• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

arashaj74

Registered User
لایک‌ها
1,070
نمونه بارزش مقايسه سهم هاي سيماني هست...قيمت سهمي مثل سشمال در سال 83 حدود8700 بود و حالا چنده؟؟؟
و خيلي سيماني هاي ديگه مثل سفارس كه سود نقدي خيلي خوبي تقسيم ميكنند
شما به سرمایه ثبتی و افزایش سرمایه ها دقت نمیکنی
مثلا فولاد ۲۲۰ تومنی الان با ۲۲۰ تومنی سال ۹۱ هم قیمت نیست.فرمولش تو نت هست برای تبدیل سرمایه قدیم به جدید با توجه به اینکه افزایش سرمایه از آورده نقدی بوده یا اندوخته
شاخص معیار خوبی برای فهمیدن متوسط بازدهی بازار سرمایه(با احتساب سود نقدی و افزایش سرمایه)هست و به ما دروغ نمیگه
چون سود نقدی در طی سالیان در شاخص لحاظ شده افت سهم ها مثلا در ۱سال اخیر برای خیلی ها قابل هضم نیست
شاخص ۳۵٪ افت کرده ولی خیلی از سهم ها(اگه سود نقدی رو در نظر نگیریم) قیمتشون نصف شده مثل رمپنا و...

aminkhan2013

Registered User
لایک‌ها
799
شما به سرمایه ثبتی و افزایش سرمایه ها دقت نمیکنی
مثلا فولاد ۲۲۰ تومنی الان با ۲۲۰ تومنی سال ۹۱ هم قیمت نیست.فرمولش تو نت هست برای تبدیل سرمایه قدیم به جدید با توجه به اینکه افزایش سرمایه از آورده نقدی بوده یا اندوخته
شاخص معیار خوبی برای فهمیدن متوسط بازدهی بازار سرمایه(با احتساب سود نقدی و افزایش سرمایه)هست و به ما دروغ نمیگه
چون سود نقدی در طی سالیان در شاخص لحاظ شده افت سهم ها مثلا در ۱سال اخیر برای خیلی ها قابل هضم نیست
شاخص ۳۵٪ افت کرده ولی خیلی از سهم ها(اگه سود نقدی رو در نظر نگیریم) قیمتشون نصف شده مثل رمپنا و...
افزايش سرمايه ها هم حساب كرده ام...ولي سودي نبوده
شما شكربن 4000 تومني سال82 و 83 را هم بعد افزايش سرمايه مقايسه كن

