورت، امکان خروج بانک‌ها از فعالیت های که ارتباطی با زمینه فعالیت آنها ندارد، امکان پذیر نیست.

وی، محور سوم برای تحول در **** بانکی را تحول ساختار و نهادی ذکر کرد و گفت: بازار پولی کشور باید تعمیق یافته و رقابتی شود و ساختار مالکیتی و مدیریتی و مالی بانک‌ها اصلاح و قوانین و مقررات فعالیت های بانکی نیز اصلاح شود.

وزیر اقتصاد و دارایی، چهارمین تحول را تحول در فرایند استقلال سیستم یکپارچه بانکی اعلام و تصریح کرد: تحولات فناوری و ارایه خدمات و نظارت بر عملکرد، سیستم بانکی را به صورت جدی متحول کرده است.

وی خاطرنشان کرد: دولت در بسته سیاستی خروج از رکود نگاه یک سویه و منفی نسبت به **** بانکی و عملکرد آن ندارد. دولت با همه امکانات و ابزارها سعی می‌کند که مدیران **** بانکی بتوانند مشکلات **** بانکی را حل و فصل کنند، همچنین دولت واقف است که مشکلات بانکی ناشی از عوامل و شرایط بیرونی بر کشور تحمیل می‌شود.

طیب نیا با اعلام اینکه در بسته خروج از رکود سعی کرده مشکل نازل بودن نسبت کفایت سرمایه بانکها را به رسمیت بشناسد و برای آن چاره اندیشی کند، گفت: تعیین یک نسبت کفایت سرمایه مناسب برای بانک‌ها تصویب و اجرایی خواهد شد. در مقابل دولت انتظار دارد که **** بانکی کشور تمام توان اعطای تسهیلات خود را در خدمت به بخش مولد و کارآفرین کشور قرار دهد.

وی اظهارداشت: در هفته های اخیر مرتباً در مقابل این سئوال قرار گرفته ایم که اگر تمهیدات دولت در بسته عملیاتی شود و تسهیلات بانکها افزایش یابد، چه تضمینی وجود دارد که این توان در خدمت بخش مولد کشور قرار گیرد و به سمت سفته بازی و سوداگری نرود، گفت: این موضوع همت **** بانکی را می‌طلبد که تمام تلاش خود را به کار بگیرند که تسهیلات به سمت فعالیت‌های موجه هدایت شود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه نحوه تعیین نرخ‌های کلیدی، تنگناهایی برای کسب و کار و **** بانکی کشور ایجاد کرده است، گفت: مهار تورم در دستور کار دولت است. وقتی تورم به صورت بی سابقه ای افزایش می یابد و قیم‌ ها هم به صورت افسارگسیخته بالا می‌رود، سایر متغیرها و شاخص‌های اقتصادی هم به تناسب آن تغییر می‌کند به طوری که نرخ سود سپرده ها و تسهیلات و گرایش نرخ ارز به سمت افزایش سوق پیدا می‌کند. کنترل تورم و برقراری ثبات و آرامش زمینه های را فراهم می‌کند که **** بانکی نسبت به تغییر نرخ سود سپرده و تسهیلات عمل کند.

وی گفت: با توجه به شرایطی جدیدی که در وضعیت تورمی کشور ایجاد شده است، تجدیدنظر جدی بر روی نرخ سود بانکی برای کاهش فشار تحمیلی به بخش‌های اقتصادی کشور در دستور کار قرار دارد.

طیب نیا با بیان اینکه تحول در **** بانکی کشور به یک مطالبه عمومی و ضرورت انکارناپذیر تبدیل شده است، تصریح کرد: **** بانکی در ایران باید در خدمت بخش مولد کشور قرار گیرد و با پشتیبانی از بخش مولد، حذف ربا و کارایی بیشتر در تخصیص منابع تجدید نظر داشته باشد.

وی خاطر نشان کرد: سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی تحول در **** مالی کشور را تکلیف کرده و آن را به عنوان یک الزام برای آسیب ناپذیر کردن کشور ضروری می داند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: وضعیت کنونی **** بانکی قابل تداوم نیست و با پیشرفت‌ها و تحولات در حوزه بین المللی تناسب ندارد. در عین حال **** بانکی کشور با **** بانکداری اسلامی فاصله دارد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


سیستم "رو - رو" میان ایران و امارات راه اندازی می‌شود

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران گفت: حمل و نقل چند وجهی تحت رویه تیر بین امارات، ایران و افغانستان باعث رونق و توسعه بیشتر خواهد شد، ضمن اینکه راه اندازی سیستم "رو- رو" بین ایران و امارات مورد توجه بخش خصوصی ایرانی است و آماده بررسی چگونگی سرمایه گذاری مشترک با طرف‌های اماراتی است.
به گزارش خبرنگار مهر، غلامحسین شافعی در کارگاه آموزشی بین المللی تیر گفت: براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، حمل و نقل جاده ای نقش مهمی در ترانزیت بازی می کند و از سوی دیگر سازمان های بین المللی و تخصصی همچون ایرو (سازمان حمل و نقل جاده ای بین المللی) نیز، می باید همکاری های فعال تری را با کشورهای منطقه به خصوص اعضای اکو و کشورهای عضو اتحادیه گمرکی و کشورهای عربی ایفا کنند.

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران افزود: استفاده از کارنه تیر به عنوان معتبرترین سند گمرکی و ترانزیتی باید بیش از پیش مورد توجه گمرکات قرار گیرد و در رفع مقررات دست و پاگیر مرزی و یکنواخت سازی رویه های گمرکی و حمل و نقلی گام های جدی برداشته شود.

وی تصریح کرد: بیشتر کشورهای منطقه به غیر از عراق و پاکستان، عضو کنوانسیون تیر هستند و از جهتی، حجم بالای تجارت بین کشورهای منطقه طبق آمار و ارقام گمرک، ضرورت برخورداری از یک رویه استاندارد و معتبر را می طلبد که ایمنی و امنیت را فراهم می سازد. البته در راستای تقویت همکاری میان گمرک و اتاق بازرگانی، اتاق ایران بسترهای لازم الکترونیکی را برای اتصال گمرک به سرور کارنه تیر جهت کسب اطلاعات لازم در مورد کارنه تیر و همچنین رصد موقعیت ماهواره ای همزمان کامیون ها را فراهم ساخته است.

به گفته شافعی، اجرای پروژه پیش اظهاری الکترونیکی تیر که مدتها است با همکاری سه جانبه اتاق، گمرک و ایرو در حال اجرا است، باید به طور کامل اجرایی شود و در این میان بدون شک اتاق ایران با افزایش سقف تضمینات کارنه تیر، از 50 هزار دلار به 60 هزار یورو حمایت می کند و این موضوع به شدت و حتی بیشتر از گمرک توسط اتاق مورد پیگیری قرار گرفته است.

