هری پاتر ضد فمینیست
یکی از انتقادهایی که بعضی از
فمینیست ها به
جی.کی رولینگ وارد می کنن اینه که
سری هری پاتر بیش از حد مردسالارانه نوشته شده ... نمونه هایی که نقل شده :
1- من فکر نمیکنم این انتقاد ها روا باشه چون :2- میتونم برعکسش رو اثبات کنم!
+ در شرایط بحرانی و ویژه ، هری پاتر تمرکز بالاتری نسبت به حالت عادی داره (ویژگی ***** نشون میده) ... اما مثلا هرمیون شکننده تر میشه ...
خوب این مسئله خود شما هم گفتی دیگه ، هری واقعا قدرت رهبریش خیلی بیشتر از بقیه ، در همین لحظات رو ن هم همین طور نشون میده ، تازه خیلی جاها رون از هرمیون هم بدتر میشه .
+ نکته بالایی رو بطور مشابه مقایسه کنید با : دوراندیشی و خونسردی دامبلدور در شرایط حاد ، در مقابل نااستواری پروفسور مک گوناگال در شرایط سخت (مثلا در همین کتاب آخر واضح بود)
بازم به نظرم منظور رولینگ به جنسیت نبوده ، خوب دامبلدور از همه سرتر بوده حتی از ولدمورت و قاعدتا رفتارش از مک گوناگال بهتره ، اما مک گوناگال تو کتاب آخر مثلا تو صحنهی گیر افتادن هری تو سالن ریونکلاو خیلی خوب بر خورد کرد ، اتفاقا به نظرم تو کتاب آخر قدرت ***** و جذبه ی واقعی مک گوناگال بدون وجود دامبلدور نمایانتر شد .
+ مفهوم حقه بازی و شیادی ، اغلب به زنان نسبت داده میشه : امبریج - ریتا اسکیتر - تریلیانی ... (و مفهوم "بلاهت شیرین" : تریلیانی - لونا لاوگود)
جای آمبریج واقعا خالی بود ! آخه وزارت خونه پر از عوامل مرد بود و یه دونه زن کم داشت!
آمبریج دست پرورده ی فاج بود و مثل اون هم بد جنس بود ، ضمن اینکه زن ها اگر بخوان بدجنس باشه (در دنیای حقیقی) واقعا بدجنستر از مردها میشن! این یک حقیقته که از چشم رولینگ دور نموند .
اسکیتر نمونه ی یک خبرنگار فضول بود و به نظرم مرد یا زنش مهم نبود چون در هر صورت نماینده ی جماعتی فضول بود ، و بازم به نظرم بدجنسی رو بیشتر میتونست نمایش بده .
لونا آخر داستان نشون داد که برخلاف اینکه بقیه اونو مسخره میکردن خیلی مواقع کارآمدتر از بقیه نشون داده ، و در مورد مادرش هم میگه که اون یک ساحره ی عالی بود .
اما تریلانی، خوب اصولا نقش یک فالگیر رو داشت و فالگیری بازم حرفه ی زن جماعت هست تا مرد! من که واقعا به جای این سه تا نمیتونستم کاراکتر مرد بپذیرم!
+ هرمیون در خیلی مواقع ، به تایید هری و ران نیاز داره ... در صورتیکه در خیلی موارد به اونها برتری داره و اصولا چرا باید منتظر تایید اونا باشه ؟
خیلی جالب بود درسته ، اما یک نگاهی به دنیای واقعی اینو ثابت میکنه که زنها با هر ایده ای بازم نیاز به حمایت مردها دارن ، ضمن اینکه این سه نفر با هم دوستن و هر کدوم برای هر کاری با هم فکری وارد عمل میشن ، البته من اینو یه ذره شک دارم . به نظرم زیادم اینطوری نبود .
+ مفهوم immaturity (بی تجربگی - خامی) هم به دختران نسبت داده میشه : دخترای هاگوارتز اکثرا در حال خنده زیرزیرکی هستند ... حسود هستند ... و کلا سری هری پاتر ، قهرمانهای مونث جسور و نترس کم داره ...
خوب اینم به جنس قهرمان داستان بر میگیرده . وقتی قهرمان مرد مذکر باشه پس مخاطب انتظار بیشتری از همجنسهاش داره . خیلی از دخترها اینطور نبودن ، نمونش کتی بل ، آنجلینا . خوب اینم یک حقیقته که اصولا نترسها مرد هستن تا زن ! (زن جماعت از سوسک میترسه! تا تقی به توقی میخوره گریش میگیره!)
+ جینی در کتابهای اول به عنوان "یه دختر بچه ی نادان با مشکلات بی اهمیت" توصیف میشه (هرچند اینا نقطه نظر لرد سیاه هستند ، نه رولینگ)
اینو دیگه قبول ندارم! اصلا نادان تلقی نشده ، تو کتاب اول و دوم بیشتر کم رو و خجالتی بود که علتش هم بعدا معلوم شد. ولدمورت از ضعف و احساسات زیاد جینی سو استفاده کرد تا به اهداف خودش برسه .
طبیعیه که همه اینا می تونن یه نگاه بدبینانه به حساب بیان ... اما به نظر نمی رسه که خیلی هم بیراه باشن ...
بدبینانه نیست ، اما بحث همون زاویه دید هست ، مثلا میخواین همین مثالها رو برای مردها برگردونم؟!
نمونه ها بسیار زیاده ، یکیش همین مالی که همیشه بهتر از هسرش رفتار میکنه و تو نبرد آخر هم خودش انتقام بچش رو میگیره ، و از دخترش حمایت میکنه .
مثلا ما از جی.آر.آر تولکین انتظار زیادی نداریم و سه گانهارباب حلقه ها رو بدون حتی یه کاراکتر زن قابل توجه می پسندیم ...
متاسفانه یا خوشبختانه من این مجموعه رو نخوندم و ندیدم!
اما با توجه به اینکه نویسنده هری پاتر داستان یه زنه
... انتظار داریم که همجنس های خودش رو
احراز هویت کنه (به قول غربی ها :
identify کنه) ...
اگر از زاویه ای دیگه نگاه کنید به نظرم کار رولینگ الان بهتره ، اگر زن بود و زنها ور تو داستانهاش بهتر جلوه میداد که کار بزرگی نکرده بود ، اما یک زن هست ولی به خوبی احساسات یک پسر بچه رو بیان میکنه ، (گاهی فکر میکردم این از کجا میدونه تو ذهن هری چی میگذره!؟) .
به نظرم این کارش خیلی سختتره و در عین حال قشنگتره .
جامعه ی کودک و نوجوان قهرمان رو تو جنس مذکر میبینه ، من به شخصه همیشه قهرمانهای پسر رو قبول دارم تا دختر!
مثل کاپیتان سوباسا (هییییی یادش به خیر!) ، اما قهرمان دختری به ذهنم نمیرسه !
(ای بابا دختر جماعت و قهرمان بازی!؟ عمرا...!)
ببخشید خیلی زیاد شد ، اینا نظرات بنده بود ، :blush:حالا شما هم بفرمایید ، اگر مخالفید حتما ابراز کنید تا به نتیجه برسیم .