• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

درباره تجارت، پس انداز و سرمايه گذاري

farajoon

Registered User
لایک‌ها
131
ايده شماره 7:

مدتي در يك شركت به عنوان بازارياب فعاليت كردم. خروجي موثري نداشت. حس كردم از نظر فكري بيشتر مي تونم به اونا و به خودم كمك كنم. استعفا دادم. مديرش سعي كرد نظرم رو عوض كنه. گفت علت چيه؟ گفتم سه عامل موجب عدم موفقيت من شدند:
1- خودم
2- شركت
3- بازار
صحبت كرديم و نظراتم رو قبول كرد. قرار شد واحد R & D رو دو تايي تو شركت راه اندازي كنيم. اما بيرون كه اومدم نظرم عوض شد.

سه ماه بعد متوجه شدم فرصت خوبي رو از دست دادم!!! تماس گرفتم. كمي سرد برخورد كرد ولي گفت بيا. با دست پر رفتم. طرح كلي كار رو بهش توضيح دادم. گفت همش رو خودش هم ميدونه با اين تفاوت كه مث من اونا رو رو كاغذ نيورده و منظم و ثبت نكرده. بنابراين بطور پراكنده هر وقت چيزي ذهنش مياد، همون رو سعي مي كنه دنبال كنه. بعدشم اشاره كرد كه بابت اين طرح من حاضر نيست پول بده.

خداحافظي كرديم. فكر مي كردم شركتش فرصت خوبي رو از دست داده. درست فكر كرده بودم. يه ماه و نيم بعد اون بهم زنگ زد و گفت بيا. شرايط تو رو قبول مي كنيم. با هيات مديره به اين نتيجه رسيديم كه بدون واحد R & D نمي تونيم پيشرفت كنيم.

خواسته هام رو دوباره تكرار كردم. بخصوص كه وقتي در اثر فعاليت من شركت شما توسعه پيدا كرد، بايد مديريت يكي از شعب جديد خودتون رو به من بدين. قبول كرد و تازه خوشحالم شد.

كار دومم رو با همين ايده و روش جالب شروع كردم. خيلي هم ازش لذت مي برم.

Last edited:

farajoon

Registered User
لایک‌ها
131
ايده شماره 8

منابع مالي ناشي از اين كار دوم مي تونن براي تامين اقساط وام 20 ميليوني مورد نياز من بدون نياز به برداشت از منابع موجود رو تامين كنند.

تازه، وقتي تو كار تو شركت موفق شدم، از شركت وام رو بگيرم و زياد دنبال اينور و انور نگردم. اين ايده هم كاملا قابل دستيابي هست. فقط شرطش، موفقيت درخشان من در ابتداي كار با شركته.

farajoon

Registered User
لایک‌ها
131
خوب، يه قدم ديگه به هدف نزديك شدم. تا حالا با پيگيري هايي كه كردم، گرفتن 18 ميليون وام تقريبا قطعي شده. بنابراين احتمالا بعد از ماه رمضون معامله زمين شمال اگه تغيير قيمت اتفاق نيفته، حتميه. ببينم چي ميشه.

farajoon

Registered User
لایک‌ها
131
آماده زخمي كردن كار هستم. ديروز وام اول رسيد. امروز موجودي خودم رو نقد مي كنم. جمعه قولنامه مي كنم. تازه اولشه. تا آخر سال حدود 16-17 تومن بايد بدم. همه چي رو هواست. با توكل به خدا دارم ميرم جلو. زمينو كه گرفتم مي خوام كارايي توش راه بندازم كه بشه مقداري از قسطاشو خودش در بياره. يه فهرست بلند و بالا از كارايي كه ميشه اونجا انجام داد در آوردم. تو بازار يه چرخي زدم، فهميدم از اون كارا، كدوماشون بازدهي مالي بيشتري داره. البته در عمل يه سري از اونا با وضع فعلي وقت و سرمايه من جور نيستن. پس از كم و ساده شروع مي كنم. اما چاره اي ندارم. اول از همه بايد دور زمين رو ديوار كشي كنم. با رعايت اصول طراحي امنيتي. يعني طور ديوار كشي كنم كه كسي جرات بالا رفتن از ديوار رو نكنه. اگه يه وقتم مريت كرد و رفت بالا، سالم نتونه بياد پايين. در ضمن فرقي نمي كنه آدم باشه يا گربه.

