ذارید نکته به نکته جلو بریم. من اصلا اعتقاد ندارم که فتح الله زاده برای محبوب شدن پیش هوادارها اینطور رفتار میکنه. همون انتقال هاشمی نسب برای یک عمر محبوب شدنش کافی بود. عرض کردم که شیوه مدیریت فتح الله زاده اینطوره. قرارداد نسیه (حالا با هر مکانیزمی) و کسب موفقیت و در نتیجه ساکت کردن موقتی هوادارها و بازیکنان و این چرخه همچنان ادامه دارد. ببینید نقل یه مثال میزنم. شما برای گرفتن یه وام مضاربه ای به بانک مراجعه میکنید. بانک اعتبار لازم رو به شما پرداخت میکنه و شما موظفید هر 4 یا 6 ماه یکبار اصل و سود وام رو برگردونید و در صورت تمایل دوطرفه وام رو تمدید یا تسویه کنید. حالا شما عملکرد مالی استقلال رو اینطور در نظر بگیرید که اعتباری به باشگاه داده میشه (از طرف بازیکن یا مربی) و باشگاه موظفه اقساط سود این اعتبار رو سر وقت بپردازه. پس ابتدا به ساکن شما مجبور به پرداخت هیچ پولی نیستید. فقط باید در گذر زمان خوش قول و خوش حساب باشید. حالا برمیگرده به قوت و قدرت اعتبار دهنده. اگر خوش حسابی نکنید و طرف اعتبار شما آدم قدرتمندی باشه که کارتون به جاهای باریک و فسخ قرارداد و شکایت میکشه (مثال مجتبی جباری) و اگر آدم ضعیفی باشه که نتونه عرض اندام کنه باید بره با برف سالهای بعد بیاد شاید بتونه اعتباری رو که به شما داده نقد کنه (مثال طلبکاران ضعیف تری مثل هادی شکوری). خب من اصلا بنا بر قضاوت درست و غلط یا خوب و بد بودن این استراتژی ندارم. کما اینکه طی 10 سال مدیریت متناوب فتح الله زاده کار کرده و جواب داده
خب تا اینجا رو من هم قبول دارم...شیوه فتح الله زاده بر پایه نسیه هست و به قول شما موفق بوده و شما هم فرمودید که قصد تائید یا رد و در کل قضوات ندارید چون جواب داده...پس هیچ!
ولی هیچ فکر کردید علت این روش چیه؟ آیا فتح الله زاده دوس نداره که مثل برخی مدیران ( این واژه برخی رو به این خاطر به کار نمی برم که نگم رویانیان...به این خاطر به کار می برم که منظورم فقط سردار نیست ) از برخی روابط و جایگاه هایی که قبلا داشته و یا بعضا رانت هایی استفاده کنه و به راحتی درآمد کسب کنه برای باشگاه؟
آیا فتح الله زاده روش 10 ساله خودش رو دوس داره و میتونه مثل مثلا سردار رویانیان باشه و نمیکنه؟
فکر کنم پاسخ منفی باشه!
من فکر میکنم فتح الله زاده چاره ای جز این روش رندگونه و یا فریبکارانه!( با این که همه روش اون رو تا به حال فهمیده اند! پس نمیشه روش واژه فریبکارانه هم گذاشت!) نداره...فتح اله زاده فرد میلیاردی نیست! حداقل میزان ثروتش به اندازه ای نیست که بتونه برای باشگاه بی حساب و کتاب خرج کنه...پس چاره ای نداره که از این روش استفاده کنه تا تیمش رو ببنده!
آیا شما راه دیگه ای برای بستن تیم متصور هستید؟
البته من خودم هنوز یک مسئله برام روشن نشده و اون اینه که چرا فتح الله زاده یک فرد اقتصادی قوی رو به راس امور اقتصادی باشگاه برنمیگزینه؟ آیا از این می ترسه که اون فرد قدرت بگیره و روزی مدیر عامل همیگشی تیم بشه و او به کناری بره؟ در این یک ساله افراد ضعیفی به عنوان مسئول کمیته اقتصادی باشگاه منصوب شدند که اکثرا افراد کم توان سیاسی بوده اند! یا مدیر عاملان شکست خورده تیم های دسته پایین تر!
