• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اقتصاد : نکات و مشاهدات و اخبار اقتصادی ( به زبان ساده طبیعتا !)

AliMH

Registered User
لایک‌ها
1
ایران ، ونزوئلا رو هم پیمان و متحد خودش علیه امریکا می دونه ، اما واقعیت رابطه ونزوئلا و امریکا چیه ؟
otkyki.gif

51% صادرات ونزوئلا به مقصد امریکا انجام میشه ... 37% واردات ونزوئلا هم از امریکا میاد ...

مشابه همین حرفها رو درباره دولت اورتگا (نیکاراگوئه) هم میشه زد : 34% صادرات و 20 % واردات ...

لفاظی های چاوز علیه امریکا رو میشه با مواضع 10 سال پیش ماهاتیر محمد مقایسه کرد که هرگز روی روابط امریکا و مالزی ، تاثیر منفی نگذاشت و در عوض ، این تصور رو در ایران ایجاد کرد که متحد خوبی در برابر امریکاس ...
N_aggressive%20%2819%29.gif

آیا می توان کشوری را دشمن دیگری قلمداد کرد ، در حالیکه نیمی یا یک سوم تجارتش با آن کشور است ؟
164.gif

از سرمقاله آقای زیباکلام برای روزنامه کارگزاران
شما نمي توني ونزويلا رو با ايران مقايسه كنيد، اونا تمام دوران فقط با امريكا صاردات و واردات داشته اند و مثل ما تحريم نيستند(اگه مام الان تحريم نبوديم شايد همين ارقام رو با امريكا داشتيم) ولي مهمترين عملي كه داره ونزوئلا انجام ميده حمايت از سياست هاي نفتي ايران هست به خصوص در اوپك و اگه اوپك گازي راه اندازي بشه و بورس نفت ايران(كه ديگه البته تاثيرش مثل قديم نخواهد بود، به دليل تاخير طولانيش در تاسيس) و تاييد سياست تغيير واحد فروش نفت از دلار به يورو خودش نشون ميده كه ايران ميتونه روش حساب باز كنه در حالي كه ايران در هيچ مقطعي روزي محاتير محمد حسابي باز نكرد به مانند آفريقاي جنوبي و ديگران.

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
AliMH جان , خبری چیزی شنیدی ؟ .... تاپیک قراره بسته بشه ؟ ! ...

یا اینکه پست زدن قراره سهمیه بندی بشه ؟ !! ...چقدر reply زدی
22.gif

در کل خوش اومدی ...

AliMH

Registered User
لایک‌ها
1
AliMH جان , خبری چیزی شنیدی ؟ .... تاپیک قراره بسته بشه ؟ ! ...

یا اینکه پست زدن قراره سهمیه بندی بشه ؟ !! ...چقدر reply زدی
22.gif

در کل خوش اومدی ...

نه خبري نيست:lol: من داشتم از اول مي خوندم بعد ديدم خيلي از اينا كه گفته شده واقعا لزوم داره كه بعضي نكات گفته بشه كه پست زدم. شما ببخشيد ديگه :D:blush:

monjamed

كاربر فعال سریال تلویزیونی
کاربر فعال
لایک‌ها
2
عمق فاجعه رو عنايت بفرمايين:

ناگفته هاي فرشاد مومني از جلسه ديدار 57 اقتصاددان منتقد با محمود احمدي نژاد
روزنامه اعتماد

