• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

بحث و تبادل نظر در مورد اتفاقات روز فوتبال و حواشی ِ آن

میزان اطلاعات فوتبالی صدا سیما؟

• عالی

Votes: 4 6.2%
  • خوب

Votes: 16 24.6%
  • کم

Votes: 10 15.4%
  • فضاحت

Votes: 35 53.8%

• Total voters
    65

ARMF

مدیر بازنشسته ورزش
لایک‌ها
18,108
واعظ‌ آشتیانی: پیام تهدید‌آمیز دادند که در ورزشگاه علیه‌ات شعار می‌دهند/ از نردبان سیاسی‌ها بالا رفتند، بعد منتقد آنها شدند - Perspolisnews.Com

مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال گفت: ادبیات من ناپسند است یا آنهایی که پیام تهدید‌آمیز می‌فرستند که علیه‌ات در ورزشگاه شعار می‌دهند؟

به گزارش تسنیم ؛ امیر رضا واعظ آشتیانی در خصوص اظهارات میرشاد ماجدی عنوان کرد: متاسفانه برخی افراد بدون مطالعه برخی صحبت‌ها را انجام می‌دهند و به نبش قبر اشاره می‌کنند. خوب است آنهایی که صحبت از ادبیات متفاوت می‌کنند نگاهی به ادبیات خودشان و اطرافیانشان بیندازند.

وی افزود: من مخالف ادبیات زشت و ناپسند هستم و می‌خواهم از آقایان بپرسم نبش قبر چیست؟ وقتی خبرنگاری از من درباره ناپاکی‌های فوتبال سوال می‌پرسد و من به برخی از آن مسائل اشاره می‌کنم نبش قبر است؟ وقتی از رشوه 50 میلیون به داور ازبکستانی صحبت می‌کنم نبش قبر است؟ سومی استقلال در لیگ با همه هجمه‌ها یکی از پاک‌ترین عنوان‌های استقلال است و آیا اشاره به این مقام نبش قبر است؟ من چه زمانی علیه استقلال صحبت کردم؟ همیشه صحبت‌هایم کلی بوده و وقتی بعد از صحبت‌های من برخی اتفاقات دیگر هم به میان آمده مگر من مقصرم؟

مدیرعامل پیشین استقلال با بیان اینکه ادبیات تهمت و افترا و تفتیش عقاید آقایان، ادبیات نامناسب است، خاطرنشان کرد: ادبیات من نامناسب است یا آنهایی که به وسیله واسطه‌هایشان در این چند روز برای من پیام فرستاده‌اند که اگر صحبت کنی در ورزشگاه علیه‌ات شعار می‌دهیم؟ اینکه دایی گفته شعار ورزشگاه‌ها با خط‌دهی به لیدرها داده می‌شود درست است و من هم این شعارها را هدفمند می‌دانم. فکر می‌کنید با تهمت‌زدن و هدایت لیدرها می‌توانید جلوی سخن گفتن من و افراد دیگر را بگیرید؟ آقایانی که از ادبیات من ایراد می‌گیرید؛ ادبیاتی که خودتان مدنظرتان است را برای ما تفهیم کنید.

واعظ آشتیانی با اشاره به صحبت‌های امیر قلعه نویی گفت: من اگر مصاحبه می‌کنم به خواسته رسانه است و مانند برخی‌ها هزینه نمی‌کنم که صحبت‌هایم تیتر یک روزنامه‌ها شود. نظراتم را می‌گویم و اصلا برایم مهم نیست که چاپ شود یا نه و در صفحه اول باشد یا آخر.

وی با اشاره به سال 88 که قائم مقام سازمان تربیت بدنی بود، تصریح کرد: بنده زمانی که نوع جابجایی برخی روسای فدراسیون‌ها را دیدم و به خاطر نوع برخورد و اینکه آبروی چند مسلمان در میان بود، از سمتم استعفا کردم. من این گونه مردانگی خودم را در عمل ثابت کردم، حالا شما که از مردانگی صحبت می‌کنید چقدر پایبند به حرف‌تان هستید؟ آیا مردانگی که از آن دم می‌زنید فقط مختص دیگران است؟ مردانگی یک طرفه نمی‌شود و باید دو طرفه باشد. اگر مردانگی شما طور دیگری است لطفا آن را تعریف کنید که مردم بدانند تعریف شما از مردانگی چیست. من شجاعت و مردانگی‌ام را در سازمان تربیت بدنی ثابت کردم و اگر شما هم جراتش را دارید، اگر در موقعیت حساس قرار گرفتید، مردانگی‌تان را ثابت کنید.

