سلام خدمت دوستان
دیروز به طور اتفاقی از یکی از بخشهای خبر رادیو شنیدم کل هیات مدیره باشگاه ذوب آهن برکنار شد . واقعا با نتایجی که مسوولین ورزشی ذوب آهن گرفتند این کار بسیار دور از ذهن و عجیب بود . این هم دلایلی که به زعم همشهری آنلاین باعث این برکناری شد:
معماي بركناري و استعفا در ذوب آهن
اقدام به بركناري اعضاي هياتمديره ذوبآهن كه طي فصل گذشته عملكرد قابل قبولي از خود به جاي گذاشتند در حالي به محل سئوال تبديل شده است كه اتفاقا استعفاي سعيد زادآذري اصلا جاي سئوال باقي نگذاشته است
چه مدير عامل باشگاه ذوبآهن به دليل ارتباط دوستانه و تنگاتنگي كه با اعضاي هيات مديره داشت، جدايي از باشگاه را به همسويي با سياستهاي جديد ترجيح داد. اين تصميم عجيب هنوز با ابهام هايي روبهرو است كه پاسخي براي آن پيدا نشده است؛ اينكه گفته ميشود اراده بركناري دستهجمعي هياتمديره اساسا نميتواند توسط يك شخص به اجرا درآيد و در اين باره مجمع بايد تكليف نهايي را مشخص كند.
نقطه شروع اختلافها
اگرچه سعيد زادآذري، مديرعامل مستعفي ذوبآهن قصد ندارد به جزييات موضوع كنارهگيري خود بپردازد اما برخي منابع تاكيد دارند ماجرا از جايي شروع شد كه دو ماه پيش سبحاني، جاي خود را به بابايي مدير عامل جديد كارخانه ذوبآهن داد. در همان مقطع شايعاتي مبني بر ايجاد تغييرات ساختاري درون باشگاه ذوبآهن مطرح شد. گفته ميشد مديرعامل جديد كارخانه ذوبآهن، قصد دارد در هياتمديره باشگاه دست به ايجاد تغييراتي بزند.
شايعاتي وجود داشت كه مدير عامل كارخانه اختلافهاي شديدي با رئيس هيات مديره باشگاه دارد و به همين دليل مترصد فرصتي است كه با توجيهي مناسب، دست به تغييرات اساسي بزند اما نتايج خيرهكننده منصور ابراهيمزاده كه به طور مداوم تحت حمايت مديريت باشگاه قرار گرفت، اين تصميم را به تعويق انداخت. ذوبآهن اصليترين شانس كسب عنوان قهرماني در ليگ برتر بود و اين مانع از ايجاد تغييرات در درون باشگاه شد.
وقتي آنها جام ليگ برتر را از دست دادند زمزمه آغاز تغييرات به طور جديتري شنيده شد اما مديران باشگاه هرگز در قبال اين شايعات موضعگيري نكردند. موضوع آنجايي جالبتر شد كه ذوبآهن به قهرماني جام حذفي رسيد و اين قهرماني تصميمگيري در خصوص وارد كردن شوك به مديريت باشگاه را سختتر ميكرد. اما همه چيز به فاصله كمتر از يك ماه تغيير كرد. مدير عامل جديد كارخانه ذوبآهن قصد داشت تصميم قديمي خود را به اجرا درآورد. وي در اقدامي عجيب تمامي اعضاي هياتمديره را بركنار كرد و البته در حركتي رو به جلو تنها در مقام حفظ سعيد زادآذري به عنوان مديرعامل باشگاه برآمد؛ اتفاقي كه زادآذري خيلي زود نسبت به آن واكنش نشان داد و از سمت مديرعاملي كنارهگيري كرد.
استعفاي سعيد آذري
مديرعامل باشگاه ذوبآهن اصفهان از سمت خود كنارهگيري كرد. روز گذشته خبرگزاريها با انتشار خبر استعفاي مديرعامل باشگاه ذوبآهن، نوشتند سعيد زاد آذري جمعهشب در يك برنامه تلويزيوني استعفاي خود را رسما اعلام كرد. آذري در اين رابطه اظهار داشت: «پس از 5 سال فعاليت در ذوبآهن به اين نتيجه رسيدم كه بهتر است ديگر نباشم و دست اعضاي هياتمديره را براي انتخاب مديرعامل جديد و تغيير و تحولات ديگر باز بگذارم. از اين لحظه ديگر در باشگاه ذوبآهن به عنوان مديرعامل مسئوليتي نخواهم داشت.» در همين خصوص روز گذشته خبرگزاري ايسنا نوشت تمامي اعضاي هياتمديره باشگاه ذوبآهن بركنار شدند و مديرعامل باشگاه نيز استعفا كرد.
