جهانبخش: یک گل بزنم وضعیتم روبراه می شود/ دوس دارم در بوندس لیگا بازی کنم/ امسال توپ طلا حق رونالدو است! - Goal.com
سایت گل- گفته بود نايمخن در زمستان گل ميدهد. همينطور هم شده. نايمخن كم كم و آهسته آهسته خود را در جدول بالا ميكشد. تيم عليرضا جهانبخش، در چند بازي گذشته نشان داده كه علاقهاي به سقوط ندارد. در اين پيشرفت نايمخن، عليرضا جهانبخش هم تا حدود بسياري تاثير خود را گذاشته. او در جام حذفي درخشيد و هفته قبل هم در ليگ، 35 دقيقه بازي كرد و در همين دقايق كوتاه، عملكرد فوقالعادهاي داشت. او در بازي مقابل توئنته هم به بازي آمد. بين نيمه و به جاي مهاجم هدف. ماحصل اين تغيير، دو گل بود تا نايمخن، تساوي ارزشمند مقابل توئنته را در خانه حريف تجربه كند. با عليرضا، گپ زديم. درباره نايمخن، آينده و علاقهاش به تيمهاي آلماني. او دوست دارد بعد از هلند به بوندس ليگا برود. تيمش چندان مهم نيست، براي او ليگش مهم است. تمركز خود را گذاشته روي موفقيت در نايمخن و اردي ويزه. توجهي به حواشي ندارد و اوقاتش را با فوتبال ميگذراند. مصاحبه با او كه همين چند هفته پيش، نخستين بازي ملي خود را انجام داد پيش رويتان است. مصاحبهاي متفاوت با قبليها. این مصاحبه را به نقل از ایران ورزشی بخوانید:
توئنته، تيمي شناخته شده در فوتبال هلند است. تيمي كه صدرنشين جدول بود اما شما يك تساوي ارزشمند روبروي اين تيم به دست آورديد. از بازي صحبت كن. به خصوص اينكه وقتي وارد زمين شدي و بازي دو- صفر باخته با تساوي دو- دو عوض شد...
رقابت در صدر جدول خيلي نزديك است. به اين دليل توئنته هم آمده بود تا در خانه خودي و با حمايت بيش از 40 هزار تماشاگر، برد مقابل ما و ادامه صدرنشيني را جشن بگيرد. نيمه اول، دو- صفر عقب افتاديم. بين نيمه مربي ترجيح داد كه مهاجم نوك را بيرون بكشد و مرا به زمين بفرستد. وقتي به زمين رفتم مسير بازي تغيير كرد. هجوميتر شديم و حمله كرديم به سمت دروازه توئنته. دو گل زديم و عملكرد قابل قبولي داشتيم. فكر ميكنم نيمه دوم اين بازي، بهترين بازي نايمخن تا اينجاي فصل بود كه به تساوي با صدرنشين منجر شد.
تو در اين بازي مهاجم نوك بودي؟
من در اين بازي براي نخستين بار در نايمخن، مهاجم هدف بودم و نزديكترين بازيكن به دروازه حريف.
تا حالا مهاجم نوك بازي كرده بودي؟
در نايمخن نه اما در ايران چرا. تنها بايد گل بزنم تا بازيام بيشتر به چشم بيايد. از روند گلزنيام فاصله گرفتهام. يك گل كه بزنم وضعيتم خيلي ايدهآلتر از قبل خواهد شد.
بعد از بازي مربي نايمخن با تو حرفي نزد؟ از عملكردت راضي بود؟
قطعا راضي بود چون من تنها تعويض هجومي تيم بودم و دو گل هم توانستيم به ثمر برسانيم. آن هم در خانه حريف و جلوي تيم صدر جدولي و آن همه هوادارش. اين تيم براي ما كه در جدول، ردهاي پايين داريم ارزشي كمتر از يك برد نداشت. بازيكنان و كادر فني ما خيلي خوشحال بودند و باورشان نميشد چنين نتيجهاي كسب كردهايم. اين بازي يك پوئن مثبت بود براي ما. اگر هفته بعد و روبروي آژاكس هم بتوانيم موفق باشيم نتيجه گيري ما كامل ميشود و اعتماد به نفس بازيكنان ما بر ميگردد.
قبلا گفته بودي نايمخن در زمستان گل ميدهد. واقعا همينطور شده. چطور پيشبيني كردي اين قضيه را؟
گفته بودم شرايط تيم ما بهتر ميشود. الان بازيكنان با هم هماهنگ شدهاند چون اكثر بچهها تازه به تيم آمدهاند براي هماهنگي نياز به زمان داشتيم كه خوشبختانه به هدفمان رسيديم. بازي هفته قبل را در خانه برديم. آن هم تيمي به نام هيرن فين را كه جزو تيمهاي خوب هلند محسوب ميشود. در جام حذفي هم خارج از خانه برديم. اينها نشان ميدهد شرايط ما نسبت به قبل بهتر شده. بچهها آنقدر آمادهاند كه دوست دارند در هر بازي بهترين نتيجه را بگيرند. با توجه به اينكه تيمهاي پايين جدول هم نتيجه ميگيرند بايد تلاشمان را بيشتر كنيم تا زودتر از منطقه خطر دور شويم.
