• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

باشگاه هواداران 40چراغ

komeil66

کاربر فعال فرهنگ و هنر
کاربر فعال
لایک‌ها
9
فکر کنم توی روزنامه اعتماد بود که این قضیه نشان ها رو کوبیده بود ... گفته بود که مثلا نشان سینما (ظاهرا یه کلمه بین المللی هم ته دمش داشته) ، چرا به پرویز پرستویی داده شده (با فرض اینکه شهرت بین المللی داره ؟)

کل گفته بود که استفاده از کلمه نشان خیلی جالب نبوده ... و یه سری نقدهای دیگه ...

(من فقط نقل قول کردم)
اونو خوندم نویسنده اش هم امیر پوریا بود ،اگر اشتباه نکرده باشم !

فرداش علي ميرميراني هم جوابش رو داد
biggrin.gif

komeil66

کاربر فعال فرهنگ و هنر
کاربر فعال
لایک‌ها
9
این خودش :

چند نکته در حاشيه جشن چلچراغ

امير پوريا

پريروز با برگزاري جشن مجله چلچراغ، اتفاقات نمکيني در فضاي فرهنگي کشور رخ داد که متاسفانه با همه خردگي اصل رويداد، نتوانستم در قبالش بي واکنش بمانم. ماجرا از اين قرار است که دوستان در جشن مجله يي که بناست مخاطب مثلاً 15 تا نهايتاً 21 ساله داشته باشد، جوايزي اهدا کرده اند که عناويني از اين دست و در اين سطح دارد؛ «نشان افتخار ملي»، «نشان خلاقيت ادبي» و «نشان محبوبيت نسل سوم»، به گمانم اشتباهي اساسي صورت گرفته. اعطاي «نشان» در فرهنگ کشورهاي داراي قدمت و تشخص فرهنگي و هنري همچون انگلستان و فرانسه، يا به وزارتخانه ها و نهادهاي رسمي مرتبط با فعاليت هاي فرهنگي منحصر مي شود يا اگر قرار است از سوي مجموعه يي از افراد اهدا شود، حتماً تصميمي در حد اين عبارات شبه سلطنتي را مثلاً اعضاي يک آکادمي يا فرهنگستان مي گيرند، نه تحريريه و خوانندگان.

اما آنچه براي مرحله بعدي نگه داشته ام از اين هم فراتر يا در اصل فروتر است؛ دوستان مان جايزه/ عنواني عظيم را تحت عبارت «نشان خلاقيت هنري در عرصه بين المللي» به بازيگر اثرگذار و ماندگار سينماي بعد از انقلاب ايران پرويز پرستويي اعطا کرده اند. در بزرگي او و بازي هايي که ساخته هيچ سينماشناسي شک نمي کند، وانگهي اولاً «بين المللي» در گوشه يي از اين عبارت، چه کارکردي دارد؟ آيا پرستويي در فيلم هايي که توليد بين المللي محسوب مي شود، بازي کرده و ما خبر نداريم؟ يعني احياناً نهان تر از گلشيفته فراهاني مراحل فيلمبرداري اين فيلم ها را به پايان برده که هيچ نام و خبري از آن(ها) به وطن درز نکرده؟ يا احياناً «مارمولک» و «آژانس شيشه يي» و «ليلي با من است» و بقيه بازي هاي پرظرافت پرستويي در چندين و چند جشنواره جهاني شرکت و او را صاحب افتخارات فراداخلي در عرصه بازيگري کرده اند؟ و باز عجيب است که ما و ديگران، هيچ کدام باخبر نشده ايم، ثانياً عبارت «خلاقيت هنري» اساساً بيشتر براي يک نقاش، نويسنده، کارگردان، موسيقيدان، فيلمنامه نويس، شاعر، مجسمه ساز و... زيبنده است و با کارش تناسب ماهيتي دارد يا براي يک بازيگر؟ آيا بازيگري که بي شک پروسه يي خلاقه به شمار مي رود، با وابستگي آشکار و تام و تمامي که به فيلمنامه، شخصيت ها، ديالوگ، کنش ها و بعدتر هم هدايت کارگردان و نقش تدوين و چهره پردازي و جامه آرايي و غيره دارد، مي تواند فرآيندي «شخصي» قلمداد شود و مستقل از همه اجزا و عناصر ديگر فيلم، جايزه يي منفرد بگيرد؛ همپاي نشان هايي که به هنرهاي فردي مثل نقاشي و قصه نويسي داده مي شود؟، با هر معيار و متر و ديدگاه و سليقه يي، وقتي بشنويد که جايي به هنرمندي ايراني «نشان خلاقيت هنري در عرصه بين المللي» اعطا شده، نام چه کسي را در برابر اين عنوان حدس مي زنيد؟ عباس کيارستمي؟ مسعود عربشاهي؟ محمدرضا شجريان؟ حسين عليزاده؟ هر آهنگساز يا نقاش مشهور ديگر؟ يا يک بازيگر؟

