• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

دانستنیهای عمومی خودرو

آيا نحوه رانندگي به نوع و رنگ خودرو بستگي دارد؟


  • Total voters
    19

Bell

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
3 می 2008
نوشته‌ها
222
لایک‌ها
6
الان دیگه هند خط تولیدش رو خرید.
امیدوارم از این به بعد صندلیهاش بوی هندیها رو نگیرند!

نسبت به قیمتش در مقایسه با bmw ، فکر کنم همون bmw انتخاب عاقلانه تری باشه
ولی این لامصب خیلی luxury یه.
آدمیزاد رو وسوسه میکنه
 

mori_magic

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
20 آپریل 2009
نوشته‌ها
35
لایک‌ها
0
اصولا اگه دزد طالب چیزی باشه به هیچ چیز اهمیت نمیده.چه دزدگیر چه قفل فرمون و پدال و این چیزا:D
ولی من به شخصه تجربه کردم که هرچی موانع جلوی دزد بیستر باشه دزد کمتر به سراغ اون ماشین میره.
من خودم 206 داشتم خدا شاهده ماشین دزدگیر نداشت فقط 2 بار به مدت 1 ساعت بیرون پارکینگ گذاشتم عین 2 بار دزد زد ماشین رو.1 بار ضبط فابریک تیپ3 رو برد یه بار هم دنبال پنل ضبط گشته بود که من با خودم برده بودم و ریموت رو برده بود.
ولی از وقتی دزدگیر گذاشتم چون یه ماشین دیگه گرفتیم مجبور شدیم 206 رو بیرون بزاریم ولی دیگه دزده سراغش نیومد.(دزد محلی بود همه ماشینای محل رو یه بار زده بود)
بهترین دزدگیر ماجیکار اصل با گارانتی 3 ساله هست که باید برگه گارانتی رو جعبه چسبیده باشه و تحویل بگیرید .
من خودم تا حالا 3 مدل مجیکار تصویری داشتم واقعا راضی بودم.332 و 902 و 932
932 محیکار فوق العاده هست.من واقعا از کار کردن باهاش لذت می بردم.تمام جوانب در نظر گرفته شده بود.
ولی نکته مهم دیگه که خیییییلی مهمه نصب دزدگیره.واقعا نحوه دست زدن به سیم کشی ماشین و نصب دزدگیر خیلی مهمه.چه بسا بهترین دزدگیر دنیا رو نصب کنید ولی به دلیل عدم نصب صحیح کارایی درست نداشته باشه.چیزی که به عینه دیدم
از نظر قینت هم چون خیلی وقت پیش نصب کردم فکر نکنم هنوز همون باشه ولی قیمتها با نصب:
332: 135 هزار تومن
902 : 170 هزار تومن
935 : 185 هزار تومن
موفق باشید;)
 
Last edited:

پهلوان

Registered User
تاریخ عضویت
13 آگوست 2008
نوشته‌ها
513
لایک‌ها
8
محل سکونت
زورخونه
دانستنيها درباره روغن موتور

۱- کار روغن موتور چيست ؟
وظايف اصلی روغن موتور ؛ روان سازی قسمتهای متحرک موتور ، به حداقل رساندن اصطحکاک و فرسايش ، کمک به کاهش حرارت و به خود گرفتن کثافات ، ذرات معلق و رسوبات لجنی حاصل از احتراق می باشد .
بدليل اينکه روغن موتور بايد اين چند کار پيچيده را به طور همزمان انجام دهد ، يک فرمولاسيون شيميايی پيچيده را می طلبد ، اما شما برای آنکه بدانيد روغن موتور چگونه عمل می کند ، چگونه رده بندی می شود و چگونه بايد نوع صحيح آنرا برای خودرويتان برگزينيد ، نياز به شيميدان و يا مهندس شيمی بودن ، نداريد . کافی است با انواع مختلف روغن موتور ، رده بنديهای آن و علائم و اختصاراتی که برای آن استفاده می شود ، آشنا باشيد .


۲- انواع روغنها :
در حال حاضر روغنهای موتور خودروها به ۳ نوع کلی تقسيم می شوند :
الف : مينرال ( ارگانيک ) ب : سنتتيک ج : نيمه سنتتيک Premium ))


الف - مينرال :
روغنی است که بر پايه نفت خام ساخته می شود و همان روغنی است که سالهاست در خودروها بکار برده می شود و همه ما با آن آشنايی داريم .

ب - سنتتيک :
روغنی است که از ترکيبات شيميايی يا پوليمراسيون هيدروکربنها (Olefins ) توليد می شود و نه با تصفيه نفت خام ، اين نوع روغن ، اولين بار برای موتورهای جت بکار گرفته شد که بدليل مزايايی که اين نوع روغن نسبت به نوع مينرال داراست در ساليان اخير مصرف آن در خودروها نيز فزونی يافته است . روغنهای سنتتيک انواع مختلف با مواد تشکيل دهنده متفاوتی دارند که اين امر آنها را از لحاظ کيفيت و نوع مصرف نيز با يکديگر متمايز می سازد ، از بين صدها نوع روغن سنتتيک با فرمولاسيون های مختلف که هر يک محاسن و معايبی را نيز دارا هستند ، نوعی که بر پايه Polyalphaolefins يا به اختصار ( PAO ) ساخته می شود و مقادير کمی هم Ester در خود دارد ، دارای کارآيی و مقبوليت بيشتری است .

از مزيت های اکثر روغن های سنتتيک می توان موارد زير را ذکر کرد :
۱- کاهش مصرف روغن بدليل عمر بيشتر روغن
۲- غير خورنده و غير سمی بودن
۳- تبخير شوندگی پايين
۴- دمای سوختن بالا
۵- مقاومت در برابر اکسيداسيون بالا
۶- دارا بودن شاخص ويسکوزيته بالا به صورت طبيعی ( عکس العمل سريع در مقابل تغييرات دما )
۷- کاهش مصرف سوخت تا ۲/۴ درصد
۸- نقطه روان شدن پايين
۹- قابليت استفاده از روغنهای با گستره ويسکوزيته زياد بدون نگرانی از شکست پليمرها ( در ادامه توضيح داده خواهد شد )
عيب اين نوع روغنها نيز ، قيمت بالای آنها و عدم تطابق کامل با موتورهای با تکنولوژی قديمی است .

