• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

درباره تجارت، پس انداز و سرمايه گذاري

farajoon

Registered User
لایک‌ها
131
اينكه پس انداز خوبه يا بده، ميشه يا نميشه، كمه يا زياده، و ... سئوالات مهمي هستن كه تو مرحله اول هر كسي بايد خودش بهشون جواب بده و نوشتنشون اينجا لازم نيست.

مدت زيادي فكر مي كردم كه يا نميتونم پس انداز كنم يا فايده اي نداره و پولي نميشه. اما بارها اتفاق افتاد كه يهو لازم بود يه خريد مهم انجام بدم كه نميشد. چون پس اندازي نداشتم. ساده ترين نمونش همون دوره اي هست كه همه ميدونستن دلار قرار گرون بشه و سريع خريد كردن. من ميدونستم و دوستا بهم مي گفتن اما نميتونستم بخرم!!!

فكر كردم چرا نميتونم پس انداز كنم؟
خب، درآمدم كمه
همش خرج روزمره ميشه
قسطا نميذارن
و ...

بعد فك كردم خب با اين وضع آيا هيچ راهي واسه پس انداز نميمونه؟ حتا ماهي 1000 تومن؟

بازم فك كردم و انواع درآمد و هزينه ها رو ليست كردم. بالاخره به يه مدل اجرايي رسيدم كه به صورت جدول زير هست:

منابع تخصيص پس انداز
یارانه (10%)
اضافه كار (50-75%)
حقوق (10%)
مناسبتي (30% هر گونه پاداش، عيدي و ...)
سنوات (100%)
مبلغ افزایش حقوق سالانه (50%)
درآمد خارج از اداره (75%)
سود دارايي‌ها و سرمایه‌های درآمدزا (100%)
مبلغ تلف نشده با خريدهاي غيرضروري (100%)
تخفیف‌های دریافتی (خرید، تردد، ...) (100%)
مبالغ باز پس گرفته شده از بيمه (100%)
سود حاصل از خرید ارزانتر کالا از مبداء تولید یا واردات نسبت به بازار بیرون (100%)
اختلاف قیمت ناشی از خریدهای عمده (100%)
سود حاصل از خرید در زمان حراج (100%)
سود حاصل از خریدهای چند منظوره (100%)
مبالغ مازاد بر هزينه‌ها، اقساط، و پس‌انداز 530 هزار ماهانه (100%)
معادل ريالي قسط وام اداره پس از تسويه كامل آن
معادل ريالي قسط وام بانك ... پس از تسويه كامل آن
معادل ريالي قسط وام موسسه اعتباري ... پس از تسويه كامل آن
پس انداز ثابت ماهانه ... در صندوق وام اداره
پس انداز ثابت ماهانه ... در صندوق وام بانك ...
پس انداز ثابت ماهانه ... در صندوق وام موسسه اعتباري ...
ساير

farajoon

Registered User
لایک‌ها
131
خب كه چي؟

حالا پس اندازم كردم، به چه دردي ميخوره؟

واسه اينم نقشه كشيدم كه

پس اندازي به درد ميخوره كه در درجه اول ارزشش به روز حفظ بشه. مث پس انداز تو بانك فايده نداره. ولي حداقل پس انداز بانكي بايد تو حساب سرمايه گذاري كوتاه مدت و قابل برداشت با حداقل سود ممكن باشه كه از صفر بيشتر باشه.

دوم اينكه بايد اين پس انداز به كانال سرمايه گذاري و درآمدزايي منتقل و هدايت بشه. اين بهتر و درست تره. اما با مبالغ كم كه نميشه سرمايه گذاري كرد!!!

خوب بهتره سرمايه گذاري هاي مختلف رو مطابق پس اندازهاي مختلف شناسايي كرد. هر وقت پس انداز به حد بالاتري رسيد، نوع سرمايه گذاري رو هم شيفت كرد به يه سطح بالاتر.

بنابراين انواع مجاري مصرف پس اندازها رو با توجه به اين ملاحظات به صورت زير تعريف كردم:

محل مصرف پس اندازها: خريد سكه، دلار. زمين. پس انداز بانكي زايا، پول پيش مغازه و جنس، سرمايه بازار(براي خريد و فروش نقدي) و ...

farajoon

Registered User
لایک‌ها
131
يه چيزم بگم هم شوخي و هم جديه.