... يک مساله خيلي مهم ديگر آمار ترکيب کالاهاي وارداتي کشور بود که وزير امور اقتصادي و دارايي مطرح کردند که من گفتم که اگر اين آمار واقعيت داشته باشد ما بايد همين الان اعلام فاجعه ملي کنيم به جاي اينکه ادعاي موفقيت داشته باشيم. ايشان مي فرمودند که دولت متهم است به اينکه همه مشکلات را مي خواهد از طريق واردات حل و فصل کند بعد گفتند که ترکيب اقلام وارداتي در سال 85 نشان دهنده اين است که 70 درصد کل واردات ما را واردات کالاهاي سرمايه يي و واسطه يي تشکيل مي دهد و تصور مي کردند که اين نسبت بسيار خوبي است و من در همان مهلت کوتاهي که داشتم عرض کردم واقعاً اگر اين آمار صحت داشته باشد خيلي ما بايد نگران باشيم و تمام آمارهاي ديگري که در زمينه تجارت خارجي داده مي شود بايد تحت الشعاع اين آمار وزير امور اقتصادي و دارايي تحليل شود. دليل من اين بود که گفتم در شکل ظاهر چون نسبت 70 درصد نسبت بالايي به نظر مي رسد شايد براي ذهن فرد غيرمتخصص خيلي عادي و آرامش بخش باشد اما وقتي شما به گذشته تاريخي ايران برمي گرديد، مي بينيد که چه در دوره شوک اول نفتي که فاصله سال هاي 52 تا 56 را پوشش مي دهد و چه در دوره شوک دوم نفتي که سال هاي 59 تا 64 را پوشش مي دهد نسبت مشابه در همين ايران 85 به 15 بود يعني حتي در دوره شوک اول نفتي با همه بي تدبيري ها و بي احتياطي هايي که در رژيم پهلوي صورت گرفته بود، از نظر ترکيب اقلام وارداتي 85 درصد کل واردات را واردات کالاهاي سرمايه يي و واسطه تشکيل داده و سهم کالاهاي مصرفي وارداتي فقط 15 درصد بوده است در حالي که دولت با وزن 30 درصدي کالاهاي مصرفي وارداتي وضعيت نگران کننده يي را ترسيم مي کند و اگر اين وضعيت صحت داشته باشد تمام ادعاهايي که در زمينه خلق فرصت هاي شغلي در دولت مطرح مي شود نيز قابل بررسي مجدد خواهد بود و بايد به چالش کشيده شود. براي اينکه واردات کالاهاي مصرفي عمدتاً شامل اقلامي است که قابل توليد در داخل هم هست و معنايش اين است که ما نه تنها موفق به خلق فرصت هاي شغلي جديد نشده ايم بلکه حتي در حفظ فرصت هاي شغلي موجود هم با دشواري ها و چالش هاي خيلي جدي مواجه هستيم. با کمال تاسف وزير امور اقتصاد و دارايي در پاسخ به اين نکته که طرح کردم گفتند آماري که ما داريم و ترکيب مذکور را در منطقه خاورميانه و شمال آفريقا نشان مي دهد حکايت از اين دارد که به طور متوسط در اين منطقه سهم واردات کالاهاي سرمايه يي و واسطه يي در اين منطقه 72 درصد است. خوب اولاً اينکه ما حتي از ميانگين منطقه هم در واردات کالاهاي مصرفي افراطي تر رفتار کرده باشيم اين خودش قابل تامل است ضمن آنکه بايد توجه کرد بخش اعظم کشورهاي منطقه را چه کشورهايي تشکيل مي دهند. کشورهايي مثل عمان، عربستان، کويت، امارات، قطر و... که اينها از نظر ساختار اقتصادي و ظرفيت هاي توليد و سرمايه انساني مطلقاً قابل مقايسه با ما نيستند و اگر آنها مبناي سنجش دولت و توجيه سياستگذاري ها قرار گرفته باشند به نظر مي رسد که جاي نگراني شديد دارد و ما بايد منتظر عواقب اين برخورد غيرمحتاطانه در سال هاي آينده باشيم. حساسيت اين مساله به اندازه يي است که من تصميم گرفتم نامه يي تهيه کنم و براي مقام معظم رهبري و رونوشت به رئيس جمهور بفرستم و ابعاد اين مساله را براي آنها يادآوري کنم و اميدوارم که خداوند اين توفيق را به من عنايت کند. يک بحث ديگر هم بين من و وزير کار در همان زمان 10 دقيقه يي پيش آمد وقتي که ايشان روي طرح هاي زود بازده و منابع عظيم و وحشتناکي که صرف شده با خوشحالي اظهارنظر مي کردند من عرض کردم که شما خودتان چند وقت قبل مصاحبه کرديد و گفتيد چون تنگناهاي نهادي پيش بيني نشده وجود دارد حداقل 60 درصد اين بنگاه ها به تعبير خودتان ريزش مي کنند که ايشان منکر شدند و گفتند که من چنين مطلبي را نگفته ام و من چون بريده روزنامه را داشتم به آقاي رئيس جمهور قول دادم کپي اين مصاحبه را براي ايشان بفرستم. در هر حال در زمينه آمار و اطلاعات و نيز مفاهيم به کار گرفته شده روشن شد که اختلافات اساسي در برداشت هاي طرفين وجود دارد که هر کدام از اينها به نوعي تاييد کننده و توجيه کننده روشن بيني دوستان ما بود که از دولت خواسته بودند پيش از برگزاري اين جلسه يک متن مکتوب در اختيار قرار بدهند که مبناي بحث هاي دقيق تر و جدي تر باشد که پافشاري دوستان روي اين مساله باعث شد که آقاي رئيس جمهور به وزراي حاضر در جلسه و مقامات اقتصادي دستور دادند که حتماً اين گزارش تهيه شود و شخصاً خيلي خوشحال مي شوم که هرچه زودتر اين گزارش مکتوب در اختيار قرار بگيرد تا در يک فرصت بهتر و مناسب تر واقعاً بشود به دولت کمک کرد و به خصوص امکاني فراهم شود تا تصوراتي که در درون دولت به قاعده اين نحوه بيان آمار يا استفاده از برخي مفاهيم وجود دارد ان شاء الله تصحيح شود و نگراني ها به حداقل برسد... (كامل)