دارم فكر مي كنم يه جوري كار رو طراحي كنم كه با كمترين نياز به حضور فيزيكي من خودش ادامه پيدا كنه. محصولاتشم بايد تا حد ممكن تو محل مشتري داشته باشه و گرنه آوردنش تا تهران هزينه بره و از سود كار مي زنه.

خلاصه اوضاع داره شلوغ پلوغ ميشه.

كار R&D شركت هم داره عالي ميره جلو. همه راضي هستيم. فقط ماه رمضون روند كار را كند كرده. خدائيش يه موقعايي نمي كشم. بالاخره سنه ديگه. كم كم داره ميره بالا. هر چي به روت نياري، بيشتر گير ميده تا باورش كني.

امروز صبح يه پيشنهاد كاري رو با قاطعيت رد كردم. طرف مونده بود. باورش نمي شد. تجربش رو دارم. درآمدش مي تونست خوب باشه اما به ريسكش اصلن نمي ارزيد. از اين بابتم خيلي خوشحالم كه مردونه بهش گفتم نه.

farajoon

Registered User
لایک‌ها
131
ايده شماره 9:

از آموزه هاي رابرت كيوساكي استفاده كنيد. دارايي بخريد تا با درآمدش بتونيد توان مالي خودتون رو ببريد بالا. نكته مهم اينه كه در هر زمان تشخيص بدين دارايي چيه؟

الانه سكه طلا يكي از بهترين دارايي هاست. نرخ پيش فروش اون تو ماه آبان 850 و تو آذر 900 تومنه. الانم تند تند قيمت داره ميره بالا. اما تا كجاش رو خدا مي دونه.

abdolrahim1

Registered User
لایک‌ها
326
آماده زخمي كردن كار هستم. ديروز وام اول رسيد. امروز موجودي خودم رو نقد مي كنم. جمعه قولنامه مي كنم. تازه اولشه. تا آخر سال حدود 16-17 تومن بايد بدم. همه چي رو هواست. با توكل به خدا دارم ميرم جلو. زمينو كه گرفتم مي خوام كارايي توش راه بندازم كه بشه مقداري از قسطاشو خودش در بياره. يه فهرست بلند و بالا از كارايي كه ميشه اونجا انجام داد در آوردم. تو بازار يه چرخي زدم، فهميدم از اون كارا، كدوماشون بازدهي مالي بيشتري داره. البته در عمل يه سري از اونا با وضع فعلي وقت و سرمايه من جور نيستن. پس از كم و ساده شروع مي كنم. اما چاره اي ندارم. اول از همه بايد دور زمين رو ديوار كشي كنم. با رعايت اصول طراحي امنيتي. يعني طور ديوار كشي كنم كه كسي جرات بالا رفتن از ديوار رو نكنه. اگه يه وقتم مريت كرد و رفت بالا، سالم نتونه بياد پايين. در ضمن فرقي نمي كنه آدم باشه يا گربه.

دارم فكر مي كنم يه جوري كار رو طراحي كنم كه با كمترين نياز به حضور فيزيكي من خودش ادامه پيدا كنه. محصولاتشم بايد تا حد ممكن تو محل مشتري داشته باشه و گرنه آوردنش تا تهران هزينه بره و از سود كار مي زنه.

كار R&D شركت هم داره عالي ميره جلو. همه راضي هستيم. فقط ماه رمضون روند كار را كند كرده. خدائيش يه موقعايي نمي كشم. بالاخره سنه ديگه. كم كم داره ميره بالا. هر چي به روت نياري، بيشتر گير ميده تا باورش كني.

امروز صبح يه پيشنهاد كاري رو با قاطعيت رد كردم. طرف مونده بود. باورش نمي شد. تجربش رو دارم. درآمدش مي تونست خوب باشه اما به ريسكش اصلن نمي ارزيد. از اين بابتم خيلي خوشحالم كه مردونه بهش گفتم نه.