قاتل پس انداز معمولن خانومان!!! :p

چطوري از دستشون ميشه فرار كرد؟ خب، راحت ترينش مخفي كردن، دهن لقي نكردن، لو نرفتن، خالي بستن، اعلام بدبختي و نداري كردن، و ... ايناس.:(

اما اگه نشد، چي؟ آخه نفس بكشيد يا نكشيد، فاز رو ميگيرن!!! :( كلن رنگ رخساره دهد خبر از سر درون!!! :( تن صدا، لحن كلام، سطح اعصاب و ... !!! ماجرا رو لو ميدن!!! اونم ظرف كمتر از 24 ساعت!!!:(

اگه راحلشو پيدا كردين بگين مام ياد بگيريم. البته من يه راه حل توپ پيدا كردما: اون پس اندازه رو يجا طلا كنين بدين تقديم به خانم!!!:D

farajoon

Registered User
لایک‌ها
131
بازم نشد!!! :wacko:

چقد زود دير ميشه!!! آخرين بار كه شمال بودم، قرار شد زمين تمييز و سم پاشي بشه و بسرعت بخشي از اون كاشته بشه. اما بارون و سرما اجازه ندادن. از اونورم بعلت نبود بودجه، طلبامو اداره ندادن. يعني بازم هيچي به هيچي!!! خدا صبر بده.

farajoon

Registered User
لایک‌ها
131
تغييرات اداره وارد فاز جديدي شدن. انتصاب هاي داخلي كليد خوردند. منم دنبال تنظيم شرايط خودم هستم. اين تغييرات دير يا زود به منم ميرسند.

farajoon

Registered User
لایک‌ها
131
خوب يه چيزايي رو از هفته پيش تغيير دادم. داره جواب ميده.

از قديم گفتن نابرده رنج، گنج ميسر نمي شود. حسابداري بازار تمام وقت مفيدم رو گرفته بود. ظاهرن يه اختلافاتي با حاجي داره پيش مياد. بطور غيرمستقيم موضوع منتقل شده. هم از طرف من به اون و هم بالعكس.

...

البته واسه حاجي هم دارم. فقط يه گوشمالي لازم داره. ادعاش ميشه زرنگه. اما راستش اونقد به خودم مغرورم كه مطمئنم زود متوجه ميشه زرنگ بودن آدم به معني نادوني بقيه نيست. خيليا از رو نجابت و حريم داري خيلي چيزا رو نگه ميدارن و نه بخاطر اينكه بلد نيستن و نمي تونن!!!

خلاصه يه كمي بزن بزن و بكش بكش و جرم و جنايت و تبهكاري هم واسه تنوع بد نيست!!!

هفته پيش بعد از 10 روز رفتم پيش حاجي. باهم صحبت كرديم. قانع شد تندروي كرده. يه جورايي ازم دلجويي كرد. آخرشم گفت به بچه ها گفته‌ام كه تو خيلي جدي هستي.
قرار شد به شرطي كه برام صرف كنه، برم پيشش. با اطلاع قبلي و تلفني.

اما نرفتم!!! يعني برام نمي صرفه. يعني نه.

بعضي روزا پشيمون ميشم. بعضي وقتام ميگم كارم درسته.

بهرحال اينم يه تغييره ديگه. مهم اينه كه ايده كار توي بازار بدون سرمايه و بدون وقت، ممكن نيست. پس نميتونم روش حساب كنم. اما كار با وانت واسه ديگران هم خيلي تعريف نداره. باعث بروز توهمات براي طرف مقابل ميشه در صورتي كه سرمايه اصلي كه همون وانت و زمان كار كردن با اون هست، تو دستاي خودمه.

دارم فكر مي كنم كار با وانت رو تخصصي تر كنم. يعني هر مشتري رو نپذيرم. هر كار و باري رو نپذيرم و هر وقتي رو به اون اختصاص ندم. بلكه گزينشي عمل كنم. اما لازمه اين موضوع، جستجو و صبر و تا حدي هم هزينه است.

