• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

تاپیک مخصوص مقالات نجوم و ستاره شناسی و مفاهیم

NEONAZ

Registered User
لایک‌ها
8
من موفق شدم بچه ها از ماه گرفتگی 2 شب پیش تو دشت مشاء رصد به عمل بیارم

جاتون سبز ، یه دشت صاف و بدون ابر در دامنه های کوه البرز و قله دماوند و یه آسمان پر از شهاب سنگ:)

عکس گرفتم ولی نمیدونم خوب شده یا نه نگاه میکنم اگر میزون بود میزارم:rolleyes:

بذار. هر طوری که شده باشه مهم نیست مهم اینه که گرفتی.
بذار مستفیز(اگه درست نوشته باشم) بشیم

dedboy

Registered User
لایک‌ها
102
فرانکشتاین جان عکساتو اگر تونستی بزار ببینیم .
من خودمم اون شب با دوربین دوچشمی و چشم غیر مسلح ماه هر چند دقیقه یکبار میدیدم . خیلی جالب بود .
سیمور جان شما تو نیروی انتظامی کار میکنید ؟

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
فرانکشتاین جان عکساتو اگر تونستی بزار ببینیم .
من خودمم اون شب با دوربین دوچشمی و چشم غیر مسلح ماه هر چند دقیقه یکبار میدیدم . خیلی جالب بود .
سیمور جان شما تو نیروی انتظامی کار میکنید ؟
نه - سرباز هستم ...
fly.gif

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
نمی دونم این عکس رو دیدید یا نه ؟ ... (ضمیمه هم کردم)

attachment.php

این عکس رو گاهی برای اثبات وجود شق القمر استفاده می کنن (مثلا اینجا)... یه شکاف طولانی روی ماه هستش ... آیا می تونه همون معجزه ای باشه که به پیامبر اسلام نسبت میدن ؟ ...

به این خطوط اصطلاحا میگن lunar rilles (دره های باریک سطح ماه) ... معمولا صدها km طول دارن و ضمنا فقط روی ماه دیده نشدن و مثلا شکل های مشابه شون روی زهره و مریخ و چندتا از قمرها هم بوده ... اینی که دوستان گذاشتن هم یکی از معروفترین هاس به نام : Rima Hyginus

در مورد اینکه چطور شکل گرفتن ، هنوز نظریه قطعی نداریم ؛ اما چندتا تئوری هست (بجز شق القمر) ... یکی اش اینه که بقایای رودخانه هایی بودن که لاوا درش جریان داشته و یکی دیگه هم میگه مربوط میشه به فرورفتگی پوسته زمین بر اثر هم مرز شدن دو فلات (graben) ...

ضمنا در نظر بگیرید که اصلا این دره ها یه حالت کمربندی ندارن (که بگیم بر اثر شق القمر بوده)؛ بلکه در سراسر ماه پخش هستن ...مثلا یه عکس دیگه هم ضمیمه کردم ؛ چک کنید .

بهرحال دوستی در فوروم دیگه اینو مطرح کرد و بنده هم این پست رو زدم در جواب ... گفتم اینجا هم ذکر کنم ... مخلص کلام اینکه ما خودمون به دین معتقد هستیم ؛ اما دلیل نمیشه هر چیزی رو به اسم دین باور کنیم ...

فایل های ضمیمه

• vymscn.jpg
    vymscn.jpg
    350.4 KB · نمایش ها: 44
  • Rilles4.jpg
    Rilles4.jpg
    59.7 KB · نمایش ها: 6

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
عالی بود . ممنون از مطلب خوبت .
میشه در مورد لاوا هم توضیح بدی ؟ من نمیدونم چیه .
لاوا (Lava) همون مواد مذاب آتش فشانی هستش ... یعنی یه تئوری اینه که بقایای کانال/رودخانه ای هستش که بر اثر فوران گدازه ها بوجود آمده ..

dedboy

Registered User
لایک‌ها
102
ممنون سیمور جان . انگار غیر از من و شما کسی به این تاپیک سر نمیزنه .
شما اطلاعاتت خوبه . منم از فرصت استفاده میکنم و سوالاتم را میپرسم .
شما میدونی چه نظریه هایی در مورد منشا آبهای روی زمین وجود داره ؟
من یکیشو شنیدم که این آبها ازتکه های بزرگ یخ که در فضا بودند و به زمین برخورد کردند به وجود آمدند.
اما اینکه این یخ ها از کجا اومده و چرا در کرات دیگر آب نیست را نمیدونم .

