• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

جشنواره فیلم فجر

masoud908

Registered User
لایک‌ها
145
komeil66 جان منبع اين خبر چيه؟
چون من تو سايت سينما كه سايت اصلي جشنواره هست همچين چيزي رو پيدا نكردم...

komeil66

کاربر فعال فرهنگ و هنر
کاربر فعال
لایک‌ها
9
داريوش مهرجويي

محکوم به شرکت، ممنوع از نمايش

مهدي طاهباز

با اينکه تصور مي شد داريوش مهرجويي و فيلم جديدش «سنتوري» يکي از اصلي ترين عوامل رونق جشنواره بيست و پنجم باشند، اما تا اين لحظه او ناکام بزرگ جشنواره لقب گرفته است. در حالي که هنوز استارت جشنواره بيست و پنجم نخورده و موتور آن به راه نيفتاده بود، آخرين ساخته داريوش مهرجويي از جشنواره کنار گذاشته شد تا فيلمساز کهنه کار سينماي ايران مغموم و سرخورده نظاره گر برپايي جشنواره يي باشد که فيلم او مي توانست مهمترين اتفاق آن قلمداد شود. مهرجويي در شرايطي از حضور در جشنواره منع شده است که به شرکت در آن محکوم شده بود.

اگرچه او خاطره خوشي از حضور در جشنواره بيست و دوم داشت و با ورود دير هنگامش به جشنواره سيمرغ بهترين فيلم را از آن خود کرد، اما علاقه يي به حضور فيلم جديدش «سنتوري» در جشنواره امسال نداشت. استاد 66ساله سينماي ايران وقتي فيلمش به طور کامل آماده نمايش نشده بود، بارها اعلام کرد که مي خواهد فيلمش بلافاصله پس از آماده شدن روانه اکران شود و علاقه يي به حضور در جشنواره فجر ندارد. مهرجويي طي بيش از چهار دهه فيلمسازي اش آنقدر در جشنواره هاي مختلف جايزه گرفته است که ديگر علاقه يي براي حضور در چنين رقابت هايي نداشته باشد. او مي خواست فيلمش به محض آماده شدن در معرض قضاوت مخاطبان قرار بگيرد و آنقدر به فيلمش مطمئن بود که احساس نياز به هياهوهاي جشنواره يي نداشته باشد.

«سنتوري» قرار بود اول در جشن خانه سينما شرکت کند و سپس عيد فطر راهي اکران عمومي شود. اما پروانه نمايش فيلم براي شرکت در جشن خانه سينما صادر نشد تا تمام تلاش مهرجويي و پخش کننده فيلمش روي اکران عيد فطر و دريافت پروانه نمايش متمرکز شود. او با وجود اينکه اصلاحيه ها را پذيرفته و اعمال کرده بود، موفق به دريافت پروانه نمايش نشد تا فيلمش محکوم به شرکت در جشنواره فجر شود. از گوشه و کنار شنيده مي شد که مسوولان در قبال راضي شدن مهرجويي به شرط شرکت فيلمش در جشنواره، به او قول پروانه نمايش داده اند و با اين سياست مي خواهند تنور جشنواره بيست و پنجم را با حضور فيلمسازاني چون او داغ نگه دارند. مهرجويي که چاره يي جز شرکت در جشنواره نداشت، فرم شرکت در آن را پر کرد. فيلم به بخش مسابقه سينماي ايران راه يافت، اما در کمال تعجب در هيچ بخش بين المللي قرار نگرفت. چند روز به آغاز جشنواره باز هم به فيلم اصلاحيه وارد شد و مهرجويي آنها را اعمال کرد...

سرانجام يک روز مانده به آغاز جشنواره، آخرين فيلم داريوش مهرجويي از جدول برنامه ها بيرون کشيده مي شود و وضعيت نمايش آن در هاله يي از ابهام فرو مي رود. مي گويند تازه ترين ايراد وارد به فيلم، صداي محسن چاوشي و ترانه هاي خوانده شده توسط اوست. به مهرجويي گفته شده که ترانه ها را هم دربياور ولي او ديگر به انجام اين يکي راضي نشده است چون ديگر چيزي از فيلم باقي نخواهند ماند. اتفاقي که در دوره هاي گذشته جشنواره فجر براي آثاري چون «آب و آتش»، «به رنگ ارغوان» و... افتاده، امسال دامنگير داريوش مهرجويي شده است. وضعيت نمايش فيلم او مبهم است و مشخص نيست که آيا بعد از جشنواره، او امکاني براي نمايش فيلم پيدا مي کند يا خير. همه اين اتفاقات در شرايطي رخ داد که مهرجويي خود را آماده مي کرد تا فيلم جديدش «نقاب زيبا» را که به دفاع مقدس مربوط مي شد، کليد بزند. او قصد داشت با توجه به شرايط فيلمنامه اش، اين فيلم را زمستان امسال کليد بزند و فارغ از هياهوي جشنواره، خود را سرگرم پيش توليد و سپس توليد فيلم تازه اش بکند.

مهرجويي در اين سال ها برخلاف برخي همتايانش همواره طراوت خود را حفظ کرده و سعي اش بر اين بوده تا ضمن درک گذر زمان، همگام با تغييرات روز جامعه پيش رود و فيلم بسازد. مهرجويي به خوبي مي داند که سليقه مخاطب روز سينما چيست و شناخت دقيقي از خواسته هاي تماشاگران دارد. به همين دليل است که اکثر فيلم هاي مهرجويي ضمن اينکه مورد استقبال منتقدان قرار مي گيرند، در مواجهه با مخاطب عام نيز موفق عمل مي کنند. اکثر فيلم هاي داريوش مهرجويي مضاميني ساده و حتي تکراري داشته اند. اما او با تبحري که در پرداخت مضامين به ظاهر ساده دارد، فيلم هايي به يادماندني خلق کرده است.

مهرجويي چه در اين سال ها و چه در گذشته، کمتر اهل سر و صدا و جنجال بوده است. او اهل نق زدن به شرايط حاکم بر جامعه و سينما نيست و همواره فکر و ذکرش را روي فيلم هايي که مي سازد معطوف کرده است. شايد به همين دليل است که هميشه فيلم هاي او حرف هايي تازه براي گفتن دارند و صرفاً يدک کش نام سازنده اش نيستند.

با اينکه جشنواره بيست و پنجم از حضور فيلم «سنتوري» محروم شده است، اما مهرجويي کماکان در جشنواره حضور خواهد داشت. آن هم با فيلم کوتاه «فرش و فرشته» از مجموعه فرش ايراني. براي دوستداران مهرجويي تماشاي يک فيلم 5 دقيقه يي از او نيز غنيمت است. به هر حال او هميشه حرف هاي تازه يي براي گفتن دارد.

Amir_2591

Registered User
لایک‌ها
0
سپاس بی کران از شما ، دوست گرامی.
می دانید که در بخش خارجی این جشنواره(بالعکس بخش داخلی که هر سال کیفیتش کمتر شده)، فیلمهای بسیار ارزشمند و خوبی اکران می شوند و از آنجاکه هالیوود تحریم نانوشته است، این جشنواره منبع خوبی است برای شناختن فیلمهای دست دوم عالی غیر آمریکایی. تا دلتان بخواهد هم سروپرایز برایتان دارند ، امسال هم عناوین برجسته ای را می بینیم در این بخش.

live for what?

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
374
البته چند بخش دیگر هم هست که به فیلمهای خارجی میپردازه
فیلمهای کوتاه خارجی (اصولآ در سالهای اخیر فیلم های کوتاهی خوبی به جشنواره های مختلف اومده)
و فیلمهای آسیایی
به شخصه جز علاقه مندان فیلمهای آسیایی نیستم اما معمولآ فیلمهای خوبی از آسیا به جشنواره مآیند!
امسال خیلی درپی دیدن فیلم در جشنواره نیستم
فیلم سنتوری از مهرجویی میتوانست منرا در صف منتظر نگه دارد بر خلاف نظر عده ای من از کارهای اخیر مهرجویی هم بسیار لذت بردم
و فیلم ده نمکی رو اگر بلیط مفت و مجانی گیرم بیاد میرم (که ظاهرآ اومده) اون هم فقط به خاطر سابقه بس درخشان فیلم سازه آن در فیلم مستند و روزنامهم نگاری البته ظاهرآ این یکی خیلی متفاوت نیست!!!!
فکر میکنم فیلم مازیار میری و پوران درخشنده هم فیلمهای خوبی بشوند یا حداقل امیدوارم!
مسعود کیمیایی هم احتمالآ با یکی از Copy/Paste های جدیدش آمده!
به هر حال خوشحال میشوم از حضور دوستانی که در زمینه سینما اطلاعات وافی و کافی دارن مثل Amir_2591
در مورد این فیلمها که دورنمای یکسال آینده سینمای ما هستند بهرهمند شوم

maryam2810

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
امشب من رفتم اولین فیلم رو دیدم .. قسمتمون " سنگ ، کاغذ ، قیچی " بود .
ما که انداختیم توی " ضعیف " .. دیگه " تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل ...
فردا هم ایشالا بریم این اخراجی ها رو ببینیم ... گرچه من خیلی امیدوار نیستم با فیلم خوبی روبرو بشم !!

live for what?

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
374
امشب من رفتم اولین فیلم رو دیدم .. قسمتمون " سنگ ، کاغذ ، قیچی " بود .
ما که انداختیم توی " ضعیف " .. دیگه " تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل ...
فردا هم ایشالا بریم این اخراجی ها رو ببینیم ... گرچه من خیلی امیدوار نیستم با فیلم خوبی روبرو بشم !!

کجا؟ کجا؟
منم میام :D
من هم فکر نمیکنم فیلم خوبی بشه چون از آرمانهاش کوتاه اومده ظاهرآ ;)
این امر از کمدی بودن و حرص در بیار بودن فیلم کاسته میشه!
این هم فکر خوبیه که هرکس فیلمی رو میبینه نظرش رو اینجا بگه!

maryam2810

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
کجا؟ کجا؟
منم میام :D
من هم فکر نمیکنم فیلم خوبی بشه چون از آرمانهاش کوتاه اومده ظاهرآ ;)
این امر از کمدی بودن و حرص در بیار بودن فیلم کاسته میشه!
این هم فکر خوبیه که هرکس فیلمی رو میبینه نظرش رو اینجا بگه!
سینما آستارا ( تجریش ) ساعت 16 اخراجی ها رو داره ..
..
منم موافقم !! هر کی هر فیلمی که دید بیاد نظر شخصیشو بده ...

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
من بلیط ندارم و جشنواره رو تحریم (!!) می کنم
shame.gif
.. البته مامانم قراره از یکی از دوستاش بپرسه ببینه می تونه بلیط جور کنه یا نه ...
whocares.gif

maryam2810

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
من بلیط ندارم و جشنواره رو تحریم (!!) می کنم
shame.gif
.. البته مامانم قراره از یکی از دوستاش بپرسه ببینه می تونه بلیط جور کنه یا نه ...
whocares.gif
بلیط ندارم یعنی چی ؟؟
خب برو بخر !!

masoud908

Registered User
لایک‌ها
145
عزيز اين الكيه ...
همين امروز روزنامه همشهري خريده بودم كه نوشته بود سنتوري از 18 بهمن ماه نمايش داده ميشه...
در سايت سينما همين خبر زده...
اينم لينكش:
http://www.cinemaema.com/NewsArticle1951.html

komeil66

کاربر فعال فرهنگ و هنر
کاربر فعال
لایک‌ها
9
از 18 بهمن بله ولی به شرطی که پروانه نمایش بهش بدن و ترانه هاش حذف نشه
در غیر اینصورت تهیه کننده وکار گردان اجازه نمیدهند
میدونی چیه اینا(مسولان جشنواره) میخوان این فیلم رو در جشنواره اکران کنند که باعث رونقش بشه ولی بهش اجازه اکران عمومی برای بعد رو نمیدهند
راستی یه اهنگ جدید با شعر و اهنگ سازی محسن اومده دانلود کردی؟

masoud908

Registered User
لایک‌ها
145
از 18 بهمن بله ولی به شرطی که پروانه نمایش بهش بدن و ترانه هاش حذف نشه
در غیر اینصورت تهیه کننده وکار گردان اجازه نمیدهند
میدونی چیه اینا(مسولان جشنواره) میخوان این فیلم رو در جشنواره اکران کنند که باعث رونقش بشه ولی بهش اجازه اکران عمومی برای بعد رو نمیدهند
راستی یه اهنگ جدید با شعر و اهنگ سازی محسن اومده دانلود کردی؟

من كه مطمئنم ميدن...چون كه اگر اين فيلم رو هم نمايش ندن ديگه از جشنواره چي باقي ميمونه...
جشنواره امسال رو همه با اين فيلم ميشناسن...ولي اينا بمونه كنار من از يه چيز خيلي لجم ميگيره اونم اينه كه اصلا وزارت ارشاد با هر چي ادم برتر و در زمينه و حرفه خودش بهترينه لج داره و باهاش دشمني داره...
اين اهنگ رو من دو هفته پيش خبرش شنيده بودم...دارم دانلود ميكنم ...اسم خوانندش هم فربد مدني هست....اين هم لابد يه شاهكار ديگه هست...

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
بلیط ندارم یعنی چی ؟؟
خب برو بخر !!
نه ، دوست من ... آخه سالهای پیش همیشه بلیط مهمان و اینا بهم می رسید
curtianpeek%5B1%5D.gif
... ولی امسال هنوز نرسیده و ظاهرا قرار هم نیست برسه ...
bored.gif

شوخی بود ...
wink.gif

Arco

Registered User
لایک‌ها
0
maryam2810 برای ساعت 8 سنگ کاغذ قیچی از چه ساعتی رفتی تو صف وایسادی؟

live for what?

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
374
چی شد جناب/سرکار maryam2810 رفتی دیشب اخراجی هارو؟!
چطور بود؟ ارزش یکبار دیدن رو داره؟!
راستی داری سوال Arco رو جواب میده یه زحمت بکش بگو چند میگری بلیط ها رو؟!
مرسی

maryam2810

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
maryam2810 برای ساعت 8 سنگ کاغذ قیچی از چه ساعتی رفتی تو صف وایسادی؟

واسه ی سنگ ، کاغذ ، قیچی که 8 شروع میشد ما ساعت یه ربع به 8 رفتیم بدون این که حتی یه ثانیه توی صف باشیم بلیطشو خریدیم ..

چی شد جناب/سرکار maryam2810 رفتی دیشب اخراجی هارو؟!
چطور بود؟ ارزش یکبار دیدن رو داره؟!
راستی داری سوال Arco رو جواب میده یه زحمت بکش بگو چند میگری بلیط ها رو؟!
مرسی

ای بابا .. اخراجی ها رو نشد ببینیم ... صفش بدجوری طولانی بود .. البته شاید اگه توی صف وایمیسادیم گیرمون میومد ، اما خب بی خیالش شدیم .. یکی از دوستامون که رفته بود میگفت از اول تا آخرش داشتیم می خندیدیم ... دیگه من نمی دونم این خندیدن از روی طنز بودنش بوده یا از روی بی مزگی و مسخره بودنش ...
بلیط ها رو هم 2000 تومن میخریم ...
دیشب رفتیم فیلم " مینای شهر خاموش " ... هی ... بدک نبود ... کارت نظرخواهی رو انداختیم توی متوسط ... عزت الله انتظامی توش بازی میکرد با یه پسره که من اسمشو نمی دونم ...
امروزم اگه بشه میخوایم بریم " پاداش سکوت " ... می گن قشنگه ... به کارگردانی مازیار میری ...
..
به هر حال به نظر من دیدن بدترین فیلم ها توی جشنواره باحال تر از دیدن بهترین فیلم ها توی سینما در زمان غیر از جشنواره و بد تر از اون دیدنشون توی خونه هست ... واسه همین وقت رو از دست ندین ...

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
به هر حال به نظر من دیدن بدترین فیلم ها توی جشنواره باحال تر از دیدن بهترین فیلم ها توی سینما در زمان غیر از جشنواره و بد تر از اون دیدنشون توی خونه هست ... واسه همین وقت رو از دست ندین ...
good point
2r2rbfb.gif

hodastarious

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
سلام دوستان
جاي همگي تون خالي
ديروز به اكران اول فيلم اخراجي ها رسيديم همون سينما آستارا
فيلم با 1 ساعت و نيم تاخير رسيد . مسوولين سينما مي گفتن براي پاره اي ملاحضات رفته ارشاد. جالبيش اين بود كه هيچ كس از جاش تكون نمي خورد . فيلم به شدت خنده داري بود . :D
اما واقعيت اينه كه 80 دقيقه فيلم حذف شده بود و روند معنايي فيلم ضعيف شده بود. يعني راستش من چون از طريق وبلاگ خود ده نمكي در جريان فيلم بودم جاهاي حذف شدش خيلي تو ذوقم مي خورد اما....
قشنگ بود. جالبيش اينه كه آخرش اشك و خنده قاطي شده بود . تكليفت معلوم نبود . اما به ديدنش مي ارزيد

سعي مي كنم يك سري از عكساي پشت صحنه اش رو بگذارم اينجا. تا ببينيم بقيه فيلما چي هستن

live for what?

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
374

خوبه شما هم بد جوری سینمایی هستی ها!
یه دستی رو سر ما هم بکش شاید رفتیم دوتا فیلم دیدیم
مشکل من اینه که فقط سانس ۶ رو میتونم برم!

اما واقعيت اينه كه 80 دقيقه فيلم حذف شده بود و روند معنايي فيلم ضعيف شده بود
:blink:
میتونم بپرسم الان چقدرش مونده؟!

بالا