به هر صورت فکر میکنم فتح الله زاده یا از روی عمد و نفع خودش یا سهو و نداشتن روابط و رانت های دیگه..چاره ای جز اجرای این روش کج دار و مریض در استقلال نداره.
بحث من اینه که شما چرا برای پولی که در نهایت باید پرداخت کنی دروغ می بافی؟ پرا ارقام غیر واقعی بیان میکنی؟ چرا سعی میکن سوپرمن نشون بدی درحالی که امثال حیدری و رحمتی ابدا با ارقام پایین (لااقل با ارقان در سطح ادعای فتح الله زاده) قرارداد نمیبندن. کما اینکه درگذشته هم اینو ثابت کردن. همین الان قراردادهای مشروط نکونام و تیموریان مهر تاییدی بر عرایض بنده است. این مظلوم نمایی فقط و فقط ریشه در عوام فریبی داره که فقح الله زاده طی دو سه سال اخیر به شدت دچارش شده و قطعا توهینی به شعور مخاطبان و به خصوص مخاطبان استقلالی هست. من به سایر جنبه های مدیریتیش کاری ندارم...
من یک سوال از شما دارم
خود شما فکر میکنید که اگر در این دو سه فصل اخیر فتح الله زاده مدیر عامل استقلال نبود چند درصد از این ستاره ها جذب باشگاه می شدن یا در تیم باقی میموندن و تمدید میکردند؟ مثلا اگه شخصی مثل قریب میومد جای ایشون!
نظر من اینه : تیم به وضعی همانند ذوب اهن دچار میشد.
پس در این صورت آیا fبهتر نیست قبول کنیم که فتح الله زاده واقعا سوپر من است؟
ثانیا فتح الله زاده در کدوم مصاحبه اشاره کرده که رحمتی و خسرو با فلان ارقام تمدید کرده اند؟ و یا ارقامشون کم بوده؟ ممنون میشم اشاره کنید
بعد یک سوال دیگه....خسرو حیدری با هر رقمی که تمدید کرده باشه....فکر میکنید اگر به قطر می رفت رقمی پایین تر میگرفت یا بالاتر؟
یا مهدی رحمتی آیا اگر به پیشنهاد های دیگه ش جواب میداد رقمی پایین تر از رقمی که شما فکر میکنید با استقلال تمدید کرده گیرش میومد؟ یعنی مثلا استقلال از سپاهان هم بیشتر به رحمتی پول داده و ایشون به خاطر همین حاضر شده تمدید کنه ؟
اگر این طور بخواید حساب کنید همه بازیکنان فوتبال هم انسان های به قول شما مظلوم نما و فریبکار هستند!
چرا که رحمتی مصاحبه کرده و گفته با استقلال در قلبش قرارداد داشته...
پس مهدی رحمتی هم یک فریبکار است و 100% رقمی که باعث شده حاضر بشه این فصل هم تمدید کنه فراتر از همه ارقامیست که بهش پیشنهاد دادند.
درسته؟ و بگیرید برید الی آخر! اکثر بازیکنا!
سوالی که من از شما پرسیدم فکر کنم 2 بار و شما هر بار از جواب دادن صریح به اون خودداری کردید و شاید هم سهوی بوده ...چرا آندو تیموریان یا جواد نکونام علی رغم داشتن پیشنهاد از سوی علی دایی و یا رویانیان به پرپسولیس نه گفتند؟ نمیخوام وارد فضای کل کل بشم...نمیخوام شما مثلا بگید که خیلی خب آقا جان این ها تعصب داشته اند! خیر...
بحث من سر اینه..پول بیشتر در هه جا دخیل نیست.
من مطمئنم در هر جایی که پیشنهاد مالی داده بشه پیشنهاد سردار رویانیان بالاتر از استقلال هست. اینو به جرات میگم.