مدیرعامل پیشین استقلال افزود: شما چقدر جرات دارید که اگر نتوانستید کاری را پیش ببرید استعفا بدهید؟ برای اینکه ما خودمان را چسبیده به باشگاه استقلال ندیدیم،‌کنار رفتیم. تیم‌های پرطرفداری چون استقلال و پرسپولیس بسیار بزرگ هستند، اما هیچ وقت سعی نکردم به هر قیمتی در استقلال حضور داشته باشم. بنده آنقدر برای خودم شأن و شخصیت قائل هستم که نیاز نمی‌بینم منتظر در سایه نشستن کسی باشم تا جای او را بگیرم. هیچ وقت هم مسائلی را مطرح نکردم که بگویم من از دیگران برترم. امیدوارم روزی برسد که اخلاق در افراد سقوط نکند.

واعظ آشتیانی گفت: من مردانگی‌ام را در استقلال نشان دادم آن هم زمانی که از مربی‌ای حمایت کردم که با توجه به نتایج ضعیفش باید عوض می‌شد اما تا آخرین لحظه از او حمایت کردم. زمانی که تیم‌های پایه استقلال توسط منصوریان سقوط کرد همین آقایان که اکنون ادعای مردانگی دارند، گفتند باید با منصوریان رفتار قهرآمیز می‌شد، اما من از یک قهرمان که برای کشورمان و استقلال زحمت کشیده بود حمایت کردم و نگذاشتم شأن او خراب شود.

وی عنوان کرد: آنهایی که از نردبان سیاسی‌ها برای منافع شخصی خود بالا رفتند و بعد منتقد سیاسی‌ها شدند، یا میان سیاسی‌ها تفاوت قائل شدند از ادبیات، مردانگی و رفتار دیگران ایراد می‌گیرند. می‌خواهم بدانم این رفتارهایی که آقایان انجام دادند مناسب است؟ من باید ادبیات و رفتارم را اصلاح کنم یا برخی افراد؟ از قدیم گفته‌اند «وقتی آب سر بالا برود، قورباغه هم ابوعطا می‌خواند» حالا این ضرب‌المثل شده حکایت ما و برخی آقایان. پیشنهاد می‌کنم به جای پاک کردن صورت مسئله، تهدید، تهمت و افترا و توسل به راه‌های ناپاک رفتار مودبانه را در دستور کارتان قرار دهید.

مدیرعامل پیشین استقلال در پایان گفت: من هیچ علاقه‌ای به پاسخ دادن به این آقایان نداشتم اما وقتی دیدم صحبت‌هایشان بدون مطالعه است باید پاسخ بدهم. قصد توهین و تخریب کسی را ندارم و از تهدید و تهمت هم نمی‌ترسم. هر زمانی هم از من نظرات مدیریتی و اخلاقی بخواهند صحبت‌هایم را مطرح می‌کنم و جای نگرانی هم نیست.

ARMF

مدیر بازنشسته ورزش
لایک‌ها
18,108
علیپور: مخالف ورود غیرفوتبالی ها به پرونده هستم / قضیه قهرمانی را 16 روزه به سرانجام رساندیم - Perspolisnews.Com

پرسپولیس نیوز : دبیر هیئت رسیدگی به تخلفات حرفه‌ای فوتبال گفت: اینکه نشست‌های خبری قبل و بعد بازی در فوتبال تبدیل به تسویه حساب شخصی شده است را به شدت محکوم می‌کنیم.

حجت الاسلام علیرضا علیپور، دبیر هیئت رسیدگی به تخلفات حرفه‌ای فوتبال در خصوص مقابله با فوتبال ناپاک اظهار داشت: اینکه مدام بیایم و یکدیگر را متهم کنیم کار درستی نیست. ما بارها گفته‌ایم اگر دوستان پرونده‌ای دارند، خبر درست و صحیحی دارند به ما و فدراسیون فوتبال ارائه دهند نه اینکه در نشست‌های خبری آن را مطرح کنند.

وی که با برنامه تیتر داغ رادیو جوان گفت‌وگو می‌کرد، در ادامه افزود: برخی اعتقاد دارند فدراسیون عزم جدی برای مقابله با اینگونه مشکلات ندارد. مگر عزم جدی چیست که می‌گویند ما نداریم؟ مگر قضیه آقای قهرمانی را در عرض 16 روز به نتیجه نرساندیم؟! هر چه این اتفاقات را غیررسانه‌ای کنیم، هزینه برخورد با متخلفان نیز به مراتب پایین‌تر خواهد بود. رسانه‌ای شدن مشکلات و پشت پرده‌ها باعث آن خواهد شد که مقابله با فوتبال ناپاک هزینه سنگینی را روی دست فوتبال و جامعه ما بگذارد.

