• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

بحث و بررسی پبرامون " نام " بازیهای رایانه ای

Synix.Shayan

Registered User
لایک‌ها
0
خب دارم همینو میگم دیگه!! تو ایران میشه گفت اسمش قشنگه، 1000 تومن هم "بیشینه" از دست میدی! :D ولی تو خارج که نمیتونی 50.000 تومان بدی واسه یه بازی که شکلش یا اسمش قشنگه، بعدشم تو خالی از آب در بیاد...

Dark Hero

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
370
خب دارم همینو میگم دیگه!! تو ایران میشه گفت اسمش قشنگه، 1000 تومن هم "بیشینه" از دست میدی! :D ولی تو خارج که نمیتونی 50.000 تومان بدی واسه یه بازی که شکلش یا اسمش قشنگه، بعدشم تو خالی از آب در بیاد...
اون بازي ها كه داخل خارجه اصلي يعني مال خود شركته هست.
تو ايران رايتيه و اورجينال وجود نداره.:lol:حتي اون هايي كه سيلورن رايتي چون مال شركت اصلي سازنده كه نيست.
اگه بازيي هولوگرام شركت سازنده رو داست ارزششو داره.:happy:
بعد بعضي ها براي 50 تومن تحقيق مي كنه چه برسه به 50.000 تومن.و به خاطر اسم همچين كاري رو نمي كنه.
من گفتم براي آشنايي اوليه اشم مهمه.
داخل خارج هيچ ايراني همچين كاري نمي كنه مگر اين كه لازم داشته باشه.

Synix.Shayan

Registered User
لایک‌ها
0
فکر می کنم ما داریم یه چیزو میگیم! من در جواب اون حرفتون که در خارج فرهنگشون بیشتره و به اسم خیلی توجه دارن اینو گفتم! چون ریسک توجه کردن به اسم در خارج بیشتره تا تو ایران که نهایتاً 500 تومان شخص پول بازی رو میده.
حالا که اینقدر راجع به فلسفه توجه به اسم بازی صحبت کردیم من نظرمو راجع به بازی Avatar میدم. از نظر rating و کیفیت که در سطح پایینی قرار داره ولی من اسمشو دوست دارم! خود کلمه Avatar یعنی یک موجود بسیار قدرتمند مثله یک خدا (خدای یونانی و هندی و ...) که به شکل انسان بین مردم حضور پیدا می کنه! به اون انسان میگن avatar اون خدا. تو بازی های RPG هم کاراکترهای شما avatar های شما هستن و مثله نماینده شما با دنیای بازی ارتباط برقرار می کنند. تا اونجایی که راجع به داستان این بازی میدونم، انسانها یک سیاره جدید رو کشف می کنند با گونه های جانوری کاملا متفاوت؛ و برای تحقیق، یک انسان رو از نظر ژنتیکی تغییر میدن و به اون سیاره می فرستن و احتمالا اسم بازی هم از همین جا میاد که این انسان avatar بقیه انسان هاست به شکل گونه های اون سیاره!

Last edited:

Thomas.Angelo

Registered User
لایک‌ها
16
بحث در مورد بازي :Grand Theft Auto
حتما نام اين بازي رو تا به حال شنيده ايد.
به نظر شما اين نام چه قدر توي فروش اين بازي تاثير داشته؟
يا اصلا چه ربتي به بازي داره؟معنيش يعني :سرقت بزرگ اتوموبيل!
كدام نسخه ازاين بازي به اسمش ربط داشته؟
و سوال هاي ديگر.........