ج - نيمه سنتتيک :
مخلوطی است از روغن سنتتيک و مينرال ( ارگانيک ) ، اين نوع روغن کيفيت روغنهای سنتتيک را ندارد اما در شرايط سخت ؛ نظير دماهای بالا و يا بار زياد عملکرد بهتری نسبت به نوع مينرال داراست و بيشتر برای وانتها و SUV ها مصرف می شود و قيمت آن نيز کمی بيشتر از مينرالهاست .
برای آگاهی از اينکه کداميک از روغنهای فوق برای خودروی شما مناسب است ، بهترين منبع و مأخذ دفترچه راهنمای خودرو يا برچسبهای داخل محفظه موتور می باشد ( در صورتيکه نوع روغن مشخص نشده ، معنای آن استفاده از همان نوع قديمی مينرال است ) . استفاده از روغن مينرال يا نيمه سنتتيک برای موتوری که تنها استفاده از روغن سنتتيک در آن توصيه شده ، می تواند برای موتور خطر آفرين باشد ، اما در مقابل استفاده از روغنهای سنتتيک يا نيمه سنتتيک برای موتورهايی که برای استفاده از نوع مينرال طراحی شده اند ( موتورهای قديمی ) با تمهيدات خاصی ، از نظر توليد کنندگان روغنهای سنتتيک بلا مانع است . اما بسياری از متخصصين بدلايل زير اين کار را نيز اشتباه و مضر می دانند :
۱- هر يک از انواع مختلف روغنهای سنتتيک با توجه به فرمول شيميايی ، قابليت تطابق با برخی انواع لاستيکها و الاستومرها را نداشته و در نتيجه اگر از روغن سنتتيکی با فرمول خاصی برای موتوری با واشرها و درزبندهايی که با آن فرمول روغن سازگار نباشد ، استفاده شود باعث نشتی روغن و مسائلی از اين قبيل خواهد شد ( روغنهای مينرال باعث تورم واشرها و جلوگيری از نشتی آنها می شوند ، اما روغنهای سنتتيک در مورد برخی انواع واشرها دارای اين خاصيت نيستند و حتی برخی از آنها ، باعث خورده شدن برخی انواع واشرها ، می شوند ) در این راستا حتی استفاده از روغن سنتتيک با مواد تشکيل دهنده ای متفاوت از آنچه در دفترچه راهنمای خودرو درج شده ، برای خودروهايی که با اين نوع روغن کار می کنند نيز می تواند خطر ساز باشد ، چه رسد به استفاده از اين نوع روغنها در موتورهايی که بر پايه استفاده از روغن مينرال طراحی شده اند ، بعنوان مثال روغن سنتتيک بر پايه Polyglycol با پلی استرها ، پلی کربنيکها ، ABS ، پلی ونيل کلرينها ،Polyphenylene Oxide ( همگی پلاستيک هستند ) و Buna S ، بوتيل ، Neoprene و لاستيک طبيعی ( همگی الاستومر هستند ) سازگاری خوبی ندارد و يا روغن سنتتيک بر پايه PAO نيز که اکثر روغنهای سنتتيک موجود در بازار بر اين پايه هستند ( بدليل شباهت زياد به خواص روغنهای مينرال ) با لاستيک طبيعی ، EPDM ، بوتيل و Buna S که همگی الاستومر هستند ، سازگاری ضعيفی دارد ، ليست برخی از انواع روغنهای سنتتيک و قابليت تطابقشان با انواع الاستومرها و لاستيکها ، همچنين حلاليت هر کدام در افزودنيها و لجن موتور به همراه خواص و عدد VI ( در ادامه بررسی خواهد شد )
۲- روغنهای سنتتيک در مقايسه با روغنهای مينرال با لايه نازک تری بر روی قطعات موتور می نشيند ( به همين خاطر فاصله قطعات ثابت و متحرک موتور هايی که با روغن سنتتيک کار می کنند کمتر می باشد ) از اينرو استفاده از اين نوع روغن برای موتورهايی که با تکنولوژی قديمی مينرال طراحی شده اند ، باعث نشتی پيستون خواهد شد . البته اين مورد از طرف سازندگان روغنهای سنتتيک با دلايل قابل قبولی رد می شود ، اما در عمل اين مشکل ، درباره خودروهای قديمی ديده شده .
به هر روی در صورتی که سالهاست از روغن مينرال استفاده می کنيد و خودرويتان دارای تکنولوژی قديمی است ، از استفاده از اين نوع روغنها بپرهيزيد ، اما درصورتيکه دارای خودرويی با تکنولوژی نسبتا جديد هستيد و از بی خطر بودن تعويض روغن از مينرال به سنتتيک يا نيمه سنتتيک اطمينان داريد ، از نوعی که برپايه PAO ساخته شده استفاده نموده و اين موضوع را نيز از ياد نبريد که با تعويض روغن از مينرال به سنتتيک باعث می شويد رسوبات پخته شده روغنهای مينرال از روی قطعات موتور کنده شده و در موتور غوطه ور گشته و پس از مدتی موتور را از کار بيندازد ، به همين خاطر قبل از اين تعويض بايد موتور را يا به طور کامل رسوب زدايی نموده و يا اينکه از روغنهای فلاشينگ ( Flush Oil ) استفاده نماييد ( اين نوع روغن فقط مخصوص تميز کردن موتور می باشد ) به اين ترتيب که روغن مينرال را بدون تعويض فيلتر تخليه کرده و روغن فلاشينگ را جايگزين نموده و اجازه دهيد موتور به مدت ۲۰ دقيقه درجا کار کند ، پس از آن ميتوانيد روغن فلاشينگ را تخليه کرده ، فيلتر را تعويض نموده و روغن سنتتيک يا نيمه سنتتيک را جايگزين نماييد .
چند نکته :
· روغنهای نيمه سنتتيک ، همانگونه که ذکر شد مخلوطی هستند از روغن مينرال و سنتتيک و می توانند همان مشکلات روغن سنتتيک را برای موتورهای ساخته شده برای روغنهای مينرال پديد آورند .
· در خودروهايی که استفاده از روغن سنتتيک در آنها توصيه شده ، حتما از نوع مشخص شده استفاده نماييد و درصورتيکه به جهت قرارداد شرکت توليد کننده با شرکت نفتی خاصی ، تنها نام روغن مربوطه در دفترچه راهنما ذکر شده و از توضيح بيشتر در مورد آن خودداری شده ، و بر روی ظرف آن روغن هم توضيحی درباره نوع مواد تشکيل دهنده ، داده نشده ، تنها از همان نوع روغن استفاده نماييد .
· در صورتی که به تعويض نوع روغن از مينرال به سنتتيک در خودروی خود اصرار داريد ، نوعی که اکثر روغنهای سنتتيک موجود در بازار را شامل می شود ، يعنی PAO را ، انتخاب نماييد ، چرا که بيش از ديگر انواع روغنهای سنتتيک به نوع مينرال شبيه است .