دبیر هیئت رسیدگی به تخلفات حرفه‌ای فوتبال خاطر نشان کرد: این روزها همه فقط می‌گویند فوتبال ناپاک است اما نمی‌گویند مصداقشان برای پاکی و ناپاکی چیست؟ آنقدر قضیه را بزرگ کردند که کار به مجلس و سازمان بازرسی کشید و در حال حاضر کمیته اصل 90 مجلس شورای اسلامی و سازمان بازرسی کل کشور مشغول بررسی این مسائل هستند. من از اینکه دستگاه‌های غیرورزشی به این قضیه ورود کرده‌اند ناراحتم اما به هر حال ما تصمیم گرفته‌ایم تا با مصوبه‌هایی که توسط اصل 90 در مجلس تصویب می شود بتوانیم قوانین مدون و مشخصی برای اینگونه مسائل به دست آوریم و با آن قوانین بتوانیم جلوی این رفتارهای ناپاک را بگیریم.

حجت الاسلام علیپور همچنین در خصوص چگونگی برگزاری نشست‌های خبری تیم‌های فوتبال گفت: اینکه نشست‌های خبری قبل و بعد بازی در فوتبال تبدیل به تسویه حساب شخصی شده است را به شدت محکوم می‌کنیم. ما مشغول تدوین قوانینی برای نشست‌های خبری هستیم. به طور مثال گفته ایم اگر کسی 4 بار در کنفرانس های خبری علیه کسی به صحبت پرداخت، ما به عنوان فدراسیون فوتبال اجازه داشته باشیم تا دیگر کنفرانس خبری برای آن شخص و آن تیم برگزار نکنیم.

وی در خاتمه تصریح کرد: من باز هم درخواست می‌کنم تا هر کس اطلاعاتی در خصوص ناپاکی دارد به طور محرمانه به فدراسیون فوتبال ارائه دهد و از رسانه‌ای کردن اینگونه موارد خودداری کند.

ARMF

مدیر بازنشسته ورزش
لایک‌ها
18,108
تا 6 ابانماه ، امتیازات کسر شده برمی گردد ؟ / نصیر زاده :با اصلاح اساسنامه موضوع کسر امتیاز در خصوص تخلفات تماشاگران حذف می شود. - Goal.com

سایت گل – هوشنگ نصیر زاده کارشناس داوری و مقررات وایین نامه های فدراسیون جهانی فوتبال " فیفا " درخصوص رای صادره کمیته انضباطی در خصوص کسر یک امتیاز از تیم های پرسپولیس وتراکتور سازی می گوید : واقعیت اینست که درمقررات وایین نامه فدراسیون جهانی همچو قانونی وجود ندارد ، طبق انچکه در قانون فیفا پیش بینی شده اینستکه وقتی تماشاگران یک تیم دچار تخلف انضباطی می شوند ، تیم منتسب یا از حضور تماشاگران خود محروم ویا در یک شهر دیگر محکوم به انجام بازی می شود ، انچکه در قوانین جاری فیفا در خصوص کسر امتیاز گنجانده شده مربوط به تخلف کادر فنی وبازیکنان است که شامل توهین ورفتار های نژاد پرستانه وتخلفاتی است که می تواند به کسر امتیاز منجر شود .

البته در اساسنامه تدوین شده فدراسیون فوتبال ما که اتفاقا شامل همه رشته های ورزشی در ایران می شود این بند در هم تداخل پیدا کرده که در واقع رای های صادره از این جا ریشه می گیرد ، لذا قانون گذار این دو موضوع " تماشاگران" و " بازیکنان وکادر فنی " تیم ها را از هم جدا کرده است ، نصیر زاده در خصوص اصلاح این بند از اساسنامه به خبرنگار سایت گل می گوید : در 6 ابانماه طبق برنامه تدوین شده مجمع فدراسیون فوتبال تشکیل جلسه خواهد داد ودر خصوص اصلاح این بند " تفکیک تماشاگران وکادر فنی وبازیکنان " اقدام خواهد کرد تا این بند از اساسنامه منطبق بر اساسنامه فدراسیون جهانی فوتبال باشد ، کارشناس داوری کشورمان در مورد اینکه ایا با تصویب این تغییرات احتمال بازگشت امتیازات تیم های کسر شده وجود دارد یا نه ؟ می گوید : بله ، این موضوع برای رعایت عدالت باید عملی شود ، چراکه با لغو این بند در خصوص تخلفات تماشاگران نمی تواند عدالت در خصوص 16 تیم حاضر در لیگ عملی شود، ما برای تخلفی که در طول یک فصل انجام می گیرد نمی توانیم دو قانون را اجرا کنیم ، برای یک تیم کسر امتیاز کنیم ولی برای همان تخلف برای تیم دیگر بگوییم چون بعد اصلاح ایین نامه بوده است امتیاز کسر نمی شود، لذا با اصلاح این مورد امتیازات کسر شده به جای خود بر می گردد.

