• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

ساخت آنتن و بشقاب:

electronic

Registered User
لایک‌ها
75
به نقل از daftarekhaterat :
24.gif
پيمان چي شده؟!
25.gif
یه سوتفاهم بود رفع شد:D

hwt

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
2,415
به نقل از daftarekhaterat :
24.gif
پيمان چي شده؟!
25.gif
به بخش اطلاعيه ها مراجعه كن . اينجا جاش نيست .

راستي پيمان مقالات رو بزار ديگه:D

electronic

Registered User
لایک‌ها
75
به نقل از hwt :
به بخش اطلاعيه ها مراجعه كن . اينجا جاش نيست .

راستي پيمان مقالات رو بزار ديگه:D
چشم حاجی جون راستش مکتوبه و می خواستم با یه سری از گفته های این تاپیک مقایسه ش کنم.می خوان مصور هم باشه به زودی می ذارم.:)

Electronics Art

کاربر فعال برق و الکترونیک
کاربر فعال
لایک‌ها
18
خوب الکترونیک جان مثل اینکه قرار بود شما یه مقاله ای اینجا ارائه بدید
چی شد ؟؟

electronic

Registered User
لایک‌ها
75
به نقل از Electronics Art :
خوب الکترونیک جان مثل اینکه قرار بود شما یه مقاله ای اینجا ارائه بدید
چی شد ؟؟
آره یعنی در واقع می خوام مراحل ساخت رو با خط خویش توضیح بدم.منتهی هنوز کامل نشده شما یه چرخی تو صفحات قبلی بزن ببین از چیزی خوشت میاد چون من خلیلی رو اینترنت گشتم و مقالات مختلفی دارم.

Electronics Art

کاربر فعال
لایک‌ها
18
الکترونیک جان همانطور که خودت میدونی انتن وظیفه دریافت امواج الکترومغناطیسی رو برعهده داره تا اونا رو به امواج الکتریکی تبدبل کنه حال اگه یه آنتن کوچیک باشه مسلماً امواج دریافتیشم ضعیف خواهد بود ولی به هر حال امواج هست
در حقیقت امواج در همه جا هست
مثلاً شما دو گیرنده تلوزیونی رو در نظر بگیر مثلاً یکی سونی و دیگری مثلاض تبریز ناسیونال :D خوب مسلماً قدرت گیرندگی اینا با هم خیلی فرق داره سونی با یه آنتن کوچولو هم کانالا رو بخوبی پخش میکنه ولی تبریز ناسیونال رو اگه بهش یه انتن 2 متری هم بهش وصل کنی همونه که همونه تفاوت این دوتا تو مدارات تقویت RF و تیونر هستش که امواج ضعیف رو خوب تقویت می کنند و نویز و و امواج زائد خوب بای پس میکنند
مشکل ما اینه که ما یه بشقاب کوچولو می خواهیم که بتونیم مخفیش کنیم مثلاً یه دیش 60 سانت ایده آل هستش
الاآن تو ایران خیلی جاها یه دیش 90 سانت خیلی خوب عمل میکنه لااقل تو تبریز ولی یه کم بزرگه
پیشنهاد من اینه که ما روی ال ان بی و یه مدار بوستر یا تقویت کار کنیم و از یه دیش 60 سانت عملکرد یه دیش 90 سانت یا 120 سانت رو بگیریم خیلی هم مشکل نیست
مثلاً جدیداً ال ان بی های 0.3 اومده که خیلی قدرتمندتر از 0.6 ها هستند و تنها به یه دیش 60 سانت نیاز دارند
پس بهتره بحث روی ال ان بی و مدار بوستر ادامه بدیم نظرتون چیه ؟؟؟
البته به قوا مزلوق خان این نظرات ارزشی نداره و فقط نظر شخصیه :lol:

