dsaipdsadsaewqk
Registered User
- نوشتهها
- 729
- لایکها
- 1,379
خیلی ممنونم ازتون که وقت گذاشتید و به خوبی راهنمایی کردید.
در مورد خرید سکه فیزیکی از بازار هم راهنمایی میکنید؟ که مثلا برای خرید باید چه نکاتی رو رعایت کنیم؟ سکه رو از طلافروشی، صرافی یا مراکز سکه خریداری کنیم ؟ و... و نکاتی که میدونید لازمه.
بزرگوار، چند تا سئوال هم در این مورد دارم:
- بنظرتون، به قصد خرید سکه فیزیکی، بهتره که از بازار خرید کنیم یا از بورس کالا خریداری و تحویل بگیریم؟
- پروسه تحویل سکه در بورس چقدر زمان میبره؟ مگه نمیگن فردای خرید میتونید سکه رو تحویل بگیرید؟ افرادی که در تهران نیستند، باید حتما خودشون حضوری برن خزانه سکه رو تحویل بگیرن؟
- سکه که خزانه بانک تحویل میده، به چه صورتی است؟ بصورت پرس شده یا همینجوری؟
- و در آخر، اگه بخواهیم یه بخشی از سبد سرمایه گذاری رو به سکه طلا تبدیل کنیم و به قصد نگهداری بین 2 الی 5 سال جهت حفظ ارزش پول نه کسب سود، بهتره سکه فیزیکی بگیرم و در جای امن نگهداری کنیم یا گواهی سپرده سکه خرید کنیم و بذاریم توی پرتفوی بورسی بمونه(بدون اینکه تحویل بگیریم)؟
بخشی از این سوالات پاسخ مشخصی نداره و هر شخص بسته به شرایط خودش باید تصمیم بگیره. سایر دوستان شاید بهتر بتونن راهنمایی کنن. من صرفا کاری که به نظرم - برای خودم - درست هست رو انجام میدم و دلایلش رو تو پست قبلی گفتم. شخصا حاضرم اطلاعات خریدم ثبت بشه، مالیاتِ احتمالیِ آتی رو هم بپردازم و رقمی بالاترم بدم ولی سکه رو فقط با فاکتور رسمی از صرافی (و نه طلافروشی) بخرم. به هر حال نظرات متفاوته و بعضیها ترجیح میدن اولاً رد و سندی از خریدشون باقی نمونه و دوماً با قیمت پایینتری خرید کنن و رو این حساب از طلافروشی میخرن. شاید هم تفاوتی نباشه ولی بنده روش اول رو انتخاب میکنم. و حتما توجه دارید این روش خرید صرفاً برای کسی هست که بخواد سکههای فرضی رو سالها بندازه یه گوشه و کاری به کارشون نداشته باشه. وگرنه برای خرید و فروش مقطعی، نوسانگیری و... چنین روشی منطقی نیست.
فردای روزی که خرید سکه تو پورتفو ثبت شد باید به کارگزاری اطلاع بدید که به خزانه بانک (بسته به نوع سکه رفاه/صادرات/ملت/سامان) پیام بدن و بعد از گرفتن نوبت حضوری برید و سکه رو تحویل بگیرید. هیچگونه پک، پلمپ، پِرِس و وکیومی نداره. در مورد تحویل از شهرستان اطلاع و تجربهای ندارم ولی میتونید با شعب تهران (لینک) تماس بگیرید و سوال کنید. اینجا هم توضیحات کلی و مقدماتی راجع به سکۀ 1 روزه رو گذاشته.