ARMF

مدیر بازنشسته ورزش
لایک‌ها
18,108
پیام‌های مرموز در هاکنی مارشز - Goal.com

تصاویر اختصاصی سایت گل از زمین‌های تیم‌های پایه انگلیس را می‌بینید که نمادهایی نامشخص در آنها دیده شده است.

سایت گل – زمین هاکنی مارشز جدیدترین جایی است که علائم و نمادهای رمزآمیز در آنها دیده شده. یک توپ سه‌متری فوتبال روی یکی از 82 زمین این مجموعه ورزشی قرار گرفته است.

حاضران در این محل – که مرکز فوتبال آماتور لندن است – دایره‌ای دیدند که در مرکز آن یک توپ فوتبال حضور داشت؛ شبیه به همان چیزی که یکشنبه در کوه شوگرلوف دیده شده بود.

331265_heroa.jpg

راز و رمز | طرفداران فوتبال که به این منطقه رفته اند هزاران توپ فوتبال را در آن می یابند

جالب‌تر آن که یک شیء ناشناخته 3متری، چیزی شبیه به توپ فوتبال، به زمین برخورد کرده بود. چیزی شبیه به سقوط اشیای آسمانی.

افرادی که از آن‌جا عبور می‌کرده‌اند گفته‌اند ساعت‌ها از محل دود برمی‌خاسته تا این که پلیس دور آن منطقه را حصار کشیده است.

331275hp2.jpg

عجیب | همان نمادی که در کوه شوگرلوف دیده شده بود این جا هم هست

331258hp2.jpg

دو هزار توپ فوتبال که همان لوگوی عجیب را روی خود داشتند در سراسر زمین پخش شده بودند.

افراد محلی از مشاهده این اتفاقات بهت‌زده شده‌اند. مایکل پیمر، معمار بازنشسته 74ساله که در طلوع آفتاب بیرون رفته بود می‌گوید: «سال‌هاست که این زمین‌ها را می‌بینم اما از اتفاقاتی که افتاد شگفت‌زده شدم. واقعا حیرت‌انگیز بود.»

parsaweb

Registered User
لایک‌ها
7,760
ساکت که سال‌ها مدیرعامل باشگاه سپاهان بود، در مورد روزی که تیمش در لیگ قهرمانان آسیا با اوراواردز ژاپن مسابقه داشت می‌گوید: «ژاپنی‌ها یک و نیم ماه قبل از اینکه بازی برگزار شود اسامی هوادارانشان را فرستادند و برای همه آن‌ها ویزای توریست ورزشی گرفتند. ما هم نامه‌نگاری‌های لازم را انجام دادیم تا اینکه به زمان برگزاری مسابقه نزدیک شدیم و ژاپنی‌ها به ایران آمدند. چند روز قبل از بازی یکی از مسئولان استان با من تماس گرفت و گفت که بانوان ژاپنی حق ورود به ورزشگاه را ندارند. این موضوع به گوش نماینده AFC رسید و گفت که اگر بانوان ژاپنی را به ورزشگاه راه ندهید، اجازه نمی‌دهم بازی برگزار شود و تمام خسارت‌های سفر ژاپنی‌ها به اصفهان را از باشگاه سپاهان می‌گیریم.»
ساکت ادامه می‌دهد: «روز بازی رسید و ما هماهنگ کردیم که بانوان ژاپنی وارد ورزشگاه شوند. یک ساعت و نیم مانده به شروع بازی، همان مسئول استان اصفهان با من تماس گرفت و گفت بانوان را به ورزشگاه راه ندهید. گفتم ما را محروم می‌کنند و مجبوریم آن‌ها را به ورزشگاه ببریم. گفت دو تا اتوبوس بگیرید، آن‌ها را ببرید اماکن تاریخی اصفهان را ببینند. من هم توضیح دادم که این‌ها چند روز زودتر آمده‌اند و از همه اماکن تاریخی بازدید کرده‌اند. تازه هدف اصلی آن‌ها از سفر به ایران، دیدن مسابقه بوده نه دیدن اماکن تاریخی. خلاصه با دردسرهای فراوان توانستیم مسئولان را مجاب کنیم که با ورود بانوان ژاپنی به ورزشگاه فولادشهر اصفهان موافقت کنند.»