ديرزماني است که در ادبيات ژورناليستي پيرامون سينما، صفحه پرکن ها و واکمن به دست ها به هر فيلمسازي که به نظرشان «بزرگ» و «چيره دست» است، بي دانش تئوريک، مي گويند «مولف»؛ و نمي دانند که مولف براي خودش تعريف روشن و چارچوب مصداقي تعيين شده يي دارد و هر فيلمساز بزرگي لزوماً مولف هم نيست. حالا و در اينجا هم انگار تصور کرده اند که يدک کشيدن عنوان «بين المللي» احتمالاً يعني «عالي»، «درخشان»، «برجسته» يا به تعابير نسل سومي «باحال»،

جايزه سوررئال دوستان به نظرم به جاي حرمت گذاشتن به کار و کوشش ها و خلاقيت پرستويي به جايگاه او آسيب زده، چون بي آنکه اتفاقات دامنه داري در عرصه جهاني افتاده باشد، او را به نشاني بين المللي وصل کرده اند. بازيگر جست وجوگر ما به اين اغراق ها نيازي ندارد. کارش را مي کند و -اميدوارم- هنوز هر جايزه يي را مثل يک «اïغر به خير» از زبان رهگذري در مسير سربالايي يي که مي رود، مي گيرد.

اینم جوابش :

در جواب چند نکته براي جشن چلچراغ

علي ميرميراني

ديروز در صفحه آخر روزنامه اعتماد يادداشتي چاپ شده بود که به رغم سستي استدلال حاوي نکاتي بود که نتوانستم در قبالش بي واکنش بمانم.

يادداشت نويس در ابتدا گفته سقف سني مخاطب نشريه چلچراغ 21 سال است. سوال اين است که او اين عدد را از کجا به دست آورده؟، آمار را براساس مطالعات ميداني به دست آورده؟ از کجا پرسيده که ما خودمان بي خبريم؟ عدد در حد يک حرف «همين جوري» است؟ نکته جالب تر بعدي اين است که يادداشت نويس معتقد است چون سقف سني مخاطبان 21 سال است، نبايداين جوايز اهدا مي شد، چرا؟ براساس کدام استدلال؟ يعني اگر ما بر فرض، مستنداتي بياوريم که اين عدد 26 باشد ديگر قضيه حل است. عدد پيشنهادي خود يادداشت نويس براي رسيدن به قابليت اهداي جايزه چيست؟ اين چه استدلالي است آخر؟، در ادامه آن يادداشت گفته شده «نشان» را بايد وزارتخانه ها يا نهادها بدهند. آنچه عجيب تر از مطالب ذکر شده در سطور قبلي مرقومه به نظر مي رسد، همين بخش است. آنچه اهدا شد، «نشان چلچراغ» نام داشت و روي تک تک نشان ها هم اين عنوان قيد شده بود. با عرض شرمندگي از يادداشت نويس «نشان چلچراغ» را فقط خود چلچراغ مي تواند اهدا کند نه هيچ وزارتخانه يا نهادي و اين ادعا نه تنها اين بخش اش از بنيان غلط است که در نگاهي کلان تر، در مبحث مقيد کردن هر نشاني به وزارتخانه ها نيز کاملاً بي پايه به نظر مي رسد.

