• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

بیرون کردنه مستاجر در پایان قرارداد

SINASONY

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
50
سلام خدمت دوستان گرامی.یه مغازه دارم که میخوام اجاره ش بدم.گرفتنه چک ضمانت تخلیه الزامیه؟کلا قرارداده اجاره رو چطور ببندم فردا پس فردا موقع تخلیه داستان نشه؟راهنمایی بفرمایید.ضمنا مغازه بصورته قولنامه ای با کده رهگیری خریداری شده.

A2D3D

Registered User
لایک‌ها
617
سلام خدمت دوستان گرامی.یه مغازه دارم که میخوام اجاره ش بدم.گرفتنه چک ضمانت تخلیه الزامیه؟کلا قرارداده اجاره رو چطور ببندم فردا پس فردا موقع تخلیه داستان نشه؟راهنمایی بفرمایید.ضمنا مغازه بصورته قولنامه ای با کده رهگیری خریداری شده.
با کد رهگیری بنویسید
شما چک تخلیه میگیرید و اون بنده خدا چک معادل پول رهنش میگیره
سرقفلی رو قرارداد ذکر کنید
تمام تجهیزات و ... بنویسید
بیشترین مشکل زمان تخلیه سر سرقفلیه

الهه.آتش

Registered User
لایک‌ها
2,403
با کد رهگیری بنویسید
اگر توی قولنامه اجاره بنویسیم که مستاجر هیچونه حق و حقوقی در مورد سرقفلی نداره حتی اگه بلند مدت مغازه رو بهش اجاره بدیم بازم میتونه مستاجر ادعای سرقفلی کنه؟

A2D3D

Registered User
لایک‌ها
617
اگر توی قولنامه اجاره بنویسیم که مستاجر هیچونه حق و حقوقی در مورد سرقفلی نداره حتی اگه بلند مدت مغازه رو بهش اجاره بدیم بازم میتونه مستاجر ادعای سرقفلی کنه؟
تا جایی اطلاع دارم بله
مبحث سرقفلی خیلی پیچیده است
بهتره از وکیل مشورت بگیرید
چون در حالت های متفاوت، شرایط متفاوتی ایجاد میشه (سرقفلی سندی باشه، از قبل سرقفلی داشته باشه، در آینده سرقفلی به کی میرسه، هزینه های دکور و ...)

Fifa2018

Registered User
لایک‌ها
4,314
با وکیل مجرب مشورت کنید

الهه.آتش

Registered User
لایک‌ها
2,403
تا جایی اطلاع دارم بله
مبحث سرقفلی خیلی پیچیده است
بهتره از وکیل مشورت بگیرید
چون در حالت های متفاوت، شرایط متفاوتی ایجاد میشه (سرقفلی سندی باشه، از قبل سرقفلی داشته باشه، در آینده سرقفلی به کی میرسه، هزینه های دکور و ...)
من با وکیل صحبت کردم گفت که قانون سرقفلی مال سال قبل از 76 هست و بعدش به کسی تعلق نمیگیره مگر اینکه خود مالک سرقفلی داده باشه توی قرار داد

A2D3D

Registered User
لایک‌ها
617
من با وکیل صحبت کردم گفت که قانون سرقفلی مال سال قبل از 76 هست و بعدش به کسی تعلق نمیگیره مگر اینکه خود مالک سرقفلی داده باشه توی قرار داد
درسته
اما برای اطمینان ذکر کنید در قرارداد
۳ تاست:
حق کسب و پیشه
سرقفلی
سرقفلی مجازی
این مقاله رو ببینید کامله:

الهه.آتش

Registered User
لایک‌ها
2,403
درسته
اما برای اطمینان ذکر کنید در قرارداد
۳ تاست:
حق کسب و پیشه
سرقفلی
سرقفلی مجازی
این مقاله رو ببینید کامله:
بله درسته ولی وقتی توی قرارداد اجاره ذکر بشه که مستاجر هیچگونه وجهی بابت سرقفلی و حق کسب و پیشه نداده و و در اینده هم ادعای نداره دیگه نمیتونه ادعایی بکنه
راستی گرفتن چک سفید امضا میتونه به درد بخوره برای مالک اگه یه زمان مستاجر تخلیه نکنه؟

