• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار :: گوشي ها، سرويس ها و شبكه

pooya007

Registered User
تاریخ عضویت
29 جولای 2005
نوشته‌ها
3,833
لایک‌ها
13
محل سکونت
آخر خط
بیشتر اطلاعات و مدارکی در هفته جاری به دست آمده اند موید این مطلب هستند که تلفن های همراه بر تجهیزات و وسایل پزشکی موجود در بیمارستان ها تاثیر نمی گذارند.
بر اساس گزارشی که سال گذشته بر پایه یک تحقیقات عمومی در انگلیس ارائه شده بود، مشخص شد که هیچ دلیلی برای ممنوعیت استفاده از تلفن های همراه در بیمارستان ها وجود ندارد و مسلم است که بسیاری از شرکت ها با قراردادن تلفن در اختیار بیمارانی که دسترسی به تلفن ندارند ، پول و منفعت قابل ملاحظه ای را به دست می آورند.
بر اساس آخرین آزمایشاتی که در "کلینیک مایو" در "مینی سوتا" ی آمریکا انجام شده است مشخص شده که تلفن های همراه هیچ تداخل و تاثیر منفی را بر روی دستگاه ها و تجهیزات مخصوص مراقبت از بیماران ندارند.
از طرف دیگر متاسفانه ثابت شده است که دستگاه های پخش سی دی بر روی دستگاه های ECG تاثیر گذارده و باعث مي شود که در نحوه خواندن این دستگاه ها اختلالاتی ایجاد شود
 

pooya007

Registered User
تاریخ عضویت
29 جولای 2005
نوشته‌ها
3,833
لایک‌ها
13
محل سکونت
آخر خط
phone-charger.jpg


"لوئیجی کولانی" طراح صنعتی آلمانی تبار در هفته جاری در جریان نمایشگاه CeBIT جدیدترین محصول خود را معرفی می کند.
محصول جدید کولانی AnyFix نام دارد و اولین شارژر جهانی تلفن همراه است که می تواند بیش از 80 درصد از گوشی های تلفن همراه اروپایی را از جمله گوشی های شناخته شده و معتبر را شارژ كند.
شارژر AnyFix از یک طرح ویژه برخوردار است و بیش از آنکه یک شارژر تلفن همراه محسوب شود، یک محصول هنری تلقی می شود.
ظاهرا طرح شارژر مذکور از روی سوسک دریایی که به سرعت می تواند زیر آب شنا کند، برداشته شده است.
 

pooya007

Registered User
تاریخ عضویت
29 جولای 2005
نوشته‌ها
3,833
لایک‌ها
13
محل سکونت
آخر خط
شبکه خبری فاکس نیوز "حضور همراه" خود را از 3 طریق و با استفاده از شیوه ارائه برنامه ها به دو صورت پخش on-deck و off-deck میسر می سازد.
شبکه مذکور به منظور اضافه کردن بخش تبلیغات به دیگر سرویس های خود جواز ارائه قابلیت های تبلیغاتی را از طریق پلتفورم Third Screen Media's MADX اعطا می کند.
استراتژی های 3 گانه اتخاذ شده از جانب شبکه مذکور که در 3 بخش صوتی ، تصویری و اینترنت همراه متمرکز شده اند نشانگر این امر است که استفاده کنندگان و مصرف کنندگان در حال حاضر نیز برای دستیابی به اینترنت و اخبار از گوشی های خود استفاده می کنند.
شبکه خبری فاکس نیوز برای بخش سرویس صوتی خود ،از دستور #FOXN در گوشي هاي مشتركان خدمات سینگولار وایرلس استفاده مي كند. اين سرويس یک کانال زنده صوتی است که استفاده کنندگان از تلفن های همراه می توانند با شماره گیری #foxn (#3696) به برنامه های پخش زنده کانال مذکور گوش کرده و یا در ازای پرداخت ماهیانه مبلغ 2.99 دلار ، عناوین و برنامه های دلخواه خود را دریافت کنند
 

3soot

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
25 ژانویه 2005
نوشته‌ها
1,643
لایک‌ها
3
محل سکونت
Tehran
phone-charger.jpg


"لوئیجی کولانی" طراح صنعتی آلمانی تبار در هفته جاری در جریان نمایشگاه CeBIT جدیدترین محصول خود را معرفی می کند.
محصول جدید کولانی AnyFix نام دارد و اولین شارژر جهانی تلفن همراه است که می تواند بیش از 80 درصد از گوشی های تلفن همراه اروپایی را از جمله گوشی های شناخته شده و معتبر را شارژ كند.
شارژر AnyFix از یک طرح ویژه برخوردار است و بیش از آنکه یک شارژر تلفن همراه محسوب شود، یک محصول هنری تلقی می شود.
ظاهرا طرح شارژر مذکور از روی سوسک دریایی که به سرعت می تواند زیر آب شنا کند، برداشته شده است.

با سپاس از خبرهاي بسيار عالي كه در اينجا گذاشته ميشه و من هميشه از اونا استفاده ميكنم .....بايد عرض كنم لوئيچي كولاني طراح برجسته ايتاليائي است كه 10 سالي ميشود مليت آلماني را براي خود اختيار كرده است .:rolleyes:
 

noisymind

Registered User
تاریخ عضویت
15 آپریل 2005
نوشته‌ها
2,994
لایک‌ها
1
سن
44
روابط عمومی شرکت ارتباطات سیار به منظور جلوگیری از پرسش سوالات متعدد از رییس شرکت ارتباطات سیار از حضور خبرنگاران برخی رسانه‌ها در آخرین جلسه مطبوعاتی این شرکت در سال 1385 جلوگیری به عمل آورد.


در تازه‌ترین جلسه مطبوعاتی رییس شرکت ارتباط سیار که عصر سه‌شنبه(22 اسفند 85) گذشته در محل این شرکت برگزار شد از بسیاری از رسانه‌های حوزه آی‌تی و مخابرات دعوت به عمل نیامد.
این در حالی است که بسیاری از خبرگزاری‌ها و رسانه‌هایی که پرسش‌های آنان عملا مطابق با سلایق مدیران شرکت ارتباطات سیار است همواره به جلسات مطبوعاتی شرکت ارتباطات سیار دعوت می‌شوند.

گفتنی است که میزان ارتباط رسانه‌های حوزه آی تی و کامپیوتر با روابط عمومی شرکت ارتباطات سیار طی یک سال اخیر به حداقل خود رسیده و این موضوع اعتراض بسیاری از خبرنگاران این حوزه را دربر داشته است.

گفتنی است وحید صدوقی مدیرعامل شرکت ارتباط سیار در آخرین جلسه مطبوعاتی خود که با حضور تنها تعدادی از نمایندگان رسانه‌ها برگزار شد گفته است تعداد پیام‌های اس ام اس در ایام نوروز به روزانه 100 میلیون می رسد.

صدوقی در مورد عدم تحقق وعده مخابرات در ارایه سیم کارت‌های اعتباری ثبت نامی تا پایان سال که پیش از این در تبلیغات گسترده این شرکت عنوان شده بود توضیحی نداده است.

گفتنی است یک میلیون و هشصتد هزار سیم‌کارت تا بهمن ماه توسط شرکت ارتباطات سیار ثبت نام شد و به مشترکان این وعده داده شد که سیم‌کارت‌های اعتباری خود را تا پایان سال تحویل خواهند گرفت.
 

noisymind

Registered User
تاریخ عضویت
15 آپریل 2005
نوشته‌ها
2,994
لایک‌ها
1
سن
44
مدیر عامل شركت ارتباطات سیار گفت: درآمد كل شركت ارتباطات سیار در سال ۸۵ یك هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بوده است كه در بودجه مبلغ ۵۰۰ میلیارد تومان آن به عنوان سود امسال پیش بینی شده است. وی حجم رشد SMS را طی ماه های آخر بسیار بالا ارزیابی كرد و گفت: در دی ماه گذشته روزانه ۳۰ میلیون SMS، بهمن ماه ۴۰ میلیون و اسفندماه روزانه ۵۰ میلیون SMS از طریق شبكه تلفن همراه ارسال شده است. به این معنی كه ماهانه مشتركین تلفن همراه ۵/۱ میلیارد SMS ارسال می كنند و پیش بینی می شود در ایام عید میزان استفاده مشتركین از این سرویس روزانه به ۱۰۰ میلیون برسد. مدیر عامل شركت ارتباطات سیار گفت: دو مركز جدید SMS با ظرفیت ۶ میلیون برای پیشگیری از ترافیك شبكه ایجاد كرده ایم كه در حال حاظر ظرفیت SMS شبكه تلفن همراه اپراتور اول به۲۱ میلیون رسیده است. صدوقی گفت: تا پایان این هفته، متقاضیان سیم كارت ثبت نامی سال ۸۵ فرصت دارند نسبت به استرداد وجوه پرداختی خود اقدام كنند و تاكنون نیز ۱۰۰ نفر نیز در این خصوص مراجعه كردند. وی با اشاره به واگذاری ۶/۶ میلیون سیم كارت در سال ،۸۵ اظهار داشت: حجم واگذاری سیم كارت در سال ۸۵ بزرگ ترین دلیل كاهش قیمت آن در بازار آزاد بوده است. صدوقی، همچنین از وضعیت پیمانكاران عمومی شبكه ارتباطات سیار پس از ۲۲ماه فعالیت نام برد و گفت: در حال حاضر دو هزار و ۴۱۶ سایت BTS توسط GC ها ازمجموع ۴ هزار و ۷۰۰ سایت مورد تعهد زیر بار آمده و راه اندازی شده است.