سلام

نام این بازی به نظرم کمی گیج کننده است و بازی Vice city رو تعدادی از مراحلش رو پیش رفتم که زد توی ذوقم ! البته خیلی تعریفش رو شنیده بودم وگرنه نمی خریدمش !:eek:

به نظرم نام این بازی کوچکترین تاثیری در فروش اون نمی گذاشت ! چون اگر دقت کنید ماموریتها و باقی اتفاقات کمترین ربط رو به ماشین دزدی دارند ! باز هم صد رحمت به همون درایور !;)

من به جز همین وایس سیتی دیگه هیچ کدوم رو بازی نکردم , چون اصلا انتظارهای من رو برآورده نکرد! البته خیلی ها سینه چاک این سری بازی اند , ولی خب من نیستم :lol:

Thomas.Angelo

Registered User
لایک‌ها
16
معنای عبارت Far Cry میشه راه خیلی طولانی و یا دو چیز که با هم خیلی تفاوت دارند (از هم فاصله دارند).
( The plan is a far cry from completion : برنامه حالا حالا ها طول داره تا تکمیل بشه / برنامه راه زیادی رو تا تکمیل شدن باید طی کنه )
من چون خودم Far Cry رو بازی نکردم دقیقاً نمی دونم چه مفهومی می تونه داشته باشه! یه نکته دیگه اینه که این بازی رو هم Crytek درست کرده! پس ممکنه بین "Cry" ها یه ارتباطی باشه. (مثله Crysis که گفتم)

باتوجه به فیلم سینمایی فار کرای :

Far cry ماجرای طراحی یکسری سرباز مافوق بشر می باشد ...
یا به قول شما برنامه حالا حالا ها ادامه داره تا تکمیل بشه , چون در جریان طراحی این سربازها , اشتباه فجیعی صورت می گیره , اونم کنترل نشدن اونهاست !

Thomas.Angelo

Registered User
لایک‌ها
16
به نظر شما چي باعث مي شه كه اسم يه بازي ، نقش مهمي رو ايفا كنه ؟
منظورم اينه : فرض كنيد يه بازي طراحي بشه كه از نظر گرافيك و گيم پلي و داستان و ... به طور كلي همه جوره تكميل باشه ، ولي اين بازي بدون اسم به بازار روونه بشه . من سئوالم اينه : آيا در اين صورت اين بازي مي تونه تاثير خودشو رو مخاطب ها بذاره؟

از نظر فروش , به نظرم خیلی مهمه ...
خصوصا اینکه بازی ای که قراره بیاد بیرون ! شماره های قبلی هم داشته باشه !! مثل بازی MAFIA

یادمه یه بار یه بازی اومد توی بازار که نه اسم داشت و نه آدرسی ! ولی به قدری محشر بود که قابل تصور نیست ! توی یه روزنامه خوندم که نویسنده هر چی در این بازی و منوهای اون گشته بود , اثری از نام بازی ندیده بود ! اگه اشتباه نکنم سه یا چهار سال پیش بود و ماجرای بازی از این قرار بود که شما به ماه می رفتید و کلی معما حل می کردید ... البته اگر اشتباه نکنم :eek:

البته به جز نام بازی , بدون شک تبلیغات و داستان و گرافیک و ... به طور مستقیم در بازی تاثیر داره ;)

یه بار رفته بودم مغازه فروش بازی که یه مردی آمد حدودای 30 سالش بود و دنبال بازی می گشت ! به فروشنده می گفت من یه بازی توی مایه های کال آو دیوتی می خوام , فروشنده تعدادی بازی رو نام برد , ولی خریدار توجهی به اسم آنها نکرد !!!
daniel_dmc
اسمشو اگه خوب باشه خيلي فروش مي كنه.در غير اين صورت فقط هزينه كرده.

در این مورد با شما کاملا موافقم ;)

Thomas.Angelo

Registered User
لایک‌ها
16
عجب تاپیکی شده ! توی دو روز 5 صفحه پیش رفته ...

این بحث 1000 تومان که پیش آمده , کاملا درسته ! ولی توجه شما رو به یک نکته جلب می کنم و اون هم " وقت " ما است ؟ آیا شما حاضرید به خاطر اینکه بازیها مفت و مجانی در بازار مثل نقل و نبات توی جیب بچه ها ریخته , از وقت خودتان بزنید و هر بازی ای که به دستتون رسید رو نصب بکنید ! ؟

من که اینطوری نیستم . حداقل در برابر پیشنهاد دوستانم به انجام بازیها , قبلش می پرسم که اسم بازی چیه ! ما هر موقع توانستیم برای وقت خودمان ارزش قائل بشیم , اونوقته که اسم بازی برای ما اهمیت بسزایی خواهد داشت ! ( البته این نظر من بود )

صد البته هر شخصی یه نظری داره ...

مثل اینکه بحث داغی شده , بی صبرانهمنتظر شرکت دیگر دوستان در انجمن هم هستیم .;)

Dark Hero

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
370
[عجب تاپیکی شده ! توی دو روز 5 صفحه پیش رفته ...
آره چون ديشب همه ي كاربران فعال اين تاپيك حاضر بودن و هر 2/3 دقيقه يك پست زده ميشد.

این بحث 1000 تومان که پیش آمده , کاملا درسته ! ولی توجه شما رو به یک نکته جلب می کنم و اون هم " وقت " ما است ؟ آیا شما حاضرید به خاطر اینکه بازیها مفت و مجانی در بازار مثل نقل و نبات توی جیب بچه ها ریخته , از وقت خودتان بزنید و هر بازی ای که به دستتون رسید رو نصب بکنید ! ؟
موافقم.
راستش هر كسي با توجه به نيازش بايد بازي بخره.اگه واقعن خيلي بي كاره طبيعيه كه هر بازي رو نصب كنه.
من خودم به اندازه ي كافي وقت دارم.نه خيلي زياد.و ترجيح مي دم بازي هاي مختلف رو تجربه كنم.اگه بازي قشنگ بود تا آخرش مي رم.

من که اینطوری نیستم . حداقل در برابر پیشنهاد دوستانم به انجام بازیها , قبلش می پرسم که اسم بازی چیه ! ما هر موقع توانستیم برای وقت خودمان ارزش قائل بشیم , اونوقته که اسم بازی برای ما اهمیت بسزایی خواهد داشت ! ( البته این نظر من بود )
من معمولا بازي هامو مي خرم.گاهي وقتي هم از دوستام مي گيرم.البته علاوه بر اسم سبك و داستان و چيز هاي ديگه ي بازي رو ازش مي پرسم.اگه خوب بود ازش مي گيرم.
همون طور كه در پست هاي صفحه ي قبل گفتم اسم بازي نشان گر كل بازي .

Dark Hero

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
370
فکر می کنم ما داریم یه چیزو میگیم! من در جواب اون حرفتون که در خارج فرهنگشون بیشتره و به اسم خیلی توجه دارن اینو گفتم! چون ریسک توجه کردن به اسم در خارج بیشتره تا تو ایران که نهایتاً 500 تومان شخص پول بازی رو میده.
حالا که اینقدر راجع به فلسفه توجه به اسم بازی صحبت کردیم من نظرمو راجع به بازی Avatar میدم. از نظر rating و کیفیت که در سطح پایینی قرار داره ولی من اسمشو دوست دارم! خود کلمه Avatar یعنی یک موجود بسیار قدرتمند مثله یک خدا (خدای یونانی و هندی و ...) که به شکل انسان بین مردم حضور پیدا می کنه! به اون انسان میگن avatar اون خدا. تو بازی های RPG هم کاراکترهای شما avatar های شما هستن و مثله نماینده شما با دنیای بازی ارتباط برقرار می کنند. تا اونجایی که راجع به داستان این بازی میدونم، انسانها یک سیاره جدید رو کشف می کنند با گونه های جانوری کاملا متفاوت؛ و برای تحقیق، یک انسان رو از نظر ژنتیکی تغییر میدن و به اون سیاره می فرستن و احتمالا اسم بازی هم از همین جا میاد که این انسان avatar بقیه انسان هاست به شکل گونه های اون سیاره!
درسته. در خارج بازي ها گرون تره و ريسكش خيلي بيشتر از ايرانه.اما اون ها در مورد يك بازي تحقيق.
و 100% براي اسم يه بازي رو نمي خرند.من دارم ميگم كه اسم بازي براي شناخت اوليه و ايجاد انگيزه در شخص خيلي مهمه.همين.
avatar بازي قشنگيه.اين طور كه شما مي گيد داستان جالبي هم داره.اما امتياز و كيفيت تاثير زيادي در فروش داره.