FX.HOSSEINY

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,430
عزیز بنده متوسط بازدهی رو گفتم،سهمی بوده مثل گروه خودرو که از این متوسط رشد کمتری داشته و از اون طرف سهمی بوده مثل پتروشیمی خارک که در ۱۲ سال گذشته سالانه متوسط ۵۰٪بازدهی(با احتساب سود نقدی و رشد سهم) نسیب سهامدارش کرده
شاخص معیار خوبی برای سنجش بازدهی است و سود نقدی که شرکت ها پرداخت میکنند توش لحاظ شده
در مورد رشد املاک تو شهری مثل تهران در ۱منطقه متوسط مثل گیشا
سال ۸۶ قیمت آپارتمان نوساز و خوش ساخت متری ۲۷۰۰ بود که الان شده ۷-۸ تومن و تقریبا ۳برابر شده
البته رشد املاک هم همه جا یکسان نبوده و بنده متوسط رو گفتم
سکه هم از ۲۵۰ شده ۱تومن و ۴برابر شده
رشد دلار هم در حد ۳/۶برابر بوده
در رابطه با سود بانکی(متوسط سالانه رو ۲۱٪) در بازه ۶ساله به بازدهی ۳/۱ برابر میرسیم
بازدهی بورس از همه بالاتر بوده و تو این ۶سال متوسط(با احتساب سود نقدی)۷برابر شده
این بازدهی متوسط بوده شما برای اینکه بیشتر درک کنی سراغ چند تا از سهم های بزرگ و کلیدی بازار مثل فولاد مبارکه-همراه اول-بانک ملت-بانک سینا-شخارک-شیران-رمپنا و... برو ببین کسی که از سال ۸۶ سهامدار اینها بوده با احتساب سود نقدی مجامع چقدر سود کرده٬خودت تعجب میکنی
من همچنان با مقایسه بورس ، ارز ، ملک باهم مخالف هستم هر کدام از این موارد برای کاری در نظر گرفته شده اند
درضمن شما دست گذاشتید روی نقطه اوج بورس - اگر بازه زمانی رو کمی افزایش یا کاهش دهید قطعا اعدادی که مشاهده خواهید کرد کاملا باهم متفاوت خواهند بود
من مشکلی با بازده بورس ندارم اتفاقا ما هم از این بازده بی بهره نبودیم ;):D
گفتی گروه خودرو داغ دلم رو تازه کردی :general208:
اخه گروهی که فقط و فقط رانت و زیان ده هست و همیشه از ارز مرجع ، رانت ، ترازنامه های جعلی ، پشتیوانه دولتی ، وام های بلاعوض و . . . استفاده کرده چطور میتونه در بورس باشه
من از قیمت ملک در تهران اطلاعی ندارم اما در منطقه ای که زندگی میکنم رشد قیمت در چند سال اخیر 10 برابر بوده ( بدون در نظر گرفتن فراز و نشیب هایش - مدتی در کار خرید و فروش ملک بوده اطلاع دقیق دارم )
الان که در سر رسیدم نگاه میکنم سکه سال 87 - 205 هزار تومان بود و مهر ماه سال 91 قیمت 1.500.000 بود
شما بعضی از مسائل رو درنظر نمیگیرید
شاخص اصلا دقیق نیست و صرفا استفاده سیاسی داره مخصوصا در زمان مموت
چرا شرکت هایی که این چند سال از بورس خارج شده اند رو در محاسبات خود قرار نمیدهید ؟ ایا اون شرکت ها زیان ده نبودند ؟

marco250

Registered User
لایک‌ها
340
فکر کنم کمی موضوع رو بد توضیح دادم
من منظورم این بود که صرفا با حرف افراد دیگر به هیچ وجه خرید و فروش نکنید
اما چطور وارد بورس شویم یا چطور سرمایه گذاری کنیم
بورس ساده است اما اسون نیست نیاز به تجربه و تحلیل و پیگیری اخبار داره
ابتدا میتوانید در کلاس های مقدماتی تا پیشرفته بورس که این روزها تعداد انها کم هم نیست شرکت کنید
کتاب ها و مقالاتی رو مطالعه کنید تا بتوانید با دید مناسب تری وارد بورس شوید
درضمن لازم نیست سرمایه میلیونی وارد بورس کنید شما میتوانید با 100 هزار توامن هم به خرید و فروش سهام بپردازید تا با روند واقعی بورس اشنا شوید
مطالب مشاورینی که فرمودید رو دنبال کنید همون مطالب رو دوباره تحلیل کنید مثلا توسط اقای مشاور تاکید زیادی بر خرید سهام پتروشیمی x هست شما سعی کنید دلایل منطقی برای اون پیدا کنید
دلایل بدست امده رو با مطالب مشاور مقایسه کنید و . . . .
مطالعه گزارشات روزانه بورس نیز میتواند بسیار مفید باشه
ممنون از پاسختان
راستش من هیچ اطلاعاتی از بورس ندارم. یک مقدار پول دارم که اصلا بهش احتیاج ندارم و می خواهم تو بورس سرمایه گزاری کنم که هم سال به سال ارزش سهام بالا بره و هم سود سالانه خوبی پرداخت کنند.
یکی بهم مشاوره جهت خرید سبد سهام رو پیشنهاد داد ولی من اصلا نه وقت و نه حوصله بورس بازی رو دارم. فقط می خواهم که این پول رو تبدیل به کالای سرمایه ای کنم.

farzad.sadeshi4

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
467
یه عده میگن کتاب تحلیل جان مورفی خوبه برای تحلیل تکنیکال
درسته ؟