۳- ويسکوزيته روغنها :
ويسکوزيته يا گرانروی ، يک مختصر فيزيکی سيالات است ، که به مقاومت آنها در برابر جريان يافتن بستگی دارد . به طور مثال آب دارای ويسکوزيته پايين و عسل دارای ويسکوزيته بالايی است ، ويسکوزيته مايعات تابعی است از دما ، بدين معنا که با افزايش دما ويسکوزيته کم و با کاهش دما ويسکوزيته افزايش می يابد . ويسکوزيته در مورد روغن به طور عاميانه ، با نام وزن نيز شناخته می شود .
روغنها با ويسکوزيته های مختلف برای شرايط آب و هوايی مختلف توليد می شوند ، استفاده از روغن با ويسکوزيته بالا در زمستان ؛ روانکاری موتور را تا زمان گرم شدن به تاخير انداخته و در اين مدت روغن به تمامی قسمتهای موتور نخواهد رسيد ، همچنين استفاده از روغن با ويسکوزيته پايين در تابستان نيز باعث سايش قطعات موتور می گردد . پس انتخاب ويسکوزيته مناسب برای روغن موتور يک خودرو ، کاملا تابع شرايط آب و هوايی است ، که البته اخيرا وجود روغنهای چهار فصل ( Multi Grade ) يا همان چند ويسکوزيته ، نياز به تغيير روغن ، به نسبت تغيير فصل يا شرايط آب و هوايی را تا حدودی بر طر ف نموده است ، اما استفاده از تنها يک نوع روغن چهار فصل از نوع مينرال برای تمامی فصول نيز با توجه به دلايلی که در ادامه توضيح داده خواهد شد ، پيشنهاد نمی شود .
انجمن مهندسين خودرو ( SAE ) برای راحتی کار ، ميزان ويسکوزيته روغنها را بوسيله يکسری اعداد ، طبقه بندی نموده . اين طبقه بندی برای روغن موتور بين ۰ تا ۶۰ می باشد . روغن های تابستانی که در دماهای بالا از غلظت کافی برخوردار هستند ، اعداد ويسکوزيته ای در حد ۳۰ تا ۶۰ داشته ( هر چه هوا گرمتر باشد ، بايد از روغن با عدد ويسکوزيته بالاتر استفاده شود ) و روغن موتور های زمستانی که در دماهای پايين براحتی جريان می يابند ، اعداد ويسکوزيته ای ما بين ۰ تا ۲۵ را دارا هستند ( هر چه هوا سردتر باشد ، بايد از روغن با عدد ويسکوزيته پايين تر استفاده شود ) . برای تشخيص راحت تر عامه بعد از عدد ويسکوزيته روغنهای زمستانی حرف W درج می گردد که مخفف Winter می باشد ، همچنين بدليل آنکه اين طبقه بندی توسط Society of Automotive Engineers ابداع شده ، هميشه قبل از درج عدد ويسکوزيته مخفف نام اين انجمن ( SAE ) نيز نوشته ميشود .
روغنهايی که تنها دارای يک ويسکوزيته می باشند ، تک ويسکوزيته نام دارند ، اما روغنهايی که در سالهای اخير با کمک علم شيمی و با افزودن پليمر به روغن پايه توليد می شوند ، توانايی داشتن ويسکوزيته های محتلف در دماهای مختلف را دارا هستند ، اين امر باعث می شود روغن در تمامی شرايط آب و هوايی از غلظت لازم برخوردار باشد ، که اين امر علاوه بر افزايش عمر موتور ، تا حدی باعث کاهش مصرف سوخت نيز خواهد شد ، از همين رو روغنهای تک ويسکوزيته در حال از رده خارج شدن می باشند و تنها کاربرد اين نوع روغنها در مورد خودروهای سواری ، برای موتور خودروهای Race می باشد که دارای Heater يا گرم کن روغن می باشند .
کد SAE در روغنهای چهار فصل به صورت دو جزئی است ، که عدد اول که به همراه حرف W می باشد ، مربوط به پايين ترين ويسکوزيته آن روغن و عدد دوم معرف بالاترين ويسکوزيته آن روغن است .
اما همانطور که ذکر شد ، روغنهای چند ويسکوزيته بواسطه افزودن پليمر به روغن ساخته می شوند ، اين پليمرها به روغن اجازه می دهند تا در دماهای مختلف ويسکوزيته های مختلفی داشته باشد ، در هوای سرد پليمرها در خود جمع شده و باعث جريان يافتن راحت تر روغن می گردند و در گرما نيز پليمرها شروع به باز شدن به صورت زنجيره های بلند نموده و روغن غليظ می گردد ، اما اين افزايش و کاهش ويسکوزيته تنها تا حد مشخص شده برای همان روغن است ، مثلا يک روغن 10W-30 روغنی است با ويسکوزيته ۱۰ که در زمان گرم شدن ويسکوزتر از ۳۰ نخواهد شد ؛ يعنی اگر مثلا اين روغن در دمای ۱۰۰ درجه به ويسکوزيته ۳۰ برسد ، در دماهای بالاتر نيز ويسکوزيته ای بيش از ۳۰ پيدا نخواهد کرد ، که اين امر بواسطه مقدار پليمر افزوده شده برای دستيابی به عدد حداکثر ۳۰ برای روغن 10W-30 می باشد .
آنچه که بايد در استفاده از اين نوع روغنها بخصوص در مناطق سردسير مد نظر قرار گيرد ، انتخاب روغن با کمترين فاصله ويسکوزيته است ؛ بدين معنا که در زمستان با توجه به کمترين دمای منطقه سکونتتان و در تابستان با توجه به گرمترين دما ، روغن مطلوب را انتخاب نماييد و از استفاده از روغنهايی که از دماهای بسيار بالا تا دماهای بسيار پايين را ساپورت می کنند ، بپرهيزيد ، چرا که پليمرهای موجود در اين نوع روغنها بسيار زياد می باشند و اين پليمرها پس از مدتی شکسته شده و با رسوبات موجود در روغن ترکيب می شوند ، که اين امر می تواند باعث چسبيدن رينگ و يا مشکلاتی از اين قبيل شود ( ضرر استفاده از اين روغنها در موتورهای ديزلی بيشتر است ) ، روغنهای 5W-50 ، 5W-40 ، 5W-30 و 10W-40 با گستره ۲۵ تا ۴۵ تايی از اين قبيل روغنها هستند ( روغنهای سنتتيک و نيمه سنتتيک از اين قاعده مستثنی هستند ) . شايد بگوييد روغن 20W-50 نيز روغنی است با گستره ۳۰ تايی ، مشابه 10W-40 ، اما چنين نيست ، چرا که 20W-50 از پايه سنگين تر ۲۰ شروع می شود و برای ويسکوز شدن و رسيدن به عدد ۵۰ نياز به پليمر بسيار کمتری دارد تا روغن 10W-40 که دارای پايه ۱۰ می باشد و بايد توانايی رسيدن به عدد ۴۰ را دارا باشد . از اينرو ، روغنهای 10W-40 مينرال توسط کمتر خودروسازی توصيه می شود و حتی برخی کارخانجات استفاده از آنرا مساوی با خارج شدن خودرو از گارانتی می دانند .
پس تا آنجا که ممکن است در مورد روغنهای مينرال سعی کنيد به نسبت شرايط آب و هوايی محل سکونتتان ، فاصله کمتری را بين دو عدد SAE انتخاب نموده و اين را بدانيد که هر چه ويسکوزيته زمستانی عدد کمتری باشد ، برای ويسکوز شدن و رسيدن به اعداد ويسکوزيته بالاتر نياز به پليمر بيشتری داشته و پليمر زياد نيز برای موتور خودروی شما مضر است .
با توجه به شرايط آب و هوايی اکثر نقاط ايران ، در بين روغنهای موجود در کشور ( از نظر ويسکوزيته ) روغنهای 20W-50 برای دماهای بين ۱۰- تا ۴۰+ و 25W-50 برای دماهای بين ۵ - تا ۴۰+ دارای عملکرد مناسبی می باشند .( روغنهای 25W-50 و 20W-50 در گرمای تابستان دارای شرايط يکسانی هستند و فقط در شرايط سرد ، بين ۱۰- و حدود ۵ - ، 20W-50 بهتر جريان می يابد اما 25W-50 دارای پليمر کمتری است ) . البته بنا به دلايل بالا روغن 20W-40 برای زمستان انتخاب مناسب تری است ، اما متاسفانه اين نوع روغن در کشورمان کمتر يافت می شود .
همچنين در صورتيکه در نقاط سردسير کشور ، مانند آذربايجان يا چهار محال و بختياری زندگی می کنيد ( دماهای زير ۱۰- درجه سانتيگراد ) و ناچار به استفاده از روغنهای با پايه زمستانی ۱۰ يا ۵ هستيد ، حتما سعی کنيد از روغنهای چند ويسکوزيته ای استفاده نماييد که عدد دومشان بيشتر از ۳۰ نباشد .


