این عکس رو ببین . اولی تلیسه هستش که توی اون کادر سبز فروختمش بعد از یه سود عالی و بعدش 55% ریخت و همچنان ادامه دار خواهد بود ! به جاش زفکا خریدم که الان سر به سرم ! این که میگم فروختم و خریدم پشت سر تحلیل بوده و بقیه شرکا هم همین کاری رو که گفته بودم با بنده کردن
مشاهده پیوست 1198914
توی خود پی تی کاملا مستند اواسط تیر بود فکر کنم گفتم تلیسه رو داشتم و توی این مدت فروخته بودم و به جاش زفکا خریدم
نمونه این مورد زیاد بود . شرکت های فولادی ای که فروختم . تغییراتی که توی سبدم دادم . جابجایی هایی که کرد . غمهرایی که فروختم و ...
همون اوایل تا اواسط تیر بود که میگفتم شرکت ها حباب دارن و باید اصلاح بخورن و یدونه عکس ساده از شاخص دادم گفتم خیلی بالا رفته . یه هویجم انداختم روش گفتم تا دسته هویج پایین میاد . یادته ؟
همونجاها بود گفتم 20% سبدم رو نقد کردم . بقیه سهم هایی هم که فروخته بودم رو همینطوری پشت سر هم تبدیل به صندوق های درآمد ثابت کردم . یادته اینارو میگفتم ؟
بعد عصبانی بودم از دست دولت گفتم چرا دولت چشمشو روی بورس بسته و سهم ها بدون هیچ دلیلی رشد میکنن و تا زمانی که این وضعیت باشه من دیگه نمیخرم ! یادته ؟
بعد گفتم تا اطلاع ثانوی بنده خریدی ندارم و فعالیت معاملاتی نمیکنم تا زمانی که بازار اصلاح بخوره و قیمت ها معقول بشن و فعلا اون نقدینگی رو هم تبدیل به صندوق درآمد ثابت تبدیل میکنم و فعلا نوسان گیری میکنم ! اینم یادته ؟
بعد گذشت و چندتا تحلیل از سهم هایی دادم و گفتم پایین میان ! پایین اومدن ، سپ ، پرداخت ، مبین و .... یادته ؟
یه غول کشیدم یادته ؟ گفتم بدترین سناریو اینه تا تابستون یا پاییز سال بعد وضعیت همینه ، یادته ؟
به روش های مختلف به شوخی و پشت پرده میگفتم ، آقا بازار اصلاح داره .
@Captive جان هم میگفت کانال و پیج هایی از نظر من معتبر هستن که قبل از اصلاح بگن بازار میخواد ریزش بکنه !
بعد از همه این اتفاقات من اخیرا صحبت از ارزندگی سهم ها میکنم !
یادتونه چند ماه قبل میگفتم صندوقای درآمد ثابت زیر NAV معامله میشن و خریدای سنگینی صورت میگیره ؟ من پارند رو اینجا معرفی کردم به عنوان یکی از صندوقای درآمد ثابت فکر کنم 6 یا 7 درصد اینطورا بود یادم نیست ، زیر NAV خریدم ! اونم صندوق درآمد ثابت و چند روز بعدش سود بالایی به حسابم واریز شد ! بعد با همین صندوقای درآمد ثابت هم دوباره معامله کردم
خلاصه که وقتی ریزش یهویی شروع شد من ضرر کل سبدم به 10% هم نمیرسید . اون ضررهایی هم که میکردم با آگاهی بود ...
یعنی زفکا رو خریدم گفتم طلاست ولی گفتم این سهم پتانسیل چقدر کاهش رو داره ! گفتم تا زیر 50000 هم میتونه بیاد ! پلکانی قبلش ورود کرده بودم هم زمان با فروش پله پله تلیسه و از این ور زفکا میخریدم . بعد از اونور هم روی روند نزولی روی ناحیه های مطلوبم میخریدم
همه اینا بر اساس تحلیل بنیادی و تکنیکالی هستش . همونی که دوستان همیشه میگن بازار تحلیل پذیر نیست ! از نظر من بازار تحلیل پذیره ...
قبل از اصلاح فولاد یادتون چند نفر فولاد داشتن و گفتم از نظر من و از نظر تحلیل نزولیه ولی شاید بازار بی منطق رشد بکنه ! که طبق تحلیل پیش رفت !
من نمیتونستم خیلی با وضوح توی تیر ماه بگم سهم ها حبابی هستن . قبل هم میگفتم ، محکوم به سم پاشی میشدم !
