واقعا از اطلاعات که دادای ممنونم!
البته اون دوره ای که گفتم رایگان نیست نمی دونم شما چطوری میگید رایگان هست
تو صفحه اول سایتشون زده دوره ها رو ! البته قیمت این دوره اس نسبت به دوره های
دیگه که 1 تومن شهر یه اش هست گرون نیست
http://www.seba.ir/index.aspx
یه سری اصطلاحات هست مثل تابلو اصلی و فرعی حجم معاملاتی و شاخص و...
معانی اینها رو چطوری می تونم پیدا کنم
فاکتورهای تاثیر گذار روی قیمت یک سهم کدوم موارد هستند ؟
کدوم گروه از گروه های بورسی برای سرمایه گذای بهتر هستند؟
یعنی بانکی ها - خودرویی ها - الکترونیکی ها -لیزینگ و بیمه - بانک ها یا ...؟
البته با نگاه کردن سهام بانک ها توی این چند روزه من خودم فکر می کنم
سهام بانک ها ریسک کمتری داشته باشن مخصوصا که سهام پست بانک
در یک روز به فروش رفت
اقا شرمنده من از این دوره ای که معرفی کردی اطلاع ندارم فکر کردم دوره های خود بورس رو میگی که خود سازمان بورس برگزار میکنه برای عموم مردم
http://www.irbourse.com/amuzesh
قسمت تقویم آموزشی میزنه تاریخهاشونو
چه فاکتورهایی موثرند ،کدام گروهها بهترند و غیره همشون همون میشه فوت و فن بازار که نمیشه یا چند خط روشون بحث کرد
چندتا چیز رو به طور کلی عرض میکنم
سرمایه:مبلغ اسمی هست که یک شرکت هنگام ثبت در اداره ثبت بر اساس اون ارزش گذاری شده و در حقیقت پولی هست که برای تاسیس شرکت سرمایه گذاری شده
سهام: وقتی یک شرکت سهامی عام یا خاص تاسیس میشه سرمایه اون به مبلغی که استاندارد بورس 100 تومتن هست تقسیم میشه و شرکا به ازا هر یکصد تومانی که سرمایه گذاری میکنن یک سهم میگیرن
افزایش سرمایه:به هر دلیلی ممکنه یه شرکت سرمایشو افزایش بده مثلا پروزه یا کارخونه جدیدی راه انداخته و براش هزینه کرده یا از سهامدارا پول میگیره و اون کارخونه جدید رو تاسیس میکنه پس سرمایه اولیه اضافه شده و حالا به تعداد سهام شرکت افزوده میشه و سرمایش افزایش پیدا میکنه عکس این هم میتونه صادق باشه یعنی کاهش سرمایه که خیلی کم و معمولا در زمانی که یه شرکت تو بحران یا در حال ورشکستگش هست رخ میده (بیشتر به دلیل قانون تجارت)
حق تقدم :زمانی که افزایش سرمایه انجام میشه به سهامدارا به تناسب درصد سهمشون اجازه داده میشه که از سهام جدید شرکت بخرن یا اگه نخواستن بفروشنش
مثلا یک شرکت 1میلیون تومن سرمایه داره و 50 درصد افزایش سرمایه میده و شما 200 سهم از اون شرکت دارین شما 200*50%=100 یعنی حق دارین 100 سهم جدید رو به قیمت 100 تومان تو شرکت سرمایه گذاری کنین و صاحب بشین
حالا چند تا نکته داره
1ممکنه شرکت این افزایش سرمایرو از سودی که به شما تغلق میگیره بده یعنب سود امسال 10 هزار تومن بوده که به شما 100 سهم میده و دیگه پول نمیده و پول شمارو سرمایه گذاری میکنه که به این میگن از محل مطالبات سهامدار یا این که از خودتون نقد میخاد که بدین و شما تو شرکت سود ندارین بعد از مجمع عادی خریدین که اصطلاحا میشه ار محا آورده نقدی سهامدار یا شاید تلفیقی از این دو یعنی شما 5تومن سود دارین و 5 تومن هم از جیب میدین
ممکن هم هست سود شرکت خیلی بیشتر باشه و شما هم سهم بگیرین و هم سود
حالا شاید شما نخواین از این حق خودتون استفاده کنین میبرین تو زمان معینی که اعلام میشه حق تقدمتون رو تو بورس میفروشین و خریدار بعد از خرید اون مالکش میشه و تو یه بازه زمانی مشخص مبلغ صد تومان به ازا هر سهم میریزه به حساب شرکت و معمولا بین 3 تا 6 ماه طول میکشه که این حق تقدم به سهم عادی تبدیل بشه