حتی مجتبی جباری! به این فکر کردید که چرا مجتبی پرسپولیس رو انخاب نکرد؟ آیا واقعا مورد نظر سردار نبود؟ در یک مصاحبه ایشون به صراحت میگن که اگه از استقلال جدا بشه ما به دنبالش مییریم....در واقع این آزمایشی هست که امثال نیکبخت واحدی از اون سربلند بیرون نیومدن! همه نمیخواهند یاغی باشند! علی کریمی هیچ وقت به استقلال نخواهد امد حتی با تمام مشکلاتی که با مدیر عامل و علی دایی دارد! این ها همه باعث میشه بحث پول بیشتر به کنار زده بشه..
این ها رو نگفتم که بگم بازیکنان استقلال باتعصب و پرپسولیسی ها امثال این بازیکنان رو ندارند...خیر!
بحث رو به این سمت کشوندم چون شما صراحتا مکررا به آندو و جواد اشاره میکنید
من هم عرض کردم...نه آندو پول کمی خواهد گرفت نه جواد...ولی قبول کنید که می توانند و میتوانستند به تیم هایی بروند که از استقلال بیشتر و راحت تر پول میدهند!
حال چرا به استقلال امدند به هنر مذاکره فتح الله زاده بر میگرده...شاید هم اصلا به شخصیت کاریزماتیک او نزد بازیکنان ! نمیدانم...هر چه که هست من بر خلاف شما اون رو سوپر من 2-3 فصل اخیر باشگاه قلمداد میکنم چرا که اگر فردی مثل قریب مدیر عامل میشد شاید همین بازیکنان رو هم نداشتیم.
البته باز هم میگم قضیه جباری از نقطه ضعف های فتح الله زاده بود. الان وقت برخورد با جباری نبود.
//
اما پرسپولیس... بله. عیانه که در دو فصل اخیر، پرسپولیس از همه سالهای اخیرش بیشتر پول داره. مسلماهمه و همه ریشه در نبوغ اقتصادی رویانیان و اطرافیانش نداره. اما (تکرار میکنم) مبحث دستمالی شده بیت المال قبل از هرچیزی تف سربالاست برای هرکسی که عنوانش کنه. کیه که ندونه طی سالیان اخیر درآمدهای نجومی کشور که هرز رفته بخش قابل دیدش در فوتبال بوده؟ حالا باشگاهی مثل سپاهان و استقلال از چندفصل پیشتر و پرسپولیس از فصل پیش. بقیه داستانها رو اجازه بدید در سطح همون داستان باقی بمونن. مگر اینکه بخوایم به سطح بسیار مبتذل کل کل سقوط کنیم... با همه این وجود قبول ندارم که چون دو باشگاه مالکیت مشترک دارن باید پول هم اندازه داشته باشن. مگه ردیف بودجه تعریف شده ای وجود داره؟ مگه قانون منع پرداخت و هزینه در ورزشهای قهرمانی رو فراموش کردید؟ مگه دولت میتونه با قیمتهای امروزی 20-30 میلیارد بودجه بده به دوتا باشگاه که همینجوریش هم درآمدزا نیستن و فقط برای کنده شدن شرشون از سر دولت اونا رو سودده اعلام کردن تا از طریق بورس فروخته بشن؟ اینا که حرف نشد عزیز من...
خب کسی بحث بیت المال رو چندان مطرح نکرده...شاید همه دنبال این بودند که کشف کنند رویانیان پول ها رو از کجا میاره...
وگرنه به قول شما این به خاطر نبوغ اقتصادیش نیست و مبرهن است که هر چی هست به روابط سیاسی و رانت های اقتصادی مربوطه!
داستان شرکت صدرا و ...! که شاید فقط یکیش باشه...
البته ایرادی بهش وارد نیست...حتی آبراموویچ هم مسلما گنجی نداشته که برای خرید باشگاه چلسی خرج کنه...ایشون هم در سطح کلان در روسیه رانت های سیاسی و اقتصادی کلان داره...سکو های نفتی و ..!
چیزی که شما به فتح الله زاده ایراد وارد میکنید که آقا جان خرج کردی بگو کردم....پول دادی بگو دادم..