روزنامه جوان
 

noisymind

Registered User
تاریخ عضویت
15 آپریل 2005
نوشته‌ها
2,994
لایک‌ها
1
سن
44
شروع گزارشی درباره موبايل يا همين تلفن همراه، در روزهاي پاياني بهمن‌ماه هشتاد و پنج، با بيان توضيحي در باب آنكه «موبايل چيست و چگونه است»، به آن مي‌ماند كه در شماره هفتاد و سوم«وب» بخواهيم در باب اينكه «چه مي‌خواهيم باشيم و چرا منتشر مي‌شويم» سخن بگوييم. پس از بديهيات است كه گزارش نيز مستقيم برود سر اصل مطلب خودش؛
خانم‌هايي كه تلفن همراه داريد! آقاياني كه همراه داريد! شمايي كه الان موبايلتان به هزار نغمه خوش به صدا در‌آمد! خانم خانه‌داري كه نمي‌داني همزمان با كدام تلفن وقت بگذراني و براي همين، قابلمه دوم هم ته گرفت؛ تا به حال به دردسرهايي كه پس از همراه داشتن تلفن در همه وقت و هر جا بدان دچار شده‌ايد، فكر كرده‌ايد؟
نه! اصلاً منظورم سرطان مغز و اختلالات رواني و كاهش گردش خون در مغز و ديگر تأثيراتي كه امواج موبايل بيخ گوشتان در سر و مغز مبارك بر جاي مي‌گذارد نيست؛ منظورم دردسرهاي ديگر است. مثلاً فيشي كه هر دو ماه بايد بپردازيد؛ جريمه‌اي كه سر فلان چهارراه بابت صحبت كردن با تلفن همراه، حين رانندگي، بايداز شما بگيرد جناب سركار، كه البته در انبوه جرايم روزانه‌ي ديگر، گم شده و وصول نمي‌شود به خزانه‌ي دولت.
يا مثلاً دردسرهايي از قبيل پا توي كفش كردن خودتان ، زنتان، فرزندتان براي تغيير گوشي موبايل و خريدن يك مدل بالاتر با دويست هزار تومان اختلاف كه يك‌سوم درآمد شما است. و البته پيروز شدن ميل به داشتن گوشي موبايلي جديدتر با امكانات بالاتر، تا همكار، همسايه و دوست بدانند شما هم‌، كلاستان هر روز مثل صاايران بهتر از ديروز است.
گفتم صاايران، يادم آمد ده سال پيش اولين دوره‌اي كه سيم‌كارت تلفن همراه از سوي شركت مخابرات ايران داده شد افرادي كه از يكسال قبل يك ميليون تومان در حساب خوابانده بودند، تنها به شرطي كه گوشي صاايران را مي‌خريدند، مي‌توانستند در موعد مقرر بروند سيم‌كارتشان را تحويل بگيرند. گوشي‌هاي صاايران _ بايد در موزه مخابرات باشد _ يك چيزي بود قدِ لنگه كفش، با ابعادي در اندازه بيسيم‌هاي نظامي: مكعبِ ِ مستطيل، و خلاصه كلي اسباب‌ شرمندگي. با اين حال از لحاظ تاريخي پدربزرگ گوشي‌هايي محسوب مي‌شود كه قرار است با يك قرارداد 180 ميليون دلاري كه رئيس دولت پاي آن را امضا كرده - و اين يعني كه ردّ خور ندارد _ در سايه‌ي افزايش چند ده درصدي تعرفه واردات گوشي موبايل، توسط يك كنسرسيوم ايراني كه عملاً دولتي است، ساخته شود و به قول وزير ICT پس از تسخير بازار ايران _ لابد به شيوه گوشي صاايران _ بازارهاي اروپا را نيز درنوردد. (نقل به مضمون)
دور افتاديم از دردسرهاي موبايل. همين خود يكي از دردسرهاي موبايل ايراني است. نوشتن گزارش ازموبايل ايراني، نه كه ماشاءالله ده‌ها قصه‌ي پرجاذبه دارد؛ هي پرت مي‌افتد از جاده اصلي مي‌زند به شُندور.
خب از دردسرهاي موبايلتان، هرچه به خاطر آورديد در چند خط بنويسيد، بفرستيد ، قرعه هم مي‌اندازيم به 10 نفر، 10سیم کارت ایرانسل هديه مي‌دهيم.(همینجا هم فی المجلس ار مدیریت ایرانسل می خواهیم، افتخاری چنین را از دست ندهند،و10 سیم کارت را از محل بودجه تبلیغات، تامین اعتبار کنند برای دادن جایزه به 10 نفری که بهترین خاطره را از« دردسرهای موبایل ایرانی» ،بنویسند ،پست کنند یا بِِمِیلند به آدرس های واقعی و مجازی نشریه).
اما دردسرهاي موبايل ايراني را آنطور كه ما تحقيق و تفحص كرده‌ايم از جاهايي كه مي‌توانسته‌ايم، يا راهمان داده‌اند، يا زورمان رسيده؛ گفتيم با گزارشي غير از آنچه خودمان مي‌خواهيم بنويسيم شروع كنيم، تا نگويند همه‌اش حرف ِخودشان است. به قول امروزي‌ها مستندسازي‌اش كنيم تا چيزي لاي درزش نرود.
پس گشتيم از ميان گزارش‌هاي منتشره در «وب» بخش‌هايي از گزارش «رهاشايگان» كارشناس حوزه ارتباطات را پيدا كرده‌ايم كه منبعي معتبر و بين‌المللي منتشر كرده بود تحت عنوان «جامعه اطلاعاتي و ارتباطات در ايران». حالا آنچه با بيان نوشتاري ديگري مي‌خوانيد در ادامه، بخش‌هايي از اين گزارش است:
خيابان موبايل
«... بخشی از خيابان جمهوری در محدوده مرکزی و پرتردد تهران سال‌هاست به عنوان مرکز خريد وسايل الکترونيکی و ديجيتالی محسوب می‌شود. تلويزيون‌های بزرگ، دوربين‌های فيلمبرداری و دستگاه‌های ضبط صدا،بخش عمده ويترين اين فروشگاه‌ها را تشکيل می‌دادند. حالا اما به ندرت می‌توان فروشگاهی را در اين محدوده يافت که در ويترين آن از تلفن همراه هم خبری نباشد.
افزايش تفاضا برای تلفن‌های همراه حالا بخش های عمده ای از اين خيابان را به مرکز خريد و فروش گوشی های نو و دست دوم اين وسيله ارتباطی تبديل کرده است.
پاساژهای متعددی که طی سال های اخير تغيير کاربری داده شده، اغلب در اختيار مغازه دارانی قرار گرفته که گوشی های بزرگ و کوچک، ‌ساده يا پيشرفته را در مقابل چشم هزاران نفری قرار می‌دهند که روزانه از اين خيابان گذر می‌کنند. برخی از اين پاساژها در طول روز آنقدر شلوغ و به هم ريخته است که کار فروشندگی در آن با دشواری و سختی يک کار طاقت فرسا قابل مقايسه است. با اين حال حجم مراجعانی که مشتاقانه به دنبال خريد گوشی جديد و يا تعويض گوشی تلفن همراه خود هستند عملا سود اين کار را تضمين می‌کند.
علی قنبرپور کارگر يکی از اين فروشگاه‌هاست. او در يک مغازه کوچک که طول و عرض آن به زحمت به ده متر می رسد فروشنده است مشغول است و به گفته خودش از ساعت هشت و نيم صبح تا غروب به فروش گوشی تلفن همراه مشغول است. حجم مراجعان به مغازه ای که علی در آن کار می کند آنقدر بالاست که او در برخی ساعات عملا نمی‌تواند پاسخ گوی سوالات متعددی که همزمان از سوی چند مشتری مطرح می شود باشد.
به گفته او اغلب مشتريان تمايل دارند تا امکانات گوشی های تلفن همراه را مستقيما از زبان فروشندگان بشنوند و حتی به برخی بروشورها و اطلاعاتی که در اين زمينه وجود دارد اطمينان ندارند.
علی رغم کوچکی مغازه ای که علی در آن کار می کند، او از سود بالای فروش گوشی های تلفن همراه در اين فروشگاه سخن می گويد، موضوعی که باعث شده صاحب کار او طی دو سال اخير سود فراوانی را کسب کرده و مغازه ديگری را نيز در همين خيابان خريداری کند.
بازار پررونق وسايل جانبی تلفن همراه
شايد روزی که نختسين تلفن های همراه به ويترين های اين خيابان راه يافت کسی تصور نمی کرد اين وسيله های کوچک به زودی دستگاه های غول پيکر ديجيتالی ديگر را از ويترين ها کنار بزنند. اما تلفن همراه بر خلاف جثه کوچکش يک کالای مجرد نبود و نيست. حالا وسايل جانبی تلفن همراه به اندازه خود اين وسيله ارتباطی بازار و تقاضای مربوط به خود را دارد.
در پاساژ علاالدين که يکی از پررفت و آمدترين پاساژهای خيابان جمهوری است، هجوم مردم برای خريد برخی وسايل جانبی مثل کيف،‌ بند،‌ قاب های رنگ به رنگ و بازی ها و نرم افزار آنقدر بالاست که تردد در آن با دشواری روبه روست.
طی سال های اخير ميزان توجه به امکانات اضافی تلفن همراه آنقدر گسترش پيدا کرده که عملا بازار وسايل جانبی به اندازه بازار خود تلفن همراه جذاب و پررونق شده است.
صادق يکی از فروشندگان وسايل جانبی تلفن همراه می گويد:‌ "اشتياق مردم برای خريد کيف و قاب های رنگی تلفن بسيار بالاست. اين کيف ها قيمتی بسيار پايين دارند که برای محافظت و زيبايی تلفن از آن ها استفاده می شود."
صادق می افزايد: "آنها همچنين دوست دارند که آهنگ های متفاوتی را برای زنگ تلفن همراه خود داشته باشند. ما يک مجموعه آهنگ های تلفن همراه را روی يک سی دی به قيمت ۱۵۰۰ تومان می فروشيم،‌ ملودی هايی که در اين سی دی ها وجود دارد نيز بسيار متفاوت است. از آهنگ های مجاز و شناخته شده گرفته تا آهنگ های خوانندگان آن سوی آب در آن يافت می شود."
از سوی ديگر با پيشرفت فناوری تلفن های همراه و امکان نصب نرم افزارهای متعدد روی آن عملا بازار نرم افزار اين وسايل نيز پررونق شده است.
در بسياری از فروشگاه های تلفن همراه در تهران فروشندگان، نرم افزارهايی را برای تلفن همراه به فروش می رسانند. اين نرم افزارها عمدتا خارجی و قفل شکسته هستند که به ارزانی در اختيار مشتريان قرار می گيرد.
موبايل و تغيير رفتار جامعه ايرانی
طی سالهای اخير تلفن همراه تغييرات وسيعی را در جامعه ايرانی ايجاد کرده است. در بازار، بسياری با استفاده از تلفن همراه کاری را انجام می دهند که پيشتر صرفا با داشتن يک مغازه و يا انبار امکان پذير بود.
علی رغم آنکه شبکه تلفن همراه کشور طی سالهای اخير صرفا به واگذاری سيم کارت های بيشتر و پاسخ دادن به تقاضای روز افزون مردم به اين وسيله ارتباطی توجه نشان داده و کيفيت استفاده از آن هنوز پايين تر از سطح استانداردهاست، معدود خدمات جانبی موجود در آن نيز کاملا مورد توجه قرار گرفته است.
سرويس پيام کوتاه - SMS - که مخابرات آن را از ابتدای امسال(85) برای تمامی سيم کارت های موجود در شبکه فعال کرده محبوب ترين اينگونه خدمات است.
هزينه پايين و قابليت های يک پيام متنی برای انتقال يک خبر، وضعيت و يا لطيفه از جمله دلايل اين محبوبيت به شمار می روند.
هم اکنون از اين سرويس برای ارسال لطيفه های متعدد از شخصيت های مطرح سياسی به وفور استفاده می شود. به عنوان مثال هنگامی که خبر مربوط به نامه احمدی نژاد رييس جمهوری ايران به بوش، ريس جمهور ايالات متحده اعلام شد، پيام های کوتاه بسياری با نگاه طنز آميز اين موضوع را تحت پوشش قرار داد و در سطح وسيعی برای بسياری از مشترکان ارسال شد به طوری که حتی در تلويزيون جمهوری اسلامی نيز به اين موضوع اشاره شد.
هم اکنون در جمع های محدود، موضوع خواندن جديدترين و جالبترين پيام های کوتاه رسيده به موبايل مشترکان معمول شده و عملا شيوه های استفاده از اين وسيله ارتباطی را حتی به صورت تفريحی نيز گسترش داده است.
پيش بينی می شود با گسترش خدمات پيشرفته تر، مانند ارسال عکس و موسيقی، استفاده های سرگرم کننده از اين وسيله بيش از اين گسترش پيدا کند. »




دردسر سيم كارت
حالا كه از خواندن گزارش رها شايگان فارغ شديد، شايد دلتان بخواهد بدانيد اين سيم كارتي كه امروز در انواع آجيلي، با يك تلفن مي‌توان خريداز 80 تا 500، 600 هزار تومان؛ آن ده سال پيش، به شرط گوشي صاايران مي‌توانستي بگيري،تازه پس از يكسال در نوبت خواباندن يك ميليون و سيصد هزار چوقِ آن روزها. پس هر كسي نمي‌توانست مثل امروز كه همه يكي يك گوشي تلفن همراه، همراهشان است، هميشه در دسترس باشد و ديگران برايش در دسترس باشند. آن وقت‌ها هنوز موبايل يك وسيله ارتباطي تازه بود كه مديران ارشد حكومتي، آقازاده‌ها، برخي بازرگانان و تجار دنياديده و قشر ثروتمند مدرن شهري در كيف‌ها يا جايگاه‌هاي مخصوص حمل مي‌كردند. حالا، دقت كرده‌ايد؛ همه موبايل‌هايشان، كف دستشان است يا آويزان گردنشان: همچين دمِ ِدست. چرا؟ چون موبايل ديگر فقط تلفن همراه نيست؛ دوربين هست، موسيقي پخش مي‌كند، دفترچه يادداشت و تقويم روزانه است، كار تايپ متن را انجام مي‌دهد، مي‌شود با آن گيم بازي كرد، فيلم ديد، و خدا را چه ديده‌اي؛ فردا، پس فردا نقش يك ماشين تك سرنشين را هم براي كار برانش بازي مي‌كند.
اينها كه دورمان انداخت از سرگذشت اپراتورهاي تلفن همراه و قصه‌هاي تلخ و شيرين آن‌؛ به قدر همان سيم كارت به موبايل مربوط مي‌شوند. باقي، يعني 90 درصد بازار موبايل به گوشي‌هایی اختصاص دارد كه كمپاني‌هاي بزرگ توليدكننده آن‌ها در اروپا، آسياي جنوب شرقي و آمريكا ، مدام براي بالا بردن «ارزش افزوده»، آن‌ها را در مدل‌هاي مختلف ارتقاء تكنولوژي مي‌دهند و اينك، يك گوشي تلفن همراه در آن واحد واجد كاركردهاي خلاقانه‌اي است كه بر پايه «فناوري اطلاعات»، سرگرم مي‌كنند و پول مي‌سازند.
بگذريم:
شركت مخابرات ايران اولين و تنها اپراتور كشور بود، تا همين يكسال قبل، كه كنسرسيوم ايرانسل به علاوه شركت MTN آفريقاي جنوبي به عنوان برنده بزرگ‌ترين قرارداد مخابراتي كشور در مقام اپراتور دوم بنشيند. همان شركتي كه «از كي تا حالا؟» را به عنوان اولين شعار تبليغاتي خود برگزيد و با هارموني رنگي شاد- متكي بر زردِروشن- سيم كارت «ايرانسل» را به بازار عرضه كرده است.
سيم كارت‌هايي كه با پيش شماره0935 شروع مي‌شوند و شماره‌هاي رند و انتخابي آن را ماه پيش به مناقصه و مزايده گذاشتند.
سيم كارت تاليا را هم ديگر مي‌شناسيد. محدوده برقراري تماس آن در حال گسترش به استان‌ها و شهرهاي کشوراست و در حال حاضر محدوده دو استان را پوشش مي‌دهد، علاوه بر تهران.
سيم كارت اپراتور اول، يعني همين مخابرات خودمان را هم كه سال‌هاست با پيام‌هاي مشهورش در حافظه داريم و معرف حضور هست. سيم كارتي كه هنوز گران‌ترين شماره‌ها را در انحصار خود دارد و با توسعه‌اي كه طي دوران وزارت دكتر معتمدي و پيگيري بخشي از آن در وزارت دكتر سليماني، وزير كنوني ارتباطات و فناوري اطلاعات، به دست آورد اكنون چند ده ميليون كاربر در كشور دارد و با 7 پيش شماره (از 911 تا 917)، شبكه اصلي تلفن همراه در كشور محسوب مي‌شود.
آنچه بعد از این معرفي اجمالي مي‌خواهم حكايتش را بنويسم، روايت اپراتورهاست با رويكردي كه ابعاد سياسي- اقتصادي قضيه را تا حدي كه مي‌توان نشان داد. براي اين منظور وقايع حادث شده پيرامون «قرارداد اپراتور دوم تلفن همراه» را كه300 ميليون دلار ارزش آن بود، باز مي‌نويسيم مستند به اخبار و گزارش‌هايي كه روي سايت‌هاي رسمي خبري منتشر شده‌اند و موثق به حضور هشت ساله حرفه‌ايم در حوزه IT.
قضيه مناقصه اپراتور دوم به دولت اول خاتمي برمي‌گردد. در دوران وزارت معتمدي در دولت هشتم، شركت ترك‌سل در مناقصه شركت كرد و سرانجام به عنوان برنده مناقصه، همين سال قبل تا پاي امضاي قرارداد با طرف ايراني پيش رفتند، كه يك دفعه کوه موش زایید.كاشف به عمل آمد، يكي از سرمايه‌گذاران شركت ترك‌سل شركتي است كه بخشي از سرمايه آن متعلق به يك يهودي است؛ بعد هم از جهات مختلف گزارشات و نظرات رادیکال كارشناسي و فشارهاي سياسي و اعتراض‌هاي صنفي و ديگر قوالب بالا گرفت و تا مرز بحث‌هاي ديپلماتيك ميان مديران ارشد دو دولت پيش رفت، و سرانجام با خروج ترك‌سل از ميدان (و بنا به برخي گزارش‌ها دريافت خسارت چرب و نرمي از وزارت ICT) شركت MTN، بزرگ‌ترين اپراتور در آفريقاي جنوبي وارد ايران شد.و بدینگونهبزرگترین و پر حرف و حدیث ترین قرارداد اپراتور دوم ميان شركت مخابرات از يكسو و كنسرسيومی ايراني با نام ايرانسل به امضاء رسيد.
شركت ايرانسل هر چند نام بخش خصوصي را بر خود داشت اما متشكل بود از شركاي ايراني و خارجي بنياد، صاايران و MTN.
برنامه‌اي كه توسط مديرعامل شركت ايرانسل اعلام شد مبتني بود بر اين كه: «اپراتور دوم در سال اول يعني شهريور ماه 85 تا اول شهريور 86، بايد نزديك به 3/2 ميليون مشترك داشته باشد و به همين ترتيب اين رقم بايد در سال دوم به هفت ميليون و تا پايان سال سوم به 7/9 ميليون مشترك برسد.»
پيش بردن و عملياتي كردن چنين برنامه‌اي در فضاي ارتباطاتي ايران، كمي بلندپروازانه است، اما با توجه به توان فني MTN و برون‌سپاري پروژه‌ها از طريق يك مناقصه، برنامه ايرانسل با درصد كمي انحراف، از سوي كارشناسان قابل تحقق ارزيابي مي‌شود.
مناقصه‌اي كه دردسرهاي زيادي براي ايرانسل ايجاد كرد، در ليست نهايي خود چهار برنده داشت: شركت‌هاي هوواوي و ZDT از چين (متحد ايران در پرونده هسته‌اي و شوراي امنيت)، نوكيا و اريكسون.
البته در گزارش‌هاي متأخرتر از اين مناقصه برون‌سپاري آمده است: «پس از بررسي‌هاي فني توسط يك شركت انگليسی و عمدتاً توسط تيم‌هايي در آفريقاي جنوبي، 6 شركت حائز رتبه فني برتر شناخته شدند:
1- مشاركت HVAEEI و صاايران (با همكاري ارزياب‌هاي فني صاايران)
2- مشاركت NOKIA و تكفام
3- مشاركت پرمند و فنون و ارتباطات سيار
4- مشاركت زيمنس و پرسپ
5- مشاركت آلكاتل و كام كار
6- مشاركت آلكاتل و عصر دانش‌افزار.
مديران شركت ايرانسل و در رأس آن‌ها عليرضا قلمبر دزفولي در آغاز شكل‌گيري و مشاركت با MTN ازدو سو مورد انتقاد و حمله قرار گرفته است. يک سو منتقدانی که بيشتر با رويكرد سياسي به مسأله پرداختند وبا اين تحليل كه امتياز دادن به آفريقاي جنوبي فقط به خاطر نگه داشتن متحدي در« كشورهاي غيرمتعهد» و تأثير آن در پرونده هسته‌اي است، و گرفتن آن از تركيه- به رغم بالاتر بودن دانش و توان فني ترك‌سل- نه يك جايگزيني منطقي اقتصادي كه يك تصميم سياسي بوده است.
از سوي ديگر، پس از فروكش كردن آن انتقادات، با ثبات يافتن MTN، ايرانسل بار ديگر بر سر مناقصه‌اي كه براي برون‌سپاري پروژه‌ها برگزار كرد، از سوي گروهي ديگر به شدت تحت فشار واقع شد و همچنان قرار دارد. با اين حال توانسته در آرامش كار خود را پيش ببرد و اولين سيم كارت‌هايش در دست مردم است، «از كي تا حالا؟»!!
 