وی اظهار داشت: حمل و نقل چند وجهی تحت رویه تیر بین امارات، ایران و افغانستان باعث رونق و توسعه بیشتر خواهد شد، ضمن اینکه راه اندازی سیستم رو- رو بین ایران و امارات مورد توجه بخش خصوصی ایرانی است و آماده بررسی چگونگی سرمایه گذاری مشترک با طرف های اماراتی است.

شافعی خاطرنشان کرد: استفاده از کارنه تیر پلاس اقدام مثبت دیگری در همکاری های مشترک اتاق و گمرک به حساب می آید و هرچند مسئولیت سنگینی را متوجه اتاق ایران به عنوان موسسه ضامن می سازد، اما این طرح را در بسته پیشنهادی دولت برای خروج از رکود پیشنهاد می کنیم.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

ا
12 ایراد قانون بانکداری بدون ربا اعلام شد/ ناآشنایی کارکنان بانک‌ها به قانون
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، 12 ایراد قانون فعلی بانکداری بدون را اعلام کرد و با بیان اینکه اغلب کارکنان **** بانکی نسبت به بانکداری بدون ربا آشنایی ندارند، از رئیس کل بانک مرکزی درخواست کرد که به بانک‌ها دستور بدهد نرخ حق الوکاله خود را صراحتاً اعلام کنند.
به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا مصباحی مقدم امروز در بیست و پنجمین همایش بانکداری اسلامی در تهران، 12 ایراد قانون فعلی بانکداری بدون ربا را اعلام کرد و گفت: شایسته است که قانون بانکداری بدون ربا مورد بازنگری قرار گیرد و اصلاح شود. قانون عملیات بانکداری بدون ربا در سال 63 به تصویب رسید و از آنجایی که بیش از 30 سال از تصویب این قانون می گذرد و باتوجه به پیشرفت بانکداری در دنیا و مشکلات قانون فعلی باید این قانون بازنگری شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، ایرادهای قانون فعلی بانکداری بدون ربا را ناآشنایی غالب کارکنان **** بانکی با بانکداری بدون ربا، اعلام سود سپرده ها به صورت علی الحساب و تضمین شده، پیچدگی متن قراردادها و عدم شفافیت بندهای آنها، اکتفا به دریافت پیش فاکتور خرید کالا از مشتری در عقود مبادله ای، اعلام نرخ سود تسهیلات مشارکتی، تعیین نرخ سود یکسان برای انواع کالاها و خدمات، عدم تفکیک وجوه قرض الحسنه از سایر وجوه بانکی، عدم اعلام حق الوکاله بانک ها، عدم نظارت بر مصرف وجوه، عدم استفاده از ابزارهای نوین بانکداری، و استفاده از حسابداری بانکداری ربوی اعلام کرد.

وی با بیان اینکه برخی بابت این فاکتورها 300 هزار تومان می گیرند، افزود: این پول نامشروع است که تعدادی بابت فروش فاکتور به مردم می گیرند. در عقود مبادله ای از تسهیلاتی که با فاکتورسازی دریافت می شود به درستی استفاده نشده است. بعنوان نمونه اگر تسهیلات دریافتی با عنوان خودرو به این بازار می رفت نتایج بسیار مطلوبی را به همراه می داشت ولی این اتفاق نیفتاد.

وی با بیان اینکه متاسفانه یک اسم از مشارکت در بانک ها باقی مانده است، تصریح کرد: طبق استفتایی که شد و امام پاسخ آن را در زمان مرحوم نوربخش دادند مربوط به وجه التزام بود؛ در این حالت مشتری قبول می کند اگر در سررسید پرداخت نکند مبلغ تعیین شده در بانک را بپردازد هر چند این طرح نیز سرنوشت خوبی در **** بانکی ندارد.

نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به دریافت مبلغ اضافه بابت اصل و سود وجه التزام گفت: بررسی ها نشان می دهد که کمتر از پروژه های تامین مالی شده از سوی بانک ها ضرر می کنند و بالای 90 درصد سود ده می شوند. اما بانک ها در عقود مشارکتی باید علاوه بر سود در زیان هم مشارکت با مشتری داشته باشند.

وی افزود: مشارکت در طی چند سال اخیر با توجه به تعیین نرخ سود عقود مبادله ای در شورای پول و اعتبار در کف نرخ ها بود بانک ها به سمت جایگزین کردن عقود مبادله ای به جای عقود مشارکتی رفتند اما این تغییر در اسم بود و برای این خاطر انجام شد که بانک ها از نرخ سود شورای پول و اعتبار رها شوند.

مصباحی مقدم ضمن اشاره به اینکه برخی موسسات مالی و اعتباری را خبر داریم که بالای 35 درصد بابت تسهیلات از مشتریان سود می گیرند و این آسیب جدی است، تصریح کرد: اعلام نرخ سود مشارکتی خروج از عقود مشارکتی و صوری بودن آنهاست. همچنین تعیین نرخ سود یکسان از سوی شورای پول و اعتبار آنهم غالباً کمتر از نرخ تورم موجب اسیب جدی برای سپرده گذاران می شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی از رئیس کل بانک مرکزی درخواست کرد که به بانک ها دستور بدهد تا نرخ حق الوکاله خود را صراحتاً اعلام کنند و در ادامه یکی از علل افزایش معوقات بانکی به بیش از 80 هزار میلیارد تومان را عدم استفاده از رتبه بندی مشتریان بانکی در **** بانکی عنوان کرد.

وی ادامه داد: همانطور که آقای بجنوردی فرمودند اگر بالای نرخ تورم سودی دریافت یا پرداخت شود رباست اما درباره سایر عقود که از منابع بانکی تسهیلات می گیرند نیز باید این نکته را مورد توجه قرار داد که سپرده گذار با انگیزه سود در بانک سپرده گذاری کرده و قابل قبول نیست که به اندازه نرخ تورم به آنها سود پرداخت شود.

این نماینده مجلس همچنین به آسیب های نرخ سود به بخش تولید اشاره و تصریح کرد: سود پول برای تولید کنندگان هزینه اضافی است و این خود عامل تورم است.

وی در ادامه با بیان اینکه اگر وجوه قرض الحسنه به درستی در سیستم بانکی هدایت شود 80 درصد تقاضاهای تسهیلات خرد مردم تامین خواهد شد، ادامه داد: تقاضاهای خرد مردم 80 درصد تقاضای تسهیلات بانکی است اما کمتر از 10 درصد منابع بانک ها به این تقاضاها تخصیص یافته است.

