• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
چند هزار هواپیما و مسیر هوایی در جهان داریم؟



رییس سازمان هواپیمایی کشوری گفت: در دنیا 1397 ایرلاین وجود دارد و 25 هزار فروند هواپیما که در 50 هزار مسیر بار و مسافر جابجا می‌کنند.



به گزارش ایسنا، علیرضا جهانگیریان - معاون وزیر راه و شهرسازی - اظهار کرد: ظرفیت سرمایه‌گذاری در حوزه صنایع هوایی و هوانوردی ایران را سالانه پنج میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: با ایجاد زیرساخت‌های جدید در صنعت حمل و نقل هوایی زمینه جذب سرمایه‌های جدید داخلی و خارجی وجود دارد.



وی افزود: امروز حمل و نقل به عنوان رکن اساسی پیشرفت جوامع به شمار می رود و دیگر همانند گذشته تنها به عنوان یک صنعت لوکس مد نظر نیست.



به گفته جهانگیریان در دنیا 58.1 میلون نفر در صنعت هوانوردی اشتغال دارند و 2.4 تریلیون دلار درآمد در این بخش ایجاد می‌شود؛ به گونه‌ای که در سال 2013 بیش از سه میلیارد نفر مسافر و 50 میلیون تن بار توسط این بخش جابجا شد که به لحاظ ارزشی 35 درصد ارزش کل بار جابجا شده در دنیاست.



معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه امروزه صنعت حمل و نقل هوایی به عنوان یک ضرورت مد نظر دولت ها قرار گرفته است، افزود: مزیت استفاده از این روش روز به روز بیشتر می شود به گونه ای که متوسط ضریب اشغال بار در حمل و نقل هوایی 80 درصد است این در حالی است که در بخش جاده ای و ریلی این میزان پایین تر از 60 درصد است و این امر نشان می دهد در حمل و نقل هوایی از ظرفیت ها به خوبی استفاده می شود.



وی با بیان اینکه مصرف سوخت نیز در این بخش قابل مقایسه با بخش جاده ای است، اظهار کرد: با طراحی های جدید در موتورهای هواپیماها، مصرف سوخت به ازای هر 100 کیلومتر مسافر به 3.5 لیتر رسیده است.



رییس سازمان هواپیمایی کشوری با بیان اینکه امروز به دلیل افزایش تقاضای سفر، گسترش شهرها، کسب درآمد بیشتر و توسعه توریسم نیاز به حمل و نقل هوایی بار و مسافر بیش از پیش نمایان شده است، افزود: آزادسازی نرخ در بسیاری از کشورها از جمله امریکا و اروپا و نیاز به جایگزینی ناوگان هوایی موجود با ناوگان مدرن و استفاده از شیوه های جدید حمل و نقل هوایی از جمله حمل و نقل هوایی با هزینه پائین باعث شده توجه به این بخش بیشتر شود.



معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: براساس پیش بینی های صورت گرفته ترافیک حمل و نقل هوایی در جهان تا 15 سال آینده دو برابر می شود و منطقه خاورمیانه در بین سایر مناطق جهان بیشترین رشد را به خود اختصاص داده است و در کشور ما نیز در سال 2013 در حدود 350 هزار پرواز انجام شده که در نتیجه 25 میلیون مسافر شامل 8.5 میلیون مسافر بین المللی و 16.5 مسافر داخلی جابجا شده اند.



جهانگیریان اظهار کرد: در سال جاری براساس قانون برنامه پنجم توسعه مقررات زدایی و آزادسازی نرخ خدمات حمل و نقل هوایی آغاز شده که این امر به ظرفیت سازی های جدید در حمل و نقل هوایی کشورمان کمک خواهد کرد.



وی ادامه داد: وقتی آزادسازی رخ می دهد حجم حمل و نقل هوایی با رشد فزاینده ای افزایش می یابد و کشور ما نیز به دلیل جمعیت، وسعت و برخورداری از بیشترین آمار دانشجو و فارغ التحصیل در منطقه و همچنین قرار گرفتن در مسیر شرق به غرب از موقعیت ممتازی در سرمایه گذاری های حمل ونقل هوایی رشد قابل توجهی در حمل و نقل مسافر برخوردار بوده به گونه ای که طی 10 سال گذشته با رشد هشت درصدی مواجه شده است.



رییس سازمان هواپیمایی کشوری گفت: با ایجاد زیرساخت های صنعتی مناسب در این بخش در طول سالهای گذشته پیش بینی می شود این رشد در طول سال‌های آینده ادامه یابد.



معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: هم اکنون زمینه سرمایه گذاری گسترده ای از جمله در حوزه های فرودگاهی، تجهزات فرودگاهی، ناوگان، تعمیر و نگهداری و آموزش در کشور وجود دارد و زمینه برای همکاری دو طرفه با سرمایه گذاران خارجی مساعد است.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
اعتراف وزیر اقتصاد
هنوز با **** بانکداری اسلامی فاصله زیادی داریم



وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت که **** بانکی هنوز با **** بانکداری اسلامی فاصله زیادی دارد و خواست مراجع عظام و مردم را برآورده نکرده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی طیب‌نیا در بیست و پنجمین همایش بانکداری اسلامی با بیان این‌که وضعیت کنونی **** بانکی قابل تداوم نیست، اظهار کرد:‌ این **** با پیشرفت و تحولات بانکداری در جهان تناسب ندارد و نیازهای رو به رشد سیاست گذاران را نیز پاسخ نمی‌دهد.بنابراین دولت مصمم است به این مطالب پاسخ درخور توجه بدهد.

وی همچنین با اشاره به مهار تورم به عنوان یکی از راهکارهای اصلاح **** بانکی کشور، تصریح کرد: وقتی تورم افزایش پیدا می‌کند سایر متغیرهای اسمی متناسب با آن تعدیل می‌شوند و زمانی که تورم بالای 30 و 40 درصد را داشته باشیم نرخ سودهای تسهیلات و سپرده‌ها نیز افزایش یافته و نرخ ارز نیز بالا می رود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان این‌که کنترل تورم این زمینه را فراهم می کند که **** بانکی بتواند نسبت به تعدیل سود تسهیلات و سپرده متناسب با شرایط تورمی کشور اقدام کند، گفت: با کاهش مستمر نرخ تورم و امیدواری جدی ما که این نرخ تا پایان سال جاری به زیر 20 درصد هم برسد امکان تجدیدنظر جدی در نرخ سود سپرده و تسهیلات فراهم می‌شود تا فشار بر بخش های تولیدی به شکل موثر کاهش پیدا کند.



طیب‌نیا همچنین با بیان این‌که تسهیلات بانکی باید به بخش مولد اقتصاد اختصاص پیدا کند نه بخش سوداگر و سفته باز گفت: مهندسی مجدد فرایندها و عملیات بانکی باید باعث افزایش کارآیی و اثربخشی **** بانکی در حوزه تقویت توان تولید و ثروت آفرینی کشور شود.

وی با بیان این‌که در حال حاضر تحول در **** بانکی به یک ضرورت انکارناپذیر و مطالبه عمومی تبدیل شده اظهار کرد: توسعه **** مالی و بانکی زمینه ساز رشد و توسعه هر چه بیشتر در دنیا شده است. از سوی دیگر شبکه بانکی باید به رشد تولید در کشور کمک کند. بنابراین هم اندیشی‌ها برای تبیین وضعیت رکودی و پیدا کردن راه حل باعث شده که زمینه دستیابی به سهم مشترک در بین سیاست گذاران فراهم شود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان این‌که دولت قصد دارد طرح تحول **** بانکی را تدوین، تصویب و اجرا کند، خاطرنشان کرد:‌ بانکداری اسلامی باید پارادایم اصلی برنامه تحول **** بانکی کشور باشد که در دستور کار دولت قرار دارد.

فعالیت‌های غیر بانکی بانک‌ها محدود می‌شود

طیب‌نیا با بیان این‌که تحول دراین **** باید حول چهار محور عمده انجام شود گفت: مورد اول تحول در ارکان **** پولی کشور است که مقام پولی باید بتواند به نحو موثرتری بر عملکرد بازار پول نظارت داشته باشد.از سوی دیگر نقش مقام پولی در سیاست گذاری پولی باید تقویت اثربخشی سیاست های بانک، متناسب با ساختار سیاسی و اقتصادی ایران در راستای استقلال کافی برای سیاست گذاری باشد و بانک نیز درایفای این نقش خود پاسخگو باشد.

وی به تحول در حوزه عملیات بانکی به عنوان یکی دیگر از محورهای اصلاح **** بانکی اشاره کرد و افزود: بانک‌ها باید بر فعالیت‌های بانکی متمرکز شوند و فعالیت‌های غیر بانکی آن‌ها محدود شود و نرخ‌ها به گونه‌ای اصلاح شود که فعالیت‌های اصلی بانکی سودآوری داشته باشد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی تحول ساختاری و نهادی بانک‌ها را یکی دیگر از محورهای تحول در سیستم بانکی خواند و گفت: بازار پولی کشور باید رقابتی و قوانین متناسب با این جهت گیری‌ها اصلاح شود.

طیب‌نیا خاطرنشان کرد: تحول در فرآیند استقرار سیستم یکپارچه بانکی نیز از دیگر محورهای این تحول است که فن‌آوری و ارائه خدمات بانکی و نظارت بر عملکرد آن ها باید توسعه پیدا کند.

دولت نگاه منفی نسبت به **** بانکی ندارد

وی با بیان این‌که دولت در بسته خروج از رکود نشان داد که نگاه یکسویه و منفی نسبت به **** بانکی و عملکرد آن ندارد، اظهار کرد: هر چند برخی مقامات وضعیت مطلوب و مورد انتظار از **** بانکی را به تصویر می کشند اما به موازات آن زحمات ارزشمند هزاران مدیر و کارمند نیز دیده می‌شود چرا که دولت اعتقاد دارد بسیاری از مشکلات از طریق شرایط بیرونی به این سیستم وارد شده است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان این‌که در شرایط کنونی تامین منابع مالی برای رسیدن به کفایت سرمایه مناسب کار بسیار دشواری است، تصریح کرد: دولت در بسته خروج از رکود هزینه‌های بالای این طرح را پذیرفت که پس از تصویب در مجلس می تواند بانک ها را به جایگاه شایسته خود برساند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
لیلاز: استراتژي روحاني آزادسازي اقتصاد است
بهتريــن راه براي عدالت‌گرايي و نابود كردن فقر عبارت است از ايجاد اشتغال، رشد اقتصادي و كاهش تورم؛ كاري كه نه تنها روحاني در جهتش حركت مي‌كند بلكه استراتژي آزاد‌سازي اقتصادي در اين مسير حركت مي‌كند و پايدارترين روش براي ريشه كن كردن فقر و نه وابسته كردن 70 ميليون ايراني به دولت همين آزاد‌سازي اقتصادي است و راه ديگري وجود ندارد
415189_185.jpg
دولت روحاني در شرايطي سكان اداره كشور را به دست گرفته كه جامعه ايران روزهاي بحراني را مي‌گذراند. پاي صحبت هر كارشناسي كه مي‌نشينيم امكان ندارد قبل از شروع صحبت‌هايش، اين موضوع را به رخ مخاطبش نكشد و سپس به نقد و بررسي عملكرد دولت بپردازد.

سعيد ليلاز در گفت‌وگو با اعتماد به اين موضوع اشاره مي‌كند و حتي اين بحران را بسيار عميق‌تر و نابوكننده‌تر از سايران ارزيابي مي‌كند. شايد به همين دليل است كه صحبت كردن با او بيشتر از بقيه اميد را درباره آينده اقتصادي ايران در دل روشن مي‌كند. سعيد ليلاز به‌شدت از سياست‌هاي دولت روحاني در زمينه اقتصادي دفاع مي‌كند و معتقد است كه نتيجه كار دولت در اين عرصه حتي فراتر از انتظار همه كارشناسان بوده است. در اين گفت‌وگو سعي شده وعده‌هاي اصلي حسن روحاني در زمينه اقتصادي مورد بررسي قرار گيرد و اينكه دولت در يك سالگي‌اش در راه تحقق وعده‌هاي اقتصادي‌‌اش كجا ايستاده است.

به نظر شما موانع اصلي مقابل برنامه‌هـاي اقتصـادي دولـت روحاني چيست‌؟

به نظر من بزرگ‌ترين مانع اجرايي شدن برنامه‌هاي اقتصادي دولت روحاني اين است كه در اين چند سال گذشته كل سيستم اقتصادي ايران حتي به‌لحاظ اجرايي و اداري تقريبا به‌طور كلي در‌هم كوبيده شده است و روحاني به استثناي بعد از پايان جنگ ايران و عراق بدترين شرايط اقتصادي و اجتماعي تاريخ معاصر ايران را تحويل گرفت. اگر فقط به رقم تشكيل سرمايه نا‌خالص داخلي تكيه كنيم مجموعه سرمايه‌گذاري‌هاي صورت گرفته در سال‌هاي 91 و 92 حتي به اندازه يكي از سال‌هاي ما قبل خودش هم نبوده و به‌طور متوسط نرخ سرمايه‌گذاري به قدري در ايران كاهش پيدا كرده كه بروز بحران اقتصادي و عملكرد كاهش توليد ناخالص داخلي ايران عملا كوچك‌ترين نيازي به تحريم‌ها نداشته است.

در واقع در اقتصاد دو عامل اصلي وجود دارد كه ايجاد‌كننده ثروت است؛ عامل اول رشد سرمايه‌گذاري و عامل دوم ارتقاي بهره‌وري است. هردوي اين عوامل از سال 84 تا 92 به گونه‌يي آسيب ديد كه من فكر مي‌كنم دستكم احياي اقتصاد ايران و بازگرداندنش به ريل اصلي تا سال 95 طول خواهد كشيد و متاسفانه در برخي حوزه‌ها هيچ‌گونه احيا و جبران مافاتي اصلا ممكن نخواهد بود. مثلا از نظر اقتصادي ميزان معوقات شبكه بانكي كه تا سال 84 حدود 4000 ميليارد تومان بوده تا سال 92 نزديك به 200 هزار ميليارد تومان رسيده هر‌چند از نظر حسابداري 85 هزار ميليارد است اما حسابدارهاي سيستم بانكي و اقتصاد‌دان‌هاي بانك مركزي و مديران وزارت دارايي مي‌دانند و با من همنظر هستند كه ميزان اصلي اين مبلغ 200هزار ميليار تومان است؛ به عبارت ديگر يك سوم كل سپرده‌هاي مردم و مطالبات شبكه بانكي در اقتصاد ايران براي هميشه از بين رفته و من بسيار بعيد مي‌دانم اين وضعيت در اين حوزه قابل جبران باشد.

هر اصلاح اقتصادي و حركت اقتصادي براي پيشبرد رونق و رشد اقتصادي به ارتقاي بهره‌وري نياز دارد و سال‌ها طول مي‌كشد كه اتفاقي را كه در اقتصاد ايران در زمينه بهره‌وري رخ داده است جبران كرد وقتي به عنوان مثال تعداد پرسنل وزارت نفت در اين هشت سال دو‌برابر شده در حالي كه نه‌تنها افزايش توليد نداشته كه كاهش توليد هم داشته. سال‌ها زمان مي‌برد تا نرخ سرمايه‌گذاري كه در سال 92 به رقم منفي 21 رسيد و در تاريخ ايران بي‌سابقه بود جبران شود. بنابراين به نظر من بزرگ‌ترين مانعي كه بر سر راه برنامه‌هاي اقتصادي دولت روحاني است همين مساله است كه اساسا حوزه‌يي با‌قي نمانده كه برنامه‌يي در آن اجرايي شود.

پس با اين حساب و طبق گفته شما دستكم تا سال 95 دولت روحاني تنها بايد به احياي اقتصادي ايران بپردازد و اساسا هيچ يك از برنامه‌هايش را عملي نخواهد كرد؟

آنقدر وضعيت بحراني است كه اگر روحاني موفق به احياي سيستم اقتصادي كشور شود در واقع بزرگ‌ترين دستاورد او خواهد بود. برخي منتقدان روحاني بدون در نظر گرفتن زمينه‌هاي اقتصادي و اجتماعي شكل‌گيري دولتش از آن انتقاد مي‌كنند كه هيچ استراتژي‌اي ندارد كه اين حرف صحت ندارد و به نظر من خروج از حالت فوق بحراني سال 92 بزرگ‌ترين استراتژي‌اي است كه در نيم قرن اخير ايران به خود ديده است و اگر خروج از شرايط فوق بحراني تا نيمه سال 95 رخ دهد دستاورد بسيار بزرگي است زيرا مستلزم دو رشد اقتصادي 5 درصد در سال است و به اين معني است كه در 24 ماه آينده ما رشد اقتصادي بيش از10 درصد خواهيم داشت كه خودش يك اتفاق بسيار مهم و مبارك است.

برخي معتقدند تيم اقتصادي دولت انسجام لازم را ندارد و به نظر مي‌رسد هر كسي ساز خودش را مي‌زند. به نظر شما اين عدم انسجام در اين شرايط فوق بحراني كه گفتيد، مي‌تواند دردسر‌ساز شود؟

من با اين حرف موافق نيستم و به نظر من صحت ندارد. اولا آن انسجام پادگاني كه ما در اقتصادهاي متمركز يا در دولت نهم و دهم ديديم كه حرف‌ها و تصميمات بدون توجه به ساير افكار گرفته مي‌شد الزاما به نتايجي مي‌انجامد كه كشور در آن قرار دارد. در واقع اقتصاد پادگاني نتيجه مطلوبي نخواهد داشت. ثانيا جامعه‌يي با ويژگي‌هاي سياسي، اقتصادي و اجتماعي ايران با افكار و نظرات مختلف و با مشكلات مختلف در حوزه‌هاي مختلف و نيازهايي كه در تناقض يكديگر هستند جز در مسير يك تعامل كامل با تمام افكار و انديشه‌هاي اقتصادي مهم امكان‌پذير نيست. ثالثا من در پايان اين تعامل يك انسجام خوب در برنامه‌هاي دولت مي‌بينم كه من محصول نهايي اين تعامل را در بسته پيشنهادي خروج از ركود تورمي دولت مي‌بينم. از همه مهم‌تر اينكه من معتقدم اين نگاه انسجام محور در واقع نگاه فرآيند‌گرا و پرسش‌نگر است در حالي كه نگاه من به همه پديده‌هاي دنيا نتيجه‌گراست و من به نتيجه كار نگاه مي‌كنم. به قول دنگ شيائوپنگ «مهم نيست گربه سياه باشد يا سفيد مهم اين است كه گربه بتواند موش بگيرد.» اينكه گرايش‌هاي موجود در دولت روحاني همديگر را خنثي مي‌كنند يا نه اصلا براي من اهميتي ندارد، اينكه دولت روحاني توانسته در اين يك سال نتيجه بگيرد يا اينكه در آينده منجر به نتيجه خواهد شد يا خير، براي من مهم است. نكته پاياني هم اينكه آيا در كشورهايي كه داراي سيستم اقتصاد آزاد هستند و با رشد اقتصادي كمتر اما پايدارتر جلو مي‌روند اختلاف‌نظرهايي از اين دست نمي‌بينيد؟ در آنجا هم چنين اختلافاتي وجود دارد. به‌طور كلي انسجام پادگاني رشد سريع و زودگذر اما بي‌ثبات و بسيار پر‌هزينه مي‌دهد اما تعامل بين نيروهاي مختلف كه سعي در قانع كردن يكديگر دارند اگرچه سرعت رشد را پايين مي‌آورد اما ماندگاري بيشتري دارد. شما تفاوت اين دو نگاه را در سرنوشت اتحاد جماهير شوروي و ايالات متحده امريكا مي‌توانيد ببينيد و مقايسه كنيد.

