• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

تاپیک مخصوص مقالات نجوم و ستاره شناسی و مفاهیم

live for what?

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
18 آگوست 2006
نوشته‌ها
9,078
لایک‌ها
374
محل سکونت
Wish! In Your Mind!
خب دیگه همه فکر کنم یادشون باشه که هفته پیش کسوف بود .. که توی تهران هم بطور جزئی رخ داد ... من و داداشم رفتیم پشت بوم و با همون امکانات موجود ؛ شامل یه دوربین canon A710 و یه چندتا فیلم رادیولوژی ، یه سری عکس گرفتیم ...


اینی که توی ضمیمه هست ، ترکیب همه عکس هایی بود که از مراحل مختلف کسوف گرفتیم ...


اون یکی هم یه عکس بزرگتر ...


عکاس :داداشم کرد - من : مشاور علمی !!
connie_mini_boybye.gif
...

کار مشاور علمی دقیقآ چی هست؟! :f34r:
 

leila_t

Registered User
تاریخ عضویت
8 می 2007
نوشته‌ها
165
لایک‌ها
8
سلام ممنون از اطلاعات خوبی که اینجا میذارید من که اطلاعاتی در اینجور موارد ندارم اما تو همشهری خوندم قرار یه شهاب باران حسابی در تاریخ 22 مرداد اتفاق بیافته یعنی شب 21 مرداد تا بامداد 22 مرداد حالا تا چه حد صحت داره رو نمیدونم

2exx5l1.jpg


ev1h1g.jpg
 
Last edited:

meli

Registered User
تاریخ عضویت
19 اکتبر 2004
نوشته‌ها
1,393
لایک‌ها
23
سن
37
محل سکونت
tehran
ایول دوست جان
clover%5B1%5D.gif
... توی بیمس هم من این رو آپ کردم ... تو اونجا نه آپیدی ؟

کجا؟ بیمس؟ چرا!
f.gif




بارش شهابي برساووشي
مقدمه
وقتي ذرات گرد وغباري كه در فضاي بين سيارات قرار دارند وارد جو زمين مي شوند در اثر سرعت بالا و اصطكاك شديد به وجود آمده مي سوزند و به صورت شهاب ديده مي شوند. در آسماني صاف و تاريك ممكن است در هر ساعت چند شهاب مشاهده كنيد كه در نقاط مختلف آسمان ظاهر و به سرعت محو مي شوند. اما در شبهاي خاصي از سال تعداد شهابها به يكباره زياد مي شود كه به اين پديده «بارش شهابي» گفته مي شود. بارش هاي شهابي در اثر ورود توده اي از ذرات به جو زمين به وجود مي آيند. اين ذرات با سرعت هاي زياد(چند ده كيلومتر در ثانيه) و تقريبا" به طور موازي وارد جو مي شوند. در نتيجه از ديد ناظر زميني به نظر مي آيد كه همه شهابها از يك نقطه آسمان خارج مي شوند كه به اين نقطه كانون بارش گفته مي شود.
كانون بارش در هر صورت فلكي باشد، بارش شهابي به نام آن خوانده مي شود. منشاء بسياري از بارش هاي شهابي، دنباله دارها هستند. اين صخره هاي يخي با حركت خود ذرات ريزي به جا مي گذارند. با نزديك شدن دنباله دار به خورشيد تعداد ذرات به جا مانده افزايش مي يابد. بنابراين مدار دنباله دار مملو از ذراتي مي شود كه با همان سرعت دنباله دار و تقريبا" در همان مدار به دور خورشيد گردش مي كنند. به دليل حركت متناوب زمين به دور خورشيد ، سياره ما در زمان مشخصي از سال به نزديكي مدار دنباله دار مي رسد و با برخورد به اين ذرات بارش شهابي رخ مي دهد.


