• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

بزرگنربن دایره المعارف هنرهای رزمی به زبان فارسی

Lord Viper

Registered User
لایک‌ها
823
برای یک سوال کلی جوابهای درست زیادی وجود داره ... ولی با شناختی که از ایشون دارم فکر کردم منظورشون شرایط خیابانیه و جوابم هم بر اون اساس بود :blush:

-----------------------------------------------------------------------------------------------
معمولا با پا به بیضه ضربه میزنن ،تکنیکهای دفاع در برابر ضربه به بیضه با دست خیلی متنوع هستن
بریم سر 2 حرکتی که برای جلوگیری از ضربه پا به بیضه به نظر بنده از بقیه بهترن :
مسلما خیلی راهای دیگه هست که بنده ندیدم ولی تو اونها که دیدم اینها تو عمل بهتر بوده برام

1 - بالا آوردن زانو به صورتی که پا از زمین جدا بشه و زانو کمی به سمت داخل باشه ... نیازی نیست زانو کاملا بالا بیاد و تعادل خودتون رو به خطر بندازین

2 - زانو رو کمی خم کنید و پا رو در حالی که روی پنجه هست به سمت داخل بچرخونید / این چرخوندن در حالیه که نقطه تماس پا با زمین پنجه پا هست و پا از زمین جدا نمیشه

- دومی خیلی کاریردیه چون حرکت توش کمه و سریع میشه اجراش کرد و فلسفه پشتش شبیه همون دفاع کله زدن هست که قبلا گفتم

-------------------------------------------------------------------
توجه داشته باشین این 2 تا که گفتم به تنهایی کافی نیستن
یک اصل که بهش معتقدم اینه که دفاع و حمله باید هم زمان باشن
نه اینکه گارد بگیرید و بعد تمام شدن ضربه مهاجم ضربه خودتون رو شروع کنید
دفاع و حمله باید در یک زمان باشه تا بتونین ابتکار عمل رو به دست بگیرین

مثلا زانو رو برای دفاع از بیضه بالا بیارید و همزمان مشتی هم به سمت مهاجم حواله کنید
در مورد این موضوع بعدا بیشتر میگم

---------------------------------------------------------------
رسوندن مطلب با نوشته سخته ،اگر جایی رو گنگ گفتم لطفا بگید توضیح بدم
دارم میگردم که عکس براشون پیدا کنم

Last edited:

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625
دوستان و استادان عزیز .

سوالی دارم . قبلا کم و بیش در مورد این سوالم تحقیق کردم . اما نظرات و تحقیقات تک تک شما برای من بسیار مهم است .

هدف از اجرای کاتا در کاراته و هیانگ در سبک های کره ای و تالو در سبک های چینی چیست ؟ آیا کار نکردن آن باعث مشکلاتی میشود ؟ چه مزایایی دارد و چرا در هر سه کشور ژاپن و چین و کره در اکثر سبک هایشان این چنین فرم هایی دارند ؟

با تشکر از شما

Lord Viper

Registered User
لایک‌ها
823
دوستان و استادان عزیز .

سوالی دارم . قبلا کم و بیش در مورد این سوالم تحقیق کردم . اما نظرات و تحقیقات تک تک شما برای من بسیار مهم است .

با تشکر از شما

والا من جواب این سوال رو نمیدونم :eek:

ولی فکر میکنم هدف کاتا و ... اینه که حرکات به صورت combo بیوفتن تو بدن و ناخودآگاه هنرجو
تا در موقع استرس و خطر یا مبارزه بدون فکر کردن به اینکه بعد فلان ضربه چه ضربه ای باید بزنه به صورت واکنش غریزی پشت سر هم اجرا بشن
مثلا تو یک مستند میگفت فلان کمربند کاراته قبل از گرفتن کمربند بعدی حدود 1400(؟) بار یک کاتا رو اجرا میکنه طوزی که چشم بسته هم میتونه
منطقی نظر میرسه ...

ولی سبکهایی هم هستن که کاتا رو کلا با حریف تمرینی جایگزین کردن
یعنی چند برابر حالت عادی روی همدیگه فن ها رو اجرا میکنن تا بیوفته تو بدنشون
البته به مدلهای اولبه این روش انتقاد شد بعدا و الان بهتر شده ،مثلا تو کامبتیو آمریکا گفتند که اگر مبارزی یک روز فقط روی 2-3 تکنیک کار کنه روی حریف تمرینیش انگیزش کم میشه و کیفیت یادگیری پایین میاد

الان رویه اینه که بعد از آموزش یک دسته تکنیکهای مرتیط 2 نفر کل فنون رو به صورت دلخواه ولی کنترل شده روی هم تمرین میکنن و مربی هم بالای سرشون می ایسته و راهنماییشون میکنه
مثلا 1 ماه کارشون همینه
هر روز هم حریف ها رو عوض میکنن تا آدم برای مبارزه با افراد مختلف با بدن و قوت و ضعفهای مختلف آماده بشه