۴- کدهای API :
با پيشرفت روزافزون تکنولوژی ساخت موتورها ، روغنهای موتور نيز همگام با آنها دچار تغيير در سطح کيفيت و نوع مواد افزودنی گرديده اند .
انستيتو مواد نفتی آمريکا API برای طبقه بندی و جداسازی روغنها بر حسب کيفيت و فناوری ساخت آنها ، اقدام به کد بندی خاصی نموده است . اين کدها شامل دو حرف می باشند ، حرف اول نشاندهنده اين است که روغن مربوطه برای استفاده در خودروهای ديزلی است يا بنزينی ، که در اين بين اگر کد با حرف C شروع شود ( مخفف Commercial ) روغن مربوطه برای استفاده در خودروهای ديزلی و اگر با حرف S شروع شود ( مخفف Service ) روغن برای استفاده در خودروهای بنزينی طراحی شده .
اما حرف دوم که نشاندهنده کيفيت و فناوری ساخت روغن می باشد بر حسب الفبای انگليسی از حرف A شروع شده و تا کنون در مورد خودروهای بنزينی تا حرف M ( سال ۲۰۰۵ ) و در مورد خودروهای ديزلی تا حرف I ارتقا يافته ، در مورد خودروهای ديزلی بعد از حروف مذکور در مواردی اعداد ۲ يا ۴ نيز ديده می شوند که نشاندهنده اين است که ، آن روغن برای موتورهای ۲ زمانه ساخته شده ، يا ۴ زمانه .
هميشه نوع ارتقا يافته روغن ( با کد بالاتر ) ، خواص انواع قبلی را نيز داراست ؛ يعنی می توان از آنها ، در خودروهايی که انواع قديمی تر روغن در دفترچه راهنمايشان پيشنهاد شده نيز ، استفاده نمود . اما استفاده از روغن قديمی تر ( با کد پايين تر ) برای موتوری که روغنی با کد جديدتر برای آن توصيه شده ، بسيار مضر می باشد . برخی روغنها قابليت تامين نيازهای هر دو نوع موتور ديزلی و بنزينی را دارا می باشند و کد اين نوع روغنها نيز به صورت ۲ تايی نوشته می شود که هميشه کد اول مربوط به خودروهای ديزلی و کد دوم مربوط به خودروهای بنزينی ميباشد ؛ مانند API CD/SH .
در جدول زير کدهای API برای خودروهای بنزينی بر اساس سال ساخت خودروها طبقه بندی شده اند ، که البته اين جدول با بسياری از خودروهای توليدی کشورمان تطابق ندارد ، چرا که در ايران خودروهايی با تکنولوژی ۲۰ سال قبل مانند پرايد با مدل ۸۳ ( ۲۰۰۵ ) توليد می شوند .

]
لازم به ذکر است ، علاوه بر API انواع ديگری از استانداردهای روغن از جمله ILSAC و CCMC نيز وجود دارند ، که بدليل رواج کمتر آنها ، از پرداختن به آنها خودداری می کنيم .


۵- سمبل API :
به طور کلی بدليل استاندارد بودن اعداد API در جهان ، تمامی توليدکنندگان روغن برای معرفی فناوری ساخت روغنهايشان از اين کدها استفاده می کنند ، اما اگر روغن موتور شرکتی بوسيله خود API مورد تاييد قرار گرفته باشد سمبل API بر روی آن درج شده است . اين سمبل، نشاندهنده مطالب زير است :
· نيمه بالايی نشاندهنده کد API
· قسمت وسط نشاندهنده ويسکوزيته روغن
· قسمت پايينی نشاندهنده اين امر است که آيا روغن مصرفی باعث کاهش مصرف سوحت می شود يا نه ؛ در صورتيکه عبارت Energy Conserving در اين قسمت نوشته شده باشد ، بذين معناست که اين روغن با کاهش اصطحکاک در موتور ميزان مصرف سوخت را تا ۵/۱ ٪ کاهش می دهد ، همچنين اگر روغنی قادر باشد مصرف سوخت را تا ۷/۲ ٪ کاهش دهد آنرا Energy Conserving 2 مي نامند .


