• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اقتصاد : نکات و مشاهدات و اخبار اقتصادی ( به زبان ساده طبیعتا !)

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
اینجا درباره اقتصاد صحبت میشه ( خب اینو که توی عنوانش هم خوندیم ! ) ... اقتصاد خیلی جالب تر از اون چیزیه که به نظر میاد ... به جون خودم ... اینجا سعی می کنیم هم نکات جالب اش رو بگیم ، هم بخش های جالب مقالاتی که خوندیم .... هم برداشت هایی که داریم ... و خلاصه چهارتا چیز بگیم که بدرد بخوره ...

دیگه ... هممم ... آها ... هم بدفهمی های اقتصادی ( مودبانه تر : غلطهای مصطلح
tooth.gif
) رو اصلاح کنیم : بالاخره انتشار اسکناس 5000 تومنی روی تورم اثر میذاره یا نه ؟ بالاخره آمریکایی ها پولدارن ، یا دخل و خرجشون مساویه ؟ ... بالاخره ....

* اخبار اقتصادی داریم ، اما کمتر ... سعی کنید از اخبار نتیجه بگیرید و روی این نتیجه تاکید کنید ...

* در راستای نکته بالا ، copy-paste رو به حداقل برسونید .. بجاش برداشت خودتون رو با لحن خودتون بنویسید ...

ادیت : البته واضح و مبرهن است که سیاست از اقتصاد جدا نیست و یکی روی دیگری تاثیر می گذارد... اما شما سعی کنید فقط از دومی حرف بزنید ...

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
یکی از بحث های همیشگی جمعهای دوستانه ، اینه که فرضا در مقایسه با یه کشور پیشرفته مثل امریکا ، " تو ایران همه چیز ارزونه یا گرونه بالاخره ؟ " " ما پولداریم یا فقیریم ؟ " ... یه جواب مصطلح اینه که " درسته که توی امریکا ، مردم پولدارترن ، ولی در عوض اونجا همه چیز گرونتره " ... واضحه که این جواب رو بارها شنیدیم ... ولی خب این جواب ، تا حدودی یه غلط مصطلحه .. چرا ؟ الان میگم ...
coffee(1).gif

اقتصاد دانا واسه اینکه بتونن جواب درستی به این سوال بدن ، اومدن بین سه پارامتر : درآمد ، گرونی ، زمان کار و اینا یه معادله ایجاد کنیم و به ساده ترین شکل مطرحش کردن :

" چقدر طول می کشه تا یه کارگر بتونه واسه خودش یه مک دانلد بخره ؟ " ... ( باور کنید قضیه جدیه ! )

این سوال ، فوق العاده اس
download.aspx
.. چون هم عامل دستمزد رو در نظر گرفته و هم عامل سطح قیمت ها ... ضمنا درکش خیلی ساده اس ...

حالا بالاخره جواب چیه :

براساس این معادله ، توی کشوری مثل امریکا ظاهرا 45 دقیقه زمان واسه این کار کافیه .. یعنی پولی که یه کارگر ظرف 45 دقیقه درمیاره واسه خریدن یه مک دانلد کافیه .... توی بنگلادش ( کشور فقیر ) این عدد نزدیک به 3.5 ساعته اگه اشتباه نکنم ... توی ایران هم حدودا 2 ساعت و خورده ای ( حدود سه برابر U.S )...

بنابراین راحت میشه نتیجه گرفت که با وجود اینکه ممکنه اونجا گرونی بیشتر باشه ولی درامدها بالاتره و می تونه این فاصله رو پوشش بده ... ( میشه قضیه رو تعمیم داد به موارد دیگه ، مثلا اونجا با حقوق 6 ماهش می تونه یه ماشین متوسط بخره ... اینجا با حقوق بیست ماهش – می بینید که همون نسبت 3 برابر حفظ شده
garfield.gif
)

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
ما معمولا هند رو بعنوان یه کشور فقیر می شناسیم ... خب همینطور هم هست ...یعنی حدود 75 درصد مردم این کشور جزو اقشار فقیر و کم درآمد هستن .. اما رشد اقتصادی سرسام آور هند ، اگه همینطوری ادامه پیدا کنه ( که ظاهرا می کنه ) ، بالاخره یه روزی باید روی زندگی این مردم ، تاثیر مثبت بذاره ... نه ؟
169.gif

