در مورد فکر و اندیشه و فلسفه کدام کتابش رو پیشنهاد میدید
خب من اسم کتاب ها رو + یکی دو نمونه از جملات داخل کتاب رو براتون میزارم
مجموعه آثار 1: با مخاطبهای آشنا
اگر نمی خواهی به دست هیچ دیکتاتوری گرفتار شوی، فقط یک کار بکن: بخوان و بخوان و بخوان
هر کس آن چنان می میرد که زندگی می کند و هر کس آن چنان که در بیداریست، خواب می بیند
مجموعه آثار 2: خودسازی انقلابی
ای آزادی! چه زندان ها برایت کشیده ام! و چه زندان ها خواهم کشید؛ و چه شکنجه ها تحمل کرده ام، و چه شکنجه ها تحمل خواهم کرد. اما هرگز خود را به استبداد نخواهم فروخت
هنگاهی که "دیکتاتوری" غالب است، احتمال اینکه عدالتی در جریان باشد، باوری فریبنده و خطرناک است. و هنگاهی که "سرمایه داری" حاکم است، ایمان به دموکراسی و آزادی انسان، یک ساده لوحی است
مجموعه آثار 5: ما و اقبال
ایران جامعهی قرن بیستم؟ نه! من به قرنِ جامعهی خودم کار دارم. منِ روشنفکر نباید فراموش کنم که نه در آلمان قرن نوزدهم هستم و نه فرانسهی قرن بیستم و نه ایتالیای قرن ۱۵ و ۱۶. من در مشهد و تهران و اصفهان و تبریز و قم و خوزستان زندگی میکنم. این، واقعیت است، نه آن
مجموعه آثار 13: کویر
از میان اشیاء این عالم، چهار چیز است که مالک بردار نیست؛ صاحب ندارد، قباله ی مالکیت برایش بی معنی است؛ رسم و رسومات! حدود و مقررات، عرفیات و اعتبارات، سند و مهر و امضا و شاهد آوردن برایش حرف پوچ و زشتی است؛ یکی کتاب است، دیگری معبد است، دیگری زیبایی و دیگری دل
کتاب مال خریدارش نیست. کتاب ملکیت بردار نیست! کتاب مال کسی که پولش را پرداخته و معامله ای کرده و آن را آورده و تو قفس قفسه ی خانه اش گذاشته، نسیت. کتاب مال خواننده اش است، هر که آن را باز کند و بخواند و بفهمد و احساس کند و لذت ببرد و در او اثر کند، مال هر که با کلمات آن بیشتر انس دارد، با سطور آن بیشتر آشنا است، با حرفهای آن خویشاوندی پنهانی روح دارد
مجموعه آثار 20: چه باید کرد؟
برای انسانی که گرسنه است، و بی سرپناه، از معنویت سخن گفتن و از کمال ارزش های اخلاقی دم زدن، فریب و فاجعه است
انسان اگر انسان دیگری را بکشد، آدم می ماند، هر چند قاتل!؛ لیکن آدمی که در مقابل آدمی دیگر خم می شود، یا چاپلوسی می کند، دیگر آدم نیست
مجموعه آثار 23: جهان بینی و ایدئولوژی
گاه می بینم که همه احساس می کنند یک چیزی "بت" است؛ ولی جرات اینکه تبر بردارند و آن را بزنند، ندارند. و به خاطر همین ضعف، مدت ها بت، "بت" می ماند. و با اینکه همه فهمیده اند که دیگر، بت ارزشی ندارد و نقشی ندارد؛ ولی جرات اینکه بت را نفی کنند ندارند
من فکر میکنم این آثار به چیزهایی که شما میخواید نزدیک تر هستن