به بسته خروج از ركود تورمي اشاره كرديد. فكر مي‌كنيد دولت بتواند آن را اجرايي كند و از نظر شما اين دستورالعمل چگونه قابل اجراست؟

تا الان و با گذشت يك سال دولت آقاي روحاني حتي بدون اجرايي كردن اين دستورالعمل عملكرد اقتصادي بسيار مثبتي داشته و مافوق انتظار كارشناسان حوزه اقتصادي و اجتماعي ظاهر شده است. نتايجي كه دولت در طول 10 ماه گذشته گرفته دور از انتظار همه ناظران و كارشناسان و حتي منتقدان اقتصادي بوده. واقعيت اين است كه در يك سال گذشته نرخ تورم 17 درصد كاهش پيدا كرده، واقعيت اين است كه نرخ رشد اقتصادي از منفي شش و نيم درصد به مثبت يك افزايش پيدا كرده، واقعيت اين است كه رشد صنعت مثبت شده است، واقعيت اين است كه وضعيت معيشت فقيرترين توده‌هاي مردم و همچنين كارگران و كارمندان براي نخستين بار در چهار سال گذشته نه‌تنها كاهش پيدا نكرده بلكه اندكي هم افزايش پيدا كرده. همه اين عملكردها نشان مي‌دهد كه حتي بدون اين بسته هم دولت روحاني موفق بوده و مطمئنم اين بسته به انسجام بهتر برنامه‌هاي دولت كمك خواهد كرد.

يكي از وعده‌هاي روحاني در پيش از انتخابات احياي سازمان برنامه بوده است كه تاكنون محقق نشده است. با توجه به اينكه سياست‌هاي اقتصادي دولت به نوعي آزاد‌سازي اقتصادي است اصلا نيازي به احياي اين سازمان هست و فكر نمي‌كنيد وجود چنين سازماني با سياست‌هاي آزادسازي اقتصادي منافات داشته باشد زيرا اقتصاد آزاد نياز به برنامه‌ريزي دولت ندارد و بازار خودش همه‌چيز را مشخص مي‌كند.

بستگي دارد كه ما چه كاركردي را از سازمان برنامه داشته باشيم. اگر سازمان برنامه بخواهد به سه برنامه آخر رژيم شاه و سه برنامه اول جمهوري اسلامي بازگردد كه به نظر من چنين چيزي ممكن نيست، ضرورتي ندارد و كارآمدي هم نخواهد داشت. من در مجموع مخالف احياي سازمان برنامه به عنوان مركز و قطب فرماندهي اقتصادي و اجتماعي ايران حتي در مسير اجرا هستم اما اگر اين سازمان تبديل به يك مخزن فكري شود و در واقع يك نهادي باشد كه استراتژي براي دولت بچيند فكر مي‌كنم هم دولت و هم كشور به چنين اتاق فكر اندكي منسجم‌تر و اندكي عملياتي‌تر احتياج دارد منتها نه فراتر از آن. فكر مي‌كنم اگر اين سازمان در حد تبيين و روشن كردن استراتژي‌هاي دولت، فعاليت داشته باشد و با همين كاركرد بازسازي شود شايد كاركرد مناسبي داشته باشد. اما به‌طور كلي من خيلي موافق احياي سازمان برنامه نيستم و تصور نمي‌كنم اين سازمان خيلي بتواند موفق باشد.

فكر مي‌كنيد چرا روحاني با وجود وعده‌اش هنوز اين سازمان را احيا نكرده؟

به نظر من روحاني بر‌اساس تفكراتي اين وعده را پيش از انتخابات به مردم داده بود ولي در عمل به اين ضرورت نرسيده كه اين سازمان را دوباره احيا كند. اين ضرورت همان چيزهايي است كه من در گذشته بسيار به آن پرداختم و بسيار مورد انتقاد بقيه قرار گرفتم كه چرا با نهادي به اسم سازمان برنامه مخالف هستم. من هيچگاه به اين نتيجه نرسيدم كه سازمان برنامه مي‌تواند مفيد باشد. احتمالا زمينه فكري روحاني در عجله نكردن براي احياي سازمان برنامه اين است كه اين اقدام احتياج به يك نگاه پخته‌تر دارد.

با توجه به اينكه سياست‌هاي كلي اقتصادي دولت روحاني آزاد‌سازي اقتصادي است فكر نمي‌كنيد با توجه به شرايطي كه كشور دارد و ساختارهاي اجتماعي به نوعي شكننده است، اين سياست‌ها موجب افزايش نابرابري در جامعه شود؟

اولا بدترين نابرابري در ايران در دوره عدالت گراترين دولت رخ داده است. من به شما اطمينان مي‌دهم كه هر دولتي كه شعار عدالت بدهد بدترين عملكرد را در اين زمينه خواهد داشت و اين تجربه فقط مختص به ايران نيست بلكه يك تجربه جهاني است. بهترين راه براي عدالت‌گرايي و نابود كردن فقر عبارت است از ايجاد اشتغال، رشد اقتصادي و كاهش تورم؛ كاري كه نه تنها روحاني در جهتش حركت مي‌كند بلكه استراتژي آزاد‌سازي اقتصادي در اين مسير حركت مي‌كند و پايدارترين روش براي ريشه كن كردن فقر و نه وابسته كردن 70 ميليون ايراني به دولت همين آزاد‌سازي اقتصادي است و راه ديگري وجود ندارد. البته من در اين زمينه با شما موافق هستم كه چون ساختار اجتماعي ايران بسيار شكننده است و در استراتژي بازار آزاد دولت فقط بايد در موارد شكست بازار وارد عمل شود و به كمك بازار بيايد و از سوي ديگر در اقتصاد ايران موارد شكست بازار بسيار بسيار زياد است بايد بگويم تا اطلاع ثانوي دخالت دولت در بازار ايران گريزناپذير است اما نكته اينجاست كه استراتژي آزاد‌سازي اقتصادي اين دخالت را در حد اقل ممكن قرار مي‌دهد و فقط در مواردي كه بازار شكست مي‌خورد وارد عمل مي‌شود و به بازار اجازه مي‌دهد در موارد ديگر تا آنجا كه ممكن است بازار خودش براي خودش تصميم بگيرد و رقابت تعيين‌كننده باشد. اين تجربه‌يي است كه ما نتيجه بسيار بهتري از آن گرفته‌ايم. بنابراين اينكه استراتژي اقتصادي دولت روحاني آزاد‌سازي اقتصاد است استراتژي بسيار خوب و مناسبي است با اين دو قيد كه اين رويكرد آزاد‌سازي اقتصادي اولا بايد همگن و منسجم باشد و در همه حوزه‌ها همزمان اجرا شود و ثانيا بايد پلكاني انجام بگيرد. در واقع هيچ كارشناس اقتصادي كه دلش براي ايران بسوزد در اين شرايط روش شوك‌درماني را براي ايران توصيه نمي‌كند.

شما اشاره كرديد كه دولت روحاني در مهار تورم موفق بوده و اين حرف شما درست است اما نكته اينجاست كه دولت از طريق عدم تزريق نقدينگي موفق به مهار تورم و اين امر موجب ركود بازار شده است.

من با اين نتيجه‌گيري شما موافق نيستم. اولا تزريق رشد اقتصادي از طريق تزريق تقدينگي خيلي كار سختي نيست و همه مي‌توانند آن را انجام دهند. ثانيا نخستين نشانه ركود اقتصاد ايران از سال 87 و زماني كه رشد اقتصادي از 9 درصد سال 81 به نيم درصد سال 87 رسيد ظاهر شد. من براساس همين استدلال بسيار روشن همواره معتقد بودم اينكه مي‌گويند تحريم‌ها موجب ركود اقتصادي و عامل رشد منفي اقتصاد ايران است يك دروغ بزرگ بوده. رشد منفي اقتصاد ايران محصول اين بود كه در اقتصاد ايران اولا سرمايه‌گذاري به پايين‌ترين سطح خودش رسيد و ثانيا بهره‌وري در آن كاهش پيدا كرد. بنابراين ظهور نشانه‌هاي ركود اقتصادي خيلي قبل‌تر از روحاني خودش را نشان داده بود و اتفاق افتاده بود، به عبارت ديگر نخستين موج ركود اقتصادي سال 87 بود و بعد از يك دوره كوتاه رشد اقتصادي كه ناشي از افزايش درآمدهاي نفتي بود مجددا از سال 90 رشد اقتصاد دوباره منفي شد. پس اين ركود اقتصادي كه به آن اشاره كرديد ربطي به دولت روحاني ندارد و خيلي پيش از سر كار آمدن دولت روحاني آغاز شده بود. البته اين را هم بگويم كه هم من و هم دولت قطعا مخالف اين هستيم كه تورم به صفر برسد اما ركود اقتصادي در ايران حاكم باشد منتها بايد در نظر داشته باشيم كه شرايط رشد نقدينگي و تورم در ايران در تابستان 92 از لحاظ سياسي، اجتماعي و امنيتي به قدري بحراني شده بود كه دولت روحاني چاره‌يي به جز كشيدن همه ترمز قطار آن هم به صورت يكجا نداشت. من در اين زمينه كاملا موافق سياست‌هايي هستم كه دولت اتخاذ كرده و معتقدم پس از انتخابات سال 92 به تدريج نخستين نشانه‌هاي احياي اقتصاد ايران در حوزه صنعت و خودرو‌سازي كم‌كم خودش را نشان مي‌دهد. متاسفانه آنقدر بحران اقتصادي ايران عميق بوده است كه ما نمي‌توانيم سرعت بيشتري را در رشد اقتصادي انتظار داشته باشيم در حالي كه توقع داريم تورم هم افزايش پيدا نكند.

در زمينه افزايش توليد دولت روحاني را چگونه ارزيابي مي‌كنيد؟

در زمينه افزايش توليد از اواخر سال 92 اقدامات روشني صورت گرفته است. الان كه من با شما صحبت مي‌كنم رشد توليدات صنايع خودرو‌سازي نسبت به پارسال همين موقع، رشد چشمگيري داشته. مثلا رشد توليد ايران خودرو نزديك به 150 درصد افزايش داشته و پيش‌بيني مي‌شود حداقل يك درصد از رشد اقتصادي امسال كل كشور را صنايع خودرو‌سازي كشور بدهد. در صنايع فولاد هم رشد چشمگيري داشته‌ايم و در بقيه زمينه‌ها هم من فكر مي‌كنم اگر كمي صبور باشيم به تدريج نشانه‌هاي رشد پديدار خواهند شد اما قطعا اين رشدها با سرعت كمي اتفاق خواهند افتاد اما دولت اين قيد را دارد كه نبايد به رشد نقدينگي به صورت لجام گسيخته دامن بزند.

پس با اين حساب شما به افزايش توليد در سال آينده خوشبين هستيد؟

اگر تا پايان امسال بين سه تا چهار درصد افزايش توليد داشته باشيم من قطعا خوشبين خواهم بود.

در مورد ثبات در بازار مخصوصا نرخ ارز و سكه دولت روحاني را چگونه ارزيابي مي‌كنيد؟
من معتقدم خدمت روحاني به اقتصاد ايران در حوزه‌هاي كمي نبوده بلكه كيفي بوده كه در سه شاخص خودش را نشان داده است؛ اولا در اقتصاد ايران و همچنين فضاي عمومي كسب و كار آرامش پيدا شده، ثانيا ثبات در بازار اتفاق افتاده و سوم اينكه پيش‌بيني‌‌پذيري به اقتصاد ايران بازگشته. اين سه نكته‌يي كه به آن اشاره كردم دستاوردهاي دولت روحاني در اين يك سال بوده است و اتفاق افتاده. كمترين فاصله بين نرخ دلار رسمي و دلار آزاد در تمام سه سال گذشته متعلق به همين الان است كه من با شما صحبت مي‌كنم.

به‌طور كلي وضعيت معيشتي مردم در اين يك سال را چگونه ارزيابي و فكر مي‌كنيد اگر دولت با همين سرعت و همين سياست‌ها پيش برود چقدر مي‌تواند موفق باشد؟

وضعيت معيشتي مردم در ابتداي شكل‌گيري دولت يازدهم بسيار وخيم بود و قدرت خريد كارگران و كارمندان در چهار سال گذشته تقريبا به نصف رسيده بود و بخش اندكي از قدرت خريد امسال جبران خواهد شد اما به هيچ‌وجه كافي نخواهد بود و به اعتقاد من حداقل سه سال زمان لازم است تا آسيبي كه به طبقه كارگر و كارمند وارد شد جبران شود ولي اين دولت در زمينه معيشت مردم در دو حوزه خيلي خوب، سريع و به موقع و به بيان ديگر خيلي جهادي كه مورد‌نظر رهبري بود، عمل كرد؛ اول در حوزه بهداشت بود كه كشور را از مرحله فوق بحراني فروپاشي **** بهداشتي دور كرد و دومي در حوزه تغذيه بود كه از طريق كاهش نرخ تورم مواد غذايي صورت گرفت و من اين خبر را به شما مي‌گويم كه اين آرزوي تك نرخي شدن تورم در ايران در حوزه مواد غذايي اتفاق افتاده است و اين اتفاق منافعش به ميليون‌ها تن از فقيرترين افراد جامعه ايران خواهد رسيد و جا دارد در اينجا از ملت ايران به خاطر انتخاب‌شان در سال 92 كه باعث شد به كلي فضاي اقتصادي ايران متحول شود، تشكر كنيم.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
خداحافظی با واردات خودروهای گران قیمت

وزیر امور اقتصادی و دارایی از تهیه طرحی برای جلوگیری از کالاهای قاچاق از طریق اموال متروکه خبر داد و گفت: در پی برنامه ریزی های لازم برای جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق، دولت واردات خودروهای گران قیمت و بالای 2500 سی سی را محدود کرده به طوری که این خودروها امکان واردات به صورت رسمی را ندارند.
به گزارش ایرنا، علی طیب نیا عصر دوشنبه در حاشیه نشست استانداران سراسر کشور در جمع خبرنگاران درخصوص اقدامات صورت گرفته برای جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق، افزود: این نوع خودروها پس از ورود جز اموال متروکه به حساب می آیند و برای برخورد با افرادی که از این طریق اقدام به واردات کنند، برنامه هایی در دست تهیه است.

وی ادامه داد: در دوره یکساله اخیر عمده واردات را کالاهای واسطه ای و مواد اولیه مورد نیاز واحدهای تولیدی تشکیل می داده که جهت واردات آسان آنها تاکنون نسبت به گذشته تلاش زیادی صورت گرفته است.

وی ادامه داد: واردات کالاهای لوکس و تجملی نیز قاعدتا در شرایط رکود با توجه به محدودیت تقاضا و بازار با محدودیت مواجه است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: این قبیل کالاها در گروه اولویت دهم قرار دارند که براساس مقررات حاکم امکان ورود این قبیل کالاها میسر نیست.

طیب نیا درباره دو شرط دولت برای حذف اقشار پردرآمد از قانون هدفمندی، گفت: این موضوع در دولت مورد بحث قرار نگرفته و درباره این موضوع باید از وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی پرسیده شود.

وی همچنین درباره محورهای مورد بحث در نشست استانداران اشاره کرد و گفت: در نشست امروز مسئولان اقتصادی و وزرای دولت، اطلاعاتی درباره بسته خروج غیرتورمی از رکود ارایه و تشریح کردند و از نظرات استانداران برای تبیین موضوعات اقتصادی خروج از رکود استفاده کردیم.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
اعلام زمان حذف صفرها از پول ملی

رئیس کل بانک مرکزی از اجرایی شدن حذف ۳ تا ۴ صفر پول ملی پس از تک رقمی شدن نرخ تورم خبر داد و گفت: برخی استانها در ارائه لیست تولیدکنندگان نیازمند تاخیر دارند.

به گزارش تسنیم، ولی‌الله سیف رئیس کل بانک مرکزی در حاشیه نشست استانداران سراسر کشور در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که آیا از زمان تصویب طرح خروج غیرتورمی از رکود تسهیلاتی به واحدهای تولیدی داده‌اید؟ گفت: **** بانکی هر روز پرونده‌های تسهیلاتی فراوانی را تصویب می‌کند و در این راستا اقدامات لازم را انجام می‌دهد، اما وجود پیش‌نیازها لازم است تا این روند سرعت بیشتری بگیرد.


سیف خاطرنشان کرد: یکی از مسائل بسیار جدی در طرح خروج غیرتورمی از رکود، تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی است و من از استانداران تقاضا کردم که لیست بنگاه‌های اقتصادی را که نیازمند سرمایه در گردش هستند تا خط تولید آنها از حداکثر ظرفیت خود استفاده کند به ما اعلام کنند و مشکلات احتمالی را با ما در میان بگذارند.


رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: چند استان این کار را انجام داده‌اند و ما منتظر سایر استان‌ها هستیم. این مسئله را به بانک‌های مربوطه محول می‌کنیم که در اسرع وقت رسیدگی کنند و تصمیم بگیرند.


وی در ادامه گفت: اگر مواردی وجود دارد که فکر می‌کنند مشکل سرمایه در گردش وجود ندارد و ایرادات اساسی دیگری وجود دارد حتما باید این مسئله را به ما منعکس کنند و اگر ما تایید کردیم آن بنگاه را دعوت کرده و او را توجیه می‌کنیم که چه اقداماتی انجام دهد، اما بنگاه‌هایی که سرمایه در گردش می‌تواند مشکلات‌شان را حل کند این کار در اسرع وقت و با اولویت بالا انجام می‌شود.


رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که از زمان تصویب طرح رکود غیرتورمی چه مقدار تسهیلات پرداخت کرده‌اید؟ اظهار داشت: قرار بود ما در سال 93، 280 هزار میلیارد تومان تسهیلات جدید بدهیم که 50 درصد این تسهیلات طبق وضع موجود سرمایه در گردش دادن به واحدی است که پیش از این تسهیلات دریافت کرده بود و امروز بار دیگر این تسهیلات را دریافت می‌کند. 140 هزار میلیارد تومان تسهیلات جدید است که منجر به افزایش مانده تسهیلات می‌شود و باید تا پایان سال پرداخت شود.


سیف با بیان اینکه ما در سال 93 اولویتی برای شروع پروژه‌های اقتصادی به عنوان سرمایه‌گذاری جدید نداریم، خاطرنشان کرد: ما می‌خواهیم توان موجود مصروف سرمایه در گردش واحدهای کامل شده‌ای شود که خط تولید دارند، اما سرمایه در گردش ندارند و این مشکل منجر به این مسئله شده است که نتوانند تولید خود را ادامه دهند. ما می‌خواهیم مشکل این واحدها را برطرف کنیم. موارد بعدی پروژه‌هایی هستند که 80 یا 90 درصد پیشرفت کردند و با حد محدودی از نقدینگی می‌توانند به ظرفیت تولید کشور اضافه شوند.