محاسبه شده که اگه رشد اقتصادی هند تا 20 سال دیگه ، همینطوری پیش بره ... یعنی بطور متوسط 7.3 باشه ، بازار مصرفی این کشور حتی می تونی از آلمان هم رد بشه...
یعنی چی ؟ یعنی شرایطی که الان هند داره ، شرایطیه که همه تجارت ها می تونن از حضور و سرمایه گذاری در اون کشور سود ببرن ( مانع تراشی نکردن واسه شون ) ...در نتیجه همین رونق اقتصادی ، مردم پول بیشتری در میارن ، و به تدریج طبقه فقیر کوچیک و طبقه متوسط بزرگ میشه .. یعنی تخمین زدن که تا سال 2025 ، فقط 20% مردم هند ، فقیر خواهند بود ...

پی نوشت : عکس اتفاقی که توی ایران افتاد ... یعنی به تدریج طی دهه های اخیر ، طبقه متوسط کوچک و کوچکتر شد .. و در عوض قشرهایی مثل معلم و کارمند وارد طبقه فقیر شدن و یه عده هم پیوستن به طبقه پولدار ( که اصطلاحا بهشون نوکیسه میگیم ) ...

erfan005

Registered User
لایک‌ها
5
پی نوشت مطالب خوبت (در راستای زبان ساده و روشن تر) :
افزایش ظرفیت تولید در اقتصاد رشد اقتصادی نامیده می شه.

در مورد پست دوم
سه پارامتر : درآمد ، گرونی ، زمان کار
حالا اگه پارامتر کیفیت کالا رو هم اضافه کنیم مقایسه تلخ تر هم می شه.
بعد از 20 ماه در ایران می شه پراید خرید!

mammad81

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
23
بحث بسیار جالبیه لطفا ادامه بدید

boros

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
یک خبر داغ :
سود بانکها 12 درصد شد . هم خصوصی هم دولتی .
این یعنی افزایش نقدینگی و کاهش سود دهی بانکهای خصوصی و احتمالا شکی به اقتصاد کشور

mammad81

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
23
سود بانکی مبحث بسیار جالبی بود میدونستید سود بانکی تو اکثر کشورها زیر 5 درصد و حتی بعضی جاها صفره؟
ولی آیا واقعا سود مثلا15 درصد تو ایران بالاست؟ طبق همون اصولی که سیمور عزیز گفت نه چون اونجا تورم به شدت پایین تره و اگه بخوایم مقایسه درست داشته باشیم باید تورم رو از این دوتا نرخ بکشیم بیرون

erfan005

Registered User
لایک‌ها
5
یک خبر داغ :
سود بانکها 12 درصد شد . هم خصوصی هم دولتی .
این یعنی افزایش نقدینگی و کاهش سود دهی بانکهای خصوصی و احتمالا شکی به اقتصاد کشور
بد نبود منبع خبرت رو هم ذکر می کردی . خصوصی و دولتی مساوی ؟! بعید می دونم اینطوری باشه

Radiohead

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
184
یکی از بحث های همیشگی جمعهای دوستانه ، اینه که فرضا در مقایسه با یه کشور پیشرفته مثل امریکا ، " تو ایران همه چیز ارزونه یا گرونه بالاخره ؟ " " ما پولداریم یا فقیریم ؟ " ... یه جواب مصطلح اینه که " درسته که توی امریکا ، مردم پولدارترن ، ولی در عوض اونجا همه چیز گرونتره " ... واضحه که این جواب رو بارها شنیدیم ... ولی خب این جواب ، تا حدودی یه غلط مصطلحه .. چرا ؟ الان میگم ...
coffee%281%29.gif

اقتصاد دانا واسه اینکه بتونن جواب درستی به این سوال بدن ، اومدن بین سه پارامتر : درآمد ، گرونی ، زمان کار و اینا یه معادله ایجاد کنیم و به ساده ترین شکل مطرحش کردن :

" چقدر طول می کشه تا یه کارگر بتونه واسه خودش یه مک دانلد بخره ؟ " ... ( باور کنید قضیه جدیه ! )

این سوال ، فوق العاده اس
download.aspx
.. چون هم عامل دستمزد رو در نظر گرفته و هم عامل سطح قیمت ها ... ضمنا درکش خیلی ساده اس ...