در مورد اینکه کاتا لازمه یا نه نمیدونم ،ولی خودم از کاتا بدم میاد :blush:

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625
والا من جواب این سوال رو نمیدونم :eek:

ولی فکر میکنم هدف کاتا و ... اینه که حرکات به صورت combo بیوفتن تو بدن و ناخودآگاه هنرجو
تا در موقع استرس و خطر یا مبارزه بدون فکر کردن به اینکه بعد فلان ضربه چه ضربه ای باید بزنه به صورت واکنش غریزی پشت سر هم اجرا بشن
مثلا تو یک مستند میگفت فلان کمربند کاراته قبل از گرفتن کمربند بعدی حدود 1400(؟) بار یک کاتا رو اجرا میکنه طوزی که چشم بسته هم میتونه
منطقی نظر میرسه ...

ولی سبکهایی هم هستن که کاتا رو کلا با حریف تمرینی جایگزین کردن
یعنی چند برابر حالت عادی روی همدیگه فن ها رو اجرا میکنن تا بیوفته تو بدنشون
البته به مدلهای اولبه این روش انتقاد شد بعدا و الان بهتر شده ،مثلا تو کامبتیو آمریکا گفتند که اگر مبارزی یک روز فقط روی 2-3 تکنیک کار کنه روی حریف تمرینیش انگیزش کم میشه و کیفیت یادگیری پایین میاد

الان رویه اینه که بعد از آموزش یک دسته تکنیکهای مرتیط 2 نفر کل فنون رو به صورت دلخواه ولی کنترل شده روی هم تمرین میکنن و مربی هم بالای سرشون می ایسته و راهنماییشون میکنه
مثلا 1 ماه کارشون همینه
هر روز هم حریف ها رو عوض میکنن تا آدم برای مبارزه با افراد مختلف با بدن و قوت و ضعفهای مختلف آماده بشه

در مورد اینکه کاتا لازمه یا نه نمیدونم ،ولی خودم از کاتا بدم میاد :blush:

با تشکر از پاسخ شما .

در واقع اگر درست فهمیده باشم ، به نظر شما هدف از اینگونه فرم ها ، ایجاد شرایطی برای تمرین تکنیک ها و تصور یک جور حریف فرضی است .

ممنونم .

Lord Viper

Registered User
لایک‌ها
823
در مورد کمربند یه چیزی نوشتم که احساس میکنم باید تکمیل بشه :

وقتی میگم از کمربند استفاده نکنید منظورم استفاده برای ضربه زدنه
برای قفل مفصل و شکستن دست خیلی خوبه اگر بلد باشید

بهترین استفاده از کمربند به نظر من اینه که ازش مثل یک گاروت و برای تکنیکهای خفه کردن استفاده کنید
فنون از پشت سرش بیشتر به درد قاتلها و کماندوها میخوره :ph34r2:
فنون رو به رو و از بغلش هم نیاز به سرعت عمل خیلی بالا داره :cool:

--------------------------------------------------------------------------
مربی تکواندوم کار با گاروت رو بهم یاد داد
مربی تیم ارتش بود و به تکاورها هم آموزش میداد (فکر کنم نیرو هوایی)
با اینکه نوجوون بودم بهم اعتماد میکرد و فنون کشنده رو یاد میداد
اصلا دریغ نداشتن تو آموزش و تفکرشون کاملا نظامی بود ،از همینجا ادای احترام میکنم خدمتشون

Last edited:

Lord Viper

Registered User
لایک‌ها
823
با تشکر از پاسخ شما .

در واقع اگر درست فهمیده باشم ، به نظر شما هدف از اینگونه فرم ها ، ایجاد شرایطی برای تمرین تکنیک ها و تصور یک جور حریف فرضی است .

ممنونم .

خواهش میکنم قربان ،البته این که گفتم یه تصور شخصی و یه شنیده ی بدون تحقیقه :blush:

غیر از بحث تمرین و دشمن فرضی فکر میکنم میخواد حرکات بدن رو دوباره برنامه ریزی کنه ... ناخودآگاه و حرکات غریزی رو تعلیم بده و یا کنترل کنه
به نتیجه رسیدید حتما بنده رو هم در جریان بزارید

--------------------------------------
راستی چند روزه نمیتونم تو کادر پیام خصوصی چیزی تایپ کنم !
فقط منم یا بقیه هم این مشکل رو دارن ؟

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625
خواهش میکنم قربان ،البته این که گفتم یه تصور شخصی و یه شنیده ی بدون تحقیقه :blush:

غیر از بحث تمرین و دشمن فرضی فکر میکنم میخواد حرکات بدن رو دوباره برنامه ریزی کنه ... ناخودآگاه و حرکات غریزی رو تعلیم بده و یا کنترل کنه
به نتیجه رسیدید حتما بنده رو هم در جریان بزارید

--------------------------------------
راستی چند روزه نمیتونم تو کادر پیام خصوصی چیزی تایپ کنم !
فقط منم یا بقیه هم این مشکل رو دارن ؟

خواهش میکنم . نظر شما کاملا برای من اهمیت دارد . ممنون از وقتی که گذاشتید .

