طبق سنت هرساله تنيس جهان و با توجه به درپيش بودن اوپن فرانسه، از هفته آينده اكثر قريب به اتفاق تورنمنت هاى ATP در زمين هاى رسى انجام خواهد شد و اين به معنى شروع دردسرهاى مرد شماره يك تنيس جهان است. ستاره روئين تنى كه پاشنه آشيلش بازى در زمين هاى رسى است. اكثر علاقه مندان فدرر از خود مى پرسند وقتى فدرر نتواند تنيسورى مانند گيلرمو كاناس را در هارد كورت شكست دهد چگونه قادر به شكست او در رولاند گاروس (اوپن فرانسه) خواهد بود؟ كاناس با پيروزى مقابل فدرر در دور دوم تورنمنت ايندين ولز (۱۱ مارس) نوار ۴۱ پيروزى پياپى او را قطع كرد. او سپس هفته گذشته دوباره فدرر را در مرحله چهارم اوپن سونى اريكسون شكست داد. اين اولين بار از سال ۲۰۰۴ به اين سو است كه فدرر ۲ بار پياپى قبل از مرحله يك چهارم نهايى شكست مى خورد، آن هم از يك تنيسور بدون سيد. اندى راديك كه در فينال يواس اوپن به فدرر باخت و از ۱۴ بارى كه با او مصاف داده تنها صاحب يك پيروزى است، نيز از اين مسأله شكست زده است: اين براى هر كس عجيب است. به نظر شما اين طور نيست؟ من هم مانند هر كس ديگرى از اين قضيه غافلگير شدم.
دفعه بدى كه فدرر با كاناس روبرو شود، روى رس خواهد بود. جايى كه تنها نقطه ضعف فدرر است و كاناس در آن فوق العاده است و شايد اين رويارويى در اوپن فرانسه اتفاق بيفتد. تورنمنتى كه فدرر براى تكميل گرنداسلم هايش عطش فراوانى براى قهرمانى در آن دارد. كاناس كه ۲ بار به يك چهارم نهايى رولاند گاروس رسيده تنها يكى از كسانى است كه مى تواند رؤياى فدرر را بر باد دهد اما بدون شك مطرح ترين نام در اين ميان رافائل نادال است. تنيسورى كه در مقابل فدرر صاحب ركورد ۳-۶ است و سال گذشته در فينال رولاند گاروس ستاره سوييسى را شكست داد. ديگر رقيب بالقوه فدرر نوواك يوكويچ است. تنيسورى كه سال گذشته به يك چهارم نهايى رولاند گاروس رسيد و هفته گذشته با پيروزى بركاناس قهرمان اوپن سونى اريكسون شد اما يوكويچ چگونه مى تواند در جايى كه فدرر ۲ بار ناكام شده پيروز شود. او با لبخند مى گويد: نمى توانم اكنون نصيحتى به فدرر كنم. اين خيلى جالب نيست. مى دانيد او شماره يك است و شايد بهترين بازيكن تاريخ اين رشته. از يوكويچ صرب تبار و موراى اسكاتلندى كه هر دو ۱۹ سال دارند به عنوان قهرمان آينده گرانداسلم ها نام برده مى شود و يوكويچ ادامه داد: ۲ بازيكن جوان. هميشه زيبا به نظر مى رسد. فكر مى كنم براى تنيس خيلى خوب است كه مى بيند رافائل نادال، موراى و من اينگونه بازى مى كنيم و چيزهاى جديدى را به اين ورزش اضافه مى كنيم. به نظر من كه فدرر به اندازه كافى تورنمنت هاى مختلف را برده است.
فدرر ۱۶۶ هفته است كه در صدر رده بندى جهانى ايستاده است. او بارها ۳ گرانداسلم (به غير از اوپن فرانسه) را برده است و به ۴ قهرمانى گرنداسلم احتياج دارد تا با ركورد ۱۴ قهرمانى پيت سمپراس مساوى كند اما او به طور مشخصى روى رس ضعيف است مانند ساير قهرمانان گرنداسلم ها. راجر از تاريخ مطلع است و مى داند سمپراس، بوريس بكر، جيمى كانرز، استفان اوبرگ و جان مك انرو نيز هرگز قهرمان اوپن فرانسه نشدند اما فدرر مردى نيست كه لحظه اى در خيز برداشتن براى اهداف بزرگ تعلل كند و به همين دليل او امسال براى آمادگى بهتر پيش از حضور در پاريس در ۳ تورنمنت كه روى رس برگزار مى شود شركت خواهد كرد: مونت كارلو، رم و هامبورگ.
فدرر گفت: براى شروع فصل رس آماده هستم. منتظر اين يكى (اوپن فرانسه) هستم و فتح آن بزرگترين هدف كنونى ام است. از اوپن استراليا همه چيز را برنامه ريزى كرده ام و در رولاند گاروس خوب بازى خواهم كرد.
شايد تمركز بيش از حد فدرر روى پاريس موجب شكست هاى او در ماه مارس شد و شايد هم مشكل به سادگى كاناس بود. تنيسورى كه سابقاً جزو ۱۰ تنيسور برتر جهان بود و پس از ۱۵ ماه محروميت به دليل دوپينگ دوباره به ميادين بازگشت اما اين آرژانتينى ۲۹ ساله نيز همچون خيلى هاى ديگر نمى تواند رمز پيروزى اش را بر فدرر بيان كند: نه، براى اينكه نمى دانم. واقعاً نمى دانم كليد پيروزى بر او چيست. من فقط تلاش كردم براى هر امتياز بجنگم.
اما شايد رمز همين باشد. مثل رافائل نادال، كاناس نيز يك تنيسور كلاسيك زمين هاى رسى است كه با تلاش بيش از حد هر ضربه اى را به گوشه هاى زمين حريف مى فرستد و او را مجبور مى كند يك ضربه بيشتر بزند. فدرر كه از رالى هاى بسيار طولانى مقابل كاناس خسته شده بود، سعى مى كرد با فرستادن ضربات قطرى به انتهاى زمين امتياز را بگيرد. تدبيرى كه اغلب بيجا مى نمود. با اين حال كاملاً مشخص است كه فدرر هر شب خواب پاريس را مى بيند. تورنمنتى كه با پيروزى در آن مى تواند پس از راد ليور در سال ۱۹۶۹ به اولين تنيسورى تبديل شود كه هر ۴ گرنداسلم را در جيب دارد. شايد اندى موراى كه در كنار نادال تنها تنيسورى بود كه سال گذشته فدرر را شكست داد، بهتر از هر كسى از نيت راجر آگاه باشد: هيچ گاه نگفتم كه او شكست ناپذير است اما وقتى او در ۲ تورنمنت پياپى ضعيف ظاهر مى شود، معلوم است كه كاسه اى زير نيم كاسه است. من مطمئنم او به شدت خودش را براى فصل رس آماده كرده و اين بار بهتر از هميشه روى رس نمايش خواهد داد.
سلام
اول از همه باید بگم که من نمیدونم این مطالب رو خودتون ترجمه کردید یا از جایی ذکر کردید. ولی لازم دونستم خدمتتون نکاتی رو عرض کنم.
:hmm:
ما کلا چهار رقابت مهم در زمین های رسی داریم . مونت کارلو ، رم ، هامبورگ و رولند گاروس که سه تای اول مسترز هستند و آخری هم گراند اسلم.
حالا آمار راجر رو در این چهار رقابت میگم که یه وقت ذهنتون با خوندن مطلب بالا منحرف نشه و فکر نکنید که راجر در زمین های رسی هیچی نیست!!!!
از مونت کارلو شروع می کنم . راجر در سال 2006 که به نادال در فینال باخت . در 2005 به ریچارد گاسکوئت ( گاسکه!) در یک یک چهارم باخت . در سال 2004 هم که شرکت نکرده بود .
به رم می رویم . راجر در سال 2006 در یک فینال رویایی بازی رو به نادال واگذار کرد . در سال 2005 که شرکت نکرد . در سال 2004 در دور دوم حذف شد!!
در هامبورگ و در سال 2006 که شرکت نکرد . و در سالهای 2005 و 2004 هم قهرمان شد .کلا تنیسور ها به خاطر نزدیکی این رقابت با رولند گاروس در این رقابت حاضر نمی شوند!
و سرانجام در رولند گاروس و در سال 2006 که بازی رو در فینال به نادال واگذار کرد . در 2005 هم به همین صورت . در 2004 هم در دور دوم حذف شد.
در جمع راجر در 9 رقابتی که شرکت کرده دو قهرمانی و چهار نایب قهرمانی و یک ، یک چهارم داشته و مجموعا در 6 رقابت از نه رقابت به فینال رسیده است . جالبه که بدونید که راجر چهار فینال رو به نادال باخته است . پس ما این نتیجه رو میتونیم بگیریم که راجر در زمینهای رسی هم جزو بهترین هاست و تنها حریف یا بهتره بگم گربه سیاه راجر همین ناداله.
در مورد این دوباخت راجر هم که کمی عجیبه باید بگم فراموش نکنید که راجر پارسال و در آستانه رقابت های اپن آمریکا و در سین سیناتی در دور دوم بازی رو به مورای باخت ( و مثل امسال خیلی از رکورد ها رو از دست داد) ولی با اقتدار کامل Us open رو فتح کرد .
این ها رو گفتم تا بگم که اگر با راجر خوب نیستید پس از واقعیات هم گریزان نباشید . البته شاید مطلب بالا رو هم یک فرد اسپانیانی نوشته باشد!!!!
و در آخر هم یک نکته رو بگم که راجر برای برد یا باختش نیست که عزیزه!:blush: اگر همه بازیهاش رو ببازه باز هم عزیزه
موفق باشید