• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

سؤال و جواب در مورد linux

irgamer

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
23 جولای 2003
نوشته‌ها
2,030
لایک‌ها
15
اينم از بقيه نوشته ها :)
به نقل از miladmovie :
اين هم طريقه نصب اون
http://weblog.linir.com/tutorials/linux/beginner/begin/install_mandrake.shtml
به نقل از black_jack_of_black_city :
به نقل از kako :
سلام دوستان
با تشكر از تمامي كمك هايي كه به من و ديگر آماتورهاي علاقمند به لينوكس كرديد .
من يكسري مسائلي كه شما نگفتيد ولي در نصب لينوكس لازم بود و ميتواند بدرد ديگران بخورد را مينويسم بعدش هم چند سوال دارم كه انشا الله جواب بدهيد :

من بدليل مشكل كارت گرافيكي ام Geforce FX 5200 با ردهت 9 مجبور شدم از طريق تكست پرامپت لينوكس رو نصب كنم . و بعد از نصب باز هم در محيط تكست محتواي چند فايل رو عوض كنم .
اديتور متن لينوكس Vi است . به اينصورت كه مينويسيد VI your file name و محتواي فايل باز ميشود .
با زدن Insert ميتوانيد اديت كنيد . بعد با يك بار ديگر زدن Insert ميتوان از حالت اديت خارج شد و با گرفتن Shift و دو بار زدن Z فايل را save كرده و از vi خارج شويد . اگرم ميخواهيد تغيراتتان save نشود بزنيد !q:

براي رفتن داخل فولدر ها (مثل داس )
cd folder name
براي بيرون آمدن از فولدر جاري
(فاصله دارد!) .. cd
بعضي از فايل ها بصورت معمول ديده نميشوند . ولي وجود دارند . مثل فايل etc/inittab/
راه حل اديت اين فايل ها vi ../../etc/inittab
يعني بجاي رفتن به محل فايل و ديدنش از طريق /../.. به آن دسترسي ميتوان داشت

حالا سوالها :
1. اگه ميشه طرز كار كردن با wine رو همينطور آماتوري ( با تمام جزئيات و بدون فرض دانسته بودن بعضي مطالب مگر بديهيات مثل : مسائل ويندوز ) بگيد .

2 . ميشه يكم توضيح بديد tty و hdb وsdb ... چي هستند ؟

3. dev/ و etc/ چي هستند ؟ توشون چيه ؟ برنامه هاي نصب شده كجا ميرند ؟

4 . مثل اينكه لينوكس اصلا exe هاي ويندوز رو نميشناسه . پس چطوري ميشه بازي تحت ويندوز رو تو لينوكس نصب و بازي كرد ؟

5 . 3d Acceleration كارت گرافيكي من غير فعاله . چرا ؟
به نقل از irgamer :
يكي بياد جواب بده من الان خستم حال ندارم
به نقل از miladmovie :
من اطلاع دارم در باره اينها ولي مطمئن نيستم حدس و گمانه براي هين يكي بياد توضيح بده ديگه
به نقل از miladmovie :
البته در مورد اينها مطمئن هستم:
dev/ در اين شاخه فايل هاي قرار دارند كه مربوط به سخت افزار هستند مثل hdb1
كه اشاره مي كنه به hard disk اي كه هارد پرايمري شما هست(b اگر مستر بود a بود) و اون يك هم پارتيشن 1 منظورش است
etc/ توي اين شاخه معمولا تنظيمات برنامه ها قرار مي گيرند مثل etc/lilo.conf/
فكر كنم برنامه به شاخه usr/bin/ مي روند
tty ها هم معادل COM ها در ويندوز هستند(فكر كنم)منظورم پورت ها ورودي كامپيوتر هست
 

Kako

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
18 اکتبر 2003
نوشته‌ها
1,259
لایک‌ها
9
سن
44
سلام دوباره
به همه و به پزشين تولز
منم دوباره اومدم كه با همت پرشين تولزو با هم بسازيم و حالي از هكر هاي بيرحم بگيريم تا از علمشون در جهت درست استفاده كنند و اينقدر به ديتا بيس هاي ارزشمند روي وب بي احترامي نكنند.(بد :rolleyes: )
آقا دمت گرم irgamer
منم يه سري وب پيج آفلاين دارم (توي مابقي تاپيك ها مخصوصا بازي) اونها رو هم ميارم .
 

Kako

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
18 اکتبر 2003
نوشته‌ها
1,259
لایک‌ها
9
سن
44
سلام
من قبلا يه تاپيك به اسم "نظرتون درباره لينوكس چيه ؟" داشتم كه توش مطالب خوبي داشت و فكر كردم شايد بعضي از جوابها بدرد بخوره .
ولي براي متمركز تر شدن بحث در ادامه اين تاپيك ميگذارمش و يه تاپيك جديد درست نمي كنم تا همه سوالات لينوكس همينجا گفته شود .
كاش اينجا يكجور تقسيك بندي بهتر ( categorized ) داشت .


KAKO
سلام دوستان
من کامپیوتر نخوانده ام . و در واقع فقط یوزر کامپیوترم . security برام اهمیت زیادی داره و اصلا از ویندوز با اینهمه باگ و service pack و worm fixer خوشم نمیاد.
تازگی ها چیزهای زیادی راجع به لینوکس شنیدم . درباره اوپن سورس ها و کی دی ای و گنوم و ایکس . در سمینار دانشگاه شریف هم شرکت کردم ولی چیز زیادی دستگیرم نشد .
راستش اگر ویندوز درست می بود و احتیاجی به آپدیت کردن نداشت و اینهمه ویروس براش نوشته نمیشد من علاقه ای به عوض کردنش نداشتم ولی امان از انحصاری کاری مایکروسافت.

حالا چند سوال دارم :

1 ) آیا Mozilla که درباره اش میگویند امنیت بالاتر از IE دارد و میتوان در آن تبلیغات غیر ارادی(خود باز شونده )را خاموش کرد تحت ویندوزش هم همین خاصیت ها را دارد ؟

2 ) این قضیه ردهت و مندریک و ... چیست ؟ یعنی هر کسی با سلیقه خودش کد اصلی لینوکس رو کاستومایز کرده و به دیگران میدهد ؟ من نمیدانستم ردهت محبوبتره ، مندریک 9.0 رو گرفتم و خیلی خوب بلد نیستم نصبش کنم .
یعنی باید همه درایور های سخت افزارهامو تحت لینوکس داشته باشم تا لینوکس نصب کنم ؟ درباره مین بوردم چکار کنم ؟

3 ) در همایش می گفتند که در لینوکس می توان صفحه ویندوز را در یک ویرچوال چی چی باز کرد برای اینکار لازم است هر دو سیستم عامل رو داشته باشیم ؟ اینها با هم کانفلیکت ندارند ؟ همدیگر رو خراب نمی کنند ؟ تحت این ویندو مثلا میتوان بازی های تحت ویندوز را ران کرد ؟

4 ) اصلا نصب لینوکس برای آدم های غیر حرفه ای درست است یا نه ؟ یعنی باید همه دردسر های اول کامپیوتر دار شدن را دوباره بکشم ؟ من دیده ام در عنوانهای دیگر که حرف از کد و این حرفها هست برای شناختن سخت افزار مثلا مودم .

5 ) من محیط لینوکس را دیده ام . آیا تنوع نرم افزار های تحت لینوکس هم مثل ویندوز هست ؟ آیا مبدلی برای ران کردن نرم افزارهای ویندوز تحت لینوکس هست ؟ مثلا WMA را ساپورت میکند ؟ فیلم دیدن و موزیک گوش کردن در آن راحت است ؟

6 ) آیا درایور ردهت با مندریک فرق دارد ؟ یا ایندو فقط محیط گرافیکی شان متفاوت است ؟ اصولا تفاوت ایندو در چیست و کلا چند تا هستند ؟

7 ) حتما لینوکس و ویندوز باید روی دو درایو جداگانه نصب شوند ؟ Mount point و Swap چی هستند ؟

8 ) لینوکس با فت 32 سازگار است ؟ با ان تی اف اس چطور ؟ اگر یک new installation بخواهیم بکنیم که کل هارد با فرمت دیفالت ( یاد دنیای زندونی دیفاله افتادم ) لینوکس فرمت کنیم ( اسمش یادم رفته ) بعدا میتوان با فت یا ntfs هارد به هارد کرد ؟

9 ) نرم افزار های پایه مثل آفیس و اتوکد و acrobat reader تحت لینوکس هستند ؟ باید بخریمش ؟ چند است خیلی که گرون نیست ؟

10 ) انگیزه من از رفتن بطرف لینوکس امنیت و جلوگیری از اتلاف وقت است (و البته ماجراجویی و یک کمی هم کلاس ) .آیا اساسا درست است به این خاطر بروم یک سیستم عاملی را که هیچ چیزی ازش نمی دانم را نصب کنم ؟ مخصوصا که خواندم my computer ندارد

این پیام خیلی طولانی است . Thank you for your patience . به هر کدام از سوالات که بلدید جواب بدهید ممنون خواهم شد .

ْGood Luck

_________________
Then am I a happy fly
if i live
or i die



Kako

اول سلام
دوم بابا ايول
يعني از اين 37 نفر آدم خوبي كه اين پيام رو ديدن هيشكي حتي يه ذره دلش رحم نيومده ؟يكم دلداري بده ؟ بابا من اين همه زحمت تايپ فقط كشيدم . اينكه گيرم سوالات اصلا اراجيفه به كنار .
I'm deeply depressed !

_________________
Then am I a happy fly
if i live
or i die




badjens


حتمآ بلد نبودن منم دنبال جواب اينها هستم... دمت گرم




Blueman

من خیلی غیر تخصصی جوابهای که میدانم را میدهم ، ولی من در لینوکس یک تازه کار هستم و بهتره به جوابهای من کفایت نکنی :

1 / برای ویندوز بهترین مرورگر همان اکسپلورر خود ویندوز هست ، موزیلا را روی ویندوز نصب کردن اشتباه است به خصوص که برای فارسی نوشتن به مشکل بر میخوری . مرورگر موردعلاقه من Opera هست که هم در ویندوز هم در لینوکس تستش کردم و خیلی خوب جواب داد. برای ویندوز یک مرورگردیگرهم هست به نامMyie که خیلی اسم درکرده ولی من هنوز تستش نکردم.

2 - در نهایت فرقشان آنقدر نیست که برای غیر حرفه ای هایی مثل من مشخص شود ، بیشتر آنجا خودش را نشان میدهد که برنامه های نوشته شده برای ردهت بیشتراز ماندرک هست . ماندرک هم لینوکس پرطرفداری است و از ردهت کم ندارد . برای نصبش هم بله ، هرچند که خود ماندرک خیلی از درایورهارا دارد ولی گاهی پیش می آید که درایور بعضی چیزهارانداشته باشد. باید به سایت سخت افزارت بروی و درایور لینوکس ماندرک اش را بگیری. گاهی هم درایورهای مشابه پیدا میشوند.

