نتايج پژوهش هاي علمي در مورد عنكبوت
همه اين تفاسير بر اين موضوع اتفاق دارند كه مقصود از " بيت العنكبوت" در سوره عنكبوت، همان بيت مادي يعني "خانه" است كه عنكبوت به عنوان محل سكونت خود انتخاب مي كند. در تفسيرها اين خانه را چنين تفسير كرده اند:
- چيزي از آن دفاع نمي كند. (تفسير طبري)
- ضعيف ترين خانه است كه سرما و گرما را نگاه نمي دارد. (قرطبي)
- خانه اي ضعيف. (ابن حيان آندلسي)
- هيچ خانه اي از آن ضعيف تر نيست. (شوكاني)
- از ضعيف ترين خانه هاست. (سعدي)
- ضعيف ترين خانه هاست به خاطر پستي و كوچكي آن. (صابوني)
- هيچ چيزي در سستي نزديك و مشابه آن نديديم. (عمادي)
- هيچ خانه اي ضعيف تر و سست تر از اين نيست. (قنوجي بخاري)
- سست ترين خانه ها و ضعيف ترين آنهاست. (اصلاحي)
- هيچ خانه اي سست تر از آن در ميان خانه هاي حشرات نيست. (بروسوي)
- ضعيف و سست است. (ابن كثير قريشي دمشقي)
تعارض ديدگاه مفسران با علوم جديد
علوم جديد ثابت كرده اند كه تارها - بافته هاي- عنكبوت از قويترين بافته هاي طبيعي است و استحكام آن از استحكام آهن بيشتر است. تا آنجا كه به نام "آهن حيواني" خوانده مي شود. خانه عنكبوت از قويترين خانه هاست كه از ناحيه استحكام بافت آن مشهور است؛ از اين رو مي تواند در برابر بادهاي شديد مقاومت كند و در تارهاي خود شكارهاي عنكبوت را نگهداري نمايد به طوري كه نمي توانند از آن جدا شوند.
نتايج پژوهش هاي علمي در مورد عنكبوت
1- حقايق علمي در مورد تارها و بافته هاي عنكبوت و خانه آن:
تارهاي عنكبوت از پروتئين ساخته مي شود كه در حفره هاي حريري، شكل مي گيرد و آنچه به دست مي آيد بسيار قوي است؛ استحكام آن از استحكام آهن، بيشتر است و دو برابر طول خودش كش مي آيد بدون آنكه پاره شود و بنابراين از قويترين الياف طبيعي به شمار مي آيد.
شبكه اي كه عنكبوت ايجاد مي كند قدرتي دارد كه مي تواند يك زنبور عسل كه سرعتي حدود 32 كيلومتر در ساعت دارد و حجم آن چندين برابر عنكبوت است را بدون آن كه شبكه تحت تاثير قرار گيرد يا پاره شود، متوقف كند.
"شركت كنديه" اقدام به توليد تارهاي عنكبوت كرده است تا از آنها نخ هاي پزشكي و طناب هايي براي صيد ماهي ها و لباس ضد گلوله بسازد. ساكنان جزاير "سلمون" نيز در قديم به ساخت تورهاي ماهيگيري از نخ هاي عنكبوت مي پرداختند.
بدين ترتيب روشن است كه "بيت عنكبوت"- به معناي خانه عنكبوت- از قويترين مخلوقات خداوند به شمار مي آيد..
2- حقايق علمي در مورد زندگي عنكبوت ها و روابط اجتماعي آنها:
عنكبوت ها، گروهي هستند كه در جهان بيش از سي هزار نوع آنها وجود دارد و در حجم و شكل و روش زندگي متفاوت هستند؛ روش زندگي فردي همراه دشمني با يكديگر در آنها غالب است و انواع اندكي از آنها يافت مي شوند كه به صورت دسته جمعي زندگي مي كنند.
جثه عنكبوت هاي ماده از نرها بزرگتر است: غالباً فقط در هنگام ازدواج همديگر را ملاقات مي كنند و عنكبوت نر قبل از عروسي، اقدام به رقص ها و حالات مشخصي در برابر عنكبوت ماده مي نمايد كه مقصودش جلوگيري از غريزه دشمني عنكبوت ماده است. هنگامي كه آميزش آنها تمام مي شود، عنكبوت نرغالباً در لانه باقي مي ماند و اقدام به پنهان شدن از عنكبوت ماده مي كند، چرا كه مي ترسد او را بكشد. كشتن عنكبوت نر بعد از تمام شدن آميزش جنسي، در بين بسياري از عنكبوت ها اتفاق مي افتد؛ مشهورترين اين عنكبوت ها "بيوه سياه" است. در برخي از انواع آنها، عنكبوت ماده، عنكبوت نر را رها مي كند تا هنگامي كه فرزندان از تخم خارج مي شوند، اقدام به قتل او كنند و او را بخورند. در انواع ديگري از عنكبوت، مادر، اقدام به تغذيه فرزندان كوچكش مي كند تا اين كه بزرگ مي شوند و مادرشان را مي كشند و مي خورند.
از اين مطالب روشن مي شود كه **** اجتماعي و روابط خانوادگي عنكبوت، بر اساس مصالح موقت است، به طوري كه هر گاه اين مصالح تمام شود، دشمن همديگر مي شوند و برخي، برخي ديگر را مي كشند.
اين دشمني شديد فقط بعد از اتمام مصلحت ها جلوه گر مي شود و روابط سست و ضعيف بين افراد خانواده عنكبوت آن را سست ترين خانواده ها در ميان آفريده شدگان مشهور قرار مي دهد.
رابطه بين عنكبوت و خانه او رابطه بين موجود زنده و جماد (موجود غير زنده) است؛ پس در اينجا معناي "ولايت" به معني دوستي و ياري گري تحقق نمي يابد، چون جمادات، نيروي تدبر، اعمال قدرت و انجام كار ندارند. در اين آيه يكي از موارد اعجاز علمي قرآن جلوه گر مي شود؛ اين حقايق- از خانواده و حيات عنكبوت ها- جديداً كشف شده كه خانواده عنكبوت سست ترين خانواده هاست و قرآن كريم بيش از هزار سال قبل از اكتشاف آن- توسط بشر- به اين حقيقت اشاره كرده است.
وقتي به آخر آيه 41 سوره عنكبوت نگاه مي كنيم متوجه اين مسئله مي شويم كه لو كانوا يعلمون. اگر (بر فرض) مي دانستند. اشاره مي كند كه آنان مقصود ازاين مثال قرآني را نمي دانستند چون اين حقيقت علمي، در هنگام نزول قرآن براي بشر نا شناخته بود.
منبع :
http://www.tebyan.net/MaarefEslami/83/12/html/ej-84012-ankaboot.htm#1