یه عده میگن کتاب تحلیل جان مورفی خوبه برای تحلیل تکنیکال
درسته ؟
کتاب جان مورفی سال 84 توسط یکی از دوستان بورسی ترجمه و در اختیار عموم قرار گرفت
چون یکی از اولین کتاب های ترجمه شده این بازار و به کلیات و اصول اصلی پرداخته بیشتر مورد توجه دوستان قدیمی بازار است
کتاب خوبی هست کتاب های زیادی در این سالها ترجمه و در اختیار بازاریان قرار گرفته کمی سرچ کنید حتما پیدا میکنید
ممنون از پاسختان
راستش من هیچ اطلاعاتی از بورس ندارم. یک مقدار پول دارم که اصلا بهش احتیاج ندارم و می خواهم تو بورس سرمایه گزاری کنم که هم سال به سال ارزش سهام بالا بره و هم سود سالانه خوبی پرداخت کنند.
یکی بهم مشاوره جهت خرید سبد سهام رو پیشنهاد داد ولی من اصلا نه وقت و نه حوصله بورس بازی رو دارم. فقط می خواهم که این پول رو تبدیل به کالای سرمایه ای کنم.
خواهش
اجازه بدهید قبل از پاسخ سوال شما به تعریف کلی از سبد بپردازیم
تعریف من از سبد : چیدمان صحیح دارایی ها ( چه نقدی و چه غیر نقدی ) در کنار یکدیگر و به صورت موازی
اما من همیشه به دوستانم این نوع سبد چینی رو توصیه میکنم ( در زیر توضیح میدهم )
ابتدا اینکه اعدادی که در زیر اورده میشود همگی مثال بود و مقدار اونها به خود شخص بستگی داره
و اما سبد مناسب سرمایه گذاری چیست ؟
اقای مشاور 1000 تومان سرمایه دارد که قرار است ان را در بخش های مختلف سرمایه گذاری کند تا از تورم ، سود بانکی و . . . عقب نماند
اما این اقای مشاور در چه زمینه ای باید سرمایه گذاری کند که از موارد گفته شده عقب نماند !!! با توجه به اینکه کار و تجربه اقای مشاور محدود است
خیلی افراد سرمایه خود رو به یکباره وارد یک صنعت یا هر بخشی میکنند و باتوجه به اینکه در ایران ثبات خاصی در بخش های مختلف وجود ندارد دچار ضرر میشوند
اگر در اینده فرصت دیگری برای سرمایه گذاری پیش بیاید با ترس بسیار بیشتری وارد ان کار میشود به عبارتی ریسک گریز میشود ( بیماری که اقتصاد کشورمان به ان مبتلا است )
شخصا سبد سرمایه گذاری ام رو به دو دسته سرمایه گذاری فیزیکی و غیر فیزیکی تقسیم میکنم ( شما میتوانید دسته بندی خود رو داشته باشید )
اما منظور از فیزیکی و غیر فیزیکی چیست
مثلا من سرمایه گذاری در یک کارگاه نجاری رو فیزیکی و سرمایه گذاری در بانک رو غیر فیزیکی میدونم
شما در کارگاه نجاری میبینید روی چه قلم جنسی دارید کار و سرمایه گذاری میکنید اما بانک مشخص نیست سرمایه گذاری اصلی در کجا صورت میگیرد
حال پیشنهاد من به اقای مشاور اینکه سرمایه خود رو با توجه به دید و نگاه خود به بازار تقسیم بندی کند
مثلا قسمتی رو در بانک ، قسمتی رو اوراق سرمایه گذاری ، قسمتی در طلا ، قسمتی ارز و . . .
فرضا 40 درصد کل پول وارد قسمت فیزیکی و مابقی وارد قسمت غیرفیزیکی شود
قسمت فیزیکی بیشتر محیط اطراف شما بستگی دارد که بتوانید مکانی مناسب برای سرمایه گذاری پیدا کنید
اما قسمت غیرفیزیکی بیشتر سرمایه گذاری هایی است که دیده نمیشود که از این جمله میتوان به بورس اشاره کرد
بهترین روش اینکه پولتان را در بخش هایی مثل سهام ، اوراق قرضه ، اوراق بهادار ، شرکت های بیمه ، صندوق های سرمایه گذاری و . . . . تقسیم کنید
مهمترین مزیت این روش اینکه شما متوسط سود یا ضرر سالیانه همه بخش های کشور رو بدست بیاورید هیچگاه ورشکست یا یک شبه پولدار نخواهید شد
مزیت بعدی اینکه با مقایسه کوتاه و بلند مدت هرکدام از بخش های با توجه به تجربه ای که بدست خواهید اورد در فصول و سالیان مختلف درصد هرکدام از سبدها رو تغییر دهد
مثلا در زمانهای رشد شدید بورس قسمتی از سپرده بانک رو تبدیل به سهام کنید یا زمانی که سهام از رونق مناسبی برخوردار نیست سهام رو تبدیل به کالای دیگری کنید
موفق باشید