3 - نشنیده ام ! و نمیدانم .

4- به نظر شخص من کار اشتباهی است ، چون یک محیط کاملا" جدید است که بیشتر به درد برنامه نویسی میخورد . لینوکس سیستم عامل کاربر نیست ، بیشتر سیستم عامل Development هست. خیلی وقتها برای نصب برنامه ها باید سورس برنامه را بگیری و خودت کمپایلش کنی ، گاهی لابرری های موجود روی لینوکس برای کمپایل بعضی نرم افزار ها باید عوض شوند و کلا" دردسر بازی کردن با این چیزها را زیاد دارد.

5 - یک صدم تنوع برنامه های ویندوزرا هم ندارد ، WMA را من خودم خیلی دنبالش بودم ولی هیچ راهی پیدا نکردم که بتوانم در لینوکس ببینمش. مبدل هم وجود ندارد و کمپانی برنامه نویسی باید نسخه لینوکسش را بنویسید ، خودت نمیتوانی تبدیل کنی. فیلم های Divx یا
Mpeg یا همه این استاندارد های معروف را میتوانی رویش ببینی ، مشکلی ندارد.

6-فرق دارد ، درایورها فرق دارند و برنامه های نوشته شده هم بعضا" فرق دارند . فکر میکنم بتوانی مقایسه ای بین ویندوز 2000 و ایکس پی انجام دهی ، درهمان حد فرق دارند. در این موردهم بهتر بیشتر تحقیق کنی من اطللاع درستی ندارم .

7- بله ، باید روی دو درایو جداگانه نصب شوند ، منظورم2 تا هارد دیسک نیست ، 2 تا پارتیشن . آن دوتا را قبلاخوانده بودم چی هستند ولی الآن یادم نمی آید فکر میکنم درایوی که برای لینوکس میگذاری یک Swap هم برای خودش میسازد که بتوانی با ویندوز روی یک کامپیوتر داشته باشیش.

8 - لینوکس ویندوز را میشناسد ( همه مدلش را ) ولی ویندوز لینوکس را خیر. نمیتوانی با ntfs هارد به هارد کنی ، مگر اینکه خودت هم ntfs داشته باشی . اگر کل هاردت را لینوکسی کنی فقط لینوکس میشناسدش ( همه لینوکسها ) .

9- به جای آفیس میتوانی از Open Office استفاده کنی ، به پای آفیس مایکروسافت نمیرسد ولی کم هم نمی آورد . اتوکد را نمیدانم ولی acrobat reader برای لینوکس هست. میتوانم بپگویم 90 % برنامه های لینوکس مجانی هستند .اصلا وقتی در باره لینوکس حرف میزنی نگران قیمت نباش . اتوکد هم اگر نباشد 100% یک برنامه مشابه اش هست .

10 - اگر از من میپرسی : بله . درسته که خودم گفتم به درد کاربرنمی خورد ولی امتحانش هیچ ضرری ندارد .وقتت خیلی خیلی تلف میشود و من همیشه به همین علت گفته ام که لینوکس رایگان نیست ، زمانی که باید صرف یاد گیری یا حتی انجام اعمال ساده ای که در ویندوز با 3 کلیک موس انجام میشود صرف کنی بسیار بیشتر از قیمت اصلی ویندوز هست ، ولی دنیای ناشناخته مرا وسوسه کرد . لذت وسوسه را از خودت دریغ نکن : ) .




Kako

سلام بلو من
از جوابت خيلي ممنون .
خيلي بدردم خورد .
چيزي كه كلا دستگيرم شد اينه كه براي گشت و گذار اينترنتي از لينوكس استفاده كنم .
من از محيط كي دي اي خيلي خوشم آمده و سعي ميكنم حد اكثر استفاده رو از لينوكس و اوپن سورس آفيس ببرم ولي در عين حال با اين وضع فراگير بودن ويندوز نمي توان كنارش گذاشت.
ممنون




en2fa

يه کم سؤال ميکردی!!!يهو بگو يک کلاس linux اینجا درست کنيم ديگه!!!
شوخی کردم اما وقتی زياد سؤال ميپرسی فکر کنم احتمال جواب گرفتن هم کم شه!!چون من خودم از تعداد خط های زياد هراس دارم
و نميتونم بخونم...
اما خوب سعی کردم و خوندم(..تازه از اینها بدتر همونقدر جواب های blueman رو هم بايد بخونم تا بدون به چه چيز هايی جواب داده شده و نيازی به جواب نيست!!!!)

يک نکته ديگر اینکه این شماره گزاری خوبه اما فکر کنم اگر در جواب هم قسمت های مهم quate شه خيلی خوبه چون اگر صفحه عوض شه هيچ کس نميفهمه اینها جواب چی هست!!!

Quote:
آیا Mozilla که درباره اش میگویند امنیت بالاتر از IE دارد و میتوان در آن تبلیغات غیر ارادی(خود باز شونده )را خاموش کرد تحت ویندوزش هم همین خاصیت ها را دارد ؟


اینکه برنامه خوبی هست شک نکن!به نظر من خيلی خيلی خوب هست!
اما يعنی فقط برای تو اینکه تبليغات رو بر ميداره مهمه؟!!!اینکه کار مهمی نيست!!n تا برنم هم هست که همين کار رو در ie ميکنه!!!

Quote:
رای ویندوز یک مرورگردیگرهم هست به نامMyie که خیلی اسم درکرده ولی من هنوز تستش نکردم.

myie و امثال ان خود يک چيز جدا گانه که نيستند اینها همون engine ie رو دارند اما با شکل ديگری با ان برخورد ميکنند!

Quote:
این قضیه ردهت و مندریک و ... چیست ؟ یعنی هر کسی با سلیقه خودش کد اصلی لینوکس رو کاستومایز کرده و به دیگران میدهد

قضيه خاصی نيست همون چراغونی پارسال!!!
Linux يک سيستم open-source هست پس هر کس دلش خواست ميتونه هر تقييری در ان بده و اون رو بفروشه!!!
این نسخه ها هم که ميبينی همينجور هست هرکس به این نتيجه رسيده که شايد بتونه چيز بهتری،راحت تری،ارزون تر،user-friendly رری بده و خوب يک ورژن ساخته و بيرون داده!
البته red-hat معروف تر هست اما خوب محبوبيت و معروفيت هچ دليلی برای بهتری نيستند!
اینها که تو اسم بردی تقريباً 2-3 سيستم معروف بودند اگر بگم بيشتر از 100 تا linux داريم که يهو شاخ در نمياری؟
و هر کدوم به درد خاصی ميخورند!

نکته مهم ديگر اینه که در کليت kernel همه يکی هستند و اکثر برنامه ها بايد در همه linux ها اجرا شوند و بيشترين تفاوت در پوسته اینها هست نه در اساس کار!

Quote:
در همایش می گفتند که در لینوکس می توان صفحه ویندوز را در یک ویرچوال چی چی باز کرد برای اینکار لازم است هر دو سیستم عامل رو داشته باشیم ؟ اینها با هم کانفلیکت ندارند ؟ همدیگر رو خراب نمی کنند ؟ تحت این ویندو مثلا میتوان بازی های تحت ویندوز را ران کرد

شايد يک virtual machne گفتند و شايد هم sub-system منظورشون بوده!
اینها بحث هايی هستند که در سيستم عامل های جديد مطرح هست و بحث های بسيار جالب و همچنين طولانی و سختی هستند
در کل بدين معنی که سيستم عامل رو جوری بايد طراحی کنند که بتونه در زير خود سيستمهای ديگر رو نيز اجرا کنه همانطور که در ويندوز 2000/xp تو يک صفحه dos باز ميکنی در حقيقت يک sub-system ایجاد کردی!
اما شايد هم منظور wine باشه.که خوب wine هيچ چيز خاصی نيست جز يک اجرا کننده برنامه های windows.
در wine بله ميتونی برنامه های windows و حتا بازی ها رو بخوبی انجام بدی.
البته اگر بازی ها بر اساس opengl نوشته شده باشند که هيچ مشکلی پيدا نميکنی مثل RTCW که خيلی خيلی خوب اجرا ميشه
اما بازی هايی که خيلی وابسته به diret3d هستند شايد به مشکل بر بخوری با wine که در آنصورت هم winex ساخته شده!

در مورد conflict و اینکه همديگر رو خراب نميکنند..نه چرا بايد کنند؟
چون اینها در يک مهيد کاملاً کنترل شده اجرا ميشوند.
با virtual pc اگر کار کنی ميفهمی موضوع اصلاً چی چی هست!

Quote:
اصلا نصب لینوکس برای آدم های غیر حرفه ای درست است یا نه ؟ یعنی باید همه دردسر های اول کامپیوتر دار شدن را دوباره بکشم ؟ من دیده ام در عنوانهای دیگر که حرف از کد و این حرفها هست برای شناختن سخت افزار مثلا مودم
.
به هر حال چون linux به صورت مستقيم درامد نداره نميتونی انتظار خيلی user-friendly بودن رو ازش داشته باشی اما خوب در این ضمينه ها هم داره راه ميفته!
اما linux فقط برای development نيست و برای user ها هم هست و اینهمه هم که ميگی انجام کار ها روش سخت نيست فقط مشکل اینه که به windows عادت کردی همين و کل مطلب در linux يک جور ديگه هست!

Quote:
من محیط لینوکس را دیده ام . آیا تنوع نرم افزار های تحت لینوکس هم مثل ویندوز هست ؟
Quote:
یک صدم تنوع برنامه های ویندوزرا هم ندارد

کی همچين حرفی زده؟
اگر آمار گرفتيد و جايی ديديد بگيم ما هم ببينيم!!
به نظر من برنامه های linux اگر بيشتر نباشه در حد windows هست اما اینکه چه تعداد معروف هستند و چه تعداد شما باهاشون کار ميکنيد خوب نه به اندازه microsoft و windows نيست.
چون اکثراً windows دارند و نه linux!
Quote:
آیا مبدلی برای ران کردن نرم افزارهای ویندوز تحت لینوکس هست ؟

بله هست.
wine يک سری بزن به winehq.com(شايد هم .net)
و همانجا در تبليغات کلی چيز های جالب ديگه هم خواهی ديد!!!
مثلا WMA را ساپورت میکند ؟ فیلم دیدن و موزیک گوش کردن در آن راحت است ؟[/
quote]
من يک برنامه داشتم که wma رو پخش ميکرد اما خوب هيچ نيازی من نميبينم وقتی linux خود format های خيلی بهتری از mp3 داره کسی بياد و از wma استفاده کنه!!اینهم يکی ديگه از انحصار طلبی های microsoft هست!!!
برای مثال در xp plus يک برنامه گزاشته برای تبدلی mp3 به wma اما هيچ امکان بر عکسی نگزاشته!!!
اگر هم برنامه رو پيدا نکردی wine+winamp هميشه کار ميکنه!!!