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
داشتم می خوندم درباره صادرات ایران به امریکا که ظاهرا طی 5 ماهه اول سال 2007 ، 16% رضد داشته و به 94 میلیون دلار رسیده ... در عوض ، واردات از امریکا ، 22% کاهش داشته و به 33 میلیون دلار رسیده ...
read.gif

//

استعفای پل ولفوویتز (رئیس بانک جهانی) ، ظاهرا به نفع ایران بوده ... چون این آدم (که قبلا معاون وزیر دفاع امریکا بوده و در حمله به عراق هم دخیل بوده) طی دو سالی که رئیس بانک جهانی بوده ، هیچکدوم از درخواست های وام ایران رو امضا نکرده
xlb.gif
.. یعنی شش تا پروژه (از توسعه روستایی گرفته تا امنیت جاده ای) به ارزش 500 میلیون دلار منتظر تایید این بودن و همینطوری معلق موندن ...

ایران کلا بعد از انقلاب ، 2.4 میلیارد دلار وام گرفته بوده از بانک جهانی ... 1.48 درصد از سهام این بانک رو هم در اختیار داره ...

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
مقاله ای بود درباره قیمت نفت ، توی روزنامه همشهری ... نکات جالبش رو خلاصه می کنم :
288.gif

* رشد تقاضا جهانی برای نفت ، طی سالهای آتی 2% خواهد بود و نرخ افزایش تولید نفت ، 1 % .

* دو تا پارامتر وضع رو بدتر می کنن : 1. استخراج نفت ، توی بعضی مناطق دنیا ، نزول خودش رو آغاز کرده ... 2. بازار عرضه و تقاضای گاز ، عملکرد ضعیفی داره و نمی تونه به این زودی ها ، بعنوان جانشین نفت مطرح بشه ...