3BA_image001.jpg


تاريخچه
بارش شهابي برساووشي يكي از معروفترين بارش هاي شهابي ساليانه است كه در2 2-21 مرداد به اوج فعاليت خود مي رسد. شايد به جرات بتوان گفت كه بارش شهابي برساووشي، يكي از شورانگيزترين فستيوالهاي ساليانه نجومي باشد كه در شب هاي گرم تابستان منجمان آماتور را گردهم مي آورد. نخستين گزارشات رصد اين بارش به بيش از 2000 سال پيش بر مي گردد كه در شرق دور(چين،ژاپن و ...) ثبت شده است. دنباله دار منشاء بارش برساووشي دنباله دار سويفت-تاتل است كه در سال 1862 توسط لوييس سويفت از نيويورك و هورس تاتل از رصدخانه هاروارد كشف شد. چند سال پس از كشف اين دنباله دار بود كه «شياپارلي» با كمك محاسباتش نشان داد كه دنباله دار سويفت-تاتل منشاء بارش شهابي است. اين اولين بار بود كه ارتباط بارش شهابي و دنباله دار به اثبات مي رسيد. افزايش فعاليت بارش برساووشي در سالهاي 63-1861 تاييد كننده اين مطلب بود. دوره تناوب دنباله دار سويفت-تاتل حدود 130 سال است و آخرين بار در اوايل ده 1990 به حضيض خود رسيد و در سالهاي 1992و 1991 سرعت ساعتي سمت الراسي(ZHR) آن به بيش از 200 رسيد. اما در سالهاي بعد بارش برساووشي به فعاليت معمول خود ادامه داد تا اينكه همانطور كه انتظار مي رفت در سال 2004 ZHR اين بارش به 200 رسيد. اما در سالهاي اخير بارش شهابي معمولي داشته است و بايد منتظر افزايش فعاليت آن در سال 2028 بمانيم.
4DE_image002.jpg


امسال چه خبر؟
بارش شهابي برساووشي 27 تير هر سال همزمان با برخورد زمين با توده ذرات فعال مي شود و تعداد شهابهاي آن به تدريج افزايش مي يابد تا در حوالي 22 مرداد به اوج خود مي رسد. در اين هنگام زير آسمان تاريك مي توان شاهد 60-40 شهاب در ساعت بود.پس از آن تعداد شهابها به تدريج كاهش مي يابد تا اينكه در 3 شهريور با خروج زمين فعاليت آن به پايان مي رسد.
امسال اوج بارش شهابي برساووشي در بعد‌ازظهر22 مرداد پيش بيني شده است. اوج بارش چندين ساعت طول مي كشد و رصدگران مي توانند در شبهاي قبل يا بعد براي رصد اقدام كنند. ضمن آنكه احتمال افزايش نسبي تعداد شهابها در شامگاه 22 مرداد نيز مي رود. كانون بارش در ساعت 9 شب طلوع مي كند و تا صبح در بالاي افق قرار خواهد داشت. بنابراين پيشنهاد مي شود رصد اصلي را از شامگاه 21 مرداد تا صبح 22 مرداد انجام دهيد. امسال ماه در حالت تثليث اول قرار دارد و كمي پس از نيمه شب غروب مي كند. بنابراين بهترين زمان رصد از نيمه شب تا بامداد خواهد بود. اگر مكان رصدتان تاريك و به دور از نور باشد، شاهد شهابهاي زيادي خواهيد بود.



نمودار تغييرات تعداد شهابهاي برساووشي سال 1386(ماخذ www.imo.net)
رصد و ثبت بارش شهابي
اختر شناسان بارش های شهابی را با روش های مختلفی همچون رصد مرئی ، راديويی با تصويربرداری ويدئويی و حتی با تلسکوپ ( در برخی از بارش های کم شمار ) بررسی می کنند.
با اين روش ها ، تا کنون بيش از ۵۰ بارش شهابی بررسی شده است. يکی از رايج ترين و کم هزينه ترين روش ها، رصد مرئی است ، يعنی تماشای مستقيم شهاب ها که به يکی از علاقه مندی های اصلی منجمان آماتور امروز تبديل شده است. جدول ۱ ، مهم ترين بارش های شهابی سال را مشخص شده است.


بررسی بارش های شهابی از اوايل قرن نوزدهم ميلادی و به ويژه پس از ظهور با شکوه بارش شهابی اسدی در سال ۱۸۳۳ ميلادی جنبه ی علمی به خود گرفت و در دو قرن گذشته نتايج رصد های آن در مجلات مختلفی به چاپ رسيده است. نخستين پرسش منجمان آماتور برای آغاز رصد بارش های شهابی اين است که چه چيز هايی را بايد رصد کنيم؟ چگونه رصد کنيم و رصد هايمان را ثبت کنيم ؟ پاسخ اين پرسش وابسته به هدف از رصد بارش شهابی است. گاهی رصدگر با وجود آنکه دلباخته ی زيبايی های آسمان شب است اما فقط به منظور تماشای اين پديده چشم به آسمان دوخته است . او از ديدن هر تير شهاب لذتی بی اندازه می برد . اما رصدگر ديگری قصد دارد در کنار اين شوق زيبا ، کار علمی انجام دهد . در اين حالت بايد در ثبت مواردی از بارش شهابی کوشش کند تا گزارش او کاربرد علمی داشته باشد .
منبع! آسمان پارسه!
 
Last edited:

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
تاریخ عضویت
3 آگوست 2005
نوشته‌ها
6,209
لایک‌ها
84
محل سکونت
Tehran
این بارش شهاب رو خیلی بانمک یکی از روزنامه ها نوشته بود :

بارش شهاب رو حتما ببینید ... اوج بارش هم ساعت 4:30 تا 6 بعدازظهره ! .. .
کار مشاور علمی دقیقآ چی هست؟! :f34r:
یه کار سختیه که نگو ! ...
298.gif
 

NEONAZ

Registered User
تاریخ عضویت
17 ژانویه 2007
نوشته‌ها
873
لایک‌ها
8
سن
36
محل سکونت
Tehran
سلام.
یه چند مدت واقعا نتونستم اینجا سر بزنم و به روز کنم.

میبینم که جمع همه دوستان هم جمعه.

انشالله دوباره شروع میکنم. :)
 

NEONAZ

Registered User
تاریخ عضویت
17 ژانویه 2007
نوشته‌ها
873
لایک‌ها
8
سن
36
محل سکونت
Tehran
::. چرا پلوتو نبايد يك سياره باشد ؟


دوم شهريورماه سال 1385. يادتان مي آيد؟ روزي سرنوشت ساز براي پلوتو. جرمي كه حتي از هفت ماه منظومه‌ي شمسي و بدتر از همه از ماه زمين هم ريز تر است. منظومه‌ي شمسي اين‌قدر گستاخانه با اعضاي ريزش برخورد نكرده‌است كه با پلوتو! در آن روز 474 نفر از اعضاء اتحاديه بين المللي نجوم راي به حذف نام پلوتو از ليست سيارات منظومه شمسي دادند. اعلام اين راي سر و صداي زيادي را به پا كرد. با اينكه حدود 2 سال است كه نام پلوتو در ليست سيارات كوتوله قرار گرفته اما هنوز منجمان زيادي وجود دارند كه راي اتحاديه بين المللي نجوم را در اين رابطه بي اعتبار مي دانند. روز پنج شنبه هفته گذشته تعداد زيادي از منجمان در كنفرانسي كه در مريلند برگزار شده بود ضمن اعتراض به راي اتحاديه به ارائه دلايل خود مبني بر اينكه پلوتو هنوز نهمين عضو منظومه شمسي است پرداختند. همان طور كه مي دانيد تعريف اتحاديه نجوم از سياره به اين صورت است: جسمي آسماني كه ضمن گردش به دور خورشيد منطقه اطراف مدارش را پاك كرده و به قدر كافي جرم داشته باشد تا به تعادل هيدرواستاتيكي برسد(يعني شكلي گرد داشته باشد) و همچنين نبايد قمر باشد. اين تعريف پلوتو را در بر نمي گيرد.

در همايش روز پنج شنبه تعدادي از منجمان به اين تعريف اتحاديه نجوم از سياره اعتراض داشتند. آنها عقيده دارند كه معناي " پاك كردن منطقه اطراف مدار " چندان واضح نيست. گروهي ديگر از منجمان عقيده دارند كه تصميم‌گيري درباره‌ي اين‌كه چه اجسامي گرد اند يا چه اجسامي بر اثر نيروي گرانش خودشان شكل گرد پيدا كرده‌اند، كار ساده‌اي نيست. به نظر نمي‌رسد ويژگي‌هاي فيزيكي ساده‌اي مثل جرم، اندازه يا چگالي كمكي به دسته‌بندي اجرام گرد بكنند. چون براي مثال سيارك پالاس با چگالي 2.9 گرم بر سانتيمتر مكعب، شكلي نامنظم دارد ولي قمر انسلادوس با چگالي 1.61 گرم بر سانتيمتر مكعب نه تنها گرد است، بلكه كروي است. جالب است بدانيد كه پلوتو وقتي به نزديك‌ترين فاصله اش از خورشيد مي‌رسد از سياره‌ي نپتون هم به خورشيد نزديك‌تر مي‌شود. زيرا بخشي از مدار پلوتو درون مدار نپتون است. مدار پلوتو بيشتر شبيه مدار دنباله‌دارهاست تا سياره‌ها. يعني از 18 بهمن 1357 تا 22 بهمن 1377 پلوتو درون مدار نپتون بود و نپتون دورترين سياره از خورشيد تلقي مي‌شد. تعداد كمي از منجمان نيز بر اين پديده تاكيد مي كنند آن را گواهي بر سياره بودن پلوتو مي دانند.

