سلام،
اینجا چون آداب مباحثه رعایت نمیشه یکی دو ماه هست پست نزدم ولی امروز دیدم ممکنه بعضی ها مثل خود من این شوک روانی رو جدی بگیرن و برن سکه و دلارشون رو بفروشن برای همین گفتم چند تا نکته رو بگم تصمیم آخر هم هر کسی خودش میگیره.
خدمت شما عارضم که من از اقتصاد سر درنمیارم ولی فکر می کنم کسانی که صحبت از بسته و بمب ارزی می کنن به چهار عمل اصلی هم مسلط نیستند...
حالا این بمب چی هست؟ چیزی که ارانیکو نوشته رو بخونید:
بمب ارزی دولت چیست؟
با توجه به شنیده ها و برداشت های صورت گرفته از سخنان رحیمی و غضنفری در جمع صادرکنندگان می توان بمب ارزی دولت را در یک جمله تخصیص اعتبارات ارزی به واردکنندگان از طریق تزریق ارز حاصله از صادرات دانست که طی روزهای اخیر با نام پیمان سپاری ارزی برای صادرکنندگان عبارتی که در دهه ۶۰ متداول بوده است از آن یاد می شود.
حالا یه نگاه به آمار واردات و صادرات بندازید.
ميزان صادرات قطعي كالاهاي غير نفتي، بدون احتساب ميعانات گازي، طي سال 1389، به مقدار 59.868 هزار تن و به ارزش 19960 ميليون يورو (معادل 26327 ميليون دلار) بوده است كه نسبت به سال قبل از آن، از نظر وزن 26.03 درصد و از نظر ارزش 20.26 درصد افزايش داشته است.
...
بر اين اساس واردات كشور، طي سال 1389، به ميزان 45287 هزار تن، به ارزش 48665 ميليون يورو (معادل 64364 ميليون دلار) بوده است كه نسبت به سال قبل از آن، از نظر وزن 12.78 درصد كاهش و از نظر ارزش 16.42 درصد افزايش داشته است.
آمار صادرات رو منهای نفت و گاز گذاشتم چون دیگه خبری از دلار نفتی نیست. واردات کشور 64 میلیارد دلار بوده و صادرات 26 میلیارد. اگر تمام تجار ایرانی بیان با بانک مرکزی هماهنگ بشن و ارز حاصل از صادرات خودشون رو به نرخ دولتی!!! در اختیار وارد کننده ها بگذارند باز خودتون ببینید چقدر کم میاد. یه تفریق ساده هست.
حالا کدوم تاجر احمقی میاد اختیار دلارش رو اون هم با نرخ 1226 بده دست بانک؟ خیلی راحت پولش رو پیش خودش نگه میداره هر کسی از ایران خواست پول حواله کنه به نرخ آزاد حدود 1900 ازش میگیره پس اینکه صادر کننده بیاد دلارش رو بده به بانک به نظرم توجیهی نداره مگر اینکه بانک مرکزی بخواد به نرخ آزاد بخره ازش و 1226 بده دست وارد کننده. حالا بماند که بانک مرکزی تحت تحریم امریکا هست و هیچ کسی تنش نمیخاره بخاطر نقض تحریم های امریکا علیه ایران برای خودش دردسر درست کنه.
نمیخوام بد بین باشم ولی دولت اگر موفق بشه این طرح رو درست اجرا کنه نهایتاً بتونه دلار مورد نیاز برای واردات کالای اساسی رو تامین کنه. حالا شما خودت بسنج ببین عرضه و تفاضا اون هم الان که نزدیک عید هستیم و نیاز به دلار مسافرتی بازار و آزاد رو داغ میکنه چه اتفاقی میفته.
اینها تماماً برداشت شخصی من هست و هر کس نظرش محترم، بنده کاری به کار کس دیگری ندارم ولی خودم روی همین اطلاعات بعلاوه اندک موارد دیگری که مشخص هست تصمیم میگیرم.
موید باشید