۶- زمان تعويض روغن :
روغنهای جديد با کمک تکنولوژيهای پيشرفته و افزودنيهای مختلف دارای کارکردهای بلند مدتی می باشند ، اما هميشه تنها ميزان کارکرد نوشته شده ( برحسب کيلومتر يا زمان ، هر کدام زودتر واقع شود ) بر روی ظرف روغن ملاک زمان تعويض نيست ، بلکه با افزايش هر يک از موارد ذيل ، بايد زمان تعويض روغن را تسريع بخشيد :
۱- کارکرد در شرايط سخت مانند دورهای بالای موتور يا بار زياد
۲- ميزان درجا کارکردن خودرو ( در ترافيک های سنگين )
۳- تعداد استارتها در هوای سرد
۴- تنظيم نبودن موتور


۷- افزودنيها :

· Zinc
روی بعنوان افزودنی برای جلوگيری از سايش فلز با فلز به روغن اضافه می گردد ، در حالت نرمال که روغن کار خود رابه خوبی انجام دهد ، چنين اتفاقی به ندرت روی می دهد ، اما در صورت بروز آن ، روی با فلز واکنش داده و از خراشيده شدن فلز جلوگيری می کند . ميزان ۱۱٪ روی ( از ۱۰۰٪ مواد افزودنی ) مقداری کافی برای مصارف عادی است ، در موتورهايی که در دورهای بالا کار می کنند يا دارای توربوشارژر هستند ، نياز به روی بيشتری می باشد . ولی اينرا نيز بدانيد که روی بيشتر ، محافظت بيشتری نمی کند بلکه محافظت طولانی تری دارد و در صورتيکه ميزان تماس فلز با فلز بسيار زياد باشد ، ميزان بالای روی می تواند باعث ايجاد رسوب گردد .

· Detergent
Detergent يا همان شوينده باعث می شود رسوبات اسيدی که از مخلوط سوخت و آب توليد می شوند ، جذب روغن شده و از رسوب دادن آنها و چسبيدنشان بر روی قطعات جلوگيری می نمايد ، البته در مورد خودروهايی که مدتها با روغنهای بدون شوينده قديمی ( يا با شوينده های ضعيف قديمی ) ، کار کرده اند استفاده از روغنهای دارای شوينده های پيشرفته باعث می شود تا رسوبات چسبيده شده به قطعات موتور کنده شده و باعث ايجاد خرابی در موتور گردد ، از اينرو ، علی رغم توصيه API و توليدکنندگان روغن مبنی بر امکان استفاده از روغنهای با کد API بالا در خودروهای قديمی ، سعی کنيد از روغنی که دارای کد API بسيار بالاتر از نوع پيشنهاد شده برای خودرويتان ميباشد ، استفاده ننماييد .
علاوه بر Detergent و Zinc که امروزه رکن اصلی افزودنيهای روغن محسوب می شوند ، مواد ديگری نيز جهت جلوگيری از ؛ ايجاد کف ، اکسيداسيون ، خوردگی ، زنگ زدگی و .... به روغن افزوده می شوند .


۸- اطلاعاتی تخصصی در مورد روغنها :

· Viscosity Index:
VI يا شاخص ويسکوزيته ميزان حساسيت ويسکوزيته روغن در مقابل تغييرات دما می باشد و هر چه عدد بالاتری داشته باشد روغن عملکرد بهتری خواهد داشت.

· Flash Point:
به دمايی که در آن روغن بخار می شود ، گفته می شود . و برحسب درجه سانتيگراد و با پسوند F در روی برخی قوطيهای روغن ديده می شود . 400F مينيمم قابل قبول Flash Point می باشد و هميشه F بيشتر معرف روغن بهتر است .

· Sulfated Ash:
خاکستر سولفاته ، مقدار ماده جامدی است که در هنگام سوخته شدن روغن بر جای می ماند ، ميزان بالای اين ماده باعث برجای ماندن رسوبات بر روی قطعات موتور شده و ميزان کم آن هم باعث افزايش عمر سوپاپها می گردد .


۹- چند نکته :
رعايت نکات زير باعث افزايش عمر موتور و عملکرد بهتر آن خواهد شد :
۱- با هر بار تعويض روغن ، فيلتر را نيز حتما تعويض نماييد ( بدون توجه به ميزان کارکرد آن ) .
۲- از ترکيب چند روغن با يکديگر پرهيز کنيد .
۳- پس از استارت زدن اجازه دهيد موتور حداقل ۱۵ ثانيه درجا کار کرده و سپس تا مدتی با دور پايين برانيد .
۴- هيچگاه از افزودنيها استفاده نکنيد ، چرا که ممکن است با افزودنيهای موجود در روغن سازگار نباشند ، و اين را نيز بدانيد که هرچه لازم باشد در خود روغن موجود است .
۵- از روغنی که بيش از ۳ سال از تاريخ توليد آن گذشته ، استفاده نکنيد .
۶- سياه نشدن روغن ، نشانه مرغوبيت آن نيست ، بلکه بدين معناست که روغن قابليت جذب ذرات اسيدی و ناخالصيها را نداشته است .
۷- در صورتيکه سالهاست از روغن مينرال استفاده می کنيد ، اقدام به تعويض آن با نوع سنتتيک يا نيمه سنتتيک ننماييد ( حتی با استفاده از روغن Flush)
 

ALPINER

Registered User
تاریخ عضویت
5 سپتامبر 2009
نوشته‌ها
673
لایک‌ها
50
محل سکونت
سرزمين آرش كمانگير
يه جائي خوندم كه خودرو هاي مشكي داراي تصادفات بيشتري نسبت به ساير خودروهاست. افرادي كه با خودروهاي مشكي رانندگي مي كنند، خيلي خشن تر و سريعتر رانندگي مي كنند.

بنظر شما آيا نحوه رانندگي با:

1- رنگ خودرو

2- نوع و كلاس خودرو

بستگي دارد.

اگر شما با يك خودرو مدل بالا رانندگي كنيد يا با يك خودرو معمولي آيا فرقي در رانندگي اتان وجود دارد؟

آيا پيشداوري و طرز تلقي افراد از خودروهاي مختلف وجود دارد؟

من خودم به نيسانها، پرشيا مشكي و پيكان 48 نزديك نمي شم. چون خيلي خشن هستند.
 

PersianMohammad

Registered User
تاریخ عضویت
24 می 2009
نوشته‌ها
2,061
لایک‌ها
92
سن
40
محل سکونت
Tehran
بطور قطع همینطوره، نمونش یکی از آشناها که با دهها مدل ماشین هیچ مشکلی نداشت و سال های سال رانندگی کرد، اما تا پراید سوار شد موشکی روند و زد یکی دوتا رو هم لت و پاره کرد
 

ALPINER

Registered User
تاریخ عضویت
5 سپتامبر 2009
نوشته‌ها
673
لایک‌ها
50
محل سکونت
سرزمين آرش كمانگير
پرايد كه حسابش جداست. اين شتاب براي اين اتاق سبك و امكانات ايمني صفر واقعاً وحشتناكه.