Dark Hero

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
370
خصوصا اینکه بازی ای که قراره بیاد بیرون ! شماره های قبلی هم داشته باشه !! مثل بازی MAFIA
بله.سابقه اي كه اسم بازي داره براي مردم مهمه.مثل همين mafia

البته به جز نام بازی , بدون شک تبلیغات و داستان و گرافیک و ... به طور مستقیم در بازی تاثیر داره ;)
درسته.تبليغات و چيز هاي ديگه خيلي مهمه.
ولي بحث الان سره نام بازي.

یه بار رفته بودم مغازه فروش بازی که یه مردی آمد حدودای 30 سالش بود و دنبال بازی می گشت ! به فروشنده می گفت من یه بازی توی مایه های کال آو دیوتی می خوام , فروشنده تعدادی بازی رو نام برد , ولی خریدار توجهی به اسم آنها نکرد !!!
خوب اون مرد مي دونسته كه چه بازي در انتظارشه.يه بازي جنگيه مدرن اول شخص.
اما اگه يه نفر گفت بازي جديد چي اومده.نام بازي خيلي مهمه.
حاقل براي فهميدن داستان وسبك بازي.
در پست هاي قبلي دوستان به اين موضوع اشاره كردند.
مثل بازيه hitman
شما با شنيدن اين اسم ميفهميد كه يه بازي آدمكش حرفه اي هست.

Synix.Shayan

Registered User
لایک‌ها
0
عجب تاپیکی شده ! توی دو روز 5 صفحه پیش رفته ...
واسه من تاپیک 2 صفحه هستش (فکر کنم به تنظیمات کاربری تون بستگی داره!)

باتوجه به فیلم سینمایی فار کرای :

Far cry ماجرای طراحی یکسری سرباز مافوق بشر می باشد ...
یا به قول شما برنامه حالا حالا ها ادامه داره تا تکمیل بشه , چون در جریان طراحی این سربازها , اشتباه فجیعی صورت می گیره , اونم کنترل نشدن اونهاست !
مرسی که توضیحات رو کامل کردین، حالا خیلی بیشتر بازی اسمش معنی میده! فکر کنم بد نباشه که جمع بندی بعضی از مطالب رو توی پست اول یا دوم بنویسید!

درست می فرمایید! ولی مگه چقدر واسه یه نفر طول داره تا بفهمه که از یه بازی خوشش نمیاد؟ نهایتاً یه روز... بعد هم قرار نیست که کسی تک تک بازی هارو چک کنه! معمولا بازی ای رو که بقیه ازش تعریف می کنند و rating خوبی هم داره، آدم خوشش میاد، اگه هم خوشش نیاد که نهایتاً 1000 تومان و یه نصفه روز رو از دست داده :D!

من خودم به اندازه ي كافي وقت دارم.نه خيلي زياد.و ترجيح مي دم بازي هاي مختلف رو تجربه كنم.اگه بازي قشنگ بود تا آخرش مي رم.
من خودم اوایل فقط بازی های strategy رو تهیه میکردم، ولی بعد از اینکه با بازی world of warcraft آشنا شدم و پس از اون هم با بازی های RPG دیگه، کم کم دایره انتخاب بازی هامو بزرگتر کردم و از تک بعدی بودن اومدم بیرون!
کلاً تنوع در همه کار بهترین گزینه هست!

fonix light

Registered User
لایک‌ها
4
الان داشتم به يه چيز جالب فكر مي كردم . گفتم بذارمش تا شما بخونين .
همون طور كه مي دونيد براي بازي ها ، رده بندي سني وجود داره . البته اين رده بندي ها زيادن ولي معروف ترينشون ESRB هست كه اگه تو google بگرديد ، عكس هاي اونارو پيدا مي كنيد . معمولا همه ميشناسنشون . چون پايين كاور همه ي بازي ها هست .

esrb.png

حالا من يه چيزي مي گم . نظرتون چيه بيايم تو همين تاپيك به يه حركت ابتكاري دست بزنيم ؟ اين حركت ابتكاري چيه ؟ الان براتون مي گم : نظرتون چيه بيايم براي اسم هاي بازي ها هم يه رده بندي درست كنيم .
مثلا براي نوع ارتباطي كه با داستان بازي داره يا حتي ساختار دستوري اسم ها ( يه بخشي يا دو بخشي بودن و يا حتي مخفف بودن مثل f.e.a.r و...)
اگه نظرتون مساعد بود بگين تا بحثو شروع كنيم . چون ايده هاي جالبي براي اين كار وجود داره .
خدا رو چه ديدي ؟ يه موقع ديدي از اين رده بندي تو سايت ها و مجله هاي معتبر بازي استفاده شد .

Last edited:

Dark Hero

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
370
الان داشتم به يه چيز جالب فكر مي كردم . گفتم بذارمش تا شما بخونين .
همون طور كه مي دونيد براي بازي ها ، رده بندي سني وجود داره . البته اين رده بندي ها زيادن ولي معروف ترينشون ESRB هست كه اگه تو google بگرديد ، عكس هاي اونارو پيدا مي كنيد . معمولا همه ميشناسنشون . چون پايين كاور همه ي بازي ها هست .

حالا من يه چيزي مي گم . نظرتون چيه بيايم تو همين تاپيك به يه حركت ابتكاري دست بزنيم ؟ اين حركت ابتكاري چيه ؟ الان براتون مي گم : نظرتون چيه بيايم براي اسم هاي بازي ها هم يه رده بندي درست كنيم .
مثلا براي نوع ارتباطي كه با داستان بازي داره يا حتي ساختار دستوري اسم ها ( يه بخشي يا دو بخشي بودن و يا حتي مخفف بودن مثل f.e.a.r و...)
اگه نظرتون مساعد بود بگين تا بحثو شروع كنيم . چون ايده هاي جالبي براي اين كار وجود داره .
خدا رو چه ديدي ؟ يه موقع ديدي از اين رده بندي تو سايت ها و مجله هاي معتبر بازي استفاده شد .
فكر خوبيه.
من پايم.

fonix light

Registered User
لایک‌ها
4
به نظر من يه رده بندي مناسب نه بايد زياد گسترده و پر پارامتر باشه و نه بايد خيلي خلاصه باشه . بايد جوري باشه كه هر نوع اسمي رو توش جا داد .
فكر كنم اولين پارامتري كه مي تونيم براي اسم ها در نظر بگيريم ، از قواعد دستوري تبعيت مي كنه . به نظر من بايد روابط مفهومي رو بذاريم براي درجات بعدي .
اولين معيار طبقه بندي مي تونه اين باشه : اسم ما يه بخشيه يا چند بخشي ؟
يعني به نظر من اسم ها به دو گروه تقسيم مي شن : 1- اسامي يك بخشي ( مثل crysis - driver - neverhood ,...)
2- اسامي چند بخشي ( مثل devil may cry - resident evil - f.e.a.r - ,...)
دليل اين كه بازي fear رو تو بخش اسم هاي چند بخشي جا دادم اينه كه اين اسم در حقيقت از چهار كلمه تشكيل شده كه حروف اول اونا رو هم كلمه ي ترس رو مي سازه . البته در مورد تك تك اسامي بايد بعد از تكميل شدن رده بندي بحث كنيم . :D

Last edited:

Dark Hero

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
370
بهتره كه اول نام تعدادي بازي رو ليست كنيم.بعد به اون ها امتياز بديم.
حدود 15 بازي براي شروع كافيه.

fonix light

Registered User
لایک‌ها
4
بهتره كه اول نام تعدادي بازي رو ليست كنيم.بعد به اون ها امتياز بديم.
حدود 15 بازي براي شروع كافيه.

