استارتر گرامی
ضمن سلام
در بین کامنت عزیزان، حق مطلب رو «الهه آتش» بیان کرده
- طی قانون سال ۷۶ هر گونه ادعایی از سوی مستاجر مبنی بر حق کسب و پیشه، ساقطه
2.
تحت هیچ عنوانی در قرارداد اجاره، واگذاری سرقفل را درج نکنید (مگر اینکه به واقع قصدتان واگذاری سرقفلی باشه).
چون در قانون سال 76 حاکمیت مالک نسبت به قانون مصوب سال 56 محدود تر شده (بطور مثال: بدون رضایت مالک اجاره به غیر، از سوی صاحب سرقفلی در قانون سال 56 میتونه منجر به خلع ید بشه، ولی در قانون سال ۷۶ با این کیفیت نمیشه عمل کرد)
- علت اینکه عرض کردم سرقفلی را ننویسید اینه که، در صورت واگذاری سرقفلی (یعنی اگر ودیعه رهن را تحت عنوان واگذاری سرقفلی قید نمایید)، در زمان اتمام اجاره، تنها با عودت وجه ودیعه کارتون به اتمام نمیرسه، چون مستاجر میتونه درخواست وجه بالاتری را، تحت عنوان ارزش افزوده سرقفلی از شما بخواد و به فرض اگر شما قبول نکنید،
مستاجر لایحه ای را مبنی بر درخواست کارشناسی و تعیین قیمت روز سرقفلی به دادگاه تسلیم میکنه و متعاقبا بعد از تعیین قیمت از سوی کارشناس محترم، به شما اعلام میکنند که قیمت اینه! میخری یا نه؟ و اگر شما امتناع نمایید، مستاجر میتونه سرقفلی رو بدون اذن مالک و با دستور دادگاه به شخص ثالث واگذار کنه
(البته در اینجا مستاجر میبایست حق مالکانه مالک رو هم بده که در این بحث نمیگنجه)
- نکته بعدی اینه که تحت هیچ شرایطی شما نباید من باب وجه ودیعه و یا پول رهنی که دریافت میکنید، چکی را به مستاجر واگذار نمایید
چون مبلغ رهن و یا ودیعه بر پایه جایگزینی کسری میزان اجاره بهای تعیینی که مورد توافق طرفین میباشد، محاسبه شده است (یعنی مثل این میمونه که در قبال اجاره بهایی که از مستاجر بابت اجاره میگیرید، بابتش به مستاجر چک بدید).
- نکته بعدی اینه که:
- چکی را که بابت تخلیه میگیرید نباید بدون تاریخ باشه (گرفتن چک بدون تاریخ در مورد چکهای قدیمی صدق میکنه) و با توجه به قانون جدید چک (چکهای صیادی)، اگر چکی تاریخ نداشته باشه، به طبع از سوی واگذار کننده قابلیت ثبت در سامانه صیاد رو نداره، لذا چکی که در سامانه ثبت نشه، از ماهیت «سند تجاری» خارج میشه و بعد از آن چکی که در دست شماست، سندی مدنی تلقی میشه (مثل دستخطی روی کاغذ که بابت تضمین تخلیه به شما داده باشم)
- کلا به یاد داشته باشید که هر چک جدیدی را که میگیرید (چه در غالب اجاره بها ماهانه و یا بابت هر گونه عقد و بیع)، اول از همه واگذار کننده میبایست آن را در سامانه ثبت کنه
- سپس گیرنده میبایست چکی که در وجه ایشان صادر شده را در سامانه رؤیت و سپس تایید کنه
- تنها پس از طی این پروسه، گیرنده چک باید چک را از طرف مقابل قبول کنه
- «قانون گذار به صراحت تاکید کرده که عواقب هر گونه سهل انگاری و غفلت در این روند، صرفا بر عهده گیرنده چک است»
نکات دیگری هست که با پوزش از شما به جهت ضیق وقت، قادر به توضیح نیستم
اگر دیگه واقعا گیر بودید، شماره تون رو برام ارسال کنید تا شفاهی پاسخ نکات مورد نیازتون رو عرض کنم .
برای تک تک عزیزان در پی تی سال خوبی رو آرزو دارم.