• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اقتصاد : نکات و مشاهدات و اخبار اقتصادی ( به زبان ساده طبیعتا !)

blueskyz805

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
دوستان من يك نگاهي به محتواي اين فورم انداختم واقعا مباحث عالي مطرح شده اما به نظر مي رسه(من قصد اهانت به هيچ كس را ندارم) با اينكه جواب صحيحي به سوالات داده مي شود اما جواب ها محتواي قوي نداره!!
من سعي مي كنم همينطور كه اصول را مي گم يه مقداري سعي كنيم تحت همان اصول مسائل روز اقتصاد كشور را با هم تحليل كنيم.

اما همينطور كه مي دونيد هر جا صحبت از اقتصاد مي شود لزوما ما بايد از يك طرف عرضه(عرضه كننده گان اقتصاد) و يك طرف تقاضا صحبت كنيم. در مورد اقتصاد كلان هم بچه ها باور كنيد اگر بخواهيم صحبت كنيم بايد بتوانيم يك طرف عرضه و يك طرف تقاضا بدست بياوريم كه بتواند تمام شرايط اقتصاد از نرخ بهره تا مخارج دولت و بيكاري و .. را پوشش دهد

ابتدا از طرف تقاضا شروع مي كنيم. و اول بازار كالا و خدمات

شما با اصطلاحاتي مثل GDP يا توليد ناخالص داخلي، ارزش افزوده بخشها و ... اگر آشنا نباشيد حداقل زياد شنيديد. اجازه بديد يك نگاهي به اونها بياندازيم.
براي اينكه رشد يك كشور از يك سال نسبت به سال قبل را محاسبه كنند (هر چند از جهات زيادي نا مناسبه) ولي بايد مشخص كنيم هر كشور چقدر كالا و خدمات در يك سال توليد كرده است... اما اينجا يك مشكل وجود دارد خيلي از كالاهاي توليد ي در توليد كالاي ديگر مورد استفاده قرار گرفته اند(مثلا گندم در توليد ماكاروني) در اينجاست كه بحث ارزش افزوده مطرح مي شود ....

فراموش نكنيد بحثموت تحليلي است پس نظر دهيد.

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
فقط فونت رو اگه کوچکتر کنی و همون اندازه معمولی اش بذاری باشه ، خیلی بهتره دوست من ....

erfan005

Registered User
لایک‌ها
5
یه نکته ای هم هست . اوراق مشارکت دولت سودش چقدره؟ حدود 17 در صد هست فکر کنم. کسری بودجه هم که روی گردن دولت سنگینی می کنه.
سود بانکها 12 !

blueskyz805

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
دوست عزيزي كه توصيه كرده بودند بنده فونت را كوچك كنم به روي چشم:blush:

دوستان جديدا در اقتصاد ما يه اتفاقي افتاده و اون هم كاهش نرخ تسهيلات بانكيه
به نظر شما اثرات اين پديده بر يك اقتصاد كامل چيه؟ و بر اقتصاد ما چيه؟

جديدا بانك مركزي يك سري اوراق با نرخ 15.5(اگر اشتباه نكنم) منتشر كرده به نظر شما اين سياست مي تونه سياست درستي باشه وقتي نرخ تسهيلات بانكي 12 درصده:wacko:

لطفا نظر دهيد...

erfan005

Registered User
لایک‌ها
5
seymour با اینکه فرمودی سیاسیش نکنید ولی یه چیزای رو نمی شه نگفت.
دو تا کلمه داریم : 1. تصمیم گیری 2. تصمیم سازی.
تصمیم گیری می تونه در واقع انتخاب از بین چند گزینه باشه که مثلا یه سری کارشناس توصیه کردن.
تصمیم سازی هم که مشخصه ساختن یه تصمیم که توی فکر بقیه نیست!
چرا حالا رییس جمهور تصمیم سازی می کنه. توی مصاحبه اش با مرتضی حیدری در ساختمان ریاستجمهوری اگه یادتون باشه ازش پرسید شما از نظر نخبه ها و کارشناسها چقدر استفاده می کنید.؟
رییس جمهور فرمودن ما خودمان نخبه هستیم و مهندسی ترافیک خوندیم .(لبخند ملیحی هم زد)

به نظر شما اين سياست مي تونه سياست درستي باشه وقتي نرخ تسهيلات بانكي 12 درصده
قطعا تصمیم درستیه ! چون اگه دولت اوراق مشارکتش فروش نره , کسری بودجه باعث می شه این مصوبات استانیش همه روی هوا بمونه و تنها برگ برنده اش رو هم از دست بده. حالا میاد بهترین تصمیم رو می گیره تا خودش رو نجات بده (حالا اگه نجات خودش به قیمت نابودی بانک های خصوصی و بحران در اقتصاد بشه خیلی هم مهم نیست.)