سود نقدی شرکت یا dps :به سود سالانه شرکت گفته میشه که نقدا به سهامدار تحویل داده میشه
پیش بینی سود یا eps :سودی هست که شرکت پیش بینی میکنه و به بورس اعلام میکنه
p/e:از تقسیم سرمایه به سود بدست میاد
تالار اصلی و فرعی در اصل یه کارو انجام میدن و برای شما تفاوتی نداره و شما سهم هر دورو میتونید بخرید و بفروشید در واقع تقسیم بندی داخلی بورس هست که تو کار شما چندان تاثیری نداره
فرابورس :تشکیلات جدیدی هست که عمدتا سفارشهای عمده و شرکتهایی که تو تالار اصلی عرضه نمیشن و تعداد کارگزارهاشون هم محدوده
حجم معاملات به مقدار سهمی که تو یه روز انجام شده گفته میشه
شاخص هم در حقیقت نبض اصلی بازار هست که بدست آوردنش فرمولهای خاصی داره که شما نتیجه هنایی رو تو صفحه اصلی بورس میتونین ببینین
در حقیقت روند بازار رو نشون میده که در کل بورس امروز مثبت بوده یا منفی بوده کل بورسها نه یک سهم که هرچی یه سهمی حجم بالاتری داشته باشه و قیمت بالاتر و حجم معامله بالاتر بیشترین تاثیر رو میتونه تو شاخص اعمال کنه در حقیقت میشه سادهتر گفت میانگین بورس هست
از سایتهای خود بورس و اون کتابی که تو پست قبلی گفتم میتونید اطلاعات کاملتری بدست بیارید و فرومهایی که تو پست قبلی عرض شد
فاکتورهای کلی رو شاید بشه اینا گفت
1 گذشته صنعت و اون شرکت خاص توی همون صنعت هست
که در حقیقت میشه تحلیل تکنیکال مردم تو بازه های زمانی به این شرکت خاص چه عکس العملی نشون دادن
سابقه فوق العاده مهمه مثلا میبینین یه شرکتی مثلا سود یک سالشو 200 تومن اعلام میکنه اما سهمش مثلا 500 تومن بیشتر نیست تو نگاه اول شاید بگین این عالیه ولی عموما بازار بهش توجه نداره دلیلش اینه که مدیریای اون شرکت همیشه از این کارا میکنن و لی موقع حسابرسی که میشه همون 200 تومن میشه 10 تومن و یا بلعکسش هم صادقه و تو بورس ایران قربونش برم زیاده
2 سرمایه شرکت
3 p/e که قبلنها خیلی فاکتور مهمی در نظر گرفته میشد ولی الان براش زیاد ارزش قاعل نمیشن ولی خودم براش اهمیت زیادی قاعلم
دلیل این که بازار الان زیاد براش اهمیت قاعل نیست همن مطلبی هست که تو شماره 1 عرض کردم یعنی حقه بازی مدیران و یه چیزای دیگه ولی درحقیقت شما میتونید دیدگاه کلی مردم رو به یه سهم بفهمید یعنی هر چی یه سهم پی بر ای بالاتری داره یعنی مردم بیشتر به آینده این سهم خوشبینن و از گذشتش راضی هست و احتمال میدن در آینده این سهم رشد بیشتری بکنه و بلعکس مثلا تو خودروییها میبینید پی به ای خیلی پایینه یعنی این سهم برای مردم جذابیت نداره و احتمال رشد زیادی بهش نمیدن یا سودشو واحی میدونن یا این صنعت رو آیندا دار نمیبینن
3وابستگی صنعت به مساعل روز مثلا تحریم یا همین طرح تحول که وقتی شما میگین بانکیها خوبن د تو این چند روزه مردم میگن خوب بانک که سوخت مصرف نمیکنه پس هزینش بالا نمیره پس مطمعنتره رو این حساب الان بانکیها روشون بیشتر صحبت میشه و شما نظرت جلب شده همونطور که طرح تحول در موردش اطلاعات کافی به مردم داده نمیشه ممکنه فردا دولت بیاد اعلام کنه نرخ وام هم باید مثل همه جای دنیا واقعی بشه میدونید که تو اروپا و امریکا بین 0.5 تا 2.5 درصد در سال هست اون موقع همین بانکیها کله معلق میشن
و خیلی عوامل دیگه که بهترین جا فکر میکنم انجمن سرمایه قسمت آموزشیش کمکتون کنه و حتما به تالار بورس سر بزنین و از تاریخ کلاسهاشون مطلع بشین اگر هم پول میتونین هزینه کنین همون کلاسهایی که گفتین برین سریعتر به نتیجه میرسین