به نظر من هر كسي اهل درس باشه تو همين ايرانم ميتونه خوب پيشرفت كنه
در گفته شما شکی نیست ، منتها شما اگر معدل بالا و نمره زبان داشته باشی ترجیح میدی در دانشگاهی درس بخونی که در رتبه بندی جهانی بسیار بالا قرار گرفته ( 4 تا از دانشگاههای سوئد جزو 100 دانشگاه براتر دنیا هستند ) یا در بهترین دانشگاه ایران که شریف هست ( رتبه 2500 جهان در بین دانشگاه ها ) ؟ البته اگر جزو نوابق باشین و در کنکور رتبه زیر 100 بیارین شریف قبول بشین .
هزینه زندگی در سوئد سالی بین 7 تا 9 ملیون تومان هست، هزینه تحصیل هم که فعلا رایگان هست . اگر دانشگاه آزاد در ایران قبول بشین و هزینه زندگی رو هم به هزینه دانشگاه اصافه کنین ( منظورم کرایه خانه، کتاب، خورد و خوراک ، پوشاک، شهریه ثابت، کتاب و ... ) از هزینه سوئد و فنلاند بیشتر نشه کمتر نخواهد شد ! هند و مالزی هم به همین صورت هزینه ها پایین هست .
از طرفی شما بدون کنکور وارد دانشگاه میشی اگر شرایطشو داشته باشی و استرس کنکور بهت وارد نمیشه.
یک سوال : داشتن مدرک از یک دانشگاه معتبر اروپایی که مورد تایید کانادا و آمریکا هم هستند بیشتر به کارتون میاد یا از دانشگاه های سراسری و آزاد خودمون ؟ ( سوئد و فنلاند جزو اتحادیه اروپا محسوب می شوند )
به هر حال قصد من فقط آگاهی دادن بود ، تو این 3 سال تجربه ای که در این زمینه کسب کردم بارها دانشجویانی به من مراجعه کردن که این مطالب را نمی دونستند ، و از این که 4 سال یا بیشتر وقتشونو داخل دانشگاه های خودمون گذروندن اظهار پشیمانی کردند .