مهم دانشگاه مبدا هست كه خيلي سخت ميگيرن مخصوصا اگه بخواي از شهرستان بياي تهران در مورد تهران به شهرستان نميدونم چقدر سخت بگيرن اما ميدونم راحت هم نيست ... البته اگه ترم تابستون باشه به راحتي موافقت ميكنن من ترم تابستون زياد مهمان شدم از دانشگاه خودمون هم به پرند مهمان گرفتم هم به شاهرود... اما براي ترم هاي غير تابستون سخت ميگيرن بايد بريد درخواست بديد بعد درخواستتون در كميسيون بررسي ميشه ... و البته معمولا موفقت نميشه مگه اينكه حائز شرايطي باشيد يا به عبارت بهتر داراي شرايط خاص داشته باشيد چون در فرم مربوطه بايد علت انتقال رو توضيح بديد ... مثلا بيماري خاص مثل ام اس ( كه دختر عموي من چون ام اس داره از اين بند استفاده كرد يا سرطان يا ... ) يا تاهل و ازدواج يا فوت اقوام نزديك مثل پدر يا بي سرپرست بودن يا ... البته براي تاهل هم بعضي از دانشگاه ها قبول نميكنن مخصوصا تو شهرستان خيلي سخت ميگيرن .. يه شرط مهم ديگه اين هست كه دانشگاه مقصد بايد حداكثر يه رتبه علمي با دانشگاه مبدا فاصله داشته باشه مثلا اگه دانشگاه مبدا رتبه سه هست دانشگاه مقصد رتبه چهار ميتونه باشه اما اگه بخواي به دانشگاهي با رتبه پنج بري موافقت نميشه البته فكر كنم اين رتبه رو خودشون بهش ميگن منطقه .. براي اينكه در خصوص رتبه يا منطقه هم يه چيزهايي كلي دستت بياد اين مدلي رتبه بندي شده كه مثلا دانشگاه هاي ازاد تهران و اطرافش فرض كن عدد سه هست شهرستان هاي دور عدد پنج و ... البته اگه بخواي از ازاد به سراسري بري خيالت رو راحت كنم اين كار تقريبا غير ممكن هست .. يه مساله هم بايد در نظر گرفت نمره هاي ترمي كه مهمان ميشي ( غير از ترم تابستون كه استثنا هست ) بسته به رتبه ي دانشگاه شما ضرب در يه ضريبي ميشه و سنجيده ميشه مثلا اگه درسي رو در دانشگاه شريف ده بشي نمره اون درس با ضريبي در دانشگاه ما محاسبه ميشه و در كارنامه با اعمال اون ضرب براي شما عددي مثلا مثل چهارده ثبت ميشه اما اگه به فرض در دانشگاه به فرض ملاير شما ده بشي در دانشگاه ما كه سطح علميش بالاتره اون عدد هشت ثبت ميشه و در واقع مردود ميشي .. البته بازم تاكيد ميكنم در ترم تابستون استثنا هست و براي تابستون دقيقا همون نمره ثبت ميشه ... اما براي ترم هاي ديگه با ضريب اعمال ميشه ...
يه قانوني هم هست كه قبلا قرار بود تجديد نظر هايي روش بشه نميدونم الان هم اعمال ميشه يا نه .. اما به غير از ترم تابستون اگه جايي مهمان بشي بايد دو تا شهريه ثابت يكي به دانشگاه مبدا و يكي به دانشگاه مقصد و يك شهريه متغيير به دانشگاه مقصد بدي .. اما ترم تابستون فقط به دانشگاه مقصد شهريه ميدي ... مساله ي ديگه اينكه درصورتي كه بتوني دو ترم متوالي در يه دانشگاه مهمان بشي طبق قانون ميتوني شما درخواست مهمان دائم يا انتقالي به همون دانشگاه مقصد رو بگيري كلا دانشجوي همون دانشگاه بشي ...
نكته ديگه اينكه براي انتقال بايد حتما در تاريخ اعلام شده توسط دانشگاه ( حدودا يك ماه مونده به شروع ترم بعدي ) بري و فرم مخصوص رو كه فكر كنم فرم شماره يك اسمش هست بگيري و پر كني و بعد از موافقت كارشناس اموزش و مدير گروه رو بگيري و نامه ات بره به كميسيون و منتظر جواب كميسيون باشي .. براي هر ترم هم بايد اين درخواست رو تجديد كني مگه اينكه مهمان دائم شده باشي .. در صورت موافقت كميسيون با درخواست شما ( سخت ترين مرحله ) درخواستت در سايت دانشگاه ازاد ثبت ميشه و سازمان مركزي بر اساس شماره درخواست ثبت شده در سايتش به درخواست شما رسيدگي و نظرش رو اعلام ميكنه كه معمولا موافقت هست ..
البته بايد دانشگاه مقصد هم موافقت كنه اما اين زياد مهم نيست چون در نود و نه درصد و حتي شايد صد در صد مواقع دانشگاه مقصد موافقت ميكنه مگه مثل پارسال شه كه تهران شلوغ شده بود و اكثر دانشگاه هاي ازاد تهران ترم تابستون هيچ درسي رو ارائه نداده بودن و ظرفيت تمام كلاس هاي دانشگاه هاي نزديك به تهران پر شده بود خود من تابستون پارسال رفتم برا دماوند مهمان بگيرم دانشگاه خودمون سريع موافقت كرد اما دماوند ظرفيتش پر شده بود و در نهايت براي 5 واحد مجبور شدم يه تابستون برم دانشگاه ازاد شاهرود با حدود 600 كيلومتر فاصله از تهران ...
اما تابستون امسال رفتم پرند چون ظرفيت هاش خالي بود خيلي سريع كارم راه افتاد ... ميخوام بگم به جز موارد خاص و دانشگاه هاي خاص معمولا دانشگاه مقصد موافقت ميكنه ...
و آخرين نكته اينكه انتقال و مهمان از يه دانشگاه واقع در يه شهر به دانشگاه ديگري واقع در همون شهر ممنوع ميباشد .. يعني از تهران جنوب نميتوني مثلا بري تهران مركز ...
البته اينايي كه من نوشتم ممكنه برخي چيزاش در رابطه با دانشگاه خودمون يه خورده فرق كنه چون رتبه دانشگاه ما بالا هست ... اما حالت كلي قضيه اين هست ... توصيه ميكنم اگه حائز شرايط خاص نيستي زياد دنبال جابه جايي نباشي چون خيلي درد سر داره و اخرش هم معلوم نيست قبول كنن يا نه ..
اوه چقدر چيز نوشتم

...