* سوال : آیا نفت گرانه و آیا تولیدکننده ها دارن سود می کنن ؟ 1. با توجه به افزایش هزینه های مربوط به بالا بردن ظرفیت تولید ، سود تولیدکننده کم شده ... 2. نوسان در قیمت باعث میشه که مشکلات اقتصادی واسه تولیدکننده پیش بیاد (بیماری هلندی) ... 3. با محاسبه تورم ، نرخ نفت در زمان انقلاب ایران ، حدود 100 دلار بود و بنابراین ، 80 دلار ، یه رکورد واقعی نیست ...
1671.gif

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
توی روزنامه اعتماد یه مطلب بانمک نوشته بود
wink.gif
که البته بیشتر لبخند تلخ حساب میشه ...
179.gif

ظاهرا چند سرمایه گذار خارجی پیشنهاد سرمایه گذاری 100 میلیاردی در منطقه پارس جنوبی رو دادن که بخاطر بوروکراسی های رایج در ایران ، هنوز هیچکدوم از این پیشنهادات ، اجرایی نشدن ... در همین راستا ، اعضای کمیسیون انرژی ، به وزیر خارجه تذکر دادند که " اگه نقش امریکا در جلوگیری از سرمایه گذاری های خارجی ، 20 درصد باشه ، نقش داخل کشور ، 80 درصده !!!! " ...
kurby2.gif

monjamed

كاربر فعال سریال تلویزیونی
کاربر فعال
لایک‌ها
2
توی روزنامه اعتماد یه مطلب بانمک نوشته بود
wink.gif
که البته بیشتر لبخند تلخ حساب میشه ...
179.gif

ظاهرا چند سرمایه گذار خارجی پیشنهاد سرمایه گذاری 100 میلیاردی در منطقه پارس جنوبی رو دادن که بخاطر بوروکراسی های رایج در ایران ، هنوز هیچکدوم از این پیشنهادات ، اجرایی نشدن ... در همین راستا ، اعضای کمیسیون انرژی ، به وزیر خارجه تذکر دادند که " اگه نقش امریکا در جلوگیری از سرمایه گذاری های خارجی ، 20 درصد باشه ، نقش داخل کشور ، 80 درصده !!!! " ...
kurby2.gif

البته مشكلات سرمايه‌گذاري تو پارس جنوبي پيچيده‌تر از اين حرفاس! يه رقابتي اون جا هس كه گروه‌هاي سياسي رقيب جلو كار همديگه رو مي‌گيرن...

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
این مطلب شاید خیلی اقتصادی نباشه ، ولی مطمئنا اهمیتش فقط بخاطر مساله اقتصادیه :

براساس کنوانسیون حقوق دریایی سازمان ملل ، هر کشوری تا 320 کیلومتری ساحلش ، مالک بستر دریا حساب میشه ... با این حساب ، حدود یه میلیون کیلومتر مربع از قطب شمال ، بی صاحبه ... در نتیجه کشورهای حاشیه قطب شمال دارن با هم دعوا می کنن سر اینکه اون منطقه مال کدومشونه ؟

سوال : خب اصلا چرا این قضیه مهمه ؟

جواب : این منطقه احتمالا منابع عظیم نفت و گاز داره ... شاید به اندازه یک چهارم منابع فعلی ... که میشه چند صد میلیارد بشکه ... (یعنی مثلا دو سه برابر منابع ایران) ...

حالا هر کشوری که بتونه ثابت کنه که ادامه یه رشته کوهی که توی اون کشوره ، تا اعماق آبهای قطب شمال امتداد داره ، می تونه ادعای مالکیت کنه ... روسیه که از همه جلوتره و مدارکش رو ارائه کرده و نصف قطب شمال رو می خواد .. دانمارک و امریکا (از طریق آلاسکا) هم در تلاش هستن ...

Arktika_2007_-_flag.jpg

روسیه از همه جلوتره در این رقابت ...​

البته نهایتا سازمان ملل و فقط براساس شواهد علمی باید در این زمینه تصمیم بگیره ...