منبع

//

همچین جالب هم نیست یه جورایی تاسف آوره :) ورزش رو قاطی بحث های احمقانه کردن !

sepehr9876

Registered User
لایک‌ها
26
حتی توی رئال هم کم پیدا میشه که از بازی بارسا بدش بیاد یا از تیمش.

بارسلونا بهترین بازی رو به نمایش می زاره.
من از لنس لمان هم خیلی بدم میاد. واقعا اخلاقش بده.
:hmm:
حرفت تایید میشه.:D

sepehr9876

Registered User
لایک‌ها
26
از رئال :دی
چون تمام اون سالهایی که الان بهش افتخار میکنند در سایه ی کمک ها و حمایت های ژنرال فرانکو سفاک بوده! حتی توی این روند از سرقت بازیکنهای بارسا هم غافل نشده بودند.

آلفردو دی استفانو رو که با بارسا قرار داشت یه دفعه قراردادش با بارسا رو باطل اعلام کردند و اونو به رئال بردند.
کلا طرفدار های بارسا از رئال کینه های قدیمی دارن وگرنه توی این 20 سال گذشته که جلوی موفقیت های ما خیلی به چشم نیومدن

بازیکنی که خیلی بدم میاد ازش آرین روبن هستش.
واقعا این رئالی هارو زایه کردی آفرین:happy::)

sepehr9876

Registered User
لایک‌ها
26
دادا منفورترینش که تو گزینه هات نیست
پرسپولیسه و منفورترین بازیکن محمد نوری
حرفت تایید میشه.نه اینکه استقلالی باشم که تو رده6هستش؛بلکه طرفدار تیم های شهرمون یعنی تراکتورسازی وگسترش فولاد وشهرداری تبریز هستم؛نه تنها من بلکه تمام مردم آذربایجان شرقی و غربی و زنجان و قزوین هم این تیم ها رو دوست داریم.هر چند که داوری نمیذاره تولیگ قهرمان بشن.:)

sepehr9876

Registered User
لایک‌ها
26
از بین بازیکن ها ماتراتزی که سال 2006 با حرکت مزخرفش ایتالیای نالایق رو به قهرمانی رسوند. (نمیگم کاری که زیدان کرد درست بود اما چیزی که خیلی ها نمیدونن اینه که در اون زمان مادر زیدان بدحال و در بیمارستان بود و در ضمن زیدان و همسرش شب قبل از بازی دعواشون شده بود. علاوه بر این اون بازی آخرین بازی زیدان بود و در ضمن اون سال کل تیم رو زیدان میچرخوند و تمام این ها فشار روانی و عصبی رو بهش وارد کرد که قوی ترین آدم ها رو هم به زانو در میاره.)

منفور ترین تیم هم ایتالیا به همون دلیل که قهرمانی رو از تیم و بازیکنی که لایقش بود گرفت.
مگه همیشه تیمی که بهتر بازی کرده و تجربه ی خوبی داره برنده هست؟!:blink::blink::)

sadegh196

محروم از فعالیت تجاری
محروم از فعالیت تجاری
لایک‌ها
38
از بارسلونا و مسی متنفرم

ARMF

مدیر بازنشسته ورزش
لایک‌ها
18,108
چهره‌های مرموز در آلیانس آره‌نا - Goal.com

سایت گل – گروهی از چهره‌های مرموز در جریان بازی بایرن مونیخ با هرتا برلین در آلیانس آره‌نا دیده شدند. 11 مرد ناشناخته که رداهایی سیاه‌رنگ به تن داشتند و همه کنار هم در یک ردیف ایستاده بودند حرکاتی هماهنگ و عجیب با هم انجام دادند. بایرن این بازی را سه بر دو برد.

333339_herol.jpg

مردان سیاه پوش | افرادی با ردا توجه همه را جلب کردند

آنها در ردیف شش در کنار خط میانی زمین مقابل دوربین‌ها ایستاده بودند و همه آنها را مشاهده کردند.

