به نقل از hsn :
من خودم نظرم رو DCR-DVD 201E بود ولي يه نمه دودل شدم
واسه كاربري خانگي من يه مقايسه اي كردم بين Sony DCR-HC42 و Sony DCR-HC32 ظاهرا كيفيت تصاوير 42 از اچ سي 32 بهتره ولي برعكس مدل اچ سي 42 اون يكيه ضبط صداي استريو نداره
خيلي ممنون ميشم دوستان بخصوص جناب كرتانا در خصوص اين دوتا دوربين يه توضيحاتي بدن .اگه مدل ديگه و برند ديگه اي هم مد نظرتون هست لطفا بنويسين
بخصوص DCR-HC90
سلام دوست عزيز
شما لطف داريد مطمئن هستم با امکانات اين دوربينها کاملا آشنا هستيد به همين دليل مشخصات تصويري اونها رو براتون خيلي خلاصه مقايسه ميکنم . دوست گرامي اقاي tintin هم اطلاعات بسیار خوبي در مورد بعضي از اين مدلها ارائه کرده اند و بهمين دليل در اون موارد سخن کوتاه ميکنم. براساس اين نکته که فرموديد هدفتان فيلمبرداري از جشنهاست دوربينهاي dvd رو به دلايل فراوان پيشنهاد نميکنم بخصوص همين مدل 201 رو چون با مشکل تاريکي فوق العاده تصوير در نور کم مواجه ميشيد و اصلا هيچ شباهتي به ساير سوني ها در نور کم ندارد و انتخاب دوربينهاي miniDV کاملا منطقي است . با توجه به اينکه در پيغامهاي قبلي فرموديد برند سوني مد نظرتون هست سعي کردم هندي کمهايي که نام برديد يا در تاپيک ذکرشون به ميان اومده بود يا شخصا تجربه خوبي با آنها داشته ام را در ليست بياورم.
hc20, hc30 : دقيقا مشابه يکديگرند . تصوير قابل قبول در نور کم و تصوير با کيفيت متوسط در نور زياد . بعنوان يک دوربين خانگي با قيمت کم انتخاب خوبي هستند . تفاوت اونها در امکانات دوربين هست و نه در کيفيت تصوير . مناسب هدف شما نيستند .
hc32: احتمالا از نظر تصوير دقيقا در سطح HC30 است. اين دوربين هنوز در اينجا توزيع نشده و سوني هنوز بروشور اونو هم ارسال نکرده و در سمينار هم خبري ازش نبود گو اينکه مدل mainstram سوني خواهد بود . با توجه به مشخصات ccd و ويژگيهاي لنز و پروسسور ميشه با احتمال قريب به يقين حدس زد که تصوير آن معادل HC30 است . از نظر مشخصات هم با اندک تغييرات عملا در سطح hc30 است و جايگزين آن ميشود . hc21 هم براي hc20 چنين خواهند بود . در واقع قرار نيست اين دوربينها در کنار يکديگر عرضه شوند و توليد hc20 , 30 متوقف ميشود . با عنايت به اين نکات هيچکدام از اين مدلها مناسب کار شما نيستند .
hc42: اين دوربين مدل بعدي از hc40 است که متاسفانه امسال اين دوربين مشمول سياست ارزانسازي سوني شده . البته اين مسئله کاملا قابل انتظار بود چون تفاوت تصوير hc40 و hc65 در بررسي سطحي نسبتا جزيي بود و بخصوص ccd مشترک داشتند و براي خريدار يک دوربين خانگي ارزش 200 يورو گرونتر بودن hc65 رو نداشت و به رقيبي براي مدل بالاتر بدل شده بود . گرچه شخصا اعتقاد داشتم و دارم که hc65 ارزش اين 200 يورو را داشت . به هر حال سوني اين دوربين رو downgrade کرده و با جايگزيني ccd کوچکتر در سطحي پايينتر از hc65 و hc40 قرار گرفت . در ويدئويي که از اين دوربين در روز معرفي ديدم با احتمال خيلي زياد نتيجه نهايي دوربيني است با کيفيت تصويري کمي بهتر از hc30 در نور کم و کاملا مشابه با hc30 در نور روز . اين دوربين رو با توجه به وجود hc40 توصيه نميکنم .
hc40: کيفيت تصوير آن در شب بهتر از hc30 بود و در نور روز نيز غير از کم بودن اشباع رنگ و اختلال در WB بخصوص در نور شديد دوربين خوبي است . در واقع با توجه به نسبت قيمت به کارايي از رقيب 200 يورو گرونتر خود يعني hc65 برتر بود گو اينکه تفاوت تصوير در تستي که بدرستي انجام بشه کاملا مشخصه . بيشتر افراد ظاهر matchbox اين دوربين رو که نيز نسبت به hc65 ترجيح ميدهند . اگر قصد خريد اين دوربين رو دارين پيشنهاد ميکنم سريعتر اقدام کنيد چون با شروع به توزيع hc42 ديگه توزيع hc40 وجود نخواهد داشت . البته زير نور پروژکتور با اين دوربين مشکل خواهيد داشت که به شکل مناطق burn-out ديده ميشه . با توجه به نياز شما به فيلمبرداري در نوري کاملا متغير اين دوربين رو پيشنهاد نميکنم .