noisymind

Registered User
تاریخ عضویت
15 آپریل 2005
نوشته‌ها
2,994
لایک‌ها
1
سن
44
وحید صدوقی عامل شرکت ارتباطات سیارپیش بینی کرد تعداد پیام‌های کوتاه ارسالی از 5 میلیون پیام در روز به روزانه 100 میلیون پیام در ایام نوروز 86 افزایش یابد.
مدیر عامل شرکت ارتباطات سیار در آخرین مصاحبه مطبوعاتی در سال جاری در جمع خبرنگاران گفت: تا اسفند ماه روزانه 5 میلیون پیام کوتاه ارسال شده است در حالیکه این عدد در بهمن ماه روازنه 4 میلیون پیام بوده است.

وی افزود: به عبارتی دیگر، هم اکنون ماهانه 5/1 میلیارد پیام کوتاه ارسال می شود که برآوردها حاکی از افزایش این عدد در ایام نوروز به روزانه 100 میلیون پیام است.
 

noisymind

Registered User
تاریخ عضویت
15 آپریل 2005
نوشته‌ها
2,994
لایک‌ها
1
سن
44
مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی در خصوص افزایش دو واحد درصد نرخ موثر تعرفه واردات برای سال آینده موجب بروز برخی بازتاب ها در خصوص واردات کالا به کشور خواهد شد.
مسعود میر کاظمی، وزیر بازرگانی گفت وگویی را در این خصوص انجام داده است که در ذیل می‌آید؛
وزیر بازرگانی در مورد اینکه در مصوبه اخیر مجلس مبنی بر افزایش دو واحد درصد نرخ موثر تعرفه واردات چه تاثیری روی واردات خواهد گذاشت؟ گفت؛ اگر سه گروه کالایی واردات را در نظر بگیریم، یک بخش سرمایه ای است که تعرفه های متوسط چهار تا پنج درصد است و آنهایی که تولید داخلی نداریم، تعرفه اش صفر است. یعنی عوارض هم ندارد.
تعرفه کالاهای واسطه ای که عمدتا مواد اولیه و مورد نیاز تولید است، حدود ۱۵درصد می باشد.
به گفته وی، تعرفه کالاهای مصرفی متوسط حدود ۵۰درصد است، البته حداقل ۵۰درصد و حداکثر تا ۴۰۰درصد است که متوسط آن ۵۰درصد می باشد. به بیانی دیگر نرخ موثر تعرفه یعنی درآمد واقعی مالیات و واردات به ارزش کل واردات.
در سال ۸۴ نیز ۱۰/۷درصد بود و ۱۱ماهه نخست امسال ۱۰/۲درصد این تعریف نرخ موثر است. میرکاظمی تاکید کرد، اینکه ما بگوییم تعرفه دو واحد درصد افزایش یابد، باید بدانیم که سال بعد ترکیب ورودی کالا چگونه است که دو واحد درصد نرخ را افزایش دهیم، فرض کنیم ترکیب ورودی سال آینده مشابه امسال باشد. حال اگر بگوییم دو واحد درصد را اعمال کنیم، چند روش وجود دارد. یکی اینکه همه را به نسبت مساوی افزایش دهیم. یعنی به طور تقریبی ۲۰درصد تمام تعرفه ها کالاهای واسطه ای، مصرفی و سرمایه ای را بالا ببریم تا معادل ۱۲بشود. باید همه این تعرفه ها ۲۰درصد افزایش یابند.
حال اگر بخواهیم روی بخشی از این کالاها این تعرفه را اعمال کنیم، مثلا صرفا مصرفی را تاثیر دهیم، آماری باید داشته باشیم تا بتوان به جمع بندی رسید. وزیر بازرگانی گفت؛ سالهای گذشته ترکیب ورودی بین ۲۰تا ۳۵درصد سرمایه ای و ۴۵تا ۵۵درصد واسطه ای بوده، زیرا ثابت نبوده و برای کالاهای مصرفی نیز ۲۰تا ۲۵تغییر می کرده است. این آمار براساس اسناد گمرک است.
اگر فرض کنیم بخواهیم صرفا تعرفه گروه کالاهای مصرفی را افزایش دهیم، باید افزایش بالاتر از ۲۰درصد را در این گروه داشته باشیم و اگر بخواهیم بقیه گروه کالایی را تغییر ندهیم و فقط مصرفی را تغییر دهیم، حداقل این افزایش ۶۰درصد می باشد. میرکاظمی گفت؛ من معتقدم باید در این تصمیم تجدیدنظر شود، البته این مصوبه مجلس شورای اسلامی است و باید آن را انجام دهیم. ولی به نظر من اگر تجدید نظر شود چون می خواهد به دولت حکم شود، به صلاح است که این اتفاق رخ دهد. اما در هر صورت اگر ما ناچار شویم، باید این تغییرات را اعمال کنیم و عواقب آن را نیز باید بپذیریم که بدون تاثیر نخواهد بود.
● آیا افزایش نرخ موثر تعرفه واردات برای حمایت از تولیدات نیست؟
▪ بعضی از دوستان اعلام کرده اند این امر به عنوان حمایت از تولید است. به نظر من اگر تعرفه تنها به عنوان یک ابزار حمایت از تولید استفاده شود، مناسب نیست. چون در این صورت باید هر روز این تعرفه را بالا ببریم.
پس چه موقع رقابت پذیری در داخل بنگاه اتفاق می افتد و ما باید ارتقای بهره وری را به عنوان واقعیتی که باید دنبال شود، مورد نظر قراردهیم. وی تاکید کرد، کدام کشور است که توانسته با افزایش تعرفه رقابت پذیری داخل بنگاه را بالا ببرد. در این صورت این حمایت منطقی واصولی نیست، اگر که صرفا بخواهیم افزایش تعرفه ابزار حمایت باشد.
تعرفه به عنوان ابزار حمایتی در برخی از کالاها در یک حدی قابل قبول است، بسیاری از کشورها تعرفه ها را کاهش داده اند، رقابت پذیری کالاهای آنها از بنگاه های کشور ما بیشتر است.حضورشان در بازارهای بین المللی به مراتب بیشتر است. وی اظهار داشت؛ ۱۵۰کشوری که عضو سازمان جهانی تجارت هستند، درصد تعرفه های بالای آنها کم است و محدود مجاز هستند که این تعرفه را افزایش دهند تا کالاهایشان را به نوعی تحت پوشش قراردهند.
این امر بیشتر مربوط به محصولات کشاورزی است و اگر تعرفه ها را تغییر دهند، حمایت های مستقیم از بخش کشاورزی انجام می دهند که عمدتا نیز به این سمت یعنی حمایت های مستقیم از محصولات کشاورزی و کاهش تعرفه ها که برای مصرف کنندگان در کشور مشکلی ایجاد نکنند، حرکت می کنند. وی تاکید کرد، افزایش غیرکارشناسی تعرفه، شاید حمایت از تولید باشد، اما به زیان مصرف کننده خواهد بود و البته ما امروز برای اینکه حمایت هایی را به عمل آوریم تا حدی منطقی است که تعرفه هایمان را حفظ کنیم، تا ارتقای بهره وری و تحولات داخل بنگاه ها انجام شود و بتوانند قیمت تمام شده را کاهش دهند، کیفیت کالا را ارتقا بخشند و قابلیت رقابت پذیریشان را در سطح بین المللی افزایش دهند.
وزیر بازرگانی گفت؛ تعرفه ای که تعیین می شود اگر عددی غیرمنطقی باشد، با توجه به جریان نقدینگی حاصل از درآمد نفت که به جامعه ما تزریق می شود، سبب توسعه قاچاق خواهد شد. وی افزود؛ سال گذشته نیز می باید تعرفه ها را افزایش می دادیم.یکی از این یکهزار و ۱۰۰کالای مصرفی که تعرفه های آنها افزایش یافت، گوشی تلفن همراه بود. در مقابل ۷/۵میلیون سیم کارتی که داده شد، آنچه آمار گمرکی نشان می دهد، بیشتر از یک میلیون گوشی وارد کشور نشد.
این امر نشان می دهد که این شیوه درستی برای حمایت از تولید در کشورمان که این نقدینگی وجود دارد، نیست و باید به سرعت به سمت ارتقای بهره وری داخلی پیش برویم.
● آیا از لحاظ جنبه های درآمدی محدودیت نداریم؟
▪ اگر از جنبه درآمدی نگاه کنیم که ما می خواهیم بخشی از درآمد بودجه را تامین کنیم و از حساب ذخیره ارزی برداشت کنیم و سالهای گذشته هم نشان داد که این امر تحقق پیدا نکرد. در ۱۱ماه نخست امسال نیز کمتر از ۷۰درصد اهداف درآمدی از بابت واردات تحقق پیدا کرده است که دلیل آن ترکیب واردات که معلوم نیست آن هدفی که ما تعیین کردیم، محقق بشود. از سوی دیگر ورود کالاهای غیررسمی را در بعضی از اوقات تشدید می کند.
● هدف از تعیین تعرفه چیست؟
▪ تعرفه یک ابزار تنظیم بازار است، اصولا درست نیست که آن را به عنوان ابزار درآمد تلقی کنیم، زیرا نه تنها تحقق پیدا نمی کند و بلکه نگاه به تعرفه صحیح نیست و بایستی تعرفه را به عنوان ابزاری برای تنظیم بازار که به رقابت پذیر کردن بازار کمک می کند و مکمل سیاست های ارتقا بهره وری داخل بنگاه است، نگاه کرد.
وزیر بازرگانی گفت؛ بتدریج که کارایی و اثر بخشی را داخل بنگاه ها افزایش دهیم، باید بتوانیم تعرفه ها را نیز کاهش دهیم و همین طوری که از تولید حمایت می کنیم، از مصرف کننده نیز حمایت به عمل آوریم. بنابراین آنچه که اکنون مطرح می شود، به تجدیدنظر نیاز دارد.
وی تاکید کرد، در هر صورت هر تصمیمی که مجلس شورای اسلامی در این زمینه اتخاذ کند، مطیع آن هستیم و آن را انجام می دهیم، ولی باید بدانیم که این عوارضی به همراه خواهد داشت که از آن جمله افزایش برخی قیمت ها است و باید توجه کنیم که صرفا تعرفه کالاهای مصرفی را نمی توانیم افزایش دهیم.
میرکاظمی گفت؛ بنابراین اگر قرار است که این تعرفه برای سال آینده دو واحد درصد از امسال بیشتر باشد، باید درصد بیشتری تعرفه ها را افزایش دهیم. به عبارت دیگر در بازار افزایش قیمت ها را از این بابت باید بپذیریم و این امر اصولی نیست. بنابراین باید در مورد این مهم تجدید نظر شود.


مصاحبه: روزنامه کارگزاران
 

noisymind

Registered User
تاریخ عضویت
15 آپریل 2005
نوشته‌ها
2,994
لایک‌ها
1
سن
44
رومینگ بین‌المللی ایرانسل با ۱۷۱ اپراتور تلفن همراه در ۹۸ كشور جهان برقرار شد.
به نقل از روابط عمومی ایرانسل بزودی تعداد كشورهای طرف قرارداد این شركت به بیش از ۲۰۰ كشور افزایش خواهد یافت.
از این پس مشتركان سیم كارت دائمی ایرانسل می‌ـوانند از تلفن همراهشان در هر كشوری كه دارای توافقنامه سرویس رومینگ بین‌المللی با ایرانسل باشد، استفاده كنند.
سیم‌كارت رومینگ ایرانسل دارای تمام ویژگیهای سیم كارت دائمی بود. و در داخل ایران نیز می‌توان از آن مانند سیم‌كارتهای عادی بدون هیچ هزینه‌ اضافی استفاده كرد.
مشتركان سیم كارت دائمی ایرانسل می‌توانند برای دریافت سیم‌كارت رومینگ به سیاست اینترنتی ایرانسل به نشانی www.Irancell.ir مراجعه كرده و یا با خدمات مشتركین به شماره ۰۹۳۵۱۳۰۰۰۰۰ تماس بگیرند تا جهت دریافت سیم كارت رومینگ با آنها اقدام شود.
سیم كارت جدید جایگزین سیم كارت فعلی مشترك شده و بنابراین نیازی به بازگرداندن آن به ایرانسل نیست.
در انجام این جایگزینی شماره تلفن همراه مشتركین تغییر نخواهد كرد.
 

noisymind

Registered User
تاریخ عضویت
15 آپریل 2005
نوشته‌ها
2,994
لایک‌ها
1
سن
44
اشاره :
<گردهمايي جهاني> 3GSM، بزرگ‌ترين نمايشگاه صنعت موبايل در جهان است كه معروف‌ترين اپراتورها، فروشندگان، و اهل فن در زمينه تلفن همراه را گرد هم مي‌آورد. هفتمين دوره اين نمايشگاه سالانه، امسال نيز در شهر بارسلون اسپانيا برگزار شد و نزديك به 55 هزار بازديدكننده از سراسر جهان داشت كه براي تجارت و بازديد از تازه‌ترين محصولات 1300 شركت فعال در صنعت موبايل به آنجا آمده بودند. نتايج نظرسنجي صورت گرفته در ميان بازديدكنندگان نشان مي‌دهد كه از هر چهار بازديدكننده، يك نفر مذاكرات منجر به عقد قرارداد را آغاز كرده و از هر ده نفر، يك نفر اين مذاكرات را به نتيجه رسانده است. 82 درصد شركت‌كنندگان در نظرسنجي معتقدند كه اين نمايشگاه مهم‌ترين رويداد صنعت مخابرات در جهان است و 75 درصد، گردهمايي 3GSM را مهم‌ترين رويداد در صنعت سرگرميِ موبايل دانسته‌اند.