می تونید بگین چه کاری می خوایین شروع کنید؟ چقدر سرمایه می خواد؟

mostafa_gm

Registered User
لایک‌ها
438
آره داداش. یه ذره راجع به کاری که میخوای تو اون زمین راه بندازی توضیح بدی بد نیست. چون من هم دنبال همچین کارهایی هستم و فعلا دنبال زمین خوب می گردم.

farajoon

Registered User
لایک‌ها
131
خوب، از روز چهارشنبه هفته پيش يعني 25/05/91 كار رو زخمي كردم. مقداري طلا فروختم با سود خوب. روز جمعه گوشه اصلي كار رو زخمي كردم، يه باغ تو شمال جاي خوب قولنامه كردم. حدود 15% قيمت رو قسط اول دادم، باقيموندشم 2 تا چك كه تا آخر امسال تسويه مي شه. شنبه يه اصلاحي تو قولنامه زديم و حدود يه ميليون به نفعمون شد. يه شنبه پيگير تامين منابع مالي لازم شدم. دوشنبه يعني امروز يه ضربه اساسي زدم. تقريبا اگه مشكلي پيش نياد تا چند ماه ديگه مبلغ چك اول جوره. اين تعطيلات اگه كار رو بهم نزنن، خيلي خوبه. بهرحال زمان برام خيلي مهمه. هدف از زخمي كردن كار هم همينه.

تو باغ چند كار اصلي دارم:
بمحض تسويه، ديوار كشي، زدن سكو براي نصب چادر، زدن دستشويي و حمام لازمه.
از همين الان رو طراحي محوطه و جانمايي و تعيين انواع فضاها و خدمات دارم مطالعه مي كنم. اين جزء تخصص اصلي منه. من طراحم.
چندتا فعاليت اصلي پيش بيني كردم: اول، و قبل از ساخت بنا، ميخوام يه چيزايي بكارم كه سودآور باشه و زودبازده تا قسمتي از هزينه ها رو از خود زمين در بيارم.
اما در مرحله اصلي قراره زمين رو براي خدمات زير تقسيم بندي و طراحي كنم:
باغ ميوه، محل نگهداري و پرورش طيور و دام و احتمالا زنبور عسل
ساخت بناي ويلايي
محوطه سازي شامل: كاشت گل و گياه، طراحي ژاركينگ، زمين بازي، و محوطه آرايي

اينم يه كم توضيح. اگه كافي نيست بگين تا دفعه بعد بيشتر بگم.

موفق باشين.

mostafa_gm

Registered User
لایک‌ها
438
خوب، از روز چهارشنبه هفته پيش يعني 25/05/91 كار رو زخمي كردم. مقداري طلا فروختم با سود خوب. روز جمعه گوشه اصلي كار رو زخمي كردم، يه باغ تو شمال جاي خوب قولنامه كردم. حدود 15% قيمت رو قسط اول دادم، باقيموندشم 2 تا چك كه تا آخر امسال تسويه مي شه. شنبه يه اصلاحي تو قولنامه زديم و حدود يه ميليون به نفعمون شد. يه شنبه پيگير تامين منابع مالي لازم شدم. دوشنبه يعني امروز يه ضربه اساسي زدم. تقريبا اگه مشكلي پيش نياد تا چند ماه ديگه مبلغ چك اول جوره. اين تعطيلات اگه كار رو بهم نزنن، خيلي خوبه. بهرحال زمان برام خيلي مهمه. هدف از زخمي كردن كار هم همينه.

تو باغ چند كار اصلي دارم:
بمحض تسويه، ديوار كشي، زدن سكو براي نصب چادر، زدن دستشويي و حمام لازمه.
از همين الان رو طراحي محوطه و جانمايي و تعيين انواع فضاها و خدمات دارم مطالعه مي كنم. اين جزء تخصص اصلي منه. من طراحم.
چندتا فعاليت اصلي پيش بيني كردم: اول، و قبل از ساخت بنا، ميخوام يه چيزايي بكارم كه سودآور باشه و زودبازده تا قسمتي از هزينه ها رو از خود زمين در بيارم.
اما در مرحله اصلي قراره زمين رو براي خدمات زير تقسيم بندي و طراحي كنم:
باغ ميوه، محل نگهداري و پرورش طيور و دام و احتمالا زنبور عسل
ساخت بناي ويلايي
محوطه سازي شامل: كاشت گل و گياه، طراحي ژاركينگ، زمين بازي، و محوطه آرايي

اينم يه كم توضيح. اگه كافي نيست بگين تا دفعه بعد بيشتر بگم.