Quote:
آیا درایور ردهت با مندریک فرق دارد ؟ یا ایندو فقط محیط گرافیکی شان متفاوت است ؟ اصولا تفاوت ایندو در چیست و کلا چند تا هستند ؟

کليت و ماهيت يکی دارند.بيشتر تفاوت از لحاض کلی جزيات هست.
اما خوب در محيط های گرافيکی،نحوه نمايش،و کلاً interface تفاوت دارند!
اما خوب بعضی از این تغيير ها در kernel نيز داده شده اما کلاً بايد compatible با هم باشند!
بيشتر از 100 تا از اینها هست.
يکی واسه کوچکی سخته شده،يکی برای hack،يکی برای بازی،يکی برای اجرا برنامه های windows،برای security و...هزاران کاربرد ديگه!

Quote:
حتما لینوکس و ویندوز باید روی دو درایو جداگانه نصب شوند ؟ Mount point و Swap چی هستند ؟


نه...البته مشکل در سؤال هست...چهlinuxی ما اصولاً چيزی به اسم linux نداريم red-hat,corel,manderkate,xandras,suse کدوم؟
اینها همه فرق ميکنند!!!
من خودم تلاشم برای نصب red hat روی fat32 ناکام موند البته نصب شد اما خوب اکثر چيزها اجرا نميشد اون هم واسه اینکه permission ها بسيار مهم هستند در linux و اینجور چيزا در fat32 نيست!!
اما خوب kernel جوری پياده شده که ربطی به fs نداشته باشه!!
اما خوب بايد هميشه linux رو روی partition خودش نصب کنی..اینجوری بهتر هست.
و برای swap-memory هم نياز به يک partition ديگه داره!windows برای خودش swap رو داخل يک فايل ميسازه و linux داخل يک partiton!همين!

Quote:
لینوکس با فت 32 سازگار است ؟ با ان تی اف اس چطور ؟ اگر یک new installation بخواهیم بکنیم که کل هارد با فرمت دیفالت ( یاد دنیای زندونی دیفاله افتادم ) لینوکس فرمت کنیم ( اسمش یادم رفته ) بعدا میتوان با فت یا ntfs هارد به هارد کرد ؟

Quote:
لینوکس ویندوز را میشناسد ( همه مدلش را ) ولی ویندوز لینوکس را خیر. نمیتوانی با ntfs هارد به هارد کنی ، مگر اینکه خودت هم ntfs داشته باشی . اگر کل هاردت را لینوکسی کنی فقط لینوکس میشناسدش ( همه لینوکسها ) .

خوب جواب خيلی مفهومی نبود...حداقل برای من!
linux در kernel خودش امکان کار با اکثر fs های موجود را دارد!و از این لحاض بسيار غنی هست!
اما برای اینکه بتونی کار کنی بايد driver های مناسب رو پيدا کنی.همچون ntfs برای اکثر distr. های linux
امکان دارد که به صورت default نصب شوند اما روی red hat 8 من که اینطور نبود(و همچنين suse)

در مورد ويندوز هم نه...امکان شناخت وه خوراندن fs,لينوکس امکان پذير هست.
اما خوب هر دو این گزينه ها نياز به داشتند و نصب يک سری برنامه ها ميخواهد!

در کل در دنيا نرم افزار هيچ چيز غير ممکن نيست!


حس جواب دادن بقيه سؤالاتت هم نبود...ديگه خسته شدم...اما اگر باز سؤالی بود بپرس!



فقط با اجازه En2Fa من يكم متنش رو تغيير دادم ( WineHq رو درست كردم ) .
 

Segments

Guest
تاریخ عضویت
25 می 2003
نوشته‌ها
118
لایک‌ها
0
سن
45
سلام...
نميدونم دقيقا جاي اين سوال من اينجاست يا نه ولي بهر حال ميپرسم...

من تو Vmware ردهت9 رو نصب كردم... اما هر كاري ميكنم نمي تونم مودم رو بهش بشناسونم... مودمم Acorp 56 External هست...
در ضمن كارت گرافيكم هم Ati R7000 هست كه اونم نميشناسه... و روي 800×600 فقط ساپورت ميشه...
اگر كسي ميتونه در اين زمينه كمكم كنه ممنون ميشم...
راستي هر كاري ميكنم tools براي vmware هم اون فايل اجراييش تو ردهت اجرا نميشه...
امير
 

irgamer

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
23 جولای 2003
نوشته‌ها
2,030
لایک‌ها
15
باید برای virtual machine که میسازید Use Network Address Translation(NAT) رو تیک بزنید.
در ضمن اگر مودم شما serial هست این مراحل رو انجام بدید:
VM>Settings>Add...>Serial port>use physical serail port on host بعد بهش بگید به کدوم COM وصله و دیگه حله :)
البته در لینوکس باید به عنوان مثال در KPPP در قسمت Device به جای COM1 گزینه ی ttys0 رو انتخاب کنید و به همین ترتیب.
برای استفاده ی بهتر از کارت گرافیکتون باید vmware tools رو نصب کنید که اینکار با ویندوز فرق داره. باید ابتدا فایل linux.iso در تنظیمات vmware برای cdrom 1 انتخاب کنید. اینم بگم که شما باید از محیط X خارج بشید. برای اینکار فایل /etc/inittab رو ویرایش کنید تا از اول وارد محیط متنی بشه.برای اینکار با کاربر root اون فایل متنی رو با یه ویرایشگر متنی باز کنید و عبارت # Run xdm in runlevel 5 با # Run xdm in runlevel 3 عوض کنید.
بعد از راه اندازی مجدد و ورود به محیط متنی به این ترتیب عمل کنید:
اگر با کاربر غیر root وارد شده اید تایپ کنید: su و سپس password را وارد کنید.این دستورهارو یکی پس از دیگری وارد کنید:
mount /dev/cdrom /mnt/cdrom
cd /tmp یا هر محل دیگری که میخواهید فایل فشرده در آن باز شود.
tar zxf /mnt/cdrom/vmware-linux-tools.tar.gz
cd vmware-tools-distrib
./vmware-install.pl
بعد از نصب تایپ کنید startx.
در محیط گرافیکی یک virtual terminal مانند konsole را باز کنید و تایپ کنید:
vmware-toolbox
بعد تنظیماتی که میخواهید رو اعمال کنید. در آخر برای اینکه دوباره لینوکس از اول با محیط گرافیکی وارد بشه فایل inittab که در شاخه ی etc قرار دارد را به حالت اول برگدانید (# Run xdm in runlevel 5)
امیدوارم مشکلتون حل شده باشه و اگر سوالی بود بفرمایید.
 

Marmoolak

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
6 ژوئن 2004
نوشته‌ها
23
لایک‌ها
0
سن
40
سلام
ببينيد من مطالب بالا رو نخوندم ولي كسي مي تونه به من بگه اين مندريك با ردهت چه فرقي داره.
بگو عزيز برادر. :D :D :D :D :D :D :D
 

irgamer

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
23 جولای 2003
نوشته‌ها
2,030
لایک‌ها
15
خوب از ادامه این تاپیک شروع می کنیم!
“ابتدا تو را نادیده میگیرند، سپس مسخره ات میکنند و بعد با تو می جنگند. ولی در نهایت پیروزی از آن توست” گاندی
آغاز داستان
ر سال 1991 در حالی که جنگ سرد رو به پایان میرفت و صلح در افقها هویدا میشد، در دنیای کامپیوتر، آینده بسیار روشنی دیده میشد. با وجود قدرت سخت افزارهای جدید، محدودیت های کامپیوترها رو به پایان میرفت. ولی هنوز چیزی کم بود...

و این چیزی نبود جز فقدانی عمیق در حیطه سیستم های عامل.

داس، امپراطوری کامپیوترهای شخصی را در دست داشت. سیستم عامل بی استخوانی که با قیمت 50000 دلار از یک هکر سیاتلی توسط بیل گیتز (Bill Gates) خریداری شده بود و با یک استراتژی تجاری هوشمند، به تمام گوشه های جهان رخنه کرده بود. کاربران PC انتخاب دیگری نداشتند. کامپیوترهای اپل مکینتاش بهتر بودند. ولی قیمتهای نجومی، آنها را از دسترس اکثر افراد خارج می ساخت.

خیمه گاه دیگر دنیای کامپیوترها، دنیای یونیکس بود. ولی یونیکس به خودی خود بسیار گرانقیمت بود. آنقدر گرانقیمت که کاربران کامپیوترهای شخصی جرات نزدیک شدن به آنرا نداشتند. کد منبع یونیکس که توسط آزمایشگاههای بل بین دانشگاهها توزیع شده بود، محتاطانه محافظت میشد تا برای عموم فاش نشود. برای حل شدن این مسئله، هیچیک از تولید کنندگان نرم افزار راه حلی ارائه ندادند.

بنظر میرسید این راه حل به صورت سیستم عامل MINIX ارائه شد. این سیستم عامل، که از ابتدا توسط اندرو اس. تاننباوم (Andrew S. Tanenbaum) پروفسور هلندی، نوشته شده بود به منظور تدریس عملیات داخلی یک سیستم عامل واقعی بود. این سیستم عامل برای اجرا روی پردازنده های 8086 اینتل طراحی شده بود و بزودی بازار را اشباع کرد.

بعنوان یک سیستم عامل، MINIX خیلی خوب نبود. ولی مزیت اصلی آن، در دسترس بودن کد منبع آن بود. هرکس که کتاب سیستم عامل تاننباوم را تهیه میکرد، به 12000 خط کد نوشته شده به زبان C و اسمبلی نیز دسترسی پیدا میکرد. برای نخستین بار، یک برنامه نویس یا هکر مشتاق میتوانست کد منبع سیستم عامل را مطالعه کند. چیزی که سازندگان نرم افزارها آنرا محدود کرده بودند. یک نویسنده بسیار خوب، یعنی تاننباوم، باعث فعالیت مغزهای متفکر علوم کامپیوتری در زمینه بحث و گفتگو برای ایجاد سیستم عامل شد. دانشجویان کامپیوتر در سرتاسر دنیا با خواندن کتاب و کدهای منبع، سیستمی را که در کامپیوترشان در حال اجرا بود، درک کردند.

