مسئول فرهنگی فدراسیون دادکان : آقای علیپور شما ایده منشور اخلاقی مرا بیوه کردید
آنچه در ادامه می خوانید چکیده ای است از گفته های
دکتر رضا جلالی ، استاد علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی .
به گزارش
خبرآنلاین؛ جلالی که در دانشگاه شهید بهشتی با محمد دادکان آشنا شده بود و به پیشنهاد رئیس اسبق فدراسیون فوتبال ، 4 سال را در مسئولین رئیس کمیته فرهنگی فدراسیون فوتبال سپری کرد. 4 سالی که برایش حتی یکبار هم مصاحبه ای نداشت. او که از جانبازان جنگ تحمیلی است ، اولین بار همراه با حجه الاسلام علیپور و غلامحسین زمان آبادی ، طرح منشور اخلاقی را برای فدراسیون فوتبال نوشتند. طرحی که باید در زمان دادکان اجرا می شد اما همان زمان هم واکنش های تندی را از سوی رسانه ها به همراه داشت.
جلالی این روزها یکی از منتقدان جدی ستاد منشور اخلاقی است و سردمدار جریان ضد حجه الاسلام علیپور که علیه او به دادگاه ویژه روحانیت هم شکایت کرده و پرونده ای در این زمینه در حال دادرسی دارد.
او پس از برنامه 90 ویژه ناپاکی های فوتبال به «کافه خبر» و حرف هایی تند را علیه دبیر ستاد منشور اخلاقی گفت. حرف هایی که این ها خلاصه ای از آن است. او ابهام های زیادی را به عملکرد فرهنگی علیپور در زمان جام جهانی 2006 آلمان وارد می کند و مرد شماره یک مبارزه با فساد در فوتبال را دعوت می کند به مناظره ای رودررو تا درباره سئوال های بی جواب بر سر بلیت های جام جهانی 2006 آلمان پاسخ دهد.
این البته تنها بخش کوچکی است از گفته های دکتر جلالی . بخش هایی که قابلیت انتشار داشت. حرف هایی که دعوتی است از حجه الاسلام علیپور به یک مناظره .
آقای علیپور در برنامه زنده تلویزیونی نود پیرامون مباحث بلیت و ابهاماتی که درخصوص عملکرد ایشان در جام جهانی 2006 در آلمان به وجود آمد ادعا کرد که حاضر به مناظره با هر فرد و شخصیتی است. اینجانب که تنها مسئول دارای حکم فرهنگی فدراسیون فوتبال در زمان محمد دادکان هستم و به نوعی در کلیه جلسات با حضور رییس فدراسیون و دبیران کل وقت حضور داشتم ، به صدها دلیل و 45 آیتم ابهام ، آقای علیپور را برای همان دوران ، دعوت به مناظره می کنم. برای حرف هایم اسناد و مدارک زیادی دارم که حاضرم آنها را به مردم نشان دهم. آقای علیپور دوستان زیادی ، خیلی جاها دارند که همیشه هوای شان را دارند اما اگر ایشان حاضر باشند ، می توانیم روبروی مردم بنشینیم و تاریخ را ورق بزنیم. قطعا ایشان باید پاسخ های مستدلی به نامه ها و مدارکی که من در دست دارم ، برای مردم داشته باشند که اگر این اتفاق نیفتد تنها باید بگویم برای شان متاسفم!
...
قصد من اتهام زنی نیست. هر حرفی را که به زبان بیاورم برایش دلیل و مدرک و شاهد رو می کنم. کاش می شد صدا و سیما این برنامه را برپا می کرد و ما رودرروی هم می نشستیم. با این وجود هم ایشان دوستانی دارند که این اجازه را نمی دهند و هم اینکه خط قرمز های رسانه ملی شاید نمی گذارد ایشان بیاید و جوابگوی ابهام های فعالیت های شان باشند. صدا و سیما این قصه را فیلتر کرده است. حتی دیدید که اجازه ندادند تا فردوسی پور پرسش های ما را از علیپور در برنامه اش مطرح کند. اینکه ما می پرسیم بلیت های جام جهانی کجا رفته اند ، چه اتفاقی است که نمی توان آن را از تلویزیون پخش کرد؟ این گلهای است که من از جناب آقای عادل که احترام زیادی برایشان قائل هستم و معتقدم نقش کاریزماتیک روزنامه نگاری و خبرنگاری دارند. ولی جای گله است که چرا آقای علیپور یکطرفه صحبت میکنند؟
این حقیر به مدت چهار سال مسئول مستقیم فرهنگی فدراسیون فوتبال در زمان دکتر دادکان بودم و آقای علیپور همکار زیر نظر من در مقام معاون فرهنگی بودند. من صد تا دلیل دارم که منشور اخلاقی در دوازده صفحه قلم و اندیشه این حقیر بوده که آقایان آن را به نفع خود ضبط کردند و متاسفانه نابودش کردند.