شب قبل از واقعه‌
نمايشگاه روز دوشنبه دوازدهم فوريه افتتاح شد، اما شب قبل از آن، رئيس سوني اريكسون، مايلزفلينت، ضيافتي را در موزه هنرهاي معاصر بارسلون برپا داشت تا جديدترين محصول خود را به رخ بكشد. W880i سوني اريكسون يك تلفن همراه <بسيار نازك> است كه براي شيفتگان موسيقي طراحي شده است و مي‌تواند تا نهصد آهنگ را در خود ذخيره كند.


آقاي فلينت در اين ضيافت، ضمن معرفي W880i، از موفقيت‌هاي خط توليد سري واكمن گزارش داد. سال 2005 كه سوني اريكسون براي اولين بار تلفن‌هاي واكمن خود را در 3GSM به نمايش گذاشت، خيلي‌ها به ديده ترديد به آن نگاه مي‌كردند.

احساس آن‌ها اين بود كه آواي قديمي و كهنه‌اي چون واكمن در اين بازار <تازه‌طلبِ> موبايل، طنيني نخواهد داشت، اما امروز مي‌بينيم كه اين افراد چقدر اشتباه مي‌كردند. سوني‌اريكسون از آن سال تاكنون بيست ميليون عدد از اين تلفن‌ها را توليد كرده و نشان داده است كه موسيقي هنوز هم يكي از خواسته‌هاي اصلي مصرف‌كنندگان است.

با اين حال، گذشته از موفقيت توليد تلفن‌هاي واكمن و جذابيت‌هاي مدل جديد w880i سوني اريكسون، در هر محفلي كه مي‌رويد صحبت از iPhone است. در حالي كه هنوز چند ماه به زمان اولين عرضه اين گوشي باقي مانده است.

هياهو، افول، اميد
روز نخستِ هر نمايشگاهي جذابيت خاصي دارد. نام‌هاي بزرگ و فناوري‌هاي نوين گويا در گوش شما فرياد مي‌زنند، اما تلويزيون همراه (mobile TV) امسال بر خلاف سال گذشته مسكوت ماند؛ چراكه اولين ظهور آن براي مصرف‌كننده جذابيتي نداشت.

بسياري از سخنرانان در گردهمايي 3GSM بر اهميت تلويزيون همراه تأكيد داشته‌اند، اما جذابيت را نكته كليدي در موفقيت آن مي‌دانند. در حالي كه دو سال پيش تبليغات فراواني روي اين موضوع مي‌شد و اتفاقاً سوني اريكسون پيش‌قراول بازار بود، اما حالا گرچه هنوز تلويزيون همراه را ايده‌اي جالب مي‌داند، اولويت بالايي براي آن قائل نيست.


در نمايشگاه 3GSM، دو شركت در زمينه محتواي موبايل نمايش خوبي از خود نشان دادند: Openwave، كه روي فناوري‌هاي تأمين محتوا براي موبايل فعاليت مي‌كند و JumpTap، كه خدمات تبليغاتي براي تلفن همراه را به فروش مي‌رساند.

اين دو شركت با همديگر يك سيستم تبليغ روي موبايل را معرفي كرده‌اند كه امكان ارائه تبليغات هدفمند را براي شركت‌هاي تبليغاتي فراهم مي‌كند.

خريد بخشي از سهام شركت هندي Hutch توسط Vodafone، موضوعي بود كه در گوشه‌و‌كنار نمايشگاه درباره آن صحبت مي‌شد.

با اين قرارداد، ودافون حضور خود را در يكي از بزرگ‌ترين بازارهاي بي‌سيم در جهان توسعه مي‌دهد. گوشي‌هاي ارزانقيمت همراه با ويژگي‌هاي قابل قبول، كليد موفقيت در بازارهاي رو به رشد هستند و رئيس سامسونگ، آقاي چوي‌گي‌سونگ، مي‌گويد شركتش در اين حوزه فعال خواهد بود.

در نمايشگاه امسال 3GSM، مايكروسافت از آخرين نسخه سيستم عامل موبايل خود، Windows Mobile 6، پرده برداشت. بزرگ‌ترين تغيير در اين نسخه جديد، هماهنگي با Exchange Server 2007 است، كه مشخصاً با قصد گرفتن بازار از دست BlackBerry رقيب طراحي شده است. بهبود نسخه موبايلي مجموعه آفيس، و شراكت با LG و اپراتور ژاپني Softbank از ديگر ويژگي‌هاي نسخه جديد سيستم عامل موبايل مايكروسافت است، كه قرار است در سه ماهه دوم سال جاري وارد بازار شود.

خدمات و برنامه‌ها
روز دوم كمتر در چشم بازديدكنندگان نشانه‌هاي تعجب و كنجكاوي ديده مي‌شود. اين بار آن‌ها آمده‌اند جزئيات را بدانند. شركت‌ها هم هر چه در چنته دارند، در معرض نمايش مي‌گذارند. نگراني‌هايي وجود دارد. از جمله اين‌كه: آيا صنعت بي‌سيم دارد اشباع مي‌شود و آيا بايد در انتظار اين افول بود؟ پيش‌بيني iSuppli اين است كه رشد صنعت بي‌سيم در سال جاري به 8/12 درصد مي‌رسد كه در مقايسه با نرخ متوسط رشد در سه سال گذشته تقريباً نصف مي‌شود.

با اين همه از پيش‌بيني‌ها و خبرهاي منفي كه بگذريم، خبرهاي مثبتي هم وجود دارد. در نمايشگاه امسال بيشترين دستگاه‌هاي <سازماني> همراه به نمايش گذاشته شد. اكنون كاربران سازماني و شركتي دقيقاً مي‌دانند چه مي‌خواهند؛ push email سرويسي كه به محض رسيدن ايميل به صندوق پست الكترونيك شما، آن را به تلفن همراهتان انتقال مي‌دهد. با نسل سوم تلفن همراه (موسوم به 3G) ، شركتي‌ها و پيشه‌وران مي‌توانند بلافاصله از وجود ايميل جديد مطلع شوند، در وب گشت بزنند، و به دانلود آهنگ بپردازند. حالا كه اين گونه سرويس‌ها توسعه يافته‌اند و گوشي‌هاي تلفن هوشمندتر شده‌اند، اين دسته از كاربران ترجيح مي‌دهند هر دو نياز <كار> و <تفريح> را با يك دستگاه تأمين كنند.


بر اساس يك نظرسنجي كه شركت Visto، ارائه‌دهنده خدمات ايميل روي موبايل، انجام داده است، شصت درصد پاسخ‌دهندگان گفته‌اند كه سال گذشته هزينه ايميل روي موبايل برايشان بيش از حد سنگين بوده است، اما هفتاد درصد گفته‌اند امسال هزينه اين سرويس قابل قبول است.

چهل درصد از پاسخ‌دهندگان از سرويس ايميل روي موبايل استفاده مي‌كرده‌اند. در حالي كه نيمي از اين افراد از سال گذشته به اين سرويس روي آورده‌اند، سي درصد اعلام كرده‌اند كه قصد دارند در دوازده ماه آينده از ايميل روي موبايل استفاده كنند.


سيمبيان، شركت توليد كننده نرم‌افزار موبايل، هم آخرين گزارش مالي خود را در اين نمايشگاه منتشر كرد. بر اساس اين گزارش، درآمد سه ماهه آخر سال 2006 اين شركت نزديك به 88 ميليون دلار بوده است كه سي درصد نسبت به سال گذشته رشد نشان مي‌دهد. به گفته نيگل كليفورد، رئيس سيمبيان، اين شركت در سال گذشته بيش از 51 ميليون دستگاه موبايل را به سيستم‌عامل خود مجهز كرده است.

سيمبيان در حال حاضر، با داشتن هفتاد‌درصد سهم بازار جهاني سيستم عامل موبايل، با رقباي خود فاصله زيادي دارد. در بسياري از كشورها، سيمبيان به وضوح پيشرو است كه البته قسمت بزرگي از آن را مديون بزرگ‌ترين توزيع‌كننده موبايل در جهان، يعني نوكيا، است. نوكيا تقريباً 48 درصد سيمبيان را در اختيار دارد. در ايالات متحده، سيستم عامل RIM محصولBlackBerry در مقام اول است پس از آن Windows Mobile و در رده سوم Symbian قرار دارد.


برنده‌ها و بازنده‌ها
يكي از جذاب‌ترين مباحث ميان شركت‌كنندگان نمايشگاه، موضوع بانكداري موبايل بوده است. به نظر مي‌رسد بعد از هشت سال تجربه معقول، پرداخت از طريق موبايل و بانكداري موبايل بالاخره تكاني بخورد. GSMA، نهاد بين‌المللي متولي فناوري بي‌سيم GSM، گروهي از چهارده اپراتور جهاني را به رهبري KTF كره جنوبي گرد آورده است تا بانكداري روي موبايل را ترويج كنند.

دو سال پيش اگر از اپراتورها درباره VoIP موبايل (استفاده از سرويس صوت از طريق IP براي تلفن همراه) سؤال مي‌كرديد، با توجه به ترش‌رويي آن‌ها هيچ پاسخي نمي‌گرفتيد، اما در نمايشگاه 3GSM امسال، بالاخره اپراتورها حاضر شدند در اين رابطه صحبت كنند؛ هرچند هنوز آن را امكانپذير نمي‌دانند.

به اعتقاد رئيس واحد بين‌الملل
T-Mobile، مشكلات زيادي در مسير استفاده از VoIP براي تلفن همراه وجود دارد و آن طور كه اين سرويس روي دسكتاپ رواج يافت، براي موبايل موفق نخواهد بود.

حال ببينيم برنده‌ها و بازنده‌هاي اين نمايشگاه كدامند. به طور قطع، تلفن‌هاي هوشمند و كاربران شركتي جزء برندگان هستند. با توجه به افت قيمت‌ها و افزايش تقاضاي مصرف‌كنندگان، تلفن‌هاي هوشمند رونق زيادي پيدا كرده‌اند.

با توجه به اشباع بازارهاي اروپا و ايالا‌ت‌متحده شمالي، صنعت موبايل به بازارهاي تازه‌اي چون برزيل، چين، هند، روسيه و آفريقا روي آورده است، كه اين قطعاً به نفع مصرف‌كنندگان اين مناطق تمام خواهد شد.
بازنده اصلي هم <محتواي موبايل> است؛ محتوايي چون بازي‌ها و زنگ‌ها. بازنده ديگر، تلويزيون موبايل است. نوكيا با عرضه N77 ظاهراً هنوز به تلويزيون موبايل معتقد است، اما سوني اريكسون فعلاً كوتاه آمده است.