mazoolagh

Registered User
لایک‌ها
7
الکترونیک جان همانطور که خودت میدونی انتن وظیفه دریافت امواج الکترومغناطیسی رو برعهده داره تا اونا رو به امواج الکتریکی تبدبل کنه حال اگه یه آنتن کوچیک باشه مسلماً امواج دریافتیشم ضعیف خواهد بود ولی به هر حال امواج هست
در حقیقت امواج در همه جا هست
مثلاً شما دو گیرنده تلوزیونی رو در نظر بگیر مثلاً یکی سونی و دیگری مثلاض تبریز ناسیونال :D خوب مسلماً قدرت گیرندگی اینا با هم خیلی فرق داره سونی با یه آنتن کوچولو هم کانالا رو بخوبی پخش میکنه ولی تبریز ناسیونال رو اگه بهش یه انتن 2 متری هم بهش وصل کنی همونه که همونه تفاوت این دوتا تو مدارات تقویت RF و تیونر هستش که امواج ضعیف رو خوب تقویت می کنند و نویز و و امواج زائد خوب بای پس میکنند
مشکل ما اینه که ما یه بشقاب کوچولو می خواهیم که بتونیم مخفیش کنیم مثلاً یه دیش 60 سانت ایده آل هستش
الاآن تو ایران خیلی جاها یه دیش 90 سانت خیلی خوب عمل میکنه لااقل تو تبریز ولی یه کم بزرگه
پیشنهاد من اینه که ما روی ال ان بی و یه مدار بوستر یا تقویت کار کنیم و از یه دیش 60 سانت عملکرد یه دیش 90 سانت یا 120 سانت رو بگیریم خیلی هم مشکل نیست
مثلاً جدیداً ال ان بی های 0.3 اومده که خیلی قدرتمندتر از 0.6 ها هستند و تنها به یه دیش 60 سانت نیاز دارند
پس بهتره بحث روی ال ان بی و مدار بوستر ادامه بدیم نظرتون چیه ؟؟؟
البته به قوا مزلوق خان این نظرات ارزشی نداره و فقط نظر شخصیه :lol:

خوب البته بهره آنتن غير از اندازه به كيفيت ساختش هم برميگرده ولي اثر اندازه مهمتره - با پيشنهاد الكترونيك آرت براي تغيير جهت بحث از آنتن خالص به راه حلهاي عملي تهيه آنتن كوچك + تقويت با بهره بالا و نويز پايين موافقم. البته اينها همش نظر شخصي هست :D

electronic

Registered User
لایک‌ها
75
فکر خوبیه.اما از لحاظ اجتماعی به من ثابت شده که دیش بازم دیشه حتی اگه 60 سانت هم باشه!:D
سوای این بحثها به نظرم رو هر دوشون کار کنیم بهتر نیست؟
حالا یه سوال به نظر شما میشه خلا اندازه رو با بوستر و تقویت کننده و اینا حل کرد؟ چون ممکنه از اونور قطعات پیشرفته و گرون قیمت بخواد که در اون صورت از همین الان فاتحه ش خونده ست تو این آشفته بازار.
خوب کسی طرح اولیه نداره.اصولا" چه طوری میشه بهره رو تقویت کرد (غیر از دستکاری شکل ظاهری آنتن و اندازه ش).

Electronics Art

کاربر فعال
لایک‌ها
18
به نقل از electronic :
فکر خوبیه.اما از لحاظ اجتماعی به من ثابت شده که دیش بازم دیشه حتی اگه 60 سانت هم باشه!:D
سوای این بحثها به نظرم رو هر دوشون کار کنیم بهتر نیست؟
حالا یه سوال به نظر شما میشه خلا اندازه رو با بوستر و تقویت کننده و اینا حل کرد؟ چون ممکنه از اونور قطعات پیشرفته و گرون قیمت بخواد که در اون صورت از همین الان فاتحه ش خونده ست تو این آشفته بازار.
خوب کسی طرح اولیه نداره.اصولا" چه طوری میشه بهره رو تقویت کرد (غیر از دستکاری شکل ظاهری آنتن و اندازه ش).

خوب حتماً لازم نیست که مدار تقویت با آی سی های آنچنانی درست کنیم
همین ترازیستورهای فرکانس و وات بالا فکر کنم کارمونو راه می دازه
اول باید مجدوده فرکانس کاری رو مشخص کنیم و ببینیم سطح سیگنال دریافتی مثلاً با دیش 60 سانت چقدره
در ضمن سطح ولتاژ ورودی رسیور یا DVB که باعث اشباع نشدن رسیور بشه چیه

electronic

Registered User
لایک‌ها
75
هنوزم رو 60 سانت تاکید داری! باور کن مخفی بشو نیست ها! اونم از دید این ملت تیز بین.اما خوب با تقویت کننده موافقم.اما خوب من زیاد حرفه ای نیستم و با دید آماتور به قضیه نگاه می کنم.
ایده ی اولیه هم برای تاسیس این تاپیک ساخت دیش جمع شونده بود.مثل همین چتریه.در مورد مدلهای دیگه چیز خاصی پیدا نکردم که حداقل استحکام داشته باشه و باد و بارون رو تحمل کنه.

