سلام.واقعا خسته نباشي ، پست دومت رو كامل خوندم كار پرزحمتي رو انجام دادي . در حين خوندن نكات جامعي كه ذكر كرده بودي ، يه سري مسائل به ذهنم رسيد بدين قرار(!) :
در كنار نكات مثبتي كه براي اين قضيه پيشنهاديت وجود داره ، يه سري نكات منفي ناخواسته هم هست كه به نظر من بهشون توجه لازم رو نكردي . فشار ايجاد شده در اثر تفكرات اين چنيني ( در مورد زخم زبون هاي احتمالي فاميل در صورت قبول نشدن تو كنكور و سركوفت خانواده و ... ) مي تونه باعث ايجاد استرس اونم از نوع حادش توي ذهن بشه . ممكنه كه اين استرس در روزهاي اول مطالعه چندان خودش رو نشون نده ولي در شبهاي نزديك به امتحان مي تونه باعث ايجاد بيخوابي ( عارضه تپش قلب و ... ) از دست دادن تمركز به هنگام مطالعه و يك سري موارد منفي ديگه بشه . همون عارضه بي خوابي در شب امتحان كه عموما بر اثر استرس به وجود مياد ميتونه كل زحمات چند ماهه رو در جلسه امتحان به هدر بده .
راهكاري كه خودم براي حذف اين استرس تا حالا در پيش گرفتم اين بوده كه در مرحله اول و قبل از شروع مطالعاتم هدف خودم رو به طور كامل از درس خوندن براي خودم تشريح ميكنم و سعي ميكنم به خودم بقبولونم كه : من براي رضايت و يا عدم رضايت خاطر بقيه درس نميخونم ( در نتيجه متلك ها و يا زخم زبون هاي احتمالي بقيه براي من بي مفهوم ميشه ) ، من درس ميخونم تا يكسري مطالب رو ياد بگيرم و از اين طريق قدرت استنتاجي و تحليلي ذهنم رو بالا ببرم چون به يادگيري و تحليل مسائل مختلف علاقه مندم ( در نتيجه حتي اگه توي امتحان هم قبول نشم باز هم چيز زيادي رو از دست ندادم ) و يكسري موارد ديگه . به اين ترتيب من تونستم شب امتحاني كه براش حدود 6 ماه مطالعه كرده بودم رو بدون كوچكترين استرسي سپري كنم و اين به نظرم خيلي لذت بخش بود !
انگیزه و پشت کار خیلی حیاتی هستند، ولی تغذیه به قول Bili_Joe بیشتر برای بدنسازی مهمه! (شوخی می کنم. برای مطالعه هم مهمه و نوشتم توی پست 2).بنظر من مهمترین چیز انگیزه هست و بعد تغذیه و بعد پشتکار
مگه ميخواي ورزشكار بشي ؟ :lol:
والله من خودم از اونایی بودم که 1000 روش رو برای استفاده بهتر از کلاس امتحان کردم، ولی جواب نداد!سعی کنید حرف معلم رو وحی منزل بدونید. اینجوری موفق میشید. و به نظر من فکراتونو قبلا بکنید. رختخواب جای خوبی برای فکر کردنه، نه سر کلاس.
من از زننده ی این تاپیک واقعا کمال تشکر را دارم
واقعا کار زیبا و البته پر زحمتی را انجام دادند
تا حد زیادی درسته.به نظر من پرت بودن حواس در سر کلاس و یا حین مطالعه تنها علتش نداشتن علاقه به رشته و نداشتن هدفی مشخص برای آینده هست( البته بگذریم از مواردی مثل عشق و عاشقی که اونم اگر کسی هدفمند و آینده نگر باشه دچار این بچه بازیا نمی شه) . واقعیت اینه که اگر مطلبی رو که می خونید بش علاقمند نباشید هرکاریشم که بکنید بازم نمی شه تمام حواس رو متوجهش کرد ( البته امکان داره در این شرایط اون راهکاری که mahi عزیز فرمودن جواب بده یعنی نوشتن تایم بالای هر صفحه و مقید کردن) . من خودم چون عاشقانه رشتم رو دوست دارم موقعی که دارم درس می خونم زلزله هم بیاد متوجه نمی شم و سر کلاسام هم شش دانگه حواسم جمع هست.
به هرحال دوستان اگر از رشتشون هم راضی نیست لااقل یه برنامه ریزی درست حسابی و یک تصویر درست از آینده و اون چیزایی که می خوان داشته باشند تا هدفمندتر درس بخونن و دورانه دانشجویی رو سپری کنند.
مرسی جالب و مفید بود. واقعا دستت درد نکنه که وقت گذاشتی
mahi58
سلام.