در مورد پیغام خصوصی ، من مشکل خاصی ندارم .

باز هم ممنونم

Lord Viper

Registered User
لایک‌ها
823
درود
دوستان اگر از وینگچون سوالی چیزی بود تا جایی که بتونم و بدونم در خدمتم .

اگه یه توضیح کلی در مورد تفاوتهاش با سبکهای دیگه و ویژگیهاش بدین ممنون میشم

softkadeh

Registered User
لایک‌ها
116
اگه یه توضیح کلی در مورد تفاوتهاش با سبکهای دیگه و ویژگیهاش بدین ممنون میشم

در مورد تفاوت باید عرض کنم که تمام مسایل این سبک متفاوته . در سبکهای دیگه شما یک نوع مشت میبینید که تو همه سبکها استفاده میشه ولی تو وینگچون طور دیگری هست . نوع گارد متفاوت . نوع نگرش متفاوت .
در مورد ویژگی ها بارز ترینش اینه که دفاع و حمله تو یه ضربه خلاصه میشه در اصل میشه گفت دفاع ما همون حمله ای هست که تو شرایط خاص شاید به دفاع تبدیل بشه .
تو این سبک از ضربات بیهوده سعی شده استفاده نشه .
ضربات مشت خیلی سریع که حریف رو میخکوب میکنه جزو اصلیترین حمله هاست .
درجه بندی ها متفاوت هست . سعی شده صلاح های روزمره استفاده بشه تا نانچیکو و شمشیر . مثل یک تکه چوب .
و ....

miladninja

همکاربازنشسته ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,022
در مورد تفاوت باید عرض کنم که تمام مسایل این سبک متفاوته . در سبکهای دیگه شما یک نوع مشت میبینید که تو همه سبکها استفاده میشه ولی تو وینگچون طور دیگری هست . نوع گارد متفاوت . نوع نگرش متفاوت .
در مورد ویژگی ها بارز ترینش اینه که دفاع و حمله تو یه ضربه خلاصه میشه در اصل میشه گفت دفاع ما همون حمله ای هست که تو شرایط خاص شاید به دفاع تبدیل بشه .
درجه بندی ها متفاوت هست . سعی شده صلاح های روزمره استفاده بشه تا نانچیکو و شمشیر . مثل یک تکه چوب .
و ....

ممنون از اطلاعات مفیدت

miladninja

کاربر فعال
لایک‌ها
3,022
در مورد این که استفاده از روش و شیوه مبارزه به صورت ناگهانی یه جمله معروف ژاپنی هست که میگه

合併は私と一緒に場所を取ったときに電源がクリアされている。

زمان و مکان وقتی با هم ادغام بشه ،قدرت میتونه خودش رو به طور کامل نشون بده ;) امیدوارم معنی جمله رو متوجه شده باشید

ممنون از حسن توجه شما

miladninja

کاربر فعال
لایک‌ها
3,022
در یک نبرد میشه از:

کیوشو جوتسو
کوپوجوتسو
هنسوجوتسو استفاده کرد

بستگی به میزان زمان و نوع مکان همه روش ها و نوع مبارزه متغییر هست

و همون طور که بارها گفتم. در این نوع بی نظمی زمانی و مکانی یک جنگجوی متخصص جنگ های نامنظم بیشترین کارایی رو داره

ممنون از حسن توجه شما

natars

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1,116

natars

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1,116
درود بر شما . البته که بنده شاگردی بیش نیستم .
والا هستن سلام دارن خدمتتون :دی

سبک وو وی تائو اصطلاح بهتری نداره؟
تلفظش مشکله
استادان وینگ چوون چین با توجه به تعصبات خشکی که دارند و روی این نکته که بوکس چینی فقط ویژه چینی هاست چطور حاضر میشن مردم کشورهای دیگه رو به شاگردی قبول کنند؟

الان شما چند ماهه وینگ چوون کار کردید؟

Lord Viper

Registered User
لایک‌ها
823
درجه بندی ها متفاوت هست . سعی شده سلاح های روزمره استفاده بشه تا نانچیکو و شمشیر . مثل یک تکه چوب .
و ....