A2D3D

Registered User
لایک‌ها
617
بله درسته ولی وقتی توی قرارداد اجاره ذکر بشه که مستاجر هیچگونه وجهی بابت سرقفلی و حق کسب و پیشه نداده و و در اینده هم ادعای نداره دیگه نمیتونه ادعایی بکنه
راستی گرفتن چک سفید امضا میتونه به درد بخوره برای مالک اگه یه زمان مستاجر تخلیه نکنه؟
چک سفید امضا که کسی نمیده
چک تخلیه به مبلغ کل ارزش مغازه جهت تخلیه باید بگیرید

forsoh

Registered User
لایک‌ها
3,219

گرفتن چک تخلیه الزامی نیست و خیلی از مستاجرین هم از دادن چنین چکی استنکاف می ورزند. من به شخصه می گیرم.

مهم قرارداد اجاره نیست. مهم ذات مستاجرت است. اگر مستاجری پیدا کردی که از لحاظ شغلی کمترین استهلاک را به مغازه ات وارد می کند یا به نظر انسان خوبی می رسد، حتی اگر شده 30 درصد زیر عرف منطقه اجاره را پایین بیاوری این کار را بکن. ذکر این نکته هم ضروری است که در حالت کلی، سال ها طول می کشد که از طریق اجاره بتوانید قیمت مغازه خریداری شده را در بیاورید. بنابراین اجاره کلهم ضرر است :D

در خصوص سرقفلی نمی تواند ادعایی کند چون سرقفلی را از شما خریداری نکرده، اما در خصوص حق کسب و پیشه می تواند اذیتتان کند (آن هم بنابر شرایطی). این مسائل هم منطقه به منطقه فرق دارد. یک روز دیدی قاضی حالش خوب است رای به نفع شما می دهد، یک روز دیدی حال مساعدی ندارد می گوید به آقایی که بیست سال در مغازه شما مستاجر بوده باید حق کسب و پیشه پرداخت کنی.

در کل دست بالا را همیشه موجر دارد. جای نگرانی نیست.

Fifa2018

Registered User
لایک‌ها
4,314
در حالت کلی، سال ها طول می کشد که از طریق اجاره بتوانید قیمت مغازه خریداری شده را در بیاورید. بنابراین اجاره کلهم ضرر است :D
انگار ایران نیستی
شما مغازه ت ۶ ماهه ارزشش ۲ برابر میشه اون اجاره اشانتیون کاره ....

commander

Registered User
لایک‌ها
406
من با وکیل صحبت کردم گفت که قانون سرقفلی مال سال قبل از 76 هست و بعدش به کسی تعلق نمیگیره مگر اینکه خود مالک سرقفلی داده باشه توی قرار داد​
استارتر گرامی
ضمن سلام
در بین کامنت عزیزان، حق مطلب رو «الهه آتش» بیان کرده
  • طی قانون سال ۷۶ هر گونه ادعایی از سوی مستاجر مبنی بر حق کسب و پیشه، ساقطه

با کد رهگیری بنویسید
2. تحت هیچ عنوانی در قرارداد اجاره، واگذاری سرقفل را درج نکنید (مگر اینکه به واقع قصدتان واگذاری سرقفلی باشه).
چون در قانون سال 76 حاکمیت مالک نسبت به قانون مصوب سال 56 محدود تر شده (بطور مثال: بدون رضایت مالک اجاره به غیر، از سوی صاحب سرقفلی در قانون سال 56 میتونه منجر به خلع ید بشه، ولی در قانون سال ۷۶ با این کیفیت نمیشه عمل کرد)
  • علت اینکه عرض کردم سرقفلی را ننویسید اینه که، در صورت واگذاری سرقفلی (یعنی اگر ودیعه رهن را تحت عنوان واگذاری سرقفلی قید نمایید)، در زمان اتمام اجاره، تنها با عودت وجه ودیعه کارتون به اتمام نمیرسه، چون مستاجر میتونه درخواست وجه بالاتری را، تحت عنوان ارزش افزوده سرقفلی از شما بخواد و به فرض اگر شما قبول نکنید،
مستاجر لایحه ای را مبنی بر درخواست کارشناسی و تعیین قیمت روز سرقفلی به دادگاه تسلیم میکنه و متعاقبا بعد از تعیین قیمت از سوی کارشناس محترم، به شما اعلام میکنند که قیمت اینه! میخری یا نه؟ و اگر شما امتناع نمایید، مستاجر میتونه سرقفلی رو بدون اذن مالک و با دستور دادگاه به شخص ثالث واگذار کنه​
(البته در اینجا مستاجر میبایست حق مالکانه مالک رو هم بده که در این بحث نمیگنجه)​