دارم رو اين موضوع كار ميكنم.

farajoon

Registered User
لایک‌ها
131
کم کار شدیدا
بیشتر بنویسید

حتمن. البته بشرطي كه موضوع جديدي باشه. فعلن بدليل بي پولي و بدهي زياد، نه روي زمين شمال مي تونم كاري بكنم، نه درباره پس انداز. رابطه با حاجي رو هم كه گفتم دارم قطع مي كنم. بنابراين اين روزا يكم تكراري شدن. يعني اداره بعد وانت بعد خونه و فرداش هم دوباره همين.

ميگن قراره اداره بدهيهاش رو بده. خدا كنه. فعلن كه خبري نيست!!!

mohebali

Registered User
لایک‌ها
6,494
حتمن. البته بشرطي كه موضوع جديدي باشه. فعلن بدليل بي پولي و بدهي زياد، نه روي زمين شمال مي تونم كاري بكنم، نه درباره پس انداز. رابطه با حاجي رو هم كه گفتم دارم قطع مي كنم. بنابراين اين روزا يكم تكراري شدن. يعني اداره بعد وانت بعد خونه و فرداش هم دوباره همين.

ميگن قراره اداره بدهيهاش رو بده. خدا كنه. فعلن كه خبري نيست!!!
از تجربه هاتون بگید
از کار با وانت بگید

rezaakbar

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
13
به نام خدا .
سلام تمام پستا رو از اول خوندم .اول از همه ی خسته نباشید بهت میگم(فرامرز دیگه؟ یادم دوستم منو میندازی)خدا قوت .و دوما بگم: خدمت تمام دوستانی که فاز منفی میدن بگم عزیز داری فاز منفی میدی دیگه خودتم میدونی همه هم میدونن.اگه میگی کاری بدی کلی صحبت نکن که خنده داره دلیل بیاور
اما بذارین منم یکم از خودم بگم که بی ربط نیست :
من دانشجوی سال اخر کارشناسی هستم درسم یکم طولانی شد چون سربازی رفتم و...
تمام روندی که شما دوست من رو طی کردی مشابه همین رو منم دارم میگذرونم یعنی مشابهت کار من و شما به اندازه ی دوقلوهای افسانه ای هست
منم الان روی ماشین دارم کار میکنم مثل شما البته مخفیانه جوری که کسی جز خودم نفهمه حتی ماشین از خودم نیست بلکه امانت هست ی وقتایی درمیاد ی وقتایی سخت میشه
منم تو این مدت فاصله ی بین چند شهر هی میرم و میام برای درسم و برای کار و برای پیدا کردن زمین با قیمت مناسب که هم اب داشته باشه هم برق و هم به پول من بخوره
منم درگیر گرفتن وام هستم و مشکلات خودم را دارم
و بازهم منم مثل شما دارم مشابه همون کار شما رو میزنم
اینا رو خیلی خلاصه گفتم چون خوندم دقیقا میدونم که چه مشکلاتی کشیدی چه فکرها که نکردی و باز فکراتو با شرایط عوض نکردی چه راه هایی نرفتی و ....همه چیزو میدونم بهت بگم که مشکلات من خیلی از تو عمیق تره من ماشین از خودم نیست من مجبورم وقت زیادی رو برای درسم بذارم که از کسب درامد میفتم من مجبورم جوری جلو برم که کسی نفهمه چون شخصیت من اجازه نمیده غرورم خدشه دار بشه پس مجبورم کارام رو یواشکی انجام بدم که کسی تیغ حرفای نیش دارشو بهم نزنه (البته برام مهم نیست فقط به غرورم اسیب میرسه ) میخوام بگم شما میتونی اینو من دارم میگم که سخت تر از شمام شرایطم ولی پا پس نمیکشم .
ادامه بده بدون نگرانی .
ایده ات هم خوبه سودده هست.
فقط یکم بیشتر رو محاسباتت وقت بذار پلن و برنامه ات رو کاملتر کن . و مایوس نشو
متاسفانه خرید زمین درحال حاضر برای من شده مشکل بزرگی و ازون بدتر درسام سخت شده با این که ارشد رو هم رها کردم
اگه ی وقت تونستی لیست هزینه هایی که برای زمین کردی رو برام بفرست. تامن دیگه مجبور نشم برم کلی امار تهیه کنم و کلی هزینه و مقایسه کنم فنس کشی دیوار کشی پاکسازی زمین نمیدونم اگه اداره اب و برق ازت پول گرفتهو یا جتی وقتت رو گرفته .
من چون یک دیرتر از شما شروع کردم عقب تر هستم ولی بازم اگه تو کارت به مشکلی خوردی که بنظرت من میتونستم کمکت کنم بدون تعارف بگو. هم خوشحال میشم به دیگران کمک کنم.
هم برای اینکه تو موفق بشی حاضرم کمک کنم. اونقدری که بتونم درخدمتت هستم