Electronics Art

کاربر فعال
لایک‌ها
18
به نقل از electronic :
هنوزم رو 60 سانت تاکید داری! باور کن مخفی بشو نیست ها! اونم از دید این ملت تیز بین.اما خوب با تقویت کننده موافقم.اما خوب من زیاد حرفه ای نیستم و با دید آماتور به قضیه نگاه می کنم.
ایده ی اولیه هم برای تاسیس این تاپیک ساخت دیش جمع شونده بود.مثل همین چتریه.در مورد مدلهای دیگه چیز خاصی پیدا نکردم که حداقل استحکام داشته باشه و باد و بارون رو تحمل کنه.

دقيقاَ اين ملت شهيدپرور مو رو از ماست می کشه چه برسه به دیش :eek:
اصلاً یه دیش 10 در 10 میسازیم میشینیم باهم ماهواره های ناسا رو کنترل کنیم یا به امواج ساطع شده از اعماق آسمون گوش کنیم چطوره :lol: شوخی کردم
ولی دیش تنظیم کردن میخاد یه کم هم سخت و بعضی وقتا شانسیه پس هر روز جمع کردن و روز دیگه پهن کردن یه کم سخته
اصلاً هم رو تقویت کننده هم رو نوع جدیدی از دیش که حتماً لازم نباشه که شبیه دیش باشه مثلاً دوار نباشه
خودت هم میدونی که دیشه ای چهارگوش هم هست
در مورد جمع شدن عین چتر هم چه طرحی داری

electronic

Registered User
لایک‌ها
75
دقيقاَ اين ملت شهيدپرور مو رو از ماست می کشه چه برسه به دیش :eek:
اصلاً یه دیش 10 در 10 میسازیم میشینیم باهم ماهواره های ناسا رو کنترل کنیم یا به امواج ساطع شده از اعماق آسمون گوش کنیم چطوره :lol: شوخی کردم
ولی دیش تنظیم کردن میخاد یه کم هم سخت و بعضی وقتا شانسیه پس هر روز جمع کردن و روز دیگه پهن کردن یه کم سخته
اصلاً هم رو تقویت کننده هم رو نوع جدیدی از دیش که حتماً لازم نباشه که شبیه دیش باشه مثلاً دوار نباشه
خودت هم میدونی که دیشه ای چهارگوش هم هست
در مورد جمع شدن عین چتر هم چه طرحی داری
خوب در مورد تنظیمش میشه الگوی ثابت کشید و اونجا قرارش داد فکر نکنم شمکلی داشته باشه من می شناسم یکی رو که دیش 110 رو هر روز میاره رو پشت بوم 3 ساعت می ذاره دو باره میبره تو انبار!
منم خیلی روش فکر کردم مهم اون شلجمی بودنشه فکر کنم دیشهای مربعی هم از همین خاصیت کانونی استفاده می کنن.
در مورد دیش چتری هم من همین روزا می خوام برم سراغ این:
www.g6lvb.com/brollydish.htm
البته خیلی وقت پیش طرحشو دیده بودم.منتهی باید یه فکری واسه نوع توریش بکنم خود جنس چتر هم خیلی مهمه چون عموما" چترها استحکام خوبی ندارن.گذشته از اینها بعد از چند بار باز و بسته شدن معلوم نیست چی به سر فاصله ی کانونیش میاد...