با این اوصاف خیلی خوبه :)

----------------------------------------------------------
اگر اینارو کوتاه طوری که خودتون اذیت نشین بهمون بگید ممنون میشم ... البته اگر مفصل بگید که بهتره ;) :

1- از نظر آسیب دیدگی موقع تمرین چطوره ؟ و احتمال چه آسیبهایی بیشتره ؟
2- تو کلاس تمرکز بیشتر رو تمرینه عملی هست یا فرم زدن ؟
3- از 1 تا 10 چه نمره ای تو سهولت یادگیری بهش میدین ؟
4- با چقدر کار کردن میشه به سطح مطلوبی تو تکنیکهای کاربردی و مهم رسید ؟
5- استاد قهرمانی رو دفاع شخصی تاکید دارن یا بیشتر دید ورزشی دارن ؟
6- ایشون تمرکزشون مثل بعضی اساتید بیشتر رو تشریفاته یا آموزش تکنیک ؟
7- ضربات دست بیشتر هستن توش یا پا ؟

ممنون از شما دوست عزیز :happy:

ya_ali_mavla

Registered User
لایک‌ها
1,540
دوستان و استادان عزیز .

هدف از اجرای کاتا در کاراته و هیانگ در سبک های کره ای و تالو در سبک های چینی چیست ؟ آیا کار نکردن آن باعث مشکلاتی میشود ؟ چه مزایایی دارد و چرا در هر سه کشور ژاپن و چین و کره در اکثر سبک هایشان این چنین فرم هایی دارند ؟

با تشکر از شما
سلام بر دوست عزیز و گلم
اتفاقا من زیاد با اینکه توی فرم زدن با نحوه مبارزی آشنا میشم رو قبول ندارم
البته اینکه میگن وقتی فرم میزنید یه حریف مجازی رو نصور کنید یه بحث کاملا جدا و زمین تا آسمان با حریف مجازی زیمان میت زدن فرق میکنه
به نظر من فرم ها به شدت بر تمرکز افراد اثر گذارن و خیلی سعی دارن که کنترل دیقیق و صحیح روی اجزا بدن مخصوصا حالا از دفاع ها گرفته تا حملات دست و پا تا نوع نشست پا
یه ارمش روحی دارن که اگه بهش توجه بشه خیلی جالبه
تمرکز حرف اول رو میزنه توی اجرای فرم ها و به هنرجو هم خیلی توی تمرکز گیری کمک میکنه
نحوه درست زدن کلاسیک حرکات توی فرم زدن خیلی مهم تر و ریز تر از مبازره ست
شاید فرم یه چیزه بیهوده به نظر بیاد ولی به شدت روی آدم فشار میاره در کل فرمی که با عرق ریختن و از دل و جان نباشه فرم نیست!
یادگیری و اجرای فرم ها و کاتاها در هر سبک رزمی حداقل کاری که انجام میدن باعث بازدهی بیشتر حافظه میشن
بلا رفتن اعتماد بنفس در یادگیری فرم ها
همین دیروز داشتم فرم کوریو رو تمرین میکردم توی یه حرکت گیر کردم اسمشو یادم رفته ولی یه حرکت مشکل یود که در عین زیبایی باید خیلی روش دقت و تمرکز میکردم
چند دفعه اونو جدا تمرین کردم ولی بازم کامل توی بدنم نیفتاد
در کل فرم ها علاوه بر داشتن سودهایی برای هنرجو باعث میشن که با زیبایی های اون رشته هم بیشتر آشنا شید
راستی یه چیزه جالب توی کیویکشین وقتی کاتا میگیرن فقط کاتا میگرن! یعنی از اصطلاحات حرکات فرم هیچ سوالی نمیکنن!
ولی تکواندو باید یه فرم رو با اسامی و اصطلاحات کل حرکاتش و نشست هاش و نام و سمبل و..... اون فرم رو بلد باشی و اجرا کنی
حتی باید چپ رو راستشم بگی!!
چرا توی کاراته نمیگیرن؟

Lord Viper

Registered User
لایک‌ها
823
راستی یه چیزه جالب توی کیویکشین وقتی کاتا میگیرن فقط کاتا میگرن! یعنی از اصطلاحات حرکات فرم هیچ سوالی نمیکنن!
ولی تکواندو باید یه فرم رو با اسامی و اصطلاحات کل حرکاتش و نشست هاش و نام و سمبل و..... اون فرم رو بلد باشی و اجرا کنی
حتی باید چپ رو راستشم بگی!!
چرا توی کاراته نمیگیرن؟

آخ گقتین ...

متنفر بودم ازین کارشون
یکی از دلایل فرعی که ادامه ندادم همین بود
آیکیدو هم بعضی جاها همینطوریه
امیدوارم جودو یا وینگ چون اینطوری نباشن

بعضی وقتها حس کلاس زبان به آدم دست میده ...
کاش میشد تو یه سری سبکها استادها اسامی فارسی یا انگلیسی رو جایگزین کنن

بالا