و یکی از آنها لینوس توروالدز (Linus Torvalds) نام داشت.
کودک جدید در افق
در سال 1991، لینوس بندیکت توروالدز (Linus Benedict Torvalds) دانشجوی سال دوم علوم کامپیوتر دانشگاه هلسینکی فنلاند و یک هکر خود آموخته بود. این فنلاندی 21 ساله، عاشق وصله پینه کردن محدودیت هایی بود که سیستم را تحت فشار قرار میدادند. ولی مهمترین چیزی که وجود نداشت یک سیستم عامل بود که بتواند نیازهای حرفه ای ها را براورده نماید. MINIX خوب بود ولی فقط یک سیستم عامل مخصوص دانش آموزان بود و بیشتر به عنوان یک ابزار آموزشی بود تا ابزاری قدرتمند برای بکار گیری در امور جدی.

در این زمان برنامه نویسان سرتاسر دنیا توسط پروژه گنو (GNU) که توسط ریچارد استالمن (Richard Stallman) آغاز شده بود، تحریک شده بودند. هدف این پروزه ایجاد حرکتی برای فراهم نمودن نرم افزارهای رایگان و در عین حال با کیفیت بود. استالمن خط مشی خود را از آزمایشگاه معروف هوش مصنوعی دانشگاه MIT با ایجاد برنامه ویرایشگر emacs در اواسط و اواخر دهه 70 آغاز نمود. تا اوایل دهه 80، بیشتر برنامه نویسان نخبه آزمایشگاههای هوش مصنوعی MIT جذب شرکتهای نرم افزاری تجاری شده بودند و با آنها قرارداد های حفظ اسرار امضا شده بود. ولی استالمن دیدگاه متفاوتی داشت. وی عقیده داشت برخلاف سایر تولیدات، نرم افزار باید از محدودیت های کپی و ایجاد تغییرات در آن آزاد باشد تا بتوان روز به روز نرم افزارهای بهتر و کارآمد تری تولید نمود.

با اعلامیه معروف خود در سال 1983، پروژه GNU را آغاز کرد. وی حرکتی را آغاز کرد تا با فلسفه خودش به تولید و ارائه نرم افزار بپردازد. نام GNU مخفف GNU is Not Unix است. ولی برای رسیدن به رویای خود برای ایجاد یک سیستم عامل رایگان، وی ابتدا نیاز داشت تا ابزارهای لازم برای این کار را ایجاد نماید. بنابراین در سال 1984 وی شروع به نوشتن و ایجاد کامپایلر زبان C گنو موسوم به GCC نمود. ابزاری مبهوت کننده برای برنامه نویسان مستقل. وی با جادوگری افسانه ای خود به تنهایی ابزاری را ایجاد نمود که برتر از تمام ابزارهایی که تمام گروههای برنامه نویسان تجاری ایجاد کرده بودند قرار گرفت. GCC یکی از کارآمد ترین و قویترین کامپایلرهایی است که تا کنون ایجاد شده اند.

تا سال 1991 پروزه GNU تعداد زیادی ابزار ایجاد کرده بود ولی هنوز سیستم عامل رایگانی وجود نداشت. حتی MINIX هم لایسنس شده بود. کار بر روی هسته سیستم عامل گنو موسوم به HURD ادامه داشت ولی به نظر نمی رسید که تا چند سال آینده قابل استفاده باشد.

این زمان برای توروالدز بیش از حد طولانی بود...

در 25 آگوست 1991، این نامه تاریخی به گروه خبری MINIX از طرف توروالدز ارسال شد:
از : لینوس بندیکت توروالدز
به: گروه خبری MINIX
موضوع: بیشتر چه چیزی را میخواهید در MINIX ببینید؟
خلاصه: نظرخواهی کوچک در مورد سیستم عامل جدید من


با سلام به تمام استفاده کنندگان از MINIX
من در حال تهیه یک سیستم عامل رایگان فقط به عنوان سرگرمی و نه به بزرگی و حرفه ای GNU برای دستگاههای 386 و 486 هستم. این کار از آوریل شروع شده و درحال آماده شدن است. من مایلم تا نظرات کاربران را در مورد چیزهایی که در MINIX دوست دارند یا ندارند، جمع آوری کنم. زیرا سیستم عامل من حدودا شبیه آن است. مانند ساختار سیستم فایل مشابه و چیزهای دیگر... من اکنون bash نسخه 1.08 و GCC نسخه 1.40 را به آن منتقل کرده ام و به نظر میرسد که کار میکند. من در عرض چند ماه چیزی آزمایشی درست کرده ام و مایلم بدانم که کاربران بیشتر به چه قابلیتهایی نیاز دارند؟ من از هر پیشنهادی استقبال میکنم. ولی قول نمی دهم همه آنها را اجرا کنم. لینوس

همانطور که در این نامه پیداست، خود توروالدز هم باور نمی کرد که مخلوقش آنقدر بزرگ شود که چنین تحولی در دنیا ایجاد کند. لینوکس نسخه 0.01 در اواسط سپتامبر 1991 منتشر شد و روی اینترنت قرار گرفت. شور و اشتیاقی فراوان حول مخلوق توروالدز شکل گرفت. کدها دانلود شده، آزمایش شدند و پس از بهینه سازی به توروالدز بازگردانده شدند. لینوکس نسخه 0.02 در پنجم اکتبر به همراه اعلامیه معروف توروالدز آماده شد:
از : لینوس بندیکت توروالدز
به: گروه خبری MINIX
موضوع: کدهای منبع رایگان هسته مشابه MINIX

آیا شما از روزهای زیبای MINIX 1.1 محروم شده اید؟ هنگامی که مردها مرد بودند و راه اندازهای دستگاه خود را خودشان مینوشتند؟ آیا شما فاقد یک پروزه زیبا هستید و می میرید تا سیستم عاملی داشته باشید تا بتوانید آنرا مطابق با نیازهای خود در آورید؟ اگر اینگونه است، این نامه برای شما نوشته شده است.
همانطور که ماه پیش گفتم من در حال کار بر بروی یک سیستم عامل رایگان مشابه MINIX برای کامپیوترهای 386 هستم. این سیستم عامل اکنون بجایی رسیده است که قابل استفاده است و مایل هستم که کدهای منبع را در سطح گسترده تر پخش نمایم. این نسخه 0.02 است ولی من موفق شده ام که نرم افزارهای Bash، GCC، GNU-Make، GNU-sed، Compress و غیره را تحت آن اجرا کنم. کدهای منبع این پروژه را میتوانید از آدرس nic.funet.fi با آدرس 128.214.6.100 در دایرکتوری pub/OS/Linux پیدا کنید. این دایرکتوری همچنین دارای چند فایل README و تعدادی باینری قابل اجرا تحت لینوکس است. تمام کدهای منبع ارائه شده است زیرا هیچ یک از کدهای MINIX در آن استفاده نشده است. سیستم را میتوانید همانطور که هست کامپایل و استفاده کنید. کدهای منبع باینری ها را هم میتوانید در مسیر pub/GNU پیدا کنید.

لینوکس نسخه 0.03 پس از چند هفته آماده شد و تا دسامبر، لینوکس به نسخه 0.10 رسید. هنوز لینوکس فقط چیزی کمی بیشتر از یک فرم اسکلت بود. این سیستم عامل فقط دیسکهای سخت AT را پشتیبانی میکرد و ورود به سیستم نداشت و مستقیما به خط فرمان بوت میشد. نسخه 0.11 خیلی بهتر شد. این نسخه از صفحه کلیدهای چند زبانه پشتیبانی میکرد، دیسکهای فلاپی و کارتهای گرافیکی VGA، EGA، هرکولس و... نیز پشتیبانی میشدند. شماره نسخه ها از 0.12 به 0.95 و 0.96 افزایش پیدا کرد و ادامه یافت. بزودی کد آن بوسیله سرویس دهنده های FTP در فنلاند و مناطق دیگر، در سرتاسر جهان منتشر شد.
مقایسه و توسعه

بزودی توروالدز با مقایسه هایی از طرف اندرو تاننباوم، معلم بزرگی که MINIX را نوشته بود، مواجه شد. تاننباوم برای توروالدز مینویسد:

“من بر این نکته تاکید دارم که ایجاد یک هسته یکپارچه در سال 1991 یک اشتباه پایه ای بود. خدا را شکر که شما شاگرد من نیستید، واگر نه برای چنین طرحی نمره بالایی نمی گرفتید.”

توروالدز بعدا پذیرفت که این بدترین نکته در توسعه لینوکس بوده است. تاننباوم یک استاد مشهور بود و هرچه که می گفت واقعیت داشت. ولی وی در مورد لینوکس اشتباه میکرد. توروالدز کسی نبود که به این سادگی ها پذیرای شکست باشد.

تاننباوم همچنین گفته بود : “لینوکس منسوخ شده است”.

اکنون نوبت حرکت نسل جدید لینوکس بود. با پشتیبانی قوی از طرف اجتماع لینوکس، توروالدز یک پاسخ مناسب برای تاننباوم فرستاد :

“شغل شما استاد دانشگاه و محقق بودن است و این بهانه خوبی برای برخی مغز خرابکنی های MINIX است.”

و کار ادامه یافت. بزودی صدها نفر به اردوگاه لینوکس پیوستند. سپس هزاران نفر و سپس صدها هزار نفر. لینوکس دیگر اسباب بازی هکرها نبود. با پشتیبانی نرم افزارهای پروزه GNU، لینوکس آماده یک نمایش واقعی بود. لینوکس تحت مجوز GPL قرار داده شد. با این مجوز همه میتوانستند کدهای منبع لینوکس را به رایگان داشته باشند، بر روی آنها مطالعه کرده و آنها را تغییر دهند. دانشجویان و برنامه نویسان آنرا قاپیدند.

و خیلی زود تولید کنندگان تجاری وارد شدند. لینوکس به خودی خود رایگان بود و هست. کاری که این تولیدکنندگان انجام دادند، کامپایل کردن بخش ها و نرم افزارهای مختلف و ارائه آن بصورت یک فرمت قابل توزیع همانند سایر سیستم عاملها بود، تا مردم عادی نیز بتوانند از آن استفاده کنند. اکنون توزیع هایی مانند ردهت، دبیان و زوزه دارای بیشترین سهم کاربران در سرتاسر جهان هستند. با رابطهای گرافیکی کاربر جدید مانند KDE و GNOME، توزیع های لینوکس در بین مردم بسیار گسترش یافتند.