Muhammadinfo

کاربر فعال علم و دانش
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
72
اولا هنوز معلوم نیست که در کرات دیگر آب هست یا نه که البته تو مریخ پیدا شد.
به هر حال آب هم طبق فرمول شیمیایی که داره به خیلی عوامل نیاز داره تا تولید بشه و من شخصا با اون نظریه برخورد و آب مخالفم.
مبدا آب را خود زمین میدونم.
در مورد اون کاری که میخواند برای اتمسفر مریخ بکنند برای گرم شدنش اطلاعی نداری؟
میخواند با آزاد کردن دی اکسید کربن همچین کاری بکنند و احتمال میدهند که تا 100 سال دیگه دماش باعث وجود هوای قابل استنشاق میشه.

dedboy

Registered User
لایک‌ها
102
اولا هنوز معلوم نیست که در کرات دیگر آب هست یا نه که البته تو مریخ پیدا شد.
به هر حال آب هم طبق فرمول شیمیایی که داره به خیلی عوامل نیاز داره تا تولید بشه و من شخصا با اون نظریه برخورد و آب مخالفم.
مبدا آب را خود زمین میدونم.
در مورد اون کاری که میخواند برای اتمسفر مریخ بکنند برای گرم شدنش اطلاعی نداری؟
میخواند با آزاد کردن دی اکسید کربن همچین کاری بکنند و احتمال میدهند که تا 100 سال دیگه دماش باعث وجود هوای قابل استنشاق میشه.

این قضیه مریخ رو من در یک برنامه تلویزیونی دیدم ایده خیلی جالبی به نظر میرسه ولی بعیده به این راحتی بشه از مریخ یک زمین دیگه ساخت .

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
به نقل از dedboy :
شما میدونی چه نظریه هایی در مورد منشا آبهای روی زمین وجود داره ؟
من یکیشو شنیدم که این آبها ازتکه های بزرگ یخ که در فضا بودند و به زمین برخورد کردند به وجود آمدند.
اما اینکه این یخ ها از کجا اومده و چرا در کرات دیگر آب نیست را نمیدونم .
حالا البته با تاخیر بسیار زیاد عرض می کنم .. شرمنده :

+ بعد از یه مدتی کره زمین شروع کرده به سرد شدن و گازهای فرار موجود در جو هم به همین ترتیب ، متراکم تر / باثبات تر شدن و آب رو بوجود آورده ان ...

+ همون نظریه معروف برخورد شهاب سنگ .. توجیه اش هم اینه که چون نسبت بین ایزوتوپ های هیدروژن توی شهاب سنگ ها شبیه نسبتش در آب دریاهای زمینه ..

+ نشت تدریجی آب از مواد معدنی حاوی اب روی کره زمین ..

+ بر اثر تابش واکنش ها/تجزیه های شیمیایی در مواد روی کره زمین اتفاق افتاده و آب بوجود آمده .. // یه جور تعریق ناشی از فوتوسنتز ...

(من از همون نظریه اول خوشم میاد ... دانشمندای ژاپنی هم جدیدن یه نظریه مشابهی دادن .. که لایه غلیظ هیدروژن موجود در جو زمین با اکسیدهای موجود در پوسته زمین واکنش نشون دادن و این حجم عظیم آب حاصل شده)

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
سوال بسیار جالب و سختی رو دوستی مطرح کرد جای دیگه ، فکر کنم 2-3 روز من داشتم با این سوال ور می رفتم(بی اغراق) تا به نتیجه رسیدم ؛ که خیلی هم چسبید
bokmal.gif
...

سوال : آیا ممکنه BC (تصحیح تابش سنجی) بزرگتر از صفر باشه ؟ چطوری ؟

*حالا من جای دیگه یه سری توضیح دادم و معما حل شده به نوعی .. خواستم ببینم کسی علاقه مند یا مسلط به مبحث هست یا نه ؟ (بهرحال توضیح میدم البته)

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
ملاقات پاپ بندیکت و استیفن هاوکینگ در واتیکان
whistle.gif
... در حاشیه سمیناری به نام "نظریات علمی در زمینه تکامل جهان و حیات" در واتیکان ...