...
ما این منشور را اصلا برای چیز دیگری نوشته بودیم . منشور اخلاقی ما قرار بود سبد فرهنگی و ویترین اخلاق گرایی فدراسیون باشد نه نهادی برای برخوردهای تند با بازیکنان . اصلا قرار نبود ما با کسی برخوردهای قهری داشته باشیم. آقای علیپور به نوعی آمده است یک کمیته انضباطی ثالث را بعد از کمیته استیناف، کمیته انضباطی آمد ستاد خودخوانده منشور اخلاقی را با تولیت خودش آغاز کرد که اتفاقا همین جا اشتباهات نابخشودنی فدراسیون فوتبال بود.
...
من می خواهم
همین جا از اهالی فوتبال برای خبطی که کردم و ناخودآگاه نکاتی را نوشتم که مولودش شد این ستاد منشور اخلاقی ، عذر می خواهم. البته تمام تلاشم را کردم تا بتوانم خبطم را جبران کنم.بعد از برخورد با مربیانی به بهانه منشور اخلاقی سعی کردم طوری کاری کردم را جبران کنم.برای همین رفتم و وکالت فیروز کریمی و کاظمی را قبول کردم تا ذکات نوشتن آن مطالب را شاید ادا کرده باشم. نوشته هایی که حاصلش شد ریختن آبروی مردم.
...
خیلی تلخ است که منشور اخلاقی ما سرانجامش شد گیر دادن به موهای بلند علی انصاریان از پرسپولیس و سیاوش اکبرپور که ریش پروفسوری میگذاشت . اینکه آقایان تمام نیروی شان را بگذارند تا سیاوش این ریش هایش را بزند و این طوری مشکل فوتبال حل شود. بی آنکه بدانند این بنده خدا برای ریش هایی که می گذارد دلیلی شخصی دارد. دلیلی که انصافا هم منطقی است. خودش به من می گفت در زمان بچگی زمین خورده و زیر چانهاش چاله بزرگی به وجود آمده بود که میخواست با ریش پروفسوری آن را پر کند و آن وقت دوستان هر جایی می نشستند ، می گفتند چه معنی دارد یک الگوی ریش ... داشته باشد!
من به نظرم به هیچ عنوان وظیفه ما نیست که در حوزه اختیارات خصوصی افراد دخالت کنیم؛ موی بلند، موی ژل زده، ریش پروفسوری و ... به هیچ عنوان ما حق فضولی در سلیقه فردی فوتبالیست را نداشتیم. فقط به دلیل این که منشور اخلاقی را به عنوان سبد فرهنگی نهادینه کنیم من دوازده صفحهای را مکتوب کردم.
...
آقایان شاید الان منکر این شوند که منشور اخلاقی نوشته رضا جلالی است اما برای اینکه شما باور کنید ، سند رو می کنم.من سند دارم که در تاریخ هفده اسفند در نشریه اتحادیه فوتبال که مدیرمسئولش آقای علی آقامحمدپور که قائم مقام صدا و سیما و رئیس اتحادیه فوتبال بود و من آن زمان معاون اتحادیه فوتبال و سردبیر این نشریه بودمبا عنوان"ضرورت نهادینه شدن منشور اخلاقی و رفتاری در فوتبال ایران" و تمام آنچه را که نوشته ام را شرح داده بودم. همه چیزهایی که علیپور بعدها به نام خودش سند زد و اندیشه من را بیوه کرد. شما میدانید که بزرگترین توهین به کسی که دارای فکر و اندیشه است این است که اندیشههایش را بیوه کنند، مانند شاعری که کسی دیگر در غیابش بیاید بگوید این شعرها مال من است.
...