وی در واکنش به اظهارات حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای معاون اول قوه قضائیه و سخنگوی دستگاه قضا مبنی بر ناقص بودن فهرست بانک مرکزی در خصوص بدهکاران بزرگ بانکی و تطبیق این فهرست با فهرست قوه قضائیه، تصریح کرد: خوشبختانه ارتباط خوبی میان ما و دستگاه قضایی وجود دارد. دستگاه قضایی نگاه خوبی دارد و مصمم است کمک کند تا مسائل **** بانکی هر چه سریعتر حل شود. این همراهی‌ها ادامه دارد و اگر نقصی وجود داشته باشد منعکس می‌کنند و ما نسبت به اصلاح آن مسئله و شفاف‌سازی درباره آن اقدام می‌کنیم. بانک مرکزی فقط بانکها را منسجم و موظف می‌کند که در مسیری که منجر به تعیین تکلیف این مطالبات می‌شود اقدام کند.


سیف در پاسخ به سوالی در رابطه با هدف کاهش نرخ سپرده قانونی و اینکه آیا این اقدام در راستای تسویه بدهی دولت به بانک‌ها یا افزایش نقدینگی بوده است؟ گفت: کاهش نرخ سپرده قانونی پیش از این انجام شده و اکنون حدود 13.5 درصد است که 2 درصد آن در اختیار بانکهاست که نقدینگی آنها را تامین کند و این تصمیمی است که گرفته شده و کاهش چندانی پیدا نکرده است. چنین اقدامی به این دلیل صورت گرفته است که بانکها با شفافیت بیشتری در جهت انجام ماموریتی که در سال 93 برای آنها قائل هستیم برسند.


وی در رابطه با استقلال بانک مرکزی خاطرنشان کرد: خوشبختانه ظرف یکسال گذشته مجموع عملکرد دولت نشان داده است که هیچ نگاهی به منابع بانک مرکزی ندارد و سعی می‌کند با تحلیل‌های کارشناسی و منطقی نسبت به حل مشکلات اقدام نماید. یکی از پیچیده‌ترین مواردی که در گذشته وجود داشت مسکن مهر بود که حساسیت فراوانی داشت. اصرار دولت بر عدم استفاده از منابع پرقدرت بانک مرکزی منجر به این شد که هم پروژه مسکن مهر ادامه پیدا کند و هم استفاده از منابع بانک مرکزی قطع شود. این برخوردها منجر به استقرار انضباط مورد نظر در بازار **** پولی و فعالیت‌های مالی شده و توانسته است دستاوردهایی را به دنبال داشته باشد.


سیف در پاسخ به این سوال که همگام با کاهش نرخ تورم در سال جاری و سال آینده آیا حذف صفر از پول ملی صورت می‌گیرد؟ اظهار داشت: این اقدامی است که حتما باید اتفاق بیفتد. اما بررسی‌ها می‌گوید زمانی باید حذف کرد که نرخ تورم تک رقمی شود. این کار باید در شرایط باثبات و در یک افق بلندمدت رخ دهد.


وی در پایان گفت: در آن زمان چند کار باید انجام شود که یکی از آنها حذف 3 یا 4 صفر است که برای هر کدام دو کار کارشناسی انجام گرفته و در آخرین مرحله تصمیم‌گیری می‌شود. مسئله دیگر نیاز کشور به قطع اسکناس با شرایط آن روز خواهد بود که در این مورد هم در زمان مناسب تصمیمات لازم اتخاذ خواهد شد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
علت نگرانی کاسبان فتنه از سخنان اخیر روحانی
سکه فتنه اما هنوز برایشان رایج است. آن را به اسم هر که خواستند ضرب می کنند و به لطف زرادخانه رسانه ای شان، بی گناهان را مجرمان بالفطره جلوه می دهند، بر دانشجویان ستاره می زنند و بر سیاستمداران انگ و بر روزنامه نگارن برچسب و ... .
عصرایران - "ما در چارچوب قانون عمل می کنیم و اگر کسی محکومیتی دارد و محکومیتش برای این است از حقوق اجتماعی محروم شود و به حکم دادگاه عمل می کنیم اما تخیلی و اینکه یک آقایی در یک عکس بوده اینجوری نمیپذیریم کسی بخواهد بر مبنای توهمات به دولت بگوید این فرد از حقوق اجتماعی محروم است و محرومیت از حقوق اجتماعی حکم دادگاه می خواهد."

این سخنان رئیس جمهور حسن روحانی است که در کنفرانس مطبوعاتی روز گذشته در پاسخ به سؤال کیهان در خصوص فتنه و فتنه گران مطرح کرد.

واقعیت این است که بعد از حوادث تلخ سال 88 ، عده ای از فتنه، "خمره نجاست" ساخته اند و هر کس که از او خوششان نمی آید را با آن لکه دار می کنند، خواه پاک و خواه ناپاک! غافل از این که خود خمره دار این ناپاکی اند و شاید هم تغافل می کنند.

غفلت یا تغافل شان اما ، فرقی در اصل ماجرا نمی کند. مهم این است که کاسبان ، کاسبی کنند، روزی با فتنه ، روزی با تحریم و روزی دیگر با متاعی تازه تر!

سکه فتنه اما هنوز برایشان رایج است. آن را به اسم هر که خواستند ضرب می کنند و به لطف زرادخانه رسانه ای شان، بی گناهان را مجرمان بالفطره جلوه می دهند، بر دانشجویان ستاره می زنند و بر سیاستمداران انگ و بر روزنامه نگارن برچسب و ... .

روحانی که بیش از آن که رئیس جمهور باشد یک حقوقدان است و بعد از ریاست جمهوری اش نیز یک حقوقدان باقی خواهد ماند، با سخنان اخیر خود در صدد بستن دکان کاسبان فتنه بر آمده است و شگفت نیست که آنان از این سخنان حقوقی و عقلانی ، برآشفته اند.

اگر پای قانون را از میدان سیاست ببریم ، آنگاه هیچ کس امنیت خاطر نخواهد داشت، نه مردم ، نه سیاستمداران و نه حتی کسانی که امروز را برای کاسبی مغتنم دانسته اند و از فردایشان بی خبرند.

اگر قرار است کسی به دلیل فتنه گری از حقی محروم شود ، حکم محکومیت او نه در نهاد ریاست جمهوری ، نه در نطق های پیش از دستور مجلسی ها ، نه در لابلای صفحات روزنامه ها و نه در صفحات سایت های خبری و خبرگزاری ها که باید در دادگاه صالح صادر شود و بعد از قطعی شدن، بر همگان لازم الاتباع باشد.

وقتی روحانی می گوید فقط دادگاه می تواند افراد را از حقوق اجتماعی شان محروم کند ، معنایش این است که کارخانه تولید برچسب به دلیل آلایندگی هایی که دارد باید تعطیل شود. معلوم است که صاحبان و سهامداران این کارخانه مقاومت کنند و همچنان برای خود شأن قضاوت تصور کنند و اصرار که حق مطلق آنان اند و بقیه مردم ، نه شهروندان محترم ایران که متهمانی هستند که باید از فیلتر اینان بگذرند!

نکته حقوقی اینجاست که اولاً همه محکومیت های قضایی ، محرومیت از حقوق اجتماعی ندارند و ثانیاً در برخی جرایم سنگین هم ، بعد از گذشت چند سال (به فراخور حکم و طبق قانون)، آثار آن هم منتفی می شود و فرد هیچ فرقی با کسی که هیچ جرمی نداشته است ، ندارد و می تواند از همه حقوق اجتماعی برخوردار شود.

قطعاً توجه به این بخش از قانون، برای جریانی که می کوشد از یک عکس، از یک فایل صوتی، از یک نقل قول، از یک بازداشت و از هیچ و از پوچ برای شهروندان محرومیت های ابدی ایجاد کند، خوشایند نیست.

امیدواریم حسن روحانی همان گونه که درس قانون خوانده ، بتواند متن قانون را در جامعه پیاده کند نگذارد حقوق اجتماعی شهروندان ایرانی ، بازیچه لابی ها و تیترها و نطق ها شود.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
حاجی در پاسخ به فارس:
نباید به نسل دوم اصلاح‌طلبان سخت گرفت/ اصلاح‌طلبان دست و پای دولت هستند
وزیر دولت اصلاحات، اصلاح‌طلبان را دست، پا و مغز دولت یازدهم نامید و گفت: برخی از جوانان اصلاح‌طلب برای ایجاد تشکل احساس مسؤلیت کرده‌اند و نباید به آنها سخت گرفت.


234001_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس، مرتضی حاجی عضو بنیاد باران عصر امروز یکشنبه در حاشیه مراسم ختم مرحوم ترکان، در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس درباره کاندیداتوری خود برای انتخابات مجلس، اظهار داشت: بنده در این زمینه برنامه‌ای ندارم. حاجی درباره اینکه برنامه بنیاد باران به عنوان یک موسسه فرهنگی برای دولت چیست، تصریح کرد: بنیاد باران برای دولت برنامه فرهنگی نداشته و در حد توان خود و در جلساتی که برگزار می‌کند، بحث‌های مطرح می‌شود اما برنامه عمومی ندارد.

    وزیر دولت اصلاحات درباره تشکیل حزب ندای ایرانیان خاطرنشان کرد: ‌ما به علائق و سلیقه جوانان احترام می‌گذاریم و جوانان علاقمند هستند که تشکل داشته باشند و در این زمینه احساس تکلیف ومسئولیت کرده‌اند لذا ما این امر را به فال نیک می‌گیریم و امیدواریم خدا به آنها کمک کند که در مسیر اصلاح و درست قدم بردارند.

    وی درباره این نکته که برخی اصلاح‌طلبان به این تشکل به خاطر اینکه خود را نسل دوم اصلاح‌طلبان نامیده است انتقاد دارند، گفت: برای خودشان نام‌گذاری کردند، شما سخت نگیرید.

    حاجی درباره اینکه ما سخت نمی‌گیریم و این خود اصلاح‌طلبان هستند که به این نکته اعتقاد دارند، تاکید کرد: نباید درباره نامگذاری سخت بگیریم.

    وزیر دولت اصلاحات در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه نظر شما درباره اظهار نظر حجاریان پیرامون اینکه اصلاح‌طلبان ستون فقرات دولت هستند، اظهار داشت:‌ تعابیری که به کار می‌رود مبتنی بر سلیقه افراد در تشخیص آن چیزی است که اتفاق افتاده است. لذا به تشخیص آقای حجاریان ستون فقرات این دولت، اصلاح‌طلبان بودند چرا که جمعی از آنها در دولت حضور دارند اما اینکه چه اندازه کارآمدی دارند و می‌توانند در جهت‌دهی خطوط دولت نقش داشته باشند باید در عمل دید.

    وی ادامه داد: باید زمان بیشتری از عمر این دولت بگذرد و این یک سال پرتلاش و در عین حال پردست‌انداز سپری شود تا بتوان بهتر در این زمینه قضاوت کرد.

    وی در عین حال یادآور شد: بالاخره اصلاح‌طلبان در این دولت حضور دارند، آنها یا ستون فقرات، یا دست یا پا و یا مغز دولت هستند و فعالیت می‌کنند.

    عضو بنیاد باران درباره سرلیستی اصلاح‌طلبان برای انتخابات مجلس گفت: بحث سرلیستی هنوز خیلی زود است و ابتدا باید کاندیدا مشخص شود تا بینیم چه کسی سرلیست شود بهتر است. هر چند برای انتخابات مجلس سر و آخر لیست تفاوتی ندارند و هر کسی به مجلس برود نماینده است.

    وی درباره اینکه شما محوریت آقای عارف را در انتخابات می‌پذیرد یا نظر آقای عطریانفر را برای حمایت از لاریجانی قبول دارید، تصریح کرد: این نظر آقای عطریانفر است و محترم است و من موافق این نظر نیستم.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رشد جمعیت در استان البرز بالای 3 درصد است


استاندار البرز گفت: اگر مسئولین استان به اندازه مسئولین دیگر استان‌ها فعالیت کنند باز هم در خدمت‌رسانی به مردم عقب هستیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، سید حمید طهایی، شامگاه روزگذشته (هشتم شهریور)، در مراسم افتتاح پروژه‌های ورزشی استان البرز که با حضور وزیر ورزش و جوانان برگزار شد، گفت: حضور وزیر ورزش و جوانان در استان البرز مایه خرسندی است و امکان مطرح کردن مستقیم مشکلات را به ما می‌دهد و می‌توانیم از کمک وزیر برای حل مشکلاتمان استفاده کنیم.

وی افزود: رشد جمعیت کشور 1.3 درصد می‌باشد در حالی که رشد جمعیت در استان البرز بالای سه درصد است که بخش غالب آن به دلیل مهاجرت‌های گسترده‌ای است که به این استان صورت می‌گیرد.

طهایی خاطرنشان کرد: مسئولین استان اگر در حد دیگر استان‌ها تلاش کنند باز هم عقب هستیم و در این استان تلاش برای خدمت رسانی باید به صورت جهادی صورت بگیرد.

استاندار البرز در پایان گفت: دولت نیز باید به این استان نگاه ویژه‌ای داشته باشد تا بتوانیم در راه رفع محرومیت البرز موفق باشیم.





انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در دیدار با ولایتی
وزیر خارجه فنلاند: به افزایش حجم مبادلات تجاری با ایران امیدواریم



وزیر امور خارجه فنلاند گفت: منافع مشترک زیادی میان ایران و فنلاند وجود دارد و از آن جمله می‌توان به ایجاد زمینه صلح و ثبات در منطقه و گسترش ظرفیت‌های تجاری و فرهنگی بین دو کشور اشاره کرد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی اکبر ولایتی عصر یک‌شنبه در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت **** با اوکی تیومیویا، وزیر امور خارجه فنلاند و هیات همراهش دیدار کرد.

وزیر امور خارجه فنلاند در این دیدار از سفر به ایران و ملاقات با مقامات عالی‌رتبه این کشور ابراز خرسندی کرد و گفت: امیدوار هستم این دیدارها به بهبود روابط دوجانبه ایران و فنلاند منجر شود و با توجه به وجود منافع مشترک در زمینه ایجاد صلح و ثبات در منطقه، مقابله با افراط‌گرایی و نیز ظرفیت‌های تجاری و فرهنگی دو کشور نیز بهبود حاصل شود.

علی‌اکبر ولایتی نیز در این دیدار با اشاره به مسائل منطقه‌ای مانند عراق، سوریه، فلسطین، افغانستان و اوکراین خاطرنشان کرد: همکاری‌های ما در جهت حل و فصل بحران‌ها و مقابله با تروریسم و افراط‌گرایی مبتنی بر منافع مشترک دو کشور خواهد بود.

وی با بیان این که ما به دنبال زمینه‌های جدیدی برای همکاری در مسائل مختلف از جمله صنعت و کشاورزی هستیم تاکید کرد: در زمینه‌های صنعت و کشاورزی نیز منافع مشترک و زمینه‌های همکاری بسیاری میان ایران و فنلاند وجود دارد که می‌توانیم از آن ها بهره‌مند شویم.

رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع در رابطه با برنامه هسته‌ای ایران گفت: این برنامه در چارچوب موافقت‌نامه NPT دنبال می‌شود البته موانعی وجود دارد که باید برطرف شوند و این به حسن نیت اعضای 1+5 بازمی‌گردد. باید تاکید کنم که این حق، حق ماست که از انرژی هسته‌ای به صورت صلح‌آمیز بهره‌مند شویم زیرا فعالیت‌های هسته‌ای ایران تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار دارد.

ولایتی در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: ایران به ثبات و امنیت منطقه توجه بسیاری دارد و با دقت تحولات منطقه را دنبال می‌کند. هم‌چنین از انتخاب رییس‌جمهور، رییس پارلمان و نخست‌وزیر جدید عراق نیز حمایت می‌کند.

در پایان این دیدار وزیر امور خارجه فنلاند تصریح کرد: با توجه به محدودیت مبادلات تجاری فنلاند با ایران که حدود 50 میلیون دلار است امیدوار هستیم که در آینده نزدیک افزایش حجم مبادلات تجاری بین دو کشور باشیم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
واکنش کیهان به اظهارات رئیس‌جمهور حقوقدان


حسین شریعتمداری از سخنان دیروز رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه "محرومیت از حقوق اجتماعی حکم دادگاه می‌خواهد" و "نمی‌پذیریم که کسی بخواهد بر مبنای توهمات، فردی را محکوم کند"، انتقاد کرد.



به گزارش ایسنا، شریعتمداری در سرمقاله امروز روزنامه کیهان آورده است:



«دیروز خبرنگار کیهان در کنفرانس خبری رئیس‌جمهور محترم کشورمان با اشاره به تاکید اخیر رهبرمعظم انقلاب که «فتنه را خط قرمز ****» دانسته و توصیه کرده بودند وزرا با فتنه‌گران فاصله‌گذاری کرده و به تعهدات خود در جریان رأی اعتماد پایبند باشند، از جناب دکتر روحانی پرسیده بود دولت برای تحقق توصیه‌های ***** چه برنامه‌ای دارد؟ و رئیس‌جمهور محترم در پاسخ، ضمن تاکید بر این که دولت برای عملیاتی کردن تمام نکات مورد نظر **** معظم انقلاب برنامه‌ریزی کرده است، اظهار داشتند: «ما در چارچوب قانون عمل می‌کنیم، معیار ما قانون خواهد بود و کسی اگر محکومیتی دارد و محکومیتش برای این است که طرف از حقوق اجتماعی محروم شود، یعنی دادگاه فردی را برای استفاده از حقوق اجتماعی محروم کرده، به قانون عمل می‌کنیم ولی تخیل این که آقایی در عکس بوده، حالا این که مال کی است؟ و به چه منظور بوده؟ و رفته تماشا کند یا چه جور شعاری بدهد را نمی‌پذیریم که کسی بخواهد بر مبنای توهمات، فردی را محکوم کرده یا به دولت بگوید این فرد از حقوق اجتماعی محروم است. محرومیت از حقوق اجتماعی حکم دادگاه می‌خواهد. ما هم طبق حکم دادگاه عمل می‌کنیم.»



تاکید رئیس‌جمهور محترم که دولت همه توصیه‌های **** معظم‌انقلاب را اجرایی و عملیاتی می‌کند، قابل تقدیر است و از ایشان غیر از این نیز انتظار نمی‌رفت و نمی‌رود. اما ظاهرا جناب دکتر روحانی در اظهارات یاد شده، از چند نکته حقوقی غفلت ورزیده و برخی از واقعیات ملموس و محسوس را نادیده گرفته‌اند. از جمله آن که؛



1- جرایم به دو نوع «جرم مشهود» و «جرم غیرمشهود» تقسیم می‌شوند. جرم غیرمشهود، جرمی است که انتساب آن به مجرم نیاز به اثبات دارد و تا قبل از تشکیل دادگاه و اعلام رأی و نظر قاضی، صرفا در حد یک اتهام است. در این حالت تشکیل دادگاه با دو هدف مشخص صورت می‌پذیرد. اول؛ اثبات جرم و دوم؛ تعیین مجازات آن. به عنوان مثال، شخصی که از سوی شخص دیگری متهم به سرقت شده است و این سرقت دور از چشم و میدان دید این و آن صورت پذیرفته باشد، قبل از آن که اتهام او در دادگاه به اثبات برسد، «مجرم» تلقی نمی‌شود و نمی‌توان او را به صرف اتهام اثبات نشده مستحق مجازات دانست.