همین در سطح دیگری به رویانیان وارد است! پس چرا به ایشون خرده گرفته نمیشه؟ و نمیگیرید؟
واضح و تابلو و مبرهن است که باشگاه پرسپولیس فصل پیش به بازیکنانش خودرو آخرین سیستم داده است! چرا اصرار دارند بگویند نداده ایم و شکایت میکنیم و این داستان ها؟ خب داده اید بگویید داده ایم؟
می بینید؟ در سطح دیگری همین رفتار ها ار سوی سرپرست و مدیر عامل شما و بعضا بازیکنانی نظیر حسینی سر میزنه!
از 75 تا امروز بشمرید چند نفر مدیر پرسپولیس شدن و رفتن؟ غیر از مقطع 80-91 و دعوای مدیریتی، چه مرجعی برای پرسپولیس مدیر انتخاب کرده؟ چرا همیشه یه آدم تازه؟ چرا همیشه صفرکیلومتر و بی تجربه؟ (در باشگاهداری). یکبار گفتم. شما کافیه طی 5 فصل، هر فصل 4 ستاره جوان و در بورس رو جذب کنی. به فرض خارج شدن متوسط یکی در هر فصل، در پایان فصل پنجم شما 15 ستاره داری. با احتساب افت و آسیب 4 تاشون باز شما به اندازه یه تیم ستاره داری. این رو هم در نظر بگیرید که خوردن مهر آبی یا قرمز بر پیشانی یه بازیکن هنوز هم عامل مهمی برای پاگیر شدن اونها در این دو باشگاهه. پس کافیه لااقل یکی دو فصل نگهشون داری. اینا الگوریتم هایی هستن که در فوتبال ایران کار میکنه و فقط مدیری میتونه بر اونها احاطه داشته باشه که سالها در این وادی کار کرده باشه و حضور پررنگی داشته باشه. در مورد استقلال و فتح الله زاده اینطور بوده. کما اینکه درمورد سپاهلن و ساکت هم همینطور. در مورد پرسپولیس چی؟ چطور بپذیریو و چه توجیهی بیاریم که اون مالک مشترک فوق الذکر اهمیت ثبات مدیریت رو برای سمت آبی مایملکش درک میکنه و برای سمت قرمز نه؟ طبیعیه که یه تیم از قدرت خالی میشه. از ستاره خالی میشه. و از عناوین دور میمونه. کما اینکه استقلال 71 تا 76 هم همینطور بود.
خب علتش این نیست که اون مال مشترک استقلال رو دوس داره ولی پرپسولیس رو نه....یا به قول شما به استقلال که میرسه این درک رو داره ولی به پرپسولیس که میرسه نه..
فتح الله زاده محصول با تجربه ولی اتفاقی باشگاه استقلال هست...فتح الله زاده خوشد فتح الله زاده شد ...سازمان اون رو فتح الله زاده نکرده به نظر من....خیلی ها میتونستن فتح الله زاده بشن ولی عرضه شو نداشتن...به نظرم پرسپولیس همچین مدیری نداشت ؟ چون نداشت! چون همچین فردی مثل فتح الله زاده در اردوی قرمز ها در تاریخ این باشگاه نبود که بخواهد بماند و با به قول شما اعمال رندانه و ....خودش رو جا کنه در باشگاه....وگرنه مگر مصطفوی کم کسی بود؟ او رئیس فدراسیون بوده! ولی در پرپسولیس دوام نیاورد...
و خب شما معتقدید که علت اصلی که پرسپولیس از عناوین دور مونده این قضیه هست؟ آینده مشخص میکنه که اگر جناب رویانیان چندین فصل دیگه هم در پرسپولیس بمونه میتونه قدرت این تیم رو احیا کنه؟ یا مشکل از جای دیگه س نه عدم ثبات مدیریت پرسپولیس ..حتی اگر علت این باشه خب این یکی از حسن های باشگاه استقلال بوده...قرار نیست همه باشگاه ها یک سری حسن های مشترک رو دارا باشند و رک بگم اصلا قرار نیست باشگاه پرپسولیس این حسن رو دارا باشه...اگر قرار باشه یک باشگاه همه فاکتور های موفقیت رو داشته باشه میشه قدرت بلامنازع فوتبال اون کشور..چنانچه در سال هایی که پرپسولیس قدرت اول فوتبال ایران بود.. استقلال تیم کمی نبود ولی اون جا هم استقلال کمبودی داشت نسبت به پرسپولیس که نتونست مثلا در جام آزادگان موفقیت بالاتری کسب کنه....خب دهه ها گذشت و حال نوبت استقلال هست!