يادداشت نويس در ادامه از اينکه نشان پرويز پرستويي پسوند بين المللي داشته ،گله کرده. صورت مساله بسيار روشن است. پرستويي در سال گذشته به خاطر نقش آفريني در مجموعه تلويزيوني «زير تيغ» در جشنواره يي بين المللي که به همين موضوع مي پرداخت، در ايتاليا جايزه برد و مخاطبان چلچراغ نيز با رايي بالا وي را به خاطر اين توفيق در عرصه بين المللي، لايق گرفتن نشان چلچراغ در اين بخش دانستند. مشکل کجاست؟، گلايه از چيست؟ اعتراض به چه منظور است؟ با در نظر گرفتن اين پيش شرط ساده ديگر عبارات بعدي يادداشت نويس که کوشيده «بين المللي» را «برجسته» يا «درخشان» يا به زعم او از زبان نسل سومي ها «با حال» معني کند، يک سره محيط به کفچه پيمودن است،

جالب تر انتهاي يادداشت است که نگارنده اش آرزو کرده پرستويي با اين جايزه در حد «اغر به خير» برخورد کند. طبعاً ما هم محقيم با اين يادداشت در حد «سرفه يي» که دوستي در جمعي به منظوري مي کند، برخورد کنيم و انصاف بدهيد که بيش از نگاشتن براي «سرفه» اطاله کلام است. فقط اين موخره کوتاه را هم بايد ذکر کرد که چون يادداشت نويس جشن چلچراغ را اتفاقي نمکين در عرصه فرهنگ دانسته، خوب است به اين نکته توجه داشته باشد که گاهي در يادداشت هاي مطبوعاتي نيز اتفاقاتي نمکين مي افتد با اين تفاوت که گاهي مثل مطلب يادداشت نويس مزبور نمک ماجرا زياد مي شود و شور ماجرا در مي آيد، شرمنده،

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
مرسی ... چون می خواستم خواهش کنم که متنش رو بذاری ...

به نظرم در مورد دامنه سنی ، حق با منتقد اوله ... در مورد نشان چلچراغ حق با دومی ... و در مورد عرصه بین المللی و پرویز پرستویی ، باز هم حق با منتقد اول ... (IMHO)

komeil66

کاربر فعال فرهنگ و هنر
کاربر فعال
لایک‌ها
9
قیمت نسبت به مطلب زیاد !
تقریبا دیگه نمی خونمش !

j_2006_n

کاربر فعال فوتبال
کاربر فعال
لایک‌ها
4,543

Persiana

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
129
سلام،

ميگم 40چراغ هم آيا تو قيف شد؟

آخه نه اون هفته، نه اين هفته، اثرى‌از آثارش مشاهده نگرديده!!

به روزنامه فروشه ميگم 40چراغ اومده، ميگه 2 هفته است نيومده، ميگم يعنى توقيف شد اينم؟ ميگه فکر ميکنم!!

127fs3556139.gif

‌‌

komeil66

کاربر فعال فرهنگ و هنر
کاربر فعال
لایک‌ها
9
منم از اون شماره ای که چاوشی رو جلد بود دیگه رو دکه ندیدمش !

Persiana

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
129
‌‌

در گفتگوى آزاد هم يه تاپيک درباره ى‌اينکه چه بر سر 40 چراغ آمده زده شده :

http://forum.persiantools.com/t116075.html

از امروز انگار نمايشگاه مطبوعات تو مصلا برپا شده، البته منکه مصلا برو نيستم ولى اگر کسى رفت يه ندا بده ببينيم اونجا غرفه دارند، هستند، نيستند، چگونه است؟

‌‌

silverboy.ir

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
479
Tehran - Tehranpars Hossein Rezazadeh ------
این چلچراغ همونیه که Rageh گزارکشر شبکه بی بی سی توی مستندش با عواملش مصاحبه می کنه و سر دبیرش شخصی به نام بزرگمهر هستش ؟

http://************/files/u9j3wqaelok2uwztdipe_thumb.jpghttp://************/files/keh95kpg4ii2a5tkd8l3_thumb.jpg

Last edited:

Persiana

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
129
خوب به سلامتى ‌و ميمنت و خوشى، چاپ جديد مجله ى 40چراغ با کميک هاى 319 درجه اى و گالن گالن آدرنالين رؤيت گرديد و خلقى از نگرانى رهانيده شد!