پرايدهاي اسپرت رو هم نميشه نزديكشون شد. اصولاً اگر اسپرت كني انگار بايد خيلي خاص رانندگي كني تا به تيپ ماشينت بياد!:wacko:
 

hamedsullivan

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
16 دسامبر 2005
نوشته‌ها
6,664
لایک‌ها
137
سن
45
محل سکونت
on the road
نحوه ی رانندگی به سن ، نوع آموزش ، شخصیت و تربیت خانوادگی و ... بستگی داره .

در خودروهای مختلف فقط مقدار اون کم و زیاد میشه.

در سن 18 تا 22 ، رانندگی خشن تره (به دلیل آموزش غیر اصولی در کشور و جا نیفتادن فرهنگ استفاده از خودرو) اما اگر ادامه داشت راننده مشکل شخصیتی داره 100 ٪.

رنگ مشکی ماشین باعث تصادف نیست بلکه اصولا کسانی که به رنگ مشکی علاقه دارن خصوصیات تهاجمی تری نسبت به بقیه دارن .
 

ALPINER

Registered User
تاریخ عضویت
5 سپتامبر 2009
نوشته‌ها
673
لایک‌ها
50
محل سکونت
سرزمين آرش كمانگير
نحوه ی رانندگی به سن ، نوع آموزش ، شخصیت و تربیت خانوادگی و ... بستگی داره .

در خودروهای مختلف فقط مقدار اون کم و زیاد میشه.

در سن 18 تا 22 ، رانندگی خشن تره (به دلیل آموزش غیر اصولی در کشور و جا نیفتادن فرهنگ استفاده از خودرو) اما اگر ادامه داشت راننده مشکل شخصیتی داره 100 ٪.

رنگ مشکی ماشین باعث تصادف نیست بلکه اصولا کسانی که به رنگ مشکی علاقه دارن خصوصیات تهاجمی تری نسبت به بقیه دارن .

موارد ذكر شده نظير: سن، آموزش، شخصيت، ژن، خانواده، ذهنيت، محيط و ... قطعاً تاثير گذار است. عوامل فرعي نظير تاثير نوع خودرو در رانندگي و ارتباط ميزان مقصر درتصادفات با رنگ خودروهاي مقصرين مدنظر است.
 

sJaguar

کاربر فعال موبایل و فوتبال
کاربر فعال
تاریخ عضویت
5 اکتبر 2007
نوشته‌ها
11,526
لایک‌ها
1,591
سن
37
محل سکونت
Old Persian Empire
سریعترین خودرو جگوار در راه است

عصر خودرو : جگوار از سریعترین خودرو ساخت خود در نمایشگاه بین‌المللی خودرو ژنو رونمایی می‌کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی «عصر خودرو» به نقل از ایسنا ، خودروی XKR-S دارای موتور سوپرشارژ شده V8 بوده که قدرت آن به 542 اسب بخار می‌رسد.

سرعت این خودرو در عرض 4.2 ثانیه از صفر تا 100 کیلومتر بر ساعت می‌رسد. یعنی 0.4 ثانیه کمتر از مدل قبلی جگوار.

حداکثر سرعت این خودرو به حدود 300 کیلومتر بر ساعت می‌رسد.

جگوار هنوز قیمت سریع‌ترین خودرو تولیدی‌اش را اعلام نکرده است. این خودروی رقبایی از شرکتهای آستون مارتین،‌لامبورگینی، بنتلی، کانتیننتال و پورشه در بازار دارد.

نمایشگاه بین‌المللی خودرو ژنو اواسط اسفند ماه امسال در سوئیس برپا می‌شود
 

sJaguar

کاربر فعال موبایل و فوتبال
کاربر فعال
تاریخ عضویت
5 اکتبر 2007
نوشته‌ها
11,526
لایک‌ها
1,591
سن
37
محل سکونت
Old Persian Empire
در بازار رقابتی امروز خودرو جهان شرکتهای بزرگ حتی به جنسیت خریدارانشان هم توجه می‌کنند. برای آنها مهم است که محصولاتشان را زنان می‌خرند یا مردان.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی «عصر خودرو» به نقل از ایسنا، شرکتهای بزرگ خودروسازی جهان همان‌طور که خودروهایی را متناسب با سن خریدارانشان روانه بازار می‌کنند به جنسیت خریداران نیز توجه دارند.

تفاوت سلیقه مردان و زنان در هنگام خرید خودرو باعث شده تا خودروسازان به سراغ سلایق و علائق مشتریان زن و مرد خود رفته و با پیدا کردن این ویژگیها بتوانند محصولاتشان را راحت‌تر بفروشند.

در واقع فروش بر اساس جنسیت خریدار به شاخه‌ای مهم در علم بازاریابی در صنعت خودروسازی تبدیل شده است.

به عنوان مثال آمار نشان می‌دهد که زنان نسبت به مردان تمایل بیشتری به خرید خودروهای دودیفرانسیلی دارند. در حالی بیشتر خریداران خودروهای پرقدرت را مردان تشکیل می‌دهند.

همچنین زنان نسبت به خرید خودروهای کمپکت، هاچ‌بک و سدان نیز چندان بی‌علاقه نیستند. در همین حال زنان بیشتر از مردان هنگام خرید خودرو به طراحی آن توجه می‌کنند. همچنین نکته جالب اینجاست که زنان بیشتر به خودروهای ساخت شرکتهای آسیایی علاقه‌مند هستند تا خودروهای ساخت شرکتهای اروپایی و آمریکایی!

در زیر با خودروهایی آشنا می‌شوید که از آنها با عنوان خودروهای محبوب زنان یاد می‌شود:

1- کیا اسپورتیج

نوع: کراس‌اور

درصد خریداران زن: 57.7 درصد

قیمت: 16 هزار و 695 دلار

2- نیسان راگ

نوع: کراس‌اور

درصد خریداران زن: 54.6 درصد

قیمت: 20 هزار و 340 دلار

3- هوندا CR-V

نوع: کراس‌اور

درصد خریداران زن: 52 درصد

قیمت: 21 هزار و 545 دلار

4- تویوتا یاریس

نوع: خودروی کمپکت

درصد خریداران زن: 51.9 درصد

قیمت: 12 هزار و 605 دلار

5- تویوتا RAV4

نوع: کراس‌اور

درصد خریداران زن: 51.7 درصد

قیمت: 21 هزار و 675 دلار

همچنین در فهرست دیگری نیز به خودروهایی که زنان تمایل بیشتری به خرید آنها دارند، اشاره شده که به شرح زیر است:

1- فورد اکسپلورر

2 - فولکس‌واگن جتا اسپورت واگن TDI

3 - هیوندای تاسون

4 - شورولت اکینوکس

5 - فورد فیوژن هیبریدی

6 - تویوتا کمری هیبریدی

7 - سوزوکی کیزاشی

8 - مزدا5

9 - لکسوس اچ.اس 250اچ

10 - شورولت کروز
 

Firelink

Registered User
تاریخ عضویت
29 جولای 2009
نوشته‌ها
131
لایک‌ها
141
رانندگی زنان در شهر ها و کلانشهر های کشور چند سالی است که به مسئله ای عادی در جامعه ایران تبدیل شده است. زنان به یاد دارند که تا سال های قبل، سر چهار راه ها، پشت چراغ قرمز، وقتی که می خواستند دور تمام بزنند، بودند مردانی که با بوق ممتد و اعتراض، اسایش زنان را در پشت فرمان به هم می زدند. حتی بودند کسانی که اجازه رانندگی و دریافت گواهینامه رانندگی را به زنان و دختران خود نمی دانند. اما جامعه امروز ایران دیگر فرهنگ غالب خود را در گذشته های دور فراموش کرده است و تا حد زیادی به طور یکسان وبرابر فرصت بهره مندی از امکانات خودوری شخص را به زنان داده است.
ورود زنان به دنیای مردانۀ اتومبیل در گذشته های دور تأثیرات بسیاری بر چگونگی سبک زندگی، تحرک، فراغت،روابط اجتماعی و دیگر ابعاد مختلف زندگی آنان داشته است.
مروری تاریخی نشان می دهد با ورود اتومبیل به ایران، که همانند دیگر تکنولوژی های آن زمان نشان تجدد به شمار می رفت، مقاومت های فرهنگی و اجتماعی بسیاری در برابر آن صورت گرفت و اگرچه به مرور با استقبال عامۀ مردم، در زندگی روزمره جایگاه خاصی پیدا کرد، همچنان مخالفت های زیادی در برابر رانندگی زنان وجود داشت. امروزه به علت شهرنشینی مدرن و نیاز به تحرک اجتماعی، اتومبیل و کارکردهایش در زندگی روزمره زنان جایگاه خاصی یافته است.
با این حال با فرض اینکه فرصت رانندگی برای زنان به عنوان یکی از حقوق اصلی آنها در زندگی شهر نشینی کمتر از 20 سال است که به هنجار عادی ای در جامعه ایران تبدیل شده است، یکی از پژوهش های دانشگاهی در دانشگاه علامه طباطبایی به بررسی دلایل رانندگی زنان در جامعه ایران پرداخته است.

حصار امنیتی
امنیت از مهمترین مسائل مربوط به زنان است که حضور بی دغدغه در جامعه را برای کار و فعالیت فراهم می آورد و عدم آن عوارض روحی و جسمی بسیاری را سبب می شود. ناهنجاریهای اجتماعی چون ترس از آزار جنسی، متلکهای زننده، شلوغیهای آزاردهنده، لمس اعضای بدن، عدم وجود امنیت ذهنی و عینی در مؤلفه های حمل و نقل عمومی، ترس از تردد پس از تاریکی هوا، سختگیریهای خانواده و ...، اعتماد به نفس زنان را از حضور در فضای عمومی کاهش می دهد.
زنانی که دارای مهارت رانندگی و خودروی شخصی هستند، با بهره گیری از حصار امن و آهنین اتومبیل، فضای عمومی را به تصرف خود درآورده و قاعده عدم حضور در زمان پس از تاریکی هوا را می شکنند.

کسب درآمد
مسافرکشی زنان مسئلۀ نسبتاً نوظهور فرهنگ ایران است. در تمامی جوامع و در طول تاریخ، نوعی تقسیم کار بر حسب جنسیت وجود دارد و ماهیت کارهایی که توسط زنان و یا مردان انجام می شود، متفاوت است. رانندگی موتورهای ثابت، مسافربری و حمل کالا، به عنوان مشاغلی که 90 درصد آنها از یک جنس هستند، شغلی مردانه تعریف شده است . شغل مسافرکشی در عرف مردم ایران نیز، کاملاً مردانه محسوب میشد. اما اخیراً با آغاز به کار آژانسها و تاکسی سرویس های ویژه بانوان و زنان مسافرکشی که بر سر چهارراهها در کنار دیگر مردان مسافرکش، به دنبال مسافرند، رانندگی با کارکرد اقتصادی به حیطۀ مشاغل زنانه نیز وارد شده است. در این کارکرد، اتومبیل با طبقه پیوند عمیقی دارد. اغلب این زنان به علت مشکلات شدید اقتصادی و سختیهای زندگی به این شغل رو می آورند که در نتیجه اتومبیلهای آنان از خودروهای لوکس فاصله می گیرد و رفتارشان به علت فضای خیابان و کار فیزیکی، وجه کاملاً خشن، تند و مردانه می یابد.

تسهیل کارهای خانگی
اتومبیل در ابتدایی ترین کارکرد خود به عنوان ابزار رفاهی به کمک زن می آید و از دیگران بی نیاز می نماید. اغلب زنان در ایران، به ویژه زنان متأهل اتومبیل را برای تسهیل کارهای خانگی و اداری و شغلی به کار می گیرند. آنان معتقدند که با خودروی شخصی، بهتر توانسته اند از عهده امور روزمره خانه برآیند. زنان شاغل نیز به کمک اتومبیل توانسته اند بین کارهای منزل و بیرون هماهنگی بیشتری ایجاد کنند. همچنین بسیاری از فعالیتهای زندگی روزمره مانند گوش کردن رادیو، موسیقی، برنامههای آموزشی، سخنرانی های مذهبی، مکالمات تلفنی، غذا خوردن، مراقبت از کودکان را در خانه ی متحرک کوچک انجام می دهند. نصب مانیتور در اتومبیل، راهی برای سرگرم کردن است.
تحرک از پیامدهای ثانوی اتومبیل است که در ابعاد گردشگری، مراکز خرید، حومه نشینی گسترش یافته است . اتومبیل به عنوان عینی ترین و کامل ترین وسیله تحرک انسانی یا امکان کوتاه نمودن مسافتهای شهری، تسهیل در ارتباطات، ایجاد
سفرهای زنانه و بدون مرد و عدم محدودیت در دو عنصر زمان و فضا، نقش مهمی در شکل بندی روابط تحلیل تجربه های زنانه از رانندگی اجتماعی زنان دارد و امکان مشارکت و حضور اجتماعی بیشتر آنان را در فضای عمومی فراهم می آورد.
همچنین فرصت دسترسی آنان را به نهادهای آموزشی، مراکز اجتماعی _ فرهنگی فراهم می آورد. برخی نمونه ها اظهار می کردند که با وجود سختگیری های خانواده و راه دور، نمی توانستند به دانشگاه بروند، یا شاغل باشند، یا برخی ورزشها، کلاسها و فضاها را تجربه کنند. دادهها حاکی از آنست که تملک اتومبیل، تردد مستقل زنان را به مراکز خرید و گردشگری، اماکن زیارتی و مهمانیها افزایش داده و روابط، معاشرت و صمیمیت میان زنانِ خانواده را بیشتر کرده است.