farajoon

Registered User
لایک‌ها
131
از تجربه هاتون بگید
از کار با وانت بگید

خب اشاره هايي كرده ام. بيشتر توضيح ميدم.

يه روزايي (كه ظاهرا هيچ الگوي قابل تعريفي هم نداره) خوبه و يه روزايي هم بد!!!

بستگي به خروجي كار داره. اوني كه فهميدم اينه كه با توجه به انتظارات فعلي كه دارم، اگه روزي 40 تومن درآمد داشته باشه، خوبه. كمتر باشه، به صرفه نيست. هزينه اصلي هم مربوط به بنزين آزاده. سهميه 400 تومني فقط در حد 10 روزبيشتر كفاف نميده. مشترياي زيادي هم هستن كه انتظار دارن تو ساعتايي كه نميتونم، كارشون رو انجام بدم. يه بار كه جواب نميگيرن، ميرن و ديگه نميان.

پس مجبورم بچرخم و هزينه بنزين آزاد رو بدم تا بلكه يه مشتري خوب پيدا كنم كه به ساعت كارم بخوره و سفارشش يا در حد درآمد روزي 40 تومن باشه و يا به اون نزديك بشه. فعلن اصل داستان اينه. بازم بموقعش بيشتر توضيح ميدم.

farajoon

Registered User
لایک‌ها
131
... من دانشجوی سال اخر کارشناسی هستم و...
تمام روندی که شما دوست من رو طی کردی مشابه همین رو منم دارم میگذرونم یعنی مشابهت کار من و شما به اندازه ی دوقلوهای افسانه ای هست
منم الان روی ماشین دارم کار میکنم مثل شما البته مخفیانه ... حتی ماشین از خودم نیست ... ی وقتایی درمیاد ی وقتایی سخت میشه
منم تو این مدت فاصله ی بین چند شهر هی میرم و میام برای درسم و برای کار و برای پیدا کردن زمین با قیمت مناسب که هم اب داشته باشه هم برق و هم به پول من بخوره
منم درگیر گرفتن وام هستم و مشکلات خودم را دارم
و بازهم منم مثل شما دارم مشابه همون کار شما رو میزنم
... دقیقا میدونم که چه مشکلاتی کشیدی چه فکرها که نکردی و باز فکراتو با شرایط عوض نکردی چه راه هایی نرفتی و .... مشکلات من خیلی از تو عمیق تره ... ولی پا پس نمیکشم .
...
ایده ات هم خوبه سودده هست.
فقط یکم بیشتر رو محاسباتت وقت بذار پلن و برنامه ات رو کاملتر کن . و مایوس نشو
متاسفانه خرید زمین درحال حاضر برای من شده مشکل بزرگی و ازون بدتر درسام سخت شده با این که ارشد رو هم رها کردم
اگه ی وقت تونستی لیست هزینه هایی که برای زمین کردی رو برام بفرست. تامن دیگه مجبور نشم برم کلی امار تهیه کنم و کلی هزینه و مقایسه کنم فنس کشی دیوار کشی پاکسازی زمین نمیدونم اگه اداره اب و برق ازت پول گرفتهو یا جتی وقتت رو گرفته .
من چون یک دیرتر از شما شروع کردم عقب تر هستم ولی بازم اگه تو کارت به مشکلی خوردی که بنظرت من میتونستم کمکت کنم بدون تعارف بگو. هم خوشحال میشم به دیگران کمک کنم.
هم برای اینکه تو موفق بشی حاضرم کمک کنم. اونقدری که بتونم درخدمتت هستم

سلام

آره درست ميگي. شباهتامون زياده.