همچنین اتفاقات جالبی با لینوکس رخ میدهد. در کنار PC، لینوکس به روی اکثر پلاتفورمها منتقل شده است. لینوکس تغییر داده شد تا کامپیوتر دستی شرکت 3Com یعنی PalmPilot را اجرا نماید. تکنولوژی کلاستر کردن این امکان را بوجود آورد تا بتوان تعداد زیادی از ماشینهای لینوکس را به یک مجموعه واحد پردازشی تبدیل نمود. یک کامپیوتر موازی. در آوریل 1996 محققین آزمایشگاههای ملی لوس آلاموس از 68 کامپیوتر مبتنی بر لینوکس برای پردازش موازی و شبیه سازی موج انفجار اتمی استفاده کردند. ولی بر خلاف ابر کامپیوترهای دیگر، هزینه آنها بسیار ارزان تمام شد. ابرکامپیوتر خود ساخته آنها با تمام تجهیزات و سخت افزارها 152000 دلار هزینه در بر داشت و این یک دهم هزینه یک ابرکامپیوتر تجاری است. این ابرکامپیوتر به سرعت 16 بیلیون محاسبه در ثانیه دست یافت و به رتبه 315 ام این ابرکامپیوتر جهان دست پیدا کرد و صد البته یکی از پایدارترین آنها بود. پس از سه ماه از آغاز فعالیت، هنوز بوت نشده بود.
بهترین موردی که امروزه برای لینوکس وجود دارد، طرفداران متعصب آن هستند. هنگامی که یک قطعه سخت افزاری جدید ارائه میشود، هسته لینوکس برای استفاده از آن تغییر داده میشود. برای مثال هنگام ارائه پردازنده 64 بیتی شرکت AMD هسته به سرعت چند هفته برای کار با آن آماده شد. اکنون لینوکس بر روی تمام انواع خانواده های سخت افزاری موجود اعم از PC، MAC، Alpha و انواع سخت افزارهای درونه ای قابل اجراست که آنرا برای استفاده در ماشین آلات صنعتی و آلات و ادواتی که نیاز به پردازش کامپیوتری دارند، بسیار مناسب نموده است. لینوکس با همان فلسفه و هدفی که در سال 1991 ایجاد شد، وارد هزاره جدید شده است.
توروالدز، هنوز یک انسان ساده است. بر خلاف بیل گیتر او یک میلیاردر نیست. پس از اتمام مطالعاتش وی به آمریکا رفت تا با شرکت Transmeta همکاری نماید. پس از انجام یک پروژه فوق سری که توروالدز یکی از اعضای فعال آن بود، ترانسمتا پردازنده Cruose را با بازار ارائه کرد. توروالدز هنوز پرطرفدار ترین و مشهورترین برنامه نویس جهان است. در حال حاضر توروالدز ترانسمتا را ترک نموده و با حمایت شرکتهای بزرگ به طور تمام وقت بر روی لینوکس کار میکند.
پس از یک دهه : لینوکس امروز
امروزه لینوکس بیش از یک دهه توسعه را پشت سر گذاشته است و یکی از سریع التوسعه ترین سیستم های عامل به شما میرود. از چند کاربر انگشت شمار در سالهای 1991 و 1992، امروزه میلیونها کاربر از لینوکس استفاده میکنند. IBM که زمانی بزرگترین دشمن جماعت Open Source به شمار می رفت، اکنون سرمایه گذاری عظیمی در زمینه توسعه راه حل های Open Source تحت لینوکس نموده است. در حال حاضر تعداد توسعه دهندگانی که برای افزایش قابلیتهای لینوکس تلاش میکنند، روز به روز افزایش می یابد.

امروزه تعداد زیادی از شرکتها و موسسات حرفه ای تجاری، پشتیبانی از محصولات مبتنی بر لینوکس را بر عهده گرفته اند. اکنون دیگر استفاده از لینوکس در محیطها اداری، پذیرفتن ریسک نیست. از نظر قابلیت اطمینان و پایداری و همچنین حفاظت در برابر انواع ویروسها چیزی بهتر از لینوکس وجود ندارد. با تلاش شرکتهای بزرگی مانند ردهت استفاده از لینوکس در محیطهای تجاری توسعه فراوان یافته و اکنون تعداد زیادی از شرکتهای کوچک و بزرگ در حال استفاده از سرویس دهنده ها و ایستگاههای کاری مبتنی بر لینوکس هستند.
طلوع لینوکس روی میزی (Desktop Linux)
بزرگترین ایرادی که از لینوکس گرفته میشد چه بود؟ قبلا محیط تمام متنی لینوکس، بسیاری از کاربران را از استفاده کردن از آن بر حذر میداشت. با اینکه در استفاده از محیط متنی کنترل کامل سیستم در اختیار شماست، ولی این محیط اصلا برای کاربران عادی سیستمهای کامپیوتری مناسب نیست. محیط های گرافیکی که بر پایه X-Window وجود داشتند نیز پاسخ گوی امکاناتی که سیستم عاملهای گرافیکی مانند ویندوز برای کاربران خود ارائه میکردند، نبودند. ولی از چند سال گذشته این وضعیت در حال تغییر بوده است. اکنون محیطهای گرافیکی حرفه ای مانند KDE و GNOME تصویر لینوکس را کامل کرده اند. این محیطهای گرافیکی اکنون بسیار کاربر پسند و قدرتمند شده اند و وجود این سیستمهاست که امروزه کاربران عادی نیز میتوانند از لینوکس استفاده کنند.
لینوکس در جهان سوم
ورود لینوکس به کشورهای جهان سوم تحولی ایجاد نموده است. قبل از وجود لینوکس کشورهای جهان سومی در زمینه کامپیوتر در سطح بسیار پایین تری قرار داشتند. هزینه سخت افزارها بسیار پایین آمده بود ولی هزینه نرم افزار برای این گونه کشورها همچنان کمر شکن بود. این امر باعث شد تا در بسیاری از این کشورها کپی غیر مجاز نرم افزارها گسترش پیدا کند که باعث میلیاردها دلار خسارت سالیانه میشود. یکی از عمده ترین دلایل این کار پایین بودن درآمد سرانه در این کشورهاست. هنگامی که مجموع درآمد سرانه سالیانه بیش از 200 تا 300 دلار نیست، هیچگاه امکان خرید یک سیستم عامل 100 دلاری وجود نخواهد داشت.

طلوع لینوکس و سایر تولیدات باز متن، این وضعیت را تغییر داده است. این امکان وجود دارد تا بتوان لینوکس را در کامپیوترهای قدیمی 486 و پنتیوم که اکنون در کشورهای توسعه یافته به تاریخ پیوسته اند ولی هنوز در کشورهای درحال توسعه از آنها استفاده میشود، اجرا نمود. همچنین استفاده از نرم افزارهای رایگان بازمتن گسترش یافته تا جلوی هزینه های سرسام آور نرم افزاری این کشورها را بگیرد. امروزه در کشورهای آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین استفاده از لینوکس و نرم افزارهای بازمتن گسترش فراوانی یافته و با استفاده از خصلت ذاتی تغییر پذیری لینوکس، برای استفاده از زبانهای ملی این کشورها سفارشی شده است. امروزه مستندات لینوکس به اکثر زبانهای زنده جهان ترجمه شده اند.
از میزکار تا ابرکامپیوترها
هنگامی که توروالدز لینوکس را ایجاد نمود، این مخلوق جدید، فقط یک اسباب بازی تازه برای هکرها بود. ولی از زمان دستگاههای 386 که نخستین هسته لینوکس بر روی آنها اجرا میشد، لینوکس راه درازی را طی نموده است. یکی از مهمترین استفاده های امروزی لینوکس استفاده از آن در پردازشهای سنگین موازی در ابرکامپیوترهاست. امروزه اکثر ابرکامپیوترهایی که در جهان ساخته میشوند، از لینوکس به عنوان سیستم عامل خود استفاده میکنند.
داستان ادامه دارد
حرکت لینوکس از یک پروزه هکری تا جهانی شدن یک انقلاب شگفت انگیز است. پروزه GNU که در اوایل دهه 1980 توسط ریچارد استالمن شروع شد، توسعه نرم افزارهای بازمتن را ***** نمود. پروفسور اندرو تاننباوم و سیستم عامل MINIX او مطالعه سیستم عامل ها را از حالت تئوری به عملی تبدیل نمود و در نهایت همت و تلاش توروالدز منجر به تولد لینوکس شد. امروزه لینوکس دیگر یک پروزه هکری به شما نمی رود بلکه یک حرکت جهانی است که توسط میلیونها نفر برنامه نویس بازمتن و شرکتهای بزرگی مانند IBM حمایت میشود. لینوکس در تاریخ کامپیوتر به عنوان یکی از شگفت انگیز ترین محصولات تلاش بشری باقی خواهد ماند.
توکس پنگوئن : نشان عزیز لینوکس
نشان لینوکس یک پنگوئن است. برخلاف سایر سیستم عاملهای تجاری، این نشان زیاد جدی نیست! توکس نشانگر وضعیت بدون نگرانی حرکت لینوکس است. این نشان تاریخچه بسیار جالبی دارد. لینوکس در ابتدا فاقد هر گونه نشانی بود. هنگامی که توروالدز برای تعطیلات به استرالیا رفته بود، در دیداری که از یک باغ وحش داشت، هنگامی که می خواست با یک پنگوئن بازی کند، پنگوئن دست وی را گاز گرفت و همین ایده ای شد تا از پنگوئن به عنوان نشان لینوکس استفاده شود.
منبع:Technotux.com
هرچند که مطالب technotux تحت مجوز GPL تهیه شده و هرگونه دخل و تصرف و استفاده از مطالب سایت بدون ذکر منبع آزاد است اما وظیفه خودم دونستم منبع رو اعلام کنم.
 

irgamer

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
23 جولای 2003
نوشته‌ها
2,030
لایک‌ها
15
خلاصه تاریخچه Debian
پروژه دبیانمتشکل از گروهی داوطلب در سرتاسر جهان است که سعی دارند تا سیستم‌عاملی تولید کنند که تماما از نرم‌افزارهای آزاد تشکیل شده باشد. محصول کنونی پروژه دبیان توزیع Debian GNU/Linux می‌باشد که حاوی هسته لینوکس، هزاران بسته نرم‌افزاری، معماری‌های متنوع شامل i386 اینتل و بالاتر، آلفا، آرم، موتورولا، میپس، PPC، اسپارک، اولترا-اسپارک، HP PA-RISC، IBM S/390 و Hitachi SuperH می‌باشد.
پروژه دبیان در آگوست ۱۹۹۳ توسط یان مورداک (Ian Murdock) آغاز شد که در آن هنگام دانشجوی دوره لیسانس در دانشگاه پوردو (Purdue) بود.
پروژه دبیان مدت یکسال از نوامبر ۱۹۹۴ تا نوامبر ۱۹۹۵ تحت حمایت بنیاد نرم افزار آزاد بود.
نسخه‌های 0.01 تا 0.90 دبیان بین آگوست و دسامبر ۱۹۹۳ منتشر شدند. یان مورداک می‌نویسد:
«دبیان 0.91 در ژانویه ۱۹۹۴ منتشر شد. این نسخه یک سیستم مدیریت بسته‌های نرم‌افزاری اولیه داشت که به کاربران اجازه می‌داد تا بسته‌ها را تا حدی مدیریت نمایند، ولی هنوز چیزی به عنوان dependency وجود نداشت. در این هنگام افراد زیادی با دبیان همکاری می‌کردند، ولی هنوز خود من چیدن نهایی برای انتشارها را انجام می‌دادم. نسخه 0.91 آخرین نسخه‌ای بود که انتشار آن به این صورت انجام گرفت. بیشتر سال ۱۹۹۴ صرف این شد تا پروژه به نحوی بهینه شود تا سایرین نیز بتوانند به راحتی در آن مشارکت نمایند. همچنین کار بر روی dpkg (بیشتر توسط یان جکسون) آغاز شد. در سال ۱۹۹۴ هیچ انتشار عمومی نداشتیم. البته چندین انتشار داخلی وجود داشت.
دبیان 0.95R3 در مارس ۱۹۹۵ منتشر شد و نخستین انتشار مدرن دبیان به شمار می‌رفت. در آن هنگام تعداد زیادی توسعه دهنده با ما همکاری می‌کردند و هر یک مسئولیت بسته‌های خودشان را بر عهده داشتند. dpkg برای نصب و نگهداری تمامی این بسته‌ها استفاده می‌شد. البته پس از اینکه سیستم پایه (Base System) نصب می‌شد.
دبیان 0.93R6 در نوامبر ۱۹۹۵ ارائه شد و آخرین انتشاری بود که از فایل‌های دو دویی a.out استفاده می‌کرد. در این نسخه حدود ۶۰ توسعه دهنده عهده‌دار مدیریت بسته‌ها بودند. dselect نیز برای نخستین بار در این نسخه ارائه شد.»