333363_heroa.jpg

تورستن اشمیت، از طرفداران می‌گوید: «بسیار عجیب بود. آنها مدتی بسیار طولانی نشستند اما ناگهان دستانشان را بالا می‌بردند یا این که با هم می‌ایستادند و دوباره می‌نشستند. هر کسی که نزدیک من بود بهت‌زده شده بود. برخی می‌خندیدند و برخی تعجب می‌کردند. هر چه بود بسیار عجیب بود.»

333342_heroa.jpg

یکی از ویژگی‌های کلیدی لباس آنها نمادی دایره‌ای بود که روی سینه‌شان نقش بسته بود. به‌روشنی شبیه به لوگویی بود که در نقاط مختلف دنیا در هفته گذشته دیده شده است.

از خارج از این دنیا | طرفداران با دیدن نمادهای دایره ای شگفت زده شدند

آن نماد را در سراسر دنیا دیده‌اند؛ اولین مشاهده هم هولوگرامی بود که در کوه شوگرلوف ریودوژانیرو در 20 اکتبر دیده شد.

333340_heroa.jpg

سپس 24 ساعت بعد یک توپ فوتبال سه‌متری با این علامت حفره‌ای بزرگ در هاکنی مارشز، ورزشگاه فوتبال آماتوری در انگلیس به وجود آورد. سپس میدان تایمز نیویورک محل این نمادها بود و در این محل توریستی، بیلبردهای دیجیتال تصاویر آن را نشان دادند.

اخیرا هم در محله کوپاکابانا در ریو این نمادها دیده شده‌اند؛ در کوه سانتا مارتا. اما این اولین باری است که این نمادها در یک ورزشگاه فوتبال دیده می‌شوند. در تمامی مکان‌های قبلی پیام WINNERTAKESEARTH# دیده شده است.

ARMF

مدیر بازنشسته ورزش
لایک‌ها
18,108
خداداد عزیزی: فوتبال بیش از حد کثیف است / مورینیو به داور اعتراض می کند دایی نکند؟ - Perspolisnews.Com

پرسپولیس نیوز : مهاجم سابق تیم ملی، صراحتا معتقد است فوتبال ایران کثیف است. او پس از برشمردن علت‌های این ناپاکی می‌گوید افرادی که چند سال پیش هم به این فساد آگاه بودند به خاطر منافعشان حرفی نمی‌زدند اما الان به آن اشاره می‌کنند.

خداداد عزیزی در گفت‌وگویی تفصیلی درباره‌ی بحث این روزهای فوتبال کشور مبنی بر وجود ناپاکی و فساد در آن صحبت‌های جالبی را مطرح کرد.

* بعد از بازی پرسپولیس و سپاهان و افشا شدن برخی مسائل درهای جدیدی به روی بحث ناپاکی در فوتبال ایران گشوده شد. به عنوان کسی که سال‌ها در این فوتبال کار کرده چقدر این موضوع را از نزدیک لمس کرده و به وجود آن باور دارید؟

من که خیلی وقت است می‌گویم فوتبال ایران ناپاک است. از همان سال 86-85 که وارد مربیگری شدم همیشه گفته‌ام فوتبال کثیفی داریم. الان برخی آقایان هستند که می‌گویند فوتبال ما پاک است؛ در حالی که در همان سال‌ها می‌گفتند ناپاکی زیاد داریم و مصاحبه‌هایشان هم موجود است. من اعتقاد دارم که فوتبال ما زیاد از حد ناپاک است. شما در هر جایی می‌توانید آدم خوب و بد پیدا کنید. بعضی جاها افراد خوب بیشتر هستند و بعضی جاها هم برعکس. اما من فکر می‌کنم که در فوتبال ما ناپاکی خیلی بیشتر از پاکی‌هاست. از مدیران و سرپرست‌ها گرفته تا مربیان و بازیکنان و حتی رسانه‌ها و گاها برخی افراد پیدا می‌شوند که به صورت شبکه‌ای و خیلی منظم که همان مافیا هستند این کارها را انجام می‌دهند و اصلا یک مجموعه برای خود تشکیل داده‌اند. ناپاکی فوتبال فقط در بحث داوری نیست و نقل و انتقالات بازیکنان به تنهایی بخش بزرگی از ناپاکی‌ها را درون خود جای داده است. متاسفانه آن‌قدر ناپاکی در این فوتبال زیاد شده که خیلی از افرادی که دوست داشتند روی این مسائل سرپوش بگذارند دیگر نمی‌توانند آن را از چشم مردم دور نگه دارند.

* اگر این‌طور که شما می‌گویید باشد کم‌کم مردم هم از فوتبال زده می‌شوند.