بابک احترامي
ماهنامه شبکه - اسفند ۱۳۸۵ شماره 75
 

noisymind

Registered User
تاریخ عضویت
15 آپریل 2005
نوشته‌ها
2,994
لایک‌ها
1
سن
44
برای پاکسازی شهر تهران از آنتن‌های مایکرویو، تمام نهادها و سازمان‌هاي مرتبط از جمله مخابرات، شهرداری، بهداشت و درمان، محیط زیست، سازمان‌های نظامی و انتظامی صاحب حق‌اند، اما شهرداری نقش اول را دارد.
موضوع توسعه شبکه‌ تلفن‌همراه در کشور اکنون به گونه‌ای پیش می‌رود که علاوه بر اینکه به اصل مالکیت زیرساخت‌های مخابرات ملی به دليل عدم استفاده كامل از آن‌ها و تمايل به ايجاد زيرساخت موازي بر روي زمين ضربه مي‌زند مشکلات جانبی دیگری هم به دنبال دارد.
اکنون دو اپراتور و يك پيمانكار در توسعه تلفن همراه وجود دارد که عبارتند از شرکت ارتباطات سیار، اپراتور ایرانسل و پيمانكار تالیا که هر سه آنها باید مقید به اصول و قاعده حداقلي زير باشند.
1- از بک بن (backbone) مخابرات ملی استفاده کنند (بک‌بن عبارت است از شبکه خطوط انتقال پر ظرفیت مخابراتی که فقط ترافیک اطلاعات را بین ايستگاه‌ها و شبکه‌های فرعی یا دسترسی جا‌به‌جا می‌کند و به دو صورت بک‌بن راه دور (long haul backbone) و بک‌بن شهری (metro backbone) تعریف می‌شود).
2-خودشان بک بن نسازند بلکه از بک بن ملی بطور موثر استفاده کنند. در مقیاس جهانی که توسعه ارتباطات و مخابرات منطبق بر روند فناوری (trend of technology) است، بک‌بن‌ها روی محیطهای عایق شیشه‌ای یا فیبرنوری ایجاد می‌شوند که ظرفیت حمل اطلاعات فوق العاده بالا دارند به عبارت دیگر عرض باند کافی را در اختیار شبکه‌های فرعی می گذارد كه امروزه الاستيك و نشكن شده‌اند.
به علاوه با استفاده از آنها آلودگی زیست محیطی، تشعشع و انتشار امواج و زیانهای ناشی از آن وجود ندارد به دلیل اینکه به صورت کابل در زیر زمین قرار می گیرند و زیبایی شهر را متاثر نمی کند و ..... ظرف بیست سال گذشته شرکت مخابرات کشور برای بک‌بن شهری و بین شهری سرمایه گذاری هنگفتی انجام داده است، به این دلیل می طلبد که اپراتورهای تلفن همراه طوری هدایت شوند که به طور بایسته‌ای از آن استفاده نمایند و به علاوه اشراف اپراتور ملی بر دیگر اپراتورها کاهش نیابد و تبعات زیان بار جانبي نداشته باشد.
برای وضوح بيشتر موضوع بايد گفت كه با وجود شبکه بک‌بن شهری قوی زیر زمینی، گسترده و پرظرفیت استفاده از دکل‌های بلند دو منظوره برای آنتن BTS و آنتن مایکرویو (که برای اتصال بین سایت‌های BTS به کار می رود) غیر موجه است. می‌توان آنتن‌های کوتاه و ظریف فقط برای BTS نصب نمود و اتصال بین آنها را با استفاده از شبکه زیر زمینی کابل‌های فیبرنوری، کابل‌های فلزی، سامانه‌های دسترسی و .... تامین نمود. به علت وجود شبکه گسترده زیر زمینی كابلي می‌توان انواع توپولوژی‌ها و پشتیبانی‌ها را برای خطوط انتقال بین سایت‌ها در اختیار اپراتورها قرار داد.
با این کار دیگر به دکل‌های مرتفع، با چندین تن فلز احتیاج نیست، زیبایی شهر حفظ می‌شود، تشعشع امواج فرکانس بالای مایکرویو و اثرات زیانبار ناشی از آن نيز حذف و اکو سیستم محیط زيست حفظ می‌شود، یونیزاسیون اطراف آنتن‌های مایکرویو (که می‌تواند نقش کاتالیزوری در ترکیب آلاینده‌های شهری مثل تهران را داشته باشد) دیگر وجود نخواهد داشت. طیف فرکانسی که سرمایه ملی است به نفع **** حفظ می شود و در اختيار كشور باقي مي‌ماند. امروزه در دنیا جزء الزامات است که اپراتورهای شبکه ساز، توسعه منطقی و سالم انجام دهند و در اینجا نیز باید همان مشی (بجای نصب سریع آنتن‌های مایکرویو که مخصوص زمان‌های اضطرار و حوادث غیر مترقبه است و فناوری روز محسوب نمی شود) دنبال شود. بديهي است که باید بر کار اپراتورها چه دولتي و چه خصوصي نظارت چند بعدی صورت گیرد.
به عنوان يك مثال، با روش توسعه حاضر اگر فرض کنیم برای به روز رسانی تلفن‌همراه در تهران بزرگ ده هزار سایت مایکرویو نیاز باشد و آنتن‌های هر سایت فقط ۴ متر مکعب هوای اطراف خود را یونیزه کنند (کاتالیزور ترکیب آلودگی ها) ۴۰ هزار متر مکعب هوای یونیزه بالای سرمان داریم. آیا واقعا توجیهی دارد؟
به عنوان كارشناس فني تكنولوژي هاي جديد و استانداردهاي مخابرات در شركت زيرساخت پيشنهاد مي نمايم كه متولیان مخابرات ، محیط زیست، شهرداری ، بهداشت و درمان، سازمان‌هاي نظامي و انتظامي و.... که هر کدام از جهتی نماینده پاسداری از وظایف سازمانی خود به نفع منافع ملی هستند مخصوصا شهرداری تهران که نماد اندیشه فرابخشی برای آسایش شهروندی است تدبیري امر نمایند تا با وجود گزینه‌های سالم‌تر، فنی‌تر و منطبق با آينده فناوري از این اقدامات جلو گیری شود و اجازه ندهند شهرهاي كشور با شيوه‌هاي زمخت ، قديمي، پر دردسر و ناسالم زير پوشش شبكه تلفن همراه برود.
مخلص کلام این است که برای شهر تهران ايجاد کمربند ایمنی عاری از تشعشع امواج فرکانس بالای مایکرویو(که بی جهت و با شتاب توسط اپراتورها و پيمانكار ارتباطات سيار گسترش می‌یابد) در شعاع صد کیلومتر از مرکز شهر و در شهرهای دیگر به تناسب تراکم جمعیت و و ضريب توسعه شهري بيست تا پنجاه کیلومتر حداقل انتظار است.
در فرهنگ ارتباطات امروز، كاربرد مایکرویو برای مراکز پر جمعیت امری منسوخ شده است . خوشبختانه برای شبکه ما که امروز هیچ گونه اضطراری وجود ندارد، لازم است آنچه را که قبلا نیز ذیل اضطرارهاي كنترل بازار، ايجاد توازن عرضه و تقاضا، آماده نبودن شبكه كابل زير زميني و مواردي از اين دست نصب شده است، ماندگار نشود و در فرایند بهینه سازی جمع آوری شود.
مختار آقاملايي
كارشناس ارشد تكنولوژي‌هاي جديد شركت ارتباطات زيرساخت
 

noisymind

Registered User
تاریخ عضویت
15 آپریل 2005
نوشته‌ها
2,994
لایک‌ها
1
سن
44
پاییز امسال، شاهد ورود اپراتور دوم تلفن همراه که وعده آن مدتها قبل داده شده بود بودیم که با اتفاقاتی که برای این پروژه افتاده بود، انتظار نمیرفت به این زودی ها این اپراتور فعالیت رسمی شبکه خود ر آغاز کند و به راستی ایرانسل ( اپراتور دوم تلفن همراه ایران ) با ورود ناگهانی و غیر منتظره، بسیاری را شگفت زده کرد.
اما این ورود، ورود خوب و قابل قبولی نبود. با اطلاع رسانی ضعیفی که انجام شد، میتوان این اطلاع رسانی را نادیده گرفت و گفت که ایرانسل تقریبا به هیچ وجه اطلاع رسانی نکرد. بسیاری از مردم از آغاز توزیع سیمکارتهای ایرانسل بی خبر بودند و یا آن را با مخابرات یا تالیا یکی میدانستند و از
خود میپرسیدند اگر این سیمکارت دائمی است، پس چرا 150 هزار تومان است؟ و به آن شک میکردند. اطلاعیه آغاز فروش ایرانسل، تنها در 3 روزنامه نه چندان پر مخاطب قرار گرفت و دیگر روزنامه ها تنها خطوطی مبنی بر "واگذاری سیمکارتهای ایرانسل از امروز آغاز شد" و یا "ایرانسل از فردا/امروز واگذار میشود" نوشتند.
البته ایرانسل مدتی بهد با تبلیغات گسترده که هنوز نیز ادامه دارد و هر روز نیز قوی تر میشود، توانست خود را کاملا به مردم و دیگران بشناساند.
قضیه تنها به اینجا ختم نشد. علاوه بر اطلاع رسانی نا مطلوب، مشکل عدم توزیع به موقع سیمکارت در نمایندگی های فروش ایرانسل نیز گریبانگیر مردم و فروشندگان شد و تقریبا پس از 10 روز، تمامی نمایندگی ها دارای سیمکارت شدند.
علت این موضوع، تعطیلی روز قبل از آغاز واگذاری و نیز نوپا و بی تجربه بودن شرکت ایرانسل در این زمینه عنوان شد. اما این مشکل هنگام آغاز توزیع سیمکارتهای پیش پرداختی ( اعتباری ) ایرانسل نیز به همین شکل دیده شد، در حالی که از فعالیت ایرانسل چند ماه میگذشت. مشکل دیگر، سوء استفاده برخی از فروشندگان بود که پول را خارج از قوانین ایرانسل از مشتری دریافت میکردند. مثلا به بهانه های مختلف، وجوه اضافی میگرفتند، با ارائه شماره حساب، مردم را روانه صفهای شلوغ اول ماه بانکها میکردند، یا اینکه پول را دریافت و سیمکارت را چند روز بعد تحویل میدادند یا اینکه شماره های رند را جدا کرده، گرانتر میفروختند و حق مسلم و طبیعی خریداران را از آنها سلب میکردند، یا اینکه بی دلیل مردم را در صف خرید سیمکارت معطل میکردند.
البته بازرسین ایرانسل در این مورد خوب عمل کردند و توانستند تا حد قابل توجهی تخلفات را کاهش دهند. البته با همکاری مردم، میتوانستند بهتر از این نیزعمل کنند.
تا اینجا این مشکل ها را میتوان نادیده گرفت، اما مشکلی که به هیچ وجه نمیتوان از آن چشم پوشی کرد، مشکل عدم آنتن دهی ایرانسل بود که هنوز نیز ادامه دارد.
وعده های عملی نشده ایرانسل در مورد زمان تکمیل پوشش شبکه به خصوص در تهرن، مردم را دلسردتر کرد. ابتدا تاریخ تکمیل پوشش شبکه در تهران، هفته اول آبان، سپس دهه اول آبان، پایان آبان، پایان آذر، دی و سپس بهمن اعلام شد و اکنون نیز که بهمن ماه به پایان رسیده، پایان اسفند ماه زمان این
وعده اعلام شده که معلوم نيست بتوان روی آن حساب کرد.
گویا ایرانسل بر خلاف دیگر اپراتورها و به خصوص شرکتهای ایرانی، با روشهای تبلیغات تجاری سودده کاملا آشنا است.
ایرانسل که شاهد کم شدن صفهای طویل مشتریان خود بود و تنها توانسته بود حدود نیمی از سیمکارتهای خود را بفرشد، شروع به استفاده از مکانیزم های تشویقی کرد. ابتدا دو پیشنهاد "در ماه 30 دقیقه مکالمه رایگان از ایرانسل به ایرانسل" و "انتخاب شماره طلایی برای نفرات هزارم" را ارائه کرد که با استقبال مواجه نشد. سپس، ایرانسل طرح انتخاب شماره طلایی را به اجرا گذاشت که انقلابی در فروش سیمکارتهایش و نیز بازار سیمکارت ایران محسوب میشود. بر اساس این طرح، شخص میتواند شماره دلخواه خود را (شماره تلفن منزل، تاریخ تولد و ...) انتخاب کرده و سیم کارت فعال خود را ( چه دائمی و چه اعتباری) در منزل تحویل بگیرد.
خاصیت خوب سیمکارتهای اعتباری ایرانسل، یکی بودن شماره ها با سیمکارتهای دائمی بوده که شاید بهتر است MCI نیز همین روند را برای سیمکارتهای اعتباری اش انجام دهد.
پیشنهادهای آخر ایرانسل نیز به مناسبت زیبا و شایسته نوروز داده شده که انصافا پیشنهادهای خوبی هستند:
1 - از 29 اسفند تا 5 فروردین، فرستادن sms رایگان به تمامی اپراتورهای داخلی برای همه مشترکین ایرانسل
2 - از 29 اسفند تا 5 فروردین، از ساعت 12 شب تا 6 صبح، تماسهای رایگان برای همه مشترکین ایرانسل به دیگر مشترکین ایرانسل.
3- مي توانيد از 10 اسفند 85 تا 15 فروردين 86 از MMS و GPRS رايگان استفاده كنيد
4 - GPRSو MMSرایگان از 10 اسفند تا 15 فروردین برای تمامی مشترکین ایرانسل
5 - و در پایان، 200 دقیقه (برای کلیه تماسهای داخلی ایران) برای مشترکین سیمکارت دائمی و 5000 تومان شارژ رایگان برای مشترکین سیمکارت اعتباری که از 21 بهمن تا 20 اسفند مشترک ایرانسل بشوند.
قابل ذکر است تمامی تماسهایی که از سیمکارت دائمی ایرانسل برقرار شود 49.9 تومان و تمامی تماسهایی که از سیمکارت اعتباری ایرانسل برقرار شوند 62 تومان هزینه در بر دارند. (صرف نظر از مبدا و مقصد تماس). گزارش ارسال sms (report) نیز در این شبکه رایگان میباشد.
با وجود این مطالب، خودتان قضاوت کنید:ایرانسل خوب است یا بد؟
علی جعفریان - آی تی آنالایزر
 

noisymind

Registered User
تاریخ عضویت
15 آپریل 2005
نوشته‌ها
2,994
لایک‌ها
1
سن
44
بحث اپراتوری فصل بسیار جدید و مفصلی است که در دنیای مترقی متناسب با پیشرفت به آن توجه بیشتری می‌شود. به اپراتوری در زبان فارسی عنوان بهره‌بردار داده شده است. به‌طور مثال در حال حاضر به افرادی که ارتباطات تلفنی را برقرار می‌کنند عنوان بهره‌بردار داده شده و یا به کسانی که کارشان با رایانه است می‌گویند بهره‌بردار یا اپراتور رایانه. از طرفی شرکت‌های مخابراتی اعم از شرکت‌های تلفن ثابت و همراه نیز اپراتور گفته می‌شوند. به این ترتیب معلوم است که اپراتوری‌ها با هم تفاوت دارند.
اپراتوری به معنی جمع‌آوری و اداره یک مجموعه شامل ابزار، عوامل و منابعی است که به تولید و ارایه محصول یا خدماتی بینجامد، مانند بهره‌برداری یا اپراتوری یک هتل یا شرکت‌های مخابراتی. با این حال به‌نظر می‌رسد که این تعریف باید با وضوح درک شود که توضیحات ذیل می‌تواند مفید باشد:
ابزار، عوامل و منابع مرتبط به ارایه یک سرویس با ابزار، عوامل و منابع مربوط به تامین نیازمندی‌ها و پیش‌نیازهای آن سرویس، متفاوتند و گاهی اصلا تشابهی ندارند، از همین‌رو نباید به هم ربط داده شوند، به‌طور مثال تاسیس و ایجاد شبکه مخابراتی با اداره و مدیریت کردن آن امری کاملا جداگانه هستند، چرا‌که ابزار، عوامل و منابع آن‌ها کاملا با هم متفاوت و متمایزند.
از طرفی گزینش و گردآوری ابزار و منابع به پارامترهای فراوانی بستگی دارد که کیفیت و قیمت تنها بخشی از منابع است، به‌طور مثال تمایل دریافت‌کنندگان خدمات به یک وسیله یا سرویس خاص (با نشان تجاری خاص) که بخشی از ابزار است، از خود قیمت و کیفیت مهم‌تر است.
پارامتر دیگر بهره‌برداری (اپراتوری)، گردآوری و سپس اداره و مدیریت آن مجموعه ابزار، عوامل و منابع نیاز به ساختار سازمان‌یافته متناسب دارد که به عقل منفصل اپراتور موسوم است. بد نیست که معنی ابزار، عوامل و منابع را به اختصار بدانیم.
منظور از ابزار، نرم‌افزار و سخت‌افزار است که در مبحث بهره‌برداری به‌کار می‌آید. عوامل به عوامل اقتصادی، محیط سیاسی، فرهنگی و اجتماعی اطلاق می‌شود که در نحوه‌ سیاستگذاری و اداره اپراتوری موثرند. منابع اپراتوری نیز شامل نیروی انسانی و منابع مالی است.
آنچه که بهره‌بردار (اپراتور) را موفق می‌دارد، چگونگی تولید و ارایه خدمات است. باید به این نکته توجه داشت که بهره‌برداری(اپراتوری) با اموری مانند طراحی، ساخت، نصب و راه‌اندازی بسیار متفاوت است. مثلا طراحی، ساخت و نصب لوازم یک هتل با هتلداری و اپراتوری شرکت مخابراتی تفاوت دارد و قابل مقایسه نیست.
بهمن ستوده - بزرگراه فناوری
 