Electronics Art

کاربر فعال
لایک‌ها
18
به نقل از electronic :
خوب در مورد تنظیمش میشه الگوی ثابت کشید و اونجا قرارش داد فکر نکنم شمکلی داشته باشه من می شناسم یکی رو که دیش 110 رو هر روز میاره رو پشت بوم 3 ساعت می ذاره دو باره میبره تو انبار!
منم خیلی روش فکر کردم مهم اون شلجمی بودنشه فکر کنم دیشهای مربعی هم از همین خاصیت کانونی استفاده می کنن.
در مورد دیش چتری هم من همین روزا می خوام برم سراغ این:
www.g6lvb.com/brollydish.htm
البته خیلی وقت پیش طرحشو دیده بودم.منتهی باید یه فکری واسه نوع توریش بکنم خود جنس چتر هم خیلی مهمه چون عموما" چترها استحکام خوبی ندارن.گذشته از اینها بعد از چند بار باز و بسته شدن معلوم نیست چی به سر فاصله ی کانونیش میاد...

بذار یه کمم من آنالیز کنم حتماً جواب میدیم
یه جواریی فکر کنم خوراک منم باشه ;)

electronic

Registered User
لایک‌ها
75
بذار یه کمم من آنالیز کنم حتماً جواب میدیم
یه جواریی فکر کنم خوراک منم باشه ;)
خوشحال میشم.منتظریم:)

Electronics Art

کاربر فعال
لایک‌ها
18
به نقل از electronic :
خوشحال میشم.منتظریم:)

الك جان عملي كارم ميكنه اينارو كه خودتم ميدونستي :D
فقط يه كم درد سر داره و اعصاب خوردكني :(
حالا يه كم بحث كنيم پيرامون اين تقويت كننده ؟؟؟ ;)

Tiva

Registered User
لایک‌ها
113
ببخشید اساتید گرامی ..
والا من از الكترونیك زیاد سر در نمی یارم .. در كل 10 واحد بیشتر الكترونیك نداریم كه اون هم ترم های بالا هستش . اما من فقط فكر می كنم كه در مورد آنتن های بشقابی هر چی كه شعاع كره ای كه بشقاب قسمتی از فضای اون هست بیشتر باشه ، تنظیم كردن اون به سوی ماهواره مورد نظر راحتتر و خطای كمتری داشته باشه .. و بالعكس !
حالا اگر یك دیش مثلا 10 در 10 ساخته بشه ، به دلیل اینكه حجم امواج رسیده به اون دیش كمتر از یك دیش 90 هست ممكنه خیلی كار رو سخت تر كنه و شاید تقویت كننده های زیادی بخواد ..
البته این فقط نظر من هست كه همونطور كه گفتم از الكترونیك هیچی سر در نمی یارم !!

mazoolagh

Registered User
لایک‌ها
7
بهره و نويز ! گير كار هميشه تو همين دو تاست.

آنتن 60 بعيد ميدونم به ساختش ارزش داشته باشه. اگر دست ساز ميخواين بسازين offset بهتره .

electronic

Registered User
لایک‌ها
75
الك جان عملي كارم ميكنه اينارو كه خودتم ميدونستي :D
فقط يه كم درد سر داره و اعصاب خوردكني :(
حالا يه كم بحث كنيم پيرامون اين تقويت كننده ؟؟؟ ;)
ای بابا خوب کار بی درد سر که نمیشه مشکل من فقط ابزاره وگرنه کلی طرح دیگه هم هست منتهی برش دقیق و جوش و اینا می خواد همه شم ببری کارگاههای بیرون قیمتش از چهار پنج تا دیش معمولی هم بالا تر میره! واسه همین من رو ساده ساز بودنش خیلی تاکید دارم.
تقویت کننده رو که من گفتم پایه م اما دوست دارم اول رو شکل و شمایل آنتن زورمونو بزنیم (که دردسرش کمتره).حالا شما مطرح کن ما سرا پا گوشیم:D

electronic

Registered User
لایک‌ها
75
به نقل از mazoolagh :
بهره و نويز ! گير كار هميشه تو همين دو تاست.

آنتن 60 بعيد ميدونم به ساختش ارزش داشته باشه. اگر دست ساز ميخواين بسازين offset بهتره .
منم رو 60 حساب باز نمی کنم.اما این offset خیلی تابلو نمیشه؟!
در ضمن با حرف tiva هم موافقم کلا" دیشهای کوچیک رو باید بی خیال بشیم....

electronic

Registered User
لایک‌ها
75
کسی در مورد فلسفه ی این نوع دیشها اطلاعات داره رو وب که چیز خاصی نبود:

attachment.php

فایل های ضمیمه

• pipedish.jpg
    pipedish.jpg
    35 KB · نمایش ها: 1,278
بالا