آریا امروز هم خوب بود با دید بلند مدت .
نظر شخصیمه و توصیه به خرید ، فروش یا نگهداری نیست ! قدرت خریدارها هم به شدت بالا بود
اردرهای کم حجم و اگه مقدارشون یک اندازه و مشکوک و رند باشه برای جهت دادن به سهم استفاده میشه . تا اونجایی که میدونم ...
دیروز گفتم ، فردا و پس فردا بازار منفیه !
سهم با ارزشتون رو اگه با دید بلند مدت خریده بودید نفروشید ایناها :
روند بلند مدتی سهام ، کاملا منطبق بر ارزش واقعی شرکت هستش یعنی همون تحلیل بنیادی
روند کوتاه مدت هم منطبق بر احساسات سرمایه گذارها و همینطور سیکل همیشگی اخبار خوب و بد ، اطلاعیه های خوب و بد و ... که پایه و اساس تحلیل تکنیکال هستش . در کنار تحلیل تکنیکال باید اخبار و حواشی بازار و سهم ها هم دنبال کردن که اثرات کوتاه مدتی رو باهاش ارتباط بهتری برقرار بکنی
اصلا خطوط حمایتی و مقاومتی از کجا میاد ؟ اونا فقط یه خط هستن ! یه خط از همه معتبر تره که بر اساس رشد ارزش واقعی شرکت و منطبق بر تحلیل بنیادیه ولی بقیه خط ها صرفا حس و حال و خواست عموم مردمه !
مثلا همون امین ! چرا خریدم ؟ چون یه الگو رو در حال تکمیل کردنشه ! خوب الگو وحی شده ؟ نه ! چون بقیه هم میدونن الگو چیه و منم میدونم که اونا میدونن ، پس به وقتش بقیه هم شناسایی میکنن !
یا چرا قهکمت رو اضافه کردم ؟ کف کانالش بود ، بقیه هم شناسایی میکنن و حجم بالا میره و تمام ! دلایل دیگه هم داشت من صرفا یکیشو گفتم
این تحلیل تکنیکال بر اساس حس و حال ماست
فیبو از کجا میاد ؟
1-1-2-3-5-8-13-21-34-55-89-144-233-377-610-987-...
هر کدوم رو هم به هم تقسیم بکن = 1.618181818 ، این عدد جلوتر به ۱٫۶۱۸۰۳۳۹۸۸۷۴۹۸۹۵ میل میکنه یعنی 1.618
به این " فی " میگیم . عدد قشنگه ! چرا قشنگه ؟ چون این نیست تو ساخت جهان استفاده شده و چون با ذاتمون پیوند خورده بهش حس خوبی داریم و ناخوداگاه از اون خوشمون میاد
بالا پایین شدن های بازار هم همیشه بر اساس حس و حال هستش یه جاهایی حوادث و اخبار و اتفاقات به اون چیره میشه و روند رو تغییر میده بعضی وقت ها هم حوادث و اتفاقات بر اساس نمودارها به وجود میان !
مثلا دلایل واسه منفی شدن امروز اینا بود :
1 - بعضیا به سر به سری رسیدن روی یک سری سهم ها و میفروشن
2 - بعضیا به خاطر ماشه خارج میشن
3 - بعضیا به خاطر پالایش و وسپهر میفروشن
4 - بعضیا هم خود به خود ذهنشون به سود کم قانع شده و بعد از سود میفروشن
این حس و حال جمعی بازاره و قطعا اگه کسی به این چیزا هم اعتقاد نداشته باشه ولی بخواد کوتاه مدتی معامله بکنه یا نقطه ورود شناسایی بکنه ، خود به خود این اتفاق میوفته
از طرف دیگه توی سهم های متوسط و کوچیک بازار ، بازیگرها سهم ها رو به مسیر اصلیشون هدایت میکنن و این هدایت روی شاخص هم اثرات خودش رو میزاره
فیروزه رو دارم . یه بخش کوچیکی از سرمایم رو بهش اختصاص دادم . یه معجون از شرکت های بزرگه که به وقتش تغییر میکنن ، هزینه های مدیریتی صندوق هم پایینه
نمودار تعدیل شده رو بیارید که توش افزایش سرمایه ها و سود های نقدی پرداختی رو هم اعمال کرده باشن . نمودارش اینه :
اون 4 تا خط رو انداختم که ببینی به چه خطوطی واکنش داده از شهریور 1386 تا شهریور 1399 بعد از 13 سال رشد میانگین سالیانه 51% داشته که 20% بیشتر از تورمه قیمت دلار سال 86 رو 750 تومن بگیر . امسال رو هم 26 تومن یعنی دلار میانگین سالی 31% رشد داشته
حالا اگه بگیم تا 1900 پایین بیاد چی میشه ؟ میانگین سالی 41% رشد داشته بازم از 31% بیشته !
حالا فرض کن تا 700 بیاد چی میشه ؟ میانگین 31% رشد داشته تااااااازه بعد از ریزش و نابودی سهم ، با دلار برابری میکنه

برای اینکه از 6000 تا 700 ریال ریزش بکنه باید 88% ریزش بکنه ! یعنی 100 میلیون تومنت 12 میلیون تومن بشه ....
این نوسانات روزانه جزء کوچیکی از یه نمودار بزرگه
مشاهده پیوست 1198727