• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

GamesWorld

کاربر فعال ارزهای دیجیتال
فروشنده معتبر
لایک‌ها
6,715
به عنوان یه آماتور جواب میدم
به تعداد سهامی که در هر قیمت خریدید هم بستگی داره اگر تعداد سهامی که در هر دو مرحله خرید انجام دادید برابر باشه مثلا 100 سهم با قیمت 2600 خریدی و الان 100 سهم با قیمت 1560 خریدی میانگین خریدت میشه جمع این دو عدد تقسیم بر 2 که عدد 2080 میشه و قیمت سربه سر هم این عدد بعلاوه کارمزد و مالیاتی که کم میکنه کارگزاری
بله منظور من هم همین بود , یعنی معادل خرید مرحله قبل روی این قیمت خرید انجام بدم , پس محاسبه من درست بود

s.david.s

کاربر فعال بورس و بانکداری
کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729
باور کن من اونقدری هم که فکر میکنید با سهام بازی نمیکنم . قیمت بیشتر سهام ها الان خوب شدن ، خوب الان کسی بخره بلند مدت نیاز به کاری نداره
همون فولاد که چند وقت قبل از اصلاح گفتم ، وقته اصلاحشه و تا فلان قیمت پایین میاد ، حتی اگه کسی توی قله هم بخره بدون تخصص ، بازم میتونه چند برابر دلار سود بکنه !
همون قهکمت رو اگه کسی توی قله و سال 1393 ، قلهههههه هاااا ، میخرید تا همین امروز بعد از یه اصلاح 40% ای روی این سهم پولش 23.5 برابر شده بود در حالی که دلار 6.5 برابر شده !
یعنی تاس مینداخت و این سهم رو میخرید . نه فقط این سهم ، بلکه 70% سهم های بازار همین بودن . اون 30% هم تو بدترین حالتش بیشتر از بانک داده ! یه مثال واقعی دیگه میزنم از بدترین سهم از نظر من که بنیاد نداره !
اگه کسی خودرو رو توی قله سال 93 میخرید تا همین لحظه بعد از اصلاح 60% ای خودرو ، پولش 56 برابر میشد !!!! اما این سهم اگه پایین بیاد و عملا پوچ بشه و تا 500 ریال پایین بیاد ! یعنی الان که 3430 هستش 85% دیگه اصلاح بکنه ، تا همین جا هم 60% کرده یعنی از قله چند روز قبل تا کفش 92% ریزش بکنه ، بازم از سال 93 تا امروز ، پولش 8.5 برابر میشد !!!!! یعنی کسی از 93 تا امروز با بدترین سهم یعنی خودرو ( از نظر من ) میموند ، پولش 8.5 برابر میشد ولی دلار 6.5 برابر شده بود ! یعنی بازم از تورم جلوتر بود !!!

یعنی با خرید خودرو از سال 93 تا امروز 43% میانگین هر سال سود میکرد در حالی که هم از دلار جلو تر بود و هم از بانک !!! تازه اگه خودرو تا 92% ریزش پیش بره !!!!!! تازه اگه تو قله میخرید ! پولش توی سهم خودرو 8.5 برابر میشد و توی دلار 6.5 برابر !!!!
اگه سال 93 توی قله میخرید و تا چند ماه دیگه بعد از 92% ریزش ، توی کف ترین قیمت بفروشه !

حالا شما فرض کن کسی مقلا فولاد یا فملی رو توی قله امسال میخرید ، این سهم از خودرو ذلیل تر نیست که ! یه فولاده و یه بورس ! کاملا هم بدون تخصص تو قله بخره ! ولی فقط صبر داشته باشه 10 سال صبر بکنه ... بازدهی شرکت های بنیادی و با ارزش مثل فولاد و فملی و ... قطعا چند برابر یه شرکت زیان ده و داغون به اسم خودرو هستش !
تازه همون خودرو بازدهیش از بازدهی بیشتر کاسبای بازار بیشتر هم بوده ! نه فقط از دلار !

یعنی تخصص هم صفر ! من که کار اصلیمه دنباله حداکثر سود ممکن توی یک بازه زمانی مشابه در مقایسه با سایر سرمایه گذاران ایران هستم که بتونم از نظر سطح کلی سرمایه ارتقاء درجه پیدا بکنم ! همینطور بقیه دوستانی که تلاش زیادی میکنن . حالا یکی ممکنه بگه گور بابای تلاش و تخصص و این چیزا ! من فقط این کار رو میکنم :

هر ماه که حقوقم رو گرفتم بدون توجه به قیمت سهم و بازار و وضعیت بنیادی و تکنیکالی سهم ، کاملا چشم بسته ، وارد پنل کارگزاریم میشم و بیخود ترین و چرت ترین سهم رو میخرم و از پنل خارج میشم ، کلا 5 دقیقه آخر هر ماه وقت میزارم ! هم برام بیشتر از دلار داره هم بیشتر از خیلی از کاسبا ! اصلا دیوید و صحبتاشم دایورت میکنم ، نه مخوام چیزی یادبگیرم نه میخوام سهم خوب بخرم نه میخوام به قیمت بخرم نه دوست دارم صندوق بخرم ، اصلا هیچی برام مهم نیست
بعنی به معنای واقعی کلمه اینطوری باشه :
130276-7wfweqh.gif

اون آدم مثلا سالی 36% بلند مدت سود میکنه ولی تورم سالی 33% هستش ولی من سالی 50% سود میکنم . اون آدم ماهی 5 دقیقه وقت میزاره من روزی 10 الی 12 ساعت . ایزی ایزی تامام تامام
بخدا همینقدر آسون و راحته
crazy.gif
همه صحبتا سر سود بیشتره که برای اون باید وقت گذاشت و تخصص داشت !
حالا همین آدم بدون هیچ تخصصی یکم حرف گوش کن و سر به راه باشه ، خریدهاش رو بعد از چند روز منفی بخره ! یا حرف گوش کن باشه به جای سهم صندوق بخره ! من 50% سود میکنم اون آدم مثلا 43 یا 44% !
اون شخص شاید اون 5 یا 6 درصد براش مهم نباشه ولی برای یکی مثل من سالی 0.5% هم بیشتر سود بکنم که بیشتر از تورم و بیشتر از بقیه سرمایه گذارا باشه توی کل بازار ایران باشه ، برام توی بلند مدت مثلا 50 یا 60 سال ، به شدت تاثیر گذاره ! اون موقع من 80 یا 90 سالمه ولی میتونم به سابقه زندگی و سرمایه و کسب و کار و تشکیلاتی که تی این 80 سال عمر ساختم افتخار بکنم . میتونم افتخار بکنم که سرمایم هم باعث نون خوردم یه جمعیت زیادی شده و خانواده های زیادی از چرخه گردش نقدینگی ای که درست کردم زندگی میکنن هم اینکه خانوادم نه تنها تا چند نسل تامین هستن بلکه اینقدری قدرت و تاثیر گذاری دارن که میتونن توی اقتصاد داخل کشور تاثیر داشته باشن !
حالا شما فرض کن من با کسایی در ارتباطم که اونا هم مثل منن ، اونام همین مدلی باشن ، چه قدرتی میتونه درست بشه !

این هدف قدرت و تاثیر گذاری روی اقتصاد هستش که به عنوان مثال برای یکی مثل من یا بقیه شرکای بنده دوندگی و سختی های مسیر رو لذت بخش میکنه . کل تلاشی هم که من اینجا میکنم اینه که اگه کسی حتی نمیخواد همچین هدفی رو دنبال بکنه و کلا این مسیر براش پوچه ، میتونه به جاش یه زندگی آروم و بدون دغدغه داشته باشه !

حالا من یه سوال میپرسم ! تو پست بعدی
به نقل از پست قبلی !

یه سوال میپرسم ! از همه دوستان که یه چیزی رو بهش دقت بکنن و توی ذهن خودشون یه جواب به این موضوع بدن ، من نمیخوام مسئله رو مذهبی یا ماورایی بکنم فقط میخوام یکم فکر بکنید روی این موضوع با فرض زیر :

فرض : شما الان میدونید با خرید یه شرکت زیان ده که خودمم همیشه خریدش رو نفی کردم ، توی قله و فروش بعد از یک ریزش وحشتناک شدید و تقریبا غیر ممکن ، سالی 43% سود میکنید ولی با خرید دلار سالی 34% و این رو میدونید به خرید اوراق صندوق یا خرید مستقیم سهام شرکت ها توی هر قیمتی و با دید خرید همیشگی با پس انداز ماهیانتون میتونید حدودا سالی 45% الی 50% توی بلند مدت سود بکنید ! حتی اگه از همین نقطه سهام شرکت ها به شدت سقوط بکنن !

سوال : کدوم یکی از دو راه زیر برای کسب منفعت شخصی خودتون انتخاب میکنید ؟

گزینه اول : خرید دلار با پس اندازتون و جمع کردن اون ، طی بلند مدت ، و کسب بازدهی بلند مدت 35% و صرفا شناور بودن بر روی تورم و در ازای اون جمعیت زیادی از مردم تو فقر و نداری و کمبود غذا و دارو و پایین بودن سطح زندگی کشته بشن ! جرم و جنایت و اعتیاد زیاد بشه و هر روز هم نالان و با اعصاب خوردی به زمین زمان فحش بدید که چرا بدبختیم

گزینه دوم : رو اووردن به بازار سهام و خرید طبق فرضی که کردم ، و کسب بازدهی بلند مدت 45% الی 50% بدون هیچ تخصص و وقت گذاشتن ، یعنی بلند مدت 10% الی 15% بیشتر از تورم و دلار سود بکنید و سرمایه شما منجر به اشتغال زایی بقیه مردم بشه ، فقر کاهش پیدا بکنه ، درمان و سلامتی ارتقاء پیدا بکنه ، آرامش و روان مردم بالاتر بره ، فساد کمتر بشه و جرم و جنایت و اعتیاد کاهش پیدا بکنه . آرامش دارید و میتونید از زندگیتون لذت ببرید و بدبختی براتون تبدیل به یه موضوع ناشناخته میشه

دوستان پولدار شدن حتی اگه از مسیری باشه که کل جامعه به سمت فقر حرکت بکنه ، هیچ ارزشی نداره ! وقتی شما باماشین 3 میلیاردی پشت چراغ قرمز باشی و یه بچه به شیشه بچسبه ، التماس بکنه که دو هزار تومن بهش بدید ، زندگی هیچ لذتی نداره ... اختلاف طبقاتی به هیچ وجه قابل تحمل نیست . نمیگم پولدار بودن بده ولی پولدار شدن به دلیل فقر هم نوع بده !
از طرفی خودم با کمک مالی به کسی که میتونه کار بکنه به شدت مخالفم و 1 ریال به همچین آدمی نمیدم مگه اینکه توانایی کار کردن نداشته باشه . به جای چند صد هزار تومن کمک که فقط تسکین دهنده موقتی فقره ، ترجیح میدم چند میلیارد خودم وارد بازاری بکنم که هم منفعت میبرم هم مردم بر اساس لیاقتشون میتونن توی این جامعه رشد بکنن ، حالا جایی هم من موقتا سرمایم کاهش پیدا بکنه ، ناراحت نمیشم چون میدونم که چیکار میکنم نه ضرر میکنم نه کار اشتباه !

این صحبتا اصلا ارتباطی به دین و مذهب نداره ، من خودم اعتقادی به زندگی بعد از مرگ ندارم و به نظرم بعد از مرگ ، همه چی تمومه ولی اثرات کارامون برای نسل های بعدی باقی میمونه ، همینطور که الان لپ تاپ زیر دستم ، برق ، تک تک المان های داخل لپ تاپ و صندلی ای که روش نشستم ، اینترنت و ... رو کسایی ساختن و کشف کردن که الان نیستن ولی اثر کاراشون زندگی امروزمون رو بهتر کرده ، در آینده هم اثرات کارای امروز ما ، دنیا رو قشنگ تر میکنه ...

صحبت فقط سر اینه هم منفعت خودمون باید مطرح باشه و هم منفعت جامعه ، که در حال حاضر این گزینه وجود داره ! جواب کاراتون رو هم تو همین دنیا میگیرید نگران نباشید ! وقتی بازار بهتر میشه ، خودتون هم کیفیت زندگیتون بالا تر میره ، آرامشتون بیشتر میشه .یه موضوع برد برده .

هرکسی در حد خودش تا جایی که میتونه ، این چیزا رو گسترش بده ، وضعیت جامعه رو بهتر بکنه ، پاداش کمک کننده ها هم منفعت مالیشونه . سهامداری صرفا ، این نیست که پایین بخرید بالا بفروشید . این مدل سرمایه گذاری با بازارهایی مثل فارکس یا رمز ارزها تفاوت داره

سود و زیان های کوتاه مدت ( زیر 2 ماه ) و میان مدت ( زیر 1 سال ) کاملا موقتیه ! نه به سود این مدلی دل خوش باشید نه به زیانش ، اگه سهمی رو بلند مدت خریدید و کار اصلیتون نیست ، خبراش رو از کدال هر چند روز یکبار پیگیری بکنید ولی قیمت رو هر سال یکبار ، 10 سال دیگه همین پست رو نقل قول بکنید ، بگید ، نسبت به امروز اون سهم چقدر رشد کرده

یه بنده خدایی تو تاپیک کسب و کار و تجارت تو همین پیتی یه پست زده بود دنبال شریک برای گاوداری میگشت ، همین دوستمون میتونه بدون هیچ دردسری اوراق حق تقدم زفکا رو بخره و توی کل شرکت فکا ، بدون هیچ دردسری ، شراکت بکنه و عملا هم با من هم با بقیه دوستان و هم سایر سهامدارای فکا شراکت کرده توی تولید شیر ، گوشت ، دام زنده ، کود ، خوراک دام و همینطور تحقیقات ژنتیکی ! سودشو میبره ، کارشم راه میوفته ، ورشکست هم نمیشه ، مشکل رقابت نداره ، مشکل بازار فروش نداره ، تازه اگه سرمایه زیادی هم داشته باشه میتونه توی خود شرکت به صورت فیزیکی کارایی هم بکنه ! هم به خودش سود میرسونه هم ما :p

این موضوع هیچ ارتباطی با علاقه به ساندیس نداره ، صرفا دارید منفعت خودتون رو بهش توجه میکنید ولی هرکدوم عواقبی برای جامعه داره !

drdexter

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
3,550
بله داوودجان، اینکه شما بصورت حرفه‌ای یا نیمه‌حرفه‌ای بورس رو دنبال میکنید و براتون سودآور بوده درسته، ولی نباید خودتون رو با کسی مقایسه کنید که برای حفظ سرمایه‌ش میخاد وارد یکی از بازارهای ارز، طلا، ملک، بورس، ... بشه ...
نباید انتظار داشته باشید همه درحالی‌که کلی مشکلات و گرفتاری شغلی دارن، همزمان متخصص بورس و ملک و نوسان‌گیری و معامله‌گر خودرو و ... هم باشن ....

توی این مملکت هر چیزی در یک مقطع زمانی، یک رشد شارپی رو تجربه میکنه، و بعد آروم میشه ... یک سال دلار، یک سال ملک، ماشین، طلا، ....
و این یکسال اخیر نوبت بورس بود و حالا دیگه برگشته به قبل از سال ۹۸، و اون‌ چیزی که توی این یکسال دیدیم تموم شد ...
ولی خب در بلند مدت و بازه چندساله طبیعیه که صعودی باشه، مثل هر چیز دیگری ...اگر رشد شارپی بورس در یک‌سال اخیر رو فاکتور بگیریم، آیا باز هم معتقدید سرمایه‌گذاری در بورس طی یک دهه اخیر سودآورتر از سایر بازارها بوده؟

Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk

حفظ سرمایه راحت ترین راهش خرید سکه یا طلای دست دوم هست . هم به اقتصاد صدمه نمیزنه هم پشتوانه هست . مشکل از جایی شروع میشه که همه فکر میکنن باید توی هر بازاری وارد بشن و هم ازش درامد داشته باشند هم نوسانگیری ! هم درامد داشته باشند . کسی که توی بورس اومده بابت حفظ سرمایه نیومده برای سودش بوده. بورس در هیچ کجای برای حفظ ارزش سرمایه نیست چون بازاری هست که ریسک داره ممکن هست اون سهامی که دارید شرکتش اعلام ورشکستی کنه و یا ارزشش به شدت افت کنه. حفظ سرمایه با خرید مستقیم طلا حاصل میشه اونم بلند مدت نه کوتاه مدت .

همه رفتن کد بورسی گرفتن ! همه ! توی این وضعیت کرونا دفاتر برای احراز هویت به مرحله انفجار رسیده بود . کسی که مشکلات و گرفتاری شغلی داره همزمان نمیتونه و نباید سرش توی بازار بورس ٬ ملک و معامله خودرو باشه . اگر باشه ؟ یعنی پولش داره برای طمع بیشتر در این بازارها اومده که دانشی ازش نداره پس بحث حفظ سرمایه نیست .

Last edited:

GamesWorld

کاربر فعال ارزهای دیجیتال
فروشنده معتبر
لایک‌ها
6,715
گزینه دوم : رو اووردن به بازار سهام و خرید طبق فرضی که کردم ، و کسب بازدهی بلند مدت 45% الی 50% بدون هیچ تخصص و وقت گذاشتن ، یعنی بلند مدت 10% الی 15% بیشتر از تورم و دلار سود بکنید و سرمایه شما منجر به اشتغال زایی بقیه مردم بشه ، فقر کاهش پیدا بکنه ، درمان و سلامتی ارتقاء پیدا بکنه ، آرامش و روان مردم بالاتر بره ، فساد کمتر بشه و جرم و جنایت و اعتیاد کاهش پیدا بکنه . آرامش دارید و میتونید از زندگیتون لذت ببرید و بدبختی براتون تبدیل به یه موضوع ناشناخته میشه
این بخش از صحبت هاتون در مورد یه کشور نرمال صدق میکنه ولی در مورد ایران طبق شواهد و قرائن موجود صدق نمیکنه
یه نگاه به اختلاس های چندسال اخیر بندازید , نمونه بارز پدیده شاندیز ! سرمایه مردم از کجا سر درآورد ؟

پ.ن : این فقط یه مثال بود و قصد ادامه بحث رو ندارم

091209130914

Registered User
لایک‌ها
1,920
دوستان یه دوستی دارم می خواد از 0 قشنگ یاد بگیره...آموزشگاه خوب سراغ دارید؟ بجز خانه سرمایه جای دیگه هم هست بدرد بخور؟

به نظر من کتاب از آموزشگاه بهتره . مطالبی که کتاب ( کتابهایی که خوب و منسجم نوشته شدن ) به فرد یاد میدن 10 برابر یک دوره آموزشی هست . و همزمان با خوندن ، تجربه ی سرمایه گذاری و معامله گری هم باید کسب بشه . یک نقشه ی راه میتونه این باشه :
1) کتاب اصول حسابداری یک ( نیمه ی اول کتاب کافیه ) : مثلا کتاب غلامرضا کرمی خوبه
2) خرید دو یا سه سهم از سه صنعت مختلف به مبلغ خیلی کم . فقط بخاطر شروع و کسب تجربه خریده بشن
3) کتاب اقتصاد خرد . بهتره اقتصاد کلان هم خونده بشه .
4)کتاب مدیریت مالی یک ( توی بازار بیش از پنج کتاب مدیریت یک هست که واقعا خوب نوشته شدن ) و اگر مدیریت مالی دو هم خونده بشه که چه عالی
5) یک کتاب در مورد ارزش گذاری سهام
6) یک کتاب روانشناسی بازار و معامله . مثلا کتاب مارک داگلاس
7) یک کتاب تحلیل تکنیکال
بعد که کتابها خونده شد و احتمالا یک یا دوسال زمان میبره . فرد میتونه سرمایه اصلی خودش رو ( نه پول خونه و ماشین و وام و قرض و ... ) وارد بورس کنه .

Last edited:

negrasombra

Registered User
لایک‌ها
2,164
دقیقا دقیقا دلیل اصلی که باعث علاقه من به بورس شده همین نکته هست. من خودم نمی تونم کارخانه بزنم اما می تونم تو یه کارخانه حتی با ماهی یک تومن روش گذاشتن، سهم داشته باشم. اون هم سهمی که باعث تولید کار میشه و ممکن هست یک نفر بیکار رو وارد کار کنه و خانواده اش رو از فقر نجات بده.

من هیچ مشکلی با این قضیه ندارم که هم پول دربیارم هم ارزش داراییم حفظ بشه هم به تولید تو جامعه خودم کمک کرده باشم.

ایران و غیرایران هم نداریم. همه جا همینیه که هست. شاید یک جایی کمی منفی تر از ما باشن شاید هم جاهایی مثبت تر از ما . اما من خودم به این نتیجه رسیدم که این خود ما و طرز بینش ما از زندگی هست که ما رو به جاهایی می رسونه.

bestmovie

Registered User
لایک‌ها
1,480
درود ، ضمن تشکر از دوستان با تجربه که وقت میذارند و تقسیم دانش میکنند یه سوال هست ذهنم رو درگیر کرده
چرا با رکود اقتصاد جهانی به دلیل شیوع کرونا چند اقتصاد بیمار مثل ایران و ونزوئلا و فک کنم زیمباوه این مقدار رشد بورس را در این بازه زمانی کوتاه مدت تجربه کردند؟
اگه قبلا پاسخ داده شد لطفاً ریپلای کنید پیدا نکردند تو تاپیک جواب رو ، ممنون

.گزینه دوم : رو اووردن به بازار سهام و خرید طبق فرضی که کردم ، و کسب بازدهی بلند مدت 45% الی 50% بدون هیچ تخصص و وقت گذاشتن ، یعنی بلند مدت 10% الی 15% بیشتر از تورم و دلار سود بکنید
۲,2،II :)

D^D

Registered User
لایک‌ها
1,235
خانم مهناز صادقی که من شخصا برخی تحلیل هاشو درست میدونم ،توی کانالش چندتا سهم ردیف کرده و برای همه تارگت ۶۰۰_ ۷۰۰ درصدی معین کرده ،واقعا درک نمیکنم چرا یک نفر باید با این حرفها ،اعتبار تحلیل های درست خودشم زیر سوال ببره ،از صبح دو نفر از من در این مورد پرسیدن که کدام اینا بهتره برای خرید و من فقط مات موندم که چی جواب بدم

برام عجیبه چه شجاعتی وجود داره که شخصی از یکی اسم سهم بگیره از یکی دیگه بپرسه که کدوم اینا خوبن ،بعد به حساب مزخرفات اینا بره پولشو بریزه توی چاه تاریک ابهام ،اصلا مگه میشه بدون شناخت واقعی آدم برای چیزی پول بده

اصولا تارگت معلوم کردن کار اشتباه و نشانه انحراف در تحلیل واقعیه ،لطفا به هیچ وجه به حرف این و اون توجه نکنید ،این پول شماست ،امیدوارم دوستان فجازی :) هم دست از این کارها بردارن و به همون تحلیل های علمی بسنده کنند
شايد چند ماه ديگه هم چندتا از درصد هاي الانش درست دربياد كلا بيشتر وابسته شانس هست تا تحليل و منطق :)
تو اين مملكت هيچ حرفي ١٠٠٪؜ نيست هميشه يه درصد خطا براي حرفاشون دارن كه بعدا اگه نشد بيان بگن همون درصد خطا بود
يه كانال دارم شيراز بورس
هميشه تحليل ميكنه و ميگه ٨٠٪؜ مطمئنم و ميشه و روز يا هفته بعد كه حرفش خطا ميشه ميگه بالاخره ٢٠٪؜ هم خطا مدنظرمون بود!

D^D

Registered User
لایک‌ها
1,235
اساتید مسئلتون
تو پروتفوی من دو سهم شستا و غدیر تو 40% ضرر هستن , قیمت سر به سر شستا 6100 و قیمت سر به سر وغدیر 2630 هست
با توجه 40% ضرر , رسیدن به قیمت سر به سر در بازار فعلی سخته ,
شستا که فعلا بسته هست , فرضا اگر من وغدیر رو روی قیمت فعلی 1560 خرید بزنم
وغدیر رو دوتا خرید انجام دادم با قیمت 2600 و 1560 حالا میانگین این دو میشه یه رقمی نزدیک به 2200 , درسته ؟
یعنی قیمت سر به سر من میاد پایین نزدیکای 2200 , درست حساب کردم یا این محاسبه اشتباهه ؟
منم مثل شما وغدير دارم
روي ٣٢ درصد ضرر بودم
روز ٣ شنبه روي ٥ منفي اومدم همه نقدينگي رو وغدير گرفتم و شنبه روي ٥ مثبت همون مقداري كه اضافه كرده بودم رو فروختم و ضررم شده با اين روش تا الان ١٠ درصد ( البته ريسك هست تو اين بازار) و امروزم دوباره تو منفي ٥ همين كارو با وغدير كردم تا فردا انشانا رو مثبت بفروشم و سود هم بكنم
دارم براي تمام سهامي كه دارم همين كارو ميكنم و فكر ميكنم فعلا بهترين كاره و حتي سهامي كه نميخوام رو كلا با سربه سر ميفروشم و راحت ميشم
البته فعلا فقط وغدير و فارس رو ميتونم اينطوري عمل كنم بقيه يا فقط صف فروشن مثل خزامياد يا خودشون تو اين روزا دارن سر به سر ميشن مثل دماوند

Last edited:

Mehdi_Full

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
2,177
به نقل از پست قبلی !

یه سوال میپرسم ! از همه دوستان که یه چیزی رو بهش دقت بکنن و توی ذهن خودشون یه جواب به این موضوع بدن ، من نمیخوام مسئله رو مذهبی یا ماورایی بکنم فقط میخوام یکم فکر بکنید روی این موضوع با فرض زیر :

فرض : شما الان میدونید با خرید یه شرکت زیان ده که خودمم همیشه خریدش رو نفی کردم ، توی قله و فروش بعد از یک ریزش وحشتناک شدید و تقریبا غیر ممکن ، سالی 43% سود میکنید ولی با خرید دلار سالی 34% و این رو میدونید به خرید اوراق صندوق یا خرید مستقیم سهام شرکت ها توی هر قیمتی و با دید خرید همیشگی با پس انداز ماهیانتون میتونید حدودا سالی 45% الی 50% توی بلند مدت سود بکنید ! حتی اگه از همین نقطه سهام شرکت ها به شدت سقوط بکنن !

سوال : کدوم یکی از دو راه زیر برای کسب منفعت شخصی خودتون انتخاب میکنید ؟

گزینه اول : خرید دلار با پس اندازتون و جمع کردن اون ، طی بلند مدت ، و کسب بازدهی بلند مدت 35% و صرفا شناور بودن بر روی تورم و در ازای اون جمعیت زیادی از مردم تو فقر و نداری و کمبود غذا و دارو و پایین بودن سطح زندگی کشته بشن ! جرم و جنایت و اعتیاد زیاد بشه و هر روز هم نالان و با اعصاب خوردی به زمین زمان فحش بدید که چرا بدبختیم

دوستان پولدار شدن حتی اگه از مسیری باشه که کل جامعه به سمت فقر حرکت بکنه ، هیچ ارزشی نداره ! وقتی شما باماشین 3 میلیاردی پشت چراغ قرمز باشی و یه بچه به شیشه بچسبه ، التماس بکنه که دو هزار تومن بهش بدید ، زندگی هیچ لذتی نداره ... اختلاف طبقاتی به هیچ وجه قابل تحمل نیست . نمیگم پولدار بودن بده ولی پولدار شدن به دلیل فقر هم نوع بده !
از طرفی خودم با کمک مالی به کسی که میتونه کار بکنه به شدت مخالفم و 1 ریال به همچین آدمی نمیدم مگه اینکه توانایی کار کردن نداشته باشه . به جای چند صد هزار تومن کمک که فقط تسکین دهنده موقتی فقره ، ترجیح میدم چند میلیارد خودم وارد بازاری بکنم که هم منفعت میبرم هم مردم بر اساس لیاقتشون میتونن توی این جامعه رشد بکنن ، حالا جایی هم من موقتا سرمایم کاهش پیدا بکنه ، ناراحت نمیشم چون میدونم که چیکار میکنم نه ضرر میکنم نه کار اشتباه !

این صحبتا اصلا ارتباطی به دین و مذهب نداره ، من خودم اعتقادی به زندگی بعد از مرگ ندارم و به نظرم بعد از مرگ ، همه چی تمومه ولی اثرات کارامون برای نسل های بعدی باقی میمونه ، همینطور که الان لپ تاپ زیر دستم ، برق ، تک تک المان های داخل لپ تاپ و صندلی ای که روش نشستم ، اینترنت و ... رو کسایی ساختن و کشف کردن که الان نیستن ولی اثر کاراشون زندگی امروزمون رو بهتر کرده ، در آینده هم اثرات کارای امروز ما ، دنیا رو قشنگ تر میکنه ...

صحبت فقط سر اینه هم منفعت خودمون باید مطرح باشه و هم منفعت جامعه ، که در حال حاضر این گزینه وجود داره ! جواب کاراتون رو هم تو همین دنیا میگیرید نگران نباشید ! وقتی بازار بهتر میشه ، خودتون هم کیفیت زندگیتون بالا تر میره ، آرامشتون بیشتر میشه .یه موضوع برد برده .

هرکسی در حد خودش تا جایی که میتونه ، این چیزا رو گسترش بده ، وضعیت جامعه رو بهتر بکنه ، پاداش کمک کننده ها هم منفعت مالیشونه . سهامداری صرفا ، این نیست که پایین بخرید بالا بفروشید . این مدل سرمایه گذاری با بازارهایی مثل فارکس یا رمز ارزها تفاوت داره

سود و زیان های کوتاه مدت ( زیر 2 ماه ) و میان مدت ( زیر 1 سال ) کاملا موقتیه ! نه به سود این مدلی دل خوش باشید نه به زیانش ، اگه سهمی رو بلند مدت خریدید و کار اصلیتون نیست ، خبراش رو از کدال هر چند روز یکبار پیگیری بکنید ولی قیمت رو هر سال یکبار ، 10 سال دیگه همین پست رو نقل قول بکنید ، بگید ، نسبت به امروز اون سهم چقدر رشد کرده

یه بنده خدایی تو تاپیک کسب و کار و تجارت تو همین پیتی یه پست زده بود دنبال شریک برای گاوداری میگشت ، همین دوستمون میتونه بدون هیچ دردسری اوراق حق تقدم زفکا رو بخره و توی کل شرکت فکا ، بدون هیچ دردسری ، شراکت بکنه و عملا هم با من هم با بقیه دوستان و هم سایر سهامدارای فکا شراکت کرده توی تولید شیر ، گوشت ، دام زنده ، کود ، خوراک دام و همینطور تحقیقات ژنتیکی ! سودشو میبره ، کارشم راه میوفته ، ورشکست هم نمیشه ، مشکل رقابت نداره ، مشکل بازار فروش نداره ، تازه اگه سرمایه زیادی هم داشته باشه میتونه توی خود شرکت به صورت فیزیکی کارایی هم بکنه ! هم به خودش سود میرسونه هم ما :p

این موضوع هیچ ارتباطی با علاقه به ساندیس نداره ، صرفا دارید منفعت خودتون رو بهش توجه میکنید ولی هرکدوم عواقبی برای جامعه داره !
سلام استاد داود
16.gif

آقا چند تا سوال دارم
1- تایپت تک انگشتی هست یا 4 انگشتی ؟
evil_grin.gif

2- تا حالا به آموزش دادن حضوری یا مجازی فکر کردی ؟ (تکنیکال و بنیادی یا ..)
3- کسی که شغلش بورس هست و بخواد ماهیانه از بورس برداشت کنه بهترین کار چیه ؟ (غیر از صندوق درآمد ثابت)
4- نظرت در مورد ایجاد یک گروه تو واتس اپ یا تلگرام باسه بچه های این تاپیک چیه ؟ (به دلیل اینکه اینجا نمیشه از پرتفوی و سهم زیاد و راحت صحبت کرد چون خلاف قوانینه)
5- الآن تقریبا اکثر سهمها تو کف قیمت هستن کسی که الآن سهمی رو بخره به دید 9 ماهه یعنی مثلا برج سال بعد (1400) بعد از انتخابات؛ به نظرت حداقل یا حداکثر چقدر سود یا ضرر میکنه ؟ (میدونم شاید نمیشه قطعی نظر داد اما اگر نظری داری هر چند نسبی دوست دارم بدونم چون از اطرافیانم تو بورس کم نداریم و این سوال رو از من خیلی میپرسن)
6- آیا سهمی که الآن تو پرتفوی سر به سر شده منطقیه بیاییم کلش رو بفروشیم و از سهمایی که تو ضرر هستیم میانگین کم کنیم تا سریع سربه سر بشه و بفروشیم و با پولش اون سهمی که فروختیم رو مجدد بخریم ؟
170.gif

mehrshad.aryanfar

Registered User
لایک‌ها
1,111
خانم مهناز صادقی که من شخصا برخی تحلیل هاشو درست میدونم ،توی کانالش چندتا سهم ردیف کرده و برای همه تارگت ۶۰۰_ ۷۰۰ درصدی معین کرده ،واقعا درک نمیکنم چرا یک نفر باید با این حرفها ،اعتبار تحلیل های درست خودشم زیر سوال ببره ،از صبح دو نفر از من در این مورد پرسیدن که کدام اینا بهتره برای خرید و من فقط مات موندم که چی جواب بدم

برام عجیبه چه شجاعتی وجود داره که شخصی از یکی اسم سهم بگیره از یکی دیگه بپرسه که کدوم اینا خوبن ،بعد به حساب مزخرفات اینا بره پولشو بریزه توی چاه تاریک ابهام ،اصلا مگه میشه بدون شناخت واقعی آدم برای چیزی پول بده

اصولا تارگت معلوم کردن کار اشتباه و نشانه انحراف در تحلیل واقعیه ،لطفا به هیچ وجه به حرف این و اون توجه نکنید ،این پول شماست ،امیدوارم دوستان فجازی :) هم دست از این کارها بردارن و به همون تحلیل های علمی بسنده کنند
سلام
اینها به نظرم از جایی با خبر میشوند . یکی از دوستانم میگفت سهم سنیر را 2 میلیون داده و سیگنال خرید گرفته . روند این سهم را نگاه کنید در این ریزش ها اصلا به روی خودش نیاورده و دوستم میگفت 6 میلیون سود کرده است .

Last edited:

ashkan4030

Registered User
لایک‌ها
1,202
دوستان بنظرم بورس اصلا نگرانی نداره کل ایرانو بالا و پایین کنی بازم هیچ بازاری مثل بورس توی بلند مدت سوددهی نداره و نخواهد داشت مثلا میخای پولتو بزاری بانک واسه هر 80 میلیون میخاد ماهی 700 هزار تومن سود بهت بده منت هم سرت میزاره تازه :confused:حالا تو برو تو بورس 4 تا عرضه اولیه بخر بنداز یه گوشه همون ماهی 700 تومن رو دراوردی.الان همه تو ضررن تقریبا ولی فرق ادم باهوش و ادم ترسو و هیجانی اینجا معلوم میشه.این مردم خیلیاشون هنوز نفهمیدن تا وقتی که سهمتو نفروختی هنوز هیچ ضرری نکردی طرف میگه وای بدبخت شدم سرمایم نصف شد بفروشم برم دیگه بدبخت تر از این نشم خب مرد حسابی بفروشی که بدبخت تر میشی حالا همین سهمتو که داری توی ضرره چن ماه نگه دار برگرد سراغش ببین هم پولت برگشته هم به سود رسیدی.
ولی این اصلاح یه خوبی که داشت این بود که خیلیایی که جایی توی این بازار نداشتن رو بیرون کرد ازش.هر کی از راه رسیده کد بورسی گرفته با حرف این و اون رفته سهم خریده بعد ضرر کرده داره به عالم و ادم فحش میده خب وقت بزارید برید اموزش ببینید طرف حاضره این همه ضرر کنه حاضر نیس یه پول بده وقت بزاره روش اموزش ببینه واسه کاری که میکنیدحداقل ارزش قایل شید من خودم همه چی رو گزاشتم کنار این روزا دارم روز به روز اطلاعات خودمو بالاتر میبرم و یجورایی میخام شغل اصلیم رو بزارم رو همین بورس درسته بالا و پایین داره ولی با صبر و یادگیری و اموزش هیچ جا بهتر از خودش نیست ارزش پول ایران اینقدر بی ارزش شده که دیگه ادم دلو رغبتی نمیکنه کار کنه هر جا میری کار کنی میخان صبح تا شب براشون کار کنی حقتو بخورن تو حالت خوبش ماهی دو سه میلیون بهت بدن که خیلیاشون همینم نمیدن الان یه پرستار مملکت که استخدام نیس داره ماهی سه میلیون و 400 میگیره این همه شیفت و بیخابی و کرونا و زحمت واسه ماهی سه میلیون حالا کسی که شغلی مدرکی درامدی نداره میخاد یه جا وایسه کار کنه مگه قراره چقدر گیرش بیاد نهایت رو یه مغازه میخاد کار کنه ماهی دو میلیون طرف تو بهترین حالت میخاد بهش بده.وقتی یه پراید قیمتش از صد میلیون گذشته دیگه با این پولا نه میشه زندگی کرد نه هیچ جای پیشرفتی توش هست.بازم میگم اگه درست اموزش ببینید وقت بزارید صبح تا شب یادگیریتون بیشتر کنید صبور باشید هیج جا بهتر از بورس نیست و نخواهد بود. به امید اینکه همگی پرسود باشید.

gorbachof4

Registered User
لایک‌ها
1,889

بعد از اون 150 نفر دزدی که رییس بانک مرکزی چند روز پیش گفت این خانوم بزرگترین نوسانگیر بازار بورس ایران هستش که با نوسانگیران مولتی میلیاردر همدسته.

negrasombra

Registered User
لایک‌ها
2,164
بعد از اون 150 نفر دزدی که رییس بانک مرکزی چند روز پیش گفت این خانوم بزرگترین نوسانگیر بازار بورس ایران هستش که با نوسانگیران مولتی میلیاردر همدسته.
بیخیالش بشید. انرژیتون رو سر مهناز و فرناز و قرناز و بهروز و شهروز هدر ندید.
همه می دونیم یه روزی حفاری پنج هزار درصد نسبت به امروز رشد می کنه این دیگه گفتن نداره.

Hamid2day

مدیر ارشد بازنشسته
لایک‌ها
20,178
بررسی بازار بورس و ارز در جلسه غیرعلنی مجلس

جلسه غیرعلنی مجلس با موضوع بررسی بازار بورس، ارز و مسکن دقایقی پیش به ریاست قالیباف آغاز شد.
در این جلسه عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی و فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد و امور دارایی به منظور بررسی آخرین وضعیت بازار بورس، ارز و مسکن حضور دارند.

Hamid2day

مدیر ارشد بازنشسته
لایک‌ها
20,178
تاسیس صندوق بازارگردان برای شرکت‌های بورسی اجباری شد

قالیباف، رئیس سازمان بورس:

امسال مردم در بازار حضور خوبی داشتند و نقدینگی مناسبی به بازار وارد شده است. فرصت خوبی برای کشور است که از این بازار برای بخش‌های اقتصادی تأمین مالی شود.

جمع بندی ما این است که شرکت‌های حاضر در بازار سرمایه باید حداقل یک بازارگردان داشته باشند. نبود بازار گردان مؤثر سبب می‌شود تا بازار از دست شرکت‌ها خارج شود.

صندوق‌های بازارگردان از مالیات معاف هستند.

کار بازار گردان این است که عرضه و تقاضا را در سقف و کف می‌گذارد و اگر بازار از تعادل خارج شود بازارگردان وارد بازار می‌شود.

Erfan_Buffon

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
10,255
:Dآسا سرمایه بنیادیش رو یه بنده خدایی تدریس میکنه ، اسمش رو متاسفانه یادم نیست ، ولی اینقدر شیرین مطالب رو انتقال میده ، که کلیپاش رو یکی از بچه ها داشت ، با وجود اینکه میدونستم چیه ، ولی نگاه کردم . کامل ندیدم ولی از طرف خیییییلی خوشم اومد
ولی دقیقا بر عکس کلیپای بنیادی خانه سرمایه رو نگاه کردم ، اینقدر حوصله سر بر و اعصاب خورد کن توضیح میداد و جون میکند تا یه موضوع ساده رو انتقال بده ، که حتی دلم نخواست یه کلیپ تقریبا 40 دقیقه ای رو کامل ببینم ، جلو میزدم و توی اون 40 دقیقه کلا 10 دقیقه هم محتوای مفید نداشت !

فقط مِن مِن میکرد و وسط صحبت متوقف میشد ، این صفحه اون صفحه ، اوم اوم ایم ایم ، بعد یه چیز بدیهی میگفت :rolleyes: نه اینکه بدیهی که من بدونما . بدیهی که همه میدونن حتی مبتدی ! قشنگ مشخص بود محتوا رو یکی تولید کرده اون طرف فقط اپراتور بوده ...

بیان باید ساده و روان باشه و اینقدر خوب توضیح داده بشه و تکرار بشه که توی ذهن بشینه . تدریس تیراندازی خواستی من هستم
k06176.gif

همین تاپیک رو هم بهش معرفی بکن از اول بخونه کلا 730 صفحه شده ، هر صفحه رو توی 30 دقیقه بخونه کلا 365 ساعت زمانش رو میگیره ، کنار آموزش هاش اینجا رو هم بخونه
احساسات سهامدارا دستش میاد که چطوری از امید به ناامیدی و دوباره به امید حرکت میکنن ! همین تاپیک خودش کلی ارزش داره !
به نظر من کتاب از آموزشگاه بهتره . مطالبی که کتاب ( کتابهایی که خوب و منسجم نوشته شدن ) به فرد یاد میدن 10 برابر یک دوره آموزشی هست . و همزمان با خوندن ، تجربه ی سرمایه گذاری و معامله گری هم باید کسب بشه . یک نقشه ی راه میتونه این باشه :
1) کتاب اصول حسابداری یک ( نیمه ی اول کتاب کافیه ) : مثلا کتاب غلامرضا کرمی خوبه
2) خرید دو یا سه سهم از سه صنعت مختلف به مبلغ خیلی کم . فقط بخاطر شروع و کسب تجربه خریده بشن
3) کتاب اقتصاد خرد . بهتره اقتصاد کلان هم خونده بشه .
4)کتاب مدیریت مالی یک ( توی بازار بیش از پنج کتاب مدیریت یک هست که واقعا خوب نوشته شدن ) و اگر مدیریت مالی دو هم خونده بشه که چه عالی
5) یک کتاب در مورد ارزش گذاری سهام
6) یک کتاب روانشناسی بازار و معامله . مثلا کتاب مارک داگلاس
7) یک کتاب تحلیل تکنیکال
بعد که کتابها خونده شد و احتمالا یک یا دوسال زمان میبره . فرد میتونه سرمایه اصلی خودش رو ( نه پول خونه و ماشین و وام و قرض و ... ) وارد بورس کنه .
این چون 0 صفر هست به قول خودش گیج میره و دوست داره یه آموزشگاه (حضوری!!! :) ) بره اولش که یاد بگیره..
حالا اگر جایی رو سراغ دارید که حضوری آموزش بدن و نسبتا خوش نام و سابقه هم باشه ممنون میشم معرفی کنید که حداقل بره یه نگاه به برنامشون بندازه البته با مسئولیت خودش :)

s.david.s

کاربر فعال بورس و بانکداری
کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729
درود ، ضمن تشکر از دوستان با تجربه که وقت میذارند و تقسیم دانش میکنند یه سوال هست ذهنم رو درگیر کرده
چرا با رکود اقتصاد جهانی به دلیل شیوع کرونا چند اقتصاد بیمار مثل ایران و ونزوئلا و فک کنم زیمباوه این مقدار رشد بورس را در این بازه زمانی کوتاه مدت تجربه کردند؟
اگه قبلا پاسخ داده شد لطفاً ریپلای کنید پیدا نکردند تو تاپیک جواب رو ، ممنون

۲,2،II :)
این داستان اقتصاد ایران این مدلیه که :
یه شرکت به خاطر اقتصاد بیمار و تورم ، داراییهاش گرون میشه ولی بدهی هاش ثابته ! این یه منفعت از تورم !!!!
یه شرکت به خاطر تورم و اقتصاد بیمار ، مبلغ فروش کالاش بالا میره چون گرون تر میتونه بفروشه و با تورم بالا رفته ولی بهای تمام شدش برای مواردی مثل اقلام زیر به اندازه تورم هیچ وقت رشد نمیکنه :
1 - انرژی ( برق ، گاز ، سوخت ، آب )
2 - حقوق کارمندان و کارگران و مدیران
3 - برخی از کالاهای خریداری شده در انبار اضافه بر نیاز به نحوی که بتونن چند ماه جلوتر رو الان بخرن
4 - وام یا بدهی هایی که دارن و مبلغ ثابته ولی به خاطر تورم درآمد بالا رفته ولی اونا ثابت موندن !
5 - هزینه های قانونی مثل عوارض و ...
6 - هزینه حمل نقل ( این هزینه درسته به خاطر افزایش قیمت بنزین و تورم بالا رفته ولی اصلا با تورم هیچ وقت نخونده و کمتر بوده )
و موارد خاص دیگه

حالا شما فرض کن حتی اگه بهای تمام شده هم با تورم بالا میرفت و درآمد فروش کالا و خدمات هم با تورم بالا میرفت در نتیجه میزان سود آوری شرکت توی همین اقتصاد بالا میره و در نتیجه ، ارزش شرکت بالا تر میره !
اما یه سود مضاعفی در حقیقت این تورم برای شرکت داره که توی چند تا مورد بالا بهای تمام شده هم پایین تر میمونه ! و حتی سود دهی بیشتر میشه !
حالا شما فرض کن یه شرکتایی نه تنها یه سری اقلام بهای تمام شدشون ره ریاله و با تورم هم بالا نرفته ولی از اون طرف کالاشون نرخ جهانی داره ! هم به قیمت جهانی که بر حسب دلاره و دلار افزایشیه میفروشن و هم قیمت جهانیش در حال رشده !!! مثل شرکت های معدنی یا فلزی !

حالا وقتی دارایی های شرکت هم بالا میره بازم ارزش گذاری شرکت ، قیمت شرکت رو بالاتر به دست میاره !

نتیجه اینا اینه توی اقتصاد مریض و مشکل دار هم قیمت سهام شرکت ها رشد میکنه ! اقتصاد اگه مشکل نداشت تازه این رشد کمتر میشد و مثلا وقتی میگم 33% تورم و 10 الی 15 درصد سود واقعی توی بلند مدت میشه از سهم های بازار گرفت ، درصورتی که تورم به خاطر اقتصاد خوب مثلا 5% بود ، بازدهی از سهام 5 به علاوه 10 الی 15 میشد به جای 33 به علاوه 10 الی 15 درصد ....

بعدشم بعضیا فکر میکنن چون اقتصاد ایران داره ، پولی که بابت خرید سهام میدن جلوی فقر و تورم و اینچیزا رو نمیگیره ! درصورتی که همچین چیزی کاملا اشتباهه . رشد شارپی و غیر منطقی بورس صرفا چون دلار میخوان بالا نره ، باعث تبدیل شدن شاخص به معیار قیمت گذاری بقیه بازار ها میشد ولی الان دیگه اون ایراد برطرف شده و واقعا هزینه های که بابت خرید سهام پرداخت میشه ، در راستای تولید مصرف میشه . مثلا وقتی حق تقدم رو پرداخت میکنی یکی از آشکارترین روش های ورود نقدینگی تازه نفس به اقتصاده ! بعدش هم که قیمت تعدیل میشه ، همینطوره !

فقط با برداشته شدن تحریم ها و مدیریت داخلی صحیح در رابطه با اقتصاد ، میزان تورم کمتر میشد ولی رشد شرکت ها بلند مثل الان 5 الی 15درصد در سال بود نه ناشی از سود واقعی شرکت هاست ! ولی به جاش انتخاب سهام شرکت خوب به دلیل رقابت بالاتر و حتی رقابت شرکت های خارجی با داخلی ، سخت میشد و پیچیدگی های بیشتری پیدا میکرد

سلام استاد داود
16.gif

آقا چند تا سوال دارم
من استاد نیستم که ، استاد میگین یاد این مدیرای کانالای تلگرامی میوفتم که توی دوره های رونق استاد میشن
bav3_154fs759111.gif

من چیزایی که میدونم رو و ممکنه غلط باشه فقط میگم ، یه استاد نباید غلطی داشته باشه
crazy.gif

1- تایپت تک انگشتی هست یا 4 انگشتی ؟
evil_grin.gif
14 انگشتیه
wagh.gif

ولی جدای از شوخی از 8 تا انگشتم استفاده میکنم اون دوتا انگشت کوچیکا بلا استفادن
154fs232528.gif

2- تا حالا به آموزش دادن حضوری یا مجازی فکر کردی ؟ (تکنیکال و بنیادی یا ..)
اینجا رو تایپ 8 انگشتی میکنم :
s0426.gif

من صلاحیت آموزش در مورد بورس رو ندارم ولی در مورد ملک یا اصول سرمایه گذاری و کسب و کارهارو دارم ، ولی وقتش رو ندارم . الان به خاطر کرونا یسری کارارو دورادور انجام میدیم واس این زمان بیشتری رو سیو میکنم که اینجا تایپ 8 انگشتی میکنم
crazy.gif

واکسنش بیاد و بزنیم ، حداکثر همون روزی 2 یا 3 ساعت تایم خالی دارم بعد از کسر زمان کار و تفریح و کارای شخصی . یه مدت یه پیج اینستا زدم که با لایو کلیپ و اینچیزا تخصصی در زمینه ملک آموزش بدم که متاسفانه فهمیدم یه کلیپ 10 دقیقه ای پر بکنم باید حداقل 2 ساعت زمان بزارم ! کلا پیج و همه کلیپامو پاک کردم . توی دو سه هفته چند هزار تا ( زیر 5 هزار ) فالوور جمع شد ! خودم شاخ درووردم
mpr.gif
اپ و اینچیزا هم استفاده نکردم ، فالو آنفالو اینکار هم اصلا نکردم ، طبیعی طبیعی جمع میشدن
crazy.gif

بعد از دو سه ماه که پیج به راه بود ، یکی از شرکا دیده بود ، گفت حاجی اینطوری جلو دوربین میری ، بعدا ممکنه برای کارمون جلب توجه بشه ، یه سری چیزا عمومی بشه و به مشکل قانونی بخوریم . این مشکل رو هم دارم
bav3_154fs759111.gif

بعد گفتم چه کاریه بزار دو سه نفرو پیدا بکنم ، یه پیج اینستا و کانال یوتیوب بزنن ، من فقط صحبتامو بکنم و اونا کارای ادیت و این چیزاشو انجام بدن ، درآمد از یوتیوب یا تبلیغات اینستا هم واس خودشون ، ولی از اونجایی که خیلیا کاری نیستن یا اینکه مشکل نقد کردن درآمد یوتیوب رو دارن ، علاقه ای به این کار نداشتن . گفتن پکیج بسازیم ، درآمد از اونجا باشه ، گفتم من پکیج نمیسازم
bav3_154fs759111.gif

گفتن کلاس بزار ، گفتم ساعتی 1 میل شهریه میگیرم
crazy.gif
بعد اینکه آموزش مرتبط با ملک چیزی نیست که بشه تو کلاس گفت باید حضوری در حین انجام دادن کارام به شکل عملی کلیپ پر بکنن ، صحبتام و نکات رو هم همون لابه لاش بگم ، به جای اینکه یکی دو نفر هم با پول استفاده بکنن ، چند هزار نفر مجانی استفاده بکنن

3- کسی که شغلش بورس هست و بخواد ماهیانه از بورس برداشت کنه بهترین کار چیه ؟ (غیر از صندوق درآمد ثابت)
بستگی به سرمایه و میزان مخارج داره . اگه ماهی 5 میلیون تومن خرج میکنی ، 1 تومن تو بورس داشته باشی از منبع همون DPS های سالیانه میتونی خرج رو بدی و دیگه با قیمت تابلوی سهام تو کوتاه مدت و میان مدت مشکل نداری
به همون نسبت 10 تومن بخوای خرج بکنی 2 تومن باید داشته باشی
این حالت کم ریسک و بدون استرسه ولی اگه بخوای با یکم ریسک بیشتر کار بکنی و صندوق درآمد ثابت هم استفاده نکنی ، میشه روی چندتا سهم آشنا تخصصی نوسان گیری های میان مدتی بکنی و یکم بازدهی رو بالا تر ببری و بتونی با سرمایه کمتر هم هر چند وقت یبار یکم خارج بکنی

من خودم مخارج زندگیم از اجاره های خونه و اقساط وصولی تامین سرمایه به دست میاد . رهن ها و اضافه رهن ها رو میارم تو بورس و همینطور درآمدهای جانبی ای که از کارای متفرقه جانبی انجام میدم یا اگه به جای تامین سرمایه با نرخ ثابت که هر ماه وصولی داشته باشم ، معامله ای انجام بدیم ، سودش اون رو هم وارد بورس میکنم . همین لحظه ای که دارم این پست رو تایپ میکنم ، تا 4 سال دیگه سر ریز سود رو از بورس خارج میکنم و باهاش دوباره یه ملک دیگه میگیرم و این مدلی از منبع اون اجاره ها مخارج بیشتری میتونم داشته باشم
dps های دریافتی هم مجدد به بخش خودش اضافه میشه ، اول میره تو صندوق درآمد ثابت بعد تو فرصت مناسبش به سهام تبدیل میشه

این کاری هم که میکنم یه روش که مخارج از خارج بورس تامین میشه ودیگه استرس نداری

یه کار دیگه هم که میتونی بکنی اینه روی خودت اینقدری کار بکنی که بتونی از طریق کارای آموزشی مخارج رو دربیاری و سرمایه تو بورست سر جاش بمونه یکمم DPS کمک خرج باشه و بتونی با سرمایه کمتری بدون استرس یا اتکا به نوسان گیری کار بکنی

البته خیلیا هم هستن که با نوسان گیری و با سرمایه های کمتر هم میتونن امرار معاش بکنن ولی خوب به شدت تحت فشارن و به خصوص توی روند های رکودی بازار بشدت تحت فشار قرار میگیرن . با بخشی از سبد میتونی از این کارا بکنی
توصیه من اینه اگه به چشم کار اصلی میخوای از بورس درآمد داشته باشی و با سرمایه زیر 1 تومن ، منطقی سبدت رو بچین روی چندتا سهم مسلط بشو هم روی اونا نوسان میان مدتی بگیر هم با حداکثر 15 یا 20 درصد سبدت ، نوسانگیری های روزانه یا چند روزه انجام بده . البته اولش کمتر که دستت بیاد . بعد از یکی دو سال متوجه میشی که با این مقدار سرمایه میتونی هزینه های زندگی رو پوشش بدی یا نه

این 3 تا راه با سرمایه های مختلف . روی اون آموزش هم تمرکز داشته باش هم پولش به شدت پر برکته ، هم واس جامعه خوبه ، هم خودت مخارج رو میتونی مستقل از بورس تامین بکنی . تازه الزامی هم نداره آموزش هات حتما مرتبط با بورس باشه ! میتونی توی هر زمینه ای که تخصص داری کار آموزشی انجام بدی . احتمالا علاقه هم داشته باشی;)
4- نظرت در مورد ایجاد یک گروه تو واتس اپ یا تلگرام باسه بچه های این تاپیک چیه ؟ (به دلیل اینکه اینجا نمیشه از پرتفوی و سهم زیاد و راحت صحبت کرد چون خلاف قوانینه)
من مشکلی ندارم ، تلگرام هم خوبه ، به شرطی که بگید کدوم کاربر ادد میشه ، هر کسی رو ادد نکنید:D بعد مخ افتکو هم بزنید اونم اد بکنید @Webmoney-XCH
ستون پنجم تگش کرد ، این تگ پل ارتباطی پاتوقیان با بورسیانه
roz.gif
میخوام ببینم تو تلگرام چطوریه
154fs232528.gif

ولی اونجا هم هیچ وقت سیگنال نمیدم . اینجا هم خصوصی کسی پیام میده ارجاع میدم به همین تاپیک :p
بعد اینجا با سیستم چون تایپ میکنم راحت تره اونجا کوتاه صحبت میکنم :p
سیگنال هم که نمیدم یکیش به خاطر مسائل قانونیه که کد رو خیلی راحت میبندن و یکیش هم به خاطر اینه دادن سیگنال و دادن هدف های قیمتی مشکل ساز میشه ، دیدگاه مردم به بازار فرق داره . مثلا من زفکا رو دارم به سقف کانالش برسه کم کم میفروشم به بقیه هم میگم ، فشار فروش بالا میره ، سهم احتمالا پایین میاد ولی بقیه بازیگرای اصلی ممکنه با من موافق نباشن و بزارن سهم از کانالش خارج بشه بعد دوستان ممکنه سهم رو از دست بدن . از طرف دیگه زفکا ممکنه تا 1 سال دیگه کف کانالش حرکت بکنه و خیلیا خسته بشن یا اینکه پول لازم باشن و با سود کم از سهم خارج بشن ولی من میدونم این سهم حداقل 2 سالست و حاکثر N ساله !
یا چیزا دیگه مثل اینکه من همیشه ورودی به بازار دارم و ممکنه یه سهم رو توی 6 ماه چند بار خرید داشته باشم ! ولی یکی ممکنه با 2 تا یا 3 تا خرید نقدینگیش تموم بشه بعد میانگین من خیلی پایین تر از اون شخص میاد !
از طرف دیگه همیشه استقلال خوبه . اگه یکی همیشه سیگنال بده همیشه وابستگی وجود داره . از طرفی بحث سود جوییه که من سوء استفاده نکنم از طرفی هم هیچ قطعیتی توی تحلیل نیست . سرمایه ما تو سهم های بزرگ که هیچ تاثیری نداره . توی سهم های متوسط یا کوچیک هم مثل زفکا خیلی کم میتونیم تاثیر گذار باشیم . پس قطعیتی وجود نداره و خیلی راحت تحلیل هم میتونه فیل بشه
اینا علت های سیگنال ندادنه
5- الآن تقریبا اکثر سهمها تو کف قیمت هستن کسی که الآن سهمی رو بخره به دید 9 ماهه یعنی مثلا برج سال بعد (1400) بعد از انتخابات؛ به نظرت حداقل یا حداکثر چقدر سود یا ضرر میکنه ؟ (میدونم شاید نمیشه قطعی نظر داد اما اگر نظری داری هر چند نسبی دوست دارم بدونم چون از اطرافیانم تو بورس کم نداریم و این سوال رو از من خیلی میپرسن)
از اونجایی که بدترین سناریو میتونه این باشه تا تابستون یا پاییز سال بعد روند بازار نزولی یا در جا زدن باشه در نتیجه این بازه میان مدت شاید سود نکنه و متضرر بشه
بستگی به سهم داره مثلا خودرو میتونه تا 1000 ریال و حداقل تا 500 ریال افت هم داشته باشه !
یه سهمی مثل خساپا که افتکم دوستش نداره چون مصطفی داره میتونه خیلی پایین تر از این حرفا بیاد
یه سهمی مثل زفکا توی فاجعه بار ترین حالت طبق تحلیل های قبلیم 25% میتونه پایین بیاد
یه سهمی مثل ومعادن تو فاجعه بار ترین حالت 40% ( نسبت به قیمت امروز )
قهکمت حدودا 35%

ولی از اون طرف یه سری سهما تقریبا کف هستن و پتانسیل رشد دارن مثل همون زفکا اگه خبر اقتصادی یا سیاسی بدی نیاد
یسری سهم ها بستگی به قیمت دلار داره مثل ومعادن
یسری سهم ها در حال حاضر به اقبال بازار و حمایت دولت بستگی داره مثل خساپا و خودرو چیزی نیست که با منطق و تحلیل جلو بره
یه سهمی مثل وصعنت حداقل به اندازه بانک سود میکنه

نمیشه کلی نظر داد . اینا مثلا پتانسیل سهم ها برای ضرره . مثلا اینطوری نیست که فرضا زفکا از این نقطه 50% پایین بیاد یا 40% پایین بیاد ! یه سری چیزا برای یه سری سهم ها غیر ممکنه ، این حرف شاید برای دوستان عجیب باشه ولی یه سری سهم ها غیر ممکنه از یه حدی ارزون تر بشن طبق همون توضیحی که چندتا پست عقب دادم . به خصوص شرکت های کوچیک و متوسط

6- آیا سهمی که الآن تو پرتفوی سر به سر شده منطقیه بیاییم کلش رو بفروشیم و از سهمایی که تو ضرر هستیم میانگین کم کنیم تا سریع سربه سر بشه و بفروشیم و با پولش اون سهمی که فروختیم رو مجدد بخریم ؟
170.gif
اینم بستگی داره ! مثلا من یه سری از سهم هام رو فروختم که از سود تو ضرر بودم ولی سمت زفکا کشیدم ...
پس جواب اینه میتونه منطقی باشه . ولی خوب یه سهمی که 40% منفی خورده باشه و به خصوص اگه یه کله پایین اومده باشه خیلی حسی میشه گفت که باید یکم مثبت بشه میشه هم زمان با شروع مثبت شدن بسته به سهم یکم خرید کرد و میانگین رو کم کرد بعد ردش کرد !
تصمیم گیری سهم به سهم و شرایط به شرایط فرق داره و هرچی با سهم آشنایی بیشتری داشته باشید ، راحت تر میشه تصمیمات با درصد خطای پایین تر گرفت

ولی یه توصیه میکنم هیچ وقت سهم سهم های زیان ده و حتی سود ده حبابی با هدف کوتاه مدت نرید که آرامش روانی داشته باشید . سهمی که حبابش کم باشه یا زیان ده نباشه حداقل میدونید تو حالت بحرانی 2 سال بیخیالش میشید دیگه راحت سر به سر میشید یه سودم میبرید ولی سهم سود ده و حبابی میتونه خستتون بکنه . سهم زیان ده هم که هیچی ...
اگرم با قبول ریسکش این سهم ها رو معامله میکنید حتمااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا حدددددددددددددددددددددد ضررررررررررررررررررر رعایت بشه
مثلا همون خودرو که گفتم اگه قیمتش حدود 500 ریال بشه ، از سال 93 تا امروز ، سرمایتون 8.5 برابر میشد تازه با خرید تو قله سال 93 و فروش تو کف تا یکی دو سال دیگه و دلار 6.5 برابر میشد ، از سال 93 تا 95 تقریبا سهم هیچ حرکتی نداشته هیچ و ضرر رسونده بوده ! خوب خیلیا ممکنه خسته بشن و چون ادامه نمودار رو نمیبینن ممکنه بفروشن ولی در هر صورت بدترین سهم هم دیگه یه سودی میده
با این وضعیت دلار فک کنم روی شهریور اصلا نباید حساب کنیم.
از چه نظر ؟

بالا