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
seymour

قطعا تصمیم درستیه ! چون اگه دولت اوراق مشارکتش فروش نره , کسری بودجه باعث می شه این مصوبات استانیش همه روی هوا بمونه و تنها برگ برنده اش رو هم از دست بده. حالا میاد بهترین تصمیم رو می گیره تا خودش رو نجات بده (حالا اگه نجات خودش به قیمت نابودی بانک های خصوصی و بحران در اقتصاد بشه خیلی هم مهم نیست.)

شاید اینکار از این نظر درست باشه , ولی از جنبه های دیگه هم دولت و هم بانک های دولتی و خصوصی ضرر می بینن

رییس جمهور فرمودن ما خودمان نخبه هستیم و مهندسی ترافیک خوندیم .(لبخند ملیحی هم زد)

یادمه دقیقا ... ( استفاده ی ابزاری از اسم نخبه )

...

..

خب , با توجه به مطلبی که تو پست 20 گفتم من فکر می کنم که با اینکار نقدینگی هم رشد می کنه و تورم بالاتر می ره

erfan005

Registered User
لایک‌ها
5
, ولی از جنبه های دیگه هم دولت و هم بانک های دولتی و خصوصی ضرر می بینن
منظورم همین بود که شما فرمودی . منظورم از برگ برنده, برای خودش تنهایی! بود برای انتخابات دوره ی بعدی ...

blueskyz805

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
دوست عزيزي كه توصيه كرده بودند بنده فونت را كوچك كنم به روي چشم:blush:

جديدا بانك مركزي يك سري اوراق با نرخ 15.5(اگر اشتباه نكنم) منتشر كرده به نظر شما اين سياست مي تونه سياست درستي باشه وقتي نرخ تسهيلات بانكي 12 درصده:wacko:

لطفا نظر دهيد...

به خاطر غيبت چند روزه شرمنده

در پاسخ به اين سوال ما با دو ديد نگاه مي كنيم
ساده ترين پاسخ اينه كه ملت از بانك وام مي گيرند و همين وام را صرف خريد اوراق قرضه مي كنند و اين وسط يه سود خوبي عايدشون مي شه و اين دو سياست عملا اثري نداره

اما پاسخ علمي تر اينكه سياست كاهش نرخ بهره غالبا به منظور افزايش سرمايه گذاري و در نتيجه افزايش درآمد ملي كشور و نزديك شدن آن به سطح اشتغال كامل انجام مي شود. سياست دوم يعني فروش اوراق قرضه به منظور جمع آوري نقدينگي و كاهش نقدينگي در جامعه به منظور كاهش تورم انجام مي شود و از آنجا كه با كم شدن پول در جامعه قيمت پول كه همان نرخ بهره است بالا مي رود عملا سياست اول و دوم در تضاد با يكديگرند (يكي كاهش نرخ بهره و ديگري افزايش آن) پس به نظر مي رسد نه تنها اين سياستها موثر نيستند بلكه نشان مي دهند مسئولان سياست پولي كشور چارچوب كاري خود را فراموش كرده اند يا مسائلي فراتر از تحليلهاي اقتصادي را در نظر دارند.
لطفا در اين مورد بيشتر بحث كنيم...

مسئله جديد:

معماي سياستهاي اقتصادي چيست؟ آيا كسي تا به حال شنيده: (Policy dillama)

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
تغییر واحد پولی کشور هم از اون مواردیه که مدتها روش بحث شده و ظاهرا نتیجه گیری نهایی اش به عمر دولت و مجلس فعلی قد نمیده ... یعنی فعلا در حد حرف هستش ...