اما، «جرم مشهود» به جرم و جرائمی گفته می‌شود که در مقابل چشم مأموران و یا شماری از مردم اتفاق افتاده است، مانند آن که شخصی در ملاء عام و در حالی که تعدادی از مردم شاهد بوده‌اند با قمه به رهگذری حمله کرده و او را مجروح و یا به قتل رسانده باشد. در این حالت وقوع «جرم» و «جنایت» محرز است و تشکیل دادگاه برای اثبات جرم نیست، بلکه برای تعیین مجازات و میزان کیفر مجرم است.



آقای دکتر روحانی یک حقوقدان است و به یقین از تفاوت میان «جرم‌مشهود» و «جرم غیرمشهود» باخبرند، بنابراین، تعجب‌آور است که برای جرایم و جنایات مشهود اصحاب فتنه، منتظر تشکیل دادگاه مانده‌اند! آیا دهها و بلکه صدها نمونه مشهود و ملموس از جنایات شرم‌آور فتنه‌گران نظیر، ادعای تقلب در انتخابات، آشوب‌های خیابانی، آتش زدن مسجد، هتک حرمت عاشورای حسینی(ع) و سنگباران نمازگزاران ظهر‌عاشورا، عربده کشیدن به دفاع از اسرائیل و آمریکا، قتل مردم کوچه و بازار، پاره کردن تصویر مبارک حضرت امام(ره) و لگدمال کردن آن با شعار «انتخابات بهانه است، اصل **** نشانه است»! پادوئی آشکار برای مثلث آمریکا، اسرائیل و انگلیس و صدها نمونه دیگر از این دست قابل انکار است؟ به یقین جناب روحانی می‌دانند، تشکیل دادگاه این جماعت برای تعیین مجازات آنهاست و نه اثبات جرم؟!



2- آقای روحانی می‌فرمایند؛ «تخیل این که آقایی در عکس بوده، حالا این که مال کی است؟ و به چه منظور بوده؟ و رفته تماشا کند یا چه جور شعاری بدهد را نمی‌پذیریم که کسی بخواهد بر مبنای توهمات، کسی را محکوم کند و به دولت بگوید این فرد از حقوق اجتماعی محروم است»!



درباره این بخش از اظهارات رئیس‌جمهور محترم - با عرض‌پوزش- باید گفت که ایشان صورت مسئله را تغییر داده‌اند! و این سوال را بی‌پاسخ گذارده‌اند که چه کسی گفته است به صرف «تخیل» و یا مشاهده «تصویر» می‌توان افرادی را به فتنه‌گری متهم کرد؟! سخن درباره افراد فریب خورده‌ای نیست که با برداشت غلط و یا توهم نسبت به وقوع تقلب و یا حتی با تحریک و ترغیب و دریافت مزد از عوامل اصلی فتنه به میدان آمده بودند. منظور از فتنه‌گرانی که نباید در دولت به کار گرفته شوند و آقای روحانی و کابینه ایشان ملزم به فاصله‌گذاری با آنان شده‌اند، افراد و اصحاب نشان‌دار فتنه آمریکایی اسرائیلی 88 هستند که بسیار بعید است برای جناب روحانی و یا مشاوران ایشان، ناشناخته مانده باشند. این طیف از فتنه‌گران شامل افراد نشان‌داری است که در جریان فتنه‌آمریکایی اسرائیلی 88 آشکارا حضور داشته و مواضع وطن‌فروشانه خود را به صراحت اعلام کرده‌اند و نه، آن عده از فریب‌خوردگان که در فتنه یاد‌شده به بازی گرفته شده بودند و به قول جناب روحانی تصویر آنها در فلان صحنه دیده می‌شود و معلوم نیست تماشاچی بوده‌اند و یا...؟!...



طیف مورد اشاره از فتنه‌گران نشان‌دار را به آسانی از مواضع اعلام شده و عملکرد مشهود و خیانت‌بار آنها می‌توان شناخت و بدیهی است که هیچیک از آنان به اعتراف قبلی جناب روحانی - که به آن اشاره خواهیم کرد - شایستگی حضور در هیچ مسئولیتی را ندارند.



3- باید از رئیس‌جمهور محترم پرسید که اگر جنابعالی درباره جرایم مشهود نیز معتقد به اثبات جرم در دادگاه هستید و قبل از تشکیل دادگاه و صدور حکم، استناد به جرایمی که مرتکب شده‌اند را غیرحقوقی می‌دانید، چرا و با کدام توجیه قانونی روز 23 تیرماه 78 در سخنرانی معروف خود- که متأسفانه این روزها جای خالی آن در اظهارات حضرتعالی دیده می‌شود- از کسانی که فتنه 78 را پدید آورده بودند، با عنوان «اراذل و اوباش»، «آشوب‌طلب»، «دشمن مردم ایران» و... یاد‌کرده و آنان را مستحق «***** شدید» دانسته بودید؟! در آن هنگام که هنوز جرم آنها - به قول جنابعالی - در هیچ دادگاهی بررسی نشده و به اثبات نرسیده بود! ضمن آن که ابعاد و گستره جنایت فتنه‌گران 78 با فتنه‌گران 88 قابل مقایسه نبوده و نیست هر چند که برخی از فتنه‌گران در هر دو فتنه یاد شده دست داشته‌اند.



جناب روحانی در بخشی از سخنان روز 23 تیرماه خود که در اجتماع پرشور مردم تهران و در محکومیت فتنه‌گران ایراد شده بود، گفته بودند؛ «در کدام کشور جهان حرکت‌های آشوب‌طلبانه این چنین تحمل می‌شود. اینها- فتنه‌گران 78- خیلی پست‌تر و حقیرتر از آن هستند که بخواهیم نسبت به آنها تعبیر براندازی را مطرح کنیم. در کدام کشور دنیا و در کدام کشور و توسط کدام دولت، آشوب، تخریب و برهم زدن نظم جامعه تحمل می‌شود؟ مگر دولت مقتدر جمهوری اسلامی ایران و مسئولین امنیتی ****، این‌گونه حوادث را تحمل خواهند کرد؟ این صبر و تحمل در یکی دو روزه برای این بود که ماهیت این چند صد نفر اوباش به خوبی برای مردم ما روشن شود و همه به خوبی بدانند اینها چه کسانی هستند و دارای چه ماهیتی هستند... بی‌تردید این افراد دشمن مردم ایران و ارزش‌های این مرز و بوم هستند. این اوباش حتی به مساجد هم تعرض کردند» و...



راستی جناب آقای روحانی، به قول حضرتعالی «در کدام کشور جهان و توسط کدام دولت» اینگونه افراد تحمل می‌شوند؟! چه رسد به آن که در مسئولیت هم قرار بگیرند! و صدالبته، این اظهارنظر جنابعالی قبل از تشکیل دادگاه و رسیدگی به جرایم و جنایات فتنه‌گران مورد اشاره بوده است.

آقای روحانی بعد از ماجرای 25 بهمن 89 که سران و عوامل اصلی فتنه آمریکایی اسرائیلی 88 به بهانه حمایت از مردم مصر و تونس اعلام راهپیمایی کرده بودند، طی مصاحبه‌ای با خبرگزاری ایلنا، گفته بود؛



«در روز 25 بهمن عده معدودی به بهانه حمایت از مردم مصر و تونس به خیابان آمدند که اتفاقا در شعارهای آنها حمایتی از مردم مصر و تونس به چشم نمی‌خورد و متأسفانه با شعارهای ضدانقلابی، موجبات خوشحالی و بهره‌برداری آمریکا، **** صهیونیستی و ضدانقلاب را فراهم آوردند... اقدامات نابخردانه و فتنه‌گرانه صورت گرفته در روز 25 بهمن تنها به نفع استکبار و ضدانقلاب بود» و...



4- آقای روحانی گفته‌اند؛ از بکارگیری کسانی که براساس حکم دادگاه از حقوق اجتماعی محروم شده‌اند، خودداری خواهیم کرد! که باید گفت؛ مگر قرار بود اینگونه محکومین هم در دولت به کار گرفته شوند؟! اگر مقصود از فاصله گذاری وزرا با فتنه‌گران، خودداری از به‌کارگیری محکومان بود که نیازی به توصیه و یادآوری تعهد آنان در جریان رأی اعتماد نبود!



5- این سخن رئیس‌جمهور محترم در کنفرانس خبری دیروز که دولت تمامی توصیه‌های رهبرمعظم انقلاب را اجرایی و عملیاتی خواهد کرد، می‌تواند از عزم جدی ایشان برای تحقق توصیه‌ها و رهنمودهای یاد‌شده حکایت کند ولی برخی از شواهد موجود به این تردید دامن می‌زنند که مبادا کسانی در پی تغییر صورت مسئله به منظور زمینه‌سازی برای حضور و نفوذ اصحاب و عوامل فتنه در عرصه و دور کردن دولت محترم از نتیجه مطلوب باشند که انشاءالله چنین مباد.»



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
امارات رقیب برنده خرمای ایران شد
بازار داغ خرمای ایرانی در اروپا به نام امارات



امارات با تولید مشتقات خرما از جمله روغن، قند و شیره خرما و حتی روغن هسته خرما رقیب برنده ایران شده است چراکه ایران نه‌تنها در این زمینه حرفی برای گفتن ندارد بلکه این محصول ارزشمند را فله‌ای صادر می‌کند و نام و کام شیرینش از آن امارات و حتی فرانسه که یک اصله درخت خرما ندارد، می‌شود.



سالانه هفت میلیون و 50 هزار تن خرما در جهان تولید می‌شود که ایران با تولید یک میلیون تن سومین کشور تولیدکننده خرمای جهان است و کشورهایی چون امارات، پاکستان و فرانسه با بسته‌بندی‌های کوچک، خرمای ایرانی را به نام خود به بازار عرضه می‌کنند.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درحالیکه کشوری همچون امارات با فرآوری‌ خرما، سود بالایی از فروش آن به دست می‌آورد در کشور ما به دلیل عدم توسعه‌ صنایع تبدیلی و فرآوری خرما، این محصول به صورت فله‌ای و با قیمت‌ نازل در بازار‌های خارجی عرضه می‌شود.



بحران اقتصادی در بازارهای هدف، بی‌ثباتی، مقررات بانکی و نبود حمایت موثر از صنایع بسته‌بندی و فرآوری خرما منجر به ایجاد بحران در این بخش شده است.



از سوی دیگر بهره‌وری پایین در تولید، کمبود نقدینگی و بالا بودن هزینه تولید، قدرت رقابت بین‌المللی را از تولیدکنندگان گرفته است در صورتی‌که سایر کشورها از حمایت‌های دولت به عنوان رقابت و ماندگاری در بازار برخوردارند و از تولیدکنندگان ایرانی پیشی گرفته‌اند.



تا سال گذشته ایران با تولید یک میلیون تن خرما رتبه دوم را به خود اختصاص داده بود اما به دلیل نبود تمایل سرمایه‌گذاران در این بخش، قدیمی شدن نخلستان‌ها، وجود برخی دلال‌بازی‌ها و بی توجهی و عدم حمایت، میزان تولیدش افزایش نیافت و به دلیل بالا بودن قیمت در شرف خروج از گردونه بازارهای جهانی است.





ظرفیت تولید 3.5 تن خرما


علیرغم اینکه کشورمان ظرفیت تولید سالانه 3.5 میلیون تن خرما را دارد طی 15 سال گذشته هیچ افزایش تولیدی در این بخش نداشته‌ایم چراکه نه تنها سرمایگذاران تمایل چندانی به سرمایه‌گذاری به این بخش نداشته‌اند بلکه دولت نیز حمایتی نسبت به تولید خرما ندارد؛ به طور کلی می توان گفت با توجه به چنین اوضاعی که خرمای ایرانی از توجه‌ها خارج شده است سرمایه‌گذاری برای تولید مشتقات خرما جایی ندارد.





سالانه یک سوم خرمای تولیدی‎ ‎کشورمان از بین می‌رود


در این میان به دلیل فقدان توسعه مکانیزاسیون در کشت و برداشت، سالانه یک سوم خرمای تولیدی‎ ‎کشورمان از بین می‌رود. همچنین تعداد زیادی از باغات خرما به دلیل فرسودگی غیر اقتصادی هستند که باید احیاء‎ ‎شوند و وزارت جهاد کشاورزی هر ساله بودجه‌ای را به عنوان نوسازی نخلستان‌های‎ ‎فرسوده اختصاص می‌دهد اما اگر بخواهیم در یک پروسه 10 ساله همه باغات فرسوده و‏‎ ‎غیراقتصادی خرما را نوسازی کنیم به بودجه‌ای 10 برابر فعلی نیاز است.



با نوسازی‎ ‎باغات فرسوده خرما، تولید دگرگون و کمیت و کیفیت این محصول ارتقای چشمگیری خواهد‎ ‎داشت؛ به طوری که می‌توان از این محصول مهم و مفید در تولید مشتقات خرما چون قند خرما، شیره خرما، روغن خرما و ... که برای سلامتی بسیار مفید هستند و تقاضای بالایی در بازارهای جهانی دارند اقداماتی انجام داد.





تولید 400 نوع خرما در ایران


با توجه به 245 هزار هکتار سطح زیرکشت نخلستان های کشور که حدود 184 هزار‏‎ ‎هکتار از این سطح بارور است و به طور متوسط 4.5 تا 5.5 تن در هر هکتار محصول برداشت می شود عدم تولید مشتقات خرما در کشور امری تامل برانگیز است.



خرما یکی از مهمترین محصولات باغی کشور است و نقش مهمی در امنیت غذایی، ایجاد‎ ‎اشتغال، حفظ و پایداری محیط زیست، اقتصاد ملی ، صادرات و ارزآوری کشور دارد. همچنین‎ ‎کشت خرما فقط از جنبه امرار معاش کویر نشینان مطرح نیست و نقش خاصی در جلوگیری از‎ ‎پیشرفت بیابان دارد از این رو انتظار است وزارت جهاد کشاورزی به این محصول مهم ارز آور توجه بیشتری نشان دهد و با ارتقای زیر ساخت های این محصول به فکر تولید خرمای بیشتر و استفاده بهینه در تولید مشتقات خرما داشته باشد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


مشروح/روحانی در چهارمین نشست خبری خود با خبرنگاران:
بعد از ۴۰ سال تورم کشور را یک‌رقمی خواهیم کرد/برنامه‌ای برای دیدار با اوباما ندارم/نسبت به نقد باحوصله‌ایم/اتهامات تخیلی را نمی‌پذیریم
رئیس‌جمهور در جمع خبرنگاران داخلی و خارجی تاکید کرد: بعد از ۴۰ سال نرخ تورم در کشور را یک‌رقمی خواهیم کرد. همچنین امسال از رکود خارج و به رشد اقتصادی می‌رسیم.


13930608000863_PhotoA.jpg


-------------------------------

  • به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، نشست خبری رئیس‌جمهور با رسانه‌های داخلی خارجی همزمان با آغاز دومین سال فعالیت دولت یازدهم آغاز شد.

    حسن روحانی رئیس‌جمهور در ابتدای سخنانش ضمن تبریک میلاد کریمه اهل بیت حضرت معصومه (س) و امام هشتم (ع) و نیز هفته دولت، اظهارداشت: دولت در سالی که گذشت قدم‌هایی که در زمینه‌ها و مقاطع مختلف برداشته را برای مردم تشریح کرده و توضیح داده است.

    وی افزود: امروز هم به مناسبت آخرین روز هفته دولت و آغاز دومین سال فعالیت دولت یازدهم، نکات مهمی را اشاره می‌کنم.

    دولت موفق شده تورم را در یک سال گذشته مهار کند

    روحانی بر همین اساس تأکید کرد: در زمینه مسائل اقتصادی، دولت موفق شده تورم را در طول یکسال گذشته مهار کند و لازم است اعلام کنم دولت به وعده‌ای که داده مبنی بر اینکه تا پایان امسال تورم 12 ماهه را به 25 درصد خواهد رساند، اما خوشبختانه امروز طبق آخرین آمار تورم 23.2 درصد است و تا پایان سال نیز ان‌شاءالله کمتر از 20 درصد خواهد بود و در عمل وعده‌ای که به مردم داده شده، بهتر محقق خواهد شد.

    روحانی با بیان اینکه بعد از 40 سال تورم کشور را یک‌رقمی خواهیم کرد، اظهارداشت: امسال از رکود خارج و به رشد اقتصادی می‌رسیم.

    رئیس‌جمهور در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: البته تصمیم دولت بر این است که کاهش تورم را در سال‌های بعد هم ادامه دهد یعنی در سال 94 و 95 تورم یک رقمی شود.

    وی افزود:‌ البته امیدواریم در این مسیر مردم نیز به ما کمک کنند تا به این هدف خود برسیم و اگر این کار عملی شود بعد از 40 سال اولین بار است که تورم یک رقمی شده است.

    وی با بیان اینکه رکود اقتصادی مهمترین مسئله اقتصادی ما بوده است، گفت: تلاش بر این بود که در سال 92 از رشد منفی کاسته شود. در سال 91 رشد منفی 6.7 بوده است و در سال 92 منفی 1.1 بوده پس ما تا حدی رشد منفی را کاهش دادیم البته آمارها مربوط به بانک مرکزی است که نسبت به مرکز آمار تفاوت‌هایی دارد. برای مثال طبق نظر مرکز آمار تورم 22 درصد است و طبق نظر بانک مرکزی 23 درصد است.

    ان‌شاءلله در پایان سال از رکود عبور و وارد رونق می‌شویم

    روحانی در ادامه تأکید کرد: در سال 93 تلاش ما این است که از رکود خارج شویم و رشد ما در پایان سال مثبت باشد و ان‌شاءالله از رکود عبور می‌کنیم و وارد رونق می شویم.

    رئیس‌جمهور در رابطه با برنامه اقتصادی دولت، گفت: در این زمینه بسته خروج از رکود دولت 177 بند دارد که 30 بند آن تقدیم مجلس شده چرا که نیاز به قانون‌گذاری دارد و دیگر بندها نیز در دولت تصویب شده، خواهد شد و یا دستورالعمل اجرایی برای آن صادر شده است.

    وی در ادامه با بیان اینکه اگر رشد تولید داشته باشیم معضل اشتغال نیز حل خواهد شد، گفت: امیدواریم با این برنامه از رکود عبور کنیم و کشور شاهد رونق اقتصادی باشد.

    رئیس‌جمهور تصریح‌کرد: البته بیکاری و اشتغال مشکل بزرگ کشور است و امیدواریم امسال پیش‌بینی‌های ما در حوزه اشتغال محقق شود که در این رابطه برخی‌ برنامه‌‌ریزی‌ها مربوط به مجلس می‌شود و بخشی از آن مربوط به روابط با دیگر کشورها می‌شود البته تا پایان سال حرکت خوبی در زمینه اشتغال خواهیم داشت.