FX.HOSSEINY

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,430
یه عده میگن کتاب تحلیل جان مورفی خوبه برای تحلیل تکنیکال
درسته ؟
کتاب جان مورفی سال 84 توسط یکی از دوستان بورسی ترجمه و در اختیار عموم قرار گرفت
چون یکی از اولین کتاب های ترجمه شده این بازار و به کلیات و اصول اصلی پرداخته بیشتر مورد توجه دوستان قدیمی بازار است
کتاب خوبی هست کتاب های زیادی در این سالها ترجمه و در اختیار بازاریان قرار گرفته کمی سرچ کنید حتما پیدا میکنید

ممنون از پاسختان
راستش من هیچ اطلاعاتی از بورس ندارم. یک مقدار پول دارم که اصلا بهش احتیاج ندارم و می خواهم تو بورس سرمایه گزاری کنم که هم سال به سال ارزش سهام بالا بره و هم سود سالانه خوبی پرداخت کنند.
یکی بهم مشاوره جهت خرید سبد سهام رو پیشنهاد داد ولی من اصلا نه وقت و نه حوصله بورس بازی رو دارم. فقط می خواهم که این پول رو تبدیل به کالای سرمایه ای کنم.
خواهش
اجازه بدهید قبل از پاسخ سوال شما به تعریف کلی از سبد بپردازیم
تعریف من از سبد : چیدمان صحیح دارایی ها ( چه نقدی و چه غیر نقدی ) در کنار یکدیگر و به صورت موازی
اما من همیشه به دوستانم این نوع سبد چینی رو توصیه میکنم ( در زیر توضیح میدهم )
ابتدا اینکه اعدادی که در زیر اورده میشود همگی مثال بود و مقدار اونها به خود شخص بستگی داره
و اما سبد مناسب سرمایه گذاری چیست ؟

اقای مشاور 1000 تومان سرمایه دارد که قرار است ان را در بخش های مختلف سرمایه گذاری کند تا از تورم ، سود بانکی و . . . عقب نماند
اما این اقای مشاور در چه زمینه ای باید سرمایه گذاری کند که از موارد گفته شده عقب نماند !!! با توجه به اینکه کار و تجربه اقای مشاور محدود است

خیلی افراد سرمایه خود رو به یکباره وارد یک صنعت یا هر بخشی میکنند و باتوجه به اینکه در ایران ثبات خاصی در بخش های مختلف وجود ندارد دچار ضرر میشوند
اگر در اینده فرصت دیگری برای سرمایه گذاری پیش بیاید با ترس بسیار بیشتری وارد ان کار میشود به عبارتی ریسک گریز میشود ( بیماری که اقتصاد کشورمان به ان مبتلا است )

شخصا سبد سرمایه گذاری ام رو به دو دسته سرمایه گذاری فیزیکی و غیر فیزیکی تقسیم میکنم ( شما میتوانید دسته بندی خود رو داشته باشید )
اما منظور از فیزیکی و غیر فیزیکی چیست
مثلا من سرمایه گذاری در یک کارگاه نجاری رو فیزیکی و سرمایه گذاری در بانک رو غیر فیزیکی میدونم
شما در کارگاه نجاری میبینید روی چه قلم جنسی دارید کار و سرمایه گذاری میکنید اما بانک مشخص نیست سرمایه گذاری اصلی در کجا صورت میگیرد

حال پیشنهاد من به اقای مشاور اینکه سرمایه خود رو با توجه به دید و نگاه خود به بازار تقسیم بندی کند
مثلا قسمتی رو در بانک ، قسمتی رو اوراق سرمایه گذاری ، قسمتی در طلا ، قسمتی ارز و . . .
فرضا 40 درصد کل پول وارد قسمت فیزیکی و مابقی وارد قسمت غیرفیزیکی شود
قسمت فیزیکی بیشتر محیط اطراف شما بستگی دارد که بتوانید مکانی مناسب برای سرمایه گذاری پیدا کنید
اما قسمت غیرفیزیکی بیشتر سرمایه گذاری هایی است که دیده نمیشود که از این جمله میتوان به بورس اشاره کرد

بهترین روش اینکه پولتان را در بخش هایی مثل سهام ، اوراق قرضه ، اوراق بهادار ، شرکت های بیمه ، صندوق های سرمایه گذاری و . . . . تقسیم کنید