مصباحی مقدم در توضیح راه کارهای حل 12 مشکل قانون بانکداری بدون ربا گفت: این راهکارها در 12 بند عبارتند از اصلاح قانون عملیات بانکی بدون ربا و اصلاح قراردادها، ایجاد نهادهای رتبه بندی مشتریان، تفکیک وجوه قرض الحسنه، تعیین و اعلام حق الوکاله بانک ها، حذف سود اعلامی سپرده ها، در نظر گرفتن سود قابل پیش بینی در تسهیلات مشارکتی، نظارت قوی بر مصرف وجوه و تلاش برای دست یافتن به سود واقعی سرمایه گذار، جستجوی سود واقعی در بازار کالا و خدمات و اعمال سود واقعی برای تسهیلات مبادله ای، راه اندازی بنگاه هایی برای خرید و فروش کالاهای مورد تقاضا در عقود مبادله ای و خروج از صوری شدن قراردادها، اعمال حسابداری بانکداری اسلامی، استفاده از ابزارهای نوین بانکداری و سپردن نقل و انتقالات به فضای مجازی مطرح است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


عضو شورای فقهی بانک مرکزی:

مرحوم نوربخش می‌گفت اگر بانک‌ها جریمه دیرکرد نگیرند ورشکست می‌شوند

عضو شورای فقهی بانک مرکزی با اشاره به نظر امام راحل در مورد نرخ خسارت تادیه در **** بانکی کشور، گفت: مرحوم نوربخش می‌گفت اگر در بانک‌ها نرخ خسارت تادیه رعایت نشود، آنها ورشکست خواهند شد.
به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد موسوی بجنوردی امروز در بیست و پنجمین همایش بانکداری اسلامی در تهران گفت: گفته می شود در **** بانکداری کشور ربا وجود دارد و بانک‌ها ربا می گیرند، برای بررسی این مسئله باید اشکال ربا که شامل معامله ای و قرضی است بررسی شود.

عضو شورای فقهی بانک مرکزی در مورد ربای قرضی گفت: براساس روایتی از پیامبر اکرم (ص)، اگر قرض دهنده به قرض گیرنده قرض بدهد و ضمن آن شرط کند که سودی در سررسید دریافت نمایند، این ربای قرضی است.

موسوی بجنوردی با اشاره به دریافت جریمه و خسارت تاخیر تادیه، گفت: هر مقدار نرخ تورم افزایش پیدا کند، به همان مقدار کاهش قدرت خرید و پول ملی را داریم اما صراحتا باید بگویم که امروز ربا در **** بانکی ما وجود ندارد، مثلا اگر بانکی 10 میلیون تومان به عنوان قرض پرداخت کند و نرخ تورم در پایان سررسید به 30 درصد برسد، بازگرداندن 13 میلیون تومان توسط این فرد به بانک سود نیست و این ربا محسوب نمی شود.

وی با تاکید بر اینکه بانکها ربا نمی گیرند و فقط سود خود را دریافت می کنند، گفت: اگر بانکی بیش از نرخ تورم بگیرد، ربا است اما اگر نرخ تورم کاهش یابد، بانک‌ها هم ملزم هستند که نرخ سود پایین تر دریافت کنند.

موسوی بجنوردی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه اقتصاد اسلامی نداریم و تدبیر در انتخاب معنای اقتصاد است، گفت: همچنین هویت اقتصاد اسلامی با اقتصاد سوسیالیستی متفاوت است.

وی خاطرنشان کرد: وام‌هایی که بانک‌ها می دهند و در سررسید می گیرند، اگر بیش از نرخ تورم باشد و ضمن آن شرط کرده باشند، اشکال دارد اما اگر همان رقم معادل تورم را بگیرند، بدون اشکال است.

موسوی بجنوردی با اشاره به نظر امام ***** (ره) در مورد نرخ خسارت تادیه در **** بانکی گفت: مرحوم نوربخش رئیس کل وقت بانک مرکزی نامه ای به امام (ره) نوشتند مبنی بر اینکه حکمی در مورد جریمه تاخیر به نفع بانک‌ها وجود ندارد، در این ارتباط بنده دو مطلب را بیان کردم. مطلب اول اینکه در دریافت جریمه تاخیر قدرت خرید پول و دوم نرخ تورم باید مد نظر قرار گیرد و کسانی که در سررسید قسط را پرداخت نمی کنند باید جریمه شوند و این حکم تعزیر حکومتی دارد که این موارد مورد قبول امام (ره) قرار گرفت.

وی خاطرنشان کرد: نوربخش در این نامه تاکید کرده بود که اگر در بانک‌ها نرخ خسارت تادیه رعایت نشود، آنها ورشکست خواهند شد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

سیف عنوان کرد:

صوری بودن فاکتورها را قبول دارم/ دریافت نرخ سود بانکی 30 درصدی را شنیده‌ام

رئیس کل بانک مرکزی با اعلام این مطلب که صوری شدن فاکتورها را قبول دارم، به نرخ سود بالا در برخی از بانک‌ها و موسسات مالی اشاره کرد و گفت: تاکنون نرخ 35 درصد را نشنیده‌ام ولی نرخ 30 درصدی را شنیده‌ایم، البته این نرخ‌ها در تمام بانک‌ها عمومی نیست.
به گزارش خبرنگار مهر، ولی الله سیف در نشستی که در بیست و پنجمین همایش بانکداری اسلامی برگزار شد، به دریافت نرخ سود واقعی و منطقی در سیستم بانکی تاکید کرد و گفت: نمی شود به بهانه هدف حداکثر سازی سود در یک بنگاه اقتصادی فعالیت هایی از سوی مدیران آن بنگاه انجام شود که برای اقتصاد مضر است.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه چارچوبی برای قانون بانکداری بدون ربا تعیین شده است، افزود: در عقود مشارکتی نمی توان حداکثر سود را تعریف کرد و باید حداقل را در شورای پول و اعتبار تعریف کنیم اما باید سودی در شورا تعیین شود که در جهت حفظ منافع و مصالح سپرده گذار باشد.

سیف در پاسخ به انتقاد مصباحی مقدم درباره صوری بودن فاکتورها در **** بانکی، گفت: صوری شدن فاکتورها را قبول دارم؛ هرچند نمی دانم شیوع آن به چه میزان است ولی بانک‌ها برای اینکه کار مشتری را راه بیاندازند، این اقدام را انجام می دهند ولی بنا داریم سخت گیری‌هایی در این زمینه داشته باشیم.

وی درباره نرخ‌های سود بالا در برخی از موسسات مالی و بانک‌ها گفت: من البته تاکنون نرخ 35 درصد را نشنیده ام ولی نرخ 30 درصدی را شنیده ایم اما این نرخ‌ها در تمام بانک‌ها عمومی نیست.

سیف در واکنش به عدم اعلام نرخ‌های حق الوکاله از سوی بانک‌ها گفت: بانک‌ها موظف به اعلام نرخ‌های حق الوکاله خود هستند و این کار هم اکنون در **** بانکی به طور دقیق و مستمر انجام می شود.