راستش برام جالب بود كسي باشه كه مث خودم پشتك بزنه. البته شرايط شما هم سخت تره. اينم درسته. در مورد حس غرورت هم كاملا ميفهمم تا چند سال پيش منم همينطوري بودم. اما الان فكر ميكنم هر كي خوشش بياد يا نياد، چه تاثيري روي حال و آينده من داره؟ پس اهميت نميدم. يعني چيزاي مخفي تو زندگي من خيلي خيلي كم و انگشت شمارند.

خب چون هزينه هاي مالي و زماني و انرژي شما بخاطر دانشگاه زياده، فكر نمي كنم فعلن كسي توقعي بيشتر از هميني كه هست رو از شما داشته باشه. يعني بايد تا مدتي صبر كني تا تحصيلاتت تكميل بشه. بعدش ميشه چوب خط زد و ارزيابي جدي تري كرد كه روند فعلي چه دورنمايي براي آينده ترسيم مي كنه و آيا اين دورنما مفيد و قابل قبول هست يا به تغييراتي احتياج داره؟ چون روحيه تحليل گري و عملگرايي داري، حتمن اينكار رو كردي و بازم ادامه ميدي.

در مورد خريد زمين هم فكر مي كنم كه طرز فكر و توجيهات مشابهي داريم. تاكيد مي كنم طبق تجربه خودم، بهترين سرمايه گذاري، خريد زمينه. شايد الانه مشكلاتي داشته باشي و نتوني بخري، اما نهايت سعي خودت رو بكن تا بتوني بخري. تا وقتي هم كه هنوز نتونستي بخري، شش دونگ منتظر فرصت هايي كه هر از گاه براي هركسي و از جمله من و شما پيش مياد، باش تا ازش استفاده لازم رو ببري و هدف رو محقق كني.

اينكه چه جور زميني، كجا با چه شرايط و امكاناتي و چطوري رو در چه زماني بخري خيلي مهمه. لازمه تشخيص درست هم كه ميدوني چيه: داشتن اطلاعات و مشورت با افراد دانا. ولي يه چيز يادت نره كه موقع خريد كردن، عاشق اون چيزي كه ميخواي بخري نشو، اصلن هم عجله نكن و مطمئن باشه اگه اون معامله نشد، معنيش اين نيست كه ديگه نميشه. اين طرز فكر غلط صدمات زيادي بمن زده كه اميدوارم شما تكرارشون نكني.

در مورد هزينه ها هم كه فعلن كاري نكرده ام. فعلن دارم صبر ميكنم تا يه فرجي بشه. شايد يه فرصت جديد پيش بياد. اما اگه شروع كردم، حتمن نتايجش رو اينجا مي نويسم.

در مجموع از ابراز لطف شما ممنونم و حتما از راهنمايي و مشورت با شما خوشحال ميبشم. بهترين روش هم اينه كه راجع به نوشته هام نظر بدي. حتي مخالفت. به اصلاح طرز فكر و روش و برنامه هام كمك مي كنه. ايشالا خبر موفقياتي شما رو هم بخونيم و بشنويم.

Last edited:

farajoon

Registered User
لایک‌ها
131
امروز يه تومن دستم رسيد. پول كميه. اما ميشه يه كارايي هر قد هم كوچولو باهاش كرد. چندتاش رو ميگم. اما خيلي رو اولويت هاشون مطمئن نيستم:

تسويه با طلبكار يك: 935 تومن

تسويه بدهي‌هاي معوقه وام مسكن: 600 تومن

تسويه كل قسط وام اول مسكن:975 تومن

تسويه سريع‌تر وام اداره: يه تومن

پس انداز درآمدزا در بانك: كل يه تومن

خريد يه دارايي درآمدزا: يه تومن

پاكسازي، شخم و سم پاشي زمين شمال. كندن حدود زمين براي آماده سازي كاشت پي: 300 تومن.