مهمترین مزیت این روش اینکه شما متوسط سود یا ضرر سالیانه همه بخش های کشور رو بدست بیاورید هیچگاه ورشکست یا یک شبه پولدار نخواهید شد
مزیت بعدی اینکه با مقایسه کوتاه و بلند مدت هرکدام از بخش های با توجه به تجربه ای که بدست خواهید اورد در فصول و سالیان مختلف درصد هرکدام از سبدها رو تغییر دهد
مثلا در زمانهای رشد شدید بورس قسمتی از سپرده بانک رو تبدیل به سهام کنید یا زمانی که سهام از رونق مناسبی برخوردار نیست سهام رو تبدیل به کالای دیگری کنید

موفق باشید

arashaj74

Registered User
لایک‌ها
1,070
افزايش سرمايه ها هم حساب كرده ام...ولي سودي نبوده
شما شكربن 4000 تومني سال82 و 83 را هم بعد افزايش سرمايه مقايسه كن

سهم های بزرگ با ارزش بازار چند هزار میلیارد تومنی رو معیار قرار بده نه شکربن!
همراه اول-فولاد مبارکه-فولاد خوزستان-پتروشیمی خارک-شیران-سرمایه گذاری غدیر-سرمایه گذاری سپه-ومعادن و...
سهم های بنیادی و بزرگ بازار رو در نظر بگیرید و ببینید سهامداران این سهم ها در ۱۰سال گذشته چقدر بازدهی داشته اند
با در نظر گرفتن سود تقسیمی سهم های فوق و افزایش سرمایه هایی که دادند از هر چی ملک و دلار و سکه بازدهی بالاتری داشته اند

farzad.sadeshi4

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
467
چون یکی از اولین کتاب های ترجمه شده این بازار و به کلیات و اصول اصلی پرداخته بیشتر مورد توجه دوستان قدیمی بازار است
کتاب خوبی هست کتاب های زیادی در این سالها ترجمه و در اختیار بازاریان قرار گرفته کمی سرچ کنید حتما پیدا میکنید

موفق باشید

ممنون و تشکر بابت پاسخ
کتاب تحلیل تکنیکال که قشنگ و شیوا از پایه نمودارها و تحلیل ها رو آموزش داده باشه همین خوب هست یا کتاب بهتر هم هست ؟
لطفن معرفی کنید . ممنونم

aminkhan2013

Registered User
لایک‌ها
799
سهم های بزرگ با ارزش بازار چند هزار میلیارد تومنی رو معیار قرار بده نه شکربن!
همراه اول-فولاد مبارکه-فولاد خوزستان-پتروشیمی خارک-شیران-سرمایه گذاری غدیر-سرمایه گذاری سپه-ومعادن و...
سهم های بنیادی و بزرگ بازار رو در نظر بگیرید و ببینید سهامداران این سهم ها در ۱۰سال گذشته چقدر بازدهی داشته اند
با در نظر گرفتن سود تقسیمی سهم های فوق و افزایش سرمایه هایی که دادند از هر چی ملک و دلار و سکه بازدهی بالاتری داشته اند
شكربن كوچك!!!قبول
ولي هلدينگ سيماني مثل سفارس اگر كوچك هست من ديگه جوابي ندارم
قيمتهاي سال82 و83 را باحالا كه يك پروسه10-11 ساله هست(افزايش سرمايه ها و سود نقدي را هم لحاظ كنيد) مقايسه كنيد،ببنيد اصلا به اندازه تورم رفته بالا

FX.HOSSEINY

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,430

ممنون و تشکر بابت پاسخ
کتاب تحلیل تکنیکال که قشنگ و شیوا از پایه نمودارها و تحلیل ها رو آموزش داده باشه همین خوب هست یا کتاب بهتر هم هست ؟
لطفن معرفی کنید . ممنونم
حقیقتش اینکه من کتاب فارسی تحلیل تکنیکال زیاد نخوندم بیشتر منابع انگلیسی بوده
یکی از ابتدایی ترین کتابهای فارسی که مطالعه کردم همین جان مورفی بود اون زمان برای خودش مرجعی حساب میشد :D
اما الان به لطف دوستان مترجم کتاب های زیادی نسبت به قبل ترجمه شده - چنتا از اونها رو در سایت های مختلف دیدم اما مطلعه نکردم
به این سایت ( لیــــنک ) مراجعه کنید انتشارات بورس هست کتاب های خوبی داره