من صفحه ى‌ اولشو نگاه کردم ببينم چيزى راجع به اين مدت چاپ نشدنش نوشته که توضيح روشنى نداشت و فقط گفته بودند که خودتان کم و بيش علت تأخير اين دو شماره را مى دانيد و اينجور ادامه داشت که بالاخره گاهى هم مشکلات اجرايى و ادارى پيش مى آيد ولى‌حالا خوشحاليم که اين مشکلات را هرچند باسختى ولى پشت سر گذاشتيم و باز هم شنبه ها پيشتان هستيم ^_^

احتمالا بايد همونى باشه که اگه اشتباه نکنم جناب خوابگرد در رابطه با مسايل خود نويسندگان مجله فرموده بودند. در هر صورت اين شماره‌ کلى کميک استريپ توش داره و سرگرم کننده است ^.^

توی مستندش با عواملش مصاحبه می کنه و سر دبیرش شخصی به نام بزرگمهر هستش ؟

بله خودشه.

http://biparva.net/post-68.aspx

‌‌

‌‌

jerii

همکار بازنشسته
لایک‌ها
9,663
بچه های چلچراغ دارن میان اهواز:rolleyes:

Milad.Cc

Registered User
لایک‌ها
25

Duke

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
107
سلام....

خوب،
من بعد از گذشت فکر کنم حدود یک سال مجددا دیروز این مجله رو خریدم.

متاسفانه بایستی بگم که متوجه شدم به هیچ عنوان مطلب به درد خوری نداشت (به عقیده ی من البته).
no.gif

و خوب، مجله ای که نتونه چیز جدیدی به آدم یاد بده به نظر من، اصلا به درد نمی خوره.
این شد یک راست به سطل زباله فرستادمش.
bored.gif

حیف،
زمانی بود که از پیش شماره اش من جمعش می کردم و آرشیو داشتمش...
الان که فکر می کنم می بینم حتی همون موقع هم مطلب آموزشی خاصی نداشت. البته اون زمان طنزش خیلی خوب بود....
2753.gif

jerii

همکار بازنشسته
لایک‌ها
9,663
سلام....

خوب،
من بعد از گذشت فکر کنم حدود یک سال مجددا دیروز این مجله رو خریدم.

متاسفانه بایستی بگم که متوجه شدم به هیچ عنوان مطلب به درد خوری نداشت (به عقیده ی من البته).
no.gif

و خوب، مجله ای که نتونه چیز جدیدی به آدم یاد بده به نظر من، اصلا به درد نمی خوره.
این شد یک راست به سطل زباله فرستادمش.
bored.gif

حیف،
زمانی بود که از پیش شماره اش من جمعش می کردم و آرشیو داشتمش...
الان که فکر می کنم می بینم حتی همون موقع هم مطلب آموزشی خاصی نداشت. البته اون زمان طنزش خیلی خوب بود....
2753.gif

سلام دوک عزیز
متاسفانه درست می گی...من هنوز هر هفته می خرمش...ولی خوب چلچراغ اون موقع تند رو و بحث ها و مصاحبه های جنجالی داشت...شاید باید قبول کنیم سن اونا هم با ما رشد کرده و سن بالا یه ذره خلاقیتش کم می شه ..البته سنشون بنده خدا ها زیاد بالا نیست:happy:ولی اید اون چیزهایی که باید رو یه زمانی به وجود اوردن

ولی خوب هنوز می خونمش و گه گاهی چیزهای خوبی گیرم میاد....
من به چلچراغ بابت تشویش به کتاب خوندن خیلی مدیونم:happy:

شما "ایران جوان" رو می خوندی؟:)

F A R A M A R Z

کاربر فعال فوتبال
کاربر فعال
لایک‌ها
1,642
19/2 /88

3826e077ca1b851b1d620604c9d3af0d4g.jpg
1ae3ee1ef70c5cb8e931277174024bf04g.jpg

12aaa1925716e2988f877cf7e99e5bef4g.jpg
55272856af8a3a2fdda8431026210a904g.jpg