خلاصه قضیه اینه که معمولا تغییر واحد پولی ، وقتی اتفاق میفته که توی یه کشور ، بحران اقتصادی اتفاق افتاده باشه ... مثلا ترکیه ( که می تونه الگوی ایران در این زمینه باشه ) ، بعد از تورم سنگین سالهای اخیرش ، سال 2005 تصمیم گرفت 6 تا صفر از واحد پولش حذف کنه ... یعنی یه میلیون لیر قدیم مساوی میشه با یه لیر جدید ...

به نظر میاد تو ایران هم شرایط مشابهی داشته باشیم : یعنی با توجه به تورم و قدرت خرید مردم ، مرتبا اسکناس های درشت تر چاپ میشه ( 5 هزار تومنی ، آخرین نمونه اش بود ) ... رواج ایران چک و چک پول و اینا هم بخاطر همین قضیه اس ...

نهایتا توی این طرح ، باید سه تا صفر از جلوی واحد پولی کشور برداشته بشه ...
invisible.gif

راستی این کار ، اساسا تورم زا نیست ... ( هرچند توی ایران ، مردم دوست دارن هر نوع تغییر در سطح اقتصاد کلان رو باعث افزایش تورم بودن ... اینم جزو بدفهمی های اقتصادیه
confused0072.gif
)

darya_s

کاربر فعال دوربین دیجیتال
کاربر فعال
لایک‌ها
5
سیمور جان، اما این نکته رو نباید از نظر دور داشت که ترکیه اول مشکل تورم بسیار زیادش رو حل کرد (زیر 10% آورد اگر اشتباه نکنم) و سپس 6صفر از واحد پولش کم کرد. اما توی ایران بدون حل زیربنایی مکشل تورم، فکر نمیکنم حذف 3تا صفر در حال حاضر فایده ای داشته باشه جز همون اثر روانی تورم زا!!!

یک پیشنهاد هم برای این تاپیک خیلی خوب دارم، دوستانی که میتوانند سایتها و مراجع معتبری رو که در اونها بشه شاخصهای اقتصادی کشورهای مختلف دنیا را پیدا کرد، معرفی کنند. تا شاید بتونیم حرفهامون رو راحتتر مستند کنیم.

در مورد پست دوم هم خوب اینطوری نمیشه سطح زندگی رو مقایسه کرد، حتی درآمد سرانه هم نمیتونه. خیلی چیزها رو ما در ایران به قیمت آمریکا و یا حتی گرانتر میخریم. (انواع وسایل وارداتی، خودرو، . . .) ولی مثلا بنزین خیلی ارزانتر هست یا برخی از محصولات کشاورزی (نه همه چیز)، یا برخی پوشاک. بنابراین فکر میکنم مقایسه درست خیلی پیچیده تر از اینها باشد.

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
سیمور جان، اما این نکته رو نباید از نظر دور داشت که ترکیه اول مشکل تورم بسیار زیادش رو حل کرد (زیر 10% آورد اگر اشتباه نکنم) و سپس 6صفر از واحد پولش کم کرد. اما توی ایران بدون حل زیربنایی مکشل تورم، فکر نمیکنم حذف 3تا صفر در حال حاضر فایده ای داشته باشه جز همون اثر روانی تورم زا!!!
همونطور که گفتی ( و منم گفته بودم ) ترکیه تورم بالاش رو پایین آورد و بعدش که به یه مرحله ثبات رسوند ، این کار رو کرد ... خب ما الان توی همون مرحله دوم هستیم دیگه ... یعنی تورم مزمن با نرخ تقریبا پایدار ...
bot.gif

نهایتا همونطور که گفتم ، در حد حرفه ...
در مورد پست دوم هم خوب اینطوری نمیشه سطح زندگی رو مقایسه کرد، حتی درآمد سرانه هم نمیتونه. خیلی چیزها رو ما در ایران به قیمت آمریکا و یا حتی گرانتر میخریم. (انواع وسایل وارداتی، خودرو، . . .) ولی مثلا بنزین خیلی ارزانتر هست یا برخی از محصولات کشاورزی (نه همه چیز)، یا برخی پوشاک. بنابراین فکر میکنم مقایسه درست خیلی پیچیده تر از اینها باشد.
معلومه که یه متخصص اقتصاد اینجوری مقایسه نمی کنه مسایل مختلف رو ( چون پارامترهای دخیل در مساله زیاده ) .. ولی همونطور که توی عنوان تاپیک اومده ، قراره " به زبان ساده " حرف بزنیم ... چون حداقل من یکی که اقتصاد دان نیستم !!
man.gif
... بنابراین قراره حرفامون رو کلی تر و غیر پیچیده ( و البته درست ) بزنیم ...