موفق باشين.
خوب اینایی که میگی چقدر هزینه داره؟ برآوردی انجام دادید تا بحال؟
قیمت زمین چقدر شده؟
آب داره یا باید چاه بزنی؟

farajoon

Registered User
لایک‌ها
131
بقيش هم بستگي به قيمتاي روز داره. اما به قيمت الان حدود 70-60 ميشه. احتياجي به چاه هم نداره چون بارندگي منطقه كافيه. سطح آب زيرزميني هم بالاست. در صورت لزوم، حفر چاه هزينه بري زيادي نداره.

elmonex

محروم از فعالیت تجاری
محروم از فعالیت تجاری
لایک‌ها
195
تاپیک خوبی است .
به نظرم یک جمع بندی بصورت خلاصه از پست های اول بذارید بهتر میشه .
چون به علت دیر به دیر بروز کردن تاپیک فاصله ی پستها از هم زیاد است .
یه جمع بندی بذارید تا بتونیم مطالب بعدی رو با درک بهتری دنبال کنیم .
با تشکر از استارتر

farajoon

Registered User
لایک‌ها
131
تاپیک خوبی است .
به نظرم یک جمع بندی بصورت خلاصه از پست های اول بذارید بهتر میشه .
چون به علت دیر به دیر بروز کردن تاپیک فاصله ی پستها از هم زیاد است .
یه جمع بندی بذارید تا بتونیم مطالب بعدی رو با درک بهتری دنبال کنیم .
با تشکر از استارتر

سلام.

باشه در صورت امكان حتمن. ممنون.

farajoon

Registered User
لایک‌ها
131
خب يه قدم ديگه رفتيم جلو. سندش رو زديم و گرفتمش. يه مشكل عجيبي داره. همسايه شرقي اومده ديوارش رو تو زمين من زده! ميگه 4 تومن هزينه ساخت از من، زمين از تو!

ظاهرا فكر خوبيه ولي به نظرم، مرز بين دو تا زمين مساله دار شده. مخصوصا اگه يكي از دوتا مالك زمينشو بفروشه.

ميخوام بهش بگم از لطفت ممنون. ديوارتو بردار و ببر تو ملك خودت. اگه خواستم، خودم ديوار ميزنم. احتياجي به ديوار شراكتي ندارم.

ملك غربي هم بدون ديواره. بايد ميل گذاري بشه. تا وقتي ديواركشي خودم رو نكردم، نمي تونم بگم زمين رو در تصرف دارم. حالا اين از اولويتاي اصلي منه.

farajoon

Registered User
لایک‌ها
131
بهش گفتم. اول خودشو زد به كوچه علي چپ. بعد سعي كرد ببره تو فاز شاهد محلي. بعد رفت تو وادي جبران هزينه. آخرشم ديد فايده اي نداره گفت بيا تو محل تا صحبت كنيم. ميخاد خامم كنه. بهش گفتم فايده اي نداره. بالاخره آدمه و هزار اميد و آرزو ديگه. بايد توجيهش كنم كه فايده اي نداره. بايد پاشو از تو ملكم بكشه بيرون. همين.

ftec

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
388
خب مقدمات انجام شدند. الان فقط يه ضربه آخر مونده.
آماده زخمي كردن كار هستم.
يعني طور ديوار كشي كنم كه كسي جرات بالا رفتن از ديوار رو نكنه. اگه يه وقتم خريت كرد و رفت بالا، سالم نتونه بياد پايين. در ضمن فرقي نمي كنه آدم باشه يا گربه.
خوب، از روز چهارشنبه هفته پيش يعني 25/05/91 كار رو زخمي كردم.
روز جمعه گوشه اصلي كار رو زخمي كردم،.
دوشنبه يعني امروز يه ضربه اساسي زدم.
هدف از زخمي كردن كار هم همينه.

