- تاریخ عضویت
- 11 نوامبر 2006
- نوشتهها
- 1,314
- لایکها
- 107
دوک عزیز متاسفانه من به دلیل استفاده از فیلترشکن قادر به خوندن مطالب
تک اسپویل نیستم
ادیت کردم....
البته اینو بگم که اگه جایی برخورد کردید با اسپویل کوتش که بکنید راحت می تونید بخونید...
دوک عزیز متاسفانه من به دلیل استفاده از فیلترشکن قادر به خوندن مطالب
تک اسپویل نیستم
این خبر رو امروز در مورد ایران خوندم
شانزده سال است که شرکت خدمات ریسک آ.اُ.ان به عنوان رایزن رسمی بیمه،
درصد ریسک در معاملات جهان را منتشر میکند. این شرکت هر سال ریسکهای
اقتصادی را نیز در محاسبات خود به شمار میآورد ولی امسال تنها ریسکهای سیاسی
را در محاسبات آورده است.
این شرکت برای نخستین بار امسال یک رده جدید ریسک به ردهبندی خود افزوده است.
این رده جدید، ردهی ریسک بسیار بالا نام دارد. کشورهایی که در این رده قرار دارند
عبارتند از: افغانستان، کنگو، ایران، عراق، کره شمالی، سومالی و زیمبابوه.
بر پایه توصیه آ.اُ.ان ریسک داد و ستد با این کشورها آنقدر بالا است که نمیشود
آن خطرات را با بیمه پوشش داد. ولی پرونده ریسک ۱۳ کشور در توصیهنامه امسال
آ.اُ.ان بهبود نشان میدهد.
به باور این شرکت، کشورهایی مانند لیبی، سوریه و مراکش برای بازرگانان ریسک
کمتری از پیش دارند. ریسک بازرگانی در هلند همانند سال پیش در رده کمخطر قرار دارد.
البته روند کلی توصیهنامه آ.اُ.ان نشاندهنده افزایش ریسک در جهان است.
دوستان کسی می تونه در مورد اصطلاح رکود تورمی توضیح بده؟
یه نکته ای رو من درش موندم اونم ارزش برابری ریال در برابر دلاره که صفحه پیشم بحثش شد .تو این زمینه 2 تا تئوری هست که هر دو منطقی به نظر میرسند !! یه تئوری هست که میگه دولت ارزش دلار رو بالا نگه داشته تا با این طریق بتونه کسری بودجه ( که بر پایه ریاله) خودش رو جبران کنه وگرنه دلار نرخ حقیقیش روی 300 دلاره . یه تز دیگه هم هست که میگه دولت ارزش دلار رو پائین نگه داشته و ریال رو تقویت کرده تا بتونه با واردات ارزان بازار رو کنترل کنه . کدوم صحیحه ؟!
خوب در تئوری دوم هم یه جور عوام فریبی هست که از دولت مردای ما بعید نیست .
از طرفی اگه فردی در دهه 60 یا دهه 70 میرفت آمریکا و اونجا 2 سال به امر پیتزا دلیوری مشغول میشد میومد در ایران و یه کسب و کار آبرومند برای خودش راه مینداخت . ولی در صورت مسئله فعلی اگه فردی همچنین کاری بکنه احتمالا پس از دو سال و با خرج هزینه سفر و خرید سوغات احتمالا موقع رسیدن به تهران فقط در حدی پول پس انداز خواهد داشت که یه موتور بخره و در تهران هم به عنوان پیک فعالیت کنه . حالا به نظر شما این قضیه به خاطر افزایش درآمد نفتی ایران طبیعیه یا دولت هم درش نقشی داره !! به نظر من الان دلار 900 تومنی خیلی ارزان تر از دلار 300 تومنیه 15 سال پیشه .
خوب سیاست انقباضی چین رو به نظر من در مورد ایران نمیشه اجرا کرد . یعنی مردم ما مردمی نیستن که بتونن خودشون رو با اون شرایط وفق بدن . که شرایط اقتصادی کشورشون رو به شرایط اقتصادی خانواده اشون ترجیح بدن .
برای حرفم مدرکی ندارم ولی فکر میکنم برای بیکاری دولت ایران چند تا کار خیلی بد رو کرده و میکنه برای مهار مصنوعی بیکاری . یکی حجیم کردن شرکت ها و موسسات دولتی با کارمند هست .با کارکنان . به عنوان مثال من آماری ندارم ولی فکر میکنم آمار کارکنان شرکت ایران خودرو بسیار بالاتر از مثلا شرکت BMW هست و هچنین مثلا کارمند های صدا و سیما خیلی بیشتر از BBC باید باشه . یکی هم گسترش واسطه گری با خرد ککردن سرمایه و وام های کوچیک اشتغال .مسلما با 15 الی 20 ملیون جز زدن یه مغازه و واسطه گری کار دیگه ای نمیشه کرد .خوب یه چیزی هست. کلا بدترین پدیده توی اقتصاد بیکاری (و به دنبالش رکود) هست. یه همچین موردی ممکنه تولید ناخالص داخلی رو حتی منفی بکنه. بازم من فکر نمی کنم اینطور باشه. اجازه بدید من برای اطمینان سوال بکنم این مورد رو، چون در حال حاضر اطلاعات دقیقی ندارم.