    روحانی در ادامه پیرامون وضع درآمد، وضع خزانه و مالی دولت، گفت:‌ در سال گذشته ما بودجه را 150 هزار میلیارد تومانی بستیم که البته مجلس مقداری به آن افزود و به 170 هزار میلیارد رساند که در پایان سال نیز 148 هزار میلیارد تحقق پیدا کرد.

    وی ادامه داد: تا پایان سال بعید است طبق بودجه مصوب بتوانیم تمام آمار و ارقام را تأمین کنیم البته امیدواریم بودجه عمرانی را تا جایی که امکان دارد اجرایی کنیم.

    رئیس جمهور با بیان اینکه در 5 ماه اول امسال رقم بودجه عمرانی نسبت به پارسال 3.2 برابر شده است، گفت:‌ بودجه عمرانی 5 ماه ما نسبت به 5 ماه پارسال بیش از سه برابر شده است و همچنین بودجه استانی 5 ماه اول سال نسبت به همین زمان در سال گذشته 13 برابر شده است. در کل نیز وضع ما در این خصوص نسبت به پارسال بهتر است.

    معضل بزرگ ما وضعیت آب در کشور است

    روحانی با اشاره به اقدامات دولت در حوزه‌های آب کشاورزی گفت: در زمینه وضع آب، وضع لوله‌کشی و زهکشی، مهار آب و بهره‌وری درست در زمینه آب کشاورزی دولت قدم‌های مهمی برداشته است. ما در سال جاری و پایان سال گذشته 10 میلیارد دلار در زمینه آب اختصاص دادیم که البته 2 میلیارد آن امسال اجرایی می‌شود و مابقی آن در طول 4-3 سال آینده.

    رئیس‌جمهور با بیان اینکه معضل بزرگ ما وضعیت آب کشور است، گفت: در این خصوص باید دو اقدام مهم انجام گیرد. از جمله مهار آب و بالا بردن بهره‌وری آب‌های کشور.

    وی افزود: بیشترین آب مصرفی کشور که حدود 90 درصد است در کشاورزی است که اگر بتوانیم در این زمینه صرفه‌جویی کنیم می‌توانیم کمک بزرگی در حل معضل آب داشته باشیم.

    روحانی اضافه کرد: ما در این زمینه در استان‌های غربی و در استان خوزستان و سیستان و بلوچستان طرح‌های مفصلی داریم که در سفرهای استانی اعلام کردم، در سفرهای استانی مبنای ما بر این است که پروژه‌های اعلام شده پروژه‌هایی باشد که یا در سال 93، یا در نیمه اول سال 94 تمام شود و باید طرح‌های بزرگ و مهم به صورتی باشد که در دولت یازدهم یعنی در 3 سال آینده اجرایی شده یا بخش اعظم آن اجرا شود، بر همین مبنا به مردم قول دادیم و برنامه‌ریزی کردیم.

    وی گفت: در زمینه بحث انرژی نیز دولت تلاش‌های بسیاری کرده است که در گام نخست بتوانیم نفت و میعانات گازی را به میزان لازم به فروش برسانیم.

    رئیس‌جمهور ادامه داد: هنوز در شرایط تحریم هستیم و مقداری از برنامه‌ریزی را اجرا کردیم، باید ظرفیت تولید نفت و گاز را افزایش دهیم که در زمینه گاز هم در بخش صادرات و هم در بخش مصرف نیازهایی داریم بنابراین امسال صد میلیارد مترمکعب به تولید گاز اضافه کردیم و طرح‌های مشترکی را با کشورهای همسایه داریم.

    وی با اشاره به طرح‌های کشور در زمینه کشاورزی اظهارداشت: در زمینه کشاورزی از سال گذشته (سال کشاورزی یعنی از مهر گذشته تاکنون) وضعیت بهتر است به طور مثال در تولید گندم امسال بیش از 7 میلیون تن گندم خریداری شده است که ممکن است این میزان افزایش یابد و این وضعیت نسبت به سال گذشته متفاوت است.

    روحانی عنوان کرد: بقیه محصولات نیز خوب بوده است و برنامه وزارت جهاد کشاورزی به طور کلی ایجاد تحول در 4 یا 5 سال آینده است که این مسئله در برنامه ششم توسعه که در سال آینده به مجلس ارائه می‌دهیم نیز منعکس می‌شود.

    وضعیت هوا نسبت به سال گذشته بهتر شده است

    رئیس‌جمهور با بیان اینکه در زمینه محیط زیست مسئله کشور بسیار پیچیده بوده است، گفت: در زمینه محیط زیست نیز گام‌هایی را برداشته‌ایم به طوری که در شهرهای بزرگ وضعیت هوا نسبت به سال گذشته بهتر است، نه اینکه تمام مشکلات حل شده باشد ولی وضعیت بهتر است.

    وی افزود: برخی می‌گفتند وضعیت خوب هوا را مرهون باد هستیم البته باد نعمت خدا است و ما از وجود باد استقبال می‌کنیم ولی روزهایی که باد نیست هم وضعیت هوا بهتر است.

    روحانی خاطرنشان کرد: توزیع بنزین یورو 4 در وضعیت هوا بسیار تأثیرگذار بوده است، البته مشکلاتی داریم که با برنامه‌ریزی حل می‌شود.

    به گفته وی، حل برخی از مشکلات نیاز به برنامه‌ریزی طولانی‌مدت دارد و برای حل برخی مشکلات نیز باید کشورهای همسایه یاری کنند که در این زمینه گام‌های بسیاری را برداشته‌ایم.

    رئیس‌جمهور تصریح کرد: در زمینه سلامت نیاز به توضیح نیست زیرا دولت کارهای بزرگی را شروع کرده است که در تاریخ ایران بی‌سابقه بوده و امیدواریم این شرایط را ادامه دهیم.

    وی با اشاره به کاهش بخشی از بار مخارج درمانی گفت: در گام اول برنامه‌ریزی کردیم تا کسی که در بیمارستان بستری می‌شود در شهرها زیر 10 درصد و در روستاها و شهرهای کوچک زیر 5 درصد مخارج پرداخت کند.

    شکاف‌های سیاسی و اجتماعی را کم می‌کنیم

    وی گفت: در زمینه مسائل داخلی و سیاسی نیز تلاش ما این است آنهایی که زیستشان در شکاف‌ها است به آنها بفهمانیم که این شکاف‌ها رو به پایان است، آشتی و وحدت را در جامعه بیشتر می‌کنیم، شکاف‌های سیاسی و اجتماعی را کم می‌کنیم زیرا ملت باید ملت واحده و امت واحده باشد.

    رئیس‌جمهور افزود: باید دست به دست هم دهیم زیرا بدون وحدت عبور از پیچ تاریخی که مقام معظم ***** به آن اشاره کردند امکانپذیر نیست، برای عبور باید متحد باشیم.

    جامعه نباید دوقطبی شود

    وی اضافه کرد: البته جناح‌ها و احزاب فعالیت‌های خود را انجام داده‌اند، جامعه نباید دوقطبی شود تمام فعالان سیاسی باید در چارچوب قانون اساسی فعالیت کنند تا هم شاهد نشاط و هم شاهد انسجام و وحدت باشیم.

    رئیس‌جمهور با تاکید بر حل شکاف بین اقوام و مذاهب و ادیان در کشور گفت: بعضی ممکن است چندان از این موضوع خوشحال نباشند اما ما این مسئله را ضروری می‌دانیم زیرا تمام اقوام، مذاهب و ادیان زیر چتر واحدی به نام ایران و زیر پرچم جمهوری اسلامی ایران و تحت یک قانون به نام قانون اساسی و هدایت‌های مقام معظم ***** پیش خواهند رفت.

    وی افزود:‌ ایران یک دولت بیشتر ندارد و در مسائل اجرایی تصمیم‌گیری صرفا با دولت است و دولت در چارچوب وعده‌ها و قانون تصمیمات خود را عملی خواهد کرد.

    روحانی با تاکید بر عدم عقب‌نشینی از هیچ یک از وعده‌های دوران انتخابات گفت:‌ اگر جایی بخواهد ما را به مسیر دیگری برانند پیش از گردش به چپ و راست از ملت اجازه می‌گیریم.

    اکثریت جامعه خواهان اعتدال هستند

    وی اکثریت جامعه را خواهان اعتدال خواند و بیان کرد: نه تنها آنها که به من رای دادند بلکه اکثریت جامعه ما اعتدال‌خواه و افراط‌گریز هستند و از من از عده قلیلی که در مسیر اعتدال نیستند می‌خواهم که به این مسیر بیایند زیرا که خیر جامعه در اعتدال بوده و سیره پیامبر اسلام نیز است.

    باید پرچم فرهنگ بر دوش صاحبان فرهنگ باشد

    رئیس‌جمهور در مورد مسائل فرهنگی با اشاره به اینکه باید پرچم فرهنگ به دوش صاحبان فرهنگ باشد، گفت: آنها با تجربه خود این مسیر را پیش خواهند برد؛ معیار ما در عرصه فرهنگ قانون است و هیچ کس حق ندارد کار خودسر انجام دهد و اگر قانون در جایی شفاف نیست باید آن را شفاف کنیم و آماده ارائه قانون مربوطه به مجلس هستیم.

    وی با اشاره به اینکه مبنای ما در سیاست خارجی ارائه چهره واقعی ایران به جهانیان است، بیان کرد: ما در سیاست خارجی خود می‌خواهیم اسلام رحمانی تبیین شود زیرا مردم ایران اهل ادب، اخلاق و فرهنگ هستند و می‌خواهند با ملت‌های دیگر زندگی مسالمت‌آمیز داشته باشند و دلیل آن نیز این است که ملت ما در طول 300 سال گذشته به هیچ کشوری تجاوز نکرده است.

    روحانی از سفر سران بسیاری از کشورها به ایران و نیز چند سفر خود به کشورهای دیگر سخن گفت و ادامه داد:‌ برنامه ما زندگی همراه با وحدت و برادری با همسایگان است.

    با ترور و خشونت هر کجا باشد مخالفیم

    وی با تاکید بر مبارزه جدی ایران با تروریسم گفت:‌ ما با ترور و خشونت هر کجا باشد مخالفیم و هر کس از ما در این زمینه کمک بخواهد همچون عراق، فلسطین، سوریه و لبنان به او در این مسیر کمک می‌کنیم.

    رئیس‌جمهور مبنای ایران در بحث هسته‌ای را مذاکره با 1+5 برشمرد و گفت:‌ اگر زیاده‌خواهی نباشد و صداقت از طرف مقابل ببینیم در فرصت باقیمانده به تفاهم نهایی دست خواهیم یافت البته مسیر کمی پیچیده است اما ما پیشرفت‌هایی داشته و موفقیت‌هایی به دست آوردیم که امیدوارم در ادامه موفق باشیم و تحریم ظالمانه و غیرقانونی از سر مردم ایران برداشته شود.

    رئیس جمهور در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه دنیای اقتصاد در خصوص اینکه هدف‌گذاری دولت برای مهار تورم در پایان سال 93، 20 درصد عنوان شده، این در حالی است که تحلیل‌ها می‌گویند اگر هدف‌گذاری تورم رقمی بالاتر از 15 درصد باشد روند نزولی تورم در پایان سال به روند نزولی تبدیل خواهد شد که رسیدن به تورم یک رقمی در سال 95 را دور از دسترس می‌کند حال امکان دارد در هفته‌های آینده هدف‌گذاری دولت در خصوص مهار تورم تقلیل یابد؟، گفت: برخی از اقتصاد‌دان‌ها این نظر را عنوان کرده و گفته‌اند مهار تورم باید مداومت داشته باشد تا اینکه در سال 94 این تورم کاهش یابد در پایان سال 95 تورم یک رقمی شود که هدف دولت نیز همین است.

    وی افزود: من نگفتم پایان امسال تورم 20 درصد خواهد بود بلکه گفتم تورم به زیر 20 درصد خواهد رسید البته رقم نهایی را چند ماه دیگر اعلام خواهیم کرد تا مشخص شود پیش‌بینی ما چقدر است.

    روحانی ادامه داد: در برنامه ما این بود که تورم در سال 92 به 35 درصد برسد و در سال 93 به 25 درصد برسد که در سال 92 تورم به 34.7 رسید و دولت به هدف خود دست پیدا کرد. امسال نیز برنامه دولت رساندن تورم به 25 درصد بود که هدف تغییر و این برنامه رساندن تورم به زیر 20 درصد شد.

    رئیس‌جمهور پیرامون برنامه اقتصادی دولت گفت: ما در این راستا دو هدف را دنبال می‌‌کنیم اول اینکه می‌خواهیم مهار تورم را ادامه دهیم، دوم آنکه تورم امسال چه مقدار باشد که با این هدف سازگار باشد که حتما باید تورم ما زیر 20 درصد باشد حال از اینکه زیر 20 درصد چه مقدار است ظرف چند ماه آینده اعلام خواهیم کرد.

    روحانی در پاسخ به سوال خبرنگار المنار در خصوص اینکه شما در سال گذشته تشکیل ائتلاف بین‌المللی علیه خشونت را اعلام کردید اخیرا نیز دولت اوباما دعوت به تشکیل چنین ائتلافی داده است اما سوریه و ایران را مستثنی کرده به نظر شما کدامیک از این ائتلاف‌ها کارایی بیشتری در مبارزه با تروریسم دارد؟ همچنین در رابطه با روابط با کشور سعودی آیا امسال عازم حج خواهید شد؟، گفت: همانطور که در سال گذشته در مجمع عمومی سازمان ملل گفتم، مبنای ما این است که همه جهان علیه خشونت دست به دست هم دهند که این موضوع نیز تصویب شد که جهانی عاری از خشونت و افراطی گری داشته باشیم.

    رئیس‌جمهور در ادامه تصریح کرد: پیش‌بینی کرده بودیم اگر دنیا در این زمینه اقدام جدی انجام ندهد این معضل ممکن است بسیاری از کشورهای دیگر را نیز در بر بگیرد، امسال شاهدیم که خشونت و افراط و تروریسم در منطقه ما چه کار می‌کند که در این زمینه هم **** صهیونیستی هم گروه‌های تکفیری مشاهده می‌شوند.

    روحانی پیرامون چگونگی مبارزه با تروریسم گفت: کشورهایی که ادعای مبارزه با تروریسم دارند باید این موضوع در اعمال و رفتارشان آشکار باشد. از نظر ما جنایت، جنایت است حال اگر فرد آمریکایی کشته شود و بگوییم می‌خواهیم با تروریسم مبارزه کنیم و غیر آن بگوییم تردید داریم این نشان نمی‌دهد که در مبارزه با تروریسم جدی هستیم و تنها نشان دهنده این است که اهداف ملی را دنبال می‌کنیم در حالی که موضوع تروریسم و خشونت مربوط به تمامی انسان‌هاست.

    هر انسان بی‌گناهی کشته شود بشریت کشته شده است

    وی با بیان اینکه از کشورهایی که در مبارزه با تروریسم جدی هستند، استقبال می‌کنیم، گفت:‌ به نظر ما هر انسان بیگناهی کشته شود انگار بشریت کشته شده است و تصمیم ما در مبارزه با تروریسم است و هر که در این مسیر جدی باشد ما از آن مسیر استقبال می‌کنیم البته ما در منطقه خودمان نیز برای مبارزه با تروریسم نیاز به وحدت بین کشورهای منطقه داریم.

    روحانی در ادامه گفت:‌فعلا تصمیمی برای زیارت خانه خدا ندارم گرچه همیشه مشتاق زیارت حرم پیغمبر(ص) و خانه خدا بودم.

    در ادامه خبرنگار روزنامه کیهان از روحانی پرسید با توجه به اینکه **** معظم انقلاب فتنه را خط قرمز **** اعلام کردند و از وزرا خواستند تا به تعهدات خود در جلسه رای اعتماد در مجلس پایبند باشند، برنامه دولت در این زمینه چیست؟ روحانی پاسخ داد: تمام نکاتی که مقام معظم ***** فرمودند را دولت برنامه‌ریزی می‌کند تا اجرایی و عملیاتی شود.

    وی افزود: البته در رابطه با مسائلی که مربوط به سال‌های گذشته است و همچنان وجود دارد در چارچوب قانون عمل می‌کند و معیار ما قانون است، اگر قوه قضائیه فردی را محکوم کرده است و محکومیت این فرد محرومیت از حقوق اجتماعی باشد ما طبق قانون عمل می‌کنیم اما اینکه به صورت تخیلی بگوییم فردی در عکسی حضور داشته است و اینکه آن فرد در چه تاریخی و به چه منظوری حضور داشته است، مشخص نباشد را نمی‌پذیریم.

    رئیس‌جمهور اظهارداشت: ما نمی‌پذیریم کسی بپذیرد بر مبنای توهمات، فردی را محکوم کند یا به دولت بگوید این فرد از حقوق اجتماعی محروم است، هر فردی که بر اساس حکم دادگاه از حقوق اجتماعی محروم باشد، ما نیز طبق قانون عمل می‌کنیم ولی اینکه کسی بگوید فلان کس در جایی بوده یا قرار بوده است که در جایی باشد برای ما معیاری ندارد.

    آنچه که مقام معظم ***** خطاب به وزراء فرمودند حتما از سوی وزراء اجرایی می‌شود

    روحانی خاطرنشان کرد: البته آن چه مقام معظم ***** خطاب به وزرا فرمودند حتما از سوی وزرا در تمام زمینه‌ها اجرایی می‌شود و دولت برای اجرای تمام نکات مطرح شده از سوی **** معظم انقلاب برنامه‌ریزی دارد.

    روحانی در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگار شبکه خبر سیمای جمهوری اسلامی ایران در رابطه با اینکه آمریکا تعدادی از شرکت‌های ایرانی را اخیراً در لیست تحریم‌ها قرار داده و اینکه پاسخ احتمالی دولت شما به این تجاوز چه خواهد بود گفت: تحریم‌های غیرقانونی، تجاوز به حقوق ملت ایران است باید با همه قدرت و توان در برابر این تجاوز ایستاد البته آمریکا بهانه‌ می‌آورد که برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌ها این حرکت را انجام داده است. بله، ما که تحریم‌ها را دور می‌زنیم و با افتخار هم می‌گوییم که این کار را انجام می‌دهیم چون تحریم‌ها را غیرقانونی می‌دانیم.

    وی ادامه داد: برخی از تحریم‌ها مانند تحریم‌های پزشکی جنایت علیه بشریت است در مقابل هر نوع تحریمی ایستادگی می‌کنیم این حرکتی که آمریکا انجام داد بسیار زشت بود و با روح توافقات سازگار نیست. در حالی که ما در حال توافق هستیم اینگونه اعمال نه با سیاست حل معضل سازگار است و نه با روح توافقات.

    مردم ایران نسبت به آمریکا بی‌اعتماد هستند

    رئیس‌جمهور با بیان اینکه مردم ایران نسبت به آمریکایی‌ها بی‌اعتماد هستند، گفت: مردم ما نسبت به آمریکایی‌ها کاملاً بی‌اعتمادند و خوب بود آمریکا تا حدی زمینه را برای اعتماد آنها به خود آماده می‌کرد، حرکت‌های آمریکا مردم ایران را نسبت به خود بی‌اعتمادتر می‌سازد و این حرکات برخلاف تفاهمات ژنو است.