DIXIE CHICKS

Registered User
لایک‌ها
661
حالا هر کشوری که بتونه ثابت کنه که ادامه یه رشته کوهی که توی اون کشوره ، تا اعماق آبهای قطب شمال امتداد داره ، می تونه ادعای مالکیت کنه ... روسیه که از همه جلوتره و مدارکش رو ارائه کرده و نصف قطب شمال رو می خواد ..

مطلب جالبی بود. از تلاش کشور ها برای حفظ منافع اقتصادی خودشون یاد دریاچه خزر افتادم
و نحوه تقسیم بندی استفاده از آب های دریاچه.
ایران تلاشی برای پیمان حق میزان استفاده از آب به وسعت سواحل انجام نداد و در نهایت
دریاچه تقسیم بر 6 شد.
افسوس

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
همینطوره که گفتی ...
hanghead.gif

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
قیصر صالحی (نماینده بوشهر) در مورد پارس جنوبی و علت اینکه ایران دوباره در بحث بهره برداری ، از قطر عقب افتاد ، حرفای خوبی زده :
298.gif

" ما با کمبود اعتبارات روبرو نیستیم و حتی در شرایط تحریم ، 40% رشد سرمایه گذاری داریم ، چالش اصلی ، مدیریت است ... تاکنون هر پروژه ای را که به شرکت های داخلی واگذار کرده ایم ، با 30% افزایش هزینه و حداقل 5-6 ماه تاخیر مواجه شده ایم
166.gif
...

عیب از توان شرکت های ایرانی نیست (زیرا حتی شرکت های توتال و هیوندای هم پروژه ها را با همکاری پیمانکار ایرانی پیش می برند ) ، بلکه از مدیریت ایرانی است ... "

در همین راستا ، این پست رو هم ببینید ...

hajagha

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
4
سلام
امروز در خبرها خوندم که جناب رییس جمهور، دستور بررسی تخصصی حذف سه رقم از پول ملی رو صادر کرده است.
یکی از چیزهایی که در این خبر بود، این بود که اسکناس هزار تومنی، سال 1351 برای اولین چاپ شد که معادل 128000 تومن الان است. یعنی اگر الان یک اسکناس 100.000 تومنی چاپی بشه، مشکلی نیست.
پیشنهاد میکنم اول این خبر رو بخونید بعد بشینیم درباره اش بحث کنیم که به طور کلی از نظر اقتصادی، آیا این کار صحیح است یا نه.

reza_badkonaki

کاربر فعال سریال های تلویزیونی
کاربر فعال
لایک‌ها
325
کلا کار بدی نیست...........ترکیه هم این کارو کرد..........اما اقتصاد ایران ظرفیت هر کاری رو نداره
کارشناسا میگن ممکنه باعث تورم بشه(به نظر منم میشه)
ولی خیلی ضایستا..........یه تی شرت میخریم(از نوع اشغال) 100000(صد هزار) ریال پول میدیم

reza_badkonaki

کاربر فعال سریال های تلویزیونی
کاربر فعال
لایک‌ها
325
وي تصريح كرد : معتقدم اگر چك پولها را جمع كنيم درصدي از نرخ تورم ما را كاهش خواهد داد.
از اون حرفها بود.............
از این به بعد ملت بخواد بره یه چیزی بخره(مثلا گوشی) باید یه ساک اسکناس هزار تومنی بزنه زیر بغلش

dariushiraz

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
من فکر نمی کنم که اثر مثبت اقتصادی داشته باشه:blush:

فقط از نظر حساب و کتاب کار آسان تر می شه :D

vbigdeli

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
6
اینا بهتره به جای ریال،از تومان استفاده کنن که خیلی جواب گو هست.در ضمن این کارها که دسته احمدی نژاد نیست.

lee_young_ae

Registered User
لایک‌ها
1
با این کار می خوان چیو ثابت کنن من موندم.....
منم میگم اول همین تومن رو بکنن رسمی تا بعد.....
در این صورت دیگه باید سکه های 50 تومنیو از اون پایینتر جمع بشه دیگه.....

بالا