• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

Mehdi_Full

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
2,177
از مجمع تاپیکو اخبار و شایعاتی میاد که اگرچه هنوز رسمی اعلام نشده ولی در صورت صحت یک لقمه چرب حسابی نصیب سهامدارانش میشه که غم اصلاح اخیرو تا حد زیادی میشوره میبره ;)۶۳ تومن سود ،عرضه اولیه ستاره خلیج فارس و....
پترول به ازای هر سهم ۳۵ تومن سود تقسیم کرد
ایشالله این دوتا تو بازار مثبت و عالی که بدون محدودیت دامنه نوسان هست باز بشن و ضررهای دوستان رو بشورن ببرن

amir aqa

Registered User
لایک‌ها
1,845
قصد دارم اولین خریدم را از بورس انجام بدم . به نظر شما در وضعیت فعلی بازار کدوم سهام را بخرم . :rolleyes:
البته قصدم خرید سنگین نیست فقط قصد دارم وارد بورس بشم برای کسب تجربه :)

توصیه میکنم در شروع کار از صندوق های etf استفاده کنید که نیاز به تحلیل ندارن و صرف بررسی سود دهی ادوار گذشته و مقایسه قیمت تابلو و ارزش واقعی کفایت میکنه ،انتخاب سهمی که از نظر تکنیکال در وضعیت خوبی باشه ،کار سختیه و معمولا کسی معرفی نمیکنه چون از عواقبش ترس هست ،هرگز به سیگنال های شبکه های مجازی هم توجه نکنید که خیلی وقت ها چاه جلوی پا میذارن

پ ن :منظور این دارا ها نیست ،صندوق های etf معمولی موجود در بازار منظورمه

kyle

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
23,201
کسی اجبار و تحریکی برای خرید نمی کنه وقتی سود میکنه طرف باید توانایی تحمل ضرر رو هم باید داشته باشه.

شخصا اشنایی به بورس ندارم چند روز پیش آموزش خریداری کردم و دارم اصول اولیه رو یاد می گیرم تا وارد بورس بشم دارا دوم هم فرصتی هست گفتم نظر دوستان رو جویا بشم تا فرصت رو از دست ندم.

همون طوری که بچه زمین میخوره تا درست راه بره کسی هم که وارد بورس میشه باید زمین بخوره تا بتونه به موقع اش سود کنه
تا ۱۹ م فرصت هست
باتوجه به شرایط هفته قبل و قبلتر بورس کمی صبر کنی بهتره

prn

Registered User
لایک‌ها
2,791
سنگین میخوام فرابورس وار شدم تا 1400 نمیدونم .نیاز به راهنمایی ؟ در حد 200 تا .نظرتون ؟هرچی نیگاش میکنم واقعا قیمتش این حرفا نیست یه صفر کم داره
راستی با تحلیل و مصلحت خودتون از برکت و اقتصاد نوین خارج بشید .

m558

Registered User
لایک‌ها
1,489
دوستان یه تجربه ای که من گرفتم اندکی باید نقد نگه داشت
من میخواهم مقداری نقدینگی برای روزهای منفی نگهداری کنم سهمی بخرم یا میانگین کم کنم
بهترین جا کجاست؟
بانک؟ صندوق ها ( از این صندوق ها من چیزی سردرنیاوردم)
یا جاهای دیگه هم است؟
نقد شوندگی راحت و سریع میخواهم داشته باشه
باتشکر

GamesWorld

کاربر فعال ارزهای دیجیتال
فروشنده معتبر
لایک‌ها
6,715
تصمیم گرفتم تا قبل از اتمام ثبت نام دارا دوم , اگر سهم هام سر به سر شد یا تا حد قابل قبولی ضررم کم شد دوتاشون رو رد کنم و دارا دوم بگیرم

دوستانی که تجربه دارا یکم رو دارن میتونن بگن چقدر سود داشته ؟

Last edited:

saeed_taj

همکار بازنشسته
لایک‌ها
5,787
تصمیم گرفتم اگر تا قبل از اتمام ثبت نام دارا دوم , سهم هام سر به سر شد یا تا حد قابل قبولی ضررم کم شد دوتاشون رو رد کنم و دارا دوم بگیرم

دوستانی که تجربه دارا یکم رو دارن میتونن بگن چقدر سود داشته ؟
اونایی که اون اوایل فروختن حدود 200 درصد سود کردن..الانم حدود 100 درصد سود داره که احتمال زیاد در آینده سودش بیشتر بشه

saeed_taj

همکار بازنشسته
لایک‌ها
5,787
افزایش سرمایه در بورس به چه معناست؟

سرمایه شرکت همان دارایی های شرکت است که با کم کردن همه بدهی های آن می توان به سرمایه یک شرکت پی برد. سرمایه شرکت را در اصل می توان بخشی از حقوق افراد در سهام یک شرکت با عنوان حقوق صاحبان سهام تعریف کرد.

