بانکهای بدون شعبه فیزیکی( تماما آن لاین)
با توجه به رشد خدمات الکترونیک و غیر حضوری
مدتی است در جهان بانکهایی بدون شعبه بوجود آمده (نمونه بانک اتم فقط یک اپلیکیشن موبایلی است، از افتتاح حساب تا نقد کردن چک مشتری)
با توجه به رشد اینترنت بانک و موبایل بانک و اپلیکیشن بانکی ، بانک یا دیگه افزایش شعبه ندارند
یا در حال ادغام و حذف شعبه های بانکی خود هستند
دیگه داشتن تعداد شعب زیاد ،افتخار بانک نیست(نمونه بانک ملی)
در همین راستا بانک سامان در حال تعطیل کردند شعبه های اضافی خود میباشد
https://www.sb24.com/Fa/news/promotion-of-operation-saman-branches
این سرنوشتی تا چند سال دیگه بقیه بانکها شامل حالشون میشه بزودی....
با اینکه خودم،اغلب امور بانکی رو از طریق اینترنت بانک و بعد شبکه شتاب انجام میدم،اما نیاز به مراجعه به شعبه رو کاملا حس کردم؛
متاسفانه نه بستر و نه فرهنگ بانکداری مجازی در کشور ما وجود نداره؛
خیلی از امور بانکی غیر حضوری بوسیله کارت های بانکی و از طریق ATM و پایانه های فروشگاهی انجام میشه؛نه اینترنت بانک و موبایل بانک؛
ضمنا خدمات بانکداری مجازی هم محدود شده هستند؛ از نظر امنیت هم چندان دلچسب نیستند و سیستم ورود خیلی از بانک ها بصورت two-steps authentication طراحی نشده یا هنوز به صورت ابتدایی هست؛
همچنین حوالجات و چک هنوز در معامللت رایج هست؛
بانک سامان هم در بانکداری مجازیش،خدمت خاص و منحصر بفردی نسبت به سایر بانک ها ارائه نمیده که بخواد چند شعبه رو تعطیل کنه؛
مثلا اگر یک مشتری اگر کارتش رو مسدود کرده باشه،چطور.میخواد عوض کنه؛ یعنی بخاطر یک کارت باید مسافت زیادی رو طی کنه؛یا نقد کردن چک و ......
نبودن فیزیکی یک بانک در یک شهر، باعث کمرنگ شدنش و عدم توانایی جذب منابع میشه؛
این یکراشتباه استراتژیک هست؛یا مسئولان بانک خیلی.بی پروا و بلند پرواز هستند یا واقعا هزینه باز نگه داشتن برخی شعب براشون سنگین هست و به این بهانه میخوان تعطیلش کنن!!
از اونجایی هم که خدمات الکترونیکش،متمایز با سایر بانک ها نیست،تعطیل کردن شعبه،منطقی بنظر نمیرسه؛ مشتری در بانک دیگه همون خدمات مجازی رو خواهد داشت بعلاوه خدمات حضوری خوب!
من که شخصا خدمتی.در اینترنت بانک سامان ندیدم که ملت،سپه،مسکن،گردشگری،پارسیان،رفاه،ایران زمین،صادرات (حساب هایی که دارم) نداشته باشه
شعب بانکی متعدد حداقل هنوز در ایران،نیاز هست؛و واقعا برای یک بانکی مثل ملی و ملت و صادرات،وجود شعب زیاد یک امتیاز محسوب میشه
Sent from my E5823 using Tapatalk