از مطالعه نظرات ارزشمند، علمی و بی تعصب
آسِد داوود بورسمندیان در این تاپیک لذت بردم. آرشیو مطالبِ خوب و عبرت آموزی در این تاپیک جمع شده.
@s.david.s
پ.ن:
من کارگزاری ثبت نام کردم و کد بورسی را دو روز پیش گرفتم اما فعلا هیچ سهامی نخریدم در حال مطالعه و یادگرفتن هستم احتمالا از اول شهریور یا نهایتا اوایل مهر شروع کنم. (سمت و سوی بازار و سهام مورد علاقه ام باید برام مشخص بشه تا ورود کنم.)
درباره داوود جان من هم با شما هم نظرم و هنوز هم هر وقت کلمه ای عبارتی چیزی ذهنم رو مشغول می کند در قسمت جستجو می نویسم و زیرش هم نام کاربری ایشون رو می نویسم . تقریبا یک کلاس آموزشی کامل است ، کاش میشد همه اینها را یک جا جمع کرد و یک PDF درست کرد برای استفاده کسانی که می خواهند وارد بورس شوند .
کار شما هم عالی است چون اول دارید آموزش می بینید و بعد قصد ورود دارید . من پارسال تابستون که همینطوری یهویی حدود 100 تومن وارد کردم ضرر کردم و شانسی خرید و فروش می کردم ، ولی بعد که کمی راه افتادم از کار خودم در تعجب بودم که واقعا چه کار کردی تو !؟
از اون به بعد که دیدم بنیادی و بلند مدت است و بر اساس بررسی صورت های مالی و ارزش ذاتی و حاشیه سود ناخالص و روندهای گذشته چه از لحاظ بنیادی چه نموداری (تکنیکالی) خرید و فروش می کنم خدا رو شکر ضرر نمی کنم . سود های خوبی هم بردم و ضررهای پارسال حدود یک ماه پیش همش جبران شد و از اون به بعد هر چه بوده سود بوده .
اینطوری بهتون بگم که اینقدر روش های متنوعی برای خرید هست که شمردنی نیست ، همیشه هم فرصت خرید وجود داره . اصلا شتاب نکنید در کارتون و یک وقت فکر نکنید جا میمونم و ...
همین امروز خیلی فرصت خرید بود . وصندوق را من اول وقت در منفی خریدم نیم ساعت بعد 5% آمد بالا . سهم خیلی خوب و قدرتمندی است . قبلا هم داشتم و هیچوقت کامل این رو نمیفروشم و باهاش طبق روش داوود جان بازی می کنم . اگر نگویم هر روز واقعا یک روز در میون فرصت های عالی برای خرید پیدا می شود .
"سیستم: را نموداری ( نه بر اساس بنیاد که البته بنیاد عالی هم دارد ) روی 2.6 خریدم فعلا تا 2.9 آمده بالا .
پارس را دیروز تبدیل کردم به نوری چون فکر می کردم قیمت پارس کمی بالاست ، خوشبختانه پیش بینی جواب داد و نوری امروز +5 شد و پارس ...
صورت های مالی خیلی مهم است . فجر را ببینید ، حاشیه سود ناخالصش در گزارش 3 ماهه افت کرد ببینید به چه روزی افتاد . در حالی که p/e خوب است ولی نمی شود فقط روی P/E حساب کرد . یا مثلا ارفع مدتی درجا زد، گزارش ماه تیر که آمد رشد کرد . اینها را باید مرتب نگاه کنیم . حقیقتش این است که بورس واقعا نیاز به وقت دارد و باید سبد را مدیریت کنی .
من تقریبا 35 نماد داشتم تا دو سه روز پیش . گیج شده بودم نمی فهمیدم وضعیت کدام یک چجوری است کدام را بررسی کنم . اصلا وقت نمیشد . تعدادی را رد کردم رفت ( ولی باز هم زیاد است - 29 نماد ). به نظرم 10-15 تا نماد بیشتر شود آدم گیج و سردرگم می شود .
شما هم اگر خواستید خرید و فروش بکنید ، سهام بی بنیاد نخرید که مجبور باشید با حد ضرر و استرس و این حرفا خرید و فروش بکنید . جوری خرید بکنید که اگر 10 % پایین آمد خوشحال باشید که بیشتر اضافه می کنم نه اینکه ترس داشته باشید که ای وای چه کنم اگر پایینتر بیاید ( به شرط اینکه آخرین گزارش های فصلی و ماهانه سهم رو به بالا و مثبت باشد ).