    تحریم‌های آمریکا با روح توافق ژنو منافات دارد

    در ادامه این نشست خبری،‌ خبرنگار کیودونیوز ژاپن سوالی در رابطه با اقدام شب گذشته آمریکا و اعمال تحریم‌های جدید از سوی این کشور علیه ایران پرسید و گفت که آیا اعمال این تحریم‌ها، جدید است یا ادامه تحریم‌های کنونی است؟ آیا توفق ژنو با تحریم‌های جدید نقض شده است؟ آیا شما به نیویورک سفر می‌کنید یا نه و آیا برنامه‌ای برای دیدار با رئیس جمهور آمریکا دارید؟ توضیح داد: آنها همیشه مدعی هستند که تحریم‌های جدید اعمال نکردیم چرا که ایران تحریم‌ها را دور زده و ما همان تحریم‌های قبلی را دو مرتبه اعمال و عملیاتی می‌کنیم، بر فرض که این سخن آنان درست باشد اما باز هم اینگونه رفتار با روح توافق ژنو منافات دارد ضمن اینکه ما اصلا اصل آن تحریم‌ها را غیرقانونی و غلط می‌دانیم و شکل آن تحریم‌ها نیز از نظر ما ناصحیح و غیرسازنده است.

    هنوز تصمیم نهایی برای سفر به نیویورک نگرفتم

    وی ادامه داد: در رابطه با پرسش دوم نیز باید بگویم بنده هنوز تصمیم نهایی برای سفر به نیویورک نگرفتم اما اگر تصمیمی اتخاذ شود اعلام خواهد شد، برنامه‌ای هم برای ملاقات با آقای اوباما ندارم.

    روحانی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا که پرسید با توجه به اینکه یکی از دغدغه‌های **** انقلاب و شما استمرار پرشتاب روند پیشرفت کشور و رشد علمی است و در این راستا دسترسی محققان، دانش‌پژوهان و دانشجویان به اینترنت پرسرعت می‌تواند به این روند کمک کند، اما از سویی مباحثی در مخالفت با اینترنت پرسرعت شنیده شده و حتی زمزمه‌‌هایی مبنی بر استیضاح وزیر ارتباطات در این زمینه به گوش می‌رسد، شما دلیل این مخالفت‌ها را چه می‌دانید؟، توضیح داد: مسئله پیشرفت علم بسیار حائز اهمیت است و یکی از اهداف بسیار مهم کشور است.

    وی ادامه داد: مقام معظم ***** نیز روی این موضوع تأکید دارند، دولت هم در این زمینه همواره تلاش می‌کند که پیشرفت‌های علمی بیش از گذشته باشد، پیشرفت ما در زمینه رشد علم پیشرفت قابل ملاحظه‌ای بوده و حدود 8 ماه قبل رتبه علمی ما از 17 به 15 رسیده است، البته عده‌ای تصور می‌کنند از 17 به 15 آمدن یعنی کاهش پیدا کردن رتبه علمی در حالیکه اینگونه نیست و افزایش یافته است، عده‌ای تصور می‌کنند مانند نمره دبستان است و نمره 15 که شد یعنی کاهش یافته است، اینگونه نیست.

    روحانی با بیان اینکه پیشرفت خوبی در زمینه رشد علمی داشتیم، گفت: یکی از راه‌های پیشرفت علمی اینترنت پرسرعت است، زمانی که فردی می‌خواهد مقاله‌ای یا پژوهشی را دانلود کند ممکن است ساعت‌ها پای اینترنت بنشیند تا این دانلود انجام شود که گاهی اوقات نیز آدم خوابش می‌گیرد، با اینترنت سرعت پایین نمی‌شود کار تحقیقی انجام داد.

    حتما مبنای دولت یازدهم پهنای باند است

    رئیس جمهور با تأکید بر اینکه حتما مبنای دولت یازدهم افزایش پهنای باند است، تأکید کرد: اینگونه امور در شورای عالی فضای مجازی تعیین تکلیف می‌شود، بنابراین در آنجا مباحث خودش انجام خواهد شد، یکی از تصمیمات این دولت ایجاد شبکه ملی اطلاعات است، در این زمینه قدم‌های اولیه برداشته و بودجه لازم برای آن پیش‌بینی شده است؛ در آن شبکه ملی اطلاعات شاهد سرعت بسیار بالاتر اینترنت از آنچه امروز می‌بینیم، خواهیم بود، بنابراین تصمیم دولت ادامه این روند خواهد بود.

    وی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه ان‌بی‌سی آمریکا که پرسید با توجه به تحریم‌های جدید ایالات متحده، چقدر اطمینان دارید مذاکرات به نتیجه برسد؟، گفت: در جمع 1+5، تنها کشوری که روی آن بسیار تردید وجود دارد که آیا حسن نیت کافی برای حل و فصل نهایی دارد یا نه، آمریکایی‌ها هستند.

    روحانی گفت: ‌بقیه کشورهای عضو 1+5 تاکنون رفتاری از خودشان نشان ندادند که تصور کنیم می‌خواهند مذاکرات به نتیجه نرسد، آنچه در مجموعه مذاکرات حس می‌کنیم این است که همه هفت کشور به دنبال به نتیجه رسیدن مذاکرات و حل و فصل نهایی موضوعات هستند.

    وی خاطرنشان کرد: راه قبلی راه غلط و اشتباهی بود یعنی راه تحریم پاسخ و جوابی نداده و به ضرر همه بوده است،‌ راهی که قبلا انتخاب شده ،‌راه باخت _ باخت بوده است و امروز همه ما به دنبال راه برد _ برد هستیم اما مذاکرات سختی است و آسان نیست، حداقل سه الی چهار مسئله پیچیده‌ای وجود دارد که ساعت‌ها روی آن مذاکره شده است و باز هم مذاکره خواهد شد و در پایان همین هفته مذاکراتی انجام خواهد شد.

    رئیس جمهور تأکید کرد: ما مذاکرات را ادامه می‌دهیم تا به نتیجه برسیم امیدواریم اگر حسن نیت در طرف مقابل وجود داشته باشد، ما در زمان باقیمانده بتوانیم به تفاهم و توافق دست یابیم. تحریم‌هایی که روز گذشته توسط ایالات متحده انجام شد که به تعبیر آنان تحریم جدیدی نیست و می‌گویند همان تحریم گذشته است که ایران تحریم‌ها را دور زده است که البته به نظر ما کار درستی نبوده است اما به اصل مذاکرات ما لطمه‌ای نمی‌زند هر چند یکی از پایه‌های مذاکرات «اعتماد و صداقت» است.

    وی گفت: اینگونه اقدامات به مسیر اعتماد و صداقت لطمه وارد می‌کند اما در عین حال ما مذاکرات با 1+5 را ادامه می‌دهیم و امیدواریم در فرصت باقیمانده به تفاهم و توافق دست یابیم البته ممکن است به توافق کاملی نرسیم یا برسیم اما باید بگویم بازگشت شرایط به یک سال گذشته امکان‌ناپذیر است.

    رئیس‌جمهور همچنین یادآور شد: اگر 1+5 با ایران به تفاهم نرسد، این موضوع به معنای آن نیست که سازمان تحریم‌ها باقی می‌ماند چراکه سازمان تحریم‌ها در هم شکسته شده و باقی نخواهد ماند البته ممکن است مشکلاتی برای آنان و دیگران درست شود اما در عین حال مسیر، مسیری است که ما برای شکستن تحریم‌ها ادامه می‌دهیم.

    رئیس جمهور در پاسخ به سؤال خبرنگار روزنامه تهران تایمز در مورد چگونگی گسترش روابط دیپلماتیک با عربستان صعودی پس از سفر امیر عبداللهیان به این کشور گفت: ایران رابطه خوبی با همه کشورها از جمله عربستان صعودی را در دستور کار قرار داده است.

    وی با اشاره به اینکه اختلاف‌نظرها میان ایران و عربستان مربوط به روابط دوجانبه نیست، گفت: اختلافاتی اکنون وجود دارد و ممکن است بعداً هم وجود داشته باشد که راه‌حل آن مذاکره است و ما همیشه برای مذاکره آماده‌ایم.

    آمادگی مذاکره با عربستان را داریم

    روحانی از متفاوت شدن شرایط منطقه نسبت به قبل با توجه به شکست اسرائیل و تروریست‌ها سخن گفت و افزود: اوضاع افغانستان و پاکستان ایده‌آل نیست و ما آمادگی داریم با عربستان صحبت کنیم و تبادل‌نظر انجام دهیم.

    وی گفت: البته ممکن است اختلافات حل نشود اما معنی آن این نیست که نظراتمان در هر مورد یکی باشد مانند رابطه ما با ترکیه و اختلافمان در مورد موضوع سوریه.

    رئیس جمهور در پاسخ به سؤال خبرنگار انگلستان در مورد چگونگی لابی ایران در منطقه و این سؤال که ایران چگونه تقابل میان شیعه و سنی در منطقه را علیرغم خواست بعضی مدیریت می‌کند و نیز موضع ایران در مورد همکاری با آمریکا برای مبارزه با داعش اظهار کرد: ما اساساً با هر کشوری که می‌خواهد با تروریسم مبارزه کند آماده همکاری هستیم و البته از آمریکایی‌ها اراده جدی در این مسیر ندیده‌ایم.

    وی ادامه داد: باید پرونده به وجود آمدن القاعده، طالبان و داعش مورد مطالعه قرار گیرد؛ داعش در عرض 3 سال مردم سوریه را می‌کشت چرا آمریکایی‌ها هیچ نگفتند و حال اکنون می‌گویند ما می‌خواهیم از سفارتخانه و کنسول‌گری خود دفاع کنیم اینکه مبارزه با تروریسم نیست و آمریکایی‌ها باید از این لحن خود شرمنده باشند.

    روحانی با تأکید بر اینکه هیچ برنامه‌ای برای همکاری و هماهنگی با آمریکا برای مبارزه با داعش نداریم در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگار شرق که پرسید سال گذشته با دیدار شما با رئیس جمهور آمریکا فضای خوبی در سیاست خارجی ایجاد شد اگر امسال شما به نیویورک نروید دولت چه برنامه‌ای برای استفاده از این فرصت دارد گفت: سفر من به نیویورک قطعی نیست البته یک دعوتی هم برای شرکت در اجلاس محیط زیست دارم اما بر فرض که من به نیویورک نروم وزیر خارجه این سفر را انجام داده و وزرای خارجه در این شهر با هم ملاقات خواهند داشت و پیش از آن نیز یک ملاقات کارشناسی انجام خواهد گرفت و از این فرصت استفاده خواهیم کرد.

    وی در پاسخ به آنچه خبرنگار شرق پیغام روزنامه‌نگاران به رئیس جمهور در مورد نگرانی‌ از عدم بازگشایی انجمن صنفی مطبوعات و تشکیل آن به صورت دولتی و یا شبه دولتی عنوان کرد پاسخ گفت: جواب ما به پیغام شما این است که نگران نباشید دولت در پی تقدیم لایحه‌ای برای بازگشایی انجمن صنفی مطبوعات در صورت به نتیجه نرسیدن راه‌حل فعلی است.

    روحانی افزود: البته می‌دانیم که دولت باید در برخی موارد با قوای دیگر همکاری کند و جایی لازم است که قوا با همکاری هم موضوعی را به جلو ببرند که گاهی زمان می‌برد اما قول‌هایی که ما داده‌ایم هرگز فراموش نکرد‌ه‌ایم.

    رئیس‌جمهور در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری فرانسه، در رابطه با اینکه برخی از حرکات مانند استیضاح وزیر علوم،‌ جریان بشقاب‌های ماهواره و دستگیری یک خبرنگار مقابله با دولت است وچرا افرادی به مقابله با دولت پرداخته‌اند،‌ گفت: در هر کشوری نظرات مختلفی وجود دارد و در کشور ما نیز همین طور است. نهادها و ارگان‌ها وظایف و اختیاراتی دارند که هر گاه احساس کنند نیاز است از آن استفاده خواهند کرد.

    روحانی ادامه داد: مجلس در کشور ما این وظیفه را دارد که اگر احساس کند وزیری وظیفه‌اش را به درستی انجام نداده است، از او سؤال یا آن را استیضاح کند.

    استیضاح راه دولت را عوض نمی‌کند

    وی با بیان اینکه از استیضاح وزیر علوم نگرانی ندارد، گفت: این استیضاح راه دولت را عوض نمی‌کند و به همین خاطر ما نگران استیضاح نیستیم. من همان سفارش‌هایی که به فرجی‌دانا کردم در این رابطه که دانشگاه‌ها باید آرام باشند به سمت کیفیت حرکت کنیم و شایسته‌سالاری معیار عزل و نصب‌ها باشد، همین سفارش‌ها را به وزیر جدید خواهم کرد و استیضاح راه دولت را تغییر نخواهد داد.

    رئیس‌جمهور افزود: مبنای ما اجرای قانون است ما به راه خود ادامه می‌دهیم هنوز حس نکردم استیضاح برای مقابله با دولت باشد، مجلس سؤالی داشته و اکثریت مجلس قانع نشدند. ما تسلیم قانون هستیم.

    روحانی تصریح کرد:‌ ممکن است نظرات مختلف باشد، کسانی باشند که از دولت حمایت کنند و یا کسانی هم ممکن است مخالف دولت باشند و این طبیعی است، دولت راهش را ادامه می‌دهد.

    وی اظهار داشت: آن چیزی که در کشور ما قابل قبول نیست تخریب یا سنگ پیش پای مجریان انداختن است. اگر کسی بخواهد لباس زیبای نقد را به تن کند و تخریب داشته باشد ما آن لباس را از تن او بیرون خواهیم کشید و او را به مردم معرفی خواهیم کرد.

    نقد را می‌پذیریم اما تخریب قابل قبول نیست

    روحانی تاکید کرد:‌ اگر نقد تند هم باشد باید بپذیریم ولی تخریب قابل قبول نیست. من نسبت به منتقدین در این یک سال با حوصله بودم ولی نشان دادم تخریب را تحمل نکرده و با آن برخورد می‌کنم. اقلیت حق سخن گفتن و انتقاد دارند اما حق تخریب ندارند.

    وی گفت: تا اینجای کار مشکلی برای ادامه راه نمی‌بینم مشکلاتی در همه کشورها وجود دارد ولی احساس می‌کنم اکثریت قاطع حامی دولت هستند. نظرسنجی‌ها هم این را می‌گوید.

    روحانی افزود: ‌ما در برنامه‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و سیاست خارجه در این یک سال عملکرد خود را موفق می‌دانیم البته هر کشوری مشکلاتی دارد و باید برای رفع این مشکلات تلاش کرد.

    وی در پاسخ به این سؤال که نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد بیکاری مشکل اصلی کشور است و برنامه مشخص شما برای حل این مشکل چیست؟ خاطرنشان کرد: مهمترین مشکل ما مشکل بیکاری است که هم یک مشکل اقتصادی و هم اجتماعی است که می‌تواند یک معضل فرهنگی باشد و می‌توانیم بگوییم در کنار رکود اقتصادی مسئله بیکاری است و دو برنامه برای حل این معضل داریم.

    رئیس‌جمهوری اضافه‌کرد: برنامه اول ما شکستن رکود است و این همان 177 بندی است که روی آن کار کرده‌ایم و ما فکر می‌کنیم امسال موفق باشیم که از رکود عبور کنیم و در پایان سال همه پیش‌بینی‌های ما این است که رشد اقتصادی ما مثبت خواهد بود؛ البته برخی وزرای ما می‌گویند از رکود عبور کرده‌ایم.

    روحانی با ذکر این نکته که برای هر وزارتخانه‌ای برنامه پیش‌بینی‌ کرده‌ایم، ادامه داد: به طور مثال وزارت ارتباطات به ما وعده داده است 30 هزار شغل ایجاد کند البته ما صحبتی نکردیم و ممکن است این رقم‌ها کمتر و یا بیشتر شود.

    رئیس‌جمهور اظهار داشت: در بخش صنعت هم وضعیت ما بهتر شده است، در خطبه‌سازی تولید 80 درصد نسبت به 5 ماهه سال گذشته افزایش یافته است و در نفت و گاز هم حرکت خوبی شده است.

    روحانی با تأکید بر اینکه می‌توانم به مردم قول بدهم که مسیر اشتغال باز شده است، بیان داشت: البته ما راه سختی داریم. خیلی از جوانان ما به دانشگاه رفته‌اند و هم اکنون فارغ‌التحصیل شده‌اند و به هر حال شغل می‌خواهند؛ آمار نشان می‌دهد بیکاری در بین تحصیلکرده‌ها بالا است و این مشکلی مضاعف است که کسی هزینه کرده و تحصیل کرده و حالا شغل مناسبی ندارد.

    وی در ادامه در خصوص روابط تجاری تهران - پکن گفت: ما البته در شرایط تحریم هستیم و روابط ما با چین در حال توسعه است. قرارهایی با رئیس‌جمهور چین در حاشیه اجلاس شانگهای در قرقیزستان داشته‌ایم و به هر حال ما دو بار مذاکره کردیم و علی‌القاعده در سفر آتی نیز دیدار خواهیم داشت.

    روحانی ادامه داد: برنامه‌ریزی‌هایی که برای توسعه روابط با چین داشته‌ایم برخی از آنها تحقق یافته و برخی دیگر هم در حال محقق شدن است با چین توافق کردیم 6 گروه کاری تشکیل بدهیم و در همین ماه‌هایی که پیش رو داریم و تا سفر رئیس‌جمهور چین به تهران این برنامه‌ها آماده خواهد شد.

    وی با بیان اینکه امیدواریم تمام تفاهماتی که با چین داشته‌ایم اجرایی شود، تصریح کرد: اگر با 5+1 به توافق برسیم کار سهل‌تر خواهد شد اما در شرایط فعلی یکی از کشورهایی که با ایران همکاری خوبی داشته چین بوده و انشاءالله با تفاهماتی که داشته‌ایم این روابط توسعه پیدا خواهد کرد.

    رئیس‌جمهوری در خصوص برخی گمانه‌زنی‌ها در مورد اینکه شخصاً مسئولیت مذاکرات هسته‌ای را بر عهده خواهد گرفت، اظهار کرد: تیم مذاکره کننده ما تیم خوب و قوی‌ای است، چه شخص آقای ظریف و دیگران همه مسلط به موضوع هستند و خیلی خوب با طرف خارجی مذاکره می‌کند و خیلی‌ها هم این مسئله را اظهار می‌کنند و حتی طیف‌های غربی هم به این نکته اشاره کرده‌اند، ما از تیم مذاکره‌کننده متشکریم و امروز صبح هم از وزارت خارجه تقدیر کردیم.

    روحانی در مورد اینکه مسئولیت مذاکره از وزرا به سران انتقال پیدا خواهد کرد، توضیح داد: خیر، چنین چیزی در برنامه‌های ما نیست و فکر نمی‌کنیم که چنین اتفاقی بیفتد البته دولت و رئیس‌جمهور مسئول مذاکرات است و امروز هم گفتم که من مسئولیت تمام کارها را بر عهده می‌گیرم و به همین دلیل مسئولین احساس قوت قلب می‌کنند.