رئیس کل بانک مرکزی ضمن اشاره به مشخص شدن حداقل سود در شورای پول و اعتبار برای عقود مشارکتی، گفت: من خودم هم به رتبه بندی مشتریان بانکی مقید هستم و به این اعتقاد دارم که مشتریان بدحساب در **** بانکی اعتمادپذیر نیستند اما در دنیا تعریف دیگری از رتبه بندی مشتری مطرح است.

وی با بیان اینکه در دنیا هر مشتری هشت رتبه دارد، تصریح کرد: در قانون بانکداری بدون ربا منابع قرض الحسنه جاری صراحتاً اعلام شده که جز منابع بانک قرار گیرد و اگر این اتفاق هم اکنون در بانک ها رخ داده قانونی است.

سیف در ادامه با تاکید براینکه نحوه تخصیص سود مشاع بین سپرده گذاران و بانک ها دارای فرمول مشخصی است، افزود: درگذشته این فرمول اعلام شده و بانک‌ها بر اساس آن عمل می کردند اما امسال اعلام کردیم هیچ بانکی حق برگزاری مجمع ندارد تا گزارش حسابرس در این خصوص اعلام شود. علاوه بر آن امسال بنا داریم فرمول را نیز مورد بازنگری قرار دهیم.

رئیس کل بانک مرکزی نیز در این همایش به نامه مرحوم نوربخش به امام ***** (ره) اشاره و تصریح کرد: این نامه به شورای نگهبان رفت و براساس دستور العمل این شورا مکانیزم فعلی وجه التزام اجرایی می‌شود. البته اگر کسی در این اقدام شکایتی داشته باشد، حتما قابل بررسی است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


جهانگیری ابلاغ کرد:

ماموریت‌های جدید اقتصادی دولت به ظریف/ ایجاد بانک اطلاعات اقتصادی در وزارت خارجه

هیات وزیران با تصویب آئین نامه اجرایی ماده 9 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار، ماموریت‌های جدید اقتصادی به محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه محول کرد که براساس آن، مقرر شد بانک اطلاعاتی اقتصادی در این وزارتخانه ایجاد شود.
به گزارش خبرنگار مهر، هیات وزیران به پیشنهاد مشترک وزارتخانه های امور خارجه، امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و اتاق تعاون مرکزی جمهوری اسلامی ایران و به استناد ماده 9 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار- مصوب 1390- آئین نامه اجرایی ماده 9 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار را تصویب کرده است.

متن کامل آئین نامه اجرایی ماده 9 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار به شرح ذیل است:

"ماده 1- در آیین نامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح به کار می‌روند:

الف- قانون: قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار- مصوب 1390-

ب- نمایندگی: سفارتخانه ها و سرکنسولگری های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور

ج- ماموران اعزامی: مستخدمین رسمی دولت که با رعایت قوانین و مقررات مربوط به وزارت امور خارجه معرفی و به خارج اعزام می‌شوند.

د- اتاق ها: اتاق های مصرح در بند الف ماده 1 قانون

ه- دستگاه های اجرایی: دستگاه های اجرایی موضوع بند (ح) ماده 1 قانون

و- کارگروه: کارگروه موضوع ماده (11) این آیین نامه

ز- دبیرخانه: دبیرخانه کارگروه

ماده 2- وزارت امور خارجه در راستای سیاست های توسعه روابط اقتصادی، ظرفیت های روابط خارجی و توانمندی های سیاسی و کارشناسی، نمایندگی ها را به گونه ای مدیریت و هدایت نماید تا حوزه های اولویت دار ذیل به صورت عملیاتی مورد حمایت و پشتیبانی قرار گیرند:

الف- تسهیل برگزاری همایش های داخلی و خارجی، معرفی فرصت های سرمایه گذاری و تجاری ایران در کشورهای هدف موضوع تبصره 1 ماده 2 این آیین نامه و اطلاع رسانی در خصوص برگزاری رویدادهای اقتصادی مهم در این کشورها.

ب- تسهیل و زمینه سازی برای اعزام هیات های سرمایه گذاری تجار خارجی به کشور و پذیرش هیات های اقتصادی و تجار ایرانی در کشورهای هدف.

پ- اطلاع رسانی و بازاریابی فرصت های سرمایه گذاری و تجاری ایران در کشورهای هدف از طریق شناسایی و برقراری ارتباط با شرکت های سرمایه فرست، بازرگانان و شرکت های تجاری در این کشورها.

ت- تسهیل صدور خدمات فنی و مهندسی شرکت های سرمایه گذاری و تجاری ایران در کشورهای هدف از طریق مختلف از جمله شناسایی و برقراری ارتباط با شرکت های سرمایه فرست، بازرگانان و شرکت های تجاری در این کشورها.

ث- تسهیل صدور کالا و محصولات تولید کنندگان داخلی از طرق مختلف از جمله شناسایی و معرفی نیازها و اولویت های وارداتی بازار کشورهای هدف، نحوه ورود در این بازارها و چگونگی حضور رقبای ایران و دیگر صادرکنندگان به دستگاه های اجرایی و اتاق ها.

ج- بهره گیری از ظرفیت های فنی، مالی و تخصصی ایرانیان مقیم خارج از کشور و شرکای خارجی آنها در فعالیت های اقتصادی داخل کشور از طریق شناسایی ایرانیان مقیم در کشورهای محل اقامت و تسهیل و هماهنگی برقراری ارتباط آنها با دستگاه های اجرایی و اتاق ها.

چ- تسهیل در فرایند تامین و تجهیز منابع مالی و سرمایه گذاری خارجی از طرق مختلف از جمله شناسایی و معرفی بخش ها و حوزه های سرمایه فرستی، شرکت های سرمایه فرست و بانکها و موسسات مالی اعتبار دهنده در کشورهای هدف به دستگاه های اجرایی و اتاق ها.

ح- حمایت کنسولی از فعالان اقتصادی و نیروی کار ایرانی و دفاتر بازرگانی، بازاریابی و سرمایه گذاری اتاقها در خارج از کشور و در صورت لزوم انجام پیگیری های مقتضی تا حصول نتیجه؛

خ- تسهیل ساماندهی اعزام نیروی کار به خارج از کشور با هماهنگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی.

ماده 3- در راستای تحقق اهداف قانون، وزرات امور خارجه مامورانی با تخصص ها و صلاحیت های مرتبط که از دستگاه های اجرایی ذیربط معرفی می کردند به کشورهای هدف اعزام می نماید. اولویت بندی دستگاه های اجرایی جهت اعزام نماینده و دستورالعمل شرایط احراز صلاحیت، شرح وظایف، نحوه گزارش دهی، ‌ساز و کار ارزیابی عملکرد حوزه اختیارات مامورین اعزامی و فهرست کشورهای هدف مطابق با قانون وظایف وزارت امور خارجه- مصوب 1364- در کارگروه تعیین خواهد شد.