ميخوام بهش بگم از لطفت ممنون. ديوارتو بردار و ببر تو ملك خودت. اگه خواستم، خودم ديوار ميزنم. احتياجي به ديوار شراكتي ندارم.
نمي تونم بگم زمين رو در تصرف دارم. حالا اين از اولويتاي اصلي منه.

بايد پاشو از تو ملكم بكشه بيرون. همين.

آقا تا کسی کشته نشده ، بیخیال شو خواهشا :D

نمیخوام ناراحتتون کنم ، اما به نظر من شما یکی از این کتابهای رمز موفقیت نوشته دکتر شنگول مآب رو گذاشتی جلوت و طبق اون عمل میکنی. آقا تو ایران کسی که 10 سال تحصیلات یه رشته ای رو داره و 20 سال تجربشو ، اینجوری بی گدار به آب نمیزنه که شما زدی. اینهمه مهندس کشاورزی و متخصص فکر میکنی فکرشون به همچین کارهایی نرسیده که شروع نکردن ؟ اینهمه آدم محلی یا محلی های سابق ساکن تهران .... هم پولشو دارن ، هم زمینشو دارن ، هم آشناهاشو دارن ، اما به همین راحتی نیست که

متافانه بعضیا هم میان توی اینترنت و رویاها و خاطرات تخیلی و حساب کتابهای ذهنیشون رو تعریف میکنن و بقیه رو میندازن تو هچل. صغری کبری چیدن کاری نداره که ! بیا من الان توی کار خودم ، یه طرحی برات میچینم ، با ساختار منطقی که مو لای درزش نره و با سود سالی 500 درصد !! قطعا از 100 تا همکار خودم هم 99 نفر تاییدش میکنن ، فقط اون 1 نفری که تجربه واقعی داره ، میفهمه مشکل کار کجاست. تجربه واقعی هم یعنی دیده ها و لمس کرده ها- نه شنیده ها و کارای دیگران رو از دور دیدن-

mostafa_gm

Registered User
لایک‌ها
438
آقا تا کسی کشته نشده ، بیخیال شو خواهشا :D

نمیخوام ناراحتتون کنم ، اما به نظر من شما یکی از این کتابهای رمز موفقیت نوشته دکتر شنگول مآب رو گذاشتی جلوت و طبق اون عمل میکنی. آقا تو ایران کسی که 10 سال تحصیلات یه رشته ای رو داره و 20 سال تجربشو ، اینجوری بی گدار به آب نمیزنه که شما زدی. اینهمه مهندس کشاورزی و متخصص فکر میکنی فکرشون به همچین کارهایی نرسیده که شروع نکردن ؟ اینهمه آدم محلی یا محلی های سابق ساکن تهران .... هم پولشو دارن ، هم زمینشو دارن ، هم آشناهاشو دارن ، اما به همین راحتی نیست که

متافانه بعضیا هم میان توی اینترنت و رویاها و خاطرات تخیلی و حساب کتابهای ذهنیشون رو تعریف میکنن و بقیه رو میندازن تو هچل. صغری کبری چیدن کاری نداره که ! بیا من الان توی کار خودم ، یه طرحی برات میچینم ، با ساختار منطقی که مو لای درزش نره و با سود سالی 500 درصد !! قطعا از 100 تا همکار خودم هم 99 نفر تاییدش میکنن ، فقط اون 1 نفری که تجربه واقعی داره ، میفهمه مشکل کار کجاست. تجربه واقعی هم یعنی دیده ها و لمس کرده ها- نه شنیده ها و کارای دیگران رو از دور دیدن-

چه ایرادی داره؟
بالاخره باید از یه جایی شروع کرد که قدم اولش همین تهیه زمینه.
نهایتش اینه که 100 تا جوجه اردک و بوقلمون توش پرورش میدی.
اگه همین جوری بشینیم و بگیم نمیشه که کار پیش نمیره.
من اگه شمال بودم قطعا دنبال همچین کارهایی می رفتم. حیف که کارمندم تو تهران.

ftec

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
388
چه ایرادی داره؟
بالاخره باید از یه جایی شروع کرد که قدم اولش همین تهیه زمینه.
نهایتش اینه که 100 تا جوجه اردک و بوقلمون توش پرورش میدی.
اگه همین جوری بشینیم و بگیم نمیشه که کار پیش نمیره.
من اگه شمال بودم قطعا دنبال همچین کارهایی می رفتم. حیف که کارمندم تو تهران.