بازم مرسی از نظرات خوبت ...
shamrock.gif

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
حالا ما گیر دادیم به ترکیه ( بحث یکی دوتا پست بالا ).. .

مقاله ای داشتم می خوندم درباره موفقیت های ترکیه در زمینه خصوصی سازی ... اینجا نوشته که ظرف سالهای 2003-2001 ، اینا 8 میلیارد خصوصی سازی داشتن ... و ظرف سالهای بعدی این رقم رسیده به 18 میلیارد دلار ...
bike2.gif

به این ترتیب ترکیه از نظر خصوصی سازی تو دنیا اوله !
flat.gif

ضمنا خوندم که بخش زیادی از لپ تاپ هایی که در بازار اروپا وجود داره ، در ترکیه تولید (یا مونتاژ) میشه ... در واقع 90% صادرات ترکیه ، صادرات کالای صنعتیه ... با این حساب کارشون خیلی خوبه ها ...

erfan005

Registered User
لایک‌ها
5
الان مد شده تا حرف از فوتبال می شه همه از نام حرفه ای و واقعیت غیر حرفه ای فوتبال ایران حرف می زنن و گوشزد می کنن اینهمه پول یا مفت!ی که به این بازیکن هایی مثل نیکبخت و ... داده می شه هیچ سودی برای فوتبال ما نداره.
می گویند بیشترین هزینه و پول صرف این بازیکن ها می شود و در نهایت هیچ بازده ی هم برای باشگاه و فوتبال نخواهد داشت کما اینکه ما اصلا باشگاه نداریم.
الان قرارداد ها (برای ضعیف ترین ها هم) بالای 20 تومن هست .این یعنی ماهی بین دو تا سه میلیون که درآمدی متوسط و بالای خط فقر محسوب می شه . و برای حرفه ای ها هم تا ماهی 40 تومن هم من شنیدم (البته خیلی آپ تو دیت هم نیستم!)
وقتی به شخصه مدارس فوتبال رو دیدم و کلاس های آموزشی فوتبال تقریبا به این نتیجه رسیدم که اون گفته بالا تقریبا از روی ناآگاهیه. الان تعداد بسیار زیادی از نونهالان ! ایران مشغول یادگرفتن فوتبال هستند . قطعا الان دیگه فوتبال از یه عشق تبدیل به یه شغل شده و با اون درآمد خوب و تضمین شده ای هم که پیدا کرده حتی اونهایی که عاشق ! فوتبال هم نیستن واردش می شن . و حتی پدر و مادر ها به اجبار پسر کوچولو ها رو کلاس فوتبال می ذارن!(ما اونموقع از دست پدر و مادرا به صورت زیر زمینی فوتبال می کردیم!)
قطعا اگه همچین حقوق ها و هزینه ای در چند سال گذشته نمی شد امروز همچین حجمه ای از تقاضا برای فوتبالیست شدن پیش نمی اومد. و من فکر می کنم این نه تنها پول دورریختن نیست بلکه یه سرمایه گذاری بلند مدت خوب هم هست.!
دیدم پسر کوچولوهایی رو که روزی 3 ساعت تمرین می کنن تا یه روزی نیکبخت بشن و چند صد میلیون دستمزد بگیرن و معروف شن!
حالا این حرفا چه ربطی به اقتصاد داشت ؟!

live for what?

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
374
به این میگن یک تاپیک خوب!

چرا کسی به من نگفت همچین تاپیکی زدید!!!!؟

اقتصاد از فیلدهای مورد علاقه من هست و یک سری مطلب هم در موردش داشتم!
یه مطلب خوب در مقایسه اقتصاد ایران و امارات جمع کردم که متاسفانه از بین رفت!

به هر حال!
بیایم و در مورد مفاهیم اولیه به توافق برسیم!
الان هر بچه مدرسه ای میتونه بگه تورم!
اما واقعآ تورم چی هست؟!
رابطه اون با زندگی ملت چیه؟!
اصولآ یک تعریفی از اقتصاد بکنیم بعد بریم سراغ تورم و رابطه این دو تا با هم!

monjamed

كاربر فعال سریال تلویزیونی
کاربر فعال
لایک‌ها
2
شايد خودتون اين وبلاگ رو بشناسين: چاي داغ
chaay.ghoddusi.com

واقعا واقعا وبلاگ خوبيه! ...