اين كار بدي نيست . ولي فكر كنم بايد يه كم بيشتر در باره ي اين رده بندي توضيح بدم : ببينيد تو همه ي رده بندي هايي كه وجود داره ، دو قسمت وجود داره : يكي اون قسمتيه كه ما مي بينيم . يعني همون مارك هايي كه رو كاور مي بينيم . مثل مارك ها يesrb . يكي هم بخشي كه شامل پارامتر هاي لازم براي درجه بندي و دادن امتياز مناسب به بازي ها مي شه كه معمولا فقط در دست شوراي تعيين امتيازه. و ما براي اين كه بتونيم امتياز مناسب رو به بازي ها بديم ، اول بايد پارامتر هاي مناسب رو طراحي و جمع آوري كنيم تا بعد بتونيم از رو اونا امتياز مناسب رو به اين 15 تا بازي بديم . يعني كاري كه شما الان گفتيد مربوط مي شه به مرحله ي آخر كارمون . :cool::cool:

Last edited:

fonix light

Registered User
لایک‌ها
4
البته اسم هاي يك بخشي كه تكليفشون از نظر دستوري مشخصه ( البته فعلا و از نظر قواعد دستوري ساده و هنوز براي وارد شدن به جريان اسم هايي مثل crysis زوده ) . ولي در مورد اسم هاي چند بخشي چند تا نكته وجود داره :
بعضي از اسم هاي چند بخشي وجود دارن كه فقط و فقط از چند بخش تشكيل شدن و رابطه ي ساده اي مثل موصوف و صفت و يا مضاف و مضاف اله بين اونا وجود داره . من به اين نوع اسم ها از نظر دستوري ، مي گم "چند بخشي ساده " . ولي بعضي از اسم ها هستن كه در ظاهر يك بخشي هستن . ولي در حقيقت دو بخشي حساب مي شن . مثل bioshock يا farcry و ... . من اسم "چند بخشي مركب " رو براي اين گروه از اسامي انتخاب مي كنم . بعضي اسم هاي ديگه هم هستن كه از چند بخش تشكيل مي شن ، ولي به صورت مخفف نوشته مي شن . من به اين گروه از اسم ها مي گم "چند بخشي مخفف" كه به دو گروه تقسيم مي شن : 1- چند بخشي مخفف ساده : اين گروه از كنار هم قرار گرفتن حروف ، معني خاصي رو نمي رسونن و فقط مخفف هستند . مثل (NBA )
2- چند بخشي مخفف معني دار: اين گروه از اسامي كه من هم بهشون خيلي علاقه دارم ، از كنار هم قرار گرفتن حروفي تشكيل مي شوند كه معني دار هستند . مثل FEAR كه اين نوع اسامي به شدت كمياب هستند . چون طراحي اين اسامي سخت و وقت گير است .
پيشنهاد مي كنم براي اين كه اين حرفا خسته كننده و گيج كننده نشه ، او ها رو به صورت يك نمودار در بياريد . همون كاري كه من كردم .

Last edited:

Dark Hero

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
370
به نظر من كاري كه بايد بكنيم اينه:
1.علاوه بر ليست كردن بازي ها توضيح كوتاهي در مورد نام بازي بديم.
مثلا بگيم از چي ريشه گرفته يا معنيش چيه و ...
2.نيازي به طراحي نيست.جلوي اسم هر بازي تمامي نظراتمون رو با دليل مي گيم.
مثل اين.
+18
و توضيحات دل خواه ديگر.
3.بعد از اين كه همه ي افراد در مورد بازي ها نظر دادن امتياز هاي مختلف جهاني رو هم مي گيم
مثل:ESRB
4.و بهتره 5 تا 5 تا بازي ها رو ليست كنيم و توضيح بديم چون اين طوري پست ها خيلي طولاني ميشن.

fonix light

Registered User
لایک‌ها
4
به نظر من كاري كه بايد بكنيم اينه:
1.علاوه بر ليست كردن بازي ها توضيح كوتاهي در مورد نام بازي بديم.
مثلا بگيم از چي ريشه گرفته يا معنيش چيه و ...

درسته . ولي براي همين توضيح كوتاه هم بايد نظم و ترتيبي وجود دشته باشه . مثلا ما بايد اسامي رو از نظر معنايي و نوع ارتباطشون با داستان بازي دسته بندي كنيم . بعد از رو اونا اسم ها رو دسته بندي كنيم . بعد هم اگه لازم بود ، اطلاعات تكميلي رو در باره ي بازي ها مي ديم .

fonix light

Registered User
لایک‌ها
4
آقا آواتار عوض مي كني .
اين مربوط به بازي مي شه ؟
كدوم بازيه ؟:cool::cool:

بالا