تمایلات مصرفی
از آنجا که اتومبیل در لابلای سطور پنهان و پیامهای ثانویهی خود، پایگاه ، اجتماعی و طبقاتی صاحب اش را می نماید، در بین برخی زنان با انگیزة تقلید، چشم و هم چشمی، تمایز ، افادهفروشی و با هدف مصرف متظاهرانه برای کسب منزلت اقتصادی و اجتماعی و تظاهر به تن آسایی مصرف می شود، چون داشتن ثروت به تنهایی کافی نیست؛ و باید آنرا به شکلی خودنمایانه و متظاهرانه به نمایش گذاشت و اهمیت آن را به دیگران نشان داد.

در جدول زیر استدلال های زنان درباره رانندگی در مصاحبه با پژوهش گران را بخوانید؛
عنوان جزئیات استدلال
حصار امنیتی باید ماشین داشته باشم، به عنوان یه زن حاضر هم نیستم سر خیابون وایسم هرکی برام بوق بزنه، یا سوار ماشین مردم بشم، هر چقدر هم خودتو جمع کنی، باز ممکنه برات اتفاقی بیفته. با اتوبوسهای شلوغم حداقلش اینه که تحقیر میشی
کسب درآمد این شغل کار سالمیه و بهتر از شرکتهای خصوصیه... اما خیلی از زنا که تاکسی گرفتن یه جور دیگن، میگن هم یه درآمدیه و کار میکنیم و هم یه دوری توی خیابونا میزنیم. انگار سالهای سال محدود بودن و حالادنبال اینند که در قالب کار، یه خودی هم نشون بد
تسهیل کارهای خانگی ماشین خریدن زندگی منو راحت کرده، بچه ام را با آرامش بردم و آوردم. خرید خونم رو انجام دادم، به کارم بهتر میرسم، وقتم را افزایش داده، بی ماشینی بیشترِ انرژیام را میگرفت. الآن یک روز بی ماشین کارم لنگ است،خستگیام هم کمتر شده
تحرک و ارتباطات بدون ماشین میخواد بچشو پارک ببره نمیتونه، خونه مامانش بخواد بره، باید صبر کنه شوهرش فرصت کنه اونو ببره، اما اگه ماشین داشته باشه، هرجایی که بخواد بره دستش بازتره. زنی که ماشین نداره، این تواناییرو نداره که اینور و اونور سرک بکشه، شاید واسۀ همین استقلاله که مردا با رانندگی کردن زن مخالفن... من از وقتی ماشین خریدم حتی تفریحات خانوادهام تغییر کرده، هر جا بخان میبرمشون. کلاس، دکتر و... شاید بتونن با آژانس برن ولی من میرسوندمشون، برای خودمم صفا داشت
تمایلات مصرفیعشق به ماشین خریدن در بین دخترا الآن خیلی داره زیاد میشه. قبلاً چشم و همچشمی خانمها توی ظرف و طلا بود؛ و الآن توی ماشینه، ..! به محض اینکه دانشگاه قبول میشن باید ماشین بخرن

منبع
 

takesh

Registered User
تاریخ عضویت
4 مارس 2012
نوشته‌ها
5,312
لایک‌ها
4,325
محل سکونت
جَـفَـنـگِـــستــانــ...... . . . . .
زن ها هم تو همه جای دنیا مثل مردها حق دارن تصمیم بگیرن
البته من با تصمیمات زن های ایرانی عمدتن مخالفم چون از روی عقده های گذشته هست
مثلن رو اوردن به اعتیادو.....که دیگه شورشو دراوردن و مدکردن #### واسه خودشون
 

erfan.clapton

Registered User
تاریخ عضویت
19 فوریه 2013
نوشته‌ها
425
لایک‌ها
112
محل سکونت
طهران با "ط" دسته دار :)
آقا زن های ایرانی به دو دسته تقسیم میشوند در رانندگی :

1 . اون دسته از خانومایی که عشقشون رانندگی هست و باهاش زندگی میکنند و حتی بعضی هاشون رانندگشیون از 100 تا مرد هم بهتره و هیچ جا کم نمیارن ...

مثلش رو من خودم دیدم که یه تو یادگار امام لایی میکشید که کف کرده بودم ...

2. اون دسته از خانومایی که از روی حسادت که جاریشون گواهینامه داره و پشت رول میشینه پس چرا من نشینم که همین باعث که ضررات مالی و جانی و صد البته

بردن آبروی خانومای دسته ی اول که بالا توضیح دادم و در نهایت ماشین زیردستشون میشه هم قیمت فرقون ...
 

hdavoodh

کاربر فعال فوتبال
کاربر فعال
تاریخ عضویت
21 ژوئن 2006
نوشته‌ها
14,797
لایک‌ها
16,196
محل سکونت
خیلی دور از اینجا!
زن ومرد نداره .... هر دلیلی مردا دارن زنا هم دارن دیگه ............................
 

rezat1

Registered User
تاریخ عضویت
11 آگوست 2012
نوشته‌ها
476
لایک‌ها
292
چه فرقی داره ؟
مثل اینه که بگی دلایل تحصیل خانم ها چیه ؟!

دوره این حرفا گذشته برادر من .
 

p30doc

Registered User
تاریخ عضویت
18 فوریه 2011
نوشته‌ها
3,645
لایک‌ها
2,205
محل سکونت
سرزمین مفرغ ها@@@ خرم آباد زیبا
آقا زن های ایرانی به دو دسته تقسیم میشوند در رانندگی :

1 . اون دسته از خانومایی که عشقشون رانندگی هست و باهاش زندگی میکنند و حتی بعضی هاشون رانندگشیون از 100 تا مرد هم بهتره و هیچ جا کم نمیارن ...

مثلش رو من خودم دیدم که یه تو یادگار امام لایی میکشید که کف کرده بودم ...

2. اون دسته از خانومایی که از روی حسادت که جاریشون گواهینامه داره و پشت رول میشینه پس چرا من نشینم که همین باعث که ضررات مالی و جانی و صد البته

بردن آبروی خانومای دسته ی اول که بالا توضیح دادم و در نهایت ماشین زیردستشون میشه هم قیمت فرقون ...

تایید میشه صدرصد ولی مورد دوم 99 % .
 

zarindvd

Registered User
تاریخ عضویت
4 آپریل 2011
نوشته‌ها
995
لایک‌ها
226
محل سکونت
گرگان
دلايل رانندگي زنان:دليل خاصي نداره اون ها هم انسان هستند و براي رفت و امد راحت تر از خودرو استفاده ميكنند
 
بالا