در شرايطي كه باشگاه ذوبآهن اصفهان در فصل 88 -87 بهترين دوران تاريخ ورزشي خود را پشتسر گذاشت و علاوه بر كسب قهرماني جام حذفي و نايب قهرماني ليگ برتر فوتبال كشور، در رشتههاي ديگري چون هندبال، بسكتبال، دووميداني و ورزش بانوان نيز موفقيتهايي را كسب كرد، هياتمديره باشگاه ذوبآهن به طور ناگهاني بركنار شد.
تنها عضو باقيمانده از هيات مديره سعيد آذري مدير عامل باشگاه ذوبآهن بود كه او هم به دليل اتخاذ اين تصميم جمعهشب از سمت خود كنارهگيري كرد. سعيد آذري گفت: «تمام موفقيتهاي ذوبآهن حاصل كار هياتمديرهاي بود كه من با آنها كار كردم و خود را وامدار آنها ميدانم. بنابراين از سمت خود در مديريت باشگاه كنارهگيري ميكنم و دست مسئولان كارخانه ذوبآهن را براي اتخاذ تصميمات جديد و انتخاب مدير عامل باز ميگذارم.»
ايسنا در اين باره تاكيد كرده اين تغييرات در شرايطي صورت ميگيرد كه از چند روز پيش بحث همكاري اعضاي هياتمديره باشگاه ذوبآهن با ستاد انتخاباتي يكي از كانديداهاي انتخابات دهم رياست جمهوري قوت گرفته بود و به نظر ميرسد بركناري اعضاي هياتمديره باشگاه نيز در همين رابطه بوده است.
سعید آذری: پاي دوستيام با هياتمديره ايستادم
مدیرعامل مستعفی باشگاه ذوبآهن اصفهان به دنبال کنارهگیری خود از سمت مدیرعاملی این باشگاه اعلام کرد: «ورزش به مدیرانی چون من نیازی ندارد.»
سعید آذری که باشگاه متبوعش موفقترین فصل ورزشی خود را پشتسر گذاشت در تشریح دلایل کنارهگیری خود از سمت مدیرعاملی باشگاه ذوبآهن گفت: «دیگر تمایلی به ادامه کار نداشتم.» وي در پاسخ به اين سئوال كه آيا اینکه گفته میشود، آذری در ستاد انتخاباتی یکی از نامزدهاي ریاستجمهوری حضور یافته و همین مسئله باعث قطع همكاري اش با باشگاه ذوبآهن شده است، چقدر صحت دارد، تاكيد كرد: «به هیچ عنوان مسائل سیاسی در استعفایم نقشی نداشته و من این مورد را رد میکنم.»
وی استعفای خود از مدیریت باشگاه ذوبآهن را بیاهمیت خواند و خاطرنشان كرد: «اميدوارم سيستم جديد در كارش موفق باشد و پاسخگوي تصميم خود باشد. چون من و ديگر همكارانم با افتخار اين سمت را تحويل دادهايم. خوشحالم كه با قهرماني از ذوبآهن جدا شديم و شرمنده مردم اصفهان نيستيم اما در خصوص اين تصميم بهتر است خود آقايان پاسخگو باشند نه من و هياتمديره.»
آذري در پاسخ به اين سئوال كه آينده ذوبآهن را چطور ميبينيد، به همشهري گفت: «اميدوارم آينده خوبي در انتظار اين باشگاه باشد اما اگر قرار است نظمي كه سالها براي تحقق آن تلاش كرديم طي مدت كوتاهي به هم بريزد، مطمئن باشيد كه ذوبآهن به بنبست ميرسد. چون اين ثبات كاري بود كه موفقيت تيم را تضمين كرد.»
وي همچنين در خصوص شايعه اختلافش با رئيس هياتمديره گفت: «زندگيام را مديون مهندس ابكا هستم. او در حال حاضر براي عقد قراردادي در خارج از ايران به سر ميبرد اما وقتي به ايران برگشت، ميتوانيد از خود او بپرسيد كه تا چه حد اعضاي هياتمديره با يكديگر همسو و هماهنگ بودند. ما درون خود هيچگونه مشكلي با يكديگر نداشتيم و اساسا من به اين خاطر استعفا كردهام كه حق دوستي را به جاي آورم. آنها همواره به من كمك كردند تا تيمي بيحاشيه را تدارك ببينيم. حالا وقت آن رسيده بود كه من هم دوستي و ثابتقدمي خودم را نشان بدهم؛ همين.»
آذری تصریح کرد: «ورزش ایران به مدیرانی چون من نیازی ندارد. در کشور ما افرادی که متخصص و تحصیلکرده هستند و عمرشان را برای ورزش گذاشتهاند باید بیرون بمانند. ورزش مدیرانی میخواهد که امروز خیلی راحت حتی اگر نتیجه هم نگرفته باشند، به کارشان ادامه میدهند.»
منبع: همشهری آنلاین