تبصره- ساز و کارهای اجرایی این ماده از جمله تفاهم نامه های مورد نیاز و یا اصلاح تفاهم نامه های قبلی ظرف شش ماه از ابلاغ این آیین نامه توسط وزارت امور خارجه و حسب مورد دستگاه های ذیربط پیش بینی و اجرا خواهد شد.

ماده 4- دستگاه های اجرایی و اتاق ها موظفند هر ساله اولویت های خود در حوزه های تولیدات مشارکتی، جذب سرمایه، جذب گردشگر، صدور کالا و خدمات فنی و مهندسی و همچنین بازار کار را به منظور هماهنگی مستمر و در جهت استفاده از ظرفیت های روابط خارجی در کشورهای هدف در اختیار وزارت امور خارجه قرار دهند. در سال اول، موعد مقرر برای ارایه اولویت ها یک ماه پس از ابلاغ این آیین نامه خواهد بود.

ماده 5- به منظور تمرکز اطلاعات قوانین و مقررات اقتصادی، تجاری، خدمات فنی و مهندسی و گردشگری در ارتباط با کشورهای مختلف و همچنین تجار، سرمایه گذاران و تولیدکنندگان داخلی و خارجی و ایرانیان مقیم خارج از کشور، بانک اطلاعات اقتصادی در وزارت امور خارجه با همکاری نمایندگی ها، دستگاههای اجرایی و اتاق ها ایجاد خواهد شد. طرح ایجاد بانک اطلاعاتی ظرف سه ماه پس از ابلاغ این آیین نامه، توسط دبیرخانه تهیه و جهت تصویب به کارگروه ارائه می گردد.

ماده 6- وزارت امور خارجه با همکاری دستگاههای ذیربط به منظور تسریع و تسهیل در امور کنسولی سرمایه گذاران، فعالان اقتصادی و تجاری، گردشگران، ایرانیان مقیم خارج از کشور و اتباع خارجی به ویژه در امور مربوط به روادید، با اخذ فهرست به روز خارجیان ممنوع الورود پایگاه اطلاعاتی ایجاد کند.

ماده 7- وزارت امور خارجه و اتاق ها به منظور برقراری ارتباط و تعامل موثر اقدام به برگزاری جلسات مشترک ادواری می نمایند.

ماده8- وزارت امور خارجه در راستای استفاده حداکثری از ظرفیت های اقتصادی سازمان های منطقه ای، فرامنطقه ای و موسسات وابسته، به منظور تحقق درخواست های اعلام شده از سوی دستگاههای اجرایی و اتاق ها در حیطه وظایف و اختیارات قانونی خود اقدام نماید.

ماده 9- وزارت امور خارجه موظف است شاخص های اختصاصی برای ارزیابی عملکرد نمایندگی ها متناسب با وظایف و ماموریت های تعیین شده در آیین نامه را به گونه ای تدوین نماید که شاخص های فوق در فرآیند ارزیابی نمایندگی ها لحاظ گردد.

تبصره- شاخص های اختصاصی مزبور با پیشنهاد وزارت امور خارجه و پس از تصویب در کارگروه با تایید وزیر امور خارجه به بخش مربوط در وزرات امور خارجه ابلاغ می گردد.

ماده 10- در راستای هماهنگی و اجرای مواد 3، 4، 5، 8 و 9 این آیین نامه کارگروهی در وزارت امور خارجه به ریاست قائم مقام وزیر امور خارجه و با حضور معاونان وزارتخانه های امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت و نمایندگان تام الاختیار اتاق ها در سطح رئیس یا یکی از نواب به عنوان اعضای ثابت و حسب مورد نمایندگان سایر دستگاه های اجرایی ذیربط در سطح معاونان وزارتخانه تشکیل می‌شود.

تبصره 1- دبیرخانه این کارگروه در وزارت امور خارجه مستقر می گردد.

تبصره 2- دستورالعمل نحوه تشکیل جلسات و رویه های اجرایی کارگروه توسط دبیرخانه تنظیم و در اولین جلسه کارگروه مذکور به تصویب می‌رسد.

تبصره 3- هر موضوع باید قبل از طرح در کارگروه در اختیار کلیه وزارتخانه ها قرار داده شود تا در صورت لزوم وزارتخانه مزبور در سطح معاون وزارتخانه به عنوان عضو با حق رای شرکت نماید.

ماده 11- معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبر دی رئیس جمهور مکلف است در لوایح بودجه سنواتی اعتبار مورد نیاز برای اجرای این آیین نامه را در بودجه وزارت امور خارجه و حسب مورد سایر دستگاه های اجرایی مربوط پیش بینی کند."

اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور این آئین نامه را برای اجرا به وزارت امور خارجه، وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری ابلاغ کرده است.

 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


دستورالعمل کاریابی‌های مجازی ابلاغ شد/ 3 دستور کار فوری درباره اشتغال

معاون توسعه اشتغال وزارت کار ساماندهی کسب و کارهای خُرد، ساماندهی اشتغال روستایی و ایجاد بنگاه های کاریابی مجازی را 3 دستور کار فوری وزارت کار در زمینه اشتغال زایی اعلام کرد و گفت: دستورالعمل جدید ایجاد کاریابی مجازی و سایت های شغلی کشور ابلاغ شد.
به گزارش خبرنگار مهر، حسن طائی گفت: آمار بیکاران کشور بر اساس تعریف کامل و بزرگتری که از مفهوم بیکاری بر مبنای محاسبه افرادی که وارد بازار کار شده ولی شغلی به دست نیاورده اند، از آمار اعلام شده فراتر است.

معاون توسعه اشتغال وزارت کار اظهارداشت: آمارهای رسمی منتشر شده در کشور نشان می دهد که 22 میلیون نفر شاغل در کشور وجود دارد و تا افق سال 1400 این آمار به 35 میلیون نفر افزایش خواهد یافت.

طائی بیان داشت: با هدفگذاری های انجام شده اگر سالانه یک میلیون فرصت شغلی جدید ایجاد شود، در سال 1400 وضعیت مطلوبی در اشتغال زایی خواهیم داشت.

وی ساماندهی کسب و کارهای خُرد و کوچک را از اولویت های مهم وزارت کار عنوان کرد و افزود: با حمایت از صاحبان این حرفه ها در قالب بنگاه های پشتیبان، خوشه ها و دسته بندی های کنار هم می توان چرخه ای ایجاد کرد که شاغلان این رشته های خُرد خودشان مشکلات خود را حل کنند.

این مقام مسئول در وزارت کار تاکید کرد: این بنگاه ها حلقه واسط و پیوند کسب و کار خُرد و بنگاه های بزرگ هستند که با حمایت فنی و اعتباری و حقوقی از آنها فرایند کار از خانه تا کارخانه کامل می شود.

معاون توسعه اشتغال وزارت کار گفت: ساماندهی اشتغال روستایی از دیگر اولویت های این وزراتخانه است و با حمایت از اشتغال روستایی و استفاده از امکانات و دستگاه های اجرایی مستقر در روستاها زندگی و کار این اقشار بهبود می یابد.