    تیم مذاکره‌کننده هماهنگ است

    وی اضافه کرد: تیم مذاکره‌کننده هماهنگ است و کاملاً با یکدیگر بحث و تبادل‌نظر می‌کنیم و تمام موارد در چارچوب تصمیمات **** است و مقصود من حمایت از تیم مذاکره‌کننده است.

    رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: از ***** تشکر می‌کنم که مذاکره‌کنندگان را حمایت می‌کند و برای موفقیت تیم مذاکره‌کننده دعا می‌فرمایند. تیم مذاکره‌کننده هم حمایت ***** انقلاب را دارد و هم ملت را و فکر می‌کنیم همه حمایت می‌کنند البته ممکن است کسی نقدی هم داشته باشد.

    از پیروزی اردوغان خوشحالم

    رئیس‌جمهور در پاسخ به سؤال خبرنگار شبکه تی‌آر‌تی ترکیه در مورد تحت شعاع قراردادن روابط ایران و ترکیه از تحولات منطقه در دوران ریاست جمهوری اردوغان و نخست‌وزیر داووداوغلو گفت: من از پیروزی اردوغان خوشحالم و با ایشان تلفنی صحبت کردم و خوشحالم که داوداوغلو نخست‌وزیری را بر عهده گرفت.

    وی افزود:‌من فکر می‌کنم در دوران جدید رابطه بهتری با ترکیه خواهیم داشت چرا که اکنون برای اولین بار رئیس‌جمهور ترکیه با رای یکپارچه مردم انتخاب شده است و این خیلی مهم است که رئیس‌جمهور رای خود را از ملت بگیرد که جایگاه خاصی برای او درست می‌کند.

    روحانی با اشاره به روابط خوب با ترکیه در دوره نخست‌وزیر اردوغان گفت: توافقاتی میان ایران و ترکیه اجرا شد و فقط یک مورد از آنها باقی مانده است.

    وی با یادآوری اختلاف دیدگاه ایران و ترکیه در مورد مسئله سوریه اظهار کرد:‌ما در مورد سایر موارد اختلاف نظر نداریم، در مسئله فلسطین نظراتمان به هم نزدیک است و در مسائل لبنان دیدگاهمان دور نیست و هیچ اشکالی ندارد که با هم دوست باشیم و در یک مورد با یکدیگر اختلاف داشته باشیم و تلاش می‌کنیم آن یک مورد را برطرف کنیم.

    لایحه خروج از رکود بخشی از اجرای اقتصاد مقاومتی است

    رئیس‌جمهور در پاسخ به سؤال خبرنگار روزنامه رسالت مبنی بر جایگاه اقتصاد مقاومتی در لایحه خروج از رکود و نشانه‌های مدیریت جهادی در عرصه اقتصاد و سیاست خارجی پاسخ گفت: لایحه خروج از رکود بخشی از اجرای اقتصاد مقاومتی است.

    وی خاطرنشان کرد: پایه اصلی اقتصاد مقاومتی تولید است و این اقتصاد به این معناست که به جایگاهی برسیم که دیگران نتوانند آن را بلرزانند و این در صورتی است که اقتصاد ما رشد و تولید داشته باشد، که یکی از فاکتورهای تولید نیز صادرات است.

    روحانی از افزایش صادرات غیرنفتی به عنوان یکی از عوامل افزایش تولید یاد کرد و با ابراز امیدواری نسبت به دنبال کردن این سیاست از سوی دولت در پاسخ به سؤال دوم خبرنگار رسالت مقصود از مدیریت جهادی را مدیریتی عالمانه، ‌خالصانه و پرتلاش خواند و با اشاره به سابقه جهادی بعضی وزرا در وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و بعضی نهادهای انقلابی گفت: مگر می‌شود در شرایط تحریم بود و جهادی عمل نکرد.

    وی تاکید کرد: ‌وزرای ما برای جهاد و کار مخلصانه آمده‌اند و به بعضی از آنها با اصرار مسئولیت سپردیم و همه اینها آمده‌اند برای حل مشکلات مردم و نه حقوق و ساعت کاری برایشان مطرح نیست.

    رئیس‌جمهور معنی جهاد را تلاش پیگیر ذکر کرد و با ابراز امیدواری نسبت به جهادی باقی ماندن مدیریت دولت گفت: البته وقتی **** معظم انقلاب موضوعی را ابلاغ می‌کند باید اجرا شود.

    روحانی در پاسخ به سؤال خبرنگار ایرنا در مورد اینکه آیا در برابر بداخلاقی‌های 1+5 توافق جدید شکل می‌گیرد یا نه، گفت: در این عرصه همه باید تلاش کنند که توافق موقت، پایدار و باثبات باشد و رسیدن به تفاهم نهایی سخت است.

    رئیس‌جمهور تصریح کرد: ‌اگر طرف مقابل حسن نیت کامل داشت کار ما خیلی راحت بود اما ما ناامید نیستیم و مسیر مذاکرات را ادامه می‌دهیم هر چند سخت است اما معنی‌ آن این است که ما به نتیجه نمی‌رسیم و ان‌شاءالله کار را با امیدواری ادامه می‌دهیم.

    رئیس‌جمهور در پایان این نشست خبری ضمن قدردانی از اصحاب رسانه، خبرنگاران و تمامی روزنامه‌ها و خبرگزاری‌ها گفت: معمولاً در مصاحبه‌های مطبوعاتی وقت کم می‌آید و برای رفع این موضوع شاید بهتر است زمان دیدار با رسانه‌ها را کوتاه‌تر کنیم و در فرصت نزدیک‌تری این نشست‌ها برگزار شود البته در این مدت چندین بار در خدمت رسانه‌ها بوده‌ایم در یک سال گذشته جمعاً 14 الی 15 بار در این گونه نشست‌ها شرکت کردیم.

    وی افزود: دولت دوست دارد با رسانه‌ها یک تعامل دوسویه داشته باشد و نیازمند است به اینکه رسانه‌ها اخبار دولت را به مردم منتقل کند و همچنین سخن و نقد مردم را به دولت و بهترین واسطه در این میان باشد.

    روحانی تصریح کرد: هدف ما چیزی جز پیشرفت کشور نیست و ما تلاش می‌کنیم مردم از لحاظ زندگی وضعیت بهتری داشته باشند کشور از لحاظ اخلاقی جایگاه مناسبی داشته باشد و شرایط خوب و مناسبی برای زندگی مردم ایجاد شود.

    وی با بیان اینکه باید تحمل‌ها را بالا ببریم اظهار داشت: باید نقدها را با گوش شنوا بشنویم، دولت خودش را نیازمند نقد دلسوزانه و نصیحت می‌داند. نصیحت دلسوزی و خیرخواهی است ولی کسی که نصیحت می‌‌کند باید اصل عدالت را قبول داشته باشد.

    روحانی افزود: مشکلی نیست که رسانه‌ها نزدیک به جناح خاصی باشند این اولین دولتی است که هر دو جناح در آن وجود دارند و در دولت از هر دو جناح افرادی فعال هستند.

    وی ادامه داد: امیدواریم همه روزنامه‌ها، سایت‌ها، خبرگزاری‌ها و رسانه‌ها با دولت روابط و تعامل خوبی داشته باشند و ان‌شاءالله روابط دولت با رسانه ملی نزدیک‌تر و بهتر شود البته نه اینکه نقد نکند بلکه کمک بیشتری کند برای اینکه شرایط ما یک شرایط عادی نیست.

    وی در خاتمه اظهار داشت: ان‌شاءالله با کمک و همکاری همه رسانه‌ها بتوانیم به اهداف ملی برسیم و شاهد ثبات و امنیت در کشور و منطقه باشیم.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
14-8-27-122018ghanenjad.jpg

موسی غنی نژاد پاسخ می دهد: بنگاهداری بانک ها به کجا می رسد؟
اقتصاد > اقتصاد کلان - فروش اموال بانک ها و حواشی آن به یکی از اصلی ترین موضوعات گفت و گوی محافل اقتصادی بدل شده است.
به گزارش خبرگزاري خبرآنلاين، به تازگي اعلام شده 10 بانک کشور بيش از 15 هزار ملک مازاد بر نيازشان در اختيار دارند. اين آمارها نشان مي دهد بانک ها طي سال هاي گذشته به صورت جدي وارد عرصه بنگاهداري شده اند.

همين موضوع نگراني هايي را حداقل براي بنگاه هاي صنعتي ايجاد کرده است چراکه تهسيلاتي که قرار بود به سمت واحدهاي توليدي هدايت شود، طي سال هاي گذشته صرف خريد ملک براي بانک ها شده است. در همين حال بانک ها مدافعان و مخالفاني پيدا کرده است.

موسی غنی نژاد اقتصاددانانی است که از مخالفان جدي دخالت در فعاليت بانک هاست. . او در این خصوص به خبرآنلاين گفت:« در خصوص نتایج تمرکز دولت بر مقوله بانک ها نمی توانم اظهار نظر خاصی داشته باشم زیرا از دیدگاه من اتفاق تازه ای در مورد مسائل بانک ها نیفتاده است و چیز جدیدی هم دیده نمی شود.»

وی افزود:«اما در خصوص اینکه بانک ها باید چه کاری انجام دهند که رضایت دولت را به دست آورند از دیدگاه من این موضوع کاملا یک مسئله دو طرفه است. در چند سال گذشته شرایط اقتصادی کشور طوری بوده است که بانک ها مجبور بوده اند برای بیرون آمدن از ضرر و زیان تبدیل به بنگاه های اقتصادی شوند و بنگاه داری کنند. بانک ها به دلیل تحریم ها و شرایط تورم بسیار سنگین وام های خود را به شرکت های زیر مجموعه خود می دادند که از این طریق نیز بتوانند درآمدی کسب کنند.»

غنی نژاد در ادامه افزود:« اما نباید این نکته را فراموش کرد که دولت چه کاری انجام داده است که بانک ها نیز به این سمت و سو کشیده شده اند؟ در خصوص این مشکلات و اختلاف نظرهای که وجود دارد نه خود بانک ها توضیحی می دهند و نه دولت و بانک مرکزی. در جریان نیستم که دلیل بیان نکردن این مشکلات چیست. اما از دیدگاه من علت این موضوع بسته بودن بازار بانکی در کشور است. دولت به طور مستقیم و غیر مستقیم برای بانک ها نرخ گذاری می کند این در حالی است که در بیشتر نقاط دنیا این کار زمان زیادی است که منسوخ شده است.»

این اقتصاددان ادامه داد:« نرخ سپرده های که دولت برای بانک ها در نظر می گیرد از نرخ بازار بسیار پایین تر است و همین امر باعث می شود که بانک ها دست به کارها و فعالیت های خارج از حوزه اصلی خود که بانکداری است، بزنند. تسهیلاتی که بانک ها می دهند دارای رانت است و این مسئله طوری اتفاق افتاده است که هر فردی که وام می گیرد قاعدتا از رانت استفاده کرده است. بانک ها دیگر به صراحت وام و تسهیلات خود را به شرکت های زیر مجموعه خود می دهند و هیچ ابایی هم ندارند.»

در حال حاضر دولت به صورت جدي موضوع تغيير رفتار بانک هاي کشور را در دستور کار قرار داده است. آمارهاي رسمي نيز نشان مي دهد که بنگاهداري بانک ها طي سال هاي گذشته به صورت جدي انجام شده است. موسسات مالي نيز طي دو هفته گذشته موضع گيري هاي متفاوتي در مورد برخورد دولت با بانک ها داشته اند. کانون بانک هاي خصوصي و کانون بانک هاي دولتي هر دو به صورت جدي موضوع فروش اموال را رد کرده اند. تمرکز دولت براين محور استوار شده که بانک هاي کشور به جاي فعاليت برمحور بنگاهداري به سمت ارائه تسهيلات به واحدهاي صنعتي بروند.

3535
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
وزیر ارتباطات تاکید کرد
شکوفایی اقتصادی مستلزم هم‌افزایی بین وزارتخانه‌ها



وزیر ارتباطات با اشاره به این‌که سیاست‌های کلان اقتصاد مقاومتی نیازمند هم‌افزایی بین بخش‌های مختلف دولت است، گفت: با ایجاد توافق بین سه وزارتخانه ارتباطات، فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنعت و معدن می‌توانیم از امکانات هر سه بخش در راستای رسیدن به اهداف مشترک خود استفاده کنیم.





به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر محمود واعظی امروز در حاشیه مراسم امضای تفاهم‌نامه اعمال نظارت یکپارچه در امور فرهنگی، بازرگانی و ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این‌که ایجاد تفاهم بین این سه وزارتخانه در راستای شکوفایی فناوری در عرصه‌های مختلف است، اظهار کرد: به نظر من این توافق موجب می‌شود که با توجه به سرعت تغییرات جهان امروز بتوانیم از صنعت و پژوهش به خوبی استفاده کنیم.





وی با تاکید بر نقش دولت در حمایت از بخش خصوصی و تولیدات داخلی و کارآفرینی ملی تصریح کرد: امیدوارم با ایجاد این توافق شاهد آن باشیم که هم به فرهنگ در فضای مجازی توجه بیشتری شود و هم در زیرساخت‌های اقتصادی، توسعه ایجاد شود.



وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین با تاکید بر ضرورت بهره‌برداری بیشتر از امکانات سه وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی، ارتباطات و صنعت و معدن گفت: امروزه در کشور‌های توسعه یافته زیرساخت‌های نرم‌افزاری حوزه ارتباطات اهمیت دارد.





دکتر محمود واعظی در مراسم امضای تفاهم‌نامه اعمال نظارت یکپارچه در امور فرهنگی، بازرگانی و ارتباطات و فناوری با اشاره به این‌که هدف از امضای تفاهم‌نامه هم‌افزایی بین سه وزارتخانه است، اظهار کرد: از مجلس و دولت تقاضا دارم که عنایت ویژه‌ای به حوزه ICT داشته باشند.



وی با اشاره به این‌که ICT به عنوان توانمند‌سازی برای بخش‌های دیگر دولت عمل می‌کند، تصریح کرد: نمونه آن استفاده از بانک ‌IT است که باعث ایجاد تحول در عرصه‌ی بانکداری شد.





وزیر ارتباطات افزود: در زمینه‌ی فرهنگ هم لازم است از تمام امکانات زیرساختی کشور در خدمت ارتقاء تمدن اسلامی و فرهنگ ایرانی بهره برده شود.





انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
بازار کار ایران 2 سال دیگر چه شکلی می‌شود؟

مشاور ارشد رییس جمهوری تغییرات بازار کار ایران در زمان اجرای بسته خروج از رکود دولت را تشریح می‌کند.



به گزارش خبرنگار ایسنا، مدتی است که دولت بسته خروج از رکود را ارایه و بخش‌هایی از آن را اجرا کرده است، همزمان با آغاز این برنامه چند روز قبل اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهوری اعلام کرد که اقتصاد ایران تکان خورده و شواهد موجود خروج از رکود را نشان می‌دهد.



در همین حال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اختصاص 280 هزار میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی بدون تورم خبر داده و گفته است: تزریق این اعتبار برای آن است که اقتصاد ایران هرچه زودتر از رکود خارج شود. این در حالی است که تا پیش از این دولتهای قبل تجربه‌های مشترکی در موضوع اشتغالزایی داشتند که آخرین آن، اختصاص 27 هزار میلیارد تومان تسهیلات به بنگاه‌های زودبازده بود که عملا در اجرا با مشکلاتی همراه شد.



اینکه با اجرای بسته خروج از رکود دولت، بازار کار کشور در دو سال آینده چه تغییراتی خواهد کرد و دولت چگونه می‌خواهد هنگام خروج از رکود از مشکلات بازار کار پیشگیری کند سوالی است که امشب دکتر مسعود نیلی، مشاور ارشد رییس جمهوری در برنامه رادیویی «کار و کارگر» به آن پاسخ خواهد داد.



به گزارش ایسنا، برنامه کار و کارگر چهارشنبه‌ها ساعت 21 تا 22 از رادیو اقتصاد (موج FM، ردیف 98) پخش می‌شود؛ در برنامه امشب علاوه بر دکتر مسعود نیلی، کارشناسان اقتصادی دیگر هم این به بررسی ابعاد این موضوع خواهند پرداخت.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

كارخانه‌هاي جديد فولادي نزديك دريا ساخته مي‌شوند
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: كارخانه هاي فولاد بايد نزديك دريا ساخته شوند و به همين دليل درنظر است تا در مناطق نزديك به خليج فارس و درياي عمان واحدهاي توليد فولاد با ظرفيت 10 ميليون تن احداث شود.
به گزارش خبرگزاری مهر، مهدي كرباسيان با بيان اينكه كارخانه هاي فولاد نياز مبرم به آب دارند، تصريح كرد: براي كمبود آب بايد تمهيدات مناسبي انديشيده شود كه يكي از تمهيدات مي تواند استفاده چندباره از آب در كارخانه هاي فولادي باشد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بر لزوم مكان يابي صحيح براي اجراي طرح هاي فولادي تاكيد كرد و افزود: ايران خاستگاه و پايگاه توسعه اي صنعت فولاد است و دولت نسبت به سرنوشت مجموعه هاي فولادي بي تفاوت نيست.

كرباسيان از نهايي شدن طرح جامع فولاد تا پايان شهريور ماه جاري خبر داد و گفت: با ايجاد كارخانه هاي جديد فولاد در بندرعباس و مناطق نزديك به دريا مي توان در توليد فولاد خودكفا شد و از سويي بحران كمبود آب براي صنعت فولاد را پشت سر گذاشت .


وي با بيان اينكه يكي از فعاليت هاي ايميدرو، حل مشكل كم آبي واحدهاي فولادي است، افزود: چنانچه فناوري برخي از واحدهاي فولادي قديمي تغيير كند، اين مسئله ما را به سمت كاهش مصرف آب هدايت مي كند.

كرباسيان در عين حال مديريت مصارف آب كشاورزي را يكي از راهكارها عنوان كرد و افزود: چنانچه در بخش كشاورزي به ميزان 10 درصد مصرف آب بهبود يابد، مي توان پروژه هاي جديد صنعتي در شهرهاي مختلف تعريف كرد
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
هاشم زاده هریسی:ادعای تربیت با ضرب و زور ممکن نیست


یک ‌عضو مجلس خبرگان ***** گفت: اگر تنها یک دهم آنچه دولت قبل از سوی صدا و سیما، روحانیت و مسئولان حمایت می‌شد، این دولت نیز از حمایت‌ها برخوردار شود، آن وقت می‌تواند 10 برابر کار کند.



به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه آذربایجان شرقی ، آیت الله هاشم هاشم زاده هریسی در جمع خبرنگاران با بیان این‌که مقام معظم ***** بارها با صراحت و قاطعیت دولت یازدهم را تأیید کرده‌اند افزود: چنانکه در دیدار اعضای مجلس خبرگان ***** با ایشان نیز همین موضع را تکرار کردند و حتی گفتند که «من اطلاع دارم کارهای خوبی در دولت انجام شده است.» به این ترتیب ایشان طی این سخنان هم دولت را تأیید کردند و هم کارها و سیاست‌های دولت را. هر چند طبیعتاً هیچ گاه تأیید معنای مطلق ندارد و به آن معنا نیست که دولت هیچ ضعف و کاستی ندارد اما به هر حال برداشت کلی از سخنان ***** می‌توانست این باشد که ایشان اقدامات دولت را تأیید می‌کنند.