افزایش سرمایه در شرکت‌های سهامی یعنی ”افزایش اسمی میزان سرمایه ثبت شده شرکت به زبان ساده افزایش سرمایه یعنی افزایش تعداد سهام منتشره توسط شرکت‌های سهامی است.

انواع روش های افزایش سرمایه

افزایش سرمایه از محل سود انباشته (سهام جایزه)

افزایش سرمایه از محل آورده نقدی

افزایش سرمایه ازمحل تجدید ارزیابی دارایی ها

افرایش سرمایه از محل سلب حق تقدم و صرف سهام

افزایش سرمایه از محل سود انباشته

یکی از روش های افزایش سرمایه افزایش سرمایه از محل سود انباشته است که بر اساس قانون تجارت، شرکت ها وظیفه دارند سالیانه درصدی از سود خود را نزد خود نگهداری کنند و در نهایت این سود در حسابی تحت عنوان سود انباشته در صورت های مالی آن شرکت ثبت خواهد شد.

در دورانی که یک شرکت سود انباشته خوب و مناسبی دارد، تصمیم می گیرد که افزایش سرمایه خود را به روش افزایش سرمایه از محل سود انباشته انجام و منابع جدید مورد نیاز خود را تامین کند.

در واقع باید به این مسئله اشاره کرد که در روش سود انباشته، جریان نقدینگی جدیدی به شرکت وارد نخواهد شد و سهامداران پولی برای خرید اوراق جدید تزریق نمی کنند، به همین دلیل به سهام تعلق گرفته به سهامداران (سهام جایزه ) می گویند.

یکی دیگر از روش های افزایش سرمایه ، از محل آورده نقدی است. زمانی که سود انباشته در شرکتی مناسب نباشد و هیئت مدیره تصمیم بگیرند که منابع مالی جدیدی را به شرکت وارد کنند لازم به ذکر است که این عمل از طریق محل آورده نقدی سهامداران اقدام انجام می شود.

چون افزایش سرمایه از طریق افزایش سرمایه از محل آورده نقدی صورت می گیرد به همین علت نیاز به تأمین منابع جدیدی از طرف سهامداران فعلی شرکت دارد و شرکت در ابتدا حق استفاده و حضور در آن را به سهامداران شرکت خواهد داد؛ که این مسئله بدین معنا است که اوراقی به اسم حق تقدم سهام در اختیار سهامداران فعلی قرار خواهد گرفت و سهامدار در مدت زمان مجاز برای معاملات این اوراق که حدودا ۲ ماه است می توانند برای چذیره نویسی از دو روش زیر اقدام کند:

پرداخت مبلغ اسمی سهام

در روش پرداخت مبلغ اسمی باید به ازای هر یک از سهم ها مبلغی را در بازه ۲ماهه به شرکت پرداخت کنید در ادامه باید یاد آور شد که مبلغ نام برده شده در ایران به طور معمول ۱۰۰۰ ریال که همان قیمت اسمی سهم است. پس از طی مراحل افزایش سرمایه، حق تقدم شما به سهم عادی تبدیل خواهد شد.

فروش حق تقدم

اگر شما نخواهید که از حق تقدم های خود استفاده کنید قادر خواهید بود که در این بازه زمانی ۲ ماهه حق تقدم های خود را به سرمایه گذاران دیگر بفروشید چون این حق تقدم ها مثل سهام عادی در بورس قابل معامله است.

so6tlgeydf7r70wjjd5.jpg

افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها

یکی از روش های افزایش سرمایه، افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها است. در افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها، شرکت ها دارایی های ثابت مشهود خود را مانند زمین، ساختمان، ماشین آلات و تجهیزات، سرمایه گذاری ها و … را مورد تجدید و ارزیابی قرار می دهند.با این روش نیز ارزش دارایی های شرکت در ترازنامه آپدیت خواهد شد همچنین در نهایت چون معادله حسابداری در ترازنامه باید برقرار باقی بماند و بدهی های شرکت نیز تغییری نکرده، سرمایه شرکت باید افزایش یابد تا این معادله برقرار شود.