طائی افزود: تسهیلات اعطایی با نرخ 22 درصد برای سرمایه گذاران و کارآفرینان استان ها گران است و با این سود بسیاری از سرمایه گذاری ها توجیه اقتصادی ندارند.

وی ادامه داد: این وزارتخانه با پرداخت یارانه سود و کارمزد زمینه را برای سرمایه گذاری بیشتر در صنعت و ایجاد اشتغال در استان ها فراهم می کند.

معاون توسعه اشتغال وزارت کار ساماندهی بنگاه های کاریابی را از دیگر اولویت های این وزارتخانه اعلام کرد و گفت: بنگاه های کاریابی در اطلاع رسانی بازار کار و هماهنگی بین مهارت های کارجو و نیازهای کارفرما، نقش بسزایی دارند.

طائی از ابلاغ دستورالعمل جدید ایجاد کاریابی مجازی و سایت های شغلی در کشور خبر داد و گفت: بنگاه های کاریابی با ایجاد سایت ها و کاریابی های مجازی می توانند خدمات شغلی دانشگاهی را ارائه و فرایند جستجو را افزایش دهند.

وی ادامه داد: کارآفرینی تکمیل کننده زنجیره اعتبار و بودجه در ایجاد اشتغال است و باید به عنوان یک عامل محوری به آن توجه ویژه شود.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


وزیر اقتصاد عنوان کرد:

ارائه بسته تشویقی به بانک‌ها برای توقف بنگاه‌داری/ برآورد بدهی دولت؛ از 120 تا 250 هزار میلیارد تومان

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اعلام اینکه برای سودآور کردن فعالیت‌های بانکی و تشویق شبکه بانکی کشور به توقف فعالیت‌های حاشیه ای و بنگاه‌داری برنامه ریزی شده است، گفت: کارگروهی در وزارت اقتصاد مسئول شناسایی و استخراج رقم بدهی های دولت شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، علی طیب نیا در مراسم نودمین سالگرد تاسیس بانک سپه از برنامه ریزی برای سودآور کردن فعالیت های بانکی خبر داد و گفت: بانک مرکزی و وزارت اقتصاد با برنامه ریزی برای سودآور کردن فعالیت های بانکداری، در صدد تشویق بانک ها به تعطیل کردن فعالیت های حاشیه ای خود نظیر بنگاه داری هستند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهارداشت: مردم در بانک ها سپرده گذاری نمی کنند تا پول آنها صرف پرداخت یارانه شود، بلکه می خواهند بانک، دارایی آنها را در فعالیت های موجه تولیدی و اقتصادی سرمایه گذاری کرده و از این ناحیه به سود سالم و موجه دست یابند.

طیب نیا با برشمردن عوامل روی آوردن بانک ها به بنگاه داری، واگذاری بنگاه های اغلب زیان ده دولتی به بانک ها به جای مطالبات معوق آنها از سوی دولت را یکی از عوامل درگیر شدن آنها با کار بنگاه داری عنوان کرد که عمدتا مشکلات جدیدی برای آنها به وجود آورده است.

وی با اشاره به مکلف شدن بانک ها برای واگذاری بنگاه های تحت تملک خود ظرف مدت 3 سال، اظهارداشت: مدت تعیین شده به این خاطر است که فکر می کنیم بازار سرمایه کشش و قدرت کافی برای خرید بنگاه های مزبور ظرف مدتی کوتاه را ندارد.

وزیر اقتصاد یکی دیگر از مشکلات پیش روی واگذاری بنگاه های تحت تملک بانک ها را عقاید مذهبی برخی مشتریان بالقوه مبنی بر عدم رغبت برای خرید املاک و وثایق مصادره ای خواند و افزود: همچنین در این ارتباط برخی مشکلات ثبتی نیز سد راه واگذاری می شوند که دولت طی اصلاحیه ای، در صدد حل اینگونه مشکلات ثبتی برآمده است.

طیب نیا در ادامه با بیان اینکه دولت پس از تسویه بدهی های خود به پیمانکاران بخش خصوصی واقعی، اولویت دوم خود را بر تسویه مطالبات معوق بانک ها قرار داده است گفت: در همه جای دنیا دولت می تواند بدهکار باشد اما حتما باید خوش حساب باشد و اصلا در هیچ کشوری، حتی به ذهن کسی خطور نمی کند که ممکن است دولت در پرداخت دیون خود به بخش خصوصی تعلل کند و این در حالی است که در ایران، بنا بر برآوردهای انجام شده رقم مطالبات معوق دولت از 120 هزار تا 250 هزار میلیارد تومان را شامل می شود.

وزیر اقتصاد افزود: شگفت آور اینجا است که هنوز هیچ نهادی برای رسیدگی به حساب بدهی های دولت و حتی محاسبه رقم دقیق آن در کشور وجود ندارد و به تازگی تعدادی از همکاران ما در وزارت اقتصاد مسئول شناسایی و استخراج رقم بدهی های دولت و تعیین نحوه بازپرداخت آن شده اند.

طیب نیا تصریح کرد: البته باید اذعان کرد که بر اساس بدبینانه ترین برآوردها هم، میزان بدهی دولت جمهوری اسلامی به نسبت حجم تولید و سرمایه در گردش کشور، در مقایسه با خیلی از کشورهای دنیا، رقم چشمگیر و چندان بالایی نیست.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سیف:
از فعالیت‌های مثبت اقتصادی حمایت می کنیم نه از آدمهای خاص


رییس کل بانک مرکزی در گردهمایی سراسری استانداران سراسر کشور تاکید کرد: ما از فعالیت‌های مثبت اقتصادی حمایت می کنیم نه از آدمهای خاص.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، ولی‌الله سیف که در جمع استانداران سراسر کشور سخن می گفت افزود: متوسط نرخ تورم ماهیانه از تیر 92 تا تیر 93 ، 14/1 است در حالیکه همین نرخ در مدت مشابه سال قبل آن 54/3 است و جالب اینکه متوسط همین شاخص در دوره 24 سال گذشته 54/1 است. این افتخار البته مربوط به یک فرد یا یک دستگاه نیست و ناشی از یک کار تیمی بین اعضای دولت و همکاران ما در جهت انضباط مالی و پولی است.

وی ادامه داد: گفته شده که دولت با افراط در کنترل تورم از مقوله رکود و ضرورت عبور از آن غفلت کرده است در حالیکه رشد اقتصاد در سال 91، در کل 6.98- بوده است و در بخش صنعت 9- در حالیکه همین رشد بخش صنعت در سال 92 شده 4.1- بوده و جالب این است که رشد سه ماهه چهارم نسبت به سه ماهه سوم2.9+ است و این نشانه خروج از رکود در عین توجه به کنترل تورم است و متعاقب آن رشد و شکوفایی اقتصادی.

