درضمن بورسیان عزیز بدونن
هرچقدر خودتون گل به خودی بزنید و محل سرمایه گذاری خودتون رو بکوبونید ، به بدتر شدن شرایط همین بازار کمک میکنید

یه خریدار دلار مثل ناموسش از دلار دفاع میکنه . قطعا دلار ارزش پول رو همیشه حفظ میکنه ولی سود نمیده
ولی بورسی که اینهمه رشد داشته که خیلیا اصلا تو خوابشون هم ممکن نبود اینقدر سود بکنن ، کوبیده بشه ، قطعا قطعا به ضرر بازاره
طرف 100 میلیون ، دلار خریده یجوری از دلار و مزایاش صحبت میکنه انگار 100 میلیارد دلار داره و هر روز دلار رو تشویق میکنه بالا بره که 100 میلیونش 200 میلیون بشه ولی یه خونه 5 میلیاردی 10 میلیارد بشه !!!
ولی
کسی که 100 میلیون سهم خریده فقط بورس رو کوبیده و هر روز ناراحت و غمگین از وضعیت بد نالانه . هر روز صب به صف های فروشی که خودش میگه دستوریه ملحق میشه . هر روز توی شبکه های اجتماعی از بازار بد میگه و ...
انگار نه انگار همین بورس ده برابر دلار بازده داشته
باید به جای اینکه ناراحت باشه ، دنبال یادگیری درست و حسابی باشه که بتونه از اینجا به بعد از بازار سود شناسایی بکنه در غیر اینصورت دوره اون سود عجیب غریب دیگه تموم شده
دلاریا هم یاد گرفتن هرجایی از بورس بد میگن ، بازی بازی میکنن و اون لا به لا خودشون رو جا میدن

درصورتی که باید بدونن ، هزاران سال هم بشینن ، بازدهی دلار از سهام یه شرکت خوب و به قیمت کمتره
الان که تو خیلی سهمها نقدشوندگی نداریم.
بله درسته . بعضی سهم ها نقدشوندگی خودشون رو از دست دادن و تحت تاثیر حال و روز وضعیت بازار هستن
و این موضوع خیانت دولت بود در حق بازار و موضوعی که کسی تا این حد پیشبینی نمیکرد
حمایت یعنی بازار متعادل و منطقی..
درسته
هیچکس انتظار مثبت ۵ روزانه رو نداره
شما برای بلند مدت اگه سهمی رو به قیمت مناسب خریداری کرده باشید باید یه سود منطقی ببرید
توی شرایط فعلی اگه دلار شارپی بالا نره و تورم شدیدی نداشته باشیم در حد سود بانکی باید سود بکنید
و یعنی 4 تا مثبت 5 ، اون میزان سود رو پوشش میده
یعنی کمتر از یک هفته کاری
اگه کسی افق رو تقریبا یک ماه پیش میخرید تا امروز 20% سود کرده بود
اگه کسی زفکا رو یک ماه قبل میخرید تا امروز 15% سود کرده بود
پس قاعدتا از آخرین کف تا امروز که 1 ماه میشه اندازه سود یک سال بانکی سود داده و یعنی به اندازه سود 1 سال آینده سهام در حالت رکود بازار و بدون هیچ طرح توسعه ای
درسته من خودمم توی اون کف هیچکدوم رو خرید نکردم ولی توی اون کف حجم بالایی رو اضافه کردم ولی از منفی بودن و قفل بودن های سهم ناراحت نیستم چون میدونم طی 1 سال آینده اگه فقط 4 روز مثبت بخوره من سودم رو بردم
ولی اینکه بازارو جوری دستکاری میکنن که سهمهایی که به ۳۰ درصد ارزش ذاتی خودشون رسیدن بازم منفی میخورن طبیعی نیست.
خوب این ارزش ذاتی خودش داستان داره
باید ببینید ارزش ذاتی چطوری حساب میشه
یکی ممکنه ارزش ذاتی یک سهم رو 5000 ریال دربیاره یکی ممکنه 4000 ریال دربیاره
یکی ممکنه یه شرکت سرمایه گذاری رو روی 100% NAV بخره و کار اشتباهی نیست و یکی ممکنه روی 70% بخره و اونم کار اشتباهی نیست
بعد اینکه ارزش ذاتی یه سهم چقدره خودش شک بر انگیزه
مثلا از نظر من زفکا الان حدود 50 تا 45 میارزه . قیمت 37 هم دیده یعنی 26% پایینتر . یعنی الزاما یه سهم نباید دقیق روی ارزش ذاتیش هم معامله بشه
و اینکه حتی ممکنه پایینتر هم بره
یا موضوع دیگه اینه که ارزشش چطوری حساب شده باشه ! شاید من اشتباه حساب کرده باشم و 50 تا 45 نباشه ! شاید ارزشش همون 40 تا 35 باشه

پس محاسبه ارزش ذاتی شخص به شخص تفاوت داره
من یادمه چند هفته قبل پیج اینستای آقای خانپایه ، در مورد سیتا صحبت کرده بود و میگفت 20 تا شرکت سیمانی هر کدوم هزار میلیارد و الان این شرکت زیر NAV هستش . در صورتی که همون موقع از نظر من که شاید اشتباه هم میکردم باید 50% پایینتر میبود
شاید من اشتباه میکردم شایدم ایشون ، قطعا بنده در برابر ایشون که استاد هستن و منم قبولشون دارم نظرم ارزشی نداره ولی من مبنای عمل خود رو دارم و ایشون هم همینطور
حالا اون شخص ممکنه توی پیجش بگه چرا بازار سرمایه دستوری پایین اومده و سیتا نصف NAV محاسبه میشه درصورتی که من همون موقع ممکنه بگم از نظر من برابره NAV هستش و من بخرم
و شاید یه سرمایه گذار دیگه بگه اینا چقدر سادن ! از نظر من باید روی نصف NAV بخری و اون شخص سرمایه بیشتری داشته باشه و تا اون قیمت ها صبر بکنه و از همونجا کف شکل بگیره
ولی در نهایت اونجایی که سهامدار عمده تصمیم بگیره قیمت برمیگرده . ممکنه نزدیک به آقای خانپایه ، من یا شخص سرمایه گذار آخر باشه یا شاید هم خیلی پایین تر ( بعیده )