noisymind

Registered User
تاریخ عضویت
15 آپریل 2005
نوشته‌ها
2,994
لایک‌ها
1
سن
44
بالاخره و در شرايطي كه مديران مخابراتي خبر از عدم تمديد زمان ثبت‌نام‌هاي دوره جديد سيم‌كارت‌هاي دولتي داده و حتي مديرعامل شركت ارتباطات سيار با لحني نه چندان مطمئن دوره فعلي را آخرين دوره ثبت‌نام اپراتور دولتي اعلام كرد اما هر دوي اين ادعاها حتي نه آن سوي سال بلكه طي روزهاي گذشته مردود اعلام شد.
در مورد اول يعني عدم تمديد مهلت ثبت‌نام كه رييس هيات‌مديره شركت مخابرات رسما اعلام كرد كه ثبت‌نام‌ها به شكل نامحدود ادامه خواهد يافت البته مقصود از تاكيد ايشان روي اينترنتي بودن ثبت‌نام‌ها اصلا مشخص نيست چرا كه اينجا اينترنتي بودن يا نبودن ثبت‌نام‌ها اصلا مهم نبوده و نكته اصلي همان نفس ماجرا يعني ادامه ثبت‌نام‌هاست اما مورد دوم يعني آخرين دوره واگذاري اپراتور دولتي نيز به راحتي از سوي مسوولان مربوطه رد شد آن هم نه در سال آينده بلكه در همين چند روز باقي‌مانده به پايان سال اعلام شد كه ما سال آينده هم ثبت‌نام مي‌كنيم. اگرچه دولت نيز در لايحه بودجه سال 86 رشدي 35 درصدي را براي اپراتور دولتي متصور شده و روي درآمدهاي فروش اين اپراتور در سال آينده حساب كرده است.
اما چرا ثبت‌نام سيم‌كارت‌هاي دولتي نامحدود شد و سال آينده هم شاهد ادامه ثبت‌نام‌ها خواهيم بود؟ اصل «44» در اين ميان چه مي‌شود؟ چرا به جاي كاسته شدن از فعاليت‌ها شاهد افزايش و گسترش فعاليت‌هاي اپراتور دولتي هستيم؟ چرا كه اين اپراتور علاوه بر سيم‌كارت‌هاي دايمي سابق خود، عرضه سه سيم‌كارت جديد ديگر را نيز در دستور كار خود گذاشته است. اول سيم‌كارت‌هاي اعتباري، دوم سيم‌كارت‌هاي موسوم به دوقلو و سوم سيم‌كارت‌هاي ويژه ارسال SMS!
اگرچه پس از استقبال اندك متقاضيان از سيم‌كارت‌هاي دولتي كه به زعم نگارنده به علت رفع عطش تقاضا بوده و به زعم برخي هم آغاز به كار اپراتور دوم، مديران مخابراتي كشور سعي كردند وانمود كنند كه از وضع موجود يعني منطبق نبودن ميزان ثبت‌نام‌ها با پيش‌بيني ايشان‌خوشحال بوده و اين موضوع را مثبت تلقي مي‌كنند.
اما عمل ايشان با گفتار يكي نشد و زمان ثبت‌نام‌ها به شكل نامحدودي بازماند اگرچه مشخص نيست نحوه واگذاري سيم‌كارت‌هايي كه به شكل نامحدود ثبت‌نام مي‌شود، چگونه خواهد بود.
اينكه چه شد كه ثبت‌نام‌ها از حالت محدود به نامحدود تبديل شد را مديران مخابراتي بايد پاسخ دهند ولي در اين ميان يك احتمال قوي متصور است كه دولت روي درآمد حاصل از فروش سيم‌كارت‌هاي دولتي بسيار بيش از اينها حساب مي‌كرده و شايد معادلات، كمي به هم ريخته است.
به هر تقدير نبايد فراموش كرد كه دولت بايد از درآمدهاي بيست‌ويكمين شركت پولساز خود يعني شركت ارتباطات سيار دير يا زود دل بكند.

علي شميراني
منبع : آی تی آنالایزر
 

noisymind

Registered User
تاریخ عضویت
15 آپریل 2005
نوشته‌ها
2,994
لایک‌ها
1
سن
44
امروزه بیشتر ما تلفن‌‌همراه را به‌عنوان ابزاری ضروری در زندگی روزمره خود مورد استفاده قرار می‌دهیم و در کمتر شرایطی از آن شکایت می‌کنیم. این دستگاه کوچک که باعث شده در هر زمان و مکانی در دسترس باشیم، باعث می‌شود تا هر ماه متحمل پرداخت هزینه‌های فراوان شویم. اگرچه هیچ‌کدام از مشترکان تلفن‌های همراه را از پرداخت این هزینه‌ها گریزی نیست، برخی از رسانه‌ها نویدهای تازه‌ای را در مورد کاهش بهای استفاده از این خدمات داده‌اند. در بریتانیا به تازگی خبرهایی منتشر شده که نشان می‌دهد هزینه استفاده از تلفن‌‌همراه در این منطقه تا سه سال آینده کاهشی قابل ملاحظه خواهد یافت. در کنار این مسایل برخی افراد معتقدند، با وجود اینکه هر ماه هزینه‌های زیادی را پرداخت می‌کنند، شرکت‌های مخابراتی خدمات خود را به‌صورت ایمن به‌دست آن‌ها نمی‌رسانند. برخی افراد ادعا می‌کنند که پس از به‌کار بردن این ابزار به انواع مختلف بیماری‌ها مبتلا شده‌اند و در این میان برخی دیگر می‌گویند که تلفن‌همراه برای آن‌ها هیچ مشکلی ایجاد نکرده است. خبرگزاری BBC برای پاسخ دادن به این پرسش‌ها گفت‌وگویی را با توماس جانسون (Thomas Jönsson) مدیر بخش ارتباطات شبکه‌ای نوکیا انجام داده است.

به نظر شما آیا تلفن‌های همراه برای بدن انسان خطرناک هستند یا اینکه استفاده از آن‌ها هیچ خطری را برای ما به‌دنبال نخواهد داشت؟
باید اعتراف کنم که هیچ‌کس در این کره خاکی جواب سؤال شما را به‌درستی نمی‌داند. این سؤال برای سال‌های طولانی بدون جواب مانده و به‌همین ‌خاطر ما می‌کوشیم که با انجام بررسی‌های وسیع پاسخ مناسبی را برای آن پیدا کنیم. تاکنون هنوز هیچ مطالعه عملی انجام نشده که نتایج حاصل از آن نشان دهد استفاده از تلفن‌همراه می‌تواند برای بدن انسان زیانبار باشد. اگرچه برخی مطالعات باعث شده که نگرانی‌های مشترکان تلفن‌همراه بیشتر شود، ولی باید بدانید که نتایج هیچ‌یک از این تحقیقات و بررسی‌ها هنوز به‌طور کامل تایید نشده‌اند.

از وقتی که یک کاربر تلفن‌همراه را به‌عنوان یکی از ابزارهای لازم و ضروری زندگی در دست می‌گیرد، شرایط زندگی او تغییر می‌کند. بعضی از دانشمندان می‌گویند اگر تلفن‌همراه به‌مدت طولانی توسط افراد مورد استفاده قرار گیرد می‌تواند خطرآفرین باشد که البته باید گفت هنوز ادعاهای این افراد نیز به‌طور کامل پذیرفته نشده است.

با توجه به اظهارات یاد شده، خطرات احتمالی برای یک کاربر تلفن‌همراه شامل چه مواردی می‌شود؟
این‌طور که گفته می‌شود، ممکن است امواج الکترومغناطیسی که از تلفن‌همراه بیرون می‌آید روی سلامت افراد تاثیر بگذارد. در برخی موارد کارشناسان به‌طور خاص اعلام کرده‌اند که اگر فردی از تلفن‌‌همراه استفاده کند، سلول‌ها، مغز و سیستم ایمنی بدن او دچار آسیب‌دیدگی خواهد شد و احتمال بروز بیماری‌های مختلف از سرطان گرفته تا آلزایمر در او افزایش خواهد یافت. بررسی‌های آزمایشگاهی روی موش‌ها نشان داده که امواج الکترومغناطیس اختلالاتی را در سلامت بدن آن‌ها ایجاد کرده است. هنوز به‌طور کامل معلوم نشده که این ادعاها می‌تواند صحت داشت باشد یا نه، در این میان باید توجه داشت که ممکن است مطالعات یاد شده روی انسان‌ها نتایج متفاوتی را حاصل کند.

یک مطالعه که در سال 2002 در کشور فنلاند انجام شده بود نشان می‌داد که امواج الکترومغناطیس آسیب‌های زیادی را به بافت‌های مغز انسان وارد می‌کند. اما پس از آنکه این تحقیقات به اتمام رسید،‌کارشناسان اعلام کردند که برای استفاده از این نتایج نیازمند انجام مطالعات بیشتری هستند. مطالعات دیگری نیز در همان سال در کشور سوئد انجام شده بود که رابطه مستقیمی را بین استفاده از تلفن‌همراه و افزایش احتمال ابتلا به تومورهای مغزی نشان می‌داد. این مطالعات اعلام می‌داشت، آن دسته از کاربرانی که از تلفن‌های همراه نسل اول استفاده می‌کنند 30 برابر بیشتر از دیگر افراد در معرض ابتلا به تومورهای مغزی قرار می‌گیرند. این تحقیق باعث شد تا بحث و جدل فراوانی بین دانشمندان به‌ راه بیفتد، اما پس از آن دیگر هیچ مطالعه‌ای نتایج به‌دست آمده از تلاش‌های محققان سوئدی را تایید نکرد. در سال 2004 مطالعات گسترده‌ای توسط مرکز علمی- تحقیقاتی Karolinska روی 750 سوئدی برگزار شد و در پایان کارشناسان به این نتیجه رسیدند که اگر افراد بیش از 10 سال از تلفن‌همراه استفاده کنند، خطر ابتلا به تومورهای مغزی را در خود افزایش خواهند داد.

برای از میان برداشتن این خطرات احتمالی تاکنون چه تدابیری اندیشیده شده است؟
پس از بروز نگرانی‌های فراوان در بین مردم، دولت بریتانیا در اواخر دهه 1990 مطالعات گسترده‌ای را در این‌باره آغاز کرد. نتایج این تحقیقات که توسط کارشناسان مستقل مرکز تلفن‌همراه بریتانیا انجام شده بود در سال 2000 منتشر شد. سر ویلیام استیوارت (Sir William Stewart) مدیر این موسسه تحقیقاتی، در پایان بررسی‌های خود اعلام کرد که استفاده از تلفن‌همراه هیچ‌گونه خطری را برای افراد به‌دنبال نخواهد داشت و سلامت آن‌ها را به خطر نخواهد انداخت. اما با این وجود کودکان کم سن‌وسال نباید به میزان زیاد از این وسیله استفاده کنند و در این میان بهتر است بزرگ‌ترها نیز آن را کمتر به کار ببرند. سر ویلیام در گزارش مشابهی که در سال 2005 منتشر کرده بود بار دیگر تاکید کرد،‌اگر قرار باشد که تلفن‌همراه برای سلامت انسان‌ها خطرآفرین باشد، این خطر بیش از همه شامل کودکان می‌شود و آن‌ها را با انواع مختلف بیماری‌ها مواجه می‌کند. در سال 2002 میلادی دولت بریتانیا به همراه شرکت‌های فعال در حوزه تلفن‌همراه با سرمایه‌گذاری 4/7 میلیون پوندی، مطالعات تازه‌ای را برای نشان دادن میزان ایمنی تلفن‌همراه آغاز کردند. در این طرح 15 تحقیق به‌صورت مجزا انجام شد تا مشخص شود که این دستگاه چقدر می‌تواند برای انسان‌ها خطرناک باشد. به هر حال در پایان این بررسی‌ها هم مشخص شد که تلفن‌همراه هیچ خطری را برای ما ایجاد نمی‌کند و مردم می‌توانند با خیال راحت از آن استفاده کنند.

آیا این ابزار واقعا برای کودکان خطرناک است؟
نتایج حاصل از تحقیقات استیوارت نشان داد که تلفن‌همراه می‌تواند برای کودکان خطرناک باشد، زیرا سیستم ایمنی بدن کودکان طوری است که در مقابل امواج رادیویی منتشر شده از تلفن‌های همراه آسیب‌پذیری بیشتری را از خود نشان می‌دهند. دلیل افزایش احتمال بروز بیماری در کودکان این است که مغز آن‌ها هنوز در حال رشد است و ماهیچه‌های آن‌ها هنوز به اندازه کافی رشد نکرده‌اند. این مسئله باعث می‌شود تا امواج رادیویی راحت‌تر به بافت‌های درونی بدن نفوذ کنند. علاوه بر این، اگر افراد تصمیم بگیرند که از سنین کودکی استفاده از تلفن‌همراه را آغاز کنند، مدت‌زمانی که این ابزار را در طول عمر خود مورد استفاده قرار می‌دهند، بیشتر خواهد شد و طبق گفته‌برخی کارشناسان، هرچه تلفن‌همراه بیشتر مورد استفاده قرار گیرد، خطر بروز بیماری‌های مختلف را بالاتر خواهد برد. بر این اساس همچنان به کودکان پیشنهاد می‌شود که تلفن‌همراه را کمتر به‌کار برند که تا امروزه مشخص شده کودکان اصلا این صحبت‌ها را جدی نمی‌گیرند. در سال 2001 یک بررسی جامع روی بیش از هزار کودک بریتانیایی انجام شد و در پایان مشخص شد که بیش از 90 درصد بچه‌های زیر 16 سال در این کشور صاحب تلفن‌همراه هستند و از هر 10 نفر، یکی از آن‌ها در طول روز بیش از 45 دقیقه این ابزار را به‌کار می‌برد.

آیا کارخانه‌های تولید تلفن‌همراه فکر می‌کنند که ابزارهایی ایمن و بی‌خطر را در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهند؟
شرکت‌های تولیدکننده تلفن‌همراه نظیر نوکیا سالانه میلیون‌ها دلار را در زمینه افزایش سلامت و ایمنی تلفن‌های همراه هزینه می‌کنند. صاحبان صنایع تلفن‌همراه در جهان بر این باورند که هیچ ارتباطی بین استفاده از این وسیله و افزایش احتمال بیماری‌های مختلف در کاربران وجود ندارد. شرکت‌هایی نظیر نوکیا، موتورولا، سونی‌اریکسون، سامسونگ و... که بزرگ‌ترین مراکز تولید تلفن‌همراه در جهان هستند، از بهترین کارشناسان استفاده می‌کنند تا جلوی بروز هر گونه خطر احتمالی را بگیرند و به‌همین خاطر از دید آن‌ها استفاده از تلفن‌همراه هیچ‌گونه خطری را برای افراد به همراه نخواهد داشت.

کسانی که تلفن‌‌همراه یکی از ابزارهای لازم و ضروری زندگی آن‌هاست، چه اقداماتی را می‌توانند انجام دهند تا خطرات احتمالی ناشی از به‌کارگیری این وسیله کاهش یابد؟
کارشناسان بر این باورند که افراد می‌توانند با انجام یک سری اقدامات ساده از بروز خطرات احتمالی ناشی از به‌کارگیری تلفن‌همراه جلوگیری کنند. تمام محققانی که تاکنون در این زمینه اقداماتی را انجام داده‌اند بر این باورند که هرچه تماس‌های حاصل شده به کمک تلفن‌‌همراه کوتاه‌تر باشد، خطرات کمتری شامل افراد خواهد شد. بسیاری از افراد معتقدند، گوشی‌هایی که به تلفن‌همراه متصل می‌شوند (Hands Free) باعث می‌شوند امواج الکترومغناطیسی از افراد دور شود و خطر ابتلا به بیماری‌در آن‌ها پایین بیاید. در این میان اگر تلفن‌همراه آنتن‌های بیرونی داشته باشد بهتر است، زیرا این آنتن‌ها با دریافت امواج رادیویی اجازه نمی‌دهند تا آن‌ها به بدن کاربر برسد. همه این موارد می‌تواند خطرات یاد شده را در شما پایین بیاورد.

آیا زندگی در اطراف محل نصب دکل‌های آنتن مرکزی تلفن‌همراه (BTS) برای انسان مضر است؟
با پیشرفت فناوری و افزایش توان شبکه مخابراتی برای افزایش مشترکان تلفن‌همراه، مسایل جدیدی برای سلامتی انسان‌ها پیش آمده که به‌نظر می‌رسد هنوز جواب قاطعی برای آن‌ها پیدا نشده است، به‌طوری که از یک طرف لازم است نقاط کور شبکه موبایل با نصب آنتن‌‌های مرکزی تلفن‌های همراه پوشش داده شود و از طرف دیگر نباید با نصب این آنتن‌ها مشکلی برای اهالی محلی که در اطراف آن زندگی می‌کنند پیش آید. اصولا برای حل این مسئله باید به مراجع علمی و به نتایج تحقیقات علمی مراجعه کرد، اما متاسفانه با مطالعه منابع مختلف نمی‌توان به نتیجه‌گیری درستی از میزان خطرناک بودن این اشعه‌ها رسید. تئوری‌ها حاکی از آن است که جریان‌های پرفرکانس و میدان‌های الکترومغناظیسی ممکن است بر سلامت افراد تاثیر بگذارند، اما همه اینها تئوری است و هیچ مورد اثبات شده دقیقی وجود ندارد. آزمایش‌های مختلفی در زمینه تاثیر این امواج بر سلامتی انسان انجام شده و نتایج آن‌ها گاهی از اختلال خواب گرفته تا احتمال بروز سرطان را به این امواج نسبت می‌دهند، ولی واقعیت این است که هنوز هیچ مدرک قاطعی در این زمینه به‌دست نیامده است. تاکنون طراحی‌های مهندسی بر اساس استانداردهای بین‌المللی صورت گرفته و به‌همین خاطر ادعا می‌شود که جلوی بروز هرگونه خطر احتمالی گرفته شده است،‌ولی ما هیچ بررسی عملی در زمینه احتمال مشکل‌زا بودن این آنتن‌ها انجام نداده‌ایم. با توجه به محدودیت و نتایج آزمایش‌های بین‌المللی موجود، به‌نظر نمی‌رسد که در زمینه تاثیر امواج مذکور بر سلامت انسان به این زودی‌ها نتیجه قطعی حاصل شود.

در حال حاضر میزان نفوذ تلفن‌همراه در بین مردم چقدر است و افراد تا چه اندازه به این وسیله اطمینان دارند؟
شرکت کامپیوتری آلماناک، یک شرکت پیشرفته تحقیقاتی نگاه جالبی به استفاده از تلفن‌همراه دارد. طبق گزارش این شرکت، در سال 1990 از هر هزار نفر 1/2 نفر در دنیا از تلفن‌همراه استفاده می‌کردند. تا سال 1995 آمار استفاده از تلفن‌همراه در هر هزار نفر به 6/15 درصد افزایش پیدا کرده بود. تا سال 2005 این عدد یک پرش بزرگ دیگر داشت: 319. طبق پیش‌بینی این شرکت تا سال 2010 از هر هزار نفر 478 نفر از تلفن‌همراه استفاده خواهند کرد که این رقم تقریبا معادل نیمی از جمعیت جهان است. فناوری تلفن‌همراه در طول 20 سال گذشته تغییرات زیادی کرده است. مدل‌های اولیه دهه 80 تقریبا چهار هزار دلار قیمت و نزدیک به یک کیلوگرم وزن داشتند و تنها برای کار استفاده می‌شدند. امروزه مدل‌های پر زرق‌وبرق به‌راحتی در جیب جا می‌شوند و یک دستگاه ضروری برای هر کس، از یک شهروند مسن گرفته تا دانش‌آموزان مدارس ابتدایی هستند. مدل‌های جدیدتر حتی قابلیت ارسال و دریافت پیام‌های کوتاه، جست‌وجو در اینترنت و بارگذاری فیلم را نیز دارند؛ تمام چیزهایی که احتمالا در مخیله الکساندر گراهام‌بل هنگام اختراع تلفن در سال 1876 هم نمی‌گنجید.

به‌طور کلی تاثیرات تلفن‌‌همراه را در زندگی‌های امروزی در چه مواردی می‌بینید؟
تلفن‌همراه فرآیند تماس و در تماس بودن را متحول کرده است. افراد معمولا و تنها از خانه‌ها و یا مکان‌های ثابت با دیگران ارتباط برقرار نمی‌کنند. شما با تلفن‌همراه در همه جا و همواره متصل و مرتبط هستید. امروزه برای مردم کاملا طبیعی شده که زمان زیادی از زندگی روزمره خود را با تلفن‌همراه‌شان بگذرانند. در واقع تلفن‌همراه پدیده‌ای مسلم در زندگی روزمره انگاشته شده که به آن شکل می‌بخشد. وابستگی افراد به تلفن‌همراه‌شان آن‌قدر زیاد می‌شود که همیشه منتظر تماس یا پیغامی هستند. ممکن است افراد در جمع دوستان حضور داشته باشند، اما بارها و بارها تلفن‌همراه‌را که زنگی نزده چک کنند، اگر تماسی نباشد، افراد مهجور و دورافتاده می‌مانند. همچنین تلفن‌همراه زمان و مکان را دگرگون کرده است. شما از طریق تلفن‌همراه و امکانات آن می‌توانید سریع‌تر از گذشته از رخدادهای مهم باخبر شوید. علاوه بر دگرگونی زمان و مکان، این دستگاه کوچک حوزه‌ خصوصی و عمومی را در زندگی روزمره، درنوردیده و پشت سر گذاشته است. هابرماس حوزه عمومی را مکانی می‌داند که ارتباط و استدلال افراد مبنی بر تعقل بوده و استدلال آن‌ها عاری از هر گونه فشار یا اجبار درونی باشد. در واقع برقراری ارتباط فرآیندی خودخواسته بوده و رفتار افراد بر مبنای کنش‌های کلامی است، کنش‌هایی آزادانه و آگاهانه. به‌نظر او حوزه عمومی مکانی است که برای همه قابل دسترس باشد. از طرف دیگر حوزه خصوصی حوزه‌ای است که مسایل فردی در آن پی‌گیری می‌شود. حوزه‌های عمومی و خصوصی بیشتر توسط تلفن‌همراه درهم ادغام شده‌اند. از آن‌جایی که تلفن‌همراه در تمام حوزه‌های زندگی فرد حضور دارد، با ظهور حوزه عمومی مشترک، در همه جا به فرد مجال بحث و گفت‌وگو می‌دهد. شما می‌توانید در تاکسی و در حضور دیگران با دوستتان صحبت‌های شخصی کنید، پس دیگرانی که صدای‌ شما را می‌شنوند با شما در این حوزه شریک می‌شوند، فرد در چنین حوزه‌ای به‌صورت خودخواسته به خودبیانگری می‌پردازد و حوزه‌های عمومی و خصوصی‌اش را درهم ادغام می‌کند.
تلفن‌های همراه یکی از عوامل مهم و به‌صورت بخشی از فرآیند فردی‌ شدن تفسیر می‌شوند. داشتن تلفن‌همراه می‌تواند بر داشتن استقلال فردی و در نتیجه آزادی «خود» دامن بزند و علاوه بر فردی ‌شدن به افزایش تکثر و تولید خود منجر می‌شود. پس در تولید و بازتولید پیام‌های تلفن‌همراه، واقعیت «خود» افزایش و تکثیر می‌یابد، فرد می‌تواند هم‌زمان به افراد مختلفی با مضامین متفاوت و موضوعات گوناگون SMS بزند و با آن‌ها گفت‌وگو کند. امکانات تلفن‌های همراه در روش‌های خیلی خاص و فردی بیشتر از قبل شده که این امر بخشی از فرآیند فردی‌ شدن تلقی می‌شود، چراکه مردم به‌طور روزافزونی آن نوع از زندگی را انتخاب می‌کنند که «خود»شان می‌خواهند.
علاوه بر آن به ساختمند شدن زندگی روزمره کمک می‌کند، زندگی روزمره مبتنی بر عادت‌هاست و از تلفن‌همراه برای عادت بخشیدن به زندگی استفاده می‌شود. تلفن‌همراه می‌تواند نقش ساعت را برای شما بازی کند، می‌تواند قرارهای دیداری و شنیداری‌تان را در وقت معین یادآور شود، به‌جای شما به فرد در آن طرف خط پاسخ ‌دهد و به‌طور خودکار برای دوستان‌تان SMS بفرستد. تلفن، دفترچه یادداشت همراه شماست، دارای ژانرهای سرگرمی است، توسط آن می‌توانید پست الکترونیکی خود را چک کنید و بسیاری امکانات دیگر. مصرف تلفن‌همراه به مردم این امکان را می‌دهد تا زندگی معمول و رایج‌شان را رها کنند و به چیز دیگری روی بیاورند. به‌طور مثال هم‌زمان از تلفن به‌عنوان MP3 Player استفاده کرده و موسیقی‌های مورد علاقه‌شان را بشنوند. تلفن‌همراه امکانات ویژه‌ای را در تجربه‌های زیباشناختی به‌وجود می‌آورد: با استفاده از دوربین تلفن‌همراه، شما همیشه به‌دنبال سوژه‌هایی ناب می‌گردید. در نهایت تلفن پس از مدتی جزئی از زندگی روزمره شما می‌شود. تلفن‌همراه همیشه «همراه» شماست.
سید میثم لطفی - بزرگراه فناوری
 

noisymind

Registered User
تاریخ عضویت
15 آپریل 2005
نوشته‌ها
2,994
لایک‌ها
1
سن
44
پیشنهاد شرکت ایرانسل، به منظور اصلاح تعرفه مبنی بر اعطای اختیار به مشترکان و محاسبه تعرفه مکالمه ایرانسل به ایرانسل بر اساس هر دقیقه 49.9 تومان و ایرانسل به خارج از شبکه بر اساس هر دقیقه 76 تومان توسط سازمان تنظیم مقررات رد و برگرداننده شد.

مهندس محمود خسروی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، در گفت‌وگو با خبرنگار سیتنا، اظهار داشت: ایرانسل، ابتدا باید تعرفه مکالمات مشترکان را بر حسب ثانیه محاسبه کرده و سپس پیشنهاد افزایش آن را ارائه دهد.
خسروی، گفت: ایرانسل می‌تواند پیشنهاد افزایش تعرفه را در قالب قانون و پروانه مربوطه (که مجاز به افزایش تعرفه و محاسبه آن، 20 درصد بالای تعرفه موثر اپراتور اول است) را به سازمان تنظیم مقررات ارائه دهد.
رییس سازمان تنظیم مقررات، تصریح کرد: تبلیغ تعرفه 49.9 تومانی و محاسبه مکالمه برحسب دقیقه که باعث تحمیل هزینه بیشتر بر مشترکان می‌شود، کاری غیر قانونی است که با این موضوع برخورد شده و تصمیمات بعدی نیز در راه است.
وی، افزود: در صورت عدم اصلاح این موضوع، اجازه برقراری ارتباط شهرهای بعدی به ایرانسل داده نمی‌شود و برخورد بعدی نیز قطع ارتباط ایرانسل خواهد بود؛ البته چون این امر فشارهایی را به مشترکان فعلی این شرکت وارد می‌آورد، با تلاش هیات‌مدیره ایرانسل و تغییرات نرم‌افزاری از سوی آن‌ها این اتفاقا رخ نخواهد داد.
خسروی، تاکید کرد: در صورت عدم اصلاح تعرفه از دقیقه به ثانیه، اجازه برقراری ارتباط سایر شهرهای کشور به ایرانسل داده نمی‌شود.
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، در پایان گفت: خسارات وارده به مشترکان ایرانسل در خصوص محاسبه تعرفه برحسب دقیقه به جای ثانیه نیز طبق اعلام مسوولان ایرانسل، "تا ریال آخر" بازخواهد گشت.
ايرانسل از آنچه توليد داخل بوده استفاه كرده‌است
رييس سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي وزارت ارتباطات،اعلام كرد ايرانسل گزارشي درباره چگونگي اجراي بند ‪ ۶‬ماده واحده مجلس پيرامون خريد ‪ ۵۱‬درصد تجهيزات از داخل ارايه كرده كه براساس آن دستگاه‌هاي توليد داخل را خريداري كرده‌است.
"محمود خسروي" روزسه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه ارتباطات ايرنا افزود: وقتي در زمان كسب حق امتياز اپراتور دوم و بعد از آن توليد داخلي تجهيزات شبكه تلفن همراه وجود ندارد ، نمي‌توان به متولي اعلام كرد از ‪۵۱‬ درصد توليد داخل استفاده كند.
معاون وزير ارتباطات گفت: بنا بر اين ، ايرانسل خود انتقال فناوري را آغاز كرده است و از جمله در قراردادي كه با شركت " هوابي" چين داشته، آن را ملزم كرده كه خط توليد خود را بعد از مدتي به ايران بياورد.
به گفته وي، " با اينكه ساله‌اي سال است كه بيش از يك سوم شبكه تلفن همراه ايران از نوكيا تامين مي‌شود، تنها ايرانسل بوده كه‌مديرعامل‌اين شركت را به ايران آورده و اعلام كرده اگر مي‌خواهد درشبكه ايرانسل شركت كند بايد فناوري خود را به ايران انتقال دهد و در ايران توليد كند".
هفته گذشته از وزير صنايع و معادن نقل شد كه گفته است چون ايرانسل به اين بند از ماده واحده عمل نكرده، ممكن است قرارداد آن معلق شود.
خسروي گفت: در ايران همه جلوي كار را مي‌توانند بگيرند ، اصل مطلب اين است كه بتوان زمينه انجام كاري را فراهم كرد.
وي افزود: وزارت صنايع ابتدا بايد خط توليد داخلي تجهيزات تلفن همراه راراه بيندازد و اين خط توليد گواهينامه تاييد بگيرد، آنگاه اگر كسي به تعهدش در قبال استفاده از تجهيزات داخلي عمل نكرد، قابل بازخواست است.
معاون وزير ارتباطات همچنين گفت: به‌رغم اينكه اپراتور دوم تلفن همراه مانند كودك تازه متولد شده‌است و نياز به‌مراقبت دارد، ولي وجودش خيرو بركت -هاي زيادي مثل رقابتي شدن فضاي كار، پايين آمدن تعرفه‌ها و خدمات جديدتر و بهتر (مثل اينترنت از طريق تلفن) دارد و مشتري‌مداري وقتي مفهوم مي‌يابد كه رقابتي باشد.
وي ادامه داد: پروژه اپراتور دوم بدون يك ريال هزينه كردن ايران، حدود يك ميليارد دلار سرمايه خارجي وارد كشور كرده و بين چندهزار نفر بصورت مستقيم،از نصب‌كنندگان تجهيزات گرفته تا توزيع‌كنندگان سيم‌كارت، كار ايجاد كرده واين گونه صحبتها مقداري روي سرمايه‌گذاران خارجي و مردم تاثير دارد.
 

pooya007

Registered User
تاریخ عضویت
29 جولای 2005
نوشته‌ها
3,833
لایک‌ها
13
محل سکونت
آخر خط
سبيت، يكي از بزرگ‌ترين نمايشگاه‌هاي فن‌آوري جهان كه چشم‌انداز آينده‌ي فن‌آوري مدرن را در معرض ديد حاضران مي‌گذارد،‌ گشايش يافت.

به گزارش سرويس فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين نمايشگاه فن‌آوري مدرن روز پنج‌شنبه با نمايش محصولات جديد رايانه‌يي ارتباطي و لوازم خانگي در شهر ‌هانوفر آلمان گشايش يافت.

در اين نمايشگاه كه تا 21 مارس - اول فروردين - ادامه دارد،‌ بيش از شش هزار شركت از 77 كشور جهان به ارايه‌ي محصولات خود خواهند پرداخت و بيش از 430 هزار نفر بازديد كننده خواهد داشت.

نمايشگاه سبيت امسال پيشرفت‌هاي جديد در زمينه‌ي مكالمه‌ي تلفن اينترنتي،‌ تلفن‌هاي همراه با سرعت اتصال بالا به اينترنت، نسل جديد دستگاه پخش دي وي دي و هدايت گرهاي قابل حمل را مورد انعكاس قرار خواهد داد. همچنين ناظران صنعت حضور سيستم عامل جديد مايكروسافت ويندوز ويستا را مورد توجه قرار مي‌دهند.

بر اساس اين گزارش سرويس‌هاي تلويزيوني و هزينه‌هاي رومينگ نيز دو موضوع داغ ديگر هستند زيرا وزيران ارتباطات 18 كشور اتحاديه‌ي اروپا روز پنج‌شنبه در حاشيه‌ي اين نمايشگاه براي ايجاد راهبردهاي جديد در اين زمينه گردهم آمدند.

در اين رويداد بزرگ ابزارهاي عجيب و نوآوري‌هايي كه شايد دنيا را تسخير كنند،‌ به نمايش در خواهند آمد و كارشناسان فن‌آوري بي‌صبرانه منتظر مشاهده‌ي مواردي چون شلوار مجهز به تلفن همراه،‌ ماشين ورزشي BMW كه حرف مي‌زند و گوش مي‌كند و آيينه حمامي‌ كه خبرهاي سهام را مي‌دهد، هستند.

سازمان‌دهندگان اين نمايشگاه اميدوارند تلفيق نمايش محصولات مهم و سرگرمي‌ تخيلي موجب افزايش حضور در اين نمايشگاه شود كه در مقايسه با سال 2001، حاضران آن به نصف و فضاي نمايشگاه به يك سوم تقليل يافته است.

شركت‌هاي صاحب نامي‌ چون اپل، اچ پي و سيسكوسيستم از سبيت كنار كشيده‌اند و شركت‌هاي موتورولا، نوكيا، سيكو اپسون، سيمانتك و لنووي چين از غايبان نمايشگاه امسال هستند
 

pooya007

Registered User
تاریخ عضویت
29 جولای 2005
نوشته‌ها
3,833
لایک‌ها
13
محل سکونت
آخر خط
رييس سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي گفت: با توجه به سپري شدن سال اول از قرارداد ‌١٥ ساله‌ي اپراتور دوم تلفن همراه، قرار است ايرانسل سيستم صدور صورت‌حساب خود را بر اساس تعرفه‌هاي جديد و مطابق قوانين و مقررات مندرج در موافقت‌نامه‌ي پروانه مربوطه را به سازمان اعلام كند تا سال آينده در مورد آن تصميم‌گيري و پس از ابلاغ، متناسب با آن سيستم صدور صورت‌حساب خود را اصلاح كنند.
محمود خسروي در گفت‌وگو با خبرنگار ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: مذاكرات بر مبناي موافقت‌نامه‌ي پروانه به منظور اصلاح محاسبه‌ي تعرفه از دقيقه به ثانيه انجام پذيرفته و در صورت ارتقا با موافقت‌نامه و توافق نهايي اضافه‌ي پرداخت مبالغ مشتركان به آن‌ها باز پرداخت داده خواهد شد.
وي با بيان اين كه نرم‌افزار مورد نظر در رابطه با اين كار، اصلاح و براي اجرا آماده شده است، گفت: ايرانسل بايد هرچه سريع‌تر در اين زمينه اقدام كند و پس از آن مي‌تواند پيشنهاد افزايش تعرفه‌ها را مطرح و ارايه كند.
رييس سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي ادامه داد: در ابتداي شروع به كار ايرانسل و واگذاري سيم‌كارت‌ها به دليل محدود بودن شبكه‌ تعرفه‌ي ‌٩/٤٩ تومان اعمال شد اما به آن‌ها اعلام كرديم كه بعد از گسترش شبكه خود مي‌توانند پيشنهاد افزايش آن را داشته باشند؛ البته آن‌ها مجاز به افزايش تعرفه و محاسبه آن به مبلغ ‌٢٠ درصد بالاتر از تعرفه‌ي موثر اپراتور اول‌اند.
خسروي ادامه داد: اپراتور دوم تلفن همراه قصد افزايش تعرفه را براي مشتركان ايرانسل به خارج از شبكه را دارد و اعلام كرده كه در رابطه با تعرفه‌ي مكالمات ايرانسل به ايرانسل افزايشي را نخواهد داشت و به همين دليل به مبلغ ‌٩/٤٩ تومان براي مشتركان ايرانسل به ايرانسل و مبلغ ‌٧٦ تومان را براي مشتركان خارج از شبكه پيشنهاد داده كه موضوع در سازمان در دست بررسي و تصميم‌گيري است
 

pooya007

Registered User
تاریخ عضویت
29 جولای 2005
نوشته‌ها
3,833
لایک‌ها
13
محل سکونت
آخر خط
مقايسه‌ها نشان مي‌دهند كه قيمت سيم‌كارت‌ تلفن ‌همراه در بازار در روندي بي‌سابقه تا حدود 200 هزار تومان نسبت به اوايل سال جاري كاهش داشته است.

به گزارش خبرنگار سرويس ارتباطات ايسنا قيمت سيم‌كارت صفر با كد دو تا 210 هزار تومان ، كد سه تا 190 هزار تومان، كد پنج تا 210 هزار تومان، قيمت سيم‌كارت با كد شش تا 230 هزار تومان نسبت به اوايل سال 85 كاهش داشته است.

سيم‌كارت صفر با كد چهار نسبت به اوايل تيرماه كه واگذاري‌هاي آن آغاز ‌شد تا حدود 160 هزار تومان و سيم‌كارت‌ها با كد هفت نسبت به اوايل واگذاري در بازار يعني اواخر آذرماه تا 90 هزار تومان كاهش داشته است.

بنا بر اظهارات فروشندگان سيم‌كارت تلفن همراه، سيم‌كارت صفر با كد دو در بازار امروز تهران تا 420 هزار تومان خريداري و تا 435 هزار تومان به فروش مي‌رسد و سيم‌كارت صفر با كد سه تا400 هزار تومان خريداري و تا 420 هزار تومان فروخته مي‌شود؛ سيم‌كارت صفر با كد چهار تا 300 هزار تومان خريداري شده و تا 320 هزار تومان به فروش مي‌رسد.

سيم‌كارت صفر با كد پنج تا 340 هزار تومان خريداري شده و تا 355 هزار تومان به فروش مي‌رسد و قيمت خريد سيم‌كارت صفر با كد شش تا 320 هزار تومان و قيمت فروش آن تا 335 هزار تومان است، قيمت خريد سيم‌كارت صفر با كد هفت به مبلغ 290 تومان و قيمت فروش آن تا 300 هزار تومان است.

به گفته‌ي فروشندگان بازار قيمت سيم‌كارت‌ با همه‌ي كدها در طي چند هفته اخير كاهش بيشتري داشته و اين كاهش در بازار كاملا مشهود است و از طرفي به دليل كاهش و كم بودن تقاضا روند بي‌رونقي خريد و فروش در بازار ادامه دارد كه سيم‌كارت‌هاي اعتباري ايرانسل و ورود آن‌ها به بازار در اين بين مهم‌ترين عامل در اين وضعيت به شمار مي‌رود.

به گزارش ايسنا يكي از فروشندگان سيم‌كارت تلفن همراه در ارزيابي خود از وضعيت فعلي بازار گفت:‌ بازار خريد و فروش سيم‌كارت تلفن همراه در وضعيت بسيار بدي قرار دارد و خريد و فروش كاهش بسيار شديدي يافته است، البته در چند روز اخير وضعيت كمي بهتر شده است اما فروشندگان در مورد علت آن اظهار بي‌اطلاعي كردند.

آن‌ها همچنين با اشاره به ورود سيم‌كارت‌هاي ايرانسل يادآور شدند: از زمان ورود اين سيم‌كارت‌ها شاهد ايجاد شوك شديدي در بازار بوديم كه بعد از گذشت مدت زماني هنوز با اين وضعيت رو به رو هستيم و ميزان تقاضا و خريد و فروش در بازار كاهش شديدي يافته است و تعداد خريداران و متقاضيان سيم‌كارت در بازار كاهش داشته زيرا سيم‌كارت‌هاي ايرانسل همه‌ي تقاضاها را تحت پوشش خود قرار داده است.

يكي ديگر از فروشندگان نيز در ارزيابي خود از وضعيت بازار گفت:‌ بازار خريد و فروش سيم‌كارت در وضعيت بسيار بدي به سر مي‌برد و خريد و فروشي انجام نمي‌شود و اين در حالي است كه فعالان بازار پيش از اين معتقد بودند كه با نزديك شدن به زمان آغاز سال جديد قيمت سيم‌كارت‌هاي اپراتور اول در بازار روند افزايشي خواهد داشت زيرا در مقطع زماني باقي مانده تا آغاز سال جديد تقاضاها افزايش مي‌يابد و اين افزايش طبيعتا مي‌تواند افزايش قيمت را به دنبال داشته باشد.

رييس انجمن فروشندگان گوشي تلفن همراه و لوازم جانبي در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا، در ارزيابي خود از وضعيت بازار گفت: باتوجه به ثبت نام مخابرات و وضعيتي كه در بازار خريد و فروش سيم‌كارت در سال جاري به وجود آمد باعث شد بازار در مقطعي اشباع شده و به دليل وجود تنوع در بخش شبكه‌ي تلفن همراه درصد قابل توجهي از تقاضا پوشش داده شد و به همين دليل سيم‌كارت‌ها در زماني و در حد گسترده در بازار عرضه شود.

افشار فروتن لاريجاني، با بيان اين كه در هفته‌هاي اخير با توجه به كاهش تقاضا كاهش قيمت را شاهد بوديم، گفت:‌ در سال جاري ورود اپراتور دوم تلفن همراه در بازار باعث شد خلاء بين تاليا و اپراتور اول و سطح عظيمي‌ از تقاضاها پوشش داده شود.

وي گفت: با توجه به توسعه‌ي اپراتور دوم و گسترش آن تصور مي‌كنم در سال جديد قيمت‌ها به يك ثبات برسد و از طرفي ورود اين اپراتور نيز ايجاد رقابت كرده و اين موضوع در نهايت به نفع كاربران و مشتركان شده است.

به اعتقاد وي در سال 86 خروج سرمايه گذاران را از اين حوزه شاهد خواهيم بود و فقط در حد نياز متقاضي بازار فعال خواهد بود و با توجه به استقبال مردم از كدهاي قديمي ‌به اعتقاد من در كد يك افزايش قيمت قابل توجهي را در سال جديد شاهد خواهيم بود.

او در ارزيابي خود از وضعيت بازار خريد و فروش سيم‌كارت در سال 85 به خبرنگار ايسنا گفت: كاهش قيمت سيم‌كارت دور از انتظار نبود و با توجه به واگذاري‌ اولويت‌هاي جديد، روند رو به كاهش در قيمت سيم‌كارت‌ها را پيش بيني مي‌كرديم.

وي پيش از اين نيز گفته بود كه با توجه به اختلاف قيمت كدها، ميزان دقيق كاهش قيمت‌ها را نمي‌توان پيش‌بيني كرد و از طرفي به طور قطع با اين روند، قيمت سيم‌كارت‌ با كد هفت تا مرز قيمت ثبت‌نامي يعني 300 هزار تومان خواهد رسيد و پنج تا 10 هزار تومان در نوسان خواهد بود.

بنا بر اظهارات فعالان بازار سيم‌كارت‌ها با اين روند كاهش هم‌چنان كدهاي چهار و هفت بيشترين خريد و فروش را در بازار دارند و علت اين امر ارزان بودن قيمت اين سيم‌كارت‌ها نسبت به بقيه‌ي سيم‌كارت‌هاست
 
بالا