سیف تصریح کرد: لایحه‌ای به مجلس تقدیم شد در این خصوص که در مقطعی که عزم دولت خروج از رکود است بانک مرکزی چه نقشی می تواند داشته باشد. تامین منابع سرمایه در گردش اولویت ما جهت اعطای تسهیلات مالیاتی در سال 93 است.

وی کمبود پایه سرمایه ای را یکی از مشکلات موجود در خصوص افزایش توان تسهیلات برشمرد و گفت:برای هیچ پروژه جدیدی اولویت پرداخت جهت تسهیلات نخواهیم داشت.

سیف یکی از راهکارهای افزایش توان تسهیلات را عزم جدی بانکها برای خروج از از بنگاه داری و قرار دادن نقدینگی ها در مسیر کار دانست و یادآور شد: ضروت خروج بانک از بنگاه داری این است که تضاد منافع موجود نباشد.

رییس کل بانک مرکزی اضافه کرد: تصمیم دیگری که بسیار مهم است این است که بتوانیم در سال 94 ادعا کنیم **** بانکی در جهت رونق فعالیت های اقتصادی در بخش خصوصی پیش رفته است.

وی افزود: یکی از جهت‌گیری‌های جدی افزایش سرمایه از محل مطالبات ذخیره ارزی است و همچنین سایر سرفصل‌های دیگری که می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

دکتر سیف تاکید کرد: در جهت ارتقاء انضباط پولی و مالی رویکرد به این سمت خواهد بود که اعطای تسهیلات تنها به بنگاه های مالی که دارای صورتهای مالی حسابرسی شده توسط مؤسسات حسابرسی رسمی هستند امکان پذیر باشد.

رئیس کل بانک مرکزی همچنین از استانداران خواست تا نهایت همکاری را جهت ساماندهی بازار غیر متشکل پولی در در سطح استان ها دنبال نمایند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
تکرار/ مدیرکل امور بین‌الملل راه‌آهن خبر داد
اتصال ریلی ایران به ترکمنستان و قزاقستان تا اکتبر ۲۰۱۴/ حمل ریلی زائران عتبات
مدیرکل امور بین‌الملل راه‌آهن با بیان اینکه در اکتبر ۲۰۱۴ از طریق خط آهن ۹۰۰ کیلومتری به ترکمنستان و قزاقستان در شرق خزر متصل می‌شویم، گفت: با تکمیل خط آهن بصره مسیر ریلی ایران به عتبات عالیات تقریباً تکمیل می‌شود.


13930505000659_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، عباس نظری در برنامه کوپه 1404 اظهار داشت: در راستای رویکرد دولت و استفاده از پتانسیل سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی و نیز با توجه به هدف‌گذاری در توسعه ریلی استفاده از پتانسیل‌های اتحادیه راه‌آهن‌های دنیا در دستور کار قرار دارد.

    وی با اشاره به برگزاری سمینار بین‌المللی امور مسافری و سریع‌السیر ریلی بیان کرد: علاوه بر رؤسای اتحادیه بین‌المللی راه‌آهن‌های دنیا نمایندگان راه‌آهن‌های 16 کشور دنیا در این اجلاس حضور دارند.

    مدیرکل امور بین‌الملل راه‌آهن افزود: هدف اصلی ما آشنایی با آخرین تکنولوژی سیستم‌های ریلی در دنیا است. همچنین در اختیار گرفتن مشخصات فنی برای رشد فنی راه‌آهن را مدنظر داریم.

    نظری ادامه داد: کشور ایران به واسطه آنکه عضو هیئت مدیره UIC است جایگاه خاص ریلی در منطقه دارد.

    وی با بیان اینکه ایران پل ارتباطی شرق به غرب و شمال به جنوب در کریدورهای ریلی است، گفت: به دلیل تلاش‌های بی‌وقفه ایران در توسعه ریلی، مقر دفترUIC خاورمیانه در تهران است.

    مدیرکل امور بین‌الملل راه‌آهن ادامه داد: انتخاب ناوگان مناسب با سرعت مطمئنه و دارا بودن حمل و نقل ریلی روان امر مهمی است؛ در ایران نگهداری زیرساخت و ایستگاه در بخش ریلی برعهده دولت است.

    نظری درباره اتصال راه‌آهن ایران به راه‌آهن کشورهای همسایه بیان کرد: در حال حاضر با کشور ترکیه ارتباط ریلی برای جابه‌جایی مسافر داریم و پیش از این نیز از طریق ترکیه به سوریه متصل بودیم.

    وی ادامه داد: همچنین موضوع اتصال ریلی به کشور عراق و عتبات عالیات را پیگیری می‌کنیم تا موضوع تردد آسان زائران از ایران به عتبات عالیات از طریق قطار امکانپذیر شود.

    مدیرکل امور بین‌الملل راه‌آهن افزود: در حال حاضر تا مرز عراق راه‌آهن وجود دارد ضمن آنکه خط آهن بصره نیز در حال تکمیل است و پس از آن به عتبات عالیات متصل می‌شویم.

    نظری گفت: همچنین کشور ترکیه نیز از طریق خط آهن سریع‌السیر خود به مرز ایران متصل می‌شود.

    وی بیان داشت: خط آهن 900 کیلومتری در شرق خزر در حال احداث است که با تکمیل آن در اکتبر 2014 اتصال ریلی ایران به ترکمنستان و قزاقستان انجام خواهد شد.

    انتهای پیام/آ
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سرمایه‌گذاری 100 میلیون دلاری هند در بندر چابهار



فرستاده افغانستان به هند از اختصاص 100 میلیون دلار از سوی دولت هند برای ارتقای بندر چابهار ایران با هدف بهبود تجارت این کشور با افغانستان و کشورهای دیگر آسیای میانه خبر داد.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، شیدا محمد عبدالی به ایندیا تایمز گفت: بندر چابهار آسیای مرکزی را به جنوب آسیا متصل می‌کند و هند در حال حاضر 100 میلیون دلار برای ارتقای این بندر متعهد شده است. این پول در حال حاضر در انتظار کمیته فنی است تا به موضوعات حقوقی رسیدگی کند.



در حالیکه افغانستان می‌تواند از طریق پاکستان به هند صادرات داشته باشد اما هند اجازه ندارد از طریق پاکستان به افغانستان صادرات کند.



نماینده افغانستان دربخش دیگری از اظهارات خود افزود: به دلیل مشکلات مربوط به بنادر پاکستان، هند و افغانستان تصمیم گرفتند از بندر چابهار برای واردات و صادرات کالا استفاده کنند. از این رو افغانستان به همکاری با دولت هند پرداخته و سه طرف توافق کردند که بندر چابهار ارتقا داده شود و دو کشور هند و افغانستان بتوانند در ایران فعالیت کرده و همچنین با این کشور تجارت داشته باشند.