وی افزود: حال این‌که بعد از سخنان مقام معظم ***** عده‌ای بیایند و دولت را تضعیف کنند یا مجموعه دولت یا بخش‌هایی از آن را متهم به خیانت کنند، مسلم است که اقدام‌شان با اظهارات ***** تناسب نخواهد داشت، زیرا این دولت از **** معظم انقلاب حکم تنفیذ گرفته است و همین که دولتی حکم تنفیذ بگیرد، به معنای آن است که **** به آن اعتماد کرده است و حال می‌بینیم که علاوه بر این اعتماد چندین بار بر تأیید دولت تأکید کرده‌اند.





عضو مجلس خبرگان ***** با بیان این‌که وظیفه همه آحاد ملت، مخصوصاً روحانیت، حوزه‌های علمیه و گروه‌های سیاسی و هر کس که **** اسلامی و قانون اساسی را پیروی می‌کند، این است که از موضع ***** **** در قبال دولت تبعیت کند. یعنی دولت را حمایت کند و از تضعیف آن بپرهیزد، افزود: اما این به معنای آن نیست که اگر تذکری لازم بود از بیان آن صرفنظر شود. هرچند لازم است اگر تذکری لازم بود با زبان تأیید و حمایت مطرح شود و نقد تخریبی نباشد؛ بلکه خیرخواهانه باشد.







وی ادامه داد: افراد جامعه به خوبی متوجه می‌شوند که چه کسی با چه نیتی دارد انتقاد می‌کند و خصومت،‌ کارشکنی یا اعتراض پشت کدام انتقاد پنهان شده است و کدام انتقاد خیرخواهانه است. همان طور که نیت کسی که در پی تقویت دولت است هم در نحوه بیان انتقادش مشخص است. مواضع **** معظم انقلاب نسبت به دولت مخصوصاً برای کسانی که ادعای تبعیت از ***** و ولایتمداری دارند، بهانه‌ای باقی نمی‌گذارد تا از یک طرف این ادعا را مطرح کنند و از طرف دیگر سخنان ***** را زیر پا بگذارند.







وی با اشاره به حرف های افرادی که بیان می‌کنند سخنان ***** در حمایت از دولت سخنانی از سر مصلحت است و الزام‌آور نیست افزود: این موضع کسانی است که دین‌شان کامل نیست و در دل مرضی دارند. کسانی که خصومت و غرض دارند این تأیید‌ها را برنمی‌تابند. حتی شاید موضع‌شان این باشد که این تأیید‌ها نباید مطرح شود. در صورتی که مقام معظم ***** نه تنها با کسی رودربایستی ندارند، بلکه صراحت و صداقت دارند. اگر نخواهند دولت را تأیید کنند چنین سخنانی را بر زبان نمی‌آورند و ظاهرسازی نمی‌کنند. این توجیه خوبی برای تخریب دولت نیست. هر چند همیشه راه بیان نقد با زبان خیرخواهانه و در جهت اصلاح امور باز است.





هاشم زاده هریسی در تبیین دلایل تأیید و حمایت مکرر مقام معظم ***** از دولت در بیانات خود به مناسبت‌های مختلف افزود: نخستین دلیل رأیی است که مردم در 22 خرداد سال 92 در صندوق‌های رأی ریختند و مقام معظم ***** رئیس جمهوری منتخب مردم را تنفیذ کرده‌اند. دلیل دیگر اشرافی است که ایشان بر مشکلات موجود بر سر راه دولت دارند. می‌دانیم که دولت با چه مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کند و در عین حال سعی دارد از قرار گرفتن بار این مشکلات بر دوش مردم کم کند. دولت از یک سو باید با تورم و رکود بجنگد و از دیگر سو باید در سنگر هسته‌ای ایستادگی کند. طبیعتاً اگر در این شرایط کسانی هم دولت را تخریب و تضعیف کنند، مسلم است که دولت نخواهد توانست پیروز این کارزارها باشد. این مسأله‌ای است که مقام معظم ***** بر آن اشراف دارد و بر این اساس است که از روحانیت، جناح‌های سیاسی و مسئولان سایر قوا می‌خواهند که به حمایت از دولت بپردازند.





وی افزود: وجه دیگر این حمایت آن است که از دولتی که از همه حمایت‌های لازم برخوردار شده است، می‌توان مسئولیت خواست و تنها اگر باوجود همه حمایت‌ها از عهده مسئولیتش برنیامد، آن را ملامت کرد. ببینید ما دولت گذشته را از آن جهت ملامت می‌کنیم که از همه حمایت‌ها و حتی حمایت مطلق برخوردار بود، اما از عهده مسئولیت چنان که باید برنیامد. حال آنکه اگر دولتی را تخریب و تضعیف کنیم و آن دولت نتواند کاری پیش ببرد، جای ملامتی باقی نمی‌ماند. از همین منظر است که مقام معظم ***** بر تأیید دولت و لزوم حمایت از آن تأکید می‌کنند، زیرا تنها در صورت تحقق این امر است که می‌شود از دولت مسئولیت خواست و دولت را در قبال مسئولیتش بازخواست کرد و این یک رابطه عقلی است.





عضو مجلس خبرگان ***** با بیان این‌که فضای کلی خبرگان را مخالف دولت ندیدم افزود: البته بعضی‌ها حمایت مشخصی از دولت داشتند و برخی دیگر اصلاً در این وادی صحبتی نکردند، اما ساز مخالفی در مجلس خبرگان شنیده نشد. البته کسی هم حمایت تند و تیزی از دولت نکرد. به نظرم موضع کلی نشان دهنده این بود که عملکرد دولت یازدهم از نظر خبرگان قابل قبول بوده است.





وی با بیان این‌که ما در جامعه‌مان دو سطح از ***** داریم افزود: نخست مقام معظم ***** که در جایگاه ولی فقیه ***** **** را برعهده دارند و دیگر روحانیت که ***** عام جامعه را برعهده دارند. این است که در صورت کارایی **** این روحانیت است که اقتدار پیدا می‌کند و در اثر آن دینی که مورد تبلیغ روحانیت است، اقتدار پیدا می‌کند، بنابراین روحانیت در کمک به دولت به دنبال هدفی از جنس تقویت دین و اعتلای معنویت و تقوا است.







وی گفت: روحانیون همان طور که در منابر خود و در پشت تریبون‌های نماز جمعه و جماعت از دین سخن می‌گویند باید با سخنان‌شان بر اقتدار دولت نیز بیفزایند و زمینه تقویت دین، انقلاب و **** را فراهم کنند. علاوه بر آنکه قرار داشتن یک فرد روحانی در رأس دولت قاعدتاً باید بر انگیزه‌های ملی و اسلامی روحانیت برای کمک به دولت بیفزاید. همچنین تذکر و انتقاد روحانیت نسبت به برخی کاستی‌های دولت در هنگامی بیشتر و بهتر شنیده می‌شود که پیش از آن در جهت تقویت و حمایت آن گام برداشته باشد. روحانیت باید کارهای خوب دولت را تأیید کند، خوشبینی القا کند و با جلوگیری از تخریب‌ها محبت مردم را نسبت به دولت افزایش دهند، آنگاه هر وقت اشکالی وجود داشت، تذکر بدهند.







هاشم زاده هریسی ادامه داد:در سوی مقابل نیز دولت که خواستار حمایت روحانیت است، باید برای ارتباطش با روحانیت ساماندهی و برنامه‌ریزی خاص خود را داشته باشد، زیرا از این ارتباط نور متبلور خواهد شد. نوری که معیشت مردم و آزادی و آبادی کشور در آن تجلی پیدا می‌کند.







وی با بیان این‌که در برخورد دولت دکتر روحانی با مسائل فرهنگی نیز همچون هر موضوع دیگری راهی مبتنی بر اعتدال قابل تصور است، ادامه داد: اعتدال این است که هم کنترل و هم نظارت وجود داشته باشد و هم فرهنگ‌سازی انجام شود. بنابراین لازم است که بایسته‌های فرهنگی در دین و ایمان مردم و خانواده‌ها نهادینه شود تا ابتدا آنها خود و اطرافیان‌شان را کنترل کنند. این وظیفه‌ای است که بیش از هر کس بر شانه روحانیت و تریبون‌های مذهبی، مساجد و سایر مراکز تربیتی قرار دارد. در کنار این مهم نظارت و بازدارندگی نیز لازم است. با این حال ما نباید این دو مهم را در عرض یکدیگر قرار بدهیم، زیرا نمی‌شود از یک طرف با ضرب و زور وارد حریم شخصی افراد شد و از طرف دیگر ادعای تربیت داشت.







وی گفت: زور رویه کارهای فرهنگی را خنثی می‌کند و مردم را به لجاجت می‌کشاند که از علی (ع) روایت است که می‌فرمودند: «من خاف سوتک، تمنا موتک....یعنی هرکس از تازیانه تو بترسد مرگت را آرزو می کند»، بنابراین ما باید ابتدا مسائل فرهنگی را بر مبنای اصول روان‌شناختی و جامعه شناختی نهادینه کنیم؛ سپس برای افراد قلیلی که به این تربیت گوش فرا نمی‌دهند، از ابزار نظارتی و کنترلی استفاده کنیم.







وی با بیان این‌که تربیت فرهنگی جامعه مرحله به مرحله است افزود: برای زخم ابتدا مرهم می‌گذارند و اگر در زمان این مرهم کارساز نشد، جراحی می‌کنند و این یک امر عقلی و اعتدال‌گرایانه است، چنانچه امیرمومنان علی(ع) می فرمایند: « آخر الدواء الکی» یعنی آخرین دوا ،داغ کردن و جراحی است .بنابراین با احساسات و نظرات افراطی نمی‌شود کشور را اداره کرد. چه بسا بی‌تقوایی‌ها و تندروی کسانی که فریاد وا اسلاما و وافرهنگا می‌دهند خود سبب تزلزل ایمان جوانان و دور شدن آنها از دین می‌شود، به نظر من تقوای فرهنگی جامعه در گرو تقوای سیاسی ما است.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
پس از واردات گندم از 17 کشور
گندم روس‌ها به سفره ایرانیان می‌آید؟



در حالی که طی پنج ماهه نخست امسال بیش از سه میلیون تن گندم از 17 کشور جهان وارد ایران شده است، روس‌ها در جلسه‌ اخیر خود با نمایندگان اتاق بازرگانی ایران خواستار صادرات گندم به ایران شدند که اگر موافقت شود روسیه هجدهمین کشور صادرکننده گندم به ایران می‌شود.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گرچه براساس اظهارات مسئولان وزارت جهاد کشاورزی در سال جاری به واردات نهایتا یک میلیون تن گندم برای تامین مصرف داخلی نیاز بود اما طی پنج ماهه نخست امسال بیش از سه میلیون و 138 هزار تن گندم به ارزش یک میلیارد و 91 هزار دلار از 17 کشور لتونی، چین، آذربایجان، آلمان، ازبکستان، استرالیا، امارات متحده عربی، انگلستان، اوکراین، ترکمنستان، ترکیه، جمهوری کره، سوئیس، روسیه، قزاقستان، لیتوانی و هلند وارد شده که از نظر وزنی با 143درصد و از نظر ارزشی 106 درصد افزایش نسبت به پنج ماهه نخست سال گذشته مواجه شده است.



در این شرایط روس‌ها پس از این‌که روابط‌شان با اتحادیه اروپا تیره و تار شد در جلسه‌ اخیر خود در اتاق بازرگانی ایران خواستار صادرات گندم به ایران شدند که باید دید با توجه به تمایل مقامات روسی و تشکیل ستاد توسعه صادرات روسیه گندم این کشور هم به فهرست اقلام وارداتی ایران در سال جاری اضافه می‌شود؟



البته به گفته مسئولان وزارت جهاد کشاورزی این مساله تنها به عنوان یک پیشنهاد از سوی مقامات روسیه در جلسه‌ اخیر‌شان در ایران مطرح شده و نیاز به بررسی کارشناسی در حوزه‌های نیازسنجی، کیفی و بازرگانی دارد.



گرچه سهم روسیه در بازار صادراتی کشاورزی ایران طی پنج ماهه نخست امسال کمتر از 10 درصد و بسیار ناچیز بوده است اما با توجه به جلسه‌ اخیر روس‌ها با بازرگانان ایرانی و نبودن فهرست اقلام مورد نیاز غذایی و کشاورزی روسیه در تفاهم‌نامه امضاء شده به نظر می‌رسد روس‌ها درصدد هستند همکاری مشترک خود را در قالب این تفاهم‌نامه در زمینه‌های انرژی، حمل‌ و نقل، فناوری اطلاعات، تجارت، صنعت، گردشگری و امور بانکی با ایران گسترش دهند و از سوی دیگر نیز خواهان صادرات گندم خود به ایران به عنوان یکی از وارد‌کنندگان این محصول در ایران هستند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


چهاردهمین اجلاس سران شانگهای/34
دیدار روحانی با پوتین در حاشیه چهاردهمین نشست سران شانگهای
حسن روحانی بعد از ظهر امروز با پایان نشست سران شانگهای و پیش از ترک دوشنبه، در محل سفارت روسیه در دوشنبه با «ولادمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه دیدار و گفت‌وگو کرد.


13930621000403_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس از دوشنبه، روحانی در این دیدار با ابراز رضایت از رشد صعودی مناسبات در یک سال اخیر، به علاقه‌مندی تهران به توسعه هرچه بیشتر روابط با مسکو اشاره کرد و گفت: تحقق برنامه‌های بلندمدت همکاری دو کشور به نفع سایر کشورهای منطقه نیز می‌باشد.

    روحانی با توصیف استراتژیک بودن مناسبات ایران و روسیه، بر فراهم بودن زمینه در جهت توسعه روابط در عرصه‌های اقتصادی، تجاری، علمی، فن‌آوری و... اشاره کرد.

    «ولادمیر پوتین» رئیس‌ جمهور روسیه نیز روابط دو کشور را در حال گسترش توصیف کرد و گفت: طرح‌های زیادی در دست اجرا داشته و توافقات جدیدی نیز صورت خواهد گرفت.

    روحانی و پوتین همچنین پیرامون روند مذاکرات ایران و 1+5 تبادل نظر کردند.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
عضو سابق موسسه امام *****:
اختلافات پایداری در قم و تهران عمیق تر هم خواهد شد/ برخی تکلیف خود را در تفرقه می دانند

افراطیون جبهه خاصی هستند که در جامعه شناخته شده اند و مردم با آن ها آشنایی دارند که خودشان را بر حق می دانند و دیگران را باطل ،خود را دین دار می دانند،بقیه را بی دین و این نگاه منجمد انحصارگرایانه نتیجه قطعی اش تفرقه است.
عضو سابق موسسه امام *****(ره) با اشاره به اظهارات اخیر آیت الله مصباح یزدی رئیس این موسسه و حجت الاسلام آقاتهرانی رئیس فراکسیون پایداری مجلس درباره وحدت گفت: بنده از سالها قبل بروز اختلاف بین افراطیون را حس و پیش بینی می کردم و این اختلافات رد آینده عمیق تر هم خواهد شد.

حجت الاسلام والمسلمین محسن غرویان در گفتگو با خبرنگارعصرایرانپیرامون مسئله وحدت که اخیرا مورد اظهار نظر آیت الله مصباح و حجت الاسلام آقاتهرانی قرار گرفته بیان کرد: بنده بنا ندارم درباره اظهارات دیگران صحبت کنم اما درباره وحدت معتقدم در خود قرآن ما دعوت به وحدت شده ایم و وقتی خداوند می فرماید وعتصمو به حبل الله جمیعا و لا تفرقوا این بدان معناست که متفرق نشوید.

وی خاطر نشان کرد: برخی متاسفانه همیشه تکلیف خود را در تفرقه می دانند بنده تکلیف خود را در وحدت می دانم درست است همه باید به تکلیف شرعی عمل کنیم اما آیا تکلیف همیشه در تفرقه و جدایی است؟ چرا تکلیف در وحدت نباشد؟

این تحلیلگر مسائل سیاسی یادآور شد:عده ای تکلیف شرعی خود را واگرایی و جدایی می دانند و بنده و امثال بنده تکلیف را در همگرایی می دانیم نه واگرایی.

وی با اشاره به اختلافات اصولگرایان در انتخابات گفت: تجربه نشان داده اصولگرایان اگر میخواهند به نتیجه برسند باید از کثرت آرا دور شوند و وحدت کنند البته برای اصلاح طلبان هم همینطور است و قواعد همزیستی و حیات سیاسی اینگونه حکم می کند که باید این قواعد رعایت شود.

غرویان در عین حال با اشاره به اینکه اختلاف نظر طبیعی است و همیشه وجود دارد گفت:دیدگاه های مختلف می توانند جهت گیری مشترک داشته و محورهایی برای اتحاد داشته باشند و حول مشترکات وحدت امکان پذیر است و باید مشترکات را دنبال کرد و نگوییم هیچ مشترکی وجود ندارد.

عضو سابق موسسه امام ***** (ره ) در خصوص شائبه اختلافات درونی جبهه پایداری در قم و تهران تاکید کرد: زمانی که بنده در موسسه امام ***** بودم هنوز جبهه پایداری مطرح نبود اما آنچه که من می دانم این است یک نوع انحصار گرایی و انحصار طلبی در حقانیت در حوزه سیاسی در این جریان وجود دارد که بنده تعبیر افراطیون را برای این ها به کار می برم.

وی ادامه داد:افراطیون جبهه خاصی هستند که در جامعه شناخته شده اند و مردم با آن ها آشنایی دارند که خودشان را بر حق می دانند و دیگران را باطل ،خود را دین دار می دانند،بقیه را بی دین و این نگاه منجمد انحصارگرایانه نتیجه قطعی اش تفرقه است.

غرویان اضافه کرد: اینکه خود را بر حق بدانی و دیگران را منحرف و گمراه و بی دین و ضد انقلاب و غیر خودی و سایر القابی که داده می شود حاصلش بن بست در مسائل سیاسی و اجتماعی خواهد بود و نتیجه اش جزب حداقلی و دفع حداکثری است یعنی عکس آنچه که **** معظم انقلاب فرموده اند.

وی در خصوص اظهارات مختلف درباره وحدت در شاخه تهران و قم این جبهه گفت: این نمونه ها را از سالها قبل حس و پیش بینی می کردم و می دیدم که به این جا می رسند و این اختلافات در آینده شدیدتر هم خواهد شد.

خاطر نشان می شود آیت الله مصباح یزدی رئیس موسسه امام ***** قم چندی قبل در دیدار با حجت الاسلام تقوی موضوع وحدت را نشدنی و غیر عقلایی عنوان کرده بود در حالیکه حجت الاسلام آقاتهرانی نماینده تهران و رئیس فراکسیون پایداری مجلس اخیرا از شروع رایزنی ها با جریانات اصولگرا برای رسیدن به وحدت خبر داده است.
 
بالا