تست و بررسی کارت گرافیک قدرتمند MSI GEFORCE RTX 2070 GAMING Z توسط سایت Eteknix و کسب نشان
این مدل از کارت گرافیک های ام اس آی به نسل ۷ خنک کننده TWIN FROZR مجهز شده که از ۲ فن ۱۰ سانتی متری با نام TORX 3.0 استفاده می کنند. از مزیت های این سیستم خنک کننده می توان به تولید حجم زیادی از جریان هوا و تیغه هایی که با طراحی بی نقص خود سعی بر افزایش کارایی و کاهش نویز دارند. جریان هوای تولید شده توسط دو فن ۱۰ سانتی متری به سمت هیت سینک های بهبود یافته هدایت می شوند. هیت سینک های آلومینیومی این خنک کننده دارای طراحی پیشرفته و ترمودینامیک عالی برای به جریان انداختن هوای خنک و تخلیه هوای گرم است.
در کنار این خنک کننده عالی، ام اس آی این مدل را به نورپردازی زیبایی مجهز کرده است که با نام Mystic Light RGB شناخته می شود. کاربر می توان این نورپردازی را به واسطه نرم افزار بهبود یافته MSI Mystic Light به طور دلخواه شخصی سازی کند و از این نورپردازی لذت ببرد.
کارت گرافیک RTX 2080 Ti Duke با یازده گیگابایت حافظه GDDR6 است. این محصول نسخه ارزان تری نسبت به Gaming X Trio به شمار می رود و با قیمت ۱۱۹۹ دلار در دسترس کاربران حرفه ای قرار می گیرد. خنک کننده سه اسلاتی و سه فن به کار رفته در RTX 2080 Ti Duke با نسخه Trio متفاوت است و این تفاوت در بخش های مختلف خنک کننده به چشم می خورد.
ام اس آی در مدار VRM و رگولاتور های ولتاژ، از یک رگولاتور اضافه بهره می برد. اما تفاوتی در به کارگیری رگولاتور ولتاژ U32 و U812 که در کارت گرافیک Trio برای پردازنده گرافیکی و چیپ ست های حافظه میکرون استفاده شده بودند، مشاهده نمی شود.
اولین تفاوت در نوع فن های به کار رفته در این کارت گرافیک است. فن های Torx Fan 2.0 ساختاری به نسبت مشابه با نسل جدید خود دارند و به صورت یکی در میان از پره های ساده و پرداکنده کننده جریان هوا بهره می برند. به کارگیری چنین ساختاری در کنار بلبرینگ های فلزی، شدت جریان هوا و طول عمر سیستم خنک کننده را افزایش داده و نویز فن ها را کاهش می دهد.
فرکانس پایه پردازنده گرافیکی TU102 روی کارت گرافیک MSI RTX 2080 Ti Duke بدون تغییر نسبت به نسخه Founders Edition انویدیا روی ۱۳۵۰ مگاهرتز تنظیم شده ولی فرکانس بوست با اورکلاک ۳۰ مگاهرتزی به ۱۶۶۵ مگاهرتز افزایش یافته است. فرکانس چیپ ست های حافظه GDDR6 نیز بدون تغییر، رقم ۱۷۵۰ مگاهرتز را نمایش می دهد.
خنک کننده سه اسلاتی Duke همانند نسخه Trio به سه عدد فن مجهز است، اما همانطور که پیش از این اشاره شد، نوع فن ها متفاوت است. همچنین هیت سینک خنک کننده از نوع دو تکه و با آلیاژ آلومینیوم بوده و درون هسته خود ۵ لوله انتقال حرارت با روکش کروم را جای داده است. بک پلیت برای محافظت از بخش پشتی کارت گرافیک و هیت سینک اختصاصی برای کنترل حرارت چیپ ست های حافظه جزو سیستم خنک کننده Duke به شمار می آیند.
توان مصرفی کارت گرافیک RTX 2080 Ti Duke در حالت پیک لود گیمینگ ۳۰۱ وات است که رقم اندکی بیشتر از نسخه مرجع انویدیا را نشان می دهد. توان مورد نیاز این کارت توسط دو کانکتور ۸ پین PCI تامین می شود. در بخش توان مصرفی، فقط کارت گرافیک AMD RX Vega 64 توان بیشتری نسبت به RTX 2080 Ti مصرف می کند.
انویدیا در کارت های سری RTX 20 از فناوری NVLink برای اسلات PCI بهره می برد که در حقیقت پیش نمایشی از نسل آینده اسلات های PCI به شمار می رود. در صورتی که از چند کارت گرافیک روی سیستم خود استفاده کنید، نحوه ارتباط با بهره گیری از فناوری NVLink به صورت نقطه به نقطه و بین GPU است، به این صورت زمان تاخیر انتقال اطلاعات در این روش بسیار کمتر از روش پیشین است. با توجه به افزایش چشم گیر پهنای باند حافظه در کارت های جدید، فناوری NVLink تنها روشی به شمار می رود که می تواند پهنای باند قابل توجهی را در سریع ترین زمان ممکن منتقل کند. با بهره گیری از فناوری NVLink و ترکیب چند کارت گرافیک سری RTX 20 به سادگی قادر به دریافت پهنای باند کافی برای رندر کردن اطلاعات با وضوح تصویر ۸K در کنار نرخ نوسازی ۶۰ هرتز و وضوح تصویر ۴K و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز خواهید بود.
نور پردازی RGB در کارت گرافیک RTX 2080 Ti Duke فقط به بخش بالایی کارت و نوشته Duke به همراه اژدهای MSI خلاصه می شود و در سایر بخش های خنک کننده، نورپردازی RGB مشاهده نمی شود.
آموزش تصویری اورکلاک کارت گرافیک با MSI Afterburner
شرکت ها با استفاده از بایوس و برنامه های نرم افزاری اختصاصی، امکان تغییر در فرکانس های GPU و حتی تراشه های VRAM را فراهم ساخته و بدین ترتیب کاربران می توانند در صورت لزوم، برخی از پارامترهای فنی را با توجه به سامانه تهویه و جریان، تغییر دهند. از جمله قدرتمند ترین این برنامه ها می توان به MSI Afterburner اشاره کرد که در سالهای گذشته با بهبودهای خود، به تکامل رسیده است. در ویدیوی کوتاه زیر، می توانید با شیوه اورکلاک کاربردی MSI Afterburner آشنا شوید.لازم به ذکر هست این آموزش برای کارتهای جدید RTX میباشد و از طریق OC SCANNER انجام میشود .
تست و بررسی کارت گرافیک قدرتمند MSI GEFORCE RTX 2070 ARMOR توسط سایت techtesters و کسب نشان
کارت گرافیک MSI GeForce RTX 2070 ARMOR از خنک کننده مجهز به یک جفت فن برای ارائه عملکرد خنک سازی مطمئن بهره می گیرد. MSI با این نسل طراحی ARMOR را دگرگون کرده و حالا عناصر تازه ای دارد که ظاهر فلزی به آن بخشیده است. خنک کننده جدید ARMOR 2X از دو عدد فن TORX 2.0 بهره می برد که گردش هوای متمرکز تر و بیشتر را با هدف دفع بهتر گرما و دمای پایین تر ارائه می کند. هسته مسی نیکل اندود شده حرارت گیر با بهره گیری از لوله های نقل گرما با کارایی بالا، حرارت را با سرعت بیشتری از سطح پردازنده گرافیکی دفع می کند. فناوری MSI Zero Frozr در مواقع پایین بودن بار کاری، نظیر وب گردی یا اجرای بازی های سبک، فن ها را متوقف می کند تا آلودگی صوتی به صفر برسد. از دیگر قابلیت های جدید سری ARMOR می توان به بک پلیت و نورپردازی Mystic Light RGB LED اشاره کرد که توسط برنامه اختصاصی Mystic Light قابل شخصی سازی و کنترل است.