hc65: بعنوان يک دوربين خوب و ارزان خانگي سوني بهترين انتخاب به نظر من در سال گذشته بود . در مورد مقايسه با همسطح ها در تاپيک دوربين هاي ويدئو و در پاسخ به دوست عزيز amin-moein هم اين دوربين رو با ارائه توضيح بيشتر بعنوان انتخاب اول معرفي کردم و براي دوستاني که نياز به دوربيني ارزان و با کيفيت خوب در نور کم دارند انتخابي عاليست . با اينکه از همان ccd مشابه با hc40 استفاده ميکند اما تفاوتيکه با ساير hc ها دارد پرفورمانس آن در نور روز است . در اين شرايط برخلاف ساير hc ها تصاويري با اشباع کافي و بخوبي gs35 پاناسونيک ايجاد ميکند و در نور کم هم مشابه با hc40 است ولي با جستجوي دقيق رنگهاي بهتر و نسبتا نويز کمتري دارد که البته در اغلب موارد در تصوير نهايي محسوس نيست و بايد فريم به فريم برسي کنيد .عملا با داشتن تمام مزاياي سوني ها در نور کم در کنار کيفيت خوب در نور زياد که در سري hc همراهي اين دو فاکتور خيلي کم ديده ميشه hc65 يک استثناي بسيار خوبست و آنرا کاملا توصيه ميکنم بخصوص که مشکل WB نيز ندارد و مشکل آفرين نخواهد بود .
hc85: اين دوربين رو فراموش کنيد . توسط سوني پس از 2 ماه بدليل اشکال سخت افزاري توليد اون متوقف شد. مشخصه اين دوربين تصوير grainy در نور روز و نويز قرمز رنگ منوکروماتيک در نور کم بود .
hc90: به نظر دوربين بسيار خوبيست . توزيع اون از اواخر مي در اينجا آغاز خواهد شد و من فقط با مدل پروتوتايپ اون و در کنفرانس معرفي کار کردم که البته تست با ارزشي نيست ولي بسيار رضايتبخش بود . متاسفانه فيلمهاي نمايش داده شده فاقد ذکر مشخصات نوري بودند . به احتمال قريب به يقين و با توجه به مشخصات در مرتبه اي کاملا بالاتر از hc65 قرار خواهد گرفت . اين دوربين قاعدتا در حد فاصل PC350 و hc65 قرارخواهد گرفت ولي تصويري كه ديدم بسيار بيشتر به pc350 نزديک بود و دليل اونهم ccd مشترک است . بايد ديد به چه قيمتي عرضه خواهد شد تا بتوان در مورد value اون نظر داد . با حدود 200 يورو بيشتر از hc65 کاملا ارزشمند خواهد بود . بر اساس تجربه سال پيش با PC350 ميشه دوربيني رو انتظار داشت که کيفيت تصوير بسيار خوبي در نور کم خواهد داشت و در نور روز هم اشباع کافي داشته باشند . به احتمال خيلي زياد يک مدل از اين دوربين رو در 10 روز آينده براي تست تحويل خواهم گرفت و قرار است بررسي کاملي روي آن انجام شود . اگر تمايل داشته باشيد و کمي صبر کنيد نتيجه را خدمتتان اعلام خواهم کرد . اگر مشخصات ارائه شده با نتيجه تست هماهنگي داشته باشند يک انتخاب بسيار خوب خواهد بود و شايد اين دوربين منتخب من در سال 2005 براي کار در نور کم باشد که البته بستگي به value و نتيجه تست خواهد داشت .
اين ها دوربينهايي کاملا خانگي هستند با حداقل امکانات دستي ممکن و در واقع تاکيد سري hc روي value و بخصوص آساني استفاده براي کاربر خانگي است نه کيفيت تصوير . اگر تمايل به کار حرفه اي تري داريد پيشنهاد ميکنم از سري PC که آماتور هستند استفاده کنيد . کيفيت تصوير اغلب بهتر از سري HC و امکانات دستي معمولا بهتري دارند . شخصا تجربه رضايتبخشتري با آنها بخصوص مدل PC330 داشته ام و به نظرم ارزش هزينه بيشتر رو در صورتيکه به پرفورمانس بالاتر نياز داريد بخوبي دارند . لنز سريعتر و کاملا کارامدتر carl zeiss vario-sonnar *T و پروسسور بهتر و ccd اغلب پيشرفته تر مجموعا تصويري با رزولوشن بالاتر و رنگهايي دقيقتر ايجاد ميکنند و اختلاف کاملا محسوس است . اگر تمايل داشتيد بفرماييد و اطلاعات بيشتري در مورد اين سري ارسال خواهم کرد .
اميدوارم کمک کننده باشد . ببخشيد که باز هم خيلي طولاني شد