حتی در سال هایی که تاج یا استقلال در آسیا عنوان به دست آورد...حال چه قهرمانی ها و چه نیب قهرمانی ها...پرسپولیس وجود نداشت؟ یا تیم کمی بود؟ 100% فاکتور هایی باعث شد پرپسولیس نتونه اون عناوین رو تصاحب کنه...
میخوام بگم این 100% نیست که اگر پرسپولیس از 5 سال پیش تا به الان مدیر ثابتی داشت حتما الان 2 دوره دیگر لیگ رو هم فتح کرده بود....
دنبال فاکتور های دیگه هم باشید...
که البته خودتون در بند آخر به این نکته اشاره کردید....
ولی در نظر داشته باشیم که استقلال حتی بدون فتح الله زاده هم قهرمان ایران شد....
و یا بدون قلعه نویی هم اکثرا در کورس قهرمانی بود!
و جالب تر! بدترین نتیجه تاریخ لیگ برتر خودش رو با مدیریت فتح الله زاده تجربه کرد!
پس اینها به تنهایی ملاک نیست
مخلص کلام. فتح الله زاده سالهاست با تکیه بر شم ژورنالیستیش عوامفریبی میکنه و در این راه از هیچ ابزاری هم کوتاهی نکرده. اگر ماحصل این عوام فریبی ها کسب عناوین متعدد باشه و باعث شادی طرفداران تیمش بشه، زهی سعادت و مبارک آبیها. اما اونها که میفهمن و با هر انگیزه ای نمیخوان خودشون رو به اون راه بزنن مثل مجتبی جباری در گردنه های زمان، گهگاه بساط این عوام فریبی ها رو افشا میکنن... مردم هم فراموشکارن و با دوتا پاس مهندسی شده تودر همه چیز رو فراموش خواهند کرد. هدف وسیله رو توجیه میکنه.
اگه از قضیه عوامفریبی بگذریم....به این نکته اشاره مجدد کنم که استقلال عناوین تاریخ باشگاه خودش رو صرفا با فتح الله زاده کسب نکرده..پس همه مدیران عوام فریب بودند..
عوام فریبی همیشه منجر به کسب جام و نتیجه نخواهد شد...اگر میشد در فصلی که کریمی مربی استقلال شد و حاج فتح الله بر مسند قدرت تیم رو تا ورطه سقوط به دست اول سوق نمیداد!
مجتبی جباری عملکرد اخلاقی خودش کاملا زیر سوال هست....جدا از اینکه برخی حرفاش در مصاحبه اخیرش به حق گفته شد! ولی اخلاقیات حرفه ای خودش کامل زیر سوال هست....تا درگیری با قلعه نویی در تونل یادگار امام تبریز تا کار کردن با او در فصل بعدش...قهر کردن هاش...تمرین تعطیل کردن هاش.حمله به مدیر عامل باشگاه.زیر سوال بردن تمرین روته مولر کمک مربی بایرن مونیخ ...مصاحبه های نیش دارش علیه همه! و کلا جباری با چه کسی مشکل نداشت؟! آیا افشا گری های جباری در سالیان اخیر به روحیه عدم سازش او و یا تصور رویا گونه او از فوتبال ایران بر نمیگرده؟ چقدر مطمئن هستید که همین مجتبی جباری روزی با مدیریت همین فتح الله زاده به استقلال بر نخواهد گشت؟ باشگاه پرسپولیس هم پر است از این افشاگری ها و بعد با هم کار کردن ها....فوتبال ایران همین هست!