ام آس آی RTX 2080 Gaming X Trio با هشت گیگابایت حافظه GDDR6 ساخت میکرون است که از خنک کننده X Tio بهره می برد. از این رو سیستم خنک کننده و ظاهر این کارت گرافیک شباهت کاملی با RTX 2080 Ti Gaming X Trio دارد. به همین دلیل به صورت خلاصه به بیان تفاوت های موجود میان RTX 2080 و RTX 2080 Ti می پردازیم.
کارت گرافیک RTX 2080 از پردازنده گرافیکی TU104 ساخت انویدیا با فناوری ساخت ۱۲ نانومتری TSMC ساخت تایوان بهره می برد که در قلب خود تعداد ۱۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ترانزیستور را جای داده است. ابعاد چیپ TU104 انویدیا ۵۴۵ میلی متر مربع است که ۲۰۰ میلی متر مربع از چیپ TU 102 کوچکتر است.
هشت چیپ ست حافظه GDDR6 ساخت میکرون با کد D9WCW مشابه با چیپ ست های حافظه به کار رفته در کارت های RTX 2080 Ti هستند. حتی فرکانس کاری چیپ های حافظه نیز بدون تغییر باقی مانده و با فرکانس ۱۷۵۰ مگاهرتز فعالیت می کنند. با این تفاسیر، فرکانس موثر حافظه کارت گرافیک های RTX 2080 و RTX 2080 Ti برابر با ۱۴ گیگابیت در ثانیه است.
وظیفه کنتردر بخش مدار تغذیه حافظه از دو فاز مجهز به چوک های با کیفیت Red Dragon ساخت MSI استفاده شده و در اطراف این دو چوک نیز خازن و ماسفت های مدار تغذیه مشاهده می شوند.
ل چیپ سمدار تغذیه اختصاصی GPU از ۱۰ فاز مجهز به چوک های Red Dragon ام اس آی تشکیل شده و رگولاتور MPS1814 نیز در منطقه ای با کد U50 رو برد نصب شده است تا ولتاژ مورد نیاز پردازنده گرافیکی TU104 را تامین و کنترل کند.ت های حافظه و تامین ولتاژ مورد نیاز آنها بر عهده رگولاتور کد ۸۲۰ است که در منطقه ای دورتر از چیپ ست های حافظه و در مجاورت مدار VRM پردازنده گرافیکی TU104 قرار دارد.
خنک کننده سه اسلاتی Gaming X Trio همانطور که پیش از این اشاره شده، شش لوله انتقال حرارت دارد تا به بهترین شکل ممکن، حرارت پردازنده گرافیکی TU104 را دفع کند. یک سینی فلزی مشکی رنگ روی چیپ ست های حافظه GDDR6 را پوشانده تا مشکلی از نظر حرارت در این بخش احساس رخ ندهد. همانند کارت RTX 2080 Ti Gaming X Trio در نسخه RTX 2080 نیز شاهد یک پلیت با روکش کروم روی هیت سینک آلومینیومی هستیم که با استفاده از چسب سیلیکون، سطح چوک های Red Dragon و خازن های مدار تغذیه را پوشش می دهد.
نویز سیستم خنک کننده Gaming X Trio در بالاترین سطح خود رقم ۳۶ دسی بل را نشان می دهد که ۱ دسی بل بیشتر از نسخه مرجع انویدیا است. این نکته را باید در نظر بگیرید که از نظر کارایی، تفاوت قابل توجهی میان نسخه مرجع انویدیا و کارت اختصاصی ام اس آی وجود دارد و اختلاف ۱ دسی بلی نویز کاملا ایده آل است.
کارت گرافیک ام اس آی RTX 2080 Gaming X Trio قابلیت مناسبی برای اورکلاک دارد و پس از اورکلاک پردازنده TU104 به ۱۶۴۵ مگاهرتز در حالت پایه و ۱۹۹۰ مگاهرتز در حالت بوست افزایش یافته است. چیپ ست های حافظه نیز قابلیت ثبت فرکانس ۱۹۹۵ را با اورکلاک دارند. این در حالیست که کارت ام اس آی در حالت بوست می تواند ۶۰ مگاهرتز فرکانس بیشتر نسبت به نسخه مرجع انویدیا ارائه دهد و با وجود اورکلاک کارخانه ای، قابلیت اورکلاک بیشتر برای کاربران امکان پذیر است. تاثیر افزایش فرکانس در تصویر بالا به شدت واضح است و این موضوع در تمامی بنچمارک ها برای کارت گرافیک ۸۲۹ دلاری MSI وجود دارد.
یک کارت گرافیک جدید از سری Ventus معرفی کرد که جایگزین سری مقرون به صرفه Armor میشود. کارت گرافیک GeForce RTX 2070 Ventus از طراحی جدید بهره میبرد که میتوان گفت بهتر از مدلهای ARMOR است.
کارت گرافیک GeForce RTX 2070 Ventus قدری کوچکتر از دیگر کارتهای RTX 2070 کاستوم خود MSI است اما هنوز دو شکاف توسعه را اشغال میکند. این کارت درست همانند مدل مرجع از طریق یک کانکتور 8 پینی تغذیه میشود. MSI از یک راهکار خنک سازی جدید در کارتهای Ventus بهره گرفته که به یک جفت فن 100 میلی متری TorX 2 و یک حرارت گیر آلومینیومی حجیم مجهز است. چهار لوله ناقل گرما مسی نیکل اندود شده 6 میلی متری به دفع سریعتر گرما از سطح پردازنده گرافیکی کمک میکنند.
این کارت دارای همان فرکانسهای مرجع انویدیا است و خبری از اورکلاک کارخانهای نیست، از این رو انتظار میرود یک گزینه مقرون به صرفه باشد. احتمالاً RTX 2070 Ventus قدری گرانتر از مدل RTX 2070 Aero باشد.
تاکنون قیمت و زمان عرضه کارت RTX 2070 Ventus اعلام نشده است.