هاوکینگ گفته که "بطور کلی چندان مذهبی نیستم ... من معتقدم که کائنات براساس قوانین علمی نظم یافته اند " ... و اینکه :" شاید خدا این قوانین رو برپا کرده ، اما (حتی اگه اینطوری باشه ، معتقدم که) خدا سعی می کنه این قوانین برقرار بمونن و در اونها دخل و تصرف نمی کنه" ..
169.gif

attachment.php

پاپ هم در مورد عدم تناقض دین و علم و اینا حرف زده ...

هاوکینگ جزو سخنرانان این سیمنار هم هست و با موضوع "منشاء جهان" صحبت می کنه ...

فایل های ضمیمه

• 2008_10_31t141054_450x340_us_pope_hawking.jpg
    2008_10_31t141054_450x340_us_pope_hawking.jpg
    26.4 KB · نمایش ها: 99
  • r1025343356.jpg
    r1025343356.jpg
    22.4 KB · نمایش ها: 3

omath

Registered User
لایک‌ها
1
ملاقات پاپ بندیکت و استیفن هاوکینگ در واتیکان
whistle.gif
... در حاشیه سمیناری به نام "نظریات علمی در زمینه تکامل جهان و حیات" در واتیکان ...

هاوکینگ گفته که "بطور کلی چندان مذهبی نیستم ... من معتقدم که کائنات براساس قوانین علمی نظم یافته اند " ... و اینکه :" شاید خدا این قوانین رو برپا کرده ، اما (حتی اگه اینطوری باشه ، معتقدم که) خدا سعی می کنه این قوانین برقرار بمونن و در اونها دخل و تصرف نمی کنه" ..
169.gif

attachment.php

پاپ هم در مورد عدم تناقض دین و علم و اینا حرف زده ...

هاوکینگ جزو سخنرانان این سیمنار هم هست و با موضوع "منشاء جهان" صحبت می کنه ...

يه چند بار ديگه هم با هم بحث كرده بودن و هاوكينگ خيلي مخصوصا با پاپ قبليه مشكل داشت. كلا مثل اكثريت فيزيكدانها مذهبي نيست. يه عده ميگن atheist اما به نظر من سعي ميكنه atheist نباشه. يه جورايي من طبق نظريات مذهبي‌ش agnostic فرضش مي‌كنم هرچند از نظرم اين فرقه‌ي مذهبي نيست! يه جورايي بايد يه لقبو راحت بهش داد و اونم irreligious هست.
پ‌ن: محمد جان! اينجا مشكلي نداره يه كم بحث مذهبي صورت بگيره يا اينكه مذهب از همون نبايدهاست؟(چون چند وقت پيش توي باشگاه دانش‌پژوهان اين اجازه را از ما منع كردند كه از حد ديني تجاوز كنيم)

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
يه چند بار ديگه هم با هم بحث كرده بودن و هاوكينگ خيلي مخصوصا با پاپ قبليه مشكل داشت. كلا مثل اكثريت فيزيكدانها مذهبي نيست. يه عده ميگن atheist اما به نظر من سعي ميكنه atheist نباشه. يه جورايي من طبق نظريات مذهبي‌ش agnostic فرضش مي‌كنم هرچند از نظرم اين فرقه‌ي مذهبي نيست! يه جورايي بايد يه لقبو راحت بهش داد و اونم irreligious هست.
پ‌ن: محمد جان! اينجا مشكلي نداره يه كم بحث مذهبي صورت بگيره يا اينكه مذهب از همون نبايدهاست؟(چون چند وقت پيش توي باشگاه دانش‌پژوهان اين اجازه را از ما منع كردند كه از حد ديني تجاوز كنيم)
نظر مذهبی ایراد نداره : یه پست زده بشه و بقیه هم بخونن و خلاص ... اما بحث نه ؛ شرمنده .

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
...

سوال : آیا ممکنه BC (تصحیح تابش سنجی) بزرگتر از صفر باشه ؟ چطوری ؟

...)

تا اونجایی که من می دونم , این تصحیح اختلاف بین قدر تابشی سنجی با قدر مرئیه ... که همیشه منفیه , چون قدر مرئی فقط تابش ها و روشنایی های محدوده ی طول موج های مرئی رو شامل می شه , در حالی که قدر تابش سنجی , روشنایی یا شار در تمام طول موج ها رو در بر می گیره ...