با کد رهگیری بنویسید
  • نکته بعدی اینه که تحت هیچ شرایطی شما نباید من باب وجه ودیعه و یا پول رهنی که دریافت میکنید، چکی را به مستاجر واگذار نمایید
چون مبلغ رهن و یا ودیعه بر پایه جایگزینی کسری میزان اجاره بهای تعیینی که مورد توافق طرفین میباشد، محاسبه شده است (یعنی مثل این میمونه که در قبال اجاره بهایی که از مستاجر بابت اجاره میگیرید، بابتش به مستاجر چک بدید).
  • نکته بعدی اینه که:
  • چکی را که بابت تخلیه میگیرید نباید بدون تاریخ باشه (گرفتن چک بدون تاریخ در مورد چکهای قدیمی صدق میکنه) و با توجه به قانون جدید چک (چکهای صیادی)، اگر چکی تاریخ نداشته باشه، به طبع از سوی واگذار کننده قابلیت ثبت در سامانه صیاد رو نداره، لذا چکی که در سامانه ثبت نشه، از ماهیت «سند تجاری» خارج میشه و بعد از آن چکی که در دست شماست، سندی مدنی تلقی میشه (مثل دستخطی روی کاغذ که بابت تضمین تخلیه به شما داده باشم)
    • کلا به یاد داشته باشید که هر چک جدیدی را که میگیرید (چه در غالب اجاره بها ماهانه و یا بابت هر گونه عقد و بیع)، اول از همه واگذار کننده میبایست آن را در سامانه ثبت کنه
    • سپس گیرنده میبایست چکی که در وجه ایشان صادر شده را در سامانه رؤیت و سپس تایید کنه
    • تنها پس از طی این پروسه، گیرنده چک باید چک را از طرف مقابل قبول کنه
    • «قانون گذار به صراحت تاکید کرده که عواقب هر گونه سهل انگاری و غفلت در این روند، صرفا بر عهده گیرنده چک است»
نکات دیگری هست که با پوزش از شما به جهت ضیق وقت، قادر به توضیح نیستم
اگر دیگه واقعا گیر بودید، شماره تون رو برام ارسال کنید تا شفاهی پاسخ نکات مورد نیازتون رو عرض کنم .
برای تک تک عزیزان در پی تی سال خوبی رو آرزو دارم.

Last edited:

الهه.آتش

Registered User
لایک‌ها
2,403
استارتر گرامی
ضمن سلام
در بین کامنت عزیزان، حق مطلب رو «الهه آتش» بیان کرده
  • طی قانون سال ۷۶ هر گونه ادعایی از سوی مستاجر مبنی بر حق کسب و پیشه، ساقطه

2. تحت هیچ عنوانی در قرارداد اجاره، واگذاری سرقفل را درج نکنید (مگر اینکه به واقع قصدتان واگذاری سرقفلی باشه).
چون در قانون سال 76 حاکمیت مالک نسبت به قانون مصوب سال 56 محدود تر شده (بطور مثال: بدون رضایت مالک اجاره به غیر، از سوی صاحب سرقفلی در قانون سال 56 میتونه منجر به خلع ید بشه، ولی در قانون سال ۷۶ با این کیفیت نمیشه عمل کرد)
  • علت اینکه عرض کردم سرقفلی را ننویسید اینه که، در صورت واگذاری سرقفلی (یعنی اگر ودیعه رهن را تحت عنوان واگذاری سرقفلی قید نمایید)، در زمان اتمام اجاره، تنها با عودت وجه ودیعه کارتون به اتمام نمیرسه، چون مستاجر میتونه درخواست وجه بالاتری را، تحت عنوان ارزش افزوده سرقفلی از شما بخواد و به فرض اگر شما قبول نکنید،
مستاجر لایحه ای را مبنی بر درخواست کارشناسی و تعیین قیمت روز سرقفلی به دادگاه تسلیم میکنه و متعاقبا بعد از تعیین قیمت از سوی کارشناس محترم، به شما اعلام میکنند که قیمت اینه! میخری یا نه؟ و اگر شما امتناع نمایید، مستاجر میتونه سرقفلی رو بدون اذن مالک و با دستور دادگاه به شخص ثالث واگذار کنه​
(البته در اینجا مستاجر میبایست حق مالکانه مالک رو هم بده که در این بحث نمیگنجه)​