پشتیبانی از پردازنده های نسل هشتم اینتل و نسل نهم اینتل
مدار تغذیه پردازنده قدرتمند به همراه کانکتور تغذیه 8 پین و 4 پین
پشتیبانی از ماژول های حافظه DDR4 با فرکانس 4400 مگاهرتز و بالاتر
فناوری اختصاصی DDR4 Boost
پشتیبانی از AUDIO BOOST 4 و NAHIMIC
پشتیبانی از Core Boost
صدای آنبورد باکیفیت 7.1 کاناله با بهره گیری از تراشه مدرن Realtek AL1220p
جک های صوتی با روکش طلا برای بهبود صدای خروجی
پشتیبانی از واقعیت مجازی VR READY
نورپردازی اختصاصی Mystic Light با رنگها و افکت های متنوع و MYSTIC LIGHT EXTENSION
یک جفت کانکتور پرسرعت M.2 با پشتیبانی از فناوری حافظه Optane اینتل
درگاه شبکه کابلی مبتنی بر کنترلر پرقدرت دوال اینتل و کنترلر قدرتمند وایرلس با برنامه مکمل جهت بهبود تجربه گیمینگ آنلاین
قابلیت محافظ درگاه شبکه تا 15000 ولت
پشتیبانی از CNVi Ready
استفاده از قطعات و اجزای مرغوب و بادوام رده نظامی نسل 5
پشتیبانی از پیکربندی چندگانه کارت گرافیک AMD Crossfire
بهره گیری از هیت سینک بهینه شده برای دفع مطلوب حرارت از سطح چیپست Extended heatsink design
شکاف توسعه تقویت شده توسط پوشش فلزی
شیلد I/O از پیش نصب شده برای راحتی در اسمبل
پشتیبانی از MSI DRAGON CENTER
فناوری اختصاصی Game Boost جهت افزایش کارایی
نشانگر LED جهت عیب یابی سریع و آسان
بایوس گرافیکی Click BIOS 5
پایداری و دوام بالا جهت استفاده بی وقفه
طراحی گیمر پسند با ظاهر جذاب
جدیدترین مدل از سری CARBON که از ماشینهای مسابقهای الهام گرفته شده، خیره کننده تر از هر زمان دیگری است. مادربرد جدید MPG Z390 GAMING PRO CARBON AC از طراحی ظاهری جدید و نورپردازی همیشگی MSI Mystic Light RGB برخوردار است. حرارت گیرهای بزرگ و M.2 SHIELD FROZR به حفظ کارایی بالا در ساعتهای طولانی گیمینگ کمک میکنند. با استفاده از Wi-Fi تبعیه شده اینتل میتوانید بدون نیاز به انجام هر کار دیگری به شبکههای بی سیم وصل شوید و از سرعت دانلود تا 1.7 گیگابیت در ثانیه بهرهمند شوید. راهکار صوتی Audio Boost 4 با بهبود دهندههای Nahimic 3 و Voice Boost، شماره در صداها فرو میبرد.
کارتهای گرافیک مبتنی بر خنککننده DUKE در سری GTX 10XX به عنوان یک راهکار ارزان قیمت برای گیمرها معرفی شد و از نظر طراحی ظاهری یک خنک کننده خیلی ساده به همراه فن بود و از نظر ظاهری چنگی به دل نمیزد. اما اکنون ورق بهطور کامل برگشته و از نظر طراحی و زیبایی، این خنک کننده حرفهایی برای گفتن دارد. قاب پلاستیکی این خنککننده که سه فن 90mm و سیستم نورپردازی را در خود جای داده است مشکی رنگ بوده و زههای نقرهای روی آن حال و هوای سری Lightning را به این خنککننده داده است. این کارت توسط MSI اندکی نسبت به مدل Founders Edition انویدیا اورکلاک شده و دارای فرکانس پایه (Base Clock) معادل 1515MHz و فرکانس بوست (Boost Clock) معادل 1845MHz است.
در پشت کارت از یک Backplate یا صفحه فلزی پشتی استفاده شدهاست تا وزن خنککننده به PCB آسیب نرساند و در طول زمان و دمای بالا از خم شدن یا Sag جلوگیری کند. همچنین بر روی این Backplate نام خنککننده و نشان اژدهای MSI نیز حک شده است که به زیبایی بیش از پیش آن کمک کرده است.
انتخاب میان برندها و مدلهای کارت گرافیک آسانتر از سایر قطعات است زیرا یک پردازنده گرافیکی ثابت مانند 2080 همانطور که در نمودارهای نتایج تستها مشاهده کردید، با وجود اورکلاکهای پیشفرض انجام شده توسط سازندگان، کارایی مشابهی دارند و اختلاف کارایی بسیار ناچیز است. با این وجود باید به سراغ فاکتورهایی چون PCB و کامپوننتهای مورد استفاده یا نوع خنککننده و نویز صوتی و قیمت رفت.
در کارت مورد بررسی به دلیل استفاده از طراحی PCB مرجع انویدیا، در واقع تمامی استانداردهای انویدیا و MSI همزمان رعایت شده و مدار رگولاتور ولتاژ قدرتمند بهکار گرفته شده، به راحتی از پس پردازنده TU104 تحت شرایط مختلف با حفظ بازده انرژی بسیار خوب، بر خواهد آمد. همچنین خنک کننده نسبتا جمع و جور 2.3 اسلاتی این کارت به کمک طراحی مناسب فنها و هیتسینک، دمای کارت را حتی در شرایط اورکلاکینگ در ازای تولید نویز بسیار ناچیز تحت کنترل نگاه میدارد. نکته قابل توجه در فرآیند خنککنندگی این کارت، استفاده از پدهای حرارتی است. تقریبا تمام تراشههای بهکار گرفته شده در این کارت از ماسفتها و دیگر اجزای مدار رگولاتور ولتاژ تا کنترلر USB-C، به کمک پدهای حرارتی به هیتسینک متصل و بهصورت فعال در حال خنک شدن هستند که میتواند تاثیر مستقیمی بر طول عمر کارت در برابر کارکرد مداوم داشته باشد.
نتیجه گیری
واقعیت این است که کارت گرافیک RTX2080 مدل دوک ام اس آی، در اورکلاک غوغا کرد. این کارت گرافیک با 15 درصد افزایش در میزان فرکانس حافظه و 171 مگاهرتز افزایش در فرکانس عملیاتی GPU بهترین کارت اورکلاک خوری بود که تا به امروز در لابراتوار سخت افزار تست کردیم. نتایج این کارت در اورکلاک بی نظیر بود و باید به MSI برای طراحی سیستم کولینگ بی نظیر این کارت تبریک گفت.
فنهای Torx 2.0 بدون شک از بهترین فنهایی است که می توان برای کارت گرافیک استفاده کرد و MSI پیش از این نیز در کارت گرافیک Trio GTX1080Ti از این فنهای موفق استفاده کرده است. از نظر ابعاد دقت کنید باید از کیسی استفاده کنید که حداقل تا 32 سانتیمتر بتواند از طول کارت گرافیک پشتیبانی کند. گردش فنها در لود های سنگین نیز به حداکثر نمی رسد که خود نشان دهنده راندمان بالای سیستم کولینگ کارت است با این حال این کارت گرافیک عملکرد فنلس نیز دارد.
نورپردازی RGB این کارت می توانست گسترده تر باشد، اما MSI نورپردازی گسترده را برای مدل Trio در نظر گرفته است. اگر امکان تهیه کارتهای گرافیک RTX میسر می بود، و قدرت خرید می داشتیم، حتما برای استفاده شخصی هم از این کارت گرافیک تهیه می کردیم. در ایران کارت گرافیک MSI RTX 2080 DUKE OC 8 GB احتمالا با قیمت حدودی 12 میلیون تومن به بالا در دسترس قرار خواهد گرفت. به هر حال قیمت کارتها High End همیشه بالاست. در کل با توجه به کلیه جوانب، از این کارت گرافیک رضایت کامل داریم و از دفتر محترم MSI هم تشکر می کنیم که فرصت بررسی این کارت خوب را به ما داد
مزایا:
طراحی ظاهری جالب و سازگار با هر تمی از کیس، عملکرد فنلس، استفاده از فنهای بی صدا Torx 2.0، مجهز به سیستم نورپردازی Mystic Light، سیستم خنک کنندگی عالی، مجهز به براکت نگه دارنده برای صاف نگه داشتن کارت در کیس و پیشگیری از خم شدن PCB.