شک نکنید همین‌طور است. در سال 98 که ما در تیم ملی بودیم مردم سر خود را برای دیدن بازی‌های تیم ملی می‌دادند اما الان آن‌قدر زشتی‌ها زیاد شده که من به عینه می‌بینم خیلی از مردم مثل قدیم فوتبال را دنبال نمی‌کنند و شاید خیلی از جوانان به خاطر نداشتن تفریح، فوتبال دیدن را انتخاب می‌کنند.

* واقعا چه شد که از سال 98 به این طرف فوتبال ما چنین راهی را طی کرده که بیشتر افراد شاغل در آن به فساد رایج در فوتبال اقرار دارند؟

به نظر من علت اصلی ناپاکی فوتبال ما پول است. طبق گفته‌ی خود آقایان در سال بین 700 تا 1000 میلیارد تومان در این فوتبال هزینه می‌شود. شما اگر همین الان هم بپرسید می‌فهمید که هزینه‌ی سالانه‌ی فدراسیون فوتبال حدود 60-50 میلیارد تومان است. در لیگ برتر هم تیم‌هایی که برای قهرمانی تلاش می‌کنند بالای 20 میلیارد تومان هزینه کرده‌اند. واقعا پول سنگینی در فوتبال در گردش است. به همین خاطر این پول، ناپاکی، کثافت و زد و بند می‌آورد. با وجود این‌که ممکن است معدود آدم‌هایی هم پیدا شوند که در این وضعیت جلوی خودشان را بگیرند اما این اتفاق برای همه نمی‌افتد. ضمن این‌که من خودم فوتبالیست بوده‌ام و همیشه گفته‌ام که ما فوتبالیست‌ها اکثرمان آدم‌هایی هستیم که تحصیل‌کرده نیستیم و خانواده‌ی متمولی نداریم. به همین دلیل آدم تا پول می‌بیند دست و پایش شل می‌شود. بعد از پول، شهرت عامل مهمی در این ناپاکی‌هاست. الان دیگر همه‌ی توجهات چه در تلویزیون و چه در رسانه‌ها به فوتبال است و این عشق شهرت خیلی‌ها را اسیر کرده است. فکر می‌کنم خیلی از افراد به خاطر همین شهرت به فوتبال آمده‌اند و حتی حاضر شدند اعتبار خود را از دست بدهند اما در این فوتبال نامی دست و پا کنند.

* اما همه‌ی ما می‌دانیم که گردش مالی فوتبال اروپا چندین برابر ایران است. پس چه می‌شود که فساد در فوتبال ایران تا این حد زیاد می‌شود؟

در آن‌جا علاوه بر نهادهای نظارتی که به طور کامل بر گردش پول‌ها نظارت می‌کنند، قوانین سخت و محکمی هم برقرار است. اما در فوتبال ما قانونی وجود ندارد و افراد از خودشان قانون درمی‌آورند که هیچ سنخیتی با قوانین فیفا ندارد. وقتی در اروپا یک بازیکن به خاطر شرط‌بندی محکوم می‌شود شاید حداقل محرومیتی که برایش در نظر می‌گیرند بین 5 تا 10 سال باشد. اما این‌جا وقتی ثابت می‌شود که یک نفر در فساد دست داشته حداکثر 6 ماه محروم می‌شود یا می‌گویند باید به لیگ دسته یک برود. ما در فوتبالمان قانونی نداریم و اگر هم قانونی داریم می‌شود راحت آن را دور زد، حتی با یک تلفن. زمانی که در کلن بازی می‌کردم یک بازیکن روس داشتیم که دو، سه بار تخلف کرد. یک بار همسرش در یک فروشگاه دزدی کرد و یک بار دیگر هم خودش در حالت مستی رانندگی کرد. باشگاه ما او را برای همیشه اخراج کرد. اما در ایران اگر یک بازیکن خوب هزار خلاف هم بکند اتفاقی نمی‌افتد.

* چند هفته‌ای است بحث ریشه‌کن کردن این فساد از فوتبال مطرح شده و حتی پای مجلس هم به قضیه کشیده شده است.

این مسائل مردم را از فوتبال زده می‌کند و اگر برخورد قاطعی با آن صورت نگیرد فوتبال کم‌کم هواداران خود را از دست می‌دهد. ضمن این‌که به نظر من فدراسیون به تنهایی نمی‌تواند وارد این پرونده شود و نیاز است که وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی و ارگان‌های امنیتی وارد کار شوند و با متخلفان به هیچ وجه تعارف نکنند. اگر خداداد عزیزی تخلف کرده یا هر فرد بزرگی که تخلفش ثابت شده برخورد محکمی با او شود.