• نکته بعدی اینه که تحت هیچ شرایطی شما نباید من باب وجه ودیعه و یا پول رهنی که دریافت میکنید، چکی را به مستاجر واگذار نمایید
چون مبلغ رهن و یا ودیعه بر پایه جایگزینی کسری میزان اجاره بهای تعیینی که مورد توافق طرفین میباشد، محاسبه شده است (یعنی مثل این میمونه که در قبال اجاره بهایی که از مستاجر بابت اجاره میگیرید، بابتش به مستاجر چک بدید).
  • نکته بعدی اینه که:
  • چکی را که بابت تخلیه میگیرید نباید بدون تاریخ باشه (گرفتن چک بدون تاریخ در مورد چکهای قدیمی صدق میکنه) و با توجه به قانون جدید چک (چکهای صیادی)، اگر چکی تاریخ نداشته باشه، به طبع از سوی واگذار کننده قابلیت ثبت در سامانه صیاد رو نداره، لذا چکی که در سامانه ثبت نشه، از ماهیت «سند تجاری» خارج میشه و بعد از آن چکی که در دست شماست، سندی مدنی تلقی میشه (مثل دستخطی روی کاغذ که بابت تضمین تخلیه به شما داده باشم)
    • کلا به یاد داشته باشید که هر چک جدیدی را که میگیرید (چه در غالب اجاره بها ماهانه و یا بابت هر گونه عقد و بیع)، اول از همه واگذار کننده میبایست آن را در سامانه ثبت کنه
    • سپس گیرنده میبایست چکی که در وجه ایشان صادر شده را در سامانه رؤیت و سپس تایید کنه
    • تنها پس از طی این پروسه، گیرنده چک باید چک را از طرف مقابل قبول کنه
    • «قانون گذار به صراحت تاکید کرده که عواقب هر گونه سهل انگاری و غفلت در این روند، صرفا بر عهده گیرنده چک است»
نکات دیگری هست که با پوزش از شما به جهت ضیق وقت، قادر به توضیح نیستم
اگر دیگه واقعا گیر بودید، شماره تون رو برام ارسال کنید تا شفاهی پاسخ نکات مورد نیازتون رو عرض کنم .
برای تک تک عزیزان در پی تی سال خوبی رو آرزو دارم.
اگه توی قرارداد نوشته باشیم مستاجر هیچگونه ادعایی نسبت به سرقفلی و کسب پیشه تحت هیچ شرایطی ندارد
و مبلغ رهن رو هم نوشته باشیم به رسم قرض الحسنه
درست نوشته ایم قرارداد رو؟
من با وکیل های زیادی صحبت کردم حتی با یه قاضی گفتن سرقفلی مربوط به قرارداد های قبل از سال 76 هست
بعد ما توی قرارداد نوشته ایم که مستاجر حق واگذاری ملک رو به هیچ عنوان به هیچ کس دیگه ای ندارد