FX.HOSSEINY

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,430

خواهش
اجازه بدهید قبل از پاسخ سوال شما به تعریف کلی از سبد بپردازیم
تعریف من از سبد : چیدمان صحیح دارایی ها ( چه نقدی و چه غیر نقدی ) در کنار یکدیگر و به صورت موازی
اما من همیشه به دوستانم این نوع سبد چینی رو توصیه میکنم ( در زیر توضیح میدهم )
ابتدا اینکه اعدادی که در زیر اورده میشود همگی مثال بود و مقدار اونها به خود شخص بستگی داره
و اما سبد مناسب سرمایه گذاری چیست ؟

اقای مشاور 1000 تومان سرمایه دارد که قرار است ان را در بخش های مختلف سرمایه گذاری کند تا از تورم ، سود بانکی و . . . عقب نماند
اما این اقای مشاور در چه زمینه ای باید سرمایه گذاری کند که از موارد گفته شده عقب نماند !!! با توجه به اینکه کار و تجربه اقای مشاور محدود است

خیلی افراد سرمایه خود رو به یکباره وارد یک صنعت یا هر بخشی میکنند و باتوجه به اینکه در ایران ثبات خاصی در بخش های مختلف وجود ندارد دچار ضرر میشوند
اگر در اینده فرصت دیگری برای سرمایه گذاری پیش بیاید با ترس بسیار بیشتری وارد ان کار میشود به عبارتی ریسک گریز میشود ( بیماری که اقتصاد کشورمان به ان مبتلا است )

شخصا سبد سرمایه گذاری ام رو به دو دسته سرمایه گذاری فیزیکی و غیر فیزیکی تقسیم میکنم ( شما میتوانید دسته بندی خود رو داشته باشید )
اما منظور از فیزیکی و غیر فیزیکی چیست
مثلا من سرمایه گذاری در یک کارگاه نجاری رو فیزیکی و سرمایه گذاری در بانک رو غیر فیزیکی میدونم
شما در کارگاه نجاری میبینید روی چه قلم جنسی دارید کار و سرمایه گذاری میکنید اما بانک مشخص نیست سرمایه گذاری اصلی در کجا صورت میگیرد

حال پیشنهاد من به اقای مشاور اینکه سرمایه خود رو با توجه به دید و نگاه خود به بازار تقسیم بندی کند
مثلا قسمتی رو در بانک ، قسمتی رو اوراق سرمایه گذاری ، قسمتی در طلا ، قسمتی ارز و . . .
فرضا 40 درصد کل پول وارد قسمت فیزیکی و مابقی وارد قسمت غیرفیزیکی شود
قسمت فیزیکی بیشتر محیط اطراف شما بستگی دارد که بتوانید مکانی مناسب برای سرمایه گذاری پیدا کنید
اما قسمت غیرفیزیکی بیشتر سرمایه گذاری هایی است که دیده نمیشود که از این جمله میتوان به بورس اشاره کرد

بهترین روش اینکه پولتان را در بخش هایی مثل سهام ، اوراق قرضه ، اوراق بهادار ، شرکت های بیمه ، صندوق های سرمایه گذاری و . . . . تقسیم کنید

مهمترین مزیت این روش اینکه شما متوسط سود یا ضرر سالیانه همه بخش های کشور رو بدست بیاورید هیچگاه ورشکست یا یک شبه پولدار نخواهید شد
مزیت بعدی اینکه با مقایسه کوتاه و بلند مدت هرکدام از بخش های با توجه به تجربه ای که بدست خواهید اورد در فصول و سالیان مختلف درصد هرکدام از سبدها رو تغییر دهد
مثلا در زمانهای رشد شدید بورس قسمتی از سپرده بانک رو تبدیل به سهام کنید یا زمانی که سهام از رونق مناسبی برخوردار نیست سهام رو تبدیل به کالای دیگری کنید