تست و بررسی مادربرد قدرتمند MSI MEG Z390 ACE توسط Hardocp و کسب نشان طلایی منتخب نویسنده
پشتیبانی از پردازنده های نسل 8 و 9 اینتل
مدار تغذیه PWM قدرتمند 13 فازی مبتنی بر پکیجهای DrMOS
پشتیبانی از ماژول های حافظه DDR4 با فرکانس تا 4500 مگاهرتز و بالاتر
فناوری اختصاصی DDR4 Boost به همراه محافظ فلزی
فناوری اختصاصیAudio Boost HD و NAHIMIC 3
صدای آنبورد باکیفیت 7.1 کاناله با بهره گیری از تراشه مدرن Realtek ALC1220
پشتیبانی از واقعیت مجازی VR READY
نورپردازی اختصاصی Mystic Light با رنگها و افکت های متنوع و Mystic Light Sync
سه کانکتور پرسرعت M.2 با پشتیبانی از فناوری حافظه Optane اینتل
محافظ و خنک کننده برای SSDهای پرسرعت M.2 Shield Frozr
درگاه شبکه کابلی مبتنی بر سه کنترلر پرقدرت اینتل و استفاده از وایرلس اینتل با برنامه مکمل جهت بهبود تجربه گیمینگ آنلاین
پشتیبانی از بلوتوث نسخه 5
محافظ ولتاژ درگاه شبکه تا 15000 ولت
دارای پنل نور پردازی infinity
دارای کارت اختصاصی استریم
پشتیبانی از XBOOST افزایش سرعت ابزار ذخیره سازی اطلاعات
استفاده از قطعات و اجزای مرغوب و بادوام رده نظامی نسل 6
پشتیبانی از پیکربندی چندگانه کارت گرافیک (SLI و AMD Crossfire)
شکاف های توسعه تقویت شده توسط پوشش فلزی
دارای I/O شیلد از پیش نصب شده
فناوری اختصاصی Game Boost جهت افزایش کارایی
برنامه جامع MSI DRAGON CENTER
نشانگر LED جهت عیب یابی سریع و آسان
قابلیت ریکاوری بایوس BIOS Flashback+
بایوس گرافیکی Click BIOS 5
پایداری و دوام بالا جهت استفاده بی وقفه
طراحی گیمر پسند با ظاهر جذاب
با استفاده از مادربرد MEG Z390 ACE پیروز هر رقابت شما باشید. نورپردازی تمام اختصاصی جدید Mystic Light Infinity با بهره گیری از میلیونها رنگ، 29 جلوه نمایشی و حالت منحصر به فرد آینه اینفینیتی، نگاهها را به سمت سیستم گیمینگ خود بکشید. با بهره گیری از قابلیتهای Core Boost و مدار تغذیه پرقدرت، رکوردهای جدید ثبت کنید. بهینه سازی های اختصاصی صورت گرفته در طراحی مدار تغذیه، تضمین بخش تأمین توان کافی و پایدار است. به کمک قابلیت Game Boost و پروفایلهای اورکلاکینگ از پیش تعریف شده، کارایی پردازنده را بالا ببرید.در وجود سه شکاف M.2 میتوانید سرعت حافظه ذخیره سازی را بالا ببرید و M.2 SHIELD FROZR این امکان را به شما میدهد تا گرما نتواند هیچ خللی در کارکرد SSD های پرسرعت ایجاد کند. در وجود صدای آنبورد حرفهای Audio Boost HD که از پردازنده صوتی مجزا با یک DAC صوتی حرفهای ESS و با فناوریهای بهبود دهنده Nahimic3 و Voice Boost، صدای دشمنان را پیش از آنکه دیده شوند بشنوید و از وجود آنها مطلع شوید.
کارت گرافیک RTX 2080 Ti Duke با یازده گیگابایت حافظه GDDR6 است. این محصول نسخه ارزان تری نسبت به Gaming X Trio به شمار می رود و با قیمت ۱۱۹۹ دلار در دسترس کاربران حرفه ای قرار می گیرد. خنک کننده سه اسلاتی و سه فن به کار رفته در RTX 2080 Ti Duke با نسخه Trio متفاوت است و این تفاوت در بخش های مختلف خنک کننده به چشم می خورد.
ام اس آی در مدار VRM و رگولاتور های ولتاژ، از یک رگولاتور اضافه بهره می برد. اما تفاوتی در به کارگیری رگولاتور ولتاژ U32 و U812 که در کارت گرافیک Trio برای پردازنده گرافیکی و چیپ ست های حافظه میکرون استفاده شده بودند، مشاهده نمی شود.
اولین تفاوت در نوع فن های به کار رفته در این کارت گرافیک است. فن های Torx Fan 2.0 ساختاری به نسبت مشابه با نسل جدید خود دارند و به صورت یکی در میان از پره های ساده و پرداکنده کننده جریان هوا بهره می برند. به کارگیری چنین ساختاری در کنار بلبرینگ های فلزی، شدت جریان هوا و طول عمر سیستم خنک کننده را افزایش داده و نویز فن ها را کاهش می دهد.
فرکانس پایه پردازنده گرافیکی TU102 روی کارت گرافیک MSI RTX 2080 Ti Duke بدون تغییر نسبت به نسخه Founders Edition انویدیا روی ۱۳۵۰ مگاهرتز تنظیم شده ولی فرکانس بوست با اورکلاک ۳۰ مگاهرتزی به ۱۶۶۵ مگاهرتز افزایش یافته است. فرکانس چیپ ست های حافظه GDDR6 نیز بدون تغییر، رقم ۱۷۵۰ مگاهرتز را نمایش می دهد.
خنک کننده سه اسلاتی Duke همانند نسخه Trio به سه عدد فن مجهز است، اما همانطور که پیش از این اشاره شد، نوع فن ها متفاوت است. همچنین هیت سینک خنک کننده از نوع دو تکه و با آلیاژ آلومینیوم بوده و درون هسته خود ۵ لوله انتقال حرارت با روکش کروم را جای داده است. بک پلیت برای محافظت از بخش پشتی کارت گرافیک و هیت سینک اختصاصی برای کنترل حرارت چیپ ست های حافظه جزو سیستم خنک کننده Duke به شمار می آیند.
توان مصرفی کارت گرافیک RTX 2080 Ti Duke در حالت پیک لود گیمینگ ۳۰۱ وات است که رقم اندکی بیشتر از نسخه مرجع انویدیا را نشان می دهد. توان مورد نیاز این کارت توسط دو کانکتور ۸ پین PCI تامین می شود. در بخش توان مصرفی، فقط کارت گرافیک AMD RX Vega 64 توان بیشتری نسبت به RTX 2080 Ti مصرف می کند.
انویدیا در کارت های سری RTX 20 از فناوری NVLink برای اسلات PCI بهره می برد که در حقیقت پیش نمایشی از نسل آینده اسلات های PCI به شمار می رود. در صورتی که از چند کارت گرافیک روی سیستم خود استفاده کنید، نحوه ارتباط با بهره گیری از فناوری NVLink به صورت نقطه به نقطه و بین GPU است، به این صورت زمان تاخیر انتقال اطلاعات در این روش بسیار کمتر از روش پیشین است. با توجه به افزایش چشم گیر پهنای باند حافظه در کارت های جدید، فناوری NVLink تنها روشی به شمار می رود که می تواند پهنای باند قابل توجهی را در سریع ترین زمان ممکن منتقل کند. با بهره گیری از فناوری NVLink و ترکیب چند کارت گرافیک سری RTX 20 به سادگی قادر به دریافت پهنای باند کافی برای رندر کردن اطلاعات با وضوح تصویر ۸K در کنار نرخ نوسازی ۶۰ هرتز و وضوح تصویر ۴K و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز خواهید بود.