حالا بالاخره جواب چیه :

براساس این معادله ، توی کشوری مثل امریکا ظاهرا 45 دقیقه زمان واسه این کار کافیه .. یعنی پولی که یه کارگر ظرف 45 دقیقه درمیاره واسه خریدن یه مک دانلد کافیه .... توی بنگلادش ( کشور فقیر ) این عدد نزدیک به 3.5 ساعته اگه اشتباه نکنم ... توی ایران هم حدودا 2 ساعت و خورده ای ( حدود سه برابر U.S )...

بنابراین راحت میشه نتیجه گرفت که با وجود اینکه ممکنه اونجا گرونی بیشتر باشه ولی درامدها بالاتره و می تونه این فاصله رو پوشش بده ... ( میشه قضیه رو تعمیم داد به موارد دیگه ، مثلا اونجا با حقوق 6 ماهش می تونه یه ماشین متوسط بخره ... اینجا با حقوق بیست ماهش – می بینید که همون نسبت 3 برابر حفظ شده
garfield.gif
)

بسیار جالب بود. دستت درد نکنه seymour جان.

boros

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
بد نبود منبع خبرت رو هم ذکر می کردی . خصوصی و دولتی مساوی ؟! بعید می دونم اینطوری باشه

سخنگوي دولت خبر داد

سود يكسان تسهيلات در همه بانكها ؛ 12 درصد

خبرگزاري فارس: سخنگوي دولت با اعلام قطعي نهايي شدن كاهش سود تسهيلات در همه بانكهاي دولتي و خصوصي كشور، ميزان اين سود را در سال جاري 12 درصد اعلام كرد.

به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از دبيرخانه شوراي اطلاع رساني دولت، غلامحسين الهام با اعلام اين مطلب تصريح كرد: با تصميم نهايي رئيس جمهور سود تسهيلات بانكهاي دولتي با كاهشي دو درصدي و سود تسهيلات بانكهاي خصوصي با كاهشي 5 درصدي به صورت يكسان درآمد.
وي افزود: با توجه به تاكيد رياست جمهوري و نظر هيات دولت مقرر شد به منظور كمك به بهره مندي اقشار مختلف مردم از تسهيلات بانكي و نيز افزايش رقابت واقعي ميان بانك‌هاي دولتي و خصوصي، سود تسهيلات همه بانك‌ها به صورت

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8603010523

boros

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
عكس و تيتر اول امروز دنياي اقتصاد :
فرمان كاهش نرخ سود بانكي

01_01_106.jpg

نفراول از سمت چپ : وزیر اقتصاد . نفر دوم : رییس بانک مرکزی

erfan005

Registered User
لایک‌ها
5
سخنگوي دولت خبر داد

سود يكسان تسهيلات در همه بانكها ؛ 12 درصد

خبرگزاري فارس: سخنگوي دولت با اعلام قطعي نهايي شدن كاهش سود تسهيلات در همه بانكهاي دولتي و خصوصي كشور، ميزان اين سود را در سال جاري 12 درصد اعلام كرد.

به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از دبيرخانه شوراي اطلاع رساني دولت، غلامحسين الهام با اعلام اين مطلب تصريح كرد: با تصميم نهايي رئيس جمهور سود تسهيلات بانكهاي دولتي با كاهشي دو درصدي و سود تسهيلات بانكهاي خصوصي با كاهشي 5 درصدي به صورت يكسان درآمد.
وي افزود: با توجه به تاكيد رياست جمهوري و نظر هيات دولت مقرر شد به منظور كمك به بهره مندي اقشار مختلف مردم از تسهيلات بانكي و نيز افزايش رقابت واقعي ميان بانك‌هاي دولتي و خصوصي، سود تسهيلات همه بانك‌ها به صورت

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8603010523
مرسی

اینهمه در گذشته زحمت کشیده شد که بانک مرکزی به استقلال برسه .اما امروز رییس جمهور حتی بدون جلب نظر شورای پول و اعتبار چیزی رو مطرح می کنه که حتی در حوزه ی اختیاراتش نیست!
نرخ سود تسهيلات بانکي را شورای پول و اعتبار باید تعیین کنه.

همه می دانیم که کاهش نرخ سود خیلی خوب هست و در واقع به افزایش تولید کمک می کنه ولی مشکل اصلی مشکل بانک مرکزی در برقرار کردن تعادل مطلوب بین عرضه و تقاضای برای پول هست.

چالش اصلی دخالت دولت و دستوری کردن همه چیز هست.دستوری کردن اقتصاد. ورود به حریم شخصی افراد (جمع آوری ماهواره و مبارزه با بد حجابی) ورود بی مورد در ورزش (مثل مشکلی که الان فوتبال ایران با فیفا داره) و ...