یان مورداک اضافه می‌کند: «نسخه 0.93R6 همیشه انتشار مورد علاقه من بوده است.»

بدلیل برخی دلایل شخصی، وی در مارس ۱۹۹۶ حضور فعال خود را در پروژه متوقف کرد. در آن هنگام دبیان 1.0 در حال توسعه بود. البته نسخه 1.0 با نام نسخه 1.1 منتشر شد، زیرا یک تولید کننده CD-ROM بطور اشتباه نسخه پیش از 1.0 را با نام نسخه 1.0 وارد بازار کرد و بدلیل اینکه اشتباهی رخ ندهد، نسخه واقعی 1.0 با نام 1.1 ارائه شد. این دلیلی شد تا مفهوم دیسک‌های رسمی یا Official CD-ROM Images ارائه شود تا دیگر تولیدکنندگان دیسک‌های نرم‌افزاری دچار چنین اشتباهی نشوند.

در آگوست ۱۹۹۵، هارتموت کوپتین (Hartmut Koptein) نخستین port دبیان را برای معماری Motorola m68k انجام داد. پس از ۳ ماه وی حدود ۲۰۰ بسته نرم‌افزاری از ۲۵۰ بسته موجود را برای این معماری آماده کرد. پس از مدتی وی به همراه وینسنت رناردیاس (Vincent Renardias) و مارتین شولز (Martin Schulze) فعالیت خود را برای نسخه ویژه PowerPC آغاز کردند. از آن هنگام تا کنون، پروژه دبیان تعداد زیادی port به معماری های مختلف ایجاد کرده و حتی یک نسخه ویژه یک هسته غیر لینوکس یعنی هسته GNU/Hurd نیز داشته است.

یک عضو قدیمی پروژه به نام Bill Mitchell اینچنین به یاد می‌آورد:
«بین 0.99r8 و 0.99r15 بود که ما شروع کردیم... برای یک مدت زمان طولانی، من می‌توانستم هسته را در کمتر از ۳۰ دقیقه روی سیستم ۲۰ مگاهرتزی ۳۸۶ ام کامپایل کنم. همچنین نصب یک سیستم دبیان بر روی ۱۰ مگابایت دیسک سخت نیز همان مقدار طول می‌کشید.»
سیستم اولیه مدیریت بسته‌های نرم‌افزاری
یان جکسون به زودی توسعه سیستم مدیریت بسته‌های نرم‌افزاری را به پایان رساند، نام آنرا به dpkg-deb تغییر داد و یک واسط به نام dpkg برای تسهیل در استفاده از آن نوشت و این مجموعه Dependency (وابستگی‌های نرم‌افزاری) و Conflict های سیستم‌های کنونی دبیان را به همراه داشت. برای فشرده سازی و بازکردن بسته‌ها نیز از ابزار ar که در هر سیستم یونیکس-مانندی یافت می‌شود، استفاده شد.
نسخه‌های سری ۱
هنگامی که یان مورداک دبیان را ترک کرد، بروس پرنز (Bruce Perens) را به عنوان جانشین انتخاب کرد. وی اقدامات مهمی را برای پروژه دبیان انجام داد. مانند Debian Free Software Guidelines ، Debian Social Contract و آغاز پروژه Debian Open Hardware. در زمان مدیریت وی، دبیان در بازار گسترش یافت و نزد کاربران لینوکس به عنوان یک توزیع جدی و با کیفیت از نظر فنی شهرت پیدا کرد.
همچنین بروس به شدت تمام بر روی توسعه Base System کار کرد و برنامه‌های نصب آنرا بهینه کرد.
همچنین وی حرکت ایجاد Software in the Public Interest, Inc را ***** کرد. موسسه‌ای که بطور قانونی دبیان را قادر می‌ساخت تا بتواند کمک‌های خارجی را دریافت نموده و بتواند خود پشتیبان پروژه‌های نرم‌افزار آزاد خارج از پروژه دبیان باشد.
از آنجایی که بروس در شرکت Pixar که سازنده انیمیشن Toy Story بود کار می‌کرد، نسخه‌های مختلف دبیان به نام شخصیت‌های مختلف این انیمیشن نامگذاری می‌شوند. در این هنگام نسخه‌های زیر منتشر شدند:

- نسخه 1.1 یا Buzz (ربات پرنده) که در ژوئن ۱۹۹۶ منتشر شد که شامل ۴۷۴ بسته مختلف نرم‌افزاری، هسته 2.0 و dpkg بود.
- نسخه 1.2 یا Rex (دایناسور سبز رنگ) که در دسامبر ۱۹۹۶ منتشر شد و حاوی ۸۴۸ بسته مختلف نرم‌افزاری بود.
- نسخه 1.3 یا Bo که در جولای ۱۹۹۷ منتشر شد و حاوی ۹۷۴ بسته مختلف نرم‌افزاری بود. البته در نسخه 1.3 چنین انتشار فرعی نیز صورت گرفت که آخرین آن 1.3.1R6 بود.

در ژانویه ۱۹۹۸ پس از اینکه بروس پروژه را تا حد زیادی برای انتشار نسخه 2.0 به پیش برد، یان جکسون جانشین بروس پرنز شد.
نسخه‌های سری ۲
دبیان 2.0 (Hamm) در جولای ۱۹۹۸ برای معماری‌های اینتل و Motorola 68000 منتشر شد. این نسخه برای نخستین بار به libc6 منتقل شد و دارای بیش از ۱۵۰۰ بسته نرم‌افزاری و همکاری بیش از ۴۰۰ توسعه دهنده بود.
در زانویه ۱۹۹۹ ویشرت آکرمن (Wichert Akkerman) جایگزین یان جسکون شد. در ۹ مارس ۱۹۹۹دبیان 2.1 با یک هفته تاخیر منتشر شد. این نسخه بطور رسمی از دو معماری Alpha و Sparc نیز پشتیبانی کرد. همچنین apt که سیستم مدیریت بسته‌های نرم‌افزاری نسل آینده دبیان بود در این نسخه معرفی شد. این نسخه نخستین انتشاری بود که به دو دیسک CD-ROM نیاز داشت و حاوی ۲۲۵۰ بسته نرم‌افزاری بود.
در بهار و تابستان ۱۹۹۹ دبیان نماد (Logo) جدیدی انتخاب کرد که در محصولات و سایت‌های مربوطه به کار گرفته شد. همچنین در این هنگام نخستین port دبیان به یک سیستم غیر لینوکس یعنی GNU/HURD که نسخه‌ای از GNU Mach Microkernel بود انجام شد.
دبیان نسخه 2.2 موسوم به Potato در ۱۵ آگوست ۲۰۰۰ منتشر شد و از معماری‌های اینتل، موتورولا 68000، آلفا، اسپارک، PowerPC و ARM پشتیبانی می‌کرد. این نسخه دارای بیش از ۳۹۰۰ بسته نرم‌افزاری و بیش از ۲۶۰۰ بسته کد منبع بود که توسط ۴۵۰ توسعه دهنده نگهداری و ایجاد شده بودند.
نسخه‌های سری 3
دبیان ۳ موسوم به woody در ۱۹ جولای ۲۰۰۲ منتشر شد و حاوی تعداد زیادی تغییر عمده بود. در این نسخه از معماری‌های Alpha، ARM، HP PA-RISC، Intel x86، Intel IA-64، Motorola 680x0، MIPS، MIPS-DEC، PowerPC، IBM S/390 و SPARC پشتیبانی شده بود. همچنین از این نسخه تا کنون دو نسخه فرعی r1 و r2 نیز منتشر شده است که نسخه‌های بروز رسان و رفع اشکال می‌باشند. این توزیع مشتمل بر ۷ دیسک CD-ROM می‌باشد.
نسخه آینده دبیان یا 3.1 که به Sarge موسوم می‌باشد، هنوز منتشر نشده و مراحل آزمایش و توسعه را می‌گذراند. Sarge در نوع خود بزرگترین توزیع لینوکس تاکنون می‌باشد و حاوی بیش از ۱۳۰۰۰ بسته نرم‌افزاری بر روی ۱۴ دیسکCD-ROM می‌باشد. زمان انتشار رسمی این نسخه هنوز اعلام نشده است. این نسخه حاوی ویژگی‌های جدیدی مانند برنامه نصب جدید خواهد بود.
نحوه انتشار نسخه‌های جدید در پروژه دبیان
دبیان همیشه دارای ۳ انتشار فعال می‌باشد. پایدار یا stable، در حال آزمایش یا testing و غیر پایدار یا unstable.
نسخه پایدار نسخه رسمی انتشار یافته دبیان می‌باشد که استفاده از آن توصیه می‌گردد. آخرین نسخه پایدار دبیان نسخه 3.0r2 می‌باشد که در ۲۱ نوامبر ۲۰۰۳ منتشر شده است.
انتشار درحال آزمایش حاوی بسته‌های نرم‌افزاری است که هنوز به عنوان بسته‌های پایدار انتخاب نشده‌اند، ولی در حال انتظار برای این امر هستند. مزیت اصلی استفاده از این نسخه در داشتن نرم‌افزارهای جدیدتر و معایب آن عبارتند از عدم آزمایش کامل و همچنین عدم پشتیبانی از سمت تیم امنیتی دبیان می‌باشد. نسخه در حال تست فعلی Sarge می‌باشد.
نسخه غیرپایدار نسخه‌ای است که حاوی جدیدترین بسته‌های نرم‌افزاری می‌باشد و توسط توسعه دهندگان و علاقه‌مندان به کاملا به روز بودن اجرا می‌شود. از دسامبر ۲۰۰۰ نام نسخه غیر پایدار بطور دائم Sid تعیین شده است (نام پسر شیطان و unstable همسایه در Toy Story).
منبع: وب سایت پروژه دبیان و بسته Debian History.
ترجمه: TechnoTux.com
 