نور پردازی RGB در کارت گرافیک RTX 2080 Ti Duke فقط به بخش بالایی کارت و نوشته Duke به همراه اژدهای MSI خلاصه می شود و در سایر بخش های خنک کننده، نورپردازی RGB مشاهده نمی شود.
تست و بررسی مادربرد قدرتمند MSI MEG Z390 ACE توسط سایت سخت افزار ایران و کسب نشان منتخب نویسنده
پشتیبانی از پردازنده های نسل 8 و 9 اینتل
مدار تغذیه PWM قدرتمند 13 فازی مبتنی بر پکیجهای DrMOS
پشتیبانی از ماژول های حافظه DDR4 با فرکانس تا 4500 مگاهرتز و بالاتر
فناوری اختصاصی DDR4 Boost به همراه محافظ فلزی
فناوری اختصاصیAudio Boost HD و NAHIMIC 3
صدای آنبورد باکیفیت 7.1 کاناله با بهره گیری از تراشه مدرن Realtek ALC1220
پشتیبانی از واقعیت مجازی VR READY
نورپردازی اختصاصی Mystic Light با رنگها و افکت های متنوع و Mystic Light Sync
سه کانکتور پرسرعت M.2 با پشتیبانی از فناوری حافظه Optane اینتل
محافظ و خنک کننده برای SSDهای پرسرعت M.2 Shield Frozr
درگاه شبکه کابلی مبتنی بر سه کنترلر پرقدرت اینتل و استفاده از وایرلس اینتل با برنامه مکمل جهت بهبود تجربه گیمینگ آنلاین
پشتیبانی از بلوتوث نسخه 5
محافظ ولتاژ درگاه شبکه تا 15000 ولت
دارای پنل نور پردازی infinity
دارای کارت اختصاصی استریم
پشتیبانی از XBOOST افزایش سرعت ابزار ذخیره سازی اطلاعات
استفاده از قطعات و اجزای مرغوب و بادوام رده نظامی نسل 6
پشتیبانی از پیکربندی چندگانه کارت گرافیک (SLI و AMD Crossfire)
شکاف های توسعه تقویت شده توسط پوشش فلزی
دارای I/O شیلد از پیش نصب شده
فناوری اختصاصی Game Boost جهت افزایش کارایی
برنامه جامع MSI DRAGON CENTER
نشانگر LED جهت عیب یابی سریع و آسان
قابلیت ریکاوری بایوس BIOS Flashback+
بایوس گرافیکی Click BIOS 5
پایداری و دوام بالا جهت استفاده بی وقفه
طراحی گیمر پسند با ظاهر جذاب
با استفاده از مادربرد MEG Z390 ACE پیروز هر رقابت شما باشید. نورپردازی تمام اختصاصی جدید Mystic Light Infinity با بهره گیری از میلیونها رنگ، 29 جلوه نمایشی و حالت منحصر به فرد آینه اینفینیتی، نگاهها را به سمت سیستم گیمینگ خود بکشید. با بهره گیری از قابلیتهای Core Boost و مدار تغذیه پرقدرت، رکوردهای جدید ثبت کنید. بهینه سازی های اختصاصی صورت گرفته در طراحی مدار تغذیه، تضمین بخش تأمین توان کافی و پایدار است. به کمک قابلیت Game Boost و پروفایلهای اورکلاکینگ از پیش تعریف شده، کارایی پردازنده را بالا ببرید.در وجود سه شکاف M.2 میتوانید سرعت حافظه ذخیره سازی را بالا ببرید و M.2 SHIELD FROZR این امکان را به شما میدهد تا گرما نتواند هیچ خللی در کارکرد SSD های پرسرعت ایجاد کند. در وجود صدای آنبورد حرفهای Audio Boost HD که از پردازنده صوتی مجزا با یک DAC صوتی حرفهای ESS و با فناوریهای بهبود دهنده Nahimic3 و Voice Boost، صدای دشمنان را پیش از آنکه دیده شوند بشنوید و از وجود آنها مطلع شوید.
نکته ی هیجان انگیز اورکلاکینگ مادربورد MSI MEG Z390 ACE در قسمت اورکلاک مموری است! قسمتی که شما را کاملا به وجد می آورد. تجربه ی مشابه را قبلا با مادربورد MSI X299 GAMING PRO CARBON AC کسب کرده بودیم و زیاد از نتایج Z390 ACE تعجب نمیکنیم. در قسمت اورکلاک مموری پروفایل 4400MHz CL18 را از Memory Try It فراخوانی کردیم. ولتاژ DRAM این پروفایل 1.4 ولت است. پس از صرف چند ساعت جهت بهینه سازی مجدد این پروفایل، توانستیم به فرکانس 4434MHZ CL16.0-17-17-17-37 با ولتاژ 1.78 ولت دست پیدا کنیم تا بار دیگر MSI با مادربوردهای خود ما را شگفت زده کند!!
نتیجه گیری
در این بررسی به ارزیابی کامل مادربورد MSI MEG Z390 ACE پرداختیم و زمان آن رسیده تا از تمامی توضیحات ارائه شده به یک جمع بندی کلی برسیم. در طول تست ها مادربورد مذکور خوبی را خصوصا در تست هایی که به کارایی حافظه رم سیستم وابسته بودند، به نمایش گذاشت. در بحث اورکلاکینگ خصوصا اورکلاکینگ حافظه فوق العاده ظاهر شد. MSI MEG Z390 ACE کیفیت ساخت بالایی دارد و مدار رگولاتور 13 فاز آن از کامپوننت های خوبی ساخته شده است. بایوس مادربورد بسیار زیباست و امکانات زیادی را در اختیار کابران قرار می دهد. مقوله طراحی سلیقه ای است. در بخش شبکه وجود تراشه لن حرفه ای Killer E2500 به همراه کارت شبکه بی سیم ساخت این کمپانی جای هیچ گونه کمبودی باقی نمی گذارد. سیستم صوتی Audio Boost HD به همراه نورپردازی Mystic Light، از دیگر نقاط قوت محصول مورد بررسی به شمار می روند. از امکانات سخت افزاری که بگدریم، MSI تمهیدات نرم افزاری دقیق و بسیار کاملی را برای محصول خود در نظر گرفته است و جای هیچ گونه کمبودی از این بابت احساس نخواهید کرد. در نهایت بعید است که این مادربورد 280 دلاری با گارانتی شرکت “سیاره سبز” در بازارهای داخلی در دسترس قرار گیرد.
برای مشاهده کامل این بررسی در سایت سخت افزار ایران کلید کنید
نقاط قوت:
+ قابلیت اورکلاکینگ حیرت انگیز مموری
+ کیفیت ساخت بالا
+ بایوس زیبا، قدرتمند و دقیق
+ مدار تغذیه قدرتمند 13 فاز برای پردازنده
+ سیستم صوتی Audio Boost HD
+ امکانات نرم افزاری عالی
+ نورپردازی MSI Mystic Light
+ کارت شبکه دوباند INTEL Wireless-AC 9560NGW
ام آس آی RTX 2080 Gaming X Trio با هشت گیگابایت حافظه GDDR6 ساخت میکرون است که از خنک کننده X Tio بهره می برد. از این رو سیستم خنک کننده و ظاهر این کارت گرافیک شباهت کاملی با RTX 2080 Ti Gaming X Trio دارد. به همین دلیل به صورت خلاصه به بیان تفاوت های موجود میان RTX 2080 و RTX 2080 Ti می پردازیم.