شما اگر دقت کنید به جز یک مورد که دکتر دادکان به من دستور دادند که وقت است که مصاحبه کنی و تیم مردان خلیج فارس را به نام تیم ملی ایران در جام جهانی 2006 آلمان معرفی کنی ، در تمام 4 سال مسئولیتم حتی یکبار هم مصاحبه ای نداشتم. آن مصاحبه هم فقط درعرض چند دقیقه انجام گرفت. چون آن زمان آقای علیآبادی آمد یک صفحه کامل نامه نوشت به آقای ضرغامی که اسم تیم ملی ایران عدالت خواهان ، مهرورزان ... بگذارید و از این پس این را شعار تیم ملی برای جام جهانی معرفی کنید. این هم بخشی از اختلافات میان دادکان و علی آبادی بود. بحثی که باعث شد دکتر تصمیم خودش را بگیرد و اسمی که ما گفتیم مطرح شد یعنی تیم ملی ایران، مردان فارس لقب گرفت. آنها یک اسم به نام عدالت خواهان مهرورزان ... انتخاب کردند که یک اسم طولانی و پنج شش سیلابی بود.
...
روزهای قبل از اعزام تیم ملی به جام جهانی 2006 پر از دعوا بود. جشن پرواز جنجالی به پا کرد. اگر جشن پرواز را یادتان بیاید آقای دکتر دادکان و تیمسار نوآموز و آقای پهلوان که مدیران ارشد فوتبال بودند را در VIP جا ندادند. علی آبادی آمده بود تا به بازیکنان سکه بدهد اما دادکان گفت قبل از اینکه تیم در استیج قرار بگیرد بگویید از دروازه قرآن رد بشوند مستقیم بیایند از تونل رد بشوند و به رختکن هم نروند و ورزشگاه را با اتوبوس ترک کنند. دادکان این طور ایستاد و نگذاشت اقتدار فدراسیون زیر سئوال برود اما دوستان حتی دادکان را هم دور زدند.
...
همانطور که صحبت شد من نمیخواهم حرف هایم یکطرفه باشد، من میخواهم وجدانهای بیدار جامعه که خبرنگاران عزیز هستند جمع شده و پرسشگری کنند. من حاضرم به صدها سوال بی جواب پاسخ بدهم.
امیر تاجیک را دعوت کنید. ببینید او برای کنسرتی که در آلمان اجرا کرد پولی گرفت؟یک ریال هم نگرفت ، تنها فردی که آمد و پول گرفت از ما به خاطر اجرای نون و دلقک در فرانکفورت آقای محمد اصفهانی بود که او هم پولش را کامل نگرفت و رقم زیادی نبود. می توانید از خود این آقایان بپرسید. این ها که چهره های فرهنگی سرشناس کشورمان هستند و در شب فرهنگی ایران در فرانکفورت اجرا داشتند. ببینید چقدر پول گرفتند و گفته شده چقدر برای اجراهای شان بودجه نوشته شده است. آقای علیپور ادعا کرد که ما نشریه فوتبال ایرانی را بیست و هشت میلیون هزینه کردیم سردبیر این نشریه من بودم. پنج شماره چاپ کردیم. علیپور گفت دفتری به نام آی سی تی داشتیم در اشتوتگارت آلمان. یک نفر کاروان ایرانی پایش را آنجا نگذاشت. علیپور ادعا کرد که بیست و هشت میلیون آنجا هزینه کردند. من شاهدم و گواهی میدهم که بیش از یک میلیون برای این پنج شماره هزینه نشد. آقای علیپور ادعا کرد که نود و پنج هزار دلار برای ورود تیم ملی ایران در فردریش هافن که محل اقامت تیم ملی ایران بود در مراسم استقبال هزینه کرده است. من گواهی می دهم ، اصلا تمام تیم ملی گواهی میدهند که یک ایرانی از طرف فدراسیون فوتبال به استقبال بچه ها نیامد چون یک نفرمان هم نرفته بودیم به فردریش هافن. ما در فرانکفورت مستقر بودیم. فقط فردی به نام دکتر فرشچی استاد دانشگاه بوعلی سینای همدان که بورس دکتری بودند در شهر فرانکفورت مشغول تحصیل در رشته دکتری فیزیک بودند ، برای استقبال تیم ملی با هزینه خودشان رفتند و نزدیک 950 یورو هم هزینه کرده بودند برای خرید گل و این چیزها.