دوستان نظرتون راجب شاخص چیه ؟
نظر بنده اینه که شاخص یکم رنج میشه و یه اصلاحی هم داریم
یه افت یه رشد معمولی
بهمن ماه دوباره صعود داریم
ولی فکر اینکه شاخص 2100واحد بزنه خیلی سخته

بحث اعتمادیه که از دست رفت و 2روزه برنمیگرده

بحث خروج پولهای کلانیه که رفت و تا الان 10 درصدش بزور وارد بازار شده
خیلییییی پول باید وارد بازار بشه
از خیلیییی هم خیلیییی تر
این یک #نظر_شخصی
@s.david.s
@GamesWorld
@gheysar.
@AbolTheRocker
@091209130914
@D34tH
@peyman5534
و بزرگوارن دیگه . . .
بنظرم یه تاپیک جدا هم میشه برای شاخص کل و شاخص گروهها ایجاد کرد نظرتون !>؟!
@Hamid2day /
@FX.HOSSEINY /
@saeed_taj
در مورد شاخص ، از نظر تکنیکال میشه نظر داد که من زیاد وارد نیستم و امیدوارم دوستان تکنیکال در این فروم فعال تر عمل کنند .
اما از نظر بنیادی ( عوامل اقتصادی و ... ) ؛ اول بگم که از واژه شاخص استفاده نمیکنم در این مطلب . چون خیلی از کارشناسان اعتقاد دارند شاخص کل در کشور ما نشاندهنده وضعیت کلی بازار نیست . پس من در مورد وضعیت کلی بازار صحبت میکنم .
وقتی در مورد کلیت بازار حرف میزنیم باید عواملی رو بررسی کنیم که همه بازار رو به میزان قابل توجهی تحت تاثیر قرار میدن . پس عواملی که روی بخشی از بازار تاثیر دارن و عواملی که روی همه بازار اثر دارن ولی اثر خیلی کوچکی دارن رو میزاریم کنار .
چه عواملی باعث افزایش یا کاهش قیمت سهام ( کلیت بازار ) میشن :
یکی میزان بازدهی در بازار های موازی هست ( سود بانکی ، مسکن ، خودرو ، طلا و ... ) : با شناختی که از آقای همتی دارم و عملکردی که ازش دیدم اجازه نمیده که سود بانکی یکشبه افزایش یا کاهش شدید داشته باشه . توی بازار های دیگه هم بعید میدونم تا یکسال آینده خبری باشه و نهایتا یه رشد یا افت 20% خواهند داشت . این موضوع میتونست به نفع بورس باشه اما موضوع اینه که کلیت بورس هم پی بر ای بالایی داره و معلوم نیست تا سال دیگه بتونه بیش از 30% رشد کنه و با توجه به ریسک های بورس احتمالا بازار های موازی اثر خیلی زیادی روی بورس نخواهند داشت .
عامل بعدی میزان بازدهی در خود شرکتهای بورسی هست . سود شرکتهای بورسی در ایران از دو راه عمده زیاد میشه . یکی " افزایش مقدار فروش ( از طریق طرحهای توسعه و بازار های جدید و ... ) }" و یکی " از طریق افزایش مبلغ فروش ( بخاطر تورم و قیمت دلار و ... ) "
با این گاردی که غربیها گرفتند و وضعیت آشفته ی داخلی بعید میدونم که بازارهای جهانی به این زودیها و به راحتی به روی شرکتها باز بشه مگر اینکه حکومت یک آس رو کنه . در مورد قیمت دلار هم ایده ای ندارم که افزایش خواهد داشت یا نه . اما نظر شخصی من اینه که کلیت بازار با دلار خیلی بالاتر از قیمتهای فعلی ارزش گذاری شده و رشد دلار پیشخور شده شاید هم بازار انتظار افزایش دلار رو داره . اما بنظرم در صورت رسیدن و تثبیت دلار بین 20 تا 22 شاخص میتونه یه سر به زیر یک میلیون هم بزنه .
بطور خلاصه بنظر من رفع تحریمها و کاهش دلار هم در صورت برگزاری یک انتخابات آزاد و با حضور حداکثری مردم در تیر ماه آینده امکان پذیر هست . و باید هر دو شرط وجود داشته داشته باشه . چون الان شرایط جامعه طوری هست که حتی با وجود یک انتخاباتی که نامزد های شاخص جناح های مختلف در اون تائید صلاحیت بشن شاید باز هم مردم نخوان در انتخابات شرکت کنند .
موضوع بعدی میزان خروج پول از بورس یا میزان ورود پولهای تازه هست . پول تازه ی قابل توجه که بعیده وارد بشه . اما خروج پول متاسفانه امکان پذیر هست . شرکتهای استانی سهام عدالت نصفشون قابل معامله شدن و باقی هم به مرور میشن . و اینها تقریبا صد درصدشون میتونند فروشنده باشند چون سهامدار عمده ندارن و همه سهامشون دست مردم هست . و کم کم مطلع میشن و این عرضه ها بصورت یک چشمه ی کوچک بطور مستمر فعالیت خواهد داشت . از طرفی بخاطر وضعیت هیجانی بورس و صف فروش ها و صف خرید های متوالی ، حجم معاملات بالا رفته و یک درصد کارمزد معاملات ( مالیات و سهم سازمان بورس و کارگزاری ها و ... ) پولی هست که به بازار بر نمیگرده و طبق محاسبه من از الان تا پایان سال رقمی بین 5 تا 10 هزار میلیارد تومن میشه . عرضه اولیه بوعلی حدود 1700 میلیارد تومن پول خارج میکنه . و طبق رسم هر سال آخر سال بعضی حقوقی ها عرضه کننده سهام خواهند بود .
یک عامل مهم دیگه بودجه 1400 هست که هنوز قطعی نیست و احتمالا مجلس کلی تغییرش میده و درباره این عامل الان نظری ندارم .
بنابراین تا یکسال آینده رشد شدید برای کلیت بازار متصور نیستم . مگر اینکه یک اتفاق عجیب بیفته مثلا سود بانکی بیاد روی 10% یا دلار بره بالای 30 و ...
خوشحال میشم همه دوستان نظرات من رو نقد کنند و اگر عامل مهمی از قلم افتاده و یا اگر بنظرشون جائی رو اشتباه گفتم ، حتما بیان کنند تا بتونیم با هم به یک نتیجه ی قابل اتکا در مورد وضعیت بازار برسیم .