چقدر اميدواريد در ليگ بمانيد؟
خيلي چون نايمخن مدتهاست كه در ليگ برتر يا همان اردي ويزه حضور دارد. به خاطر همين، اگر خودمان هم نتوانيم اين كار را انجام بدهيم هواداران نميگذارند تا تيم سقوط كند. آنقدر حمايت ميكنند تا در نهايت بتوانيم بازيهايمان را ببريم و در ليگ بمانيم. نايمخن تيمي ريشه دار است و اين اميد را داريم كه حتي به جمع تيمهاي بالاي جدول هم برسيم.
واقعا؟
اختلاف امتيازها زياد نيست. اگر جدول را ببينيد به اين نكته ميرسيد كه فاصله ما با تيمهاي نهم و دهم جدول تنها 5 تا 6 امتياز است. يعني با 2، 3 بازي ميتوانيم از منطقه خطر خارج شويم و به ميانه جدول برسيم.
درست است كه همبازي تو به نام تاديچ از منچستر يونايتد پيشنهاد دارد و قرار است در پنجره نقل و انتقالات زمستاني به اين تيم بزرگ برود؟
اتفاقا من هم شنيدم كه نوشتهاند همبازي من اما تاديچ در توئنته، صدرنشين ليگ هلند بازي ميكند. او هافبك راست و چپ بازي ميكند اما چپ پا است. خوبي ليگ هلند اين است كه بازيكنان خطوط تهاجمي، جاي پيشرفت زيادي دارند چون همه تيمها هجومي بازي ميكنند و اين بازيكنان ميتوانند راحتتر از ليگهاي ديگر، تواناييهاي خود را نشان بدهند.
از تيم شما بازيكني پيشنهاد ندارد؟
فعلا كه نه. بيشتر بچههايي كه الان در تيم ما بازي ميكنند تازه آمدهاند و قرارداد 3 ساله دارند. نمونهاش من كه قراردادم براي 3 فصل است. ضمن اينكه بازيكنان ما هيچكدام نميخواهند كه از تيم جدا شوند.
تو هم چنين شرايطي داري؟ يعني فعلا قصد جدايي نداري؟
دقيقا. منتظرم شرايطم مثبتتر شود. نخستين سالم است كه در ليگ هلند بازي ميكنم و به همين خاطر، اصلا به جدايي و حضور در تيمي ديگر فكر نميكنم. بايد كمي اينجا بمانم تا با شرايطي بهتر راهي ليگي ديگر شوم.
در هلند چه كار ميكني؟ تنهايي برايت سخت نيست؟
چرا ولي بايد تحمل كنم. بايد با اين شرايط كنار بيايم، چون هدفم اين است كه پيشرفت كنم و به سطح بالاي فوتبال اروپا برسم. سختيها باعث ميشوند آينده من ساخته شود. بايد سختيها را به جان بخرم تا پيشرفت كنم. وقتي به آيندهام فكر ميكنم اين سختيها و دوري از خانواده به چشم نميآيد. البته الان تمرين ميكنم و چون جام حذفي هم در كنار ليگ برگزار ميشود بيشتر اوقاتم با فوتبال ميگذرد.
بعد از هلند و پيشرفت در نايمخن، دوست داري در كدام ليگ معتبر بازي كني؟
به شخصه ليگ آلمان را بيشتر دوست دارم و بعد از آن ليگ اسپانيا. دوست دارم مقصد بعديام بوندس ليگا باشد. البته فعلا، مهم موفقيتم در نايمخن است. اول بايد خودم را اينجا اثبات كنم و در تيم ملي بمانم تا براي آينده برنامه بريزم.
گفتي ليگ آلمان. كدام تيمها را دوست داري؟ حتما دورتموند و بايرن مونيخ را؟
تيمهاي تاپ آلمان همين دو تيم هستند. البته دوست ندارم در مورد تيمها نظر بدهم اما آلمان و اسپانيا را خيلي دوست دارم و اميدوارم روزي بتوانم در اين ليگها بازي كنم.
در پست خودت- گوش چپ و راست- از كدام بازيكن مطرح در سطح جهان الگو ميگيري؟ اصلا دوست داري مثل كدام بازيكن بازي كني؟
دوست ندارم مثل بازيكن خاصي باشم. هدفم اين است كه از هر فوتباليست مطرح، چيزي ياد بگيرم. اين روش، مفيدتر است از اينكه بخواهم از يك نفر خاص الگو بردارم.
حالا بازي كدام بازيكن را بيشتر ميپسندي؟
فوتباليست خوب كه زياد است اما نوع بازي كريس رونالدو را بيشتر از بقيه دوست دارم. به نظر من حقش است كه امسال، توپ طلا را بگيرد.
پس طرفدار رئال مادريد هم هستي...
قطعا. رئال را دوست دارم و البته بازي رونالدو در تركيب اين تيم، مورد علاقهام است.