ممنونم.
مطلب تیز و قشنگی نوشتی.
راستش رو بخوای خیلی از بچه ها هستند که اصلا نمی تونند حریف این صفت و مشکل خودشون بشند (زیاد دیدم موردش رو). بنابراین اگر این روش رو استفاده کنند میشه اضطراب شون رو کانالیزه کرد و ازش یه استفاده مثبت کرد.
اضطراب داشتن برای امتحان هم تا یه حدی لازمه و بچه هایی که دیگه زیادی بی خیال هم هستند معمولا خراب می کنند.
ولی روی هم رفته انتقادت وارده و قبول می کنم.
خواهش می کنم.جالب بود. مرسی
من چند وقته تمرکزم حسابی به هم ریخته. البته امتحان ندارم نشستم خونه روی پایان نامم کار می کنم. ولی اصلا حال و حوصله اش رو ندارم. هرچند میدونم کار من حداقل از هشتاد درصد بقیه بچه ها بهتره. ولی به قول خواص رغبت نمی کنم برم تمومش کنم به قول عوام هم ...ون گشادیم میاد برم سر درسم!
الانم دارم میرم کارتون سیمپسون هارو ببینم خیلی باحاله
دقیقا موافقم.درسته منم قبول دارم که این موضوع روی همه یک اثر واحد رو نداره . مثلا یکی از رفیقهای خودم خیلی استرسیه و سر کوچکترین مسئله درسی استرس و اضطراب شدیدی میگیره ( حالت افراط گونه در همون قضیه اهمیت دادن به حرفهای بقیه و ... ) . برعکس کسایی رو هم میشناسم که به شدت بیخیالن و این موضوع درسته که باعث از بین رفتن استرسشون میشه ولی انگیزه لازم برای درس خوندن رو تا حد زیادی ازشون میگیره ( حالت تفریط ) . به نظر من اگه بتونیم یه رویه متعادل بین این دو حالت افراط و تفریط رو پی بگیریم هم انگیزه لازم رو برای درس خوندن پیدا میکنیم و هم قدرت کنترل بر استرس خودمون رو پیدا میکنیم .
خواهش می کنم.
یاد پایان نامه خودم افتادم که بی اغراق میگم، واقعا یه سال پیر شدم سرش!
برای مشکل تنبلی و بی تمرکزی (یا همون قطر نامناسب!) که در مورد پایان نامه به دلیل فرسایشی بودن کار به شدت آدم دچارش میشه، به نظر من بهترین راه پناه بردن به کتابخونه است.
اگر امکانش رو دارید وسائل لازم رو همه اش رو بردارید و برید یه کتابخونه خوب و اونجا مثلا روزی 10 ساعت بشینید روش کار کنید. خوبی بزرگش اینه که اونجا اینترنت و پی تی و سریال و گیم و Simpsons و این چیزا نیست که آدم رو وسوسه کنه و وقت آدم مفید می گذره. :happy:
اون سیمپسونز چقدر داره پرطرفدار میشه! البته فکر کنم لاست و دکستر و House MD (کلا سریال ها) باحال ترند. :دی
دقیقا موافقم.
این از اون چیزاییه که یه مقدار متعادلش کمکیه، ولی متاسفانه اکثر بچه ها روی افراط و یه عده ای هم روی تفریط هستند (من خودم نزدیک امتحان همیشه روی افراط می افتم ).
در ضمن مطلب تون جالب بود، لینکش رو توی پست 2 می ذارم.
همون حالت دومی در مورد وجه تسمیه اش درسته. :دیسلام
ممنون از تاپیک جالبتون:happy: فقط به نظرتون نمیاد این اسم تاپیک"خرخون" یه نموره بارمنفی داره و حس آدم رو برای درس خوندن از بین میبره؟:دی البته خب از طرفی هم باعث میشه توجه آدم به این تاپیک جلب بشه
حالا نمیشه کیس رو هم ببری؟متاسفانه لپ تاپ ندارم و همه چیز توی کامپیوتره و اونم نمیشه ورش داشت رفت کتابخونه! چون یه کیس گنده بهش آویزونه ! دارم رو یه سری تکنیک تمرکز کار می کنم ببینم جواب میده یا نه :hmm:
مرسي ، لطف داري :happy:
اون قسمت زمان بندی برای هر صفحه خیلی جالب میاد از این به بعد می خوام از این روش استفاده کنم3. برنامه زمانی درستی برای مطالعه داشته باشید
واقعا ازت ممنونم برادر کلش و خوندم خیلی سودمند بود برام
مخصوصا مطالب بخش شماره سوم
اون قسمت زمان بندی برای هر صفحه خیلی جالب میاد از این به بعد می خوام از این روش استفاده کنم
راستی خودمم سال دیگه کنکور ارشد دارم فعلا برای خوندن تصمیمم خیلی جدیه می خوام همون دفعه اول کار و تموم کنم بره پی کارش
بله نظرات دوستان و خوندم که بنظرم قانع کننده نبود و فقط نظرشون در حد همون تئوری باقی می مونهخواهش می کنم. خوشحالم که مفید بود.