حالا چه موقع صفره ؟ :confused: ... فکر می کنم زمانی که ستاره , فقط در طول موج های مرئی تابش داشته باشه , یا , هر چه که تابش در محدوده ی طول موج های مرئیش بیشتر باشه , این تصحیح به صفر نزدیک تر می شه , که این طول موج ها هم به دمای ستاره بستگی دارن ( همون قضیه ی نمودار پلانک و تابش جسم سیاه هم اینجا مصداق داره ) ...
تمام جدول ها هم این مقدار رو منفی و یا نزدیک به صفر ( ستاره های با کلاس طیفی F5 که مقدار تصحیح تابش نسجی -0.04 )
....

در مورد مثبت بودنش چیزی به ذهنم نمی رسه , ...

احتمالا اون ستاره تقلبی کرده و از نور مهتابی استفاده کرده ...:D

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
لبخند آسمانها به زمین

قضیه مال 10 روز پیشه ، ولی ارزشش رو داره :

پدیده نجومی نادری بود که ماه و مشتری و زهره ، در قالب یه مثلث یه صورتک خندان درست کرده بودند ... در همه جای دنیا هم قابل دیدن بود ... به این ترتیب که مردم آسیا یه صورتک خندان می دیدند و مردم امریکای شمالی یه صورتک اخمو !! ...

attachment.php

ماه ، زهره و مشتری اش (ببخشید !! ... مشتری!) به ترتیب سه جسم نورانی آسمان شب هستند ... دفعه بعد که اتفاق مشابهی میفته 2012 ه ظاهرا ...

عکسای مردمی در بی.بی.سی ؛ با تنوع آرایش این سه تا : اینجا

فایل های ضمیمه

• capt.b71d3c12906740f28f26d3409096ae35.philippines_moon_and_planets_xbm101.jpg
    capt.b71d3c12906740f28f26d3409096ae35.philippines_moon_and_planets_xbm101.jpg
    3.8 KB · نمایش ها: 34
  • capt.b572a018736f4e94856b24c216aa6a04.philippines_moon_and_planets_xbm102.jpg
    capt.b572a018736f4e94856b24c216aa6a04.philippines_moon_and_planets_xbm102.jpg
    7 KB · نمایش ها: 5

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
اگه آسمون امشب (شنبه+یکشنبه - 10و11 ژانویه - 21و22 دی) صاف باشه ... باید بزرگترین ماه کامل سال 2009 رو بتونیم در شرق آسمان ببینیم ...

ماه در یک دایره کامل دور زمین نمی چرخه ... یه بخش این مدار حدود 50 هزار کیلومتر به زمین نزدیکتره ، تا بخش دیگه .... بنابراین اندازه ظاهری اش در آسمان تغییر می کنه ... ماه امشب در حضیض هستش (=نزدیکترین نقطه مدار به کره زمین ؛ Perigee) ... در نتیجه ، حدود 14% بزرگتر و 30% پرنور تر از بقیه ماههای سال 2009 خواهد بود ...

090109-ns-fullmoon-01.jpg

شاید نمی دونستید (و شاید هم می دونستید) که هر قرص ماه کامل در هر ماه، یه اسمی هم داره ... ماه ژانویه در فرهنگ سرخپوست ها "ماه گرگ" نامیده میشه .. نامهای دیگه اش : ماه کهنه - ماه برف ...

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
در راستای پست بالا : (بزرگترین ماه کامل در سال)

این پدیده هر سال کِی رخ میده؟: ظاهرا هی جلو میره ؛ سالی یه ماه طبیعتا! ... سال 2007 اواخر اکتبر بود ؛ سال 2008 اواسط دسامبر ؛ امسال هم اوایل ژانویه ...
hedgehog.gif

َمدهای دریایی چنین ماهی هم باید خیلی بزرگ باشن : قطعا .. بهش میگن : perigean tide (مَد حضیضی)

در مورد درخشندگی ماه در این حالت: دیگه درخشندگی اش انقدری میشه که توصیه می کنن حتی المقدور با تلسکوپ بدون فیلتر نگاهش نکنید ...
wow.gif

بالا