اگه دوستان در مورد این مساله روز صحبت کنن و نظرشون رو بگن خیلی خوبه.چون این مساله یکی از سرفصل های درس اقتصاد هست که معمولا دانشجو ها پاس می کنن.

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
تورم زا یا تورم گیر؟ ...

حتما متوجه شدین دیگه ... بنزین

می خوایم یه نگاهی به مسئله بنزین و تاثیرش توی بازار بکنیم ...

البته بیشتر با توجه به رویکردی که ظاهرا دولت و مجلس پیش رو دارن ... سهمیه بندی و فروش مازاد به صورت آزاد و قیمت واقعی ...

سؤال اساسی اینه که اگر بنزین به صورت واقعی در داخل فروخته بشه ( منظور اینه که به قیمتی نزدیک به 300 تا 400 و شاید هم 500 تومن برسه , چه به صورت یکباره و چه به صورت پلکانی و افزایش سالانه ...) تورم به وجود میاره و یا اگر ما قیمت رو کنترل کنیم و یا تثبیت قیمت داشته باشیم ؟ ...

خب اول اینطوری بررسی می کنیم که تثبیت قیمت ها رو داشته باشیم ...

در چنین شرایطی دولت مجبور که سوبسید بالایی رو هر ساله برای بنزین در نظر بگیره ... اینطوری که نشون می ده مصرف بنزین سالیانه هم رشدی در حدود 8 تا 9 در صد داره ... خب این باعث می شه که دولت کمبود بودجه پیدا کنه , همانند سال پیش ... و دولت هم مجبوره که برای حبران کسری بودجه از چاپ اسکناس استفاده کنه و چاپ اسکناس هم به خودی خود رشد نقدینگی رو به همراه داره و رشد نقدینگی هم باعث بالا رفتن تورم می شه ... مثل سال گذشته که تورم بیشترین رشد رو طی چند سال اخیر داشته ...

خب پیداست که اگر دولت دچار کسری بودجه نشه نیازی هم نداره که نقدینگی رو بالا ببره ... و در نتیجه تورم هم نداریم ... پس با بالا رفتن قیمت بنزین دیگه نیازی به یارانه نیست و مشکل دولت از نظر کسری بودجه و تولید نقدینگی بر طرف می شده , پس این عامل تورم زا برطرف می شه ...

از طرفی هم به این عقیده معتقد هستن که با اینکار مصرف بنزین بر طرف می شه ولی ...

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
ولی اینطور که گفته می شه بنزین کشش قیمتی کمی داره به این منظور که با افزایش قیمت , کاهش مصرف زیادی نداره ...

البته نا گفته نمونه که معتقد هستن , با واقعی شدن قیمت بنزین , قیمت حبابی اجناس دیگه شکسته شده و قیمت ها واقعی می شه ... بیشتر به دلیل کمبود نقدینگی در بازار ولی اگر دولت نتونه با این بودجه ی بدست اومده از طریق برداشت سوبسید , درست و اقتصادی برخورد کنه و این پول رو مستقیم وارد گردش مالی کشور کنه , بازهم شاهد تورم خواهیم بود

خیلی ها هم به این عقیده هستن که افزایش قیمت بنزین تورم زاست , ولی چرا ؟....

یکی از دلایل اصلی عاملی هست به اسم " تاثیر روانی تورم " , که معتقد هستن که این افزایش قیمت تاثیر روانی در بازار داره و تورم واقعی نیست ( تورمی ناشی از رشد نقدینگی ) ...

البته این تورم به این سادگی هم نیست ... چون نباید از تاثیرپذیری مشاغل خدماتی از قیمت بنزین غافل شد ... صاحبان این مشاغل به راحتی می تونن این افزایش قیمت رو در در خدماتشون و کالایی که ارائه می ده وارد کنن ... در اصل نمی شه گفت که این تورم هست ولی حداقل باعث می شه که اقشار مصرف کننده و ضعیف , فقیر تر بشن ...

واما سهمیه بندی هم اینطور که نشون می ده چاره ی کار نیست ...

باز, بازار آزاد ... باز هم , اگر شکاف زیادی بین قیمت آزاد و سهمیه وجود داشته باشه , کاهش فعالیت های حمل و نقلی بوجود میاد ( سهمیه برای قسمت حمل و نقل , بیشتر از استفاده ها ی شخصیه ) ... خب , شخص ترجیح می ده که سهمیه ی بنزینش رو بصورت آزاد بفروشه تا بیاد باهاش کار کنه ... احتمالا در چنین شرایطی مجبورن قانونی رو هم برای فروش بنزین به صورت آزاد بزارن و باز هم مجرمان قانونی سیستمی داریم ... مجرمینی که سیستم نادرست پرورش می ده ...

خب چاره چیه ؟... اگر می دونستن که طی این دو سال گذشته اینقدر بین دولت و مجلس اختلاف نظر نبود ...
181.gif

blueskyz805

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
دوستان عزير سلام من دانشجوي كارشناسي ارشد اقتصاد هستم . به علت علاقه اي كه به اقتصاد دارم بخصوص بحث كلان قصد دارم يك سري مباحث آموزشي در اين باب را شروع كنم. لطفا دوستاني كه مي تونند به من هم كمك كنند.

اما هدف اصلي اين مباحث اين است كه يك سري تحليل در مورد اقتصاد داخلي خودمان و اقتصاد جهاني بدست آوريم؟ تا زياد تحت تاثير صحبت ديگران نباشيم.

دارم روي جلسه اول كار مي كنم ؟ منتظر نظرات شما؟

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
من خوشحالم که علاقه مندان جمع شدن
lotsocoffee.gif
...

حالا که بحث اش هنوز مطرحه .. میشه یه نفر بره بررسی کنه که بانک جهانی ( اگه اشتباه نکنم مقام مسوول در این زمینه اس دیگه ) ، درباره سود بانکی توی ایران چه پیشنهادی داده دقیقا ؟ منظورم اینه که کاهش سود رو توصیه کرده یا نه ؟( احتمالا کرده ) و دقیقا چی گفته ؟

لطفا منبع هم بدید ...
wubpink.gif

arkdvi

کاربر فعال دوربین دیجیتال
کاربر فعال
لایک‌ها
0
دوستان عزير سلام من دانشجوي كارشناسي ارشد اقتصاد هستم . به علت علاقه اي كه به اقتصاد دارم بخصوص بحث كلان قصد دارم يك سري مباحث آموزشي در اين باب را شروع كنم. لطفا دوستاني كه مي تونند به من هم كمك كنند.

اما هدف اصلي اين مباحث اين است كه يك سري تحليل در مورد اقتصاد داخلي خودمان و اقتصاد جهاني بدست آوريم؟ تا زياد تحت تاثير صحبت ديگران نباشيم.

به شخصه مشتاقم :) ممنون از پیشنهادت

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13

خیلی خوبه ... ولی همونطور که گقته شده ...و در اسم تاپیک هم هست

اقتصاد : نکات و مشاهدات و اخبار اقتصادی ( به زبان ساده طبیعتا !)

سعی کنید به زبان ساده بگین ... :happy:

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
من خوشحالم که علاقه مندان جمع شدن
lotsocoffee.gif
...

حالا که بحث اش هنوز مطرحه .. میشه یه نفر بره بررسی کنه که بانک جهانی ( اگه اشتباه نکنم مقام مسوول در این زمینه اس دیگه ) ، درباره سود بانکی توی ایران چه پیشنهادی داده دقیقا ؟ منظورم اینه که کاهش سود رو توصیه کرده یا نه ؟( احتمالا کرده ) و دقیقا چی گفته ؟

لطفا منبع هم بدید ...
wubpink.gif

والا من چیزی در این مورد نشنیدم ... فقط یه گزارشی هست که اون هم به نرخ رشد اقتصادی ایران اشاره کرده ... در سال های گذشته و همچنین در سال جاری و آینده ...

ولفوویتز ( رئیس بانک جهانی ) هم که برکنار شده ... :lol:

ولی هر طوری نگاه کنی ... این سود بانکی 12 درصد غیر منطقی هست ... آخه تورم توی کشور بین 14 تا 15 درصده .. بعد چطوری می تونن که سود بانکی 12 در صد بدن ... این ضرر 3 , 4 درصدی رو چطوری می خواد بانک مرکزی جبران کنه ...
حالا از این گذشته ... علاوه بر اینکه با این کارشون تورم رو بیشتر می کنن ( سرمایه از بانک ها بیرون میاد چون توی جامعه تورم بالاتر از سود بانکی هست دیگه ..) ... از طرفی سهمیه بندی بنزین و بالابردن قیمت بنزین هم که تورم زا هست از یه نظر ...

بالا