البته اون مطلب رو یکی دو تا از بچه ها نوشتند که اگر بخوایم اون طور بخونیم تمام حواس مون به زمان میره و ...
ولی جالبه که همین امروز هم باز یه جا رو در مورد روش های مطالعه می خوندم، چقدر تاکید کرده بود در مورد تند خوندن، و این که اگر با سرعت کم درس بخونید چون ذهن درگیری کافی نداره، خیلی راحت حواس تون پرت 1001 چیز دیگه میشه.
به نظرم امتحان کنید، برای اکثر دروس جواب میده.
موفق باشید.
بله نظرات دوستان و خوندم که بنظرم قانع کننده نبود و فقط نظرشون در حد همون تئوری باقی می مونه
این روش یه چیز دیگه ای هم می تونه داشته باشه اینه که مثلا می تونی به خودت جایزه بدی مثلا توی 5 دقیقه بجای دو صفحه چهار صفحه بخونی که اینطوری خیلی ذوق می کنی و انرژی مثبت بهت وارد می شه لول
من همچین کاری رو سر کتابهای غیر دانشگاهیم امتحان کردم مثلا با خودم قرار گذاشتم که روزی 5 صفحه کتاب غیر درسی در مورد برنامه نویسی بخونم و یا یادگیری زبانم هم همین طور که خیلی برام مفید بوده
ولی تا حالا فکر نکرده بودم همچین کاری انجام بدم و اینطوری ریز بشم سر درسهای دانشگاهیم
اصلا می دونی چیه از همین امروز این روش و در پیش می گیرم! من رفتم درس بخونم لول
از همون دیروز که گفتم شروع کردم واقعا کارایی دوبرابر می شه(و حتی بیشتر) فعلا برنامم به این صورته که برای تمام درسها برای بار اول هر ده دقیقه 2 صفحه است(هر ساعت 12 صفحه و هر 10 ساعت 120 صفحهدقیقا! انقدر حال میده آدم مثلا با خودش قرار گذاشته در عرض مثلا 100 دقیقه تا ساعت 12 ظهر 20 صفحه بخونه، بعد تا ساعت 11:45 می خوندش!
آدم کلی روحیه می گیره و می تونه به جای یه ربع استراحت مثلا 30 دقیقه استراحت کنه. :دی
برای تعیین این که یه صفحه رو تو چند دقیقه بخونی به نظرم مثلا اول یه صفحه رو با دقت کامل و تمرکز 100 درصد بخون. بعد ببین چقدر طول می کشه. مثلا اگر دیدی 3 دقیقه طول کشید، بالای صفحات رو دو برابرش (یعنی هر 6 دقیقه یه صفحه) عدد بذار. علت دو برابر شدن به خاطر اینه که خوب آدم در بهترین وضعیت هم تمرکز 100 ردصد نداره.
این روش خودمه و عالی هم جواب داده.
موفق باشی. :happy:
از همون دیروز که گفتم شروع کردم واقعا کارایی دوبرابر می شه(و حتی بیشتر) فعلا برنامم به این صورته که برای تمام درسها برای بار اول هر ده دقیقه 2 صفحه است(هر ساعت 12 صفحه و هر 10 ساعت 120 صفحه) سه تا کتابی رو هم که خوندم اصلا وقت کم نیاوردم و هر بار بسته به سخت بودن کتاب دو تا شیش صفحه بیشتر خوندم
==================
دوستان این پرت شدن حواس خیلی مهمه مخصوصا اینکه توی فکرت با ادمهایی که می شناسی دعوا می کنی و این کاملا ثابت شده است و بخاطر هورمونی هست که موقع درس خوندن ایجاد می شه با این روش وسط دعوا یا رویاهای +18 لول یه نگاه که به ساعت بندازی می بینی دو دقیقه از دست دادی به خودت میای
واقعا یه سری نکات کوچیک چقدر می تونه به ادم کمک کنه
میشه در مورد حفظ لغت هم چند تا پیشنهاد بدید:دی منظرو حفظ معنی فارسی نیست. لغت انگلیسی به انگلیسی.
آیا همون روشی که میگید حجم جدیدی از مطالب رو توی ساعت مشخص بخونیم بعد هی مرور بشه برای حفظ لغت هم جوابگو هست؟
مرسی