موفق باشید
ممنون از پاسختان
یکی از مواردی که در بالا برای سرمایه گذاری ذکر کردم رو در اینجا ( لیــــنک )میتوانید مشاهده کنید

farzad.sadeshi4

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
467
سلام
مزیت سرمایه گزاری برا پذیره نویسی چی هست؟

m-ha

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
7
دوستان سلام .چندتا سوال داشتم
1-این اوراق فروش تبعی شامل چه تعداد سهام بازار میشود؟2-قیمت بازخرید بعد چه مدتی تغییر میکنه؟3- مدت زمان و تاریخ خرید سهام شرط است یا زمان خرید اوراق؟سپاس از لطفتون .سلامت باشید

FX.HOSSEINY

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,430
دوستان سلام .چندتا سوال داشتم
1-این اوراق فروش تبعی شامل چه تعداد سهام بازار میشود؟2-قیمت بازخرید بعد چه مدتی تغییر میکنه؟3- مدت زمان و تاریخ خرید سهام شرط است یا زمان خرید اوراق؟سپاس از لطفتون .سلامت باشید
سلام
تعداد از قبل مشخص شده ای نیست که بگیم فلان تعداد برای فلان سهم وجود دارد بلکه این اوراق توسط سهامدار عمده و زیر نظر بورس ارائه میگردد
متوجه سوال دوم نشدم
باز هم دقیقا متوجه نشدم اما به این صورت که شما سهمی رو خریداری میکنید بعد برای اینکه اون تعداد سهمی که در اختیار دارید رو بیمه کنید به تعداد سهام های در اختیار میتوانید اوراق تبعی دریافت کنید

m-ha

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
7
سلام
تشکر از پاسختان
1- من بخوام این اوراق رو تهیه کنم کجا باید مراجعه نمایم؟سایت قیمت روز اوراق کجاست؟
ممنون از لطف شما

FX.HOSSEINY

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,430
سلام
تشکر از پاسختان
1- من بخوام این اوراق رو تهیه کنم کجا باید مراجعه نمایم؟سایت قیمت روز اوراق کجاست؟
ممنون از لطف شما
سلام
سایت بورس اوراق بهادار تهران
اوراق تبعی با حرف " ه " شروع میشه مثلا وبملت ارواق تبعی اون با نماد هبملت مشاهده کنید
درضمن همه سهام ها اوراق تبعی ندارند
این لیــــــنک رو مطالعه کنید اطلاعات مناسبی رو در اختیارتان قرار میدهد درصورتی که باز هم سوال داشتید درحد اطلاعاتم پاسخگو خواهم بود

m-ha

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
7
سلام ممنونم.منت گذاشتید و جواب دادید.
میشه این ها رو انلاین خریدو فروخت.چرا هخابر زده ممنوع -متوقف. وکی دوباره باز میشن ؟در تاریخ 7-4-93 قیمتش62 ریال است.اما تا تاریخ 29-9-93 قیمتش 304 ریال هست.پس نوسان میکنه؟سلامت باشید
هخابر310 مخابرات 62 1.550.271 96.116.802

FX.HOSSEINY

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,430
سلام ممنونم.منت گذاشتید و جواب دادید.
میشه این ها رو انلاین خریدو فروخت.چرا هخابر زده ممنوع -متوقف. وکی دوباره باز میشن ؟در تاریخ 7-4-93 قیمتش62 ریال است.اما تا تاریخ 29-9-93 قیمتش 304 ریال هست.پس نوسان میکنه؟سلامت باشید
هخابر310 مخابرات 62 1.550.271 96.116.802
بله امکان خرید و فروش انلاین وجود دارد
اطلاع دقیقی از هخابر ندارم باید اطلاعیه های این شرکت رو دنبال کنید تا دلیل متوقف شدنش رو متوجه بشید
اوراق تبعی با توجه به قیمت سهم نوسان میکنه
مثلا سهام مخابرات در سر رسید با قیمت 1000 تومان بیمه شده نسبت به قیمتی که سهم داره قیمت اوراق تغییر میکنه
قیمت سهم الان 800 تومان هست اوراق 10 تومان
فردا قیمت سهم 700 تومان اوراق 13 تومان
فرمولش دقیق یادم نیست

بالا