@ دیکسی عزیز...:happy:
خوب، دلیلش تا حدی اینه:
آمریکا همونطور که می دونین پولش (دلار) یه منبع مهم ذخایر ارزی دنیا هست، و مهمتر از اون پشتوانه ی پولهای رایج کشورهای دنیا هم محسوب می شه. نوع زندگی و رفاه آمریکا بعث شده بود که دولت و **** مالی تا حد زیادی به خواب برن. مثلا وقتی واردات آمریکا بیش از صادرات اونه، بالطبع مردم در آمریکا از رفاه بیشتری برخوردار می شن. و شکاف کسری تراز پرداخت ها (یا همون در آمد صادرات منهای هزینه ی واردات) به وسیله ی دلار پر می شد، که چون پول مهمی هم هست خواهان زیاد داره. در واقع پول قدرتمند و وجه داره آمریکا و موقعیت جهانی این کشور بزرگ و البته ثروتمند باعث شد که آمریکا به خودش بیش از دنیا اهمیت بده. (البته خواسته نیست، معتقدم بیشتر ناخواسته هست.)
مردم هم چون استفاده از اعتبار رو کم کم بیش از اندازه انجام می دادن، همین طور **** مالی و قوانین محدود و ناکافی، باعث شده بود که پس انداز در اونجا منفی بشه. در واقع هی مصرف انجام می شد به جای اینکه پس انداز بشه، و همین تراز تجاری رو بیشتر منفی می کرد. (خودش شاید یه دلیل مهم و یا حتی مهمترین دلیل تراز منفی تجاری هم محسوب می شد.)
این شد که این اتفاق افتاد، در واقع به نوعی اقتصاد جهان در حال حاضر داره قیمت دلارهای آمریکا رو پرداخت می کنه.
پ.ن: من طرفدار اقتصاد آزاد و بازار هستم ها، منتهی این نقد ها از اهمیت بالای برخوردارن.
-------------------------
@ امیر علی...
خوب چرا، ولی نکاتی هست:
اقتصاد دنیا همیشه دوره داره. یعنی رکود بعد از دوره های رونق اصلا اجتناب ناپذیره.
منتهی اقتصاد دانان هر چند پیش بینی می کنن، ولی در این مورد به خصوص مجموعه ای از چیزها دست به دست هم دادن و یه جوری روی هم جمع شدن که دیگه نمی شد ازش فرار کرد. بعدم چیزی هست، اونم اینه که اقتصاد دانان اصلا فکر نمی کردن این سقوط اینقدر عمیق و دامنه دار بشه. این موضوع ابتدا یه رکود بود توی بخش مسکن آمریکا، همین. ولی یهو تبدیل به بهمن شد، و جوری که نمی شد تقریبا دیگه جلوش رو گرفت. اگه از همون ابتدا دولت آمریکا کارایی رو که الان داره می کنه انجام می داد، شاید بحران اینطوری عمیق نمی شد. البته فقط
شاید...
2: برای فرار...
من یه مطلبی نوشته بودم راجع به جان مینارد کینز و عقایدش، توی همین تاپیکه و
اینم لینکش.
اونجا توضیحاتی هست. اگه برای این رکود می خوای اما، فعلا که دارن پول تزریق می کنن به بازارهای مالی، مثلا 1000 میلیارد دلار از طریق صندوق بین المللی پول کشورهای گروه 20 تصویب کردن که به کشورهای فقیر و تجارت جهانی اختصاص بدن. همین طور این کشورهای متعهد شدن 5000 میلیارد دلار برای به حرکت آوردن چرخ اقتصادی خودشون به بازاارهای خودشون پول تزریق کنن.
از طرف دیگه فدرال رزرو آمریکا داره دارایی های به اصطلاح مسموم بانک ها (اون دارایی هایی که ارزششون توی رکود کم شده و بانکها رو به ورشکستگی نزدیک کرده) رو خریداری می کنه و 1200 میلیارد دلار به این موضوع اختصاص داده.
و همین طور نهادهای مالی جدید بین المللی برای نظارت داره تشکیل می شه.
امیدوارم این اقدامات مفید باشه....