در روش افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها پولی به شرکت وارد نخواهد شد و تنها اتفاقی که رخ می دهد یک عملیات حسابداری در صورتهای مالی شرکت است . در واقع در این روش به همان میزان که تعداد سهام شما افزایش پیدا می کند قیمت آن کاهش پیدا خواهد کرد، به همین علت تغییری در دارایی شما رخ نخواهد داد.

افزایش سرمایه به روش صرف سهام

یکی از روش‌های افزایش سرمایه، روش صرف سهام است در روش صرف سهام، شرکت سهام خود را از طریق پذیره نویسی و به قیمتی بیش از قیمت اسمی می فروشد و تفاوت حاصل از قیمت فروش و قیمت اسمی سهام را، به حساب اندوخته منتقل می کند یا در ازای آن سهام جدیدی را، به سهامداران قبلی می‌دهد.

در افزایش سرمایه به روش صرف سهام بجای اینکه سهام عادی با ارزش اسمی انتشار دهند، پذیره نویسی سهام جدید ناشی از افزایش سرمایه به قیمت بازار انجام خواهد گرفت.

منظور از صرف سهام چیست؟ منظور از صرف سهام، اختلاف ارزش بازاری و اسمی سهام است. کار‌هایی که شرکت در ارتباط با صرف سهام می تواند انجام دهد:

انتقال اضافه ارزش به اندوخته شرکت، تقسیم نقدی اضافه ارزش به سهامداری قبلی، دادن سهام جدید به سهامداران قبلی، کار‌هایی که شرکت در ارتباط با فروش می‌تواند انجام دهد: فروش با حفظ حق تقدم، فروش با سلب حق تقدم

Hamid2day

مدیر ارشد بازنشسته
لایک‌ها
20,176
افزایش سرمایه در بورس به چه معناست؟

سرمایه شرکت همان دارایی های شرکت است که با کم کردن همه بدهی های آن می توان به سرمایه یک شرکت پی برد. سرمایه شرکت را در اصل می توان بخشی از حقوق افراد در سهام یک شرکت با عنوان حقوق صاحبان سهام تعریف کرد.

افزایش سرمایه در شرکت‌های سهامی یعنی ”افزایش اسمی میزان سرمایه ثبت شده شرکت به زبان ساده افزایش سرمایه یعنی افزایش تعداد سهام منتشره توسط شرکت‌های سهامی است.

انواع روش های افزایش سرمایه

افزایش سرمایه از محل سود انباشته (سهام جایزه)

افزایش سرمایه ازمحل تجدید ارزیابی دارایی ها

افرایش سرمایه از محل سلب حق تقدم و صرف سهام

افزایش سرمایه از محل سود انباشته

یکی از روش های افزایش سرمایه افزایش سرمایه از محل سود انباشته است که بر اساس قانون تجارت، شرکت ها وظیفه دارند سالیانه درصدی از سود خود را نزد خود نگهداری کنند و در نهایت این سود در حسابی تحت عنوان سود انباشته در صورت های مالی آن شرکت ثبت خواهد شد.

در دورانی که یک شرکت سود انباشته خوب و مناسبی دارد، تصمیم می گیرد که افزایش سرمایه خود را به روش افزایش سرمایه از محل سود انباشته انجام و منابع جدید مورد نیاز خود را تامین کند.

در واقع باید به این مسئله اشاره کرد که در روش سود انباشته، جریان نقدینگی جدیدی به شرکت وارد نخواهد شد و سهامداران پولی برای خرید اوراق جدید تزریق نمی کنند، به همین دلیل به سهام تعلق گرفته به سهامداران (سهام جایزه ) می گویند.

یکی دیگر از روش های افزایش سرمایه ، از محل آورده نقدی است. زمانی که سود انباشته در شرکتی مناسب نباشد و هیئت مدیره تصمیم بگیرند که منابع مالی جدیدی را به شرکت وارد کنند لازم به ذکر است که این عمل از طریق محل آورده نقدی سهامداران اقدام انجام می شود.