irgamer

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
23 جولای 2003
نوشته‌ها
2,030
لایک‌ها
15
لینوکس با ویندوز چه تفاوتی دارد؟
یکی از نخستین سوالاتی که در ذهن هر کاربری که به تازگی نام لینوکس به گوشش خورده است، مطرح می‌شود، این است که خوب لینوکس چه تفاوتی با ویندوز دارد؟ من در این مقاله قصد دارم بدون اینکه وارد مسائل خیلی فنی شوم، این موضوع را تشریح کنم.
لینوکس چیست؟
لینوکس به خودی خود، یک هسته (Kernel) است. هسته، بخش اصلی سیستم‌عامل را تشکیل می‌دهد که کار آن کنترل داده‌ها، مدیریت حافظه، سخت‌افزار، ورود و خروج داده‌ها و تمامی موارد اصلی سیستم‌عامل می‌باشد. همانطور که گفتم، لینوکس به خودی خود سیستم‌عامل به شمار نمی‌رود، بلکه با استفاده از ابزارهایی که پروژه بازمتن (OpenSource) گنو (GNU) برای آن تولید کرده است، تبدیل به یک سیستم‌عامل کامل می‌شود (به همین دلیل است که لینوکس را معمولا گنو/لینوکس یا GNU/Linux می‌نامند) و با اضافه کردن سایر نرم‌افزارهای بازمتن به آن، می‌توان از آن در موارد متعددی مانند سرویس‌دهنده‌ها، ایستگاه‌های کاری، کامپیوترهای روی‌میزی، ابر رایانه‌ها، ابزارهای صنعتی و پزشکی که دارای سیستم‌های درونه‌ای (Embedded) می‌باشند و... استفاده کرد.
از نظر فنی، لینوکس را می‌توان نمونه بازمتن سیستم‌عامل یونیکس نامید. زیرا بر اساس استاندارد POSIX پیاده سازی شده و کاملا با آن سازگار است. بنابراین لینوکس را می‌توان نواده سیستم‌عامل پرسابقه و مستحکم یونیکس دانست که البته خواص خوب آنرا نیز به ارث برده است. اکنون تفاوت‌های اصلی لینوکس و ویندوز را با هم می‌شماریم:
لینوکس : سیستم‌عامل آزاد
لینوکس یک سیستم عامل آزاد و بازمتن است. کد منبع آن در اختیار همگان قرار دارد و همه می‌توانند در کدهای آن تغییر ایجاد کرده و بنا به نیازشان استفاده کنند. آزاد و در دسترس بودن کدهای منبع سبب می‌شود تا بتوانید از طرز کارکرد دقیق سیستم‌عامل مطلع شوید. شما لینوکس را می‌توانید به هر تعداد کپی کرده و بین دوستانتان پخش کنید. در سمت مقابل، ویندوز یک سیستم‌عامل اختصاصی است که کد منبع آن سری نگهداشته شده است و برای همگان در دسترس نیست. شما نمی‌توانید بفهمید که واقعا در زیر سیستم‌عامل ویندوزتان چه می‌گذرد؟ آیا یک برنامه جاسوسی در آن پنهان نشده است؟ بعید نیست. سیستم عامل ویندوز رایگان نبوده و تحت حمایت قانون کپی‌رایت قرار دارد. شما نمی‌توانید آنرا کپی کرده و پخش کنید. در صورت این کار شما خلاف‌کار هستید و جریمه و مجازات خواهید شد. (فعلا نه در ایران ولی در ۴-۶ سال آینده بله)
لینوکس را به هواپیمایی تشبیه کرده‌اند که هر قسمت از انرا در جایی ساخته‌اند. لینوکس واقعا محصول کشور خاصی نیست. تعداد زیادی از مردم در سرتاسر جهان در حال کار بر روی آن و توسعه آن هستند. تعداد برنامه نویسانی که روی بخش‌های مختلف سیستم‌عامل لینوکس کار می‌کنند، به حدود ۴۰۰ هزار نفر می‌رسد، در حالی که تعداد کل برنامه‌نویسان مایکروسافت کمتر از ۱۰۰۰۰ نفر است. همین، تفاوت کیفیت کار را مشخص می‌کند.
شما با سیستم‌عامل لینوکس آزاد هستید. لازم ندارید تا از نرم‌افزارهای اختصاصی استفاده کنید و تحت انقیاد آنها در آیید.
لینوکس : سرعت، قدرت، پایداری
همانطور که گفتم، لینوکس نواده سیستم‌عامل یونیکس است. بنابراین ساختار کلی این سیستم‌عامل کاملا با ویندوز متفاوت است. این به این معنی است که مثلا شما نخواهید توانست برنامه‌هایی که در ویندوز دارید، روی لینوکس اجرا نمایید (البته راه‌هایی وجود دارد – شبیه سازها - ولی در حالت عادی خیر). یکی از خواص اصلی سیستم‌عامل‌های خانواده یونیکس، پایداری و استقامت بسیار بالای آنهاست. این سیستم‌عامل‌ها به این راحتی‌ها خراب نشده و به ندرت نیاز به بوت مجدد پیدا می‌کنند. لینوکس‌هایی وجود دارند که شما می‌توانید سالها بدون نیاز به بوت، از آنها استفاده نمایید. در سمت مقابل، حتی جدیدترین و پایدارترین سیستم‌های ویندوز به اندازه یک موی لینوکس پایدار نیستند. برای بکارگیری سیستم‌های ویندوز به عنوان سرویس دهنده به حافظه و پردازنده‌های قویتری نیاز دارید و مطمئن باشید اگر هر هفته آنرا بوت نکنید، از کار خواهد افتاد!
من حدود ۲ سال است با این سیستم‌عامل کار می‌کنم. تنها یکبار مجبور شده‌ام بدلیل اشکال در کارت صوتی آنرا بوت کنم. (فقط کارت صوتی از کار افتاده بود!) در صورتی که در ویندوز، شما اگر خیلی شانس داشته باشید، حتما هفته‌ای ۲-۳ مشکل را که منجر به بوت خواهند شد، خواهید داشت. معمولا سیستم‌عامل لینوکس به راحتی خراب نمی‌شود و برعکس ویندوز مجبور نیستید تا آنرا هر چندماه یکبار مجددا نصب کنید. حتی برخی از انواع لینوکس به نصب «یکبار برای تمامی عمر» مشهور هستند. این گونه سیستم‌ها را می‌توانید حین کار و حتی بدون بوت، به نسخه‌های جدیدتر ارتقا دهید.
لینوکس : امنیت، امنیت، امنیت
امروزه در دنیایی متکی بر فناوری اطلاعات زندگی می‌کنیم که هر لحظه به خطر افتادن جریان اطلاعات منجر به بروز خسارت‌های تجاری جبران ناپذیری خواهد شد. امروزه همه به دنبال یک سکوی (Platform) امن‌تر برای اجرای برنامه‌های کاربردی و سروی‌دهنده‌ها هستند. لینوکس حرف‌های زیادی برای گفتن در سمت امنیت دارد. بسیاری از قابلیت‌های امنیتی که در ویندوز وجود ندارند و یا فقط با اضافه کردن نرم‌افزارهای اضافی قابل دسترسی می‌باشند، بطور درونی و پیش‌گزیده در لینوکس پیاده سازی شده‌اند. لینوکس از ابتدا برای محیط‌های شبکه‌ای و چند کاربره طراحی شده است و همین باعث رعایت مسائل امنیتی از ابتدا در ان شده است، درحالی که ویندوز اینگونه نبوده و درحال حاضر نیز از نظر امنیتی دارای نقاط ضعف فراوانی است. مثلا یک برنامه مخرب با استفاده از همین ضعف‌های امنیتی می‌تواند کل سیستم‌عامل را نابود کند، ولی در صورتی که مورد مشابهی در لینوکس وجود داشته باشد، حداکثر به دایرکتوری خانگی کاربر اجرا کننده آسیب خواهد رسید، نه کل سیستم‌عامل.
اینطور نیست که لینوکس فاقد هر گونه اشکال امنیتی باشد، خیر، ولی باز بودن کد منبع آن باعث می‌شود تا بسیاری از اشکالات امنیتی پیش از ایجاد خسارت و در مراحل توسعه و برنامه نویسی برنامه بر ملا شده و رفع شوند. در صورتی که اشکالی نیز در برنامه‌های منتشر شده یافت شود، بدلیل موجود بودن کد منبع سریعا برطرف می‌گردد. در صورتی که در سیستم عامل ویندوز شما باید منتظر مایکروسافت بمانید و بمانید و بمانید. سیستم‌عامل ویندوز دارای اشکالات امنیتی بسیاری است که به راحتی هم کشف نمی‌شوند و هنگامی کشف می‌شوند که خسارات جبران ناپذیری در اثر حمله از طریق آن ضعف‌های امنیتی رخ دهد که امثال آنرا شاهد هستیم.
می‌توان ادعا کرد که تقریبا هیچ ویروسی برای لینوکس وجود ندارد و این درحالی است که سالیانه بیش از ۱۰۰۰ ویروس و کرم مختلف برای سیستم‌عامل ویندوز ایجاد می‌شود. این بخاطر عدم گسترده بودن لینوکس نیست (حدود ۷۰ درصد از سایت‌های وب در جهان بر روی سیستم‌عامل لینوکس و سرویس‌دهنده وب آپاچی درحال اجرا هستند) بلکه بدلیل وجود حفره‌های امنیتی متعدد ویندوز و سیاست انحصار گرایی مایکروسافت است. یعنی چه؟ مایکروسافت طوری رفتار و سیاست گذاری کرده است که مشتریان خود را تنها به محصولات خودش عادت دهد. بسیاری از کاربران ویندوز از اینترنت اکسپلورر و آتلوک برای مرور وب و پست الکترونیک استفاده می‌کنند. من به عنوان یک ویروس نویس، می‌دانم که اگر ویروسی را برای کاربران ویندوز بنویسم، بر روی کامپیوترهای ۹۰ درصد آنها اثر خواهد کرد. چون اکثرا از IE و Outlook استفاده می‌کنند. ولی در لینوکس چطور؟ در لینوکس شما طیف وسیعی از انتخاب و عدم اجبار دارید. من از مرورگر موزیلا استفاده میکنم. دوستی دارم که Konqueror را ترجیح می‌دهد. دیگری از Opera استفاده می‌کند. من از Kmail استفاده می‌کنم. دوستم از Evolution، دیگری از Pine و بعدی از Mutt و برادرم هم از Mozilla Mail. من فقط می‌توانم برای یکی از اینها ویروس بنویسم چون روی بقیه کار نخواهد کرد و عملا میزان اثر آن انداک خواهد بود. ضمنا هیچیک از ویروس‌هایی که برای ویندوز نوشته شده‌اند، بر روی لینوکس کار نمی‌کنند.
لینوکس : تعدد سکوهای اجرایی
لینوکس برخلاف ویندوز بر روی تعداد زیادی از سکوهای مختلف سخت‌افزاری اجرا می‌شود و شما حتی قادرید آنرا برای کار بر روی سکوی مورد نظرتان تغییر دهید. این قابلیت، لینوکس را برای بکارگیری در سخت‌افزارهای درونه‌ای (Embedded) بسیار مناسب می‌سازد. هسته 2.6 لینوکس که بتازگی ارائه شده است، این امکان را فراهم می‌سازد تا لینوکس را بر روی دستگاه‌های بسیار کوچک و یا ابر رایانه‌های بسیار بزرگ اجرا نمایید. اصلا ویندوز می‌تواند؟
لینوکس : گسترده‌ترین تنوع در کاربرد
لینوکس را می‌توانید برای انجام وظایف بسیار متعددی بکار بگیرید. از دستگاه چک کردن اتصالات شبکه، دیوار آتش، مسیریاب (Router) شبکه، سرویس‌دهنده‌های مختلف مانند وب، بانک اطلاعاتی، فایل، چاپ و...، میزهای کار (Desktop)، ایستگاه‌های کاری (Workstations) و... سیستم‌عامل لینوکس حتی این امکان را دارد که از آن بتوان به صورت یک سیستم زنده و پرتابل استفاده کرد. به این معنی که کل سیستم‌عامل از روی یک دیسک CD اجرا شود و شما آنرا با خودتان جابجا کنید و میزکار و تنظیماتتان را همراه خودتان منتقل کنید. علاوه بر این، این قابلیت برای رفع اشکال و نمایش آن نیز بسیار مفید است.
لینوکس : تنوع در انتخاب
بدلیل آزاد بودن سیستم‌عامل لینوکس، هر گروه یا موسسه تجاری، یک نسخه خاص از آن که به توزیع یا پخش (Distribution) معروف هستند، منتشر ساخته است. این توزیع‌های مختلف همگی لینوکس هستند، ولی هریک معمولا برای یک یا چند امر خاص مانند سرویس‌دهنده، دیوار آتش، میزکار و... طراحی شده‌اند و هریک قابلیت‌ها و بهینه سازی‌ها خاص خودشان را به کاربران ارائه می‌کنند. کاربران در این میان آزادی انتخاب زیادی داشته و می‌توانند چیزی که کاملا نیازشان را برطرف می‌کند، انتخاب کنند. چیزی که در ویندوز نمی‌توان مفهومی برای آن پیدا کرد.
لینوکس : سیستم‌عاملی حرفه‌ای
لینوکس یک سیستم‌عامل حرفه‌ای است. یعنی ممکن است یک کاربر کاملا غیر فنی برای مدیریت آن و انجام برخی از تنظیمات سخت‌افزاری دچار مشکل شود و نتواند به راحتی این کار را انجام دهد. البته برخی از توزیع‌های لینوکس این امور را بسیار راحت (و حتی راحت‌تر از ویندوز) کرده‌اند، ولی با این حال به طور کلی، لینوکس یک سیستم‌عامل حرفه‌ای است که در عین سادگی، از پیچیدگی‌های فنی زیادی برخوردار است. البته تمام کاربران لازم نیست این امور را بدانند. مثلا یک کارمند دفتری که اموری مانند تایپ و حسابداری را با کامپیوترش انجام می‌دهد، ممکن است از نظر فنی تفاوتی را احساس نکند، ولی لینوکس خوراکی ۴ ساله برای کاربران خوره فراهم می‌سازد! برخلاف ویندوز، نکات بی‌پایانی برای یادگیری در لینوکس وجود دارد. این سیستم‌عامل ۴ سال به راحتی شما را مشغول خواهد کرد و می‌توانید مطمئن باشید پس از آن بازهم مطالب جدیدی برای یادگیری وجود خواهند داشت! پس خوره‌های کامپیوتری از آن لذت وافری خواهند برد و هرگز آنرا رها نخواهند کرد.
برخلاف ویندوز، در لینوکس راحت‌تر هستید تا بسیاری از کارهای پیکربندی و سیستمی را از خط فرمان بسیار قدرتمند و عالی آن انجام دهید. با اینکه برای بسیاری از امور مانند ویندوز ابزارهای گرافیکی طراحی شده است، یک کاربر حرفه‌ای واقعا از خط فرمان لینوکس لذت خواهد برد. خط فرمان ویندوز را اصلا می‌توان خط فرمان نامید؟
لینوکس : بهشت برنامه نویسان!
لینوکس را بهشت برنامه نویسان نامیده‌اند. برخلاف ویندوز که اکثر ابزارهای برنامه نویسی روی آنرا باید جداگانه نصب و حتی خریداری نمایید، لینوکس به همراه تمامی ابزارهای برنامه نویسی مورد نيازتان و با هر زبانی که فکر کنید ارائه می‌شود. کافی است آنرا نصب کنید و کار برنامه نویسی‌تان را با ابزارهای دلخواهتان شروع کنید.
لینوکس : یک جعبه ابزار کامل
لینوکس برای کاربران حرفه‌ای، یک جعبه ابزار کامل به شما می‌رود که در آن تمامی ابزارهای مورد نیاز مانند برنامه‌های اینترنتی، ابزارهای امنیتی مانند ابزارهای آزمایش شبکه، ابزارهای برنامه نویسی، هزاران صفحه کتاب و راهنما در آن پیدا خواهید کرد. ابزارهایی که در اختیارتان قرار دارد چنان متنوع هستند که می‌توانید ۹۰ درصد اطمینان داشته باشید که پس از نصب آن به چیز دیگری نیاز نخواهید داشت.
لینوکس : یکی از زیباترین دستاوردهای بشری
لینوکس در سایه همکاری و تبادلات علمی هزاران نفر در سرتاسر جهان ایجاد شده و توسعه یافته است. این همکاری چنان گسترده و زیبا بوده و هست، که به سیستم‌عامل لینوکس لقب «زیباترین دستاورد همکاری جمعی بشر» داده شده است. فرهنگ حاکم در جامعه لینوکس و بازمتن، فرهنگ کمک، اشتراک اطلاعات و تلاش برای بهبود هرچه بیشتر محصولات و «انجام هرکاری که از دستت برمی‌آید» است. هرکس که می‌خواهد با این سیستم‌عامل کار کند، باید تمامی دیدگاه‌ها و عقاید قبلی خود را درباره نرم‌افزارها و سیستم‌عامل کنار گذاشته و با یک دیدگاه جدید و طرز فکر متحول شده وارد دنیای لینوکس شود، زیرا با فرهنگ حاکم متفاوتی روبرو خواهد بود. لینوکس نوید دهنده آزادی است...
منبع: TechnoTux.com
 