كاشت زمستانه زمين براي درآمدزايي: 100 تومن

ساخت انبار در زمين بدون ساخت ديوار دور زمين: 2 تومن

خريد سكه تمام بهار: 970 تومن

خريد و فروش ضايعات آهن: در حد يه تومن

دادن به ... و گرفتن سود: در حد يه تومن

ذخيره براي ساخت ديوار دور زمين

تسويه بدهي به ...: 550 تومن

هزينه روي تعميرات وانت: 500 تومن

به نظرتون كدومشون رو انجام بدم بهتره؟

كل موجودي فقط يه تومنه ها!!!

Last edited:

farajoon

Registered User
لایک‌ها
131
آخر وقته و دارم ميرم. اگه تو مدت تعطيلات اينارو خوندين، ممنون ميشم يه راهنمايي بدين. تا روز شنبه در پناه خدا باشيد.

rezaakbar

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
13
تسویه ها رو بذار در مرحله اخر
اصلا موافق سکه نیستم اصلا
روی زمین هم با این مقدار کاری نکن چون به صلاح نیست
اما موارد خوب به نظرم: وانت رو ی دستی بهش بکش نه همه ی پولتو بلکه ی مقدار که فقط بتونی حالا حالا ها باهاش کارکنی
باقیش رو هم بنداز تو کار خرید و فروش اهن الات یا ی چیزی که سودی نصیبت کنه
به خداوند اعتماد کن و سراغ پول قرض دادن و سود گرفتن نرو حتی اگه........

rezaakbar

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
13
هیچ کدوم , توی لیستی که نوشتی دِلتون جایی نداشت

یکمی هم به دِلتون برسید چون قسط و بدهی همیشه هست

هم موافقم هم نه به شرایط روحی خودت بستگی داره
راستش میتونی با کمتر از پنجاه تومنش هم به خودت برسی (حالا این شاید خنده دار باشه برای خیلیا) اما من خودم بعضی وقتا که دیگه دل رفیقم میگیره از کار خسته میشیم میگم بریم طرقبه تخمه یگیریم و چیپس و لواشک و .... پیاده روی یکنیم و درنهایت ی نهار ساده (که خیلی وقتا نهارش هم تو خونه میزنیم) در کل برای روحیت لازم نیست همشو خرج کنی
اما اگر صلاح دونستی اینم نظر خودته

farajoon

Registered User
لایک‌ها
131
تسویه ها رو بذار در مرحله اخر
اصلا موافق سکه نیستم اصلا
روی زمین هم با این مقدار کاری نکن چون به صلاح نیست
اما موارد خوب به نظرم: وانت رو ی دستی بهش بکش نه همه ی پولتو بلکه ی مقدار که فقط بتونی حالا حالا ها باهاش کارکنی
باقیش رو هم بنداز تو کار خرید و فروش اهن الات یا ی چیزی که سودی نصیبت کنه
به خداوند اعتماد کن و سراغ پول قرض دادن و سود گرفتن نرو حتی اگه........

سلام. ممنون.
آره حق با شماست. به نظرم كار درست همينه. تصميم گرفتم تا عيد كاري رو زمين نكنم. قسطا رو هم با همين روالي كه هست فعلن ببرم جلو. و مهمتر از همه اينكه با نصف اين يه تومن خريد و فروش ضايعات رو شروع كنم. چند جا سپرده ام. چون پول نقد دارم، محكم و با اطمينان هر جا ميرسم مي گم همين الان خريدارم. اما فقط يه چيز نگرانم كرده اينكه قيمت ندارم. بايد اينو هم حل كنم. اگه ايشالا اينكار پا بگيره، سودش به سرمايه كار اضافه ميشه و ضمن افزايش قدرت خريد ضايعات، مي تونه در صورت استمرار ماجرا، براي پر كردن سريعتر چاله چوله هاي ديگه و از همه مهمتر، ساخت ديوار و انبار تو زمين شمال بكار بره. رضا جون ممنون از راهنماييت. عالي بود. ايشالا جبران كنم.

بالا