نه آقا من منظورم این نبود. هیچ ایرادی نداره ، ایشون هم اختیار دار مال خودشه .اصلا فرض که دوست داره این کارو بکنه ، به من ربطی نداره که :)
البته ایشون هم طبق گفته خودش کارمنده تو تهران
بعدشم چند تا مرغ و خروسی که یه روستایی محلی میریزه تو حیاط خونش ، فرق میکنه با راه اندازی یه مرغداری یا زنبورداری و باغداری حرفه ای صنعتی. این بنده خدا یه هفته تو باغش نباشه ، باغشو با خاکش بار میکنن و میبرن :D. با دیوار کشی جلوی کی رو میتونه بگیره ؟

اینجور کارها ظاهرش سادست ، ولی از اون اولش دردسر داره تا فروش آخرش. اینجوری بدون تخصص هم واردش بشی دیگه دردسرش صد برابره

mostafa_gm

Registered User
لایک‌ها
438
نه آقا من منظورم این نبود. هیچ ایرادی نداره ، ایشون هم اختیار دار مال خودشه .اصلا فرض که دوست داره این کارو بکنه ، به من ربطی نداره که :)
البته ایشون هم طبق گفته خودش کارمنده تو تهران
بعدشم چند تا مرغ و خروسی که یه روستایی محلی میریزه تو حیاط خونش ، فرق میکنه با راه اندازی یه مرغداری یا زنبورداری و باغداری حرفه ای صنعتی. این بنده خدا یه هفته تو باغش نباشه ، باغشو با خاکش بار میکنن و میبرن :D. با دیوار کشی جلوی کی رو میتونه بگیره ؟

اینجور کارها ظاهرش سادست ، ولی از اون اولش دردسر داره تا فروش آخرش. اینجوری بدون تخصص هم واردش بشی دیگه دردسرش صد برابره

بله خوب باید بالا سر کار باشی.
به قول شما اگه بفهمن یک هفته نیستی بیچاره ات میکنن.
کلا تو این جور کارها آدم باید وقت بذاره.

farajoon

Registered User
لایک‌ها
131
... چند تا مرغ و خروسی که یه روستایی محلی میریزه تو حیاط خونش ، فرق میکنه با راه اندازی یه مرغداری یا زنبورداری و باغداری حرفه ای صنعتی. این بنده خدا یه هفته تو باغش نباشه ، باغشو با خاکش بار میکنن و میبرن :D. با دیوار کشی جلوی کی رو میتونه بگیره ؟

خب، خيلي ممنون. نظرات خوبي دادين. تا حد زيادي هم درسته. اما چند نكته مختصر رو ميگم. شايد مفيد باشه:
1- قصد من مرغداري يا پرورش زنبور يا دامداري صنعتي نيست. بخصوص كه تو هزار متر زمين جاشو ندارم، هزينه هاي نگهداري، واكسيناسيون، بهداشت، و ... رو ندارم، مجوزهاي مرتبط رو تو وسط يه روستاي نيمه شهري نميدن، و ...
اما همون چندتا مرغ و خروس محلي حتي بدون حضور فيزيكي من شدنيه. بايد برنامه ريزي، اجرا و هزينه بشه. يعني چي؟
فرض 10 تا مرغ و خروس ميخوام. اول بايد يه قفس باشه كه هم در مقابل گربه و جك جونوراي مزاحم اونا رو حفظ كنه، هم در برابر باد و بارون و گرما و سرما. تو قفس بايد آب و دون كافي براي مدت مثلا يه ماه باشه. طوري كه خراب كارياشون رو توش نريزن. آب تازه باشه، دون هم كافي و تازه. تا اينجاش رو ميشه بدون حضور فيريكي من راه بيفته. راه حل داره. خيلي ساده. يه شير آب باريك، يه قيف كوچولو براي انتقال آب و دون به يه نقطه معين از قفس. مثل ساعت شني.