irgamer

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
23 جولای 2003
نوشته‌ها
2,030
لایک‌ها
15

ehsan

Administrator
مدیر انجمن
Administrator
تاریخ عضویت
5 دسامبر 2002
نوشته‌ها
7,949
لایک‌ها
3,918
محل سکونت
Internet

pay

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
21 نوامبر 2003
نوشته‌ها
614
لایک‌ها
9
آقا من یه مشکل جالب موقع نصب لینوکس دارم وقتی موقع نصب RedHat Fedora 2 به قسمت پارتیشن بندی می رسم با این که رو هاردم(مکستور 40) حدود 8 گیگ فضای پارتیشن بندی نشده دارم ولی نمی شه از طریق گزینه های پارتیشن بندی اتوماتیک این کار رو کرد وقتی هم که می خوایی همین کارو دستی انجام بدی بعد از ایجاد RootوHome اجازه ایجاد پارتیشن Swap رو نمی ده !!
قبلا هم یه دو سال قبل درست همین مشکلو با Redhat7 داشتم که از اون سیستم فقط همین یه هارد باقی مونده !
اون دفعه بیخیال نصبش شدم ولی این دفعه هر طوری هست میخوام نصبش کنم حالا شما بگین مشکل از هارد هست یا از سواد من یا از هر دو تاش!
 

irgamer

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
23 جولای 2003
نوشته‌ها
2,030
لایک‌ها
15
خوب شما مقداری از اون فضا رو بدید به swap بقیه اش را هم یه ext3 بسازید با mount point:
/
نباید مشکلی پیش بیاد؟ اگر بازم مشکل بود با PartitionMagic8 همین کار رو بکنید و موقع نصب fedora اون دو تا پارتیشن رو بدید مجددا format کنه. در ضمن اگر می خواهید پارتیشنهای ویندوز را هم ببینید یادتون باشه در همون Disk Druid برای پارتیشنهای ویندوزتون mount point انتخاب کنید(هرچی خواستید مثلا "windows/c/" البته بعدا هم میشه این کار رو کرد ولی این روش آسونتره.
موفق باشید.
 

pay

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
21 نوامبر 2003
نوشته‌ها
614
لایک‌ها
9
من رو سیستم 1GB رم دارم میشه مثل Virtual Memory ویندوز از Swap صرف نظر کنم یا ساختن Swap اجباری یه؟
 

irgamer

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
23 جولای 2003
نوشته‌ها
2,030
لایک‌ها
15
فعلا اجباریه شاید بعدا مثل ویندوز بشه.
البته می تونید کلا بیخیال swap بشید که البته اصلا توصیه نمی کنم این کار رو ;)
 

pay

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
21 نوامبر 2003
نوشته‌ها
614
لایک‌ها
9
متشکر نصبش کردم بالاخره!
فقط یه مشکل جالب اکه داشتم این بود که تو Disk Druid بیشتر از دو تا پارتیشن نمی شد ساخت پارتیشن سوم (هر چی که می ساختم ایراد می گرفت) منم فقط یه Root وSwap ساختم.
 

Kako

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
18 اکتبر 2003
نوشته‌ها
1,259
لایک‌ها
9
سن
44
اينم يه مقاله فارسي(+متن انگليسي) خوراك آي تي كاران و مديران علاقمند به لينوكس و كسايي كه پروژه لينوكس دارن:‌

http://home.ripway.com/2004-5/113515/linux for managers.pdf

نقل شده از كميته آي تي وزارت راه و ترابري
 
بالا