کــــــــــــــــــــــــــــــــــــل این نظراتی که میدادم و معاملاتی که انجام دادم فـــــــــــــــــــــــــــــــقط بر پایه تحلیل بنیادی و تکنیکال بود . نه رانتی ، نه ارتباط با کارگزاری ، نه ارتباط با بازیگرهای بزرگ بازار
فقط تخصص و تجربه در حد خودم یعنی همون 7 سالی که گفتم !
اگه مشکل گاو کله قنده ، که بیا با بچه ها شبونه میزنیم به دل جاده ، اونجا یدونه گاو میندازیم پشت یه نیسان دز*دی ، . نگهبان شرکت ته تهش یدونه اس*پ*ری یا بات*وم داشته باشه . بعد میریم یه جای خوب گاوو میزنیم زمین ، کبابش میکنیم
در مورد اپل یادم رفت بگم . پرسیده بودید اپل چه مشکلی داره ؟ ببینید دوست عزیز ، اپل هم مثل هر شرکتی میتونه حباب داشته باشه . من تیر ماه وقتی از حباب صحبت میکردم بهم فحش میدادن ! الان اون حبابا تخلیه شده باز فحش میدن !
پس بهترین شرکت دنیا میتونه اصلاح داشته باشه و از ارزش های شرکت کم نمیکنه . شرکت خوب مسیر خودش رو میره سهامدارا هم با توجه به مسیر شرکت ارزش واقعی شرکت رو کشف میکنن
خوب شما نظرتون اینه سرمایه گذاری سنتی رو قبول دارید . یکی مثل من یا بعضی از دوستان همین سبک سرمایه گذاری رو قبول دارن و تا الان هم بنده به شخصه فوق العاده از بازار راضی بودم . نطقه ورود غلط میتونه تا دو یا سه سال متوالی به یه نفر ضرر برسونه و زمان نیاز داشته باشه تا سر به سر بشن ! اگه نفروشن !
شناسایی کف و سقف ها رو هیچ انسانی روی کره زمین نمیتونه دقیق بگه ، اگه بگه دروغ گو هستش ! ما فقط میتونیم ارزندگی یه سهام رو حساب بکنیم و بر اساس اون با توجه به تکنیکالی و شرایط کلی بازار وارد یا خارج بشیم
حرفای وارن بافتی توی اینستا یا پیج ها و سایت ها پیدا نمیشه خیالت راحت باشه . اونا همین یه ساله بزرگ شدن !
به غیر از چندتاشون مثل آقای خانپایه که چند ساله فعالن
در مورد مسئولیت شرکت ! ببینید شرکت مسئولیتی در غبال سرمایه گذاری نداره ... همونطوری که شما شراکت سنتی میکنی و هیچ تضمینی برای سود و ضرر شما نیست ، سهامداری تو بورس هم همینه و هیچ تضمینی برای اون وجود نداره . با قطع شدن برق هم شرک فعالیت خودش رو ادامه میده . اصلا شرکت میتونه نمادش بسته بشه و یک سال دیگه باز بکنه ! وقتی باز بشه اگه شرکت ارزنده باشه آنچنان سود های شارپی ای میده که 6 تا شاخ رو سر آدما سبز میشه .
بعد همون سنتی هم یه سری داستانا داره . الان من توی کارای دیگه هم با شرکا تامین سرمایه کردیم . از کافه بگیر تا دلالی میوه و خرید و فروش خودرو و ... ولی اونا صرفا بر اساس ترسشون از ما ، مراقب تعهداتشون هستن و میدونن اگه خدای نکرده اشتباهی بکنن ، یه بلایی سرشون میارم که مرگ آرزوشون باشه
قطعا یه آدم عادی نمیتونه مثل ما مراقب سرمایه گذاری به روش سنتیش باشه ولی با این وجود سرمایه گذاری تو بورس برام به شدت
این بهونه ها برای مردم عادیه که دولت به تعداد زیادی به بازار واردشون کرده
نمیتونن بگن تو نقطه بدی وارد شدید . واسه همین با چرخه های امید و نا امیدی میخوان آرومشون بکنن
سال 92 که بازار اصلاح خورد خیییییلی کم در موردش صحبت میکردن . قبلش هم همینطوری بوده . سال 88 سال 84 هم همین مدلی بوده . کسی اهمیت نمیداد ولی بازار همیشه مسیر خودش رو میره . اصلاح قیمتی یا زمانی و رسیدن به قیمت های واقعی و بعد رشد منطقی
کسی که به پولسازی اهمیت بده اصلا علاقه ای به معروفیت و رسانه ای شدن نداره . رسانه ای شدن کار رو خراب میکنه . مثل این یک ساله که کاسبی ما تبدیل به تیتر اخبار شده ....
