در مورد لغت حفظ کردن هم من همیشه اینکار و می کنم هر کورسی رو که می خوام در مورد زبان تموم کنم یه فایل اکسل هم براش درست می کنم و لغتهام و توش می نویسم می تونه خیلی کمک کنه
اینم یه نمونش (برنامه )
چه جالب! اکسل! :happy:
البته بهتره بعد از درست کردنش یه پرینت بگیری، چون صفحه مونیتورهای معمولی خیلی مناسب مطالعه و زل زدن طولانی مدت نیستند. یه خورده هم فکر کنم به نسبت نوشتن روی یه کاغذ معمولی وقت گیرتر باشه البته.
پس احتمالا من شانسم خوب بوده چون كسي كه باهاش ميخونم خيلي بچه توپيه.هر چي كتاب يا جزوه جديد به دستش برسه باهام شريك ميشه.منم همين طور البته!
واسه زبان و لغت حفظ كردن از اونجا كه من خودم دانشجوي ادبيات انگليسي هستم بايد بگم هيچ چيز موثرتر از تماشاي اخبار و مستندهاي تخصصي نيست.البته من به اقتضاي رشتم تقريبا 80%ديكشنري رو اجبارا حفظ كردم و خب كتابهايي كه موثر بودن
504
1100
highschool
college
SAT
و براي مرور ديكشنري IELTSانگليسي به فارسي
هستن كه البته خوندنشون زمان ميبره و مدام ذهنت بايد باهاشون درگير باشه تا همشونو به خاطر بسپري.
اما تو كل روشهايي كه واسه حفظ كلمه ترماي اول امتحان كردم تنها كلماتي كه فقط يك بار براي حفظ شدن خوندنشون كافي بود كلماتي بودن كه تو فيلما ياد گرفته بودم.البته اخبار و مستندهاي علمي موثرترند چون كلمات رسمي تر و مهم تري توشون به كار ميره.
وقتي كلمه اي رو با فيلم ياد بگيري موقع استفاده ناخوادگاه همون صحنه از فيلم كه كلمه رو توش ياد گرفتي خاطرت مياد و عجيب اين روش موثره.موقع تماشاي فيلم داشتن يه ديكشنري معجزه ميكنه.
خوندن حالتهاي ديگه كلمه هم خيلي كمك ميكنه.اعتماد به نفستونم خيلي بالا ميره.اينكه مثلا اگه noun يه كلمه رو ياد گرفتي در عين حال adj & adv & verb و قسمتاي ديگش رو هم ياد بگيري.
يكي ديگه از روشهايي كه جواب ميده اما شخصا ازش خوشم نمياد ساختن كلمات بامزه اس!هر چي بامزه تر بهتر!چون از اين روش زياد خوشم نيومد الان كلمه اي خاطرم نيس كه مثال بزنم اما روشش اينجوريه كه بگردي ببيني اون كلمه انگليسي تورو ياد چه كلمه فارسي ميندازه.بعد بياي با همون كلمه فارسي يه جمله بسازي.
مثلا اگه با كلمه abase به معني تحقير كردن ياد يه بنده خدايي به نام عباس ميفتي يه جمله باهاش بسازي كه معناي تحقير كردن توش بياد.مثه:"عباس تحقير شد."البته اين جمله اصلا بانمك نيس! هر چي بانمكتر و واسه خودت خاطره انگير تر باشه اون كلمه و جمله حفظ كردن و به ياداوري معناش راحت تره.فقط مشكلش اينجاس كه از كلماتي كه اينجوري حفظ كردي ديگه راحت نميتوني تو گفتار و نوشتار استفاده كني.چون مكان كاربردش و كالوكيشناش رو نميدوني.و تو بيشتر موارد تو تلفظ هم تغييراتي ايجاد ميشه.فقط تنها خوبيش واسه ترجمه اس كه اگه تو يه متن ببيني كارتو راحت ميكنه.
بازم اگه چيزي در مورد حفظ كلمه يادم اومد ميگم.اما مهمترين عامل تكرار خيلي زياد كلماته.تو تاكسي اتوبوس مهمونيهايي كه توشون حال نميكني...خيلي جاها هستن كه فقط وقت تلف كردنن.دوتا تيكه كاغذ كه كلمه روشون نوشتي يا يه پي دي اف كه رو گوشيت ريختي خيلي ميتونه كمك كنه.
يه نكته ديگه كه امروز يادم اومد:موقع ناهار و شام(در صورتي كه عادت به درس خوندن در شب داريد) دوغ و ماست نخوريد!!!:wacko:
ممنون. نظرات تون در مورد یادگیری لغات درسته و باهاشون موافقم.
دوغ و ماست هم که حسابی خواب آور هستند و خصوصا از همه بدتر شیر (خصوصا از نوع داغش) می باشد.