فرض 5 تا مرغ روزي دو تا تخم مرغ بدن. اينا بايد جمع بشن. و ... اينجاش كمي داستان فرق مي كنه. هنوز نميونم چيكار بايد كرد. ولي منطقا يكي بايد اينجا رو پشتيباني كنه. يه آدم وارد و محلي. با يه پول كوچولو. شايدم مفتي بياد و برا خودش ببره. تخم مرغا فقط وقتي براي من بمونن كه خودم اونجا باشم. اينم منطقيه. اما در اجرا بايد ديد اون آدم كيه و با چه قيمتي حاضر ميشه سر بزنه. اگه شرايط مناسب باشه، هم نقش سرايدار و باغبون، هم نقش نگهداري كننده و هم نقش محافظ رو بسادگي مي تونه ايفا كنه. تازه سر و سامون دادن به علفاي هرز هم مي تونه ادامه كار باشه. با اين نظرت موافقم كه اين كار كلا دردسر داره و بايد وقت روش بذارم. خب، باشه. اينكارو مي كنم. بالاخره يه امتياز ميدي تا يه امتياز يا بيشتر بگيري. همينجوري كه نميشه.

2- نكته دوم در مورد امنيت باغه.
خب سرايدار تا حد زيادي مساله رو حل مي كنه. اما اگه اينو بذاريم كنار، روش هاي زيادي براي امن كردن محيط بدون حضور فيزيكي وجود داره. از روش هاي فني و گون قيمت مثل دوربين مداربسته با قابليت نظارت دائم از تهران تا روش هاي به اصطلاح غيرفعال.

تا وقتي سرمايه گذاري مهمي تو باغ نشده، هزينه براي امنيت معني نداره. با شروع سرمايه گذاري، به نسبت سرمايه هاي وارد شه، ميشه هزينه كرد. حتي تا زمان ساخت بنا هم نياز مهمي به هزينه هاي امنيتي نيست. مبله كردن بنا اين نياز رو استارت جدي مي زنه.
براي محافظت از چندتا مرغ و خروس و احتمالا يكي دو تا گوسفند، طراحي محيطي كافيه. تخصص منم همينه. كم هزينه، چندمنظوره، و كارآمد هست. اولن پاي گربه ها رو قلم مي كنه. دومن گرگ و شير و پلنگ تو منطقه وجود نداره. سوم، با يكي دو تا گوسفند يا بره هم اتفاق مهمي نه براي من و نه براي آغا دزده نميفته. ميشه گذاشت به حساب تجربه به روش آزمون و خطا.

3- آخرين مورد هم مربوط به نداشتن تخصصه.
كاملن درسته. اما و اما و اما!!!
تو مرحله طراحي و ساخت، كار روشنه. قبل از هزينه كردن، برنامه فيزيكي باغ رو بر حسب اولويت و با تعيين طرح توسعه آتي تهيه كرده ام. الان دقيقا مي دونم چه درختا، گياه ها، جونورا و ابزارهايي بايد به چه ترتيبي از كجا و به چه تعدادي تهيه كنم و كجاي زمين بكارم. من خودم طراحم. اين جزء تخصصمه.
براي اجرا، از اطلاعات كشاورزا و باغبوناي با تجربه محلي استفاده مي كنم. اما قبلش يه چيزايي هم از لابلاي كتابا و اينترنت در آورده ام كه دارم ميخونم. مسايلي مث زمان مناسب و مكان مناسب خريد و انتقال نهال ها، گل و بوته، و جك و جونورا رو از خود اهالي كمك مي گيرم. يعني مي پرسم، طبق روشي كه مي گن عمل مي كنم. هيچ كاريم نداره. در ضمن مجتمع كشت و صنعت هم نمي خام راه بندازم. يه باغچه كوچولو و چند عملكردي و تا حد ممكن خودكفا ميخام بشه. همين. با اين چيزايي كه گفتم، پته خودمم انداختم بيرون. حالا خوبتون شد؟؟؟ :)

Last edited:
بالا