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
قطعا اگه همچین حقوق ها و هزینه ای در چند سال گذشته نمی شد امروز همچین حجمه ای از تقاضا برای فوتبالیست شدن پیش نمی اومد. و من فکر می کنم این نه تنها پول دورریختن نیست بلکه یه سرمایه گذاری بلند مدت خوب هم هست.!
دیدم پسر کوچولوهایی رو که روزی 3 ساعت تمرین می کنن تا یه روزی نیکبخت بشن و چند صد میلیون دستمزد بگیرن و معروف شن!
خود من دقیقا !
300.gif

به این میگن یک تاپیک خوب! چرا کسی به من نگفت همچین تاپیکی زدید!!!!؟

اما واقعآ تورم چی هست؟!
من ده بار اینو توی امضام گذاشتم ...

سوما (!!) خودت که می دونی من که از تعریف فراری ام ... ولی یحتمل ، تو چیزی تو آستین داری ... پس خودت اول رو کن ...
شايد خودتون اين وبلاگ رو بشناسين: چاي داغ
chaay.ghoddusi.com

واقعا واقعا وبلاگ خوبيه! ...
من الان دیدمش ... وبلاگ خوبی بود انصافا ...

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
به این میگن یک تاپیک خوب!

چرا کسی به من نگفت همچین تاپیکی زدید!!!!؟

اقتصاد از فیلدهای مورد علاقه من هست و یک سری مطلب هم در موردش داشتم!
یه مطلب خوب در مقایسه اقتصاد ایران و امارات جمع کردم که متاسفانه از بین رفت!

به هر حال!
الان هر بچه مدرسه ای میتونه بگه تورم!
اما واقعآ تورم چی هست؟!
رابطه اون با زندگی ملت چیه؟!

به نظرم بجای اینکه کمی درگیر تعریف برای اقتصاد بشیم ... بیشتر سعی کنیم که معیارهایی برای اقصاد خوب و بد ( اصطلاحات تخصصی نیست و عام هست ) بیان کنیم ...

حرفم اینه که بیشتر روی این دید کار کنیم که زمانی که می گن اقتصاد یک کشور خوبه و فلان کشور اقصاد ضعیفی داره , منظور چیه ؟...

واضح تر بگم .. کلی نگاه کنیم .. مثلا من این معیارها رو برای اینکه اقتصاد دو کشور رو با هم مقایسه کنیم , پیشنهاد می دم ...

1- سطح رفاه معیشتی مردم

2- توانایی در ایجاد اشتغال

3- سطح رفاه اجتماعی و توانایی در فراهم کردن خدمات اجتماعی

4- میزان تولید و صادرات و هم چنین گستردگی اقلام تولیدی

....

نظرتون چیه ؟

بعد از اینکه معیارهایی رو برای ارزیابی اقتصاد در نظر گرفتیم ... اون موقع می تونیم تورم رو تعریف کنیم و نتیجه خوب یا بد اون رو روی معیارهای اقتصادی و در نتیجه خود اقتصاد بررسی کنیم ....

erfan005

Registered User
لایک‌ها
5
دوستان چرا انقدر در قید و بندید؟ خب چیزی که به نظرتون میاد بگید دیگه ! شروع کنید. منتظریم بخونیم.