کارت گرافیک RTX 2080 از پردازنده گرافیکی TU104 ساخت انویدیا با فناوری ساخت ۱۲ نانومتری TSMC ساخت تایوان بهره می برد که در قلب خود تعداد ۱۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ترانزیستور را جای داده است. ابعاد چیپ TU104 انویدیا ۵۴۵ میلی متر مربع است که ۲۰۰ میلی متر مربع از چیپ TU 102 کوچکتر است.
هشت چیپ ست حافظه GDDR6 ساخت میکرون با کد D9WCW مشابه با چیپ ست های حافظه به کار رفته در کارت های RTX 2080 Ti هستند. حتی فرکانس کاری چیپ های حافظه نیز بدون تغییر باقی مانده و با فرکانس ۱۷۵۰ مگاهرتز فعالیت می کنند. با این تفاسیر، فرکانس موثر حافظه کارت گرافیک های RTX 2080 و RTX 2080 Ti برابر با ۱۴ گیگابیت در ثانیه است.
وظیفه کنتردر بخش مدار تغذیه حافظه از دو فاز مجهز به چوک های با کیفیت Red Dragon ساخت MSI استفاده شده و در اطراف این دو چوک نیز خازن و ماسفت های مدار تغذیه مشاهده می شوند.
ل چیپ سمدار تغذیه اختصاصی GPU از ۱۰ فاز مجهز به چوک های Red Dragon ام اس آی تشکیل شده و رگولاتور MPS1814 نیز در منطقه ای با کد U50 رو برد نصب شده است تا ولتاژ مورد نیاز پردازنده گرافیکی TU104 را تامین و کنترل کند.ت های حافظه و تامین ولتاژ مورد نیاز آنها بر عهده رگولاتور کد ۸۲۰ است که در منطقه ای دورتر از چیپ ست های حافظه و در مجاورت مدار VRM پردازنده گرافیکی TU104 قرار دارد.
خنک کننده سه اسلاتی Gaming X Trio همانطور که پیش از این اشاره شده، شش لوله انتقال حرارت دارد تا به بهترین شکل ممکن، حرارت پردازنده گرافیکی TU104 را دفع کند. یک سینی فلزی مشکی رنگ روی چیپ ست های حافظه GDDR6 را پوشانده تا مشکلی از نظر حرارت در این بخش احساس رخ ندهد. همانند کارت RTX 2080 Ti Gaming X Trio در نسخه RTX 2080 نیز شاهد یک پلیت با روکش کروم روی هیت سینک آلومینیومی هستیم که با استفاده از چسب سیلیکون، سطح چوک های Red Dragon و خازن های مدار تغذیه را پوشش می دهد.
نویز سیستم خنک کننده Gaming X Trio در بالاترین سطح خود رقم ۳۶ دسی بل را نشان می دهد که ۱ دسی بل بیشتر از نسخه مرجع انویدیا است. این نکته را باید در نظر بگیرید که از نظر کارایی، تفاوت قابل توجهی میان نسخه مرجع انویدیا و کارت اختصاصی ام اس آی وجود دارد و اختلاف ۱ دسی بلی نویز کاملا ایده آل است.
کارت گرافیک ام اس آی RTX 2080 Gaming X Trio قابلیت مناسبی برای اورکلاک دارد و پس از اورکلاک پردازنده TU104 به ۱۶۴۵ مگاهرتز در حالت پایه و ۱۹۹۰ مگاهرتز در حالت بوست افزایش یافته است. چیپ ست های حافظه نیز قابلیت ثبت فرکانس ۱۹۹۵ را با اورکلاک دارند. این در حالیست که کارت ام اس آی در حالت بوست می تواند ۶۰ مگاهرتز فرکانس بیشتر نسبت به نسخه مرجع انویدیا ارائه دهد و با وجود اورکلاک کارخانه ای، قابلیت اورکلاک بیشتر برای کاربران امکان پذیر است. تاثیر افزایش فرکانس در تصویر بالا به شدت واضح است و این موضوع در تمامی بنچمارک ها برای کارت گرافیک ۸۲۹ دلاری MSI وجود دارد.
پرچمداری که نیامده رکورد اورکلاک می زند: MSI GeForce RTX 2080 Ti Lightning Z
می دانیم خیلی زود MSI از پرچمدار جدید کارتهای گرافیک خود رونمایی میکند و آن چیزی جز GeForce RTX 2080 Ti Lightning Z نخواهد بود. حالا پیش از رونمایی رسمی تصاویر و اولین رکوردهای اورکلاک کارت گرافیک MSI RTX 2080 Ti Lightning Z منتشر شده است.
آنطور که پیداست دو اورکلاکر کمتر شناخته شده Gunslinger و Littleboy به نمونههایی از کارت گرافیک MSI RTX 2080 Ti Lightning Z دسترسی دارند و حتی آن را اورکلاک کردهاند. تصاویر منتشر شد برد PCB این کارت را با مدار تغذیه پرقدرت آن نشان میدهد. این کارت از طراحی تمامی اختصاصی MSI با در مجموع 19 فاز رگلاتور ولتاژ برای تغذیه پردازنده گرافیکی و تراشههای حافظه GDDR6 بهره میبرد. جالب اینکه MSI برای تغذیه تراشههای حافظه 6 فاز رگلاتور ولتاژ مجزا در نظر گرفته است.
تراشههای حافظه و پردازنده گرافیکی GeForce RTX 2080 Ti مستقیماً با حرارت گیر اصلی در تماس هستند اما MSI یک صفحه فلزی مجزا برای جذب گرما از ماسفت ها و چوک های مدار تغذیه تعبیه کرده که به یک لوله ناقل گرما نیز مجهز است. Gunslinger و Littleboy با استفاده از نیتروژن یا هلیوم مایع توانستهاند این کارت به 2450 مگاهرتز اورکلاک کنند. جالبتر اینکه آنها توانستهاند تراشههای حافظه GDDR6 ساخت Micron را به 16.4 گیگاهرتز اورکلاک کنند.
در حال حاضر جزئیات بیشتری از کارت گرافیک MSI RTX 2080 Ti Lightning Z در دست نیست اما انتظار میرود تا چند روز دیگر در خلال نمایشگاه CES 2019 شاهد رونمایی از آن باشیم.
کمپانی MSI، پیشرو درزمینهٔ طراحی و توسعه سختافزارهای رایانهای برای اولین بار استفاده از شکافهای توسعه DIMM با قابلیت پشتیبانی از 32 گیگابایت حافظه اصلی را در سختافزارهای مادربرد سری Z390 خود به ارمغان آورده است. دارندگان محصولات فوق کافی است تا تنها با بهروزرسانی بایوس، امکان استفاده از 128 گیگابایت حافظه اصلی را برای سیستم به ارمغان آورده و کارایی نهایی رایانه شخصی خود را با بهبود دوچندانی همراه نمایند.