* خودتان چقدر با این مسائل روبه‌رو شدید؟

من 6-5 سال پیش پیشنهادهایی داشتم که مثلا فلان بازیکن یا فلان داور یک یا دو میلیون تومان می‌گرفت و بازی را درمی‌آورد. البته الان قطعا نرخش بالاتر رفته اما من از همان زمان داد می‌زدم که این فوتبال ناپاک است. یک روز برنامه 90 شمشیر به دست من داد و من را مقابل داوران قرار داد؛ در حالی که من فقط چیزهایی که دیده بودم را می‌گفتم. الان هجمه‌ی شدیدی علیه علی دایی به وجود آمده که مثلا داوران را تحت فشار می‌گذارد تا روند بازی را به سود تیم خود برگرداند. اما همین آقایانی که خودشان را کارشناس می‌دانند امیدوارم بفهمند که این اعتراض‌ها کنار زمین ناخودآگاه است. البته این درخواست سختی است چرا که آنها هیچ وقت کنار زمین نبوده‌اند. یک مربی وقتی به داور اعتراض می‌کند ناخودآگاه این کار را انجام می‌دهد. انگار حقش را خورده‌اند. در همین بازی بارسا و رئال دیدید که عادل فردوسی‌پور با صحبت خود به دایی کنایه می‌زد و می‌گفت داور به سمت بارسا غش کرده است. اتفاقا ما با این نوع صحبت به فساد در فوتبال کمک می‌کنیم. اعتراض مربی به داور یک مساله‌ی طبیعی در فوتبال است. ما در فوتبال دنیا دو مربی بزرگ داریم؛ یکی آلکس فرگوسن و یکی هم مورینیو. آیا این دو نفر به داور اعتراض نمی‌کنند؟ یک بار مورینیو آن‌قدر عصبانی شده بود که اگر چاقو دستش بود قطعا آن را به داور می‌زد. نمی‌خواهم بگویم که اعتراض به داور کار درستی است اما همان‌طور که گفتم برای یک مربی این مساله‌ای است که به صورت ناخودآگاه اتفاق می‌افتد. با این وجود یک عده سوءاستفاده می‌کنند. با وجود این‌که داوران صد در صد سالم داریم اما فضای داوری فوتبال ما سالم نیست. به نظر من یک دلیل دیگر فساد در فوتبال ما وجود افراد غیرفوتبالی است که به خاطر شهرت به این فوتبال آمده‌اند. عده‌ی زیادی هم که دست‌های پشت پرده هستند و کسی آنها را نمی‌شناسد به خاطر پول‌های زیاد آن برای خود شبکه درست کرده‌اند. ما هر موقع برنامه 90 را نگاه می‌کنیم از فساد دیگری صحبت می‌شود. خوب اگر این طور است در این فوتبال را یکی، دو سال تخته کنید! وقتی این همه فساد و زدوبند و دزدی در فوتبال وجود دارد چه فایده‌ای دارد آن را دنبال کنیم؟ اصلا ما تیم اول آسیا هم شدیم و از گروهمان در جام جهانی هم صعود کردیم. با این وضع فایده‌ای دارد؟

* فکر می‌کنید در وهله‌ی اول چه کاری باید انجام شود تا ذره‌ای از این فساد کم شود؟

به نظر من باید آدم‌های سالم را در فوتبال روی کار بیاوریم. اگر آدم‌های سالم در راس مدیریت باشند خیلی زد و بندها کمتر می‌شود. جمله‌هایی که الان می‌گویم فقط یک مثال است. اگر من خداداد عزیزی رییس کمیته داوران باشم و در فساد دست داشته باشم طبیعی است که برای گذاشتن مهره‌هایم در بازی‌ها می‌توانم این فساد را انتقال دهم. همین‌طور اگر رییس فلان قسمت در فدراسیون باشم ممکن است ناپاکی خود را به بخش‌های دیگر هم منتقل کنم. باید در انتخاب مدیران باشگاه‌ها دقت کنیم. هرچقدر از افراد سالم‌تر استفاده کنیم به نفع این فوتبال است. یک عده از همین آقایانی که الان می‌گویند فوتبال ناپاک است 6-5 سال پیش هم این موضوع را می‌دانستند اما آن موقع به نفعشان نبود که بگویند ناپاکی وجود دارد. خیلی از مربیان در زد و بندها نقش دارند و شما قطع یقین بدانید که در فساد فوتبال همیشه پای یک مربی در میان است.

بالا