حالا که سیمور خان از ترکیه گفت .منم یه سری مشاهدات دارم از ترکیه .
بگم ؟! اصولا دوستدارم نظر و مشاهدات خودم رو بنویسم با منطق و اصول کاری ندارم.(کما اینکه به لطف 4 واحد خرد و کلان ! خیلی هم پرت نیستم!)
یه زمانی (نه چندان دور) ترکیه سرمایه گذاری خیلی زیادی توی تولید لوارم آرایشی کرد . اکثر تولیدات هم کم کیفیت و ارزان بود و کپی برداری از نمونه های مشهور . این تولیدات در ترکیه و کشورهای مجاور پخش شد .خب به خاطر قیمت مناسبی که داشتن فروش قابل توجهی رو نصیب ترک ها کرد.
حرکت ترک ها برای افزایش تقاضا خیلی جالب بود اونا هم زمان شروع کردن به تولید انبوه شو ها و برنامه و کلیپ های پر زرق و برق که توش پر بود از آرایش های غلیظ ( خط چشم و رژلب عایشه و ابرو و سبیل و ... که یادتونه؟) در واقع همون کاری که هالیوود برای سیگار کرد . خیلی وقت توضیح نیست !
دیلم(اهرم فشار) هم خب می دونیم کشور های خاور میانه و اطراف ترکیه بسیار به ماهواره علاقه مندن (به خاطر مسایل دینی و محدودیت های برنامه سازی!) و ترجیح می دن برنامه هایی رو ببینن که به فرهنگشون نزدیک تره .
تقاضا خوب ایجاد کردن و عرضه مناسب و قیمت خوب و تبلیغات ! و ... الان هم اگه فرصت کنید و یه سری به اتاق آبجی یا دوست دختر با همسر یا زن صیغه ای ! تون بزنید متوجه می شید مارک های ترک در اولویته .از کیفیتش هم کاملا راضین !

اینایی که گفتم رو خیلی جدی نگیرید ! مشاهداتم بود /

live for what?

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
374
به نظر تا ندونيم در مورد چي داريم بحث ميكنيم به هيچ نتيجه اي نميرسيم!

اقتصاد دانشی است که با توجه به کمبود کالا و ابزار تولید و نیازهای نامحدود بشری به تخصیص بهینه کالاها و تولیدات می‌پردازد. پرسش بنیادین برای دانش اقتصاد مسئله حداکثر شدن رضایت و مطلوبیت انسان‌هاست. این دانش به دو بخش اصلی اقتصاد خرد و کلان تقسیم می‌شود.

حالا جالبه بدونيد كه خود كلمه اقتصاد چه معني ميده!
در فرهنگ لغات معين معني اين كلمه ميشه: ميانه روي - رعايت اعتدال در دخل و خرج

حالا اقتصاد خرد:
اقتصاد خرد به بررسی رفتار اقتصادی انسان‌ها و بنگاههای اقتصادی می‌پردازد و درصدد است تا رفتار عقلایی در انسان‌ها را شناسایی کند. با توجه به محدودیتهای موجود (مثلاً درآمد) انسان‌ها و شرکتهای اقتصادی مایلند که بیشترین استفاده را ببرند و منابع خود را به بهترین شکل ممکنه استفاده کنند. رفتار یک یا گروهی از انسان‌ها در ارتباط با کالا یا کالاهای خاصی به اقتصاد خرد مربوط می‌شود. توابع عرضه و تقاضا و نقطه تعادلی (نقطه ناش در نظریه بازی‌ها) توابع تولید و هزینه, نیز فایده در این بخش جای می‌گیرد.

حالا اقتصاد كلان:
اقتصاد کلان به بررسی مسایل اقتصادی در سطح کلان ملی یک کشور می‌پردازد. حیطه جهانی بررسی را اقتصاد بین الملل به عهده دارد. مسایلی از قبیل ثبات اقتصادی, توازن تراز بازرگانی خارجی, رشد اقتصادی, اشتغال, تورم, مخارج و درآمدهای دولت, رکود اقتصادی, بحران اقتصادی, بیکاری, فقر و اقتصاد توسعه در این بخش مورد بررسی قرار می‌گیرد.

live for what?

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
374
خب حالا اين همه گلوي خودمون رو پاره كرديم تورم ، تورم!
اصولآ داريم در مورد چي صحبت ميكنيم!؟
تورم چي هست اصلآ!؟

تورم از نظر علم اقتصاد به معني افزايش بي رويه و مداوم سطح قيمت ها و نابرابري عرضه و تقاضاي كل جامعه- فزوني تقاضا بر عرضه- است. علّت اصلي تورّم، هماهنگ نبودن افزايش پول در جامعه با افزايش توليد است. به عبارت ديگر، تورّْم تناسب نداشتن حجم پول در گردش با عرضه ي خدمات و كالاهاست. هر چه ميزان تورّم بيش تر باشد، قدرت خريد پول كم تر است.

اينجا هم مطالعه شود

به نظرم اين قيد و بند نيست!
بلكه شروع يك بحث است!
فكر كنم قدم اول ، توافق در تعريف پارامتر ها ست

بالا