تا پیش از تحقق این موضوع، امکان نصب 128 گیگابایت حافظه اصلی فقط در قالب پلتفرمهای پیشرفته دسکتاپ (HEDT) نظیر چیپستهای X299 اینتل یا X399 ایامدی امکانپذیر بوده است. بستر اشاره شده برای مادربردهای دسکتاپ با برخورداری از تعداد چهار شکاف DIMM یک رویا به شمار میرفت، زیرا اغلب سختافزارهای پلتفرم مذکور تعداد هشت شکاف حافظه رم را با خود به ارمغان آورده و انعطافپذیری فراتری را در اختیار مصرفکنندگان خود قرار میدهند، اما پیچیدگی طراحی و هزینه ساخت محصولات نیز با توجه به این مهم با افزایش دوچندانی همراه شده و لذا استفاده از آن برای تمامی کاربران بهنوعی میسر نمیباشد.
تلاشهای موجود پیرامون فراهم آوردن زیرساخت استفاده از 128 گیگابایت حافظه اصلی برای پلتفرم دسکتاپ با توجه به استاندارد Double Capacity (بهاختصار DC) پیشتر توسط کمپانیهای همچون ایسوس انجام پذیرفتهاند، اما از آنجایی که استاندارد مذکور بهنوعی انحصاری به شمار رفته و با توجه به ماهیت غیر JEDEC بودن آن تنها محدود به برخی از مادربردهای سری Z390 کمپانی فوق میباشد، لذا انعطافپذیری آن جهت استفاده عمومی آنچنان بالا نمیباشد؛ این در حالی است که رویه فراهم آورده شده توسط MSI علاوه بر تطابق با ماهیت JEDEC، قابل بهکارگیری توسط تمامی سختافزارهای مادربرد سری Z390 کمپانی نامبرده بوده و حتی ارزان قیمتترین محصولات نیز امکان استفاده از آن را برخوردار گردیدهاند.
لیست مادربردهایی که از این قابلیت پشتیبانی می کنند :
MSI نیز اولین کارتهای گرافیک GeForce RTX 2060 خود را معرفی کرد. این سازنده تایوانی مدلهایی از سری GAMING، VENTUS و Aero آماده است. در ادامه با جدیدترین کارتهای گرافیک MSI آشنا شوید.
MSI در کارت RTX 2060 پرچمدار خود از نسل هفتم خنک کننده TWIN FROZR استفاده کرده است. خنک کننده ارتقا یافته TWIN FROZR 7 که در کارت GeForce RTX 2060 GAMING Z 6G یافت میشود، از دو فن 9 سانتی متری TORX 3.0 با هر دو تیغههای فن معمولی و پراکنده کننده هوا برای تولید حجم هوای بیشتر بهره میگیرد. طراحی جدید به خدمت گرفته شده برای تیغههای معمولی، ضمن ایجاد گردش هوای متمرکز برای افزایش فشار هوا، آلودگی صوتی کمتری هم تولید میکند. حرارت گیر بکار رفته دارای فناوریهای پیشرفته آیودینامیکی و ترمو دینامیکی برای دفع بهینه گرما است تا دما را پایین نگه دارد و کارایی بالا حفظ شود. تم خاکستری و مشکی جدید در وجود نورپردازی Mystic Light RGB زیباتر از همیشه است. با استفاده از نسخه به روز شده و ارتقا یافته برنامه MS Mystic Light آسانتر از همیشه نورپردازی قطعات سیستم خود را میتوانید کنترل و شخصی سازی کنید.
کارت گرافیک GeForce RTX 2060 VENTUS 6G OC از طراحی مشکی-نقره ای با یک جفت بهره میبرد. این کارت به لطف ظاهر خاص خود میتواند انتخاب خوبی برای گیمرها و ماد کنندههایی باشد که به دنبال دست یابی به یک ظاهر خاص و متفاوت هستند. راهکار خنک سازی جدید بکار رفته در این کارت از یک جفت فن TORX Fan 2.0 برخوردار است که گردش هوای متمرکز و فشار هوای بیشتری تولید میکند تا خنک سازی بهتر صورت بگیرد. لولههای رسانای گرمای مسی که به طور مستقیم با سطح پردازنده گرافیکی در تماس هستند، حرارت به سرعت و به طرز مؤثر دفع میکنند.
کارت گرافیک GeForce RTX 2060 AERO ITX 6G OC با طول فقط 175 میلی متر، به خوبی در کیس های کوچک جای میگیرد و میتواند به همان اندازه کارتهای بزرگتر، افزایش کارایی را با خود به همراه بیاورد. این کارت میتواند مکمل خوبی برای ساخت سیستم گیمینگ با مادربرد Z390I GAMING EDGE AC باشد. این کارت از یک فن بزرگ و دو لوله رسانای گرمای مسی در کنارتم مشکی-سفید کلاسیک بهره میبرد.
CES 2019: کارت گرافیک باشکوه MSI RTX 2080 Ti Lightning ظاهر شد
اولین تصاویر از کارت گرافیک MSI GeForce RTX 2080 Ti Lightning منتشر شد. این کارت مخصوص اورکلاک کردن است اما به لطف کولر غول پیکر، مدار تغذیه پرقدرت و اورکلاک کارخانهای بالا، دل از هر کسی میبرد.
تصاویر منتشر شده از کارت گرافیک RTX 2080 Ti Lightning خبر از یک خنک کننده عظیمالجثه میدهد که سه شکاف توسعه را اشغال میکند. این کولر به محفظه و بک پلیت مشکی-طلایی ساخته شده از الیاف فیبر کربن مجهز است که آن را خاصتر هر کارت دیگری میکند.
پیشتر تصاویری از برد PCB این کارت منتشر شده که مدار تغذیه پرقدرت را برای هر دو پردازنده گرافیکی و تراشههای حافظه GDDR6 نشان میداد. این کارت به سه کانکتور تغذیه 8 پینی نیاز دارد.
در حال حاضر فرکانسهای این کارت مشخص نیست اما انتظار میرود جزء سریعترین کارتهای GeForce RTX 2080 Ti باشد. متأسفانه جزئیات بیشتری از جمله قیمت و زمان عرضه این کارت در دست نیست.
MSI پشتیبانی از پردازنده های جدید را به مادربردهای خود آورد
اگر خبرها را دنبال کرده باشید، احتمالاً می دانید اخیراً اینتل چندین پردازنده نسل نهمی جدید، از جمله مدلهای Core i9-9900KF ،i7-9700KF ،i5-9600KF ،i5-9400KF ،i5-9400 و i3-9350KF را معرفی کرده است. MSI با ارائه یک آپدیت BIOS جدید پشتیبانی از کلیه پردازندههای یاد شده را به مادربردهای سری 300 خود آورد.
طبق اعلام MSI، دارندگان هر یک از مادربردهای Z390 ،Z370 ،H370 ،B360 ،B365 و H310 این کمپانی میتوانند با مراجعه به وب سایت رسمی MSI.com و دریافت جدیدترین نگارش BIOS، پشتیبانی از پردازندههای جدید Core i9-9900KF ،i7-9700KF ،i5-9600KF ،i5-9400KF ،i5-9400 و i3-9350KF را به مادربرد خود بیاورند.