خوب شما در نظر بگیرید که حقوق متوسط رو به بالا در آمریکا 3000 دلاره . که به پول ایران میشه 2 ملیون و 700 هزار تومن . خوب حالا اگه دلار نرخ واقعیش به طوری که گفته میشه باشه 5000 تومن . 3000 دلار میشه 15 ملیون تومن .من اینطور استنباط کردم که در گذشته دلار ارزش خیلی بیشتری داشته که رفتن به خارج و آورد ارز به ایران رو توجیح میکرده .خوب این موارد رو هم می شه به گونه ی دیگه ای توضیح داد. در آمد سرانه ی آمریکایی ها خیلی بالاست، ولی هزینه ی زندگیشون هم بسیار زیاده. در واقع معیار خط فقر رو اگه در نظر بگیریم توی آمریکا خیلی بالاتر از ایران هست. در سالهای اخیر هم هزینه های زندگی در ایران افزایش پیدا کرده. به عبارت دیگه خود زندگی گرونتر شده، همون سبد کالاها و خدمات، که البته ارتباط ملموسی هم با نرخ ارز نداره.
بیشتر توضیح میدین در این مورد .البته اینکه مردم ما اینطور نیستن توی آمار نشون داده می شه. در سال 2006 چینی ها 33 درصد و ایرانی ها 46 درصد GDP خودشون رو مصرف کردن، که این خودش نشون دهنده ی همین موضوعه.
1: برای حرفم مدرکی ندارم ولی فکر میکنم برای بیکاری دولت ایران چند تا کار خیلی بد رو کرده و میکنه برای مهار مصنوعی بیکاری . یکی حجیم کردن شرکت ها و موسسات دولتی با کارمند هست .با کارکنان . به عنوان مثال من آماری ندارم ولی فکر میکنم آمار کارکنان شرکت ایران خودرو بسیار بالاتر از مثلا شرکت BMW هست و هچنین مثلا کارمند های صدا و سیما خیلی بیشتر از BBC باید باشه . یکی هم گسترش واسطه گری با خرد ککردن سرمایه و وام های کوچیک اشتغال .مسلما با 15 الی 20 ملیون جز زدن یه مغازه و واسطه گری کار دیگه ای نمیشه کرد .
2: خوب شما در نظر بگیرید که حقوق متوسط رو به بالا در آمریکا 3000 دلاره . که به پول ایران میشه 2 ملیون و 700 هزار تومن . خوب حالا اگه دلار نرخ واقعیش به طوری که گفته میشه باشه 5000 تومن . 3000 دلار میشه 15 ملیون تومن .من اینطور استنباط کردم که در گذشته دلار ارزش خیلی بیشتری داشته که رفتن به خارج و آورد ارز به ایران رو توجیح میکرده .
3: بیشتر توضیح میدین در این مورد .
تشکر استاد داک . استفاده کردیم .
صحبتهای اخیر وزیر کار و امور اجتماعی را نیز اینجا می توانید ببینید؛
در صحبتهای جدید ایشان؛همچنان پافشاری بر ارائه تسهیلات ارزان قیمت وجود داره؛البته برای اینکه صدای دوستان بانکی در نیاد؛گفته که بانکها نرخ سود تسهیلات واقعی را تعیین کنند و دولت ما به تفاوت نرخ تسهیلات اعطایی و نرخ واقعی را به بانکها یارانه پرداخت کنند؛ایشان بعد از اینکه متوجه شدند که بانکها در فشار شدیدی هستند و بعد از صحبتهای طهماسب مظاهری که از اشتباه بزرگ دولت در برآورد کردن منابع بانکها صحبت کرده بود؛به این نتیجه رسیدند که باید برای جبران این خلاء به بانکها یارانه داد؛
جناب وزیر همچنان فکر می کنند که کسانی که مخالف کاهش سود تسهیلات بانکی هستند؛احتمالا" بانکی بوده و احتمالا" به فکر صرفا" بانکها هستند؛بنده که اعتقاد به اقتصاد آزاد دارم؛فکر می کنم که این گونه دستکاریها وضعیت را وخیم تر خواهد کرد؛کاهش بیشتر نرخ سود تسهیلات بانکی بازهم ما را از تعادل دور خواهد کرد؛
در این رابطه نظر دوستان شنیدنی خواهد بود؛پس منتظر نظرات شما خواهم بود؛
بودجه امسال با حذف لایحه هدفمند کردن تصویب شد . آزادسازی نرخ انرژی قرار بود یکی از راههای کسری
بودجه باشه . حالا این کسری رو مجلس چه جور می خواد جایگزین کنه ؟