commander

Registered User
لایک‌ها
406
اگه توی قرارداد نوشته باشیم مستاجر هیچگونه ادعایی نسبت به سرقفلی و کسب پیشه تحت هیچ شرایطی ندارد
و مبلغ رهن رو هم نوشته باشیم به رسم قرض الحسنه
درست نوشته ایم قرارداد رو؟
با سلام و پوزش از تاخیر در پاسخ
بله کاملا درسته «در مورد حق کسب و پیشه در پایین سطر توضیح کاملی میدم»
ضمنا در جایی در مورد چک سفید امضا نوشته بودید، که توصیه میکنم بابت ضمانت تخلیه (حتی با موافقت مستاجر) از دریافت چک سفید امضا امتناع کنید و از طرفی بعضا کارفرمایانی هستند که کارکنانی در نزد ایشان مشغول به کارند، و در اکثر مواقع دستمزدی که به کارگران تشکل خود میدهند کمتر از پایه حقوقی اداره کار است، از این رو جهت عدم شکایت کارگر به اداره کار، معمولا کاغذ سفید امضا میگیرند که توصیه میکنم در این مورد هم، از اخذ کاغذ سفید امضا خودداری نمایند و در آخر ماه که حقوقشان پرداخت میشود میتوانند رسید های لازم را بر پایه قانون اداره کار از ایشان اخذ نمایند.
من با وکیل های زیادی صحبت کردم حتی با یه قاضی گفتن سرقفلی مربوط به قرارداد های قبل از سال 76 هست
دقیقا وکلایی که با ایشان مشورت نمودید درست گفتند و مبحث حق کسب و پیشه در قوانین سرقفلی، مربوط به قراردادهای قبل از سال 76 است (یعنی تحت سیطره قوانین سال 56 قرار میگیره)
نکته ای که مرقوم داشتید در قراردادتان نوشته اید : که مستاجر حق واگذاری ملک رو به هیچ عنوان به هیچ کس دیگه ای ندارد
کاملا نکته مفیدی در قراردادهای قوانین سال 76 بوده و بهتر است که به دین نحو نوشته شه :
که مستاجر بدون اجازه و موافقت مالک، حق واگذاری ملک رو به هیچ عنوان به کس دیگه ای ندارد
اول اینکه همانطور که خودتان مرقوم داشتید، حق کسب و پیشه مربوط به قراردادهای قبل از سال 76 درسته؟
شاید بفرمایید به جهت محکم کاری!
  • حال که تا اینجا توضیح دادم، بگذارید نکته جالبی را خدمت شما و دیگر عزیزان عرض کنم:
اصلا فکر کنید الان در سال قبل از 76 هستیم و میخواهیم قرارداد اجاره ای را ببندیم «یعنی مشمول قوانین سال 56 که مستاجر میتونه ادعای حق کسب و پیشه کنه»
باز هم اگر متن بالا را هم درج کنیم، عملا برای پیشگیری از ادعای حق کسب و پیشه از سوی مستاجر فایده ای نداره. چرا؟
مثالی میزم:
من مغازه ای را از شما برای نانوایی اجاره کردم و همه محل مغازه را به عنوان نانوایی میشناسند و حال بعد از 10 سال شما با تمدید اجاره موافقت نمیکنید و بنده میرم و ادعای حق کسب و پیشه میکنم
پس یعنی حق کسب و پیشه طی گذران زمان و با استمرار مستاجر در کسب و کار بوجود می آید.
حال اگر در وحله نخست تنظیم اجاره نامه مغازه، بخواهیم مستاجر بنویسد:
«هیچگونه ادعایی نسبت به حق کسب و پیشه تحت هیچ شرایطی ندارد»
چگون مستاجر میتواند از حقی که هنوز برایش بوجود نیامده، خود را از آن حق ساقط نماید؟!!! هنوز که توی اون مغازه کار نکرده که حق کسب و پیشه ای براش بوجود بیاد.

Last edited:

الهه.آتش

Registered User
لایک‌ها
2,403
چگون مستاجر میتواند از حقی که هنوز برایش بوجود نیامده، خود را از آن حق ساقط نماید؟!!! هنوز که توی اون مغازه کار نکرده که حق کسب و پیشه ای براش بوجود بیاد.
وقتی نوشته باشیم مستاجر در اینده هم حق کسب و پیشه و سرقفلی هم ندارد خوب ارزش قانونی داره به نظرم

theengineer

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
47

FBI_20

کاربر بخش دانلود نرم افزار
کاربر فعال
لایک‌ها
3,002
دوستان مالکی که مغازش رو اجاره میده باید در تیر ماه اظهارنامه پر کنه ؟

بالا