چون افزایش سرمایه از طریق افزایش سرمایه از محل آورده نقدی صورت می گیرد به همین علت نیاز به تأمین منابع جدیدی از طرف سهامداران فعلی شرکت دارد و شرکت در ابتدا حق استفاده و حضور در آن را به سهامداران شرکت خواهد داد؛ که این مسئله بدین معنا است که اوراقی به اسم حق تقدم سهام در اختیار سهامداران فعلی قرار خواهد گرفت و سهامدار در مدت زمان مجاز برای معاملات این اوراق که حدودا ۲ ماه است می توانند برای چذیره نویسی از دو روش زیر اقدام کند:

پرداخت مبلغ اسمی سهام

در روش پرداخت مبلغ اسمی باید به ازای هر یک از سهم ها مبلغی را در بازه ۲ماهه به شرکت پرداخت کنید در ادامه باید یاد آور شد که مبلغ نام برده شده در ایران به طور معمول ۱۰۰۰ ریال که همان قیمت اسمی سهم است. پس از طی مراحل افزایش سرمایه، حق تقدم شما به سهم عادی تبدیل خواهد شد.

فروش حق تقدم

اگر شما نخواهید که از حق تقدم های خود استفاده کنید قادر خواهید بود که در این بازه زمانی ۲ ماهه حق تقدم های خود را به سرمایه گذاران دیگر بفروشید چون این حق تقدم ها مثل سهام عادی در بورس قابل معامله است.

so6tlgeydf7r70wjjd5.jpg

افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها

یکی از روش های افزایش سرمایه، افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها است. در افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها، شرکت ها دارایی های ثابت مشهود خود را مانند زمین، ساختمان، ماشین آلات و تجهیزات، سرمایه گذاری ها و … را مورد تجدید و ارزیابی قرار می دهند.با این روش نیز ارزش دارایی های شرکت در ترازنامه آپدیت خواهد شد همچنین در نهایت چون معادله حسابداری در ترازنامه باید برقرار باقی بماند و بدهی های شرکت نیز تغییری نکرده، سرمایه شرکت باید افزایش یابد تا این معادله برقرار شود.

در روش افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها پولی به شرکت وارد نخواهد شد و تنها اتفاقی که رخ می دهد یک عملیات حسابداری در صورتهای مالی شرکت است . در واقع در این روش به همان میزان که تعداد سهام شما افزایش پیدا می کند قیمت آن کاهش پیدا خواهد کرد، به همین علت تغییری در دارایی شما رخ نخواهد داد.

افزایش سرمایه به روش صرف سهام

یکی از روش‌های افزایش سرمایه، روش صرف سهام است در روش صرف سهام، شرکت سهام خود را از طریق پذیره نویسی و به قیمتی بیش از قیمت اسمی می فروشد و تفاوت حاصل از قیمت فروش و قیمت اسمی سهام را، به حساب اندوخته منتقل می کند یا در ازای آن سهام جدیدی را، به سهامداران قبلی می‌دهد.

در افزایش سرمایه به روش صرف سهام بجای اینکه سهام عادی با ارزش اسمی انتشار دهند، پذیره نویسی سهام جدید ناشی از افزایش سرمایه به قیمت بازار انجام خواهد گرفت.

منظور از صرف سهام چیست؟ منظور از صرف سهام، اختلاف ارزش بازاری و اسمی سهام است. کار‌هایی که شرکت در ارتباط با صرف سهام می تواند انجام دهد:

انتقال اضافه ارزش به اندوخته شرکت، تقسیم نقدی اضافه ارزش به سهامداری قبلی، دادن سهام جدید به سهامداران قبلی، کار‌هایی که شرکت در ارتباط با فروش می‌تواند انجام دهد: فروش با حفظ حق تقدم، فروش با سلب حق تقدم
عالی
بی زحمت تاپیک جدا بزن همه بخونن

ideaneshan

Registered User
لایک‌ها
1,356
کسی تا حالا حساب معاملاتی متاتریدر از مفید گرفته؟
یعنی دمو نباشه و بصورت واقعی بشه با کد بورسی داخلش معامله کرد
خیلی برنامه خوبیه حیفه فقط دمو باشه

p.t.teh

Registered User
لایک‌ها
168
این eft چی هست داستانش ؟
دوستانی که اطلاعاتی دارند محبت کنن راهنمایی کنن

TVKade

Registered User
لایک‌ها
1,712
محسن خدابخش، مدیر نظارت بر بورس های سازمان بورس:

هر شرکت حقوقی که در این شرایط بازار در شستا فروش داشته حتما باید روز دوشنبه، خرید کند. تایید یا عدم تایید معاملات با شرکت بورس است، ولی هر حقوقی که این کار را انجام داده باید دوشنبه اقدام به خرید کند.
در شرایط خاص، هیچ وقت افراد نباید استفاده خاص کنند که الحمدلله حقوقی ها هم دل بوده اند و سیاست کلی سازمان این است که بازار متعادل باشد
طبق مصوبه دولت شرکت‌های نهاد‌های عمومی مانند شستا که زیرمجموعه سازمان تامین اجتماعی است باید تا سقف ۲۵ درصد از سهام خود را در بورس شناور کند و در این زمینه شستا موظف است تا پایان سال میزان شناوری سهام خود را از ۱۱ درصد کنونی به ۲۵ درصد افزایش دهد. به عبارتی تامین اجتماعی باید حدود ۱۰.۶ هزار میلیارد سهم تا پایان سال عرضه کند.
تا پایان سال کمتر از ۱۴۰ روز کاری باقی مانده و اگر بر فرض محال هر روز بازار مثبت باشد و حقوقی بتواند بفروشد روزانه حداقل ۷۵ میلیون سهم توسط حقوقی باید عرضه شود.
آیا سهم توانایی جذب این همه عرضه را دارا می باشد؟ سهمی که در روز کاری قبل با عرضه 50 میلیون سهم توسط حقوقی رو به قبله شد چطور می تواند از پس این عرضه های سنگین و مداوم دوام بیاورد؟
تا کی میتونن جلوی فروش حقوقی رو بگیرن! اینم یک روز دو روز، بعدش که باید شیر فلکه باز بشه.
مواظب این سهم ها و کلا شاخص سازها باشید شاید دستوری چند روز بالا بیان ولی دوباره به کما میرن.

dsaipdsadsaewqk

Registered User
لایک‌ها
1,379
دوستان یه تجربه ای که من گرفتم اندکی باید نقد نگه داشت
من میخواهم مقداری نقدینگی برای روزهای منفی نگهداری کنم سهمی بخرم یا میانگین کم کنم
بهترین جا کجاست؟
بانک؟ صندوق ها ( از این صندوق ها من چیزی سردرنیاوردم)
یا جاهای دیگه هم است؟
نقد شوندگی راحت و سریع میخواهم داشته باشه
باتشکر

بستگی به 2 فاکتور زمان نقدشونگی و میزان ریسک داره.

اگر منظورت ریسک 0% و نقدشونگی لحظه ای و در دسترس بودن ثانیه ای هست در این صورت غیر از حساب کوتاه مدت بانک که پول بشینه تو کارت حالت دیگه ای نداره. صندوق درآمد ثابت غیر قابل معامله هم ریسکش 0% هست ولی بین 2 الی 7 روز طول میکشه پول رو پس بدن و بعضی هاشون جریمه ابطال زودهنگام هم دارن. برای همین موقع برگشت روند شاخص تا اینا بخوان پول رو بدن مرغ از قفس پریده. اما صندوق های درآمد ثابت مدل قابل معامله (etf) هم هستن که در لحظه (مثل سایر سهم های عادی) نقد میشن و ریسک آنچنانی نداره ولی به هر حال 0% نیست ریسکشون اما اندکه. شنیدم مفید به پول راکد توی حساب کارگزاری سود میده. طرح حامی ظاهرا. خودم مفید ندارم و مطلع نیستم. اگر این باشه گزینه خوبیه.

dsaipdsadsaewqk

Registered User
لایک‌ها
1,379
یه نوسان خیل شیرین روی سرو گرفتم. یکی، دو روز قبل ری-استارت بازار nav سرو و قیمت تابلو اختلاف خنده داری پیدا کرده بود و تو مایه های منفی 6 و 7 رفته بود و نزدیک 10% پایینتر از ارزش ذاتی اش. منم گرفتم و خوشبختانه تو بازارهای صعودی مثل 2 روز کاری اخیر صندوق ها تا +10 درصد هم میدن (مثل دارا، سرو، ارزش، آگاس و...). البته دوشنبه ردش میکنم چون قصدم نوسان گیری بوده و نمیخوام نگهش دارم و اکثر صندوق ها هم به واسطه 2 روز مثبت اخیر رفتن بالای nav. نوسان گیری ریسکی هم هست. همین کار رو همزمان روی آتیمس هم انجام دادم ولی مثل سرو حال نداد. به هر حال از این بعد کمین میشینم تو بازارهای نزولی که روی صندوق ها نوسان بگیرم.

بالا