رده بالاترین مدل جدید Core i9-9900KF نام دارد که جز نداشتن پردازنده گرافیکی مجتمع، از هر نظر مشابه Core i9-9900K است. احتمالاً مدلهای KF نیز در سطح تراشه دارای پردازنده گرافیکی مجتمع باشند اما اینتل آن را غیر فعال کرده است. هدف از این کار میتواند افزایش سهم تراشههای سالم باشد که به اینتل کمک میکند بتواند از تراشههایی که در بخش کنترل کیفیت به خاطر پردازنده گرافیکی معیوب کنار گذاشته شدهاند استفاده کند. مدلهای Core i7-9700KF و Core i5-9600KF نیز جز در پردازنده گرافیکی مجتمع، مشابه مدلهای فعلی هستند و هیچ گونه تفاوتی از نظر فرکانسها یا کارایی ندارند.
یکی دیگر از پردازندههای نسل نهمی جدید Core i3-9350KF نام دارد که از چهار هسته پردازشی فیزیکی بدون فناوری Hyper threading و پردازنده گرافیکی مجتمع برخوردار است. این پردازنده دارای فرکانس پایه هسته 4.0 گیگاهرتز و بیشینه فرکانس توربو بوست 4.6 گیگاهرتز است.Core i5-9400F یک پردازنده شش هستهای بدون فناوری Hyper threading یا پردازنده گرافیکی مجتمع است. فرکانس پایه و بوست این مدل به ترتیب 2.9 و 4.1 گیگاهرتز است. Core i5-9400 مشابه مدل قبلی است اما از پردازنده گرافیکی مجتمع HD 630 بهره میبرد.
کارت گرافیک MSI RTX 2080 Ti Lightning Z جلوی دوربین ها ظاهر شد
بدون شک کارت گرافیک MSI GeForce RTX 2080 Ti Lightning Z یکی از داغترین محصولات سخت افزاری بود در نمایشگاه CES 2019 به نمایش در آمد. حالا شاهد انتشار تصاویر نمای نزدیک و مشخصات این کارت گرافیک خاص هستیم.
طبق سنت همیشگی MSI، جدیدترین کارت گرافیک از سری Lightning نیز برای اورکلاک کردن ساخته شده است و این بار از یک مدار تغذیه پرقدرت با 19 فاز رگلاتور ولتاژ بهره میبرد که توان خود را از ترکیب سه کانکتور 8 پینی میگیرد. همچنین این کارت از BIOS دوگانه برخوردار است که بیشینه فرکانس هسته در حالت BIOS پیش فرض به 1770 مگاهرتز میرسد اما با سویچ به حالت دوم که مخصوص اورکلاک کردن تحت خنک سازی با نیتروژن مایع است، فرکانسها به همان مقادیر مرجع انویدیا کاهش مییابد اما در عوض آستانه توان طراحی گرمایی به 350 وات افزایش مییابد تا با دست بیشتری بتوان آن را اورکلاک کرد.
کارت گرافیک MSI RTX 2080 Ti Lightning Z از یک حرارت گیر آلومینیومی عظیمالجثه بهره میبرد که سه شکاف توسعه را اشغال میکند. همچنین MSI یک صفحه فلزی به منظور تقویت استحکام ساختار کرد و خنک سازی بهتر اجزای ثانویه اضافه کرده است. خود حرارت گیر اصلی به هشت لوله ناقل گرمای مسی بزرگ مجهز است که عهده دار جذب گرما از سطح پردازنده گرافیکی هستند. در نهایت سه عدد فن TORX که دو عدد آنها از نورپردازی موسوم به Phantom بهره میبرند، وظیفه دفع گرما را بر عهده دارند.
افزون بر نورپردازی RGB LED فنها که از طریق برنامه Dragon Center قابل شخصی سازی است، این کارت از یک نمایشگر OLED بهره میبرد که بر روی لبه کناری آن نصب شده است و نه تنها قادر به نمایش پارامترهایی چون دما، فرکانس و ولتاژ است، بلکه میتواند انیمیشن دلخواه کاربر را هم پخش کند.
یکی دیگر از ویژگیهای قبل توجه این کارت بک پلیت ساخته شده از الیاف فیبر کربن است که در کنار استحکام بالا، زیبایی بصری خاصی هم دارند. بک پلیت کارت نیز از نورپردازی RGB برخوردار است.
کارت گرافیک MSI RTX 2080 Ti Lightning Z پیش از پایان فصل اول سال میلادی جاری روانه بازار میشود.
MSI با مادربرد MPG Z390I GAMING EDGE رکورد اورکلاک DDR4 را شکست؛ 5608 مگاهرتز
شکستن رکوردهای مربوط به حافظه رم پس از عرضه مادربردهای جدید تبدیل به رسم سالانه شرکت MSI شده است. امسال شرکت تایوانی MSI موفق شده است تا با استفاده از ماژول رم برند کینگستون و خنک کنندگی نیتروژن، فرکانس 5.6 گیگاهرتز را بر روی مادربرد MPG Z390I GAMING EDGE خود به ثبت برساند.
این رکورد برای اولین بار در سال 2019 توسط ام اس آی با استفاده از نسل نهم پردازنده قدرتمند شرکت اینتل به ثبت رسیده است. ام اس آی با ثبت این رکورد توسط مادربرد MPG Z390I GAMING EDGE، ثابت کرد که مادربردهایش بهترین کارایی را برای نسل نهم پردازندههای اینتل ارائه میدهند و تکنولوژی این شرکت در زمینه اورکلاک حافظههای رم DDR4 بسیار موثر واقع شده است؛ البته بخشی از این موفقیت حاصل همکاری دو شرکت کینگستون و MSI برای سازگاری هرچه بهتر ماژولها رم ساخت این شرکت با مادربردهای MSI است.
ممکن است که ظاهر کوچک مادربرد MPG Z390I GAMING EDGE و ابعاد mini-ITX آن شما را گول بزند، اما این مادربرد از مدرنترین فناوریهای روز دنیا و با کیفیت ترین خازنها استفاده میکند. این مادربرد با استفاده از فناوریهای اختصاصی DDR4 Boost و Core Boost میتواند نهایت کارایی نسل نهم پردازندههای اینتل را در اختیار کاربران قرار دهد.
تست و بررسی کارت گرافیک قدرتمند MSI GeForce RTX 2060 VENTUS توسط سایت funkykit و کسب نشان
کارت گرافیک دیگری از خانواده RTX 2060 ام اس آی که این بار با طراحی عام پسند سعی بر این دارد تا با قیمت کمتر، عملکردی عالی را به خریداران هدیه دهد. این کارت با ترکیب رنگ مشکی و نقره ای، گزینه خوبی برای کاربرانی است که به دنبال کارتی ساده اما شیک هستند. البته اگر کمی در ماد کردن قطعات کامپیوتر سر رشته دارید، می توانید به راحتی این کارت را مورد شخصی سازی چهره یا ماد کردن قرار دهید.
کارت گرافیک RTX 2060 VENTUS 6G OC همچون برادر بزرگتر خود از ۲ فن در خنک کننده استفاده می کند اما این فن ها از نوع TORX Fan 2.0 هستند. فن هایی که با تیغه های خاصش سعی بر این دارد تا هوای متمرکز و جریان بالایی را به سمت هیت سینک ها هدایت کنند. این جریان متمرکز پس از رسیدن به هیت سینک آلومینیومی، گرمای دفع شده توسط هیت پایپ با سطح تماس بالا را به راحتی دفع می کند. سطح تماس بالای بلاک حرارتی که در نهایت حرارت پردازنده گرافیکی را به هیت پایپ می رساند، باعث پایداری این کارت در فرکانس بالا و اورکلاک کارخانه ای می شود.