اینقدر رسانه ایش کردن که هر آدمی از بچه های دبیرستانی بگیر تا پیرمرد 70 ساله در مورد بورس صحبت میکنن . تیکه میندازن . مسخره میکنن و ... ! کسایی که اصلا نمیدونن سهام چیه !
اونم از یک ساله گذشته که همه شکارچی شده بودن
الانم همه منتقد و کوبنده بورس شدن
شما یادت باشه سهم ها مسیر خودشون رو میرن ، اگه سهم خوب داری ، باهاش بمون نگران نباش . سهم حبابی فروشش منطقیه
نوسانگیری و روزانه یا با دید کوتاه مدت هم منطقیه
بعضیا فقط کارشون ناامید کردنه !! اون مدل آدما هیچوقت موفق نمیشن . اونایی که جـــــــــــــــــنم پول درووردن رو دارن موفق میشن
تصمیم درست ، تخصص و تجربه باید کنارش یه چیزی باشه به اسم جنم ! جیییییگگگگگگگرررر
شاید 0.001% جمعیت از راه رانت و فساد پولدار شده باشن ولی 2% منهای این رقم به خاطر جیگر و جنمشونه !
هر کسی جنم و جیگر رو نداره . اونایی که دارن یکی دوروزه هم به ثروت نرسیدن . یه مسیر چند ده ساله داره ....
به شخصه کارایی که کردم ، آدم عادی که عقل تو سرش باشه نمیکنه
دیوونگی همیشه نتیجه میده
آ قربونت برم من ...
این صحبت ها هم جنم میخواااداااا
من هرجایی اردیبهشت و تیر میگفتم قیمتای بازار منطقی نیست ، فحش میدادن ! اون موقع به خاطر دید به شدت مثبت به بازار بود
الان میشه گفت شرکت های زیادی به ارزش واقعیشون رسیدن و قیمت هاشون منطقیه . الانم اونایی که به شدت دیدشون منفیه قطعا تو دلشون فحش میدن !
یه سری شرکتا هم همچنان به شدت حبابی هستن ! الان من بگم اصلاحشون یکی دو سال ادامه داره باور نمیکنن ! اون عکس غول ، عکس تحلیل هویجی شاخص ، من یه جوری نظر میدم که هم خنده دار باشه هم نترسونه !
لوگوی شرکت سابقم یا شرکت فعلی هر جفتش طراحی خودمه . توی اون لوگو هر قسمتش یه معنی داره . از تعداد پَر های دور خورشید بگیر تا فرم کلی لوگو و تعداد کلمات
مثلا عکس یه هویج روی شاخص نمیترسونه یا یه غولی که بای بای میکنه ....
واسه همین میگم هر سهمی مسیر خودش رو میره . طی 2 سال آینده هر سهمی مسیر خودش رو میره و همه چیز بر اساس منطق و تحلیل جلو میره . یک سال گذشته دقیقا بازار بدون دلیل رشد کرد
تنها چیزی که میتونه برای سهم ها رشد شارپی به وجود بیاره افزایش شدید قیمت دلاره ! اگه بالای 30 بره و مجدد مردم احساس بکنن قیمت های 40 ، 50 هم دور از دسترس نباشه . در غیر اینصورت اگه دلار بخواد توی این رنج بازی بکنه حالا 20% بیشتر 20% کمتر ، وضعیت توی بدترین سناریو که گفته بودم تا تابستون یا پاییز سال بعد میتونه طول بکشه و اصلا چیز عجیبی نیست
ما اصلا نیاز به حمایت دولت نداریم ! دولت کارش با بورس تموم شد و مثل طبیعت گردایی که وقتی تفریحشون رو میکنن آشغالشون رو تو طبیعت میریزن ، دولت هم سهماشو باد کرد ، فروخت و الان احتمالا دیگه نیازی نداشته باشه !
اما از الان به بعدش هم بدون اینکه به دولت نیازی داشته باشیم بازار خودش به تعادل میرسه . هرجایی منفعت باشه خود به خود حمایت صورت میگیره ...
این پروسه هم طولانیه . توی این پروسه طولانی واس سرگرم بودم هم ، معاملات کوچولویی میکنیم که هم سود ببریم هم سرگرم بشیم . اونایی هم که کارشون رو دارن باید بیخیال بشن و برن تا 2 سال دیگه