کلا مطالب پست تایید میشن، خصوصا قسمت های پررنگ شده. :دی
سلام
من کنکوریم یعنی پشت کنکوریم امسال کنکور ندادم موندم واسه سال بعد....
تازه شروع کردم واسه کنکور...
آقا کمکم کنین من دانشگاه تهران قبول شم...دانشگاه تهران رو خیلی دوس دارم از شریفم بیشتر دوس دارم...
رشتم ریاضیه
چه کارایی بکنم؟ چه کارایی نکنم؟و....؟
دوس دارم رشته ای مثل it یا نرم افزار بقبولم..
دوست من، قبل از هر چیز توصیه می کنم حتما صفحه اول تاپیک رو کاملا بخون. مطمئن باش ارزش ثانیه به ثانیه وقتی که می ذاری رو داره.
برای به دست آوردن این تجربیات من سال ها سختی کشیدم و راه اشتباه رو رفتم، تا این که با روش آزمون و خطا راه درست رو پیدا کردم، و در قالب این توصیه های صفحه اول نوشتم.
فکر می کنم به درد کنکور هم خیلی بخوره.
البته لزومی نداره همه توصیه هایی که نوشته شده رو به کار بگیری، ولی بعضی هاش که با روحیه و شرایطت جور در میاد خیلی به درد می خوره.
به طور خاص برای شما که کنکوری هستید توصیه میشه:
1. من نمی دونم الآن کنکور چه جوریه، ولی اگر مثل زمان ما باشه دروس باید ضریب داشته باشند، که شدیدا توصیه می کنم دروسی که ضریب بالای 2 (یعنی ضریب 3 و ضریب 4) دارند رو باید
بالای 90 درصد بزنی.
مطمئن باش کسایی که بالای 90 می زنن نه موجودات فضایی هستند، نه IQ شون 180 است، نه هیچ ویژگی غیرعادی دیگه دارند! یکی هستند مثل همه آدم های دیگه + تلاش بیشتر از بقیه.
برای شما که رشته ریاضی هستید از همه دروس حیاتی تر خود ریاضی است، و ریاضیات هم یعنی فقط تمرین. سعی کن مسائل مفید و خوب ریاضی حل کنی به تعداد زیاد. این جوریه که توی ریاضیات پوستت کلفت میشه و تسلط و مهارت به دست میاری.
2. یه نکته مهم دیگه: این رو مطمئن نیستم که آیا هنوز کنکور نمره ها روی نمودار میرن یا نه، ولی اگر هنوز این طور باشه قضیه این طوریه:
اگر شما یه درسی رو که همه بچه ها 30 - 20 درصد می زنند رو بزنی 30 درصد زیاد ضرر نمی کنی، ولی اگر مثلا یه درس ضریب بالایی که همه بچه ها می زنند 70 - 60 درصد (مثل ادبیات) رو بزنی 30 درصد به شدت رتبه ات رو می اندازه پایین. علت این قضیه اینه که نمره ها روی نمودار می رن و نمرات بچه ها
توی هر درس با نمرات بچه های دیگه مقایسه میشه و رتبه هر فرد
توی همون درس به دست میاد. بعد از اون هم همین "رتبه" ها توی هر درس هستند که با هم دیگه جمع میشن و تعیین کننده رتبه نهایی شما میشن.
3. حداقل روزی 10 ساعت زمان مفید فراموش نشه. تفریح هم روزی ترجیحا 2 ساعت و دیگه حداکثر هم 4-3 ساعت نه بیشتر.
از تغییر توی زندگیت نترس. مطمئن باش حتی اگر روزی 13-12 ساعت توی کتابخونه یا خونه درس بخونی هم سال دیگه نه شش تا از دندون هات می ریزه، نه چشمت 10 نمره ضعیف میشه، نه سلول های خاکستری مغزت می سوزند. بنابراین این تغییر رو توی زندگیت بده و از مشاهده نتایجش لذت ببر.
4. اگر هفته نامه پیک سنجش هنوز منتشر میشه حتما هفته ای یک بار بخونش. ایده های فوق العاده ای بهت میده برای درس خوندن و کنکور.
5. و مهم ترین توصیه - یادت باشه: هرگز به کم قانع نباش (توضیحات بیشتر صفحه اول).
منتظر خبرهای خوب قبولی ات توی همین تاپیک هستیم. :happy:
اگر دوستان در رابطه با تند خوانی مطلبی می دونند یا کتابی می شناسند و یا لینکی سراغ دارند لطفاً معرفی کنند شدیداً نیاز دارم.
و همچنین اگر کسی دوره های تندخوانی بیرون شرکت کرده بگه تاثیرش تا چه حد بوده. چون من احتیاج دارم تو ماه حداقل 10 15 تا کتاب غیر درسی و درسی بخونم اما با این سرعتا امکان پذیر نیست.
تایید میشه، خصوصا قسمت پررنگ شده. :happy: