• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

جهان به روايت بوم

live for what?

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
18 آگوست 2006
نوشته‌ها
9,078
لایک‌ها
374
محل سکونت
Wish! In Your Mind!
20060415083858war.jpg


طرحی از اوتو ديکس سال 1924 در مورد جنگ جهاني اول

BaaderJohannes1913.jpg


سلف پرتره از BaaderJohannes آلماني از سردمداران جنبش

index.441.jpg


اثري از Jean Crotti
 

live for what?

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
18 آگوست 2006
نوشته‌ها
9,078
لایک‌ها
374
محل سکونت
Wish! In Your Mind!
ادامه مطلب قبل

توهم زيبايی

تريستان تزارا گفته است: "هنر دوران ما به عمل جراحی نياز داشت و ما آن عمل را برايش انجام داديم."

دادا قراردادهای والا و حقيقی هنر را دور ريخت. در دنيايی سرشار از توهم و فريب، حقيقت ديگر چه معجونی است؟ دادائيسم حقيقت را توهم می دانست، هم در شکل متعالی (ترانسندنتال) و هم در قالب عادی و روزمره آن.

دادائيستها زيبايی طبيعی يا حقيقی را دروغين می دانستند. آخرين مکاتب هنری بزرگ اروپا مانند امپرسيونيسم و اکسپرسيونيسم، مرزهای زيادی را شکسته، اما در نهايت به اصل زيبايی هنری وفادار مانده بودند.

دادا آخرين گام را برداشت و نفس زيبايی را زير سؤال برد: امر زيبا چيست و اصلا به چه کار می آيد؟ وقتی فوج فوج جوانان را به کشتارگاه می فرستند؛ وقتی فرصت زيستن چنين اندک و حيات آدمی تا اين حد بی مقدار است، "امر زيبا" به چه درد می خورد؟ هنر می تواند زشت و کريه باشد. خشن باشد مثل زندگی، درهم و آشفته باشد مثل زمانه. يک باند زخم بندی خونين يا يک پای مصنوعی، از تمام شاهکارهای هنری برتر است، زيرا با زمانه همخوانی بيشتری دارد!

پيروان دادا به طبيعی گرايی اعلام جنگ دادند و اسلحه اصلی شان تجريد بود. در طراحی و نقاشی حذف نگارگری فرمال و طبيعت گرايانه، و تقليل آن به خطوط و نقشهای ابتدايی؛ در شعر تجريد زبان و فروکاستن آن به آواهای انتزاعی، در موسيقی لغو قواعد تونال و اصول هارمونی...

گريز از "هماهنگی" برای آنها پشتوانه ای عينی داشت. ريشارد هولزنبک گفته است: "هنر تجريدی برای ما به معنای صداقت مطلق بود."

نوآوری های دادا

پيروان دادا نه تنها به بنيادها و قرادادهای هنری پشت کردند، بلکه مرزهای رايج را نيز پس زدند. "هنر" آنها آميزه ای بود، اغلب ناهماهنگ، از چند هنر ديداری و شنيداری. برای يک اثر دادائيستی هيچ چيزی که نشانی از زندگی داشته باشد، بيگانه نيست. گاه عناصر "غير هنری" زندگی مصرفی را نيز به "آثار" يا تابلوهای خود راه می دادند: از قوطی حلبی تا دکمه اونيفورم!

آنها به قالب اثر هنری، کمپوزيسيون کلی اثر، هماهنگی عناصر و مواد کار آن با ديدی تازه نگاه کردند. هيچ شگردی را نبايد کنار گذاشت. هر تکنيکی می تواند درجايی سودمند باشد. اصل آنست که هنر ويژگی های زندگی مدرن را نشان دهد، که آشفتگی و ناهماهنگی بخشی از آنست.

دادائيست ها تکنيک کولاژ را (پس از نوآوری های پابلو پيکاسو و ژرژ براک) در سطح تازه و گسترده ای به کار بردند. آنها با فتومونتاژهای جسورانه شان راه طراحی و گرافيک مدرن را هموار کردند.

آنها به نفس آفرينش هنری با ديد تازه ای نگاه کردند. نبوغ هنری را انکار کردند و هنرمند را از آن مقام والا فرو کشيدند. به هنرمند مدرن جسارت و شهامتی بی سابقه بخشيدند تا بتواند خود را از بندهای "آکادميک" رها کند. برای آنها هنرمند تافته جدا بافته نبود. گفتند هرکس بتواند درد و احساس درونی خود را به نحوی مؤثر و تازه بيان کند، می تواند هنرمند باشد.

به کار آفرينشگران گمنام، انواع هنرهای مردمی و بومی، هنرهای ابتدايی، کارکردی، طراحی صنعتی و غيره ارزش نهادند. آنها به دستخط فردی و انحصاری هنرمند، بی اعتنا بودند. برخی از آثار آنها کار مشترک يا گروهی است و امضای هنرمندی واحد را بر خود ندارد.

ميراث دادا

نمايشگاه بزرگ "دادا" با عبور از چند تالار، ايستگاه های جغرافيايی دادائيسم را نشان می دهد: زوريخ، مونيخ، درسدن، هانوفر، کلن، برلين، پاريس و سرانجام آمريکا.

زادگاه دادا زوريخ بود. در سال ۱۹۱۷ ريشارد هولزنبک جنبش را با خود به آلمان برد، در زمانی که کشور با جنگ و بحران ژرف سياسی دست به گريبان بود. دادا در آلمان بيش از هرجای ديگر با سياست گره خورد. دادائيست ها ارزشهای فرهنگی و نهادهای سياسی امپراتوری پروس و سپس جمهوری وايمار را به باد حمله گرفتند. در آلمان جورج (گئورگ) گروس، جان هارتفيلد (هانس هرتسفيلد)، هانا هوش، اوتو ديکس، کورت شويترز و رودولف شليشتر به جنبش دادا پيوستند.

کولاژ به ويژه در آلمان و در فوتومونتاژهای جان هارتفيلد يکپارچه در خدمت مبارزه سياسی قرار گرفت. بيشتر دادائيستهای آلمان پس از جنگ به اردوی چپ پيوستند و وارد ميدان سياست شدند.

در سالهای دهه ۱۹۲۰ که اروپا با بحران روزافزون اجتماعی و سياسی روبرو بود، دادا دستخوش تحولی بنيادين شد، در فرانسه با سوررئاليسم و در آلمان با اکسپرسيونيسم اجتماعی درآميخت.

دادا در دهه ۱۹۳۰ به آمريکا رفت و دوری از دگرديسی را تجربه کرد. جنبشی که در اروپا از تجريد آغازيده و به اعتراض سياسی رسيده بود، در آمريکا مسير عکس پيمود، يعنی از "تعهد" به هنر محض رسيد، و تا حد زيادی از محتوای سياسی و اجتماعی تهی شد.

دادا به شکل اصيل آن شايد ده سالی بيشتر دوام نياورد. اما بر تمام هنر مدرن غرب تأثيری ماندگار باقی گذاشت.

20060415083803grosz.jpg


دادائيسم عليه ميليتاريسم آلمان وارد ميدان می شود: جورج گروس، 1920
 

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
تاریخ عضویت
3 آگوست 2005
نوشته‌ها
6,209
لایک‌ها
84
محل سکونت
Tehran
من زیاد از کارای دادائیست ها خوشم نمیاد
77.gif
... سلیقه ایه دیگه ...
cat33.gif
 

*Aram*

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
20 دسامبر 2005
نوشته‌ها
333
لایک‌ها
114
محل سکونت
Tehran
علی جان بسیار ممنون از اطلاعات خوبی که درباره سبک دادائیسم دادید .بسیار استفاده کردم :happy:
راستش منم چندان از سبک های دادئیسم وپست مدرنیسم وغیر... سردرنمیارم شاید علتش این باشه که علاقه ای به این سبک ها ندارم باهاشون ارتباطی ایجاد نمیکنم;)اما وقتی کمی از طرز فکر و اهداف دادائیسم قرار گرفتم ازش خوشم اومد ...
مخصوصا از نقاشی با نام جرج کراسز تمام اون اهداف سبک داد و در آثارش میتونید ببینید برای من بسیار جالب توجه بود:D
 

فایل های ضمیمه

  • 1.jpg
    1.jpg
    33.9 KB · نمایش ها: 14
  • 2.jpg
    2.jpg
    59.5 KB · نمایش ها: 14
  • 3.jpg
    3.jpg
    26.7 KB · نمایش ها: 13
  • 4.jpg
    4.jpg
    47.5 KB · نمایش ها: 13
  • 5.jpg
    5.jpg
    51.3 KB · نمایش ها: 14

Ehsan_Sh

Registered User
تاریخ عضویت
23 ژانویه 2007
نوشته‌ها
0
لایک‌ها
118
چند طرح دادائیستی (پرتره ی تریستان تزارا کار فرانسیس پیکابیا ، کولاژ از هانس آرپ و ... ) :
 

فایل های ضمیمه

  • 3I01510.jpg
    3I01510.jpg
    66.6 KB · نمایش ها: 12
  • tzara_by_picabia.jpg
    tzara_by_picabia.jpg
    27.4 KB · نمایش ها: 12
  • 457_1937_arp_collage_[1].jpg
    457_1937_arp_collage_[1].jpg
    36 KB · نمایش ها: 11
  • ExquisiteCorpse1[1].gif
    ExquisiteCorpse1[1].gif
    4.9 KB · نمایش ها: 12

Ehsan_Sh

Registered User
تاریخ عضویت
23 ژانویه 2007
نوشته‌ها
0
لایک‌ها
118
چهره ی مونالیزا ی داوینچی از نظر Marcel Duchamp !

4ut3b6v.jpg



----------------------------------------------------------
 

Ehsan_Sh

Registered User
تاریخ عضویت
23 ژانویه 2007
نوشته‌ها
0
لایک‌ها
118
اعضای اصلی گروه دادا در پاریس :
تریستان تزارا ، آندره برتون ، هانس آرپ ، ژرژ ریبمون دسنی ، فیلیپ سوپو ، فرانسیس پیکابیا ، لویی آراگون و پل الوار و ...
(بعدا افراد بیشتری به گروه پیوستند )


4y5i5jb.jpg

صحنه یی از یک نمایشنامه ی دادائیستی در سال 1920 ، پاریس ( مرجع سایت www.ieeff.org )

66b360l

تریستان تزارا

52wpylu.jpg

چند تن از دادائیست ها ، 1920 ( مرجع سایت www.ieeff.org )

ضمنا برای رفع سوتفاهم ها ( و در تایید توضیحات بسیار مفید علی عزیز ) باید اضافه کنم که مکتب بزرگ سوررئالیسم از بطن همین دادائیسم به وجود آمد و تنی چند از شاعران این گروه همانند پل الوار و لویی آراگون بعد ها در شمار مردمی ترین و محبوب ترین هنرمندان فرانسه در قرن بیستم در آمدند .
شعار دادائیست ها این سئوال بود : اصلا چرا هنر ؟ منظورشان این بود (و این خیلی مهم است ) که در اروپایی که ادعای پیشرو بودن در قلمرو تمدن و هنر و فرهنگ را دارد و در پشت زرق و برق های سالن های نمایش ، کنسرت و ... هنوز مسائلی مانند جنگ ، فقر و توهین به شان و شرافت انسانی حل نشده است ...به همین دلیل روشی که برای بیان افکار خود برگزیده بودند افراطی و غیر عقلایی بود و تصمیم داشتند تمام قراردادهای مرسوم نه تنها در عالم هنر که آداب و رسوم اجتماعی را نیز به مسخره بگیرند . در خاطرات تریستان تزارا هست که : " زمانی می خواستیم نمایشنامه یی از برتون و سوپو به نمایش بگذاریم. ولی فقط توانستیم پرده ی اول آن را اجرا کنیم ، چون در متن نمایشنامه ، پرده ی دوم قرار بر این بود که هر دو نویسنده ی نمایشنامه روی صحنه آمده و واقعا خودکشی کنند ! "

----------------------------------------------------------

حالا یه سئوال : چی شد که یه دفعه رفتین سراغ دادائیسم ؟ :lol:

----------------------------------------------------------
 

live for what?

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
18 آگوست 2006
نوشته‌ها
9,078
لایک‌ها
374
محل سکونت
Wish! In Your Mind!
یکی از آثار آمادئو مودیلیانی، نقاش قرن بیستم ایتالیا، که پیش از این اصالتش ثابت نشده بود، در میان مجموعه دار هنری اهل صربستان کشف شده است.

کریستین پریسوت، مدیر آرشیو آثار مودیلیانی در شهر رم ایتالیا روز سه شنبه (25 سپتامبر) به خبرگزاری ها گفت که این اثر، با نام "پرتره ای از یک مرد"، حدود سال 1918 خلق شده و پس از هفده سال بررسی های کارشناسانه اصالت آن تائید شده است .

مسئولان شهر بلگراد، پایتخت صربستان، اعلام کرده اند که بنا به خواسته صاحبان این نقاشی، آن را برای اولین بار در ماه نوامبر سال جاری میلادی در نمایشگاهی در همین شهر به نمایش خواهند گذاشت.

هویت مجموعه دار هنری آشکار نشده است اما کریستین پریسوت گفت که این فرد هفده سال پیش برای تعیین نقاش این اثر و این که یکی از آثار مودیلیانی است یا نه جویای کمک شده بود.

کریستین پریسوت گفت این اثر "اصل است و پس از سال ها بررسی ما می توانیم به یقین بگوییم که آمادئو مودیلیانی آن را کشیده است."

ابعاد این اثر هنری 46 در 38 سانتیمتر است و پرتره ای از یک مرد جوان ناشناس است که ظاهری آراسته دارد که می تواند نشانه ای از تمول او باشد.

پریسوت ابراز امیدواری کرده یکی از بازدیدکنندگان نمایشگاه ماه نوامبر هویت او را شناسایی کند.

کارشناسان می گویند که رنگ روغن به کار برده شده برای خلق این اثر رقیق شده است که احتمالا ناشی از فقیر بودن نقاش هنگام خلق آن بوده است.

آمادئو مودیلیانی در سال 1884 متولد شد و در سال 1920 درگذشت. وی که بیشتر عمر هنری خود را در فرانسه بسر برد یکی از اعضای سرشناس گروه هنرمندان موسوم به "مدرسه آوانگارد پاریس" بوده است.

مودیلیانی به خاطر نقاشی از زنان و زنان برهنه شهرت یافت. او گردن سوژه هایش را بلند می کشید و به جای چشم دو حفره برای آنها می گذاشت؛ سبک منحصر به فردی که هم در نقاشی و هم در مجسمه سازی با نام او مهر خورد.

پرتره او از یک مجسمه ساز روس بالغ بر 25 میلیون دلار ارزش گذاری شده و در ماه نوامبر در حراج کریستیز به فروش می رسد.

سايت بي بي سي

200709261558571.jpg
 

Ehsan_Sh

Registered User
تاریخ عضویت
23 ژانویه 2007
نوشته‌ها
0
لایک‌ها
118
آمادئو مودیلیانی در سال 1884 متولد شد و در سال 1920 درگذشت. وی که بیشتر عمر هنری خود را در فرانسه بسر برد ...

پرتره او از یک مجسمه ساز روس بالغ بر 25 میلیون دلار ارزش گذاری شده و در ماه نوامبر در حراج کریستیز به فروش می رسد.

بدبخت مودیلیانی که تمام زندگی ش در فقر و فلاکت باور نکردنی گذشت و حالا پرتره یی که کشیده 25 میلیون دلار ارزش گذاری شده !!! :wacko::wacko: واقعا که به این دنیا ...

-----------------------------------------------------------------
 

Ehsan_Sh

Registered User
تاریخ عضویت
23 ژانویه 2007
نوشته‌ها
0
لایک‌ها
118
نمونه هایی از پرتره های مودیلیانی :
 

فایل های ضمیمه

  • modigliani.hbuterne-left-arm.jpg
    modigliani.hbuterne-left-arm.jpg
    86.1 KB · نمایش ها: 13
  • modigliani.beatrice-hastings.jpg
    modigliani.beatrice-hastings.jpg
    118.7 KB · نمایش ها: 12
  • modigliani.pretty-housewife.jpg
    modigliani.pretty-housewife.jpg
    58.6 KB · نمایش ها: 3
  • Modigliani1.jpg
    Modigliani1.jpg
    35.8 KB · نمایش ها: 12

Ehsan_Sh

Registered User
تاریخ عضویت
23 ژانویه 2007
نوشته‌ها
0
لایک‌ها
118
یه سری دیگه :
 

فایل های ضمیمه

  • modigliani.jpg
    modigliani.jpg
    55.9 KB · نمایش ها: 11
  • modigliani.boy.jpg
    modigliani.boy.jpg
    62.4 KB · نمایش ها: 11
  • modigliani.girl-polka-dot-blouse.jpg
    modigliani.girl-polka-dot-blouse.jpg
    94.9 KB · نمایش ها: 12
  • modigliani.leopold-zborowski.jpg
    modigliani.leopold-zborowski.jpg
    59.6 KB · نمایش ها: 11

Ehsan_Sh

Registered User
تاریخ عضویت
23 ژانویه 2007
نوشته‌ها
0
لایک‌ها
118
نقاش در کارگاهش :

bdp6pt.jpg


و بالاخره چند نمونه ی دیگر از پرتره های مودیلیانی :
 

فایل های ضمیمه

  • modigliani.hbuterne-seated.jpg
    modigliani.hbuterne-seated.jpg
    81.6 KB · نمایش ها: 12
  • Amedeo-Modigliani-Jeanne-Hebuterne-101275.jpg
    Amedeo-Modigliani-Jeanne-Hebuterne-101275.jpg
    19.6 KB · نمایش ها: 11
  • Modigliani76.jpg
    Modigliani76.jpg
    79.8 KB · نمایش ها: 12
  • modigliani-jeanne-hebutern.jpg
    modigliani-jeanne-hebutern.jpg
    16.8 KB · نمایش ها: 11

HappyDreams

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
20 دسامبر 2006
نوشته‌ها
341
لایک‌ها
3
محل سکونت
right here
John Singer Sargent
این نقاش در کار پرتره نسبت به کار ابرنگ و طبیعت بسیار معروفتر بود.در فلوراانس ایتالیا از والدینی امریکایی متولد شد.در ایتالیا و المان و سپس در پاریس تحت تعلیمEmile Auguste Carolus-Duran. به تحصیل پرداخت

ابرنگ:
URL%5D
thumb.jpg



IMG%5D
 

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
تاریخ عضویت
3 آگوست 2005
نوشته‌ها
6,209
لایک‌ها
84
محل سکونت
Tehran
یه فیلم هم از روی زندگی این مودیلیانی ساخته شد ... اندی گارسیا نقشش رو بازی می کرد و یه بازیگر ایرانی هم نقش پیکاسو رو بازی می کرد !! ... مقایسه کنید با عکسی که علی گذاشته ...

bdp6pt.jpg
200px-Modigliani1.jpg
 

live for what?

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
18 آگوست 2006
نوشته‌ها
9,078
لایک‌ها
374
محل سکونت
Wish! In Your Mind!
بدبخت مودیلیانی که تمام زندگی ش در فقر و فلاکت باور نکردنی گذشت و حالا پرتره یی که کشیده 25 میلیون دلار ارزش گذاری شده !!! :wacko::wacko: واقعا که به این دنیا ...

-----------------------------------------------------------------

اين اتفاق براي خيلي ها ميفته!
متاسفانه اين رسم زمونه هست!

مرسي بابت كارهايي كه گذاشتي! البته تعداد زيادي از كارهاي مشهور اون رو نميشه تويه فروم گذاشت

John Singer Sargent
این نقاش در کار پرتره نسبت به کار ابرنگ و طبیعت بسیار معروفتر بود.در فلوراانس ایتالیا از والدینی امریکایی متولد شد.در ایتالیا و المان و سپس در پاریس تحت تعلیمEmile Auguste Carolus-Duran. به تحصیل پرداخت

مرسي من خيلي با كارهاي Sargent آشنا نبودم

یه فیلم هم از روی زندگی این مودیلیانی ساخته شد ... اندی گارسیا نقشش رو بازی می کرد و یه بازیگر ایرانی هم نقش پیکاسو رو بازی می کرد !! ... مقایسه کنید با عکسی که علی گذاشته ...

bdp6pt.jpg
200px-Modigliani1.jpg

اسم فيلم هم برگرفته شده از نام خودش هست! Modigliani جز فيلمهايي بود كه خيلي دوست داشتم ببينم ولي نديدم!
 

Ehsan_Sh

Registered User
تاریخ عضویت
23 ژانویه 2007
نوشته‌ها
0
لایک‌ها
118
خب ظاهرا صحبت از مکاتب نقاشی و هنرمندان اوایل سده ی بیستم هست ...

ادوارد مونش نقاش نروژی را از پیشروان مکتب اکسپرسیونیسم می شمارند . معروف ترین تابلوی او (و یکی از تکان دهنده ترین و عجیب ترین آثار هنری جهان ) تابلویی ست به نام جیغ که در سال 1893 کشیده است ( از این تابلو ، نسخه ی سیاه و سفید چاپی به دست خود نقاش نیز موجود است )

ncifmf.jpg


در جلوی این تابلو انسانی دیده می شود که جیغ میکشد . با صورت مات ، گونه های فرورفته ، چشمان از حدقه بیرون زده که با وضعی هراسناک رو به تماشاگران به تصویر کشیده شده در حالی که روی خود را از تمام منظره ی دریا و آسمان و آدم های متشخص مآب پشت سر خود که در حال گذر هستند ، برگردانیده است و این منظره ی آرام پشت سر ، حالت هراس و اشمئزاز او را تشدید میکند .
مونش خود زندگی یی بس رقت بار داشت و آدم های مفلوک ، مشوش ، بیمار یا در حال مرگی که در تابلو هایش دیده می شوند همگی به نوعی بازتاب زندگی شخصی او هستند .

--------------------------------------------------------------------------
 

Ehsan_Sh

Registered User
تاریخ عضویت
23 ژانویه 2007
نوشته‌ها
0
لایک‌ها
118
نقاشان اکسپرسیونیست Expressionists معتقد بودند: مگر نه این که در دنیا زشتی ، فلاکت ، ترس و دلهره نیز وجود دارد ؟ چرا باید چشم خود را به روی این ها ببندیم و فقط زیبایی های آرمانی و با شکوه زندگی را آن طور که نقاشان سده های قبل در تابلوهایشان به تصویر کشیده بودند ، نقاشی کنیم ؟ چرا نباید سعی کنیم از طریق نقاشی به دنیای روحی و درونی انسان های دردمند و منزوی راه پیدا کنیم ؟

نقاشان اکسپرسیونیست ، با رنگ های تیره و تند و خطوط کج و معوج ، ترس ، انزوا و نکبت انسان های درمانده ی پیرامون خود را به تصویر می کشیدند و در این راه از هرحادثه یا منظره ی تیره ، زننده و تشویش آمیزالهام می گرفتند .

ضمنا این سبک نقاشی (به دلایلی ) بیشتر در آلمان و اتریش و در اوایل سده ی بیستم ، نضج گرفت. به این ترتیب در مقابل امپرسیونیست های فرانسوی که سعی داشتند با دید تازه یی اشیاء و مظاهر طبیعت را نقاشی کنند ، نقاشان مکتب اکسپرسیونیسم آلمان بیش تر اندوه ، ترس ، تشویش و خلاصه این قبیل حالات روحی آدم ها را به روی بوم می آوردند یا به قولی بیان Expression می کردند .

-------------------------------------------------------
 

Ehsan_Sh

Registered User
تاریخ عضویت
23 ژانویه 2007
نوشته‌ها
0
لایک‌ها
118
چند اثر دیگر از مونش ( مردی که کنار ساعت و تختخواب ایستاده ، خود نقاش در سنین پیری است ) :

--------------------------
 

فایل های ضمیمه

  • munch.dance-life.jpg
    munch.dance-life.jpg
    119.5 KB · نمایش ها: 13
  • munch.ashes.jpg
    munch.ashes.jpg
    130.2 KB · نمایش ها: 11
  • munch.karl-johan.jpg
    munch.karl-johan.jpg
    108 KB · نمایش ها: 10
  • munch.between-clock-and-bed.jpg
    munch.between-clock-and-bed.jpg
    237.1 KB · نمایش ها: 11
  • munch.death-sickroom.jpg
    munch.death-sickroom.jpg
    127.3 KB · نمایش ها: 10

Ehsan_Sh

Registered User
تاریخ عضویت
23 ژانویه 2007
نوشته‌ها
0
لایک‌ها
118
Self- Portrait از ادوارد مونش در آخرین سال های قرن نوزدهم :
 

فایل های ضمیمه

  • munch.burning-cigarette.jpg
    munch.burning-cigarette.jpg
    170.5 KB · نمایش ها: 11
بالا