پیش از این یک مقام فدراسیون سازمان‌های صادرات هند اظهار کرده بود چابهار مسیر جایگزینی را برای هند به منظور تجارت با افغانستان فراهم خواهد کرد. در حال حاضر تجارت دو جانبه میان هند و افغانستان بیش از 600 میلیون دلار برآورد می‌شود.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سیف به ایسنا اعلام کرد
احتمال اعطای وام ازدواج از منابع صندوق توسعه‌/ از سودهای 30‌درصدی باخبریم



رییس کل بانک مرکزی گفت: در صورت تصویب نهایی برداشت از صندوق توسعه ملی برای برای اعطای وام ازدواج در مجلس آن را اجرا خواهیم کرد.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ولی‌الله سیف در حاشیه همایش بانکداری بدون ربا در پاسخ به ایسنا مبنی بر این‌که موضع بانک مرکزی برابر تصویب برداشت از صندوق توسعه ملی برای وام ازدواج در کمیسیون اجتماعی مجلس چیست، بیان کرد: اطلاع دقیقی از این موضوع ندارم اما در صورتی که مجلس آن را تصویب کند لازم‌الاجراست و آن را اجرا می‌کنیم.



وی در مورد این‌که بانک مرکزی پیش از این در مورد برداشت از صندوق توسعه برای وام ازدواج اعلام مخالفت کرده بود، آیا با این وجود راضی هستید، گفت: بله راضی هستیم و در مقابل مصوبه‌ی مجلس مخالفتی نداریم.



وام 80 میلیونی مسکن باید کارشناسی شود



رییس کل بانک مرکزی در مورد احتمال پرداخت وام 80 میلیونی مسکن گفت: طبق توافق بانک مرکزی و وزارت راه و شهرسازی قرار شد بانک‌ها بخشی از تسهیلات مسکن را برعهده بگیرند، اما این‌که میزان 80 میلیون باشد یا خیر باید مورد بررسی‌های کارشناسی قرار گیرد.



به همه بانک‌ها نظارت می‌کنیم



سیف همچنین در مورد اظهاراتی در برنامه مناظره مبنی بر این‌که بانک مرکزی بر شش بانک نظارت نمی‌کند، اظهار کرد: اینگونه نیست و بانک مرکزی به تمامی بانک‌ها نظارت کرده و انضباط آنها را مورد بررسی قرار می‌دهد.





وی افزود: شاید منظور برخی موسسات پولی و اعتباری غیرمجاز هستند که آخرین آمارهای ما نشان می‌دهد که حدود 20 تا 25 درصد منابع پولی در این موسسات قرار گرفته است. بنابراین ما به دنبال ساماندهی آنها و تطبیق فعالیت‌شان با بانک مرکزی هستیم.



پرداخت تسهیلات به بافت‌های فرسوده متوقف نشده است



رییس کل بانک مرکزی همچنین درپاسخ به سوالی مبنی بر علت توقف پرداخت تسهیلات به بافت‌های فرسوده از طریق بانک‌ها تصریح کرد: هیچ‌گونه توقف تسهیلات در این مورد نداشته‌ایم این در حالی است که بانک‌ها در چارچوب مقررات و منابع در دسترس خود تا حد امکان برای پرداخت تسهیلات اقدام می‌کند.



رییس کل بانک مرکزی صوری‌شدن فاکتورها را تایید کرد



به گزارش ایسنا، سیف همچنین در نشستی در همایش بانکداری بدون ربا با اشاره به مسائل موجود در **** بانکی گفت: صوری‌شدن فاکتورهای بانکی را قبول دارم به‌طوری که اکنون بانک‌ها برای راه‌ انداختن مشتریان خود نسبت به این موضوع اقدام می‌کنند که باید سختگیری‌های زیادی را برای جلوگیری از آن اعمال کنیم.



پرداخت سود نباید مخرب اقتصاد باشد



رییس کل بانک مرکزی در ادامه با اشاره به این‌که باید دامنه مجازی برای فعالیت سرمایه‌گذاران مشخص شود تا بتوانند از سود متعادلی برخودار باشند، گفت: بنابراین اگر بخواهیم در این چارچوب قضاوت کنیم باید به گونه‌ای باشد که زمینه‌ی اجرایی شدن آن فراهم شود.



سیف ادامه داد: درست است که بنگاه‌ها دنبال کسب سود هستند و نمی‌توان به بهانه حداکثرسازی سود برای آنها فعالیت‌های مخرب اقتصادی را اشاعه داد، بلکه باید سود‌ها باید از بخش‌ها و فعالیت‌های مثبت اقتصادی کسب شوند.



از سودهای 30‌درصدی هم باخبریم



وی در ادامه به تغییر نرخ سود عقود مبادله‌ای برای کارکرد بیشتر آن در بانک‌ها اشاره کرد و افزود: متاسفانه زمانی در سال‌های گذشته پیش آمد که نرخ عقود مبادله‌ای به یکباره چند درصد کاهش یافته و موجب شد تا بانک‌ها پرداخت تسهیلات با این سود را کنار بگذارند، اما اخیرا سود تسهیلات مبادله‌ای را ساماندهی و به 22 درصد رساندیم تا کمی از شدت استفاده از عقود مشارکتی در تمامی تسهیلات کاسته شود.



رییس کل بانک مرکزی با بیان این‌که نمی‌تواند برای عقود مشارکتی سود حداکثری تعریف کرد، گفت: با این وجود هستند بانک‌هایی که تسهیلاتی با سود بیش از 30 درصد هم می‌پردازند.



سیف با بیان این‌که اگر قرار باشد نرخ سود را براساس عملکرد مشتری بپردازیم باید آن را رتبه‌بندی کنیم، گفت: اولین مساله این است که مشتریان بدحساب نمی‌توانند طرف معامله بانکها باشند.



بانک‌ها حق برگزاری مجمع ندارند مگر ...



رییس کل بانک مرکزی همچنین به چگونگی تقسیم سود مشاع بین سپرده‌گذاران و بانکها اشاره کرد و گفت: این نحوه‌ی سود امروزه کاملا مشخص شده است این در حالی است که امسال برای اولین‌بار اعلام کردیم که بانکی حق برگزاری مجمع ندارد مگر این‌که حسابرس مستقر صورت‌حساب بانک همچنین نحوه تقسیم سود مشاع را به بانک مرکزی اعلام کند.



بانک‌ها حق اجحاف ندارند



سیف همچنین به چگونگی پرداخت التزام در بانکها اشاره کرد و گفت: پرداخت التزام برای نظم‌بخشیدن به بازپرداخت تسهیلات است و مبنای آن در شورای نگهبان موجود است.



رییس کل بانک مرکزی افزود: به هیچ عنوان با پرداخت بهره‌های پشت سر هم موافق نیستیم و بانکها نباید به طور مرکب عمل کرده و حق اجحاف در این زمینه را ندارند؛ در غیر این صورت با آنها برخورد خواهد شد.



انتهای پیام
 
بالا