Z17_10.jpg

تصوير تلسكوپ فضايي هابل از پلوتو و چارون(فوريه 2006)​


اما شايد اين سوال براي شما نيز پيش آمده باشد كه چرا چنين سرنوشتي نصيب پلوتو شد؟ بايد تاريخ را به دو سال قبل يعني مردادماه 1385 برگردانيم! زماني كه گروه 19 نفري كه مسئوليت تعريف " سياره " را بر عهده داشتند پيش نويسي تهيه كردند. پيش‌نويسي كه به جلسه‌ي IAU رسيد بيان مي‌كرد كه يك سياره، جسمي است كه به دور خورشيد مي‌گردد و آن قدر جرم دارد كه بر اثر نيروي گرانش خودش شكلي كروي داشته باشد. بر اساس اين تعريف كميته‌ي تعيين ماهيت سيارات پيشنهاد كرده‌بود كه سرس، پلوتو و قمرش كارن و سدنا در فهرست سيارات منظومه‌ي شمسي قرار بگيرند. به اين ترتيب تعداد سيارات به 12 عدد مي‌رسيد. مشكل همين‌جا تمام مي‌شد اگر منظومه‌ي شمسي هيچ جسم ديگري نداشت.

ولي در آن زمان پيش‌بيني شد كه بيش از 200 جرم در كمربند كويي‌پر وجود دارد كه همگي گرد اند. فكرش را بكنيد چه كسي مي‌توانست نام تمامي سيارات منظومه‌ي شمسي را از حفظ باشد؟! در نهايت اين نظر مورد موافقت همه‌ي اعضا قرار نگرفت و در جلسه‌ي IAU در حدود 474 نفر از اخترشناسان درباره‌ي ماهيت يك سياره و آن‌چه كه يك سياره را از صخره يا اجرام ريز منظومه‌ي شمسي متمايز مي‌كند رأي دادند و تصميم گرفتند به جاي اين‌كه ده‌ها جرم ديگر را به فهرست سيارات منظومه‌ي شمسي وارد كنند، فقط پلوتو بيچاره را از مقامش عزل كنند. نتيجه‌ي رأي گيري اين شد كه تمام اجرام منظومه‌ي شمسي به سه دسته سيارات، سيارات كوتوله و اجرام كوچك منظومه شمسي تقسيم شدند. جالب است بدانيد در نظرسنجي جديدي كه وب سايت plutopetition درباره سياره بودن يا نبودن پلوتو از كاربران خود به عمل آورده بيش از 80 درصد از شركت كنندگان به سياره بودن پلوتو " آري " گفته اند! شما نيز مي توانيد براي شركت در اين نظر سنجي اينجا را كليك كنيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در اين باره مقاله پارس اسكاي را در اينجا مشاهده نماييد.


منبع : UniverseToday.Com
مترجم : علی پزشکی
 

NEONAZ

Registered User
تاریخ عضویت
17 ژانویه 2007
نوشته‌ها
873
لایک‌ها
8
سن
36
محل سکونت
Tehran
::. مفهوم سیاه چاله

تا به حال در مورد سرعت گریز چیزهای زیادی شنیده وگفته شده است. از این جمله می توان به اینکه اگر جسمی از این سرعت عبور کند از میدان جاذبه ای که در آن حضور دارد می تواند فرار کند یا اینکه سرعت گریز برخی اجرام مثل سیاه چاله ها نزدیک سرعت نور است وتمام چیزهایی که نیروی گرانشی را حس می کنند در دام آن می افتند ومواردی از این دست.

اما این سرعت از کجا به دست می آید واصولاً چه زمانی جسم به حدی می رسد که تبدیل به سیاه چاله می شود؟ پاسخ این سئوال شاید بسیار ساده باشد. اگر جسمی به یک حد فشردگی خاص که در فرمول نیوتنی سرعت گریز نهفته برسد رفتاری از خود بروز می دهد که ما به آن می گوییم یک حفره ی سیاه یا به اصطلاح امروزی سیاه چاله.
البته مفهوم سیاه چاله در قرون گذشته با مبانی محکمتری که کارل شوارتس شیلد از نسبیت عام استخراج کرد تقویت شد. او باحل معادلاتی که یک سال پس از انتشار نسبیت عام توسط انیشتین ارائه شده بود نشان داد که اگر جسمی به شعاع خاصی برسد زمان در اطراف آن کنده شده واز حرکت می ایستد وچند نتیجه ی دیگر. . .
معادله ای که او در یک مختصات کروی بدست آورد اینگونه بود که اگر در مخرج یکی از کسرها مقدار r=2MG/C2 را بگذاریم مقدار کسر به سمت بی نهایت میل می کند. در واقع در کل معادله چیزی به بینهایت نمی رسد ولی ایده ای که از آن استخراج می شود این نتیجه را می دهد که اگر جسمی به شعاع مورد نظر برسد مفهومی به نام سیاه چاله از آن بیرون می آید.
در اکثر محاسبات مقدار عددی 2 که در صورت کسر واقع شده منظور نمی شود ولی در واقع باید گفت که این عدد هم در محاسبات تاثیر دارد. اگر توجه کنیم متوجه می شویم که این رابطه بسیار به فرمول نیوتنی سرعت گریز شبیه است. پس شاید این نتیجه گیری شود که فرقی بین نسبیت عام ومکانیک نیوتنی وجود ندارد برای موارد عملی زیادی که انجام شده این مطلب تائید شده است که مکانیک نیوتنی فقط برای اجرام معمولی صادق است ودر واقع مکانیک نیوتنی حالت خاصی از نسبیت عام است. البته باید توجه کرد که مکانیک نیوتنی در حال حاضر برای تمام اجرام حتی سیاه چاله ها نیز صدق می کند ولی این در حالتی است که ما آثار آن را با یک جسم که در فاصله ی نسبتاً دور از آن قرار دارد بررسی کنیم. در سطح سیاه چاله قوانین دچار تغییر وتحول می شوند وبیشتر از نسبیت عام وخاص پیروی می کنند.
از نسبیت خاص صحبت کردیم،در اینجا سئوالی مطرح می شود. آیا مفهوم سیاه چاله ها از نسبیت خاص هم قابل مطرح کردن است؟آیا نسبیت خاص که اکثراً در مورد ذرات ریز اتمی بکار برده می شود در این مورد هم کارساز است؟در پاسخ باید گفت که نسبیت خاص هم در مورد سیاه چاله ها چیزهایی برای گفتن دارد.

type_scan_copy.jpg

در ابتدا چیزی که باید در آن تامل کرد این است که آیا جرم نسبیتی که در نسبیت خاص از آن صحبت می شود تاثیری در نیروهای گرانشی ومحاسبات ما دارد وآیا کلاً فرقی میان جرم نسبیتی وجرم گرانشی ویا جرم لختی وجود دارد؟ در مورد جرم لختی وگرانشی باید گفت که نسبیت عام آنها را یکی کرد ولی کار در مورد جرم نسبیتی کمی پیچیده تر است. چون این جرم تابع سرعت است با یک آزمایش ساده نمی توان گفت که این جرم نیز تفاوتی با جرم گرانشی یا لختی ندارد.اما با وجود این باید گفت که ما حتماً باید جرم نسبیتی را نیز در مورد نیروهای گرانشی اعمال کنیم.در واقع جرم نسبیتی هم نیروی گرانشی را حس می کند وبا آن بر هم کنش دارد که ساده ترین مورد آن جرم حرکتی فوتون است که در میدان گرانشی منحرف می شود.
حال ببینیم که اگر ما جرم نسبیتی را در یکی از فرمول های گرانشی اعمال کنیم چه اتفاقی می افتد؟ وچگونه به ایده ی سیاه چاله می رسیم؟
در مکانیک نیوتنی ما با چیزی به نام انرژی پتانسیل گرانشی آشنا هستیم ونحوه بدست آوردن آن هم بسیار ساده است. منتهی در اینجا ما جرم نسبیتی را هم در آن لحاظ می کنیم.اگر نسبیت خاص را بطور دقیق خوانده باشید جرم نسبیتی در محاسبات مربوط به نیروها هم اعمال می شود وما با توجه به مطالب قبلی آن را در مورد نیروی گرانشی هم بکار می بریم.انرژی پتانسیل گرانشی در واقع منفی مقدار کاری است که برای جابجایی جسم از یک فاصله بی نهایت که (∞)U برابر صفر است تا مکانی خاص صورت می گیرد.
معادله ای که برای انرژی پتانسیل گرانشی بدست می آید دارای دو مقدار عددی برای اجرام است. جرمی که میدان گرانشی قویتر دارد وجسمی که در آن میدان واقع شده است. اما شاید مکان این جسم در این میدان گرانشی تغییر کند واین تغییر همراه با سرعتی باشد که بتوان در آن از ملاحظات نسبیتی استفاده کرد. اگر از انرژی پتانسیل گرانشی که در آن از جرم نسبیتی استفاده شده استفاده کنیم وآن را در کنار انرژی جنبشی جسم که در حال فاصله گرفتن از میدان گرانشی است قرار دهیم می توانیم شعاع حدی را برای پیدا شدن یک سیاه چاله بدست آوریم.
فرض می کنیم ما این جسم را از سطح جرمی که جسم مورد نظر در میدان گرانشی آن قرار دارد به بالا پرتاب می کنیم. انرژی جنبشی نسبیتی آن که در تمام سرعتهابرقرار است را در نظر می گیریم. همچنین انرژی پتانسیل گرانشی را که آن هم بصورت نسبیتی است.
وقتی جسم به بی نهایت برسد دیگر انرژی جنبشی نخواهد داشت وانرژی پتانسیل آن هم برابر صفر خواهد بود.پس نتیجه می شود که انرژی کل جسم در فاصله بی نهایت صفر است. از پایستگی انرژی می دانیم که انرژی کل این جسم باید در سطح میدان گرانشی هم صفر باشد. یعنی باید داشته باشیم: K+U=0
که اگر مقادیر مورد نظر را در آن قرار دهیم معادله ای بدست می آید که در آن سرعت گریز برای تمام اجرام از زمین گرفته تا خورشید وستاره ی نوترونی وحتی سیاه چاله بدست می آید. این فرمول بسیار فرمول جالبی است چون در نزدیکی اجرام معمولی مثل زمین وخورشید به معادله معروف نیوتنی تحویل می شود واین با یک بسط ساده مشخص می شود.

type_scan2_copy.JPG

اما وقتی جرم افزایش می یابد ویا شعاع کم می شود معادله دچار تغییر وتحولی هرچند کوچک می شود.اگر در این معادله مقدار r=MG/C2 را قرار دهیم متوجه نکته ای می شویم که ما را به همان مفهوم سیاه چاله که از نسبیت عام استخراج شده بود رهنمون می کند.
در اینجا سرعت گریز برابرسرعت نور می شود. در واقع ما توانستیم نوعی همگرایی در مکانیک نیوتنی ونسبیتی برقرار کنیم. مقدار c که در معادله ی کلی سرعت گریز ظاهر می شود این مطلب را تائید می کند. مورد دیگری که در فرمول عمومی سرعت گریز که از محاسبات نسبیت حاضر بدست آمده دیده می شود این است که مقدار سرعت گریز وسرعت مداری در سطح سیاه چاله تقریباً به یک هدد میل می کند وبرابر سرعت نور می شود که این هم از شگفتی های نسبیت خاص است که اجازه نمی دهد چه سرعت گریز وچه سرعت مداری از سرعت نور بیشتر شود.ولی چرا قبلاً این مفهوم از نسبیت خاص استخراج نشده بود؟اما مسئله ای در اینجا ظاهر می شود وآن مقداری اختلاف در اندازه شعاعی که برای تبدیل شدن جرم به سیاه چاله بدست آوردیم. در محاسبات کارل شوارتس شیلد این مقدار برابر 2MG/C2بود ولی در محاسبه ی نسبیت خاص مقدار آن برابر MG/C2 بدست آمد.شاید مسئله در این باشد که در محاسباتی که آقای شوارتس شیلد انجام داده اند نسبیت خاص را در آن منظور نکرده اند. البته فرق زیادی هم در این مورد نمی کند. چون هدف ما رسیدن به مفهوم سیاه چاله بود که خوشبختانه از هر دو روش هم به آن رسیدیم وشاید اگر ما در دام یک سیاه چاله بیافتیم برای ما فرق چندانی نداشته باشد که کدام شعاع دقیق تر است. شما چه فکر می کنید؟


آسمان پارس
 

dedboy

Registered User
تاریخ عضویت
7 جولای 2007
نوشته‌ها
654
لایک‌ها
102
محل سکونت
TEHROON !
ممنون از ایجاد کننده تاپیک .
من هم مطالعات محدودی در زمینه نجوم داشته ام . در این زمینه یک سوال خیلی وقت هست که ذهن من را مشغول کرده . البته NEONAZ در پستی با عنوان تا کجا میتوانیم ببینیم اشاره مختصری به اون کرد . و اون اینه که خارج از جهانی که میشناسیم ( جهانی که الان در اون هستیم و احتمالا از بیگ بنگ بوجود اومده و هنوز در حال انبساط هست و ...) چیست ؟
آیا مرزهای این جهان در حال انبساط شناخته شده ؟ موقعیت منظومه شمسی در این جهان مشخص هست ؟ چه نظریه هایی در مورد خارج از این جهان وجود دارد ؟
یک بار در برنامه آسمان شب یک فیزیکدان در پاسخ اینکه بیرون از این جهان چه چیزی هست ؟ گفت : بیرون این جهان چیزی نیست و بعد گفت اگر ما بطور مستقیم حرکت کنیم و راه بریم و محدودیت هم نداشته باشیم ( عمر و ... ) در آخر از جهان خارج نمیشویم و دوباره به جای اول بر میگردیم ! البته این جواب برای من قانع کننده نبود .
 

FrankenStein

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
تاریخ عضویت
29 جولای 2005
نوشته‌ها
6,285
لایک‌ها
20
سن
42
محل سکونت
iran-tehran
اقا چی شد؟

تلسکوپ میخواستی بخری موفق شدی ؟


راستش با مشاوره به این نتیجه رسیدم که یا خودم یا دوستم از آمریکا بیاره بهتره:)

احتمالا تو زمستون دستم باشه:)
 

NEONAZ

Registered User
تاریخ عضویت
17 ژانویه 2007
نوشته‌ها
873
لایک‌ها
8
سن
36
محل سکونت
Tehran
ممنون از ایجاد کننده تاپیک .
من هم مطالعات محدودی در زمینه نجوم داشته ام . در این زمینه یک سوال خیلی وقت هست که ذهن من را مشغول کرده . البته NEONAZ در پستی با عنوان تا کجا میتوانیم ببینیم اشاره مختصری به اون کرد . و اون اینه که خارج از جهانی که میشناسیم ( جهانی که الان در اون هستیم و احتمالا از بیگ بنگ بوجود اومده و هنوز در حال انبساط هست و ...) چیست ؟
آیا مرزهای این جهان در حال انبساط شناخته شده ؟ موقعیت منظومه شمسی در این جهان مشخص هست ؟ چه نظریه هایی در مورد خارج از این جهان وجود دارد ؟
یک بار در برنامه آسمان شب یک فیزیکدان در پاسخ اینکه بیرون از این جهان چه چیزی هست ؟ گفت : بیرون این جهان چیزی نیست و بعد گفت اگر ما بطور مستقیم حرکت کنیم و راه بریم و محدودیت هم نداشته باشیم ( عمر و ... ) در آخر از جهان خارج نمیشویم و دوباره به جای اول بر میگردیم ! البته این جواب برای من قانع کننده نبود .

سلام.

خب، نگاه کنید ما از اعماق فضا هر چیزی که میبینم و نوری که از آن به ما میرسد ناشی از نور ایجاد شده از ان هست که به ما میرسد و این نور مسافتی طی میکنه که به توجه به اون سال نوری در نظر میگیرن براش.

_______________________________

خارج از جهانی که میشناسیم ( جهانی که الان در اون هستیم و احتمالا از بیگ بنگ بوجود اومده و هنوز در حال انبساط هست و ...) چیست ؟

احتمالا نه صد در صد ناشی از انفجار بزرگ بوده و هر چیزی که ما از اعماق فضا میبینیم ناشی از طی اون نوری هست که از جسم ساتع شده ...
سوال شما در واقع به این اشاره داره که قبل از بیگ بنگ چه چیزی بوده؟!
اگر بخواهیم خیلی ساده بگیم باید بگیم هیچ چیزی شما در آن طرف نمیبینی دچون بیگ بنگ آغاز ابعاد و زمان بوده!

ولی واقعا نمیشه گفت که این نظریه 100 درصد درسته. چون هنوز 95 درصد از جرم جهان کنونی محاسبه نشده و مثلا میگن این 95 درصد جسم تاریک هست!
دانشمندا اومدن یه سفینه به فضا فرستادن به نام WMAP. کار این سفینه در واقع کاوش ناهمسانگردی امواج مایکروویو Wilkinsom هست.
به این لینک مراجعه کنید تا به سایت پروژه برید :
http://map.gsfc.nasa.gov/

یه تصویر میذارم خوب بهش دقت کنید. این سفینه امواج پس زمینه کیهانی بیگ بنگ رو کاوش کرده و به حالت نقشه ای در آورده:

cmb_timeline.jpg

میبینید که موقع انفجار خیلی تراکم وجود داشته و اصطلاحی که به کار میبرن میگن آنتروپی(Antropi) پایینی داشته.

نسبیت عام انیشتین میگه که جهان ما تو یه تکینگی آغاز شده. ولی همه چیز رو نمیتونه تا بعد از بیگ بنگ توجیه کنه.

اندازه گیری های WMAP نشان میده که نوسانات امواج پس زمینه ی کیهانی در یک طرف فضا در حدود 10% قویتر از طرف دیگر اون هست. یعنی اگر این نوسانات یک ساختار رها شده رو تو سرتاسر جهان خالق جهان ما نشون بده اونوقت جهان در یک طرف خودش سنگینتر میشه! این خیلی عجیبه!

فعلا اینا مرحله آزمایش و بررسی داره و هنوز نمیشه دقیق گفت که قبل بیگ بنگ چیزی وجود داشته یا نه؟!


یه نظریه ای هم هست به نام » جهان ازلی «. پیشنهاد میکنم حتما بخونیش چون زد نظریه بیگ بنگ هست:
http://babol.schoolnet.ir/sobhan/_pages/Articles/physics/Articles_physics_jahan.htm

_______________________________

آیا مرزهای این جهان در حال انبساط شناخته شده ؟ موقعیت منظومه شمسی در این جهان مشخص هست ؟ چه نظریه هایی در مورد خارج از این جهان وجود دارد ؟

بله تا جائی که بررسی شده از ابتدای بیگ بنگ تا حالا که اینطور بوده.

بله ، منظومه شمسی ما در بازوی اگر اشتباه نکنم سمت چپ کهکشان راه شیری(Milky Way Galaxy)هست. کهکشان ما هم مثل خیلی از کهکشانهای بزرگ و کوچیک دیگه در دسته Multiverse هست ، عضوی کوچکتر از عضو اصلی!


_______________________________

یک بار در برنامه آسمان شب یک فیزیکدان در پاسخ اینکه بیرون از این جهان چه چیزی هست ؟

همون چیزی که در پاسخ سوالت اولت گفتم. :)


امیدوارم به قدر کافی تونسته باشم کمکت کرده باشم :)
 
Last edited:

NEONAZ

Registered User
تاریخ عضویت
17 ژانویه 2007
نوشته‌ها
873
لایک‌ها
8
سن
36
محل سکونت
Tehran
راستش با مشاوره به این نتیجه رسیدم که یا خودم یا دوستم از آمریکا بیاره بهتره:)

احتمالا تو زمستون دستم باشه:)

امیدوارم خوب واست کار کنه...

اگر گرفتی فقط یا Meade باشه یا Orion.
مطمئنا Meade عالی هست!
 

dedboy

Registered User
تاریخ عضویت
7 جولای 2007
نوشته‌ها
654
لایک‌ها
102
محل سکونت
TEHROON !
خیلی ممنون از پاسخت . ظاهرا برای این مساله هنوز حتی یک نظریه قابل اتکا هم وجود نداره چه برسه به یک جواب واضح . اون مقاله درباره جهان ازلی هم خیلی جالب بود گرچه کمی هم پیچیده بود و مطمئن نیستم کامل و صحیح فهمیده باشمش .
 

NEONAZ

Registered User
تاریخ عضویت
17 ژانویه 2007
نوشته‌ها
873
لایک‌ها
8
سن
36
محل سکونت
Tehran
خیلی ممنون از پاسخت . ظاهرا برای این مساله هنوز حتی یک نظریه قابل اتکا هم وجود نداره چه برسه به یک جواب واضح . اون مقاله درباره جهان ازلی هم خیلی جالب بود گرچه کمی هم پیچیده بود و مطمئن نیستم کامل و صحیح فهمیده باشمش .

خواهش میکنم.
درسته هنوز معلوم نیست به طور واقعی چه چیزی درست هست!

که البته من فکر میکنم همیشه قبل از بیگ بنگ هم یک بعدی نا شناخته وجود داشته.

بعدی خارج از زمان و ... .

بالاخره برای به وجود آمدن بیگ بنگ باید یک چگالی و تراکمی از قبل وجود میداشته که این اتفاق بافته...

شکی نیست که کسی(خدا) این رو باعث شده ولی بحث ما توجیه علمی اون هست :D
 

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
تاریخ عضویت
3 آگوست 2005
نوشته‌ها
6,209
لایک‌ها
84
محل سکونت
Tehran
در زمینه اخترفیزیک ، شدیدا بحث تئوریکه ... یعنی صرفا متکی به نظریات هستیم در اکثر موارد ...


در مورد این قضیه که " قبل از بیگ بنگ چی بوده " هم که دیگه نور علی نوره و یکی از شکایت های دانشمندان بوده که در این زمینه ، همیشه مذهب و علم با هم قاطی شدن (نه اینکه اونا مذهبی نباشن - بلکه دوست دارن بدون وارد کردن مذهب ، این قضیه رو توضیح بدن)... ضمن اینکه خیلی از نظریات و قواعدی که جهان فعلی بر اونها متکیه و دانشمندان با استفاده از اونا همه چیز رو توضیح میدن (مثلا معروفترینشون : نسبیت) در لحظه بیگ بنگ و احتمالا قبل از اون ، برقرار نیستن ... بنابراین ابزار کار هم موجود نیست !! ...
 

FrankenStein

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
تاریخ عضویت
29 جولای 2005
نوشته‌ها
6,285
لایک‌ها
20
سن
42
محل سکونت
iran-tehran
من موفق شدم بچه ها از ماه گرفتگی 2 شب پیش تو دشت مشاء رصد به عمل بیارم

جاتون سبز ، یه دشت صاف و بدون ابر در دامنه های کوه البرز و قله دماوند و یه آسمان پر از شهاب سنگ:)

عکس گرفتم ولی نمیدونم خوب شده یا نه نگاه میکنم اگر میزون بود میزارم:rolleyes:
 

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
تاریخ عضویت
3 آگوست 2005
نوشته‌ها
6,209
لایک‌ها
84
محل سکونت
Tehran
من اون روز افسر نگهبان بودم ... شبش هم که خوابیدم ... وگرنه عکس می گرفتم ...
sleepcat.gif
 
بالا