پویا-دانش
Registered User
- تاریخ عضویت
- 8 ژوئن 2012
- نوشتهها
- 276
- لایکها
- 78
سلامببین برادر بزرگوارم من یه چند تا نکته به ذهنم میرسه که سعی میکنم برات شرحشون بدم :
1 - با شرایط فعلی شما ادامه تحصیل برات بهترین گزینه ی ممکن هستش ! چرا ؟ چون شما به قول خودت نه پس اندازی داری نه کار درست و حسابی پس نتیجه میگیریم که گزینه ی ادامه ی تحصیل اونم در این سنین دقیقا جون میده برای افرادی با شرایط شما ! مثلا اگه شما الان یه شغلی داشتی که ماهی 15 میلیون درآمدت بود یا اصلا نه ماهی 5 میلیون درآمد داشتی بنده گزینه ی ادامه تحصیل رو برات مناسب نمیدونستم ولی با شرایطی که فعلا داری ( که احتمالا بر اثر این وضعیتت به یک مقدار دلزدگی و افسردگی هم دچار شدی ) بنده میگم تحصیلاتت رو بیدرنگ ادامه بده چون چیزی رو که از دست نمیدی که !
2 - ببین برای مثال اشتغال با داشتن مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد توی شرکت های خصوصی نهایتا منجر به 50 یا 100 هزار تومن افزایش حقوق میشه خصوصا وقتی که مدرکت غیر مرتبط با کارت باشه و به اصطلاح مدرکت برای اون بخش خصوصی سودآوری و بازده نداشته باشه ! پس در این حالت داشتن مدرک فقط ممکنه برات شان حیثیتی و اطمینان درونی بالاتری رو به ارمغان بیاره نه مالی ( درست عین احساس سرمستی و دلگرمی جوونی که وقتی یه چاقو ته جیبشه احساس امنیت بیشتری توی اجتماع میکنه و با اعتماد به نفس بهتری توی محیط چرخ میزنه هر چند که در عمل حمل اون چاقو براش ناکارآمد و غیر مفیده ) ! از یه طرف دیگه توی بخش های دولتی خوب مثل آموزش و پرورش یا بهداشت و درمان یا نیروهای مسلح و .... سال هاست که ظرفیت ها پر شده و پذیرش ها به شدت وابسته به بند پ شده در عین حالیکه در همین زمان به علت تعداد بالای پذیرش و اشتغال افراد در این ارگان ها حقوق و مزایای پرسنل فعلیش هم کاهش چشمگیر داشته به طوری که خود این پرسنل فعلی این ارگان ها همش در حال جستجو برای پیدا کردن کار دوم یا آزاد هستند یا حداقل حداقلش میخواند به یه نحوی از این سازمان ها بزنند بیرون چون چرخ زندگیشون حقیقتا نمیچرخه ! در مجموع جان کلامم اینه که چیز زیادی از دست ندادی پس شروع کن !
3 - شما الان 31 سالته ( درست همسن من هستی ) فرض کن که مثلا بخوای تا 75 سالگی حداقل حداقل عمر کنی ! حالا یعنی میخوای 44 سال دیگه ی باقیمونده ی عمرت رو هی افسوس بخوری که چرا مثلا تا حالا 10 سال وقتتو تلف کردی ؟ شرط میبندم اگه همین امروز استارت بزنی و نا امیدی رو بگذاری کنار سر 40 سالگی دکترات رو هم گرفتی و از 80 درصد افراد تحصیل کرده ای که سر 18 سالگی رفتند دانشگاه هم جلوتر هستی چون این بینش و بصیرت و دیدگاهی که الان شما به تحصیلات و علم داری عمرا یک جوون 18 ساله داشته باشه !
4 - بزار یکم خودمونی تر بهت بگم الان منی که خیر سرم 8 ساله مدرکم رو گرفتم ( لیسانس فیزیک اتمی دارم ) چه غلطی کردم که با عرض معذرت شما نکردی که اینقدر احساس عقب موندن از جامعه میکنی ؟ بنده و امثال من که 99 درصد افراد مثلا تحصیل کرده ی جامعه رو تشکیل میدیم چه اکتشافی کردیم که شما نکردی ؟ بزار یکم مساله رو برات بازترش کنم ! ببین انیشتن تو 24 سالگی نظریه نسبیت خاص و پدیده فتو الکتریک رو ارائه داد ! نیوتن تو 22 سالگی مکانیک نیوتنی و حساب دیفرانسیل و انتگرال ابداع کرد و ...... ! حالا اگه این تعداد افراد انگشت شمار در تاریخو که همه شون رو هم 500 یا 1000 نفر بیشتر نمیشند رو بگذاری کنار بقیه ی ماها افراد معمولی همه سیاه لشکریم ! یعنی در بین ما افراد معمولی و عادی فرقی بین اونی که تو 22 سالگی کارشناسی گرفته با اونی که 32 سالگی گرفته یا حتی اونی که 42 سالگی گرفته نیست چون ما افراد حاشیه نشین تولید علم که نداریم مدرکمون رو هم که میگیریم نهایتش یه جا میریم سر کار و تا آخر عمرمون هم همین زندگی یکنواخت و تکرارری رو بارها و بارها تکرار میکنیم ! از یه طرف دیگه اگه مدرک دانشگاه هایی مثل صنعتی شریف و دانشگاه تهران و در درجه بعدی امیرکبیر و شهیدبهشتی و علم و صنعت بگذاری کنار ( البته این ها هم تو یکسری رشته ها و رتبه های خاص و گرنه طرف با 18 هزار هم کشاورزی دانشگاه تهران قبول شده ) مدرک دانشگاه هایی مثل آزاد و پیام نور و علمی کاربردی و مجازی و پردیس و شبانه و پاره وقت و .... این ها چه تحفه ای هستند که حالا ده سال دیر یا زود گرفتنشون تاثیر خاصی رو حال آدم داشته باشه ! این ها رو هم گفتم که باز بهت ثابت کنم از هیچ چی عقب نیستی !
5 - شما الان پیش دانشگاهیت رو تموم کردی یعنی 12 سال درس خوندی یعنی 70 درصد مسیر اومدی یه یا علی بگی اون 30 درصد هم تموم کردی رفته پی کارش ! حیف نیست برای 4 سال ادامه تحصیل باقیمونده اینقدر داری خودتو عذاب میدی ! درسته اگه تو 22 سالگی مدرکت رو میگرفتی بهتر بود ولی حسابشو بکن ما تو مملکتی داریم زندگی میکنیم که 7.5 میلیون نفر از افراد بالای 18 سالش سواد خواندن و نوشتن هم ندارند یا در حالت خوب خوبش تحصیلاتی در حد ابتدایی دارند پس زیاد به خودت تلقین نکن که همه رفتند و یه چیزی شدند و شما الان از قافله ی دانشمندان و فلاسفه و مخترعان و شعرا و نویسندگان و .... جا موندی !
6 - در آخر یادت باشه بسیاری از افراد معاصر هستند که تحصیلاتشون رو در سنین بالا شروع کردند و بسیار هم موفق شدند ! بسیار موفق تر از اون هایی که سر وقتش رفتند دانشگاه ! برای مثال :
پرفسور ادوارد ویتن یکی از بزرگترین ریاضیدان ها و فیزیکدان های حال حاضر جهان که جایزه فیلدز ریاضیات رو هم برده فیزیک خوندن رو از 24 سالگی شروع کرده !
دکتر علی ملک حسینی که پدر پیوند کبد ایران هستش پزشکی رو از 26 سالگی شروع کرده !
مهندس نورمن فاستر یکی از برجسته ترین معماران معاصر که جایزه ی پریتزکر رو برده ! جایزه پریتزکر مثل نوبل در علوم پایه میمونه ! ایشون در 27 سالگی تازه تحصیلات دانشگاهی خودش شروع کرده و در دوران دبیرستان برای چندین سال ترک تحصیل کرده